ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«Κουτσοί στραβοί» στη Νέα Δημοκρατία! Η Ν.Δ. του κυρίου Σαμαρά, είναι το πλεόνασμα Θράσους και Προκλητικότητας!

“Η Ν.Δ. του κυρίου Σαμαρά, είναι το πλεόνασμα Θράσους και Προκλητικότητας!”

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Τ
ο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίθει από «σημαίνουσες» περσόνες, από «εξέχον» στελεχιακό δυναμικό και από πολιτικά case-studies! Διάχυτη η εντύπωση ότι πέραν των εκλογέων και ψηφοφόρων κάποιος τους περνά από casting, προκειμένου να «διασκεδάσει», με την πληθώρα των γραφικών δηλώσεών τους, τον χειμαζόμενο λαό! 
Σε μια προσπάθεια αποφυγής της πολιτικής λήθης ας παραθέσουμε κάποιες από αυτές τις... δηλώσεις. 
Άδωνις Γεωργιάδης:  «Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου!». 
Αποτελεί μία από τις απειροπληθείς- ιλαροτραγικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας! Η προκλητικότητα του κ. Άδωνι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί τυχαία. Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση αφενός για να φέρει εις πέρας την αδιέξοδη πολιτική της, αφετέρου εκτελεί και χρέη κυβερνητικού λαγού. Εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκτοξεύει μια τεραστίων διαστάσεων ανοησία- η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα. Στη συνέχεια, κάνοντας τουρνέ στα Media, φωνασκεί και ξεκατινιάζεται, αποπροσανατολίζοντας από τα σημαντικά!
Μιχαήλ Ταμήλος: Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων στη Βουλή, ο κ. Ταμήλος δυσφόρησε εντόνως διότι όπως τόνισε η επιτροπή δεν είναι αμειβόμενη. Συγκεκριμένα είπε:«δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Όποιος ξέρει, ξέρει... Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;;;;;;;».
Εάν υπήρχε κοινοβουλευτικό βραβείο- έπαινος που να απονέμεται στο «πιο εργατικό και πρόθυμο» μέλος της Βουλής, ο κ. Ταμήλος θα αποτελούσε το αδιαφιλονίκητο φαβορί και θα άφηνε μακράν πίσω του στην μάχη της διεκδίκησης, τους υπόλοιπους συμμετέχοντες! Την ίδια στιγμή που ο φτωχοποιημένος πολίτης- εκβιαζόμενος- αναγκάζεται να «βάλει πλάτη» προκειμένου να κερδοσκοπούν οι δανειστές, ο βουλευτής της Ν.Δ., δήλωσε με «παρρησία» ότι θέλει έξτρα αμοιβή προκειμένου να συμμετάσχει σε μια επιτροπή! Θα πρέπει βέβαια να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν απαίτησε και μπόνους παραγωγικότητας!
Ιορδάνης Τζαμτζής: «Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής. Aς γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένοι συνάδελφοι «ξεραίνουν και το σκ@τό τους για να ζήσουν!». 
Άλλος ένας βουλευτής της Ν.Δ. που βγαίνει μπροστάρης στην μεγάλη «μάχη» της κυβέρνησης για εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δίνοντας το καλό παράδειγμα στο οικονομικά εξαθλιωμένο πολίτη. Ο κ. Τζαμτζής αδυνατεί να επιβιώσει με 5.500 ευρώ το μήνα, ενώ ο «ογκόλιθος» των Οικονομικών Επιστημών- κ. Στουρνάρας, σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε ειρωνευτεί και ψέξει πολίτη που αμφισβητούσε τη δυνατότητα κάποιου να επιβιώσει με 500 ευρώ το μήνα! Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Τζαμτζή εντούτοις το γλαφυρό- παραστατικό τρόπο με τον οποίο περιέγραψε τη «δεινή» οικονομική κατάσταση των συναδέλφων του! 
Το συμπέρασμα από τα ενδεικτικά αυτά παραδείγματα είναι ότι το μόνο γνήσιο πλεόνασμα που έχει καταφέρει να επιτύχει η Ν.Δ. του κυρίου Σαμαρά, είναι το πλεόνασμα Θράσους και Προκλητικότητας!
Της Λουκίας Χουλιάρα από periodista, μέσω "Το Γρέκι"

Επιστρέφει το κινητό στριπτιζάδικο..φωτο

btlongbss4

Το strip club με ρόδες που λειτουργούσε έξω από το γήπεδο των Detroit Lions απασχόλησε έντονα την κοινωνία του Ντιτρόιτ με πολλούς οικογενειάρχες να διαμαρτύρονται εντόνως για τα σέξι πεπραγμένα του «Booty Lounge», με την αφορμή ότι παρκάρει παρανόμως έξω από το στάδιο της πόλης.
Το θέμα μάλιστα έγινε πρωτοσέλιδο στον τοπικό Τύπο όταν δύο αστυνομικοί πόζαραν όλο χάρη και καμάρι με μια χορεύτρια του κλαμπ, με τις αστυνομικές Αρχές να διαβεβαιώνουν τους ανήσυχους πολίτες ότι θα ερευνήσουν τη νομιμότητα ή μη της λειτουργίας του και τον δήμαρχο του Ντιτρόιτ, David Bing, να εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την έκθεση του γυμνού και την επίδρασή του στην οικογενειακή θαλπωρή.
Η δημοτική έρευνα κατέληξε λοιπόν στο ότι το «Booty Lounge» δεχόταν δωρεές 10 δολαρίων για να αφήσει τους θαμώνες να εισέλθουν στις κινούμενες εγκαταστάσεις του, με το όλο θέμα να καταλήγει στην απαγόρευση της λειτουργίας του παλιού σχολικού λεωφορείου που είχε μετατραπεί σε στριπτιζάδικο.
Παρά τις κατηγορίες του δημοτικού συμβουλίου περί άσεμνης περιβολής των χορευτριών, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Joe Parsons, δήλωνε ότι οι κοπέλες δεν κυκλοφορούσαν ποτέ γυμνές, παρά μόνο με προκλητική αμφίεση (βλέπε μπικίνι), την ίδια στιγμή που το κατάστημα δεν πουλούσε αλκοόλ. Παρά ταύτα, η απόφαση είχε ήδη ληφθεί: το «Booty Lounge» διέκοψε απρόοπτα τη λειτουργία του το 2011.
Κι όμως, την περασμένη Κυριακή το λεωφορείο του πόθου ροβόλησε και πάλι κατά Ντιτρόιτ μεριά, καθώς ο Parsons δεν βλέπει τον λόγο «γιατί να μην μπορούμε να σταθμεύουμε έξω από το γήπεδο με όλα τα άλλα λεωφορεία». Κι έτσι, μία ώρα πριν από την έναρξη του ματς, δύο χορεύτριες περίμεναν τον κόσμο μέσα στο πούλμαν, με το ανδρικό κοινό να δίνει και πάλι το ηχηρό «παρών».
Η αναβίωση του «Booty Lounge» συνέβη λοιπόν και έγινε χωρίς τιμές και τυμπανοκρουσίες, με το πούλμαν της ηδονής να εμφανίζεται έτσι ξαφνικά έξω από τις θύρες του σταδίου της πόλης. Όσο για τη νέα μοίρα του διαβόητου κινούμενου στριπτιζάδικου, μέλλει να φανεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αν και το ανδρικό κοινό έδειξε να το τιμά για άλλη μια φορά.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα – Στα «λευκά» το Βελούχι [βίντεο]

Τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα είναι γεγονός! [εικόνα]
Το κρύο είχε χτυπήσει εδώ και καιρό το Βελούχι. Το μόνο που έμενε ήταν να «ξυπνήσει στα άσπρα», γεγονός που είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι κάτοικοι του Καρπενησίου.
Και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του ΣΑΛΕ και η συντήρηση των αναβατήρων.
Σύμφωνα με το lamiastar.gr, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά, ενώ αναμένεται και άλλη σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα άρχισαν ήδη την επίστρωση σε όλες τις πίστες. Φέτος δε, το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, θα λειτουργεί μετά από πολλά χρόνια, με 5 πίστες για τους χιονοδρόμους.
Δείτε βίντεο:

«Κλήση ποδοσφαιριστών Μικτής Ομάδας Νέων - Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ »

  Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο της ‘Ένωσης στη Νέα Έφεσσο τηνΤετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:00  για να μετέχουν στην αποστολή της Ομάδας για τον αγώνα. - Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ.
                Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.

1.           ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2.             ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.             ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4.             ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
5.             ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
6.             ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
7.             ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ
8.             ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
9.             ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10.          ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ  ΝΙΚΟΣ
11           ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12          ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
13            ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
14            ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
15            ΔΑΔΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
16.          ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
17.          ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
18.          ΞΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


                                       Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης                  



Εχουμε 1.500.000 ανέργους και αφήνουν κονδύλια δισεκατομμυρίων στα αζήτητα

Δε φτάνει που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, που αυτή τη στιγμή οι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν το 1.500.000, οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν το χαβά τους. Τα κονδύλια που δόθηκαν στη χώρα μας για την καταπολέμηση της ανεργίας που δεν μπόρεσε να απορροφήσει, ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα επρόκειτο να εισπράξει από το Ευρωπαϊκο Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), τα τελευταία έξι χρόνια περί τα 4.312.800.403 ευρώ. Επρόκειτο για χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία υποτίθεται θα πήγαιναν για γην καταπολέμηση της ανεργίας.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη είχε απορροφήσει μόνο το 49%. Ουτε καν δηλαδή τα μισά και μετά ζητούν από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να πράξουν τα δέοντα.
Και το χειρότερο όλων δεν είναι ότι τα χρήματα αυτά δεν κατάφεραν να αξιοποιηθούν αλλά ουσιαστικά ότι τα κάνουμε δώρο στους Γερμανούς. Και αυτό διότι με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς, τα ποσά που αναλογούν στα κράτη-μέλη και δεν χρησιμοποιούνται επιστρέφουν στις χώρες που έχουν καθαρή συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Πιο απλά στη Γερμανία, η συμμετοχή της οποίας στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται στο 30%. Τελικά στον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του αξίζουν συγχαρητήρια, για το περίφημο success story.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνει τη ΔΕΗ και το χαράτσι

«Άδωνι πούλα βιβλία και άσε την Υγεία»

Γιατροί και διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν νωρίτερα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας, φωνάζοντας στον υπουργό Υγείας, «Άδωνι πούλα βιβλία και άσε την Υγεία», στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους έως και τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία συμμετέχουν σήμερα και αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.
Στη συνέχεια, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
Έτοιμος για κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης». Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ήταν στον αγώνα

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σάββας Χιονίδης:
«Χαίρομαι επίσης που βλέπω αυτό το γήπεδο σε άριστη κατάσταση, έτσι όπως το διατηρεί ο Πιερικός Αρχέλαος και διαπιστώνω ότι είναι σαν να άρχισε η λειτουργία του και να μπήκαμε μέσα … χθες»

Στο παιχνίδι του Πιερικού Αρχελάου με τον Ηρακλή Κοζάνης ήταν και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δραστηριότητες του συλλόγου.
Μετά το τέλος του αγώνα έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σάββας Χιονίδης – Δήμαρχος Κατερίνης: «Πραγματικά χαίρεται κανείς όταν βρίσκεται σ΄ αυτό το γήπεδο και ιδιαίτερα όταν η ομάδα μας κερδίζει, που το δικαιούται όπως δείχνει σήμερα. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον προπονητή, αλλά και τη διοίκηση που ξέρουμε ότι καταθέτει ψυχή για να μπορέσει να κρατηθεί αυτή η ομάδα. Χαίρομαι επίσης που βλέπω αυτό το γήπεδο σε άριστη κατάσταση, έτσι όπως το διατηρεί ο Πιερικός Αρχέλαος και διαπιστώνω ότι είναι σαν να άρχισε η λειτουργία του και να μπήκαμε μέσα … χθες. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και άλλα παιδιά, γεγονός το οποίο σημαίνει καλό είναι να έρθουν κοντά στο μπάσκετ. Η Κατερίνη μπορεί και ανέδειξε πολλούς παίκτες και έχει μια ομάδα που πάει μπροστά μαζί με άλλες που ακολουθούν σε διαφορετικές κατηγορίες. Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στην ομάδα μας».

Φωτό:
  1. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη μέση, με τον πρόεδρο του Πιερικού Αρχελάου Απόστολο Πόδα και τον υπεύθυνο μάρκετινγκ του συλλόγου Φώντα Μπαραλιάκο
Τιμήθηκε η ομάδα των νεανίδων

Η ομάδα των νεανίδων του Πιερικού Αρχελάου κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και γι΄ αυτή την επάξια διάκριση, οι πρωταθλήτριες τιμήθηκαν στην ανάπαυλα του αγώνα με την Κοζάνη με κύπελλο, αναμνηστικά διπλώματα  και θερμά συγχαρητήρια από τη διοίκηση του συλλόγου.

Προπονήτρια της ομάδας είναι η Δώρα Ζουγκουρίδου, η οποία δηλώνει ότι: «Άξιζαν οι αθλήτριες το πρωτάθλημα, γιατί σε όλους τους αγώνες έδιναν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό, παράλληλα με τις μαθητικές τους υποχρεώσεις».

Τιμήθηκαν όμως και για τις σχολικές του επιδόσεις, αφού όλες τους είναι και εξαίρετες μαθήτριες.

Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας.

Φωτό:
  1. Από την απονομή του κυπέλλου από τον αντιδήμαρχο Κατερίνης Νίκο Παπαζιώγα
  2. Η πρωταθλήτρια ομάδα των νεανίδων
Και διαγνωστικά παιχνίδια

Στη διάρκεια του ημιχρόνου έγιναν και διαγνωστικά παιχνίδια που συμμετείχαν παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Οι δύο νικητές κέρδισαν μια μπάλα και έναν αθλητικό σάκο.

Φωτό:
4,5 Οι νικητές των διαγνωστικών παιχνιδιών με τους προπονητές Τασούλα Τσιρογιάννη και Μίλτο Μηλιάτη
6. Oι συμμετέχοντες στα διαγνωστικά παιχνίδια
Οι διακεκριμένες θέσεις
Και στον αγώνα με τον Ηρακλή Κοζάνης υπήρχαν οι διακεκριμένες θέσεις δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Καθιερώθηκε και έγινε πλέον θεσμός με τα like στο facebook του συλλόγου.
Φωτό:
7. Εδώ οι τυχεροί στο πρόσφατο παιχνίδι

Ένα αθλητής της ακαδημίας στον πάγκο της ανδρικής ομάδας

Αυτή τη φορά στον πάγκο της ανδρικής ομάδας στον αγώνα με την Κοζάνη ήταν ο  μικρός αθλητής της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου Μενέλαος Μ. Μαλαματίδης.

Έζησε από κοντά όλη την αγωνία του παιχνιδιού και δήλωσε τη μεγάλη του χαρά για τη συμμετοχή του αυτή.

Την επόμενη φορά ένας άλλος νεαρός αθλητής θα είναι στη θέση αυτή.

Φωτό:
8. O μικρός αθλητής της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου Μιχάλης Μαλαματίδης στον πάγκο της ανδρικής ομάδας
9. Ο Μενέλαος  Μαλαματίδης με το γενικό αρχηγό του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρη Πόδα
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Σιδ. Σταθμού
δίπλα στον Πιερικό Αρχέλαο

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε και το 8ο Δημοτικό Σχολείου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης την πρόσκληση του Πιερικού Αρχελάου για τον αγώνα με την Κοζάνη.
Αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον αγώνα και μάλιστα η παρουσία τους στην κερκίδα ήταν ενθουσιώδης τόσο για το παιχνίδι, όσο και για τις άριστες γηπεδικές γειτονικές τους εγκαταστάσεις.


Παιδικά πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΓΕΠ 91 - 27

Μια ακόμη νίκη σημείωσε η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισε τη φιλοξενούμενη ΑΓΕΠ με 91-27.

Τα δεκάλεπτα: 26-4, 40-11, 61-21, 91-27.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης 3, Στεφόπουλος 6, Μάντζου 2, Βάτος 5, Μπούσμπουρας, Παρμακσίδης 13, Ταρενίδης, Τσιλιγγαρίδης 4, Ράλλης 25(2), Ζησόπουλος 11(1), Βαβατσιούλας 16(2), Ξυγωνάκης 4, Γαλάνης 2. 

ΑΓΕΠ (Χρυσανθόπουλος): Καραγιάννης 4, Γιαμούζης 2, Ίτσιος 9(1),Μαράζης 2, Σαμακοβλής, Χαρισσόπουλος 2, Τσολακίδης 2, Περχανίδης 2, Παγωνίδης, Ασαρίδης 2, Τζημάλας 2, Αντωνίου.

ΦΩΤΟ:
1. Η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου
Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού – ΣΦΚ Κατερίνη 2008 55 - 80

Και η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 σημείωσε νίκη. Αυτή τη φορά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, στον Κολινδρό, όπου κέρδισε το γηπεδούχο Μ. Αλέξανδρο με 80-55.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 30-50, 44-66, 55-80.

Διαιτητής ήταν ο κ. Μίχος Νικόλαος.

Οι συνθέσεις: 

Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού (Ιωαννίδης): Πιπιλίκας 10, Τσολογιάννης, Σεραφειμίδης, Κοντονώτας 36, Μπιλιαδέρης, Κουκουμάπας 5, Πλατσάς, Παπαϊωάννου Δ., Μέμτσας, Θεοδοσίου,  Παπαϊωάννου Γ. 4. 

ΣΦΚ Κατερίνη 2008  (Τσερνισώφ): Μουταφίδης 3, Κουνατίδης Μ. 6, Μπλέτσας, Σουγλέρης 2, Κωσταντής 7, Ψαρρός 23(2), Στεργιόπουλος, Ελευθεριάδης 7, Βαλασιάδης 2, Παπανικολάου 30.    


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τη νίκη, όσο και από την εμφάνιση μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Ηρακλή Κοζάνης που έγινε στην Κατερίνη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:


Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τη νίκη, όσο και από την εμφάνιση μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο ρίξαμε την απόδοση μας κατακόρυφα και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Ωστόσο  αυτό που έχει μεγάλη αξία για μας είναι οι βαθμοί της νίκης, η οποία μάλιστα ήρθε παίζοντας χωρίς τον Αμπαρά και ουσιαστικά χωρίς τον Γεωργούλα».

Πιερικός Αρχέλαος – Ηρακλής Κοζάνης 69 - 63

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Α΄ ΓΥΡΟΣ - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



Νικητής αναδείχθηκε ο Πιερικός Αρχέλαος στον αγώνα του με τον Ηρακλή Κοζάνης στην Κατερίνη. Κέρδισε με 69-63 σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τόσο στον περισσότερο χρόνο, αλλά κύρια στο τελευταίο τρίλεπτο. Σύμμαχος της ομάδας της Κατερίνης ο κόσμος που και αυτή τη φορά ήταν, δυναμικά, δίπλα της.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Τζήμα και Κοϊμτζόγλου.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 39-23, 54-36, 69-63.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Σκαμπαρδώνης, Κοντσές 9, Γκοντόπουλος 25(6), Τσαλμπούρης 2, Σακελλαρίου 8, Πέτκος 2, Τσαϊτουρίδης 5(1), Γαζέτης, Ασημάκης 14(2), Γεωργούλας, Παπαδόπουλος 4, Οικονόμου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τζιλίνης): Τσακμάκης 9(1), Καρέντζος, Ντισλής 28(3), Παράσχος – Παπανέστωρας, Μαλτέζος, Μούκας 2, Ντόβας,  Μιχαηλίδης, Κυρίτσης 6(1), Σιώμος 8, Γιαννουζάκος 10(2), Ανδρίτσος.

●Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: Άργος Ορεστικό – Πευκοχώρι 68-58, Αιγάλεω – Ελευθερούπολη 86-78, ΧΑΝΘ – Στρατώνι 66-59, Αργοναύτης – Αίας Ευόσμου 70-61, Μαχητές Δόξας Πεύκων – Λιβαδειά 71-82, Δόξα Λευκάδας – Νίκη Βόλου 90-76.

Η βαθμολογία: Λιβαδειά 11, Αίας Ευόσμου 10, ΧΑΝΘ 10, Δόξα Λευκάδας 10, Μαχητές Δόξας Πεύκων 9, Στρατώνι 9, Αιγάλεω 9, Πιερικός Αρχέλαος 9, Άργος Ορεστικό 9, Νίκη Βόλου 8, Πευκοχώρι 8, Αργοναύτης 8, Ελευθερούπολη 8, Ηρακλής Κοζάνης 7.


Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 1/12): Ηρακλής Κοζάνης – Άργος Ορεστικό, Πευκοχώρι – Αιγάλεω, Ελευθερούπολη – ΧΑΝΘ, Στρατώνι – Αργοναύτης, Αίας Ευόσμου – Δόξα Λευκάδας, Λιβαδειά – Πιερικός Αρχέλαος, Νίκη Βόλου – Μαχητές Δόξας Πεύκων.

TheGlobalEve 2014 - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια ξεχωριστή εμπειρία την Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

TheGlobalEve 2014
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια ξεχωριστή εμπειρία  την
Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Το Athenaeum Intercontinental ετοιμάζεται για μια φαντασμαγορική βραδιά προκειμένου να υποδεχτεί το 2014 την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31/12/2013 από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 10:00 το πρωί.
Η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Λονδίνο ενώνονται με την Αθήνα, μέσα από τη δύναμη της τεχνολογίας και με επίκεντρο τη μουσική προσφέρουν ένα οπτικοακουστικό θέαμα υψηλού επιπέδου σ’ όλους τους καλεσμένους της βραδιάς.
New York Minimal & Progressive House, Mainstream, Dubstep, Latin, Salsa, RnB και φυσικά ελληνική αγαπημένη μουσική σε 5 διαφορετικά stages–προορισμούς, στα 3 επίπεδα του ξενοδοχείου δίνουν τη δυνατότητα, σ’ όσους παρευρεθούν, να γνωρίσουν την πολυπολιτισμικότητα και την κουλτούρα 5 σπουδαίων πόλεων του πλανήτη.
Υψηλή τεχνολογία, εξειδικευμένες παροχές, fashion show, Electro Rock Opera, Body painting, Performing acts, διαγωνισμός με πλούσια δώρα αλλά και parking, δωρεάν wi-fi, γκαρνταρόμπα και δωμάτιο επικοινωνίας, όπου όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ευχές, σ’ όλο τον κόσμο, εντελώς δωρεάν, είναι μερικές απ’ τις παροχές της πολυαναμενόμενης βραδιάς για τον ερχομό του νέου έτους.
10 Οpen Βars για απεριόριστη κατανάλωση, θα βρίσκονται στις αίθουσες Αφροδίτη, Ύψιλον και στο Ballroom του ξενοδοχείου, ενώ Cocktail αλλά και Champagne Βar θα βρίσκονται στο αίθριο και στο lobby προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάθε απαιτητικό παρευρισκόμενο.
Πάνω από 150  άτομα, εξειδικευμένοι μουσικοί, ηχολήπτες, φροντιστές, καλλιτέχνες και πλήθος άλλων επαγγελματιών είναι έτοιμοι να κάνουν το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2014 ξεχωριστό για σένα.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης και ψυχαγωγίας, είναι γεγονός.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφθείτε
www.theglobaleve.com
https://www.facebook.com/TheGlobalEve

ή εναλλακτικά επικοινωνήστε για κρατήσεις με απεριόριστη κατανάλωση:
στο 2130008790.



ΕΟΔΠ "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη στάση του Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Κατερίνη

Image
Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη στάση του Καραβανιού Αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, τόσο στους σκοπούς του όσο και στην υποδοχή του από τους φορείς της πόλης. Το Γαλατικό χωριό, όπως αυτοαποκαλούνται όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, αναμίχθηκε με την τοπική κοινωνία και τα οφέλη ήταν αμοιβαία.
Image 
Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα δεν ήρθαν μόνο με αγωνιστικό πνεύμα, αλλά και με τη διάθεση να πραγματοποιήσουν μια επίθεση χαράς. Σίγουρα με την παρουσία τους ακύρωσαν την εικόνα τρομοκράτη και εγκληματία που κάποιοι προσπαθούν να τους προσάψουν, ενώ και η φιλοξενία που τους παρασχέθηκε τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν ακόμα καλύτερα.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, στην πλατεία Ελευθερίας δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά γιορτή για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ, κατά τα πρότυπα της μεγαλειώδους συναυλίας που είχε δοθεί στη Θεσσαλονίκη για τον ίδιο σκοπό. Μάλιστα, το Καραβάνι δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά πραγματοποίησε και πορεία στο κέντρο της πόλης, μεταδίδοντας παντού το μήνυμά του.
Το πρόγραμμα της ημέρας είχε επίσης την κεντρική ομιλία που έδωσαν μέλη του Καραβανιού, καθώς και συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ανάμεσα σε αυτά την ατμόσφαιρά δονούσαν συνθήματα αντίστασης. Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με γεύμα αλληλεγγύης που προσφέρθηκε επί τόπου, ενώ σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην πλατεία, έλαβαν χώρα ζωηρές συζητήσεις για την σημασία του αγώνα και το τι πρόκειται να επακολουθήσει, αν επιτύχει το «πείραμα» της εξόρυξης στις Σκουριές.
Προτού αναχωρήσουν, τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποδοχή που τους έγινε και ανανέωσαν το ραντεβού με τους εδώ συναγωνιστές τους είτε στην Χαλκιδική είτε στην Κατερίνη.

Για την Επιτροπή Υποδοχής, αποτελούμενη από τους φορείς: Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Μητέρα Γη, Μούσες Πιερίων, Σπείρα Γης, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, Στέκι Πολιτών, Antipoverty.gr και ΕΛΜΕ Πιερίας.ρθ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014

Συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Δίου-Ολύμπου  για το 2014 σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας αγκομαχούν υπό το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους.
Η κατάσταση στον δήμο μας δεν διαφέρει από την συνολικότερη κατάσταση της χώρας. Δίπλα στους  άνεργους στέκει ο απλήρωτος, λίγο πιο δίπλα αυτός που έβαλε λουκέτο στο μικρομάγαζο του και αυτός που ετοιμάζεται να το κλείσει αλλά κι αυτός που πήρε το δρόμο της μετανάστευσης για να βρει ένα μεροκάματο. Λίγο παραπέρα ο συνταξιούχος που από τα λιγοστά λεφτά της σύνταξης πρέπει να θρέψει δυο και τρεις οικογένειες.
Η εικόνα συμπληρώνεται από τα δεκάδες χαράτσια, την φορολόγηση σε ότι κινείται και αναπνέει, το κομμένο ρεύμα της ΔΕΗ, τις τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία που ακόμα και αυτοί που κατάφερναν να τις πληρώνουν ετοιμάζονται να πάρουν το «έπαθλο» των κουτσουρεμένων  300 ευρώ αντί για σύνταξη.
Ο φετινός προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής, που έγινε χωρίς καμιά εισήγηση, χωρίς να παρουσιαστούν οι στόχοι και τα οράματα της Δημοτικής Αρχής  δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική βούληση της Διοίκησης  εντάσσεται πλήρως στη λογική των μνημονίων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κινείται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα όλων των προηγούμενων, ενταγμένος στον κρατικό προϋπολογισμό  και έχοντας παράλληλα και τον βούρδουλα της ασφυκτικής επιτροπείας – εποπτείας  του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ,  από το υπουργείο Εσωτερικών που μπορεί να επιφέρει μέχρι και παρακράτηση των ΚΑΠ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις υποδείξεις και στα πλάνα του μεσοπρόθεσμου.
Τα όποια έργα αλλά και οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό με άμεση συνέπεια να μείνουν μετέωρα και να μην υλοποιηθούν σε περίπτωση μη έγκρισης των προγραμμάτων. Ενώ τα ψίχουλα για τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών  βρίσκονται πραγματικά πολύ μακριά από τις ανάγκες και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε καν τα λειτουργικά έξοδα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταψηφίζει  τον προϋπολογισμό  του 2014 ως αντιλαϊκό που δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις ανάγκες ζωής της λαϊκής οικογένειας του δήμου αναδεικνύοντας τις πλευρές του που θα έχουν άμεσες συνέπειες στην τσέπη και στη ζωή του δημότη. Στον προϋπολογισμό του Δήμου Δίου-Ολύμπου του 2014 :
·         Αποτυπώνεται η μείωση - σαν ποσοστό επί των εσόδων - των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η αύξηση των τελών, φόρων και προστίμων. Μελετώντας κανείς τα νούμερα του προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι τα έσοδα που προβλέπονται από δημοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα αντιστοιχούν περίπου στο 60% των εσόδων ενώ η κρατική χρηματοδότηση προϋπολογίζεται στο 40%.
·         Αποτυπώνεται η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, η μείωση του προσωπικού, η μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Δήμο, η αύξηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Οι προσλήψεις με δίμηνη απασχόληση αποτελεί πάγια τακτική στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά και στον παιδικό σταθμό.  Άλλωστε οι απολύσεις και οι ελλείψεις σε προσωπικό  κάνουν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία δομών και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο άνοιγμα της πόρτας στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
·         Αποτυπώνεται η τάση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και το «αλισβερίσι» με τους εργολάβους.
·         Αποτυπώνεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης στην τοπική διοίκηση με μειωμένη χρηματοδότηση.
·         Επιβεβαιώνεται και εδώ, αυτό που λέμε τα τελευταία χρόνια, ότι δεν υπάρχει πια τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά, τοπική διοίκηση - μακρύ χέρι του καπιταλιστικού κράτους.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο "Καλλικράτης",  είναι συνέχεια μιας εικοσαετίας αντιδραστικών αλλαγών στη διοικητική δομή της χώρας. Ισχυρίζεστε συνήθως -γιατί  έτσι σας βολεύει- ότι ο "Καλλικράτης" ατύχησε γιατί συνέπεσε με την κρίση και δεν προχωράει εύκολα, όταν έχουμε τη μείωση των πόρων, γιατί κινδυνεύει η πτώχευση της χώρας. Για μας, αυτό πρόκειται για μια πολιτική απάτη, αφού επιδιώκετε να θολώσετε τα νερά, να καλύψετε το κύριο, ότι δηλαδή και εσείς, οι δημοτικές αρχές τόσα χρόνια  συμμετέχετε στον πόλεμο στηρίζοντας το σύστημα που έχει εξαπολύσει πόλεμο σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, η κυβέρνηση και γενικά οι μηχανισμοί  της.
Στις δακρύβρεχτες τοποθετήσεις «τι να κάνουμε, διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας»,  ή αυτό που συνήθως επικαλούνται ότι ο  προϋπολογισμός  είναι αναγκαστικός και υποχρεωτικός διαφορετικά δε θα μπορεί η Διοίκηση να κάνει καμία κίνηση ή δοσοληψία, εμείς επαναλαμβάνουμε τον εθνικό μας ποιητή: "Ο καθείς και τα έργα του".
Στην ερώτηση που  θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα,  απαντάμε πως μπορεί να βρεθούν πρώτα και κύρια από την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του Φ.Π.Α στα είδη πολυτελείας, επιστροφή των παρακρατηθέντων ΚΑΠ.
Όλο αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης προϋποθέτει οργανωμένο μαζικό αγώνα που θα παλεύει όχι μόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας του αλλά και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, προϋποθέτει επίσης ένα κίνημα που από την πλούσια πείρα του θα βγάζει συμπεράσματα, θα καταφέρνει να μην παγιδεύεται και να αποκαλύπτει τον εχθρό του όποιο προσωπείο κι αν φορέσει αυτός για να τον ξεγελάσει.
Καλούμε το λαό του Δήμου Δίου-Ολύμπου να αντιπαλέψει  αυτή την αντιλαϊκή πολιτική του κράτους του κεφαλαίου και της Δημοτικής Αρχής. Αυτά τα  μέτρα ήρθαν για να μείνουν, θα ακολουθήσουν και άλλα, είτε με «μνημονιακές», είτε με «αντιμνημονιακές» κυβερνήσεις, είτε με «μνημονιακές», είτε με «αντιμνημονιακές» δημοτικές αρχές, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα


Έκθεση με «Κειμήλια Απελευθέρωσης της Μακεδονίας» στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου


Δελτίο Τύπου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Ι.Μ.Α., ΤΟ Ι.Μ.Μ.Α. ΤΟ Π.Μ. ΚΑΙ ΤΟ Γ’ Σ.Σ.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας – Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 – 1913», εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου (κόμβος Λιτοχώρου), παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Τα κειμήλια θα φιλοξενηθούν από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου  έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013. Κατά το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παρέχει τη δυνατότητα σε δημότες, σε σχολεία και φορείς, να επισκεφθούν τα πολύτιμα εκθέματα, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως και τις 5.00 το απόγευμα.
Την έκθεση διοργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πολεμικού Μουσείου και το Γ’ Σώμα Στρατού καθώς και με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Τηλ: +302352021000


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, περιόδου 2013-2014, διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 9.00π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198).
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκπρόσωποι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, των Δασαρχείων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΔΑΠ ΜΕΘΩΝΗΣ


   Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  Μεθώνης, το οποίο ξεκίνησε την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τη λειτουργία του και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής  Ζωής». Τα εγκαίνια τέλεσαν οι ιερείς π. Γεώργιος Μαλιάρας, π. Χρήστος Παπαϊωάννου, π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος  και  παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Λαγδάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ιωάννης Μπιτσιάνης,  Νικόλαος Μεταλλίδης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεθώνης Ελευθερία Παπά και Ν. Αγαθούπολης Καλλιόπη Κακούλα,  οι Πρόεδροι  του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεθωνιωτών, του Συλλόγου «Κυψέλη Εθελοντισμού», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγάθωνες» Ν. Αγαθούπολης, η Γραμματέας του Συλλόγου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Μακρυγιάλου Μαρία Ναβροζίδου, κάτοικοι της περιοχής και  μαθητές σχολικής ηλικίας που φοιτούν  στο ΚΔΑΠ με τους γονείς και κηδεμόνες τους.
 Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού  Δημήτριος Χλεμές στο χαιρετισμό του αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελου Πολύζου, ο οποίος απουσίαζε λόγω άλλων υποχρεώσεων, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη διαδικασία ένταξης της νέας δομής και τη λειτουργία όλων των δομών κοινωνικής μέριμνας που υπάρχουν στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού. «Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, ανέφερε μεταξύ άλλων, αφού προσθέτουμε ακόμη ένα λιθαράκι στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο μας. Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διέρχεται  η πατρίδα μας, η  τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιοποιεί όλες τις θεσμικές δυνατότητες  και να συντελεί στη δημιουργία δομών που στοχεύουν στον  συνάνθρωπο.  Η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο έδωσε την αφορμή να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε όλες τις δομές (τρία ΚΔΑΠ, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί) που η λειτουργία τους έχει καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου  να δημιουργηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες δομές κοινωνικής μέριμνας, δίνοντας δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε όλους τους  δημότες του Καλλικρατικού μας Δήμου».      
  Στο νέο ΚΔΑΠ,  τα παιδιά, με τη βοήθεια και συνδρομή καταρτισμένου προσωπικού (Δασκάλα, Νηπιαγωγό, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και βοηθητικό προσωπικό) κοινωνικοποιούνται, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους όπως είναι ο χορός, η ζωγραφική, οι εικαστικές δημιουργίες, το θεατρικό παιχνίδι, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία τους και χειραφετούνται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον τους, το οποίο όμως βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με το προσωπικό του ΚΔΑΠ και τη Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
 Η  όμορφη τελετή των εγκαινίων έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε για όλους τους παρευρισκόμενους. 

Photo Hasapetis