ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τι γίνεται όταν ανεβαίνει η τεστοστερόνη στις γυναίκες;

Πηγή: Τ ~ NEWSCITY1
Το γεγονός ότι οι άνδρες θέλουν να κάνουν σεξ περισσότερο από τις γυναίκες, αποδίδεται εδώ και δεκαετίες από τους επιστήμονες στα 
υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που εκκρίνουν. Τι συμβαίνει όμως όταν οι γυναίκες εκκρίνουν κι εκείνες υψηλά επίπεδα της ορμόνης του έρωτα; Θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ;

Μια ομάδα απ το Πανεπιστήμιο του Michigan η οποία ερεύνησε το θέμα, ανακάλυψε ότι όταν η γυναίκα εκκρίνει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης νοιώθει έντονη την επιθυμία να αυνανίζεται, παρά να κάνει σεξ!

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό σημβαίνει εξ’ αιτίας πολλών παραγόντων, κύριος εκ των οποίων είναι το άγχος.

Η έρευνα ήταν μία από τις λίγες που βασίστηκε στην εξέταση υγιών ατόμων. Οι περισσότερες βασίζονται σε μοντέλα ζώων ή σε άτομα με δυσλειτουργίες στην έκκριση ορμονών.

Σε αυτήν 105 γυναίκες και 91 άνδρες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως «Είστε κυρίαρχος του σώματός σας κατά τη διάρκεια του σεξ»; Εδωσαν επίσης ένα δείγμα σάλιου, για να μετρηθεί η τεστοστερόνη και η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη. 

: Ο απόλυτος οδηγός καύσης του λίπους

Πηγή ~ NEWSCITY1

Για να συρρικνώσουμε τα αποθέματα λίπους στο σώμα μας πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε ποια είναι τα τρία διαφορετικά είδη λίπους και ποιες
στρατηγικές επιδρούν σε καθένα από αυτά.
Όλοι διαθέτουμε λιγότερο ή περισσότερο λίπος στο σώμα μας. Υπάρχουν διάφορα είδη λίπους και 
μπορούμε να διαχειριστούμε καθένα από αυτά με την κατάλληλη διατροφή και τη γυμναστική.

Είδος 1ο: Υποδόριο λίπος

Πού βρίσκεται: Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα μας μας. Βρίσκεται παντού στο σώμα, από την κοιλιά και τους γλουτούς έως τα χέρια και το πρόσωπο.

Πού χρησιμεύει: Αποθηκεύει ενέργεια και παρέχει στο σώμα μια απαραίτητη «επένδυση». Παράλληλα, απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται λιπονεκτίνη, η οποία συμβάλλει στον έλεγχο της παραγωγής ινσουλίνης. Όσο αυξάνεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος, τόσο μειώνεται η παραγωγή της ορμόνης κι έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να ρυθμίσει σωστά την ινσουλίνη. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας κ διαβήτη.

Πώς θα το περιορίσετε: Χρειάζεται τόσο περιορισμός των θερμίδων όσο και γυμναστική. Ακόμη και η ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα ή μια βόλτα με το ποδήλατο, θα σας βοηθήσουν.

Είδος 2ο: Σπλαγχνικό λίπος

Πού βρίσκεται: Βρίσκεται βαθιά στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και συσσωρεύεται στους κενούς χώρους ανάμεσα σε ζωτικά όργανα. Δεν μπορούμε να το πιάσουμε ή να το αισθανθούμε με την ψηλάφηση.

Πού χρησιμεύει: Έχει χαρακτηριστεί ως «τοξικό» λίπος, καθώς εκκρίνει φλεγμονώδεις πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες ή κυτταροκίνες. Αυτές οι πρωτεΐνες επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής της ινσουλίνης και προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας.

Πώς θα το περιορίσετε: Η ισορροπημένη διατροφή είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Θα πρέπει να καταναλώνετε καθαρές πρωτεΐνες και να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων και λιπαρών. Η αεροβική γυμναστική είναι ιδανική για την καύση πολλών θερμίδων, άρα και τον περιορισμό των αποθεμάτων λίπους.

Είδος 3ο: Καφέ λίπος

Πού βρίσκεται: Βρίσκεται κυρίως γύρω από το λαιμό, το κλειδοκόκαλο και το στέρνο.

Πού χρησιμεύει: Είναι το «καλό» λίπος που υπάρχει στο σώμα μας. Το καφέ λίπος είναι μεταβολικά ενεργό όταν το σώμα εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και βοηθά να καταναλώσουμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες). Το καφέ λίπος μας βοηθά να καίμε θερμίδες ακόμη και τις ώρες χαλάρωσης.

Πώς θα το αυξήσετε: Είναι το μόνο είδος λίπους που θα πρέπει να αυξήσετε στο σώμα σας, καθώς σε αντιδιαστολή με το λευκό λίπος (είδος 1 & 2) που αποθηκεύει ενέργεια, το καφέ λίπος καταναλώνει ενέργεια. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Metabolism, η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες (περίπου 15 βαθμούς Κελσίου) για 10-15 λεπτά οδηγεί στην παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται ιρισίνη, η οποία φαίνεται να βοηθά ώστε τα λευκά λιποκύτταρα να συμπεριφέρονται ως καφέ λιποκύτταρα.

Η μασκώτ του Σύριζα Αυλωνίτου μας διασκεδάζει.Βγήκε στην Πάνια και έγινε χαμός στο στούντιο [βίντεο]

Στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια βγήκε να μιλήσει χθες για την πορεία της 
διαπραγμάτευσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου. Και μάλλον 
τα πράγματα δεν
πήγαιναν όπως τα περίμενε...
Η κυρία Αυλωνίτου μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή«Parole»
της Αννίτας Πάνια είπε «είμαστε σε καλό δρόμο γιατί είμαστε λίγο πριν το τέλος», 
αναφερόμενη στη συμφωνία με τους συνεργάτες της Πάνια να ξεσπούν σε
κακαριστά γέλια και την παρουσιάστρια να λέει «λέμε και κανένα αστείο να 
περνάει η ώρα» και να συμπληρώνει: «Πρέπει να πούμε κάτι μπορεί να έχει 
δίκιο η κυρία Αυλωνίτου γιατί είπε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το τέλος δεν 
είπε ποιο τέλος. Μπορεί να είμαστε πριν το τέλος, το τελειωτικό, να χαιρετήσουμε». 
«Η χώρα θα προχωρήσει στην ανάκαμψη» απάντησε από την πλευρά της
η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την Αννίτα Πάνια να επαναλαμβάνει 
«λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα» και να καληνυχτίζει την 
Ελένη Αυλωνίτου λέγοντας: «Να 'στε καλά ευχαριστούμε πάρα πολύ μας 
φτιάξατε το βράδυ». 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡ 2016: 15.000 ΚΑΙ 48 ΔΟΣΕΙΣ ΑΤΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Panos Leliatsos

ΕΛΛΗΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΟΥ 
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΟΥ
 ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ;

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΕΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ 48 ΜΗΝΕΣ ΑΤΟΚΑ. 
ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ. 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά - Κατάργηση 716 φοροαπαλλαγών


Φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά - Κατάργηση 716 φοροαπαλλαγών

Μεγάλες ανατροπές στην έμμεση και άμεση φορολογία έρχεται τους επόμενους μήνες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Η έκθεση της Κομισιόν, εκτός των θετικών προβλέψεων για την ανάπτυξη από το β΄ εξάμηνο του έτους, περιγράφει και τις πηγές των εσόδων για να κλείσει η αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομηθούν 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και: 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στον ΦΠΑ, 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ., στους φόρους κατανάλωσης (κυρίως στα προϊόντα ενέργειας), στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς στην:

1. Αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με μικρότερο αφορολόγητο όριο, με στόχο την άντληση 1,8 δισ. ευρώ.

2.  ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

3. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

5. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

6. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Στην έκθεση της Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται και άλλα επιβαρυντικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (και περιλαμβάνονται στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ), όπως η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση καθώς και στη χρήση Διαδικτύου. Επίσης, θα επιβληθεί τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διαμονή στα ξενοδοχεία, ενώ στο σκέλος των δαπανών η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του κανόνα της μίας πρόσληψης στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έως και το 2018, καθώς και το «πάγωμα» των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα δύο αυτά μέτρα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, οι 716 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 1,5 δισ. ευρώ (από 8 δισ. ευρώ πριν από έξι χρόνια) θα καταργηθούν είτε θα αντικατασταθούν με άμεσες ενισχύσεις στους φορολογουμένους που τις έχουν ανάγκη.

Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και επανεξετάζονται είναι οι εξής:
• 123 φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 275,29 εκατ. ευρώ έχουν απομείνει στα νοικοκυριά (ιατρικές δαπάνες, δωρεές και χορηγίες, έκπτωση φόρου λόγω αναπηρίας, έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου).
Το μεγαλύτερο κόστος, 85,2 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τις ιατρικές δαπάνες, για τις οποίες εξετάζεται να αναγνωρίζονται μόνον οι δαπάνες άνω των 100 ευρώ που γίνονται μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 5,9 εκατ. νοικοκυριά που κάνουν φορολογική δήλωση, 1,7 εκατ. νοικοκυριά περιορίζουν τη φορολογική τους επιβάρυνση, μέσω των ιατρικών εξόδων και της νοσοκομειακής περίθαλψης.
• 109 φοροαπαλλαγές αφορούν τις επιχειρήσεις και κοστίζουν στον προϋπολογισμό 13,75 εκατ. ευρώ.
• 19 φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές που εφαρμόζονται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και κοστίζουν στον προϋπολογισμό 426,24 εκατ. ευρώ. Από τις φοροαπαλλαγές αυτές ευνοούνται 1.145.575 φορολογούμενοι.
• Στα 972,4 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Ψηφίσαμε τις 20 πιο γυμνασμένες 50άρες της showbiz [photos]

Ψηφίσαμε τις 20 πιο γυμνασμένες 50άρες της showbiz [photos]
<p>Έλενα Τσαβαλιά</p>

<p>Βίκυ «beach volley» Χατζηβασιλείου</p>
Σε κάποιες star ο χρόνος δείχνει το σκληρότερο πρόσωπό του με αποτέλεσμα να το παρακάνουν στις πλαστικές και να παραμορφώνονται. Αυτές οι 20 διάσημες ωριμάζουν σαν το καλό κρασί!
Έχουν πατήσει τα πρώτα -ήντα, αλλά είναι τόσο σέξι όσο ήταν και στα 20 και στα 30 τους. Εντατική γυμναστική, ισορροπημένη διατροφή, αλλά και μιααπαιτητική καριέρα που τις κρατά στις επάλξεις, είναι ο συνδυασμός για τη νεότητα αυτών των 20 έμπειρων γυναικών.
Μπορεί τα 50+ χρόνια τους να φαίνονται σε σημεία όπως το «πόδι της πάπιας» (το σημείο στην εξωτερική πλευρά του ματιού), όμως αυτές οι κυρίες διαθέτουν αξιοζήλευτα... γονίδια! Εμείς ψηφίσαμε τις 20 πιο γυμνασμένες κυρίες της ελληνικής και ξένης showbiz, λαμβάνοντας υπόψη την ομορφιά, τα κιλά, αλλά και την εξυπνάδα τους.
Εδώ περισσότερες φώτο 
http://www.tff.gr/gallery.asp?catid=36306&subid=2&pubid=130350827&imgid=106894080#selectedimg

Σήμα κινδύνου για τον ελληνικό τουρισμό

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ


Σήμα κινδύνου για τον ελληνικό τουρισμό

Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία του ελληνικού τουρισμού φέτος, κρούουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δεδομένο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για το 2016 και ότι το επόμενο διάστημα διαμορφώνεται ο κύριος όγκος κρατήσεων για τη χώρα μας, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι οι βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων της τουριστικής περιόδου, είναι η σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα.
Όσο παρατείνεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο ενισχύεται η πεποίθηση ότι η χώρα μας δεν μπορεί να παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια, με αποτέλεσμα να πλήττεται σημαντικά ο ελληνικός τουρισμός και οι τουριστικοί προορισμοί.
Το αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής, εκ των πραγμάτων, οδηγεί την Κυβέρνηση στην επιβολή επιπρόσθετων φόρων και επιβαρύνσεων, όπως π.χ. η οριζόντια αύξηση ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Οδηγεί όμως και σε ακόμα πιο στείρα και παράλογη πολιτική επιβαρύνσεων, όπως το φημολογούμενο «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης καταλυμάτων».
Η χώρα μας έχει, ήδη, δημιουργήσει μια σειρά φορολογικών αντικινήτρων τόσο για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ παράλληλα, έχει «παγώσει» αδικαιολόγητα κάθε ουσιαστική δράση στήριξης της πραγματικής οικονομίας, της αγοράς. Σε αυτούς τους τομείς η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Κύπρος, η Κροατία, η Τουρκία, η Ισπανία και η Ιταλία.
Με την προσθήκη, καθημερινά, στη λίστα των μέτρων νέων ή αυξημένων φόρων, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, χωρίς πάταξη της φοροδιαφυγής που συνεχίζει να διογκώνεται ανεξέλεγκτη, χωρίς επαρκή ροή ρευστότητας στην ασφυκτιούσα οικονομία, χωρίς κίνητρα στους υποψήφιους επενδυτές που απομακρύνονται από τη χώρα κάθε μέρα και περισσότερο και με τον αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας από τη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος να συνεχίζεται, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να καταγραφούν σοβαρές απώλειες στα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού. Κατά προέκταση, το ίδιο θα συμβεί στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και σε όλους τους άλλους κλάδους και επαγγέλματα που διασυνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα.
Σε αυτή την περίπτωση και όπως έχουμε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο, η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου κινείται στην «κόψη του ξυραφιού». Όσο οι εν λόγω προϋποθέσεις δεν πληρούνται και καθόσον η επιβολή νέων φόρων και πρόσθετων επιβαρύνσεων στο τουριστικό μας προϊόν, στις επιχειρήσεις, αλλά και ακόμα και στους ίδιους τους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας, επιλέγεται ως μία «εύκολη» πολιτική για τον τομέα του τουρισμού, τα συνολικά αποτελέσματα ενδεχομένως να κινηθούν χαμηλότερα από αυτά του 2015 και να μην καταστεί εφικτή η επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για το 2016.
Επιπρόσθετα να μην κατορθώσει να αξιοποιήσει, τελικά, ο ελληνικός τουρισμός στον βαθμό που θα μπορούσε, σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάσθηκαν λόγω διεθνών συγκυριών και που θα προσέδιδαν πρόσθετη δυναμική στα μεγέθη του.

Απελπισμένοι οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη: Μειωμένος πάνω από 20% ο τζίρος το Πάσχα

Απελπισμένοι οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη: Μειωμένος πάνω από 15% ο τζίρος το Πάσχα


Μειωμένος σε ποσοστό άνω του 15% καταγράφηκε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στον νομό Θεσσαλονίκης τις ημέρες του Πάσχα, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται «κάτι παραπάνω από κουμπωμένοι, ενόψει και των νέων μέτρων που έρχονται», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, υπενθυμίζοντας ότι από σήμερα έως και τις 10 Μαϊου θα είναι σε ισχύ η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. 
«Δεν κουνιόταν φύλο στην αγορά στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και ήταν φυσικό» υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «εάν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο και βλέπεις το εισόδημά σου να μειώνεται διαρκώς και τις υποχρεώσεις σου να μεγεθύνονται κατακόρυφα, είναι επόμενο να περιορίσεις στο ελάχιστο τις αγορές σου σε καταναλωτικά είδη».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «στο εξής οι επιχειρηματίες, είτε είναι μικροί, είτε μεγάλοι, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «το δυστύχημα μάλιστα είναι, ότι δεν φαίνεται φως στο τούνελ, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην αγορά, αλλά αντίθετα επιβάλλονται διαρκώς καινούρια».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε φόβους, ότι στο επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε κολλημένοι στον τοίχο και παρόλο που τα τελευταία έξι χρόνια χτυπάμε από ντουβάρι σε ντουβάρι, κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται».
Αναφορικά με το «πρόγραμμα των τεσσάρων τιμώμενων χωρών» που θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο από τους Έλληνες εμπόρους και αφορά σε έκπτωση 20% σε τουρίστες, φέτος από Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία και ΗΠΑ, ο κ. Φιλιππίδης επισήμανε ότι τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά η διανομή των 20.000 ειδικών αυτοκόλλητων που θα αναρτήσουν στις βιτρίνες τους όσοι επιχειρηματίες εκφράσουν το ενδιαφέρον να το πράξουν. «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε μεγάλη ζήτηση, αλλά πιστεύω ότι στο προσεχές διάστημα οι Έλληνες έμποροι θα σπεύσουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αφού ξέρω ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας αξιοποιεί όλα και κάθε εργαλείο που του προσφέρεται» επισήμανε.
Μεταξύ άλλων, μας υπενθύμισε ότι την πρωτοβουλία των Ελλήνων εμπόρων στηρίζει και η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, προβάλλοντάς την με ένα καλαίσθητο δισέλιδο στο περιοδικό Blue, το οποίο διανέμεται και στα 61 αεροσκάφη της και σε τέσσερις γλώσσες κάθε φορά, θα περιγράφει «από τη μία πλευρά ποια είναι η Ελλάδα και από την άλλη, τη συγκεκριμένη προσφορά». «Το περιοδικό που θα περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των εμπόρων της χώρας μας θα κάνει το ντεμπούτο του στα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας στις 20 Μαϊου 2016» υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό και ότι με αυτό μπορούν να συνδεθούν οποτεδήποτε το επιθυμούν οι επιχειρήσεις, ενώ η έκπτωση του 20%, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, «είναι η κατώτατη για όσες συνδεθούν, αλλά δεν είναι περιοριστική». «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, ας δώσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις» σημείωσε.

Το '΄δαμε κι αυτό! Τα "αριστερά" μνημόνια είναι η "αριστερή" απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό! Ρε δε γ@μιέσ@ι ν' ασπρίσεις!

Kαλοφάγωτα! Ως πότε;

Ο ιδανικός για τις "αριστερές μεταρρυθμίσεις"... πρόεδρος δημοκρατίας

Αλέξη... έλα να πάρεις πίσω τα λουλούδια σου

Nάτος νάτος ο πρωθυπουργός!

Αν το καλοσκεφτείς, το ΠΑΣΟΚ δεν έπαψε να κυβερνά ποτε!

Eleni-Elena Tzortzi
Αν το καλοσκεφτείς, το ΠΑΣΟΚ δεν έπαψε να κυβερνά ποτε! Με τους μισούς συγκυβέρνησε ο Σαμαράς και με τους υπόλοιπους συγκυβερνά ο Αλέτσης! Απέθαντο! (την Φώφη την περιμένουμε για την οικουμενική που θα μας σώσει).

3ο, 4ο... τι σκατά μνημόνιο είναι αυτό το νέο κι "αριστερό";

Ο Αλέξης αποκάλυψε το αριστερό του σχέδιο!


Δυο φορές το ίδιο λάθος, δεν συγχωρείται.

egerssi@otenet.gr

Στις 19 Απριλίου 2016, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο “Χυτήριο” στο Γκάζι, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της, “Πλεύση Ελευθερίας”. Ένας τίτλος ευρηματικός, πιασάρικος, όπως και το έμβλημα του κόμματος: Το καραβάκι με τα έξη (6) πανιά που σχηματίζουν έξη “Δέλτα”. Δηλαδή, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν μόνο για να “φαγωθεί” η Ζωή.
Πόσες και πόσες φορές δεν έγραψα επαινετικά για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων!! Όπως, όταν έγραφα: «…Ωστόσο, το αγκάθι που λέγεται Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατάφεραν “οι θεσμοί” να το ξεριζώσουν από το “κορμί” τους, επιβάλλοντας τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, με έντονα τα σημάδια χειραγώγησης – νοθείας των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Κατάφεραν λοιπόν, να ………..
απαλλαγούν από εκείνο το ζιζάνιο που έβλαπτε σοβαρά την υγεία τους!! Μια υγεία που κλονιζόταν βαρύτατα από τις Επιτροπές που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως επί παραδείγματι, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες της – και η οποία έφερνε εκ νέου στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και την “μαύρη” για την ελληνική Κοινωνία, υπόθεση των “κατάμαυρων” ταμείων της γερμανικής εταιρείας Siemens που δηλητηρίασε μεγάλο μέρος του πολιτικού μας Συστήματος. Όταν εκλεγμένοι Βουλευτές, τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έθεσε διαχειριστές της τύχης τους καθώς και της Πατρίδος μας και εκείνοι οι επίορκοι έβαλαν το χέρι όσο περισσότερο γινόταν στο βάζο με το μέλι. Που προδιέθετε την ακύρωση του παράνομου και επιβλαβή για το Δημόσιο συμφέρον “εξωδικαστικού συμβιβασμού” μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου, ο οποίος παραβιάζεται και αυτός σε όλα του τα σημεία…».
Ενοχλούσαν οι Επιτροπές της Ζωής.
Ή όταν έγραφα: «…Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων, ακολουθεί ο Λογιστικός Έλεγχος του χρέους. Ένας λογιστικός έλεγχος που σύμφωνα με τον Κανονισμό του ESM, θα πρέπει να αναζητήσει τις πιθανές αιτίες δημιουργίας του δημοσίου χρέους μας, αλλά και ανωμαλίες, παρατυπίες και παρανομίες που συνέτειναν στη δημιουργία του. Και στου οποίου τη δημιουργία έχουν τεράστια ευθύνη πρώην Πρωθυπουργοί μας…
Όπως επίσης, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα εξετάσει τους ενεχόμενους στη λίστα Λαγκάρντ και που φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να “αθωώσουν”…».
Η μετά τη Ζωή πλεύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον νεοφιλελεύθερη.
Έτσι, οι δανειστές-τοκογλύφοι “εταίροι” μας και οι υποτακτικοί τους Τσίπρας και Καμμένος, μετά το “φάγωμα” της Κωνσταντοπούλου, οδηγούν το πλοίο Ελλάς κατ΄ ευθείαν στα βράχια. Και επειδή αυτό το καράβι είναι παλαιό σαπιοκάραβο, είναι σίγουρο ότι θα σμπαραλιαστεί. Παίρνοντας στο βυθό της θάλασσας, όλο τον Ελληνικό λαό, όλο το Έθνος των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί μετά από τόσους μήνες να κλείσει την αξιολόγηση της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015 και της είναι αδύνατον. Οι αιμοσταγείς “εταίροι” μας ζητούν και άλλο ελληνικό αίμα. Και αυτή η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή. Απεδείχθη περίτρανα ότι ούτε αυτή μπορεί να διαχειρισθεί το καταστροφικό σχέδιο της ΝΤΠ κατά της Πατρίδος μας. Αλλοτριώθηκε και αυτή (η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) από άνομα συμφέροντα.
Δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχουν αρχίσει “συντροφικά” μαχαιρώματα, με αρκετή δόση αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού διαπιστώνουν ότι παρ΄ ότι “έκατσε στα τέσσερα” προς τους “εταίρους” μας, εν τούτοις δεν διευκολύνεται από αυτούς πουθενά!!
Έτσι, Παπάς και Φλαμπουράρης, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια εκπροσώπησης του νέου και του παλαιού αντίστοιχα, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τον αυριανό ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Γιατί, εκεί θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, “πούλησε” το λαό που τον εμπιστεύθηκε, γινόμενος χειρότερος από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.
Και μια ο λόγος για τη ΝΔ. Πάντα, διαχρονικά, όταν υπήρχε φθορά σε ένα κυβερνητικό κόμμα, περίμενε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Μα σήμερα δεν υπάρχει καν Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχουν καμιά λύση για την “αυριανή” δύσκολη ημέρα. Είναι ένα κόμμα και ένας αρχηγός, που πατάνε σε απέναντι πεζοδρόμια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρόεδρος της ΝΔ που δεν ελέγχει το κόμμα του!!
Επιβεβλημένη η ίδρυση του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”.
Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη η ίδρυση του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”.
Οι συγκυρίες ευνοούν την πλεύση αυτού του κόμματος από τη στιγμή που υπάρχει “ούριος άνεμος”. Από τη στιγμή που όποιο άλλο κόμμα και να κοιτάξεις, αντιμετωπίζει φουρτουνιασμένες θάλασσες που το καρτερά η Σκύλα και η Χάρυβδη.
Ωστόσο, στο κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας”, θα πρέπει να μην τους διαφεύγει, ότι ο λαός μας πλέον, δεν δίνει πουθενά “λευκή επιταγή”. Γιατί, όπως λέμε στην Ήπειρο: “όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι”.
Να εκφράσει την Πατρίδα η Ζωή.
Θα πρέπει να καταλάβει η Ζωή ότι η Ιστορία είναι μαζί της. Την ευνοούν όλες οι πολιτικές συγκυρίες. Αρκεί να αφήσει κατά μέρος τις όποιες αριστερές ιδεοληψίες που κουβαλάει και από το οικογενειακό της περιβάλλον. Να ενώσει τον λαό μας. Δεν υπάρχει στις μέρες μας “αριστερά” και “δεξιά”. Υπάρχει μια δυστυχισμένη χώρα και ένας πονεμένος λαός. Ας ενώσει λοιπόν, όλους τους Έλληνες Πατριώτες. Και τέτοιοι βρίσκονται σε όλα τα σημεία του πολιτικού ορίζοντα της Πατρίδος μας!!
Δυο φορές το ίδιο λάθος, δεν συγχωρείται.
Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο κόμμα του Λαφαζάνη, ήταν τουλάχιστον ατυχέστατη. Το κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας” θα πρέπει να είναι Ενωτικό. Αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή και ανατρέχοντας στα στελέχη που επανδρώνουν το νέο κόμμα, διαπιστώνουμε ότι είναι πρώην Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως όμως, η Ιστορία να καλεί την Ζωή για να παίξει πολυετή ρόλο στις εξελίξεις της Πατρίδος μας. Μην επιλέξει εκείνη να είναι ένας ακόμη διάττοντας αστέρας στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδος.
Μπορεί, αν θέλει, να γίνει η συνέχεια του κινήματος των αγανακτισμένων.
Επίλογος.
Και επειδή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, θα επισημάνω δυο απλά σημεία που χρήσουν άμεσης διόρθωσης.
Δεν είναι δυνατόν να ορίζεται ώρα έναρξης της εκδήλωσης στο “Χυτήριο” η 7η απογευματινή και η παρουσίαση να αρχίζει μετά από μια ώρα. Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρουσιάζεται μετά από μιάμιση ώρα από την προγραμματισμένη. Δεν μπορείς να υποτιμάς έτσι τον λαό.
Δεν είναι δυνατόν η υπόκρουση της εκδήλωσης να γίνεται υπό τους ήχους ξένων τραγουδιών και κυρίως υπό τους ήχους του “People have the power”. Χάθηκαν τόσα ελληνικά τραγούδια που θα ξεσήκωναν το ακροατήριο;

Πανελλήνιες 2016: Αλλάζει η κλίμακα βαθμολόγησης σε αγωνίσματα για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ


Αλλαγές γίνονται στην κλίμακα βαθμολόγησης για τα αγωνίσματα των 400μ. αγοριών και 200μ. κοριτισιών για τα ειδικά μαθήματα των αθλημάτων που είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Η σχετική τροποποίηση αναρτήθηκε σε ΦΕΚ της 27.4.2016.
Το άριστα για τα 400μ. αγοριών είναι πλέον στα 55"00 (αντί των 52"50) ενώ στα κορίτσια για τα 200μ., το άριστα πήγε στα 29"00 έναντι των 26"50 που ήταν μέχρι πρότινος.
Στο μήκος το άριστα παραμένει στα 6,20μ. και 5,15μ. και ανά 15εκ., στη σφαίρα (6κιλη αγοριών και 4κιλη κοριτσιών) στα 14μ. και 11μ. και ανά 40εκ. ενώ στην κολύμβηση 50μ. ελεύθερο στα 31" και 29" και ανά 1".
Οι υποψήφιοι επιλέγουν 3 από τα 4 ακόλουθα αγωνίσματα: 400μ./200μ., μήκος, σφαίρα 6κ./4κ., κολύμβηση 50μ. ελεύθερο.
Σε μήκος και σφαίρα βαθμολογείται η καλύτερη από 3 προσπάθειες.
Ο μέσος όρος των 3 αγωνισμάτων πολλαπλασιάζεται επί 200 για να δώσει τα επιπλέον μόρια.

Οι 19 αλλαγές στην Εκπαίδευση: Τέλος οι βαθμοί στο Γυμνάσιο, με λίστα σε Πανεπιστήμια


Τα πάνω κάτω έρχονται να φέρουν τα σχέδια του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση που υπογράφει και ο ίδιος.
Προτείνεται μεταξύ άλλων η αντικατάσταση κεφαλαίων της Ιστορίας με μαθήματα που αγγίζουν περισσότερο την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της «άρσης της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων (π.χ. στο μάθημα της Ιστορίας) με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία - Ιστορία - Γεωγραφία)», όπως τονίζεται σε έκθεση του κ. Λιάκου.
Παράλληλα μελετάται η λίστα προτεραιότητας εισόδου στα πανεπιστήμια μελετά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος, στο πλαίσιο της πρότασής του για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο, προτείνει την κατάργηση του μήνα εξετάσεων στα σχολεία και τη θέσπιση της περιγραφικής αξιολόγησης αντί για βαθμολόγηση.
Οι 19 προτάσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία
Οι προτάσεις, οι οποίες αφορούν τους καθηγητές, τους μαθητές, τον σχολικό χρόνο, τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τη σχέση του σχολείου με την κοινωνία, έχουν ως εξής:
  1. Χρήση του σχολικού χρόνου για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης εσωτερικής εκπαιδευτικής πολιτικής (τακτικές παιδαγωγικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων), μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις εξωσχολικές δράσεις του σχολείου, αποσαφήνιση του ρόλου των συμβούλων, ενίσχυση του εκπαιδευτικού ως προς τις αρχές συμπερίληψης και διαφοροποίησης στην τάξη.
  2. Μείωση μέσω αναμόρφωσης της διδασκόμενης ύλης (να αδειάσει η τσάντα του μαθητή) και αντικατάσταση της βαθμολογίας με την περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών σε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση σε σύνδεση με τους μαθησιακούς στόχους των προγραμμάτων σπουδών καθώς και των διαδικασιών αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του συστήματος.
  3. Καθιέρωση ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού, προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες (ευελιξία), διατοπική (κοινά προγράμματα) και ευρωπαϊκή (αδελφοποιήσεις, ανταλλαγές) δικτύωση των σχολείων.
  4. Ενίσχυση της μαθητικής εκπροσώπησης, σχολική εφημερίδα, ετήσια θεατρική παράσταση (άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία), καθιέρωση ομίλων και συλλογικών μαθητικών δραστηριοτήτων με άξονες τα νέα Μέσα, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.
  5. Διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης της δομής και των χώρων του σχολείου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία κατά τις απογευματινές ώρες.
  6. «Βάπτιση» του σχολείου για λόγους συμβολικούς και για την εξασφάλιση ταυτότητας. Κάθε σχολείο πρέπει να αποκτήσει τη δική του φυσιογνωμία, τις δικές του παραδόσεις, ετήσιους στόχους και να εμφυσήσει στους μαθητές έναν «πατριωτισμό του σχολείου». Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να περιοριστεί η συχνή εναλλαγή του προσωπικού. Το σχολείο να γίνει δρων υποκείμενο (να αποκτήσει agency).
  7. Μελέτη για την αναμόρφωση της οργανωτικής δομής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από το διετές νηπιαγωγείο στο εξάχρονο Δημοτικό και εξέταση των δυνατοτήτων δημιουργίας τετραετούς Γυμνασίου και διετούς Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), προσανατολισμένου προς την έρευνα και με δυνατότητες επιλογών.
  8. Ενίσχυση της αυτονομίας και των πρωτοβουλιών του εκπαιδευτικού.
  9. Άμεση συνεργασία φορέων (σχολείο - σύμβουλοι - κοινότητα - δήμοι).
  10. Ενίσχυση των ολιγοθέσιων σχολείων.
  11. Εκ περιτροπής ανάληψη πειραματικού χαρακτήρα από τα σχολεία.
  12. Ανανέωση προγράμματος και, κυρίως, βιβλίων με προτεραιότητα σε όσα έχουν ήδη κριθεί απαράδεκτα.
  13. Κατάργηση των αλλεπάλληλων εξετάσεων (και του μήνα εξετάσεων) στο Γυμνάσιο - αντικατάστασή τους με εργασίες (και εξετάσεις κατά τη διάρκεια του έτους).
  14. Ενοποίηση των κατευθύνσεων των μαθημάτων (ενδεικτικά: σε 3 ή 4 όπως α) Γλώσσες και Πολιτισμός, β) Μαθηματικά, γ) Τέχνες, δ) Εισαγωγή στην Κουλτούρα των Φυσικών και ε) Κοινωνικές Επιστήμες). Αντίστοιχη ενοποίηση των ειδικοτήτων που διδάσκουν τα μαθήματα.
  15. Δημιουργία ωρολογίων ενοτήτων σε βάρος της πολυδιάσπασης των ωρών. Καθιέρωση ολοκληρωμένου προγράμματος Ευέλικτης Εβδομάδας.
  16. Διεύρυνση του ποσοστού της ύλης που διαμορφώνεται από τους εκπαιδευτικούς τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο.
  17. Ομαδοσυνεργατική προσέγγιση: Θεσμοθέτηση και αξιοποίηση εναλλακτικών τρόπων συνεργασίας των μαθητών (αμοιβαία διόρθωση, συνεργασία διαφορετικών τάξεων από διαφορετικά σχολεία, ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών από τους μαθητές). Καθιέρωση των ομαδικών εργασιών ως τρόπου εξέτασης.
  18. Άρση της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων (π.χ. στο μάθημα της Ιστορίας) με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία - Ιστορία - Γεωγραφία).
  19. Σύνδεση σχολείου - οικογένειας: Μελέτη θεσμοθετημένης συμβουλευτικής σχέσης σε θέματα εκμάθησης και στάσης απέναντι στο σχολείο, σε ζητήματα εκφοβισμού και βίας, καθώς και πρόληψης εξαρτήσεων. Ενδυνάμωση της γονικής εμπλοκής ως δυναμικής διεργασίας αλληλεπίδρασης γονέων και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Θεσμοθετημένος χρόνος συνεργασίας με τους γονείς.

Κόφτης «εξπρές» στο Δημόσιο: Ποιοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται

Σαρωτικές οριζόντιες και μόνιμες περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα, όπως είχε γράψει ηaftodioikisi.gr
Ο προληπτικός λογαριασμός, λοιπόν θα περιλαμβάνει απολύσειςστο Δημόσιο τομέα,κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.
Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια ενώ επιχειρείται……..
και πάγωμα των προσλήψεων μέσω της διατήρησης της αναλογίας 1 προς 5.
Η πρώτη μείωση που αφορά στους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ θα έρθει από την 1η Ιουλίου.
Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς στο δεύτερο πακέτο μέτρων, θα ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος “αυτόματος κόφτης” στης δαπάνες του Δημοσίου και ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι εργαζόμενοι και οι αποδοχές τους. Οι μειώσεις αυτές θα έρθουν, αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης, από το 2017.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΩΝ

Αυξήσεις φόρων σε IX, βενζίνη, αέριο, Internet, αλκοόλ, τσιγάρα, ξενοδοχείαΑυξήσεις φόρων σε IX, βενζίνη, αέριο, Internet, αλκοόλ, τσιγάρα, ξενοδοχεία….

Κύμα αυξήσεων φόρων περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας.
Ειδικότερα αυξάνονται:…………

– Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ στο 24% από 23%.
– Η φορολογία σε αμόλυβδη, υγράεριο και φυσικό αέριο.
– Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καπνό, στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα ποτά.
– Το Τέλος Ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των Τελών Κυκλοφορίας.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr…

Καταργούνται τα ολοήμερα σχολεία

13082675_1291035610910772_4641030251218292818_n (1)Στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Η φερόμενη απόφαση του ΥΠΑΙΔ οδηγεί σε κατάργηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που διαρκεί από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα, αφήνοντας κενό στην εκμάθηση δεξιοτήτων.
Σύμφωνα με την …………
Διδασκαλική Ομοσπονδία, από την κατάργηση του ολοήμερου μοντέλου θα εξοικονομηθούν περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν κενά στα σχολεία.

Ο υπονομευτικός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%…

Διαβάστε και ανατριχιάστε! Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του Βαρουφάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Τσίπρας δέχτηκε το εξωφρενικό 3,5 % πρωτογενές πλεόνασμα με το εξής επίστευτο σκεπτικό:
«Ο πρωθυπουργός πρώτη φορά δεσμεύτηκε στον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ την 27η Απριλίου 2015 (ερήμην μου, καθώς γνώριζε ότι δεν θα συμφωνούσα).
Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου απάντησε ότι ………….

η συμφωνία απαιτεί δούναι και λαβείν «Και ποιο είναι το λαβείν μας εν προκειμένω;» ρώτησα. «Θα μας δώσουν κάτι για το χρέος», μου απάντησε.
Τότε του επισήμανα πως το επιχείρημά του θυμίζει ψαρά που προσπαθεί να διώξει επιτιθέμενο καρχαρία, ρίχνοντας αίμα στο νερό: «Δεσμευόμενος», του θύμισα, «σε διαρκές πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά, είναι σαν να δηλώνεις πως το χρέος είναι βιώσιμο. Τους προκαλείς να μη σου δώσουν ποτέ θεραπευτική αναδιάρθρωσή του!»
Τι να θαυμάσει κανείς; 
Την κρίση του Πρωθυπουργού μας ( που δεν καταλαβαίνει ότι η αποδοχή 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος κάνει την αναδιάρθρωση χρέους αδύνατη);
Τη διαπραγματευτική του μαεστρία; ( Που έδνε τα πάντα στους Ευρωκράτες χωρίς να παίρνει τίποτα);
Την αλλοπρόσαλλη διαπραγματευτική του τακτική; ( όπου αυτό που αρχικά του φάνηκε καλή ιδέα στη συνέχεια το εγκατέλειπε σιωπηρά και χωρίς εξηγήσεις;)
Και αυτός ο άνθρωπος, αντί από ευθιξία και ευαισθησία να παραιτηθεί παραδεχόμενος τα λάθη του, είχε το θράσος να υποστηρίζει, μετά την προδοσία του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και πως το δίλημμα ήταν » Μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή»! 
Και όχι μόνο αυτό αλλά έδειξε απίστευτη επινοητικότητα συκοφαντώντας με τα τσανάκια του (Φλαμπουράρης, Πάππας και λοιποί) την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του ότι παίζει το παιγνίδι του Σόιμπλε!
Και τώρα μένει γαντζωμένος στην Πρωθυπουργική καρέκλα και ετοιμάζεται να πανυγυρίσει για τη «νίκη» που νομίζει ότι θα καταγάγει στη Σύνοδο της 9ης Μαϊου!
Ούτε για φτύσιμο!
Γιατί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και το σάλιο πάει χαμένο!
Λόγιος Ερμής