ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

O Προέδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Διονύσης Πασχάλης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης



Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για βελτίωση της παιδαγωγικής διαδικασίας και με γνώμονα το στόχο «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία», επιδιώκοντας συνεργασίες με φορείς και ιδρύματα του νομού, κάλεσε τη διοίκηση του κοινωφελούς ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του σχολείου.


Η διοίκηση του ιδρύματος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση και έτσι τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 επισκέφτηκε το σχολείο ο Πρόεδρός του κ. Διονύσης Πασχάλης και ο νομικός του σύμβουλος κος Καρράς Γεώργιος. 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α - Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 72ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



Για τον εορτασμό της 72ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τις αρ. 37809 και 37810/04-10-12 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:
 
A. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.
Ώρα 12.00΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα),προσκόπων, ναυτοπροσκόπων, συλλόγων και σωματείων.

Β. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

1. Ώρα 08.00΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
2. Ώρα 08.00΄ - 08.15΄
Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
3. Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Μαργαρίτα Αμανατίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πιερίας.
4. Ώρα 11.30΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και από εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
5. Ώρα 11.45΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
6. Ώρα 19.00΄
Στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κατερίνη -100 χρόνια Ελεύθερη Πόλη» από το Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή Πιεριέων καλλιτεχνών.

Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ. και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης.
Τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των σχολείων εκτός πόλης Κατερίνης σχετικά με τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2012.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Από τον Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται o κ. Γιώργος Φυδάνογλου και η κα Ευαγγελία Μπουγά
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 72ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Οκτωβρίου 2012
Ώρα 12.00΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Ναυτοπροσκόπους, Συλλόγους και Σωματεία.
Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση και το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην αρχή του Πεζοδρόμου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας.
Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 25-10-2012, ώρα 14.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τηλ. 2351351261.
Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται ο καθηγητής Φ.Α. του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Στεφανίδης Δαμιανός.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης

Β. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 10.50΄

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατεία Ελευθερίας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ)
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ) για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο και Δεληγιαννίδου Τζένη.

Ώρα 19:00’
Στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κατερίνη -100 χρόνια Ελεύθερη Πόλη» από το Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή Πιεριέων καλλιτεχνών.

Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2351351261 Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας.


Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Βουτιά θανάτου για 67χρονη στο Ηράκλει


 Βουτιά θανάτου για 67χρονη στο Ηράκλειο
«Βουτιά θανάτου» από την ταράτσα του σπιτιού της στην περιοχή του Πόρου, έκανε μια 67χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της. Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή η αδερφή της, χθες το μεσημέρι.
Οι αστυνομικοί βρήκαν ιδιόχειρο σημείωμα της 67χρονης που έπεσε από ύψος περίπου 8 μέτρων.
Στο σημείωμα η γυναίκα, που φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ζητούσε συγνώμη από τους συγγενείς της.

Ένα λιμάνι δάκρυα για την αυτοκτονία της 15χρονης Ανδριαννής!


matidakri 473 355 300x225 Πάτρα: Ένα λιμάνι δάκρυα για την αυτοκτονία της 15χρονης Ανδριαννής!
Συγκλονίζει το πρόωρο τέλος της ανήλικης – Λίγες ώρες είχε αφήσει να εννοηθεί το προηγούμενο βράδυ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς είχε πει σε μια φίλη της ότι έχει απογοητευτεί από τη ζωή της…
Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα στην 15χρονη Ανδριαννή, οι γονείς, η αδελφή, οι συγγενείς και οι φίλοι. Η κηδεία της θα γίνει στις 16.00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων του Ά Κοιμητηρίου Πατρών.
Η κοπέλα το βράδυ της Κυριακής έβαλε τέλος στη ζωή της μέσα στο σπίτι της. Το γεγονός συγκλονίζει ενώ αναζητούνται τα αίτια που οδήγησαν τη νεαρή στην αυτοκτονία. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αυτοκτονία ανήλικης στην Αγυιά. Πριν 18 μήνες, μια 15χρονη από τη Λιθουανία, είχε βρεθεί απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της.
Όλοι μιλούν για έναν άγγελο, για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κορίτσι που έσπευδε να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. Η Ανδριαννή είχε πολλές και στέρεες φιλίες. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες (22-10-2012) μέχρι αργά, έξω από το σπίτι της στην οδό Αχελώου στην Αγυιά βρίσκονταν αρκετοί φίλοι της που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να της πουν ότι είναι κοντά.

Υπάρχουν πολλοί Τρέντοι στην Ελλάδα…


Υπάρχουν πολλοί Τρέντοι στην Ελλάδα…


Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου
Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση επανέφερε στο προσκήνιο απατεώνες, τυχοδιώκτες, κομπιναδόρους και «φτηνούς» ανθρώπους που η αθροιστική αξία τους μπορεί να έχει όριο… τα 150 ευρώ. Κατά άτομο ή "θύμα", εννοείται. Στόχος τουςνα κερδοσκοπήσουν, για άλλη μια φορά, από τους γονείς των παιδιών που φιλοδοξούν να παίξουν ποδόσφαιρο, και με καύσιμο την ελπίδα και την εκποίηση στα όνειρά τους, τελικά κλέβουν τα πάντα σε «καλή τιμή».

Μνημόνιο:Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843...


Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. 
 Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. 

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ- ΝΤΑΛΑΡΑΣ -ΓΚΑΤΣΟΣ-ΞΑΡΧΑΚΟΣ τα ψευτικα

Tο ξεπούλημα έχει καλά λεφτά...



Την ώρα που η Ελλάδα στενάζει κάτω από τα ολοένα και σκληρότερα μέτρα, υπάρχουν και αυτοί που θησαυρίζουν από το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Είναι οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων. Οι άνθρωποι που πληρώνονται με ποσοστά ή ειδική αμοιβή από το τίμημα της όποιας σύμβασης για να «πακετάρουν» καλύτερα μια πώληση. Αυτοί δηλαδή που ψάχνουν και βρίσκουν τους όποιους ενδιαφερόμενους, έρχονται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους και συσκευάζουν οικονομικά και νομικά την υπόθεση ώστε το ξεπούλημα να πάει όπως το θέλει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η κυβέρνηση.

Κασιδιάρης σε Τσίπρα: "... μη σκίσεις κανένα καλσόν"

Φωτογραφία για Κασιδιάρης σε Τσίπρα: ... μη σκίσεις κανένα καλσόν
Με άκρως πολιτική επιχειρηματολογία και με εκφράσεις που συνηθίζονται από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε στον... Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσα έχει πει και έχει γράψει για την Χρυσή Αυγή.

«Θα τον παρακαλούσα να είναι πιο ήπιος στις ανακοινώσεις του για να μην σκίσει κανένα καλσόν», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κ.Τσίπρας είχε γράψει σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland» ότι «Το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας».

Σφακιανάκης υπέρ Χρυσής Αυγής


Φωτογραφία για Σφακιανάκης υπέρ Χρυσής Αυγής
Μετά τον Πέτρο Γαϊτάνο άλλος ένας τραγουδιστής τοποθετήθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά ήταν ο Νότης Σφακιανάκης. Mε τέτοιους καλλιτέχνες, δεν τη φοβόμαστε την κρίση... Καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, μεταξύ άλλων, ο κ. Σφακιανάκης πήρε θέση και για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε», είπε αρχικά ο τραγουδιστής και συνέχισε «δικαιολογώντας» τις πρόσφατες ενέργειες μελών και βουλευτών του κόμματος σε Ράφηνα και Μεσολόγγι, όταν έσπασαν πά: «Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια, Μπορεί να πάρουν τα προϊόντα και να τα δώσουν σε φτωχές

Η σεξουαλική ζωή αντέχει στον χρόνο;


Υπάρχουν μύθοι, πολλά στερεότυπα και παραπληροφόρηση αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή των ατόμων που ανήκουν στη γενιά των baby boomers, όσων δηλαδή γεννήθηκαν κατά το δημογραφικό ξέσπασμα που έλαβε χώρα μετά το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1946 έως το 1964. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές και μάλιστα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αποτελούν ένα ζήτημα μεγαλύτερων διαστάσεων από τις αναμενόμενες.

Τα «όπλα» της φύσης στη «μάχη» κατά των ιώσεων


Κάθε εποχή παράγονται από τη φύση τρόφιμα που μπορούν να ανταποκριθούν σε ανάλογες απαιτήσεις. Έτσι, όπως το καλοκαίρι έχουμε ζουμερά φρούτα, πλούσια σε νερό για την αποφυγή της αφυδάτωσης, έτσι και τον χειμώνα υπάρχουν τρόφιμα που μας βοηθάνε ν' αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αλλαγή του καιρού και τους ιούς. Έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα ιώσεων, οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οδηγός για υγιεινό και πρακτικό φαγητό στο γραφείο


«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» ή πιο απλά όλοι πίσω στις δουλειές μας... Και πολλοί από μας πίσω στο γραφείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε την υγιεινή διατροφή, που συνδέεται άμεσα με την υγεία μας. Σκεφτείτε μόνο πόσες ώρες περνάτε στο γραφείο. Θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετές και συνεπώς πρέπει να προσφέρετε στον εαυτό σας το δικαίωμα στη σωστή διατροφή και στην ευεξία.


Ο κλινικός διαιτολόγος και βιολόγος, Χάρης Δημοσθενόπουλος, μάς δίνει κάποιες συμβουλές για υγιεινό και πρακτικό φαγητό στο γραφείο.

Το Σάββατο το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Ελληνική Αστυνομία


Τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Αρτέμιο, τίμησαν το πρωί του Σαββάτου και οι Αστυνομικοί της Πιερίας.
Στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη τελέσθηκε Δοξολογία, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Αθ. Μαντζούκα, Αξιωματικών και Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πιερία, καθώς και αρχών του τόπου.
Η Πολιτεία, τιμώντας την προσφορά του Αστυνομικού από το 2002 θεσμοθέτησε την 20η Οκτωβρίου ως "Ημέρα της Αστυνομίας".
Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 με το οποίο, αναγνωρίστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, καθιερώθηκε ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαμαρτυρία με μουσική...



Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
Μουσική διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους πραγματοποίησαν, το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας, μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης, έχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές.
Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο θέλησαν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, διεκδικώντας τα αυτονόητα για την ύπαρξη του σχολείου τους, το οποίο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο, με πολλές ελλείψεις σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Τα προβλήματα
Η θέρμανση, ο προαύλιος χώρος και φυσικά οι αίθουσες διδασκαλίας, μερικά από τα αιτήματα των 145 μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης, όπως τονίζει ο πρόεδρος του 15μελούς Χρήστος Χανδόλιας, αιτήματα για τα αυτονόητα, που όμως οι μαθητές στερούνται.
Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τα Μουσικά Σχολεία με την συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ στηρίζει τις προσπάθειες των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει τις προσπάθειες των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την αναίρεση της απόφασης  του Δήμου Λιτοχώρου και την αποτροπή του έργου απόθεσης των βιομηχανικών αποβλήτων της TOSOH HELLAS στη σκιά του Ολύμπου.
  Η απόφαση ταφής βιομηχανικών αποβλήτων από την πλειοψηφία του Δήμου Λιτοχώρου  προκαλεί ανησυχία τους πολίτες της Πιερίας.


Χρόνια τώρα ζούμε την καταστροφή του περιβάλλοντος γύρω μας Οι «διαβεβαιώσεις» των υπευθύνων ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι ακούγονται περίεργα στα αυτιά όλων μας  και δεν μας καθησυχάζουν
    Ως εκπαιδευτικοί έχουμε έναν πρόσθετο λόγο να θυμώνουμε. Καθημερινά στην τάξη προσπαθούμε να εμπνεύσουμε και να διδάξουμε στα μικρά παιδιά σεβασμό και αγάπη για το  περιβάλλον, σεβασμό και αγάπη για  την ιστορία του τόπου μας.
Προσπαθούμε να μάθουμε στους μαθητές μας πως υπάρχουν αξίες μεγαλύτερες από το «κέρδος»,να νιώσουν την ευθύνη για το μέλλον και τις γενιές που έρχονται και έτσι να πορεύονται στη ζωή τους.
Έχουμε χρέος απέναντι τους.
Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το μυθικό βουνό ,τις ακτές και τις θάλασσες μας.
Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τις ζωές και το μέλλον των παιδιών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Χαϊλατζίδου Γνωσούλα                Κουπατσιάρης Αθανάσιος

Εθελοντική αιμοδοσία στο Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης»


Και όμως, το χρέος αυξάνεται...!



Παρά την ληστεία του μνημονίου, παρά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, παρά την δολοφονία της κοινωνίας και την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας, το χρέος παραμένει ακλόνητο. Όπως και η παρέα του κυρίου Παπαδήμου με το περιβόητο “κούρεμα” που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όμως, όλοι είναι ακόμα έξω…

Της Δήμητρας Καδδά

“Έκρηξη” χρέους το 2012 στα 340,6 δισ. ευρώ, από 316 δισ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί αρχικά αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Eurostat στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα του 2012, με βάση το νέο προγραμματισμό αναμένεται να συγκρατηθεί στα 13,4 δισ. ευρώ (έναντι 13,7 δισ. ευρώ του στόχου τον Απρίλιο), αλλά αυτό θα γίνει με μεγάλη περικοπή δαπανών στο στενό δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης ο στόχος για έλλειμμα διαμορφώνεται πλέον στα 11,4 δισ. ευρώ από 12,7 δισ. ευρώ προηγουμένως.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τα εφτά τραύματα Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ


Δηλαδή τι; Υπήρχε μήπως πιθανότητα να απαιτήσει οποιοσδήποτε να δοθεί μάχη «για τους επίορκους, τους ανεπαρκείς, τους αργόμισθους και τους απόντες του Δημοσίου» και την προστασία τους; 

 Φανερά τουλάχιστον, όχι. Διότι υπάρχουν και «τα μάτια του κόσμου»
wwwaristofanis.blogspot.g
Οπότε, τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Βενιζέλος όταν διαβεβαίωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ύφος πολεμικό ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να δώσει μάχη για τους αργόμισθους, τους ανεπαρκείς, τους αργόμισθους και τους απόντες»; Με ποιον ανέπτυσσε «εσωτερικό διάλογο»; 
Με τους εναπομείναντες συνδικαλιστές του κόμματός του μήπως και με τα στελέχη του, που ξέρουν πολύ καλά ποιος φόρτωσε μαζικά στο Δημόσιο τους ανεπαρκείς, τους αργόμισθους και τα λοιπά πελατειακά άνθη; 
Είναι να τους κάνεις χάζι ώρες ώρες τους πράσινους και τους γαλάζιους κυβερνήτες. Με το βλέμμα της βαθύτατα αθώας απορίας που μόνο τα παιδιά δικαιούνται, κι αυτά ώς τα δέκα τους, ανακαλύπτουν τη μια Αμερική μετά την άλλη, ή μάλλον τη μια επτάδα των τραυμάτων του κόσμου μετά την άλληΛες και μόλις χθες εμφανίστηκαν στη χώρα έπειτα από απουσία δεκαετιών, λες και ουδέποτε τους ανατέθηκε ευθύνη εξουσίας. Κι ακούνε τώρα οι άμωμοι για πρώτη φορά λέξεις κακόηχες, όπως «δικά μας παιδιά», για να μη θυμηθούμε τους ονομαστούς κάποτε «κλαδικάριους» και «πρασινοφρουρούς». 

Αυτός ο Pasokάνθρωπος έπρεπε να ήταν "συγκάτοικος" του ...Άκη.!


1996 
  • 3 γραφεία, 
  • 1 εξοχικό, 
  • οικόπεδα, 
  • περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και 
  • εισόδημα 55.000 ευρώ... 
Αναλυτικότερα:

Ο Pasokάνθρωπος αυτός (μισός Pasok και μισός άνθρωπος) ως υπουργός δικαιοσύνης είχε ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά.
Από κοινού με τη σύζυγό του είχαν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά φράγκα.
Η σύζυγος του Pasokάνθρωπου και προέδρου του "σοσιαλιστικού" κινήματος... κ. Βενιζέλου είχε δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε γενικό εισόδημα 18.788.190 δρχ.

2009 
  • 17 ακίνητα, 
  • 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 
  • 130.000 μετοχές και 
  • εισόδημα 106.000 αυτός και 
  • 74.000 η σύζυγος... 
Αναλυτικότερα:

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. 
  • ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 ευρώ η σύζυγος. 
  • ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.
  • ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο κ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. 
  • ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. 
  • ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.
ΥΓ. 
Τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα, το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. 
Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών και ο Μπένυ στο ...διπλανό ή και στο ίδιο κελί με τον Άκη...

Σχέδιο «Σοφοκλής»: Το άθλιο σχέδιο υποδουλώσεως του Έθνους μας


Το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» ήτο προσχεδιασμένο. Εμείς ως Μέτοχοι αμφότεροι της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. (Emporiki Bank),..
μέλους του Credit Agricole Group αλλά και ως ερευνητής ο Οδυσσέας Τηλιγάδας και ως Treasurer (Διευθυντής Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων) ο Στέφανος Στ. Τσίπας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα κατωτέρω συμβάντα, προκειμένου να αποκαλυφθεί το εξυφανθέν, εκ μέρους οικονομικών παραγόντων του εξωτερικού και επίορκων «ταγών» του εσωτερικού, από το 1998 σχέδιο «Σοφοκλής» εις βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας με σκοπό την υποδούλωση του Έθνους μας!!!


ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Και ξαφνικά ο Στουρνάρας μιλάει για πείνα, εκτός αν...



Δραματικούς τόνους προκειμένου να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων, χρησιμοποίησε ο Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή. «Αν δεν παίρναμε τη δόση θα πεινούσαμε» είπε εν ολίγοις ο υπουργός οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με τις αποκρατικοποιήσεις.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε: «Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια. Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα. «Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;»
Επίσης δήλωσε: «Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Θα είμαι κι εγώ στο ελικόπτερο!



Χάρρυ Κλυνν
Ο Σαμαράς σχεδιάζει την διάλυση της ΝΔ και την ίδρυση μιας “παραταξης τελειωμένων”;

ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει την αυτοδιάλυση της ΝΔ(;;;) και την συγκροτήση ενός πόλου στον χώρο της Κεντροδεξιάς! Εκεί θα απορροφήσει τελειωμένους από το ΠΑΣΟΚ και λοιπά παρασάνταλα των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου, αλλά και πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν εκλεχτήκαν και που τώρα βρίσκονται σε...
ρήξη με την Ιπποκράτους. Ακόμη το παραπάνω σενάριο επεκτείνεται σε “ξέμπαρκους” από εδώ κι από εκεί.
Πρακτικά ο Σαμάρας δεν έχει πει κάτι για το θέμα, αλλά και μόνο η διαρροή των υποτιθέμενων προθέσεων και εισηγήσεων περισπούδαστων καθηγητών-συμβούλων ήταν αρκετή για να κάνει πολλούς ενθουσιώδεις να εμφανίζονται δημοσίως υπέρ του να εκτίθενται και να σαλιαρίζουν.

Παράλληλα η ονοματολογία -που όχι τυχαία είναι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και όχι την ευρύτερη κεντροδεξιά Μάνος Τζημερος Ανδριανοπουλος Ντορικοί- προφανώς είναι εκεί για να επιτείνει την αίσθηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.

Στα σοβαρά όμως κανείς δεν πιστευει ότι ο Σαμαρας θα φτιάξει την “παράταξη των τελειωμένων” και θα μαζέψει στην ΝΔ τον Πάγκαλο, τον Χρυσοχοίδη, τον Λοβέρδο, τον Φλωρίδη, την Διαμαντόπουλου και όποιον άλλον κυκλοφορεί ξέμπαρκος ή τέλος πάντων χώνεται σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ κατά καιρούς. Μόνο σαν επίδειξη “τροπαίων και σημαιών του εχθρού” μπορούμε να δούμε αυτή την εικόνα.

Για καποιους πρέπει να ειπωθεί πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς.

Παρόλα αυτά είναι έξυπνο το “στησιματάκι”...
Έχοντας τους στην αναμονή τους ακυρώνεις αντιπολιτευτικά και τους βάζεις να σε γλύφουν όλη μέρα, επιτείνεις την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και -επικοινωνιακά- είναι ενδιαφέρον να τους βλέπεις να τους τρέχουν τα σάλια ή να κάνουν γραμμή αναμονής έξω από την Συγγρού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα νικητής της τηλεμαχίας

Mπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ με συντονιστή τον Μπομπ Σίφερ
Τις θέσεις τους για Συρία, Λιβύη και Ιράν παρουσίασαν Ομπάμα και Ρόμνεϊ, στην τρίτη και τελευταία με συντονιστή με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μπομπ Σίφερ του CBS στη Φλόριδα, με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις στην εξωτερική πολιτική που θεωρείται ως το προνομιακό πεδίο του αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CNN, 48% των ερωτηθέντων ανέδειξαν νικητή της τηλεμαχίας τον Ομπάμα και 43% τον Ρόμνεϊ, ενώ σύμφωνα με το CBS o αμερικανός πρόεδρος επικράτησε με ποσοστό 53% έναντι 23% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του. 

«Οι ΗΠΑ πρέπει να υιοθετήσουν μία στρατηγική ενάντια τον εξτρεμισμό», υποστήριξε στο ντιμπέιτ ο Μιτ Ρόμνεϊ. 

«Να τονίσουμε τις συμμαχίες μας στον πλανήτη για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις απειλές του μέλλοντος», τόνισε από την πλευρα του, ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Παρθενώνας στα 10 καλύτερα μέρη στον Κόσμο

  Ο Παρθενώνας στα 10 καλύτερα μέρη στον Κόσμο



Στη λίστα με τα 100 καλύτερα μέρη του κόσμου φιγουράρουν ο Παρθενώνας, η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe Resort στην Αργολίδα, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Travel & Leisure.
Ο Παρθενώνας βρίσκεται στην ένατη θέση της σχετικής λίστας και χαρακτηρίζεται "το υπέρτατο μνημείο που αφιέρωσε ποτέ ο άνθρωπος στα θεία".
Για την εντυπωσιακή Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, που καταλαμβάνει την 23η θέση, αναφέρεται ότι, αν και συνήθως προσελκύει πολύ κόσμο, "αξίζει να διασχίσει κανείς το βραχώδες μονοπάτι για να βρεθεί σε μια μαγευτική τοποθεσία, στη βάση ενός γκρεμού".
Πιο κάτω, στον αριθμό 72, το αμερικανικό περιοδικό συστήνει στους αναγνώστες του να κλείσουν δωμάτιο στο καινούριο ξενοδοχείο της αλυσίδας Aman Resort, με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, που συνδυάζει "πολυτέλεια και απλότητα".


Πυρά κατά σκοπού στρατοπέδου στη Θεσσαλονίκη

(φωτό αρχείου)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες που άνοιξαν πυρ κατά σκοπού στο στρατόπεδο 523. 

Ο σκοπός πυροβολήθηκε με αεροβόλο. Έχει στηθεί επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, ενώ στο σημείο έφτασε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, χωρίς ευτυχώς ο φρουρός να τραυματιστεί.

Τα κουνούπια φέρνουν νέες ασθένειες στην πολύπαθη Ελλάδα, αναφέρει το Reuters


 Τα κουνούπια φέρνουν νέες ασθένειες στην πολύπαθη Ελλάδα, αναφέρει το Reuters
Εν μέσω σκληρής λιτότητας, με το σύστημα υγείας να καταρρέει και την ξενοφοβία να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, η Ελλάδα έχει ακόμα ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει, τις «ξεχασμένες» τροπικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, αναφέρει τη Δευτέρα ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.
Το κείμενο αναφέρεται στην επιστροφή της ελονοσίας, μιας ασθένειας που εξαλείφθηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970, επέστρεψε όμως φέτος με 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ακόμα, 11 άτομα είχαν πεθάνει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μια επίσης τροπική ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Φέτος είχαμε επίσης το πρώτο κρούσμα δάγγειου πυρετού, ο οποίος μεταδίδεται συχνότερα από το νεόφερτο αφρικανικό κουνούπι Aedes aegypti.

Το φροντιστήριο, το τελευταίο που κόβουν οι Ελληνες


 Το φροντιστήριο, το τελευταίο που κόβουν οι Ελληνες
Παρά την οικονομική κρίση που έχει περιορίσει αρκετά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η φροντιστηριακή εκπαίδευση συνιστά μια προτεραίοτητα για τις σημερινές οικογένειες.
Αυτό αποδεικνύει έρευνα που διενεργήθηκε και από την οποία συμπεραίνεται ότι η μέση σχετική δαπάνη ανά οικόγενεια ανέρχεται στο ποσό των 3.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/9 του μέσου εισοδήματος σήμερα.
Την έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Βάσει αυτής, προκύπτει ότι η μέση σχετική δαπάνη ανά οικογένεια για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό περίπου των 3.500 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος κατά την τρέχουσα περίοδο, αναφέρει το iefimerida.gr
Το 65% των ερωτηθέντων θεωρούν ως το σημαντικότερο παράγοντα για την επιλογή ενός φροντιστηρίου την ποιότητα του προσωπικού, το 45% τις επιδόσεις και τις επιτυχίες των μαθητών, ενώ παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το κόστος κατατάσσεται στην 3η θέση με ποσοστό 37%.

Σοκ στην Κρήτη: Αφήνουν άταφους τους νεκρούς γιατί δεν έχουν λεφτά!


 Σοκ στην Κρήτη: Αφήνουν άταφους τους νεκρούς γιατί δεν έχουν λεφτά!
Θύματα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχουν πέσει ακόμα και οι νεκροί στην Κρήτη!
Οι συγγενείς των αποθανόντων έρχονται αντιμέτωποι με μία τραγική πραγματικότητα, καθώς λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν χρήματα για την κηδεία.
Όπως αναφέρει το Prismanews.gr, οι συγγενείς των νεκρών έρχονται σε επαφή με διάφορα γραφεία τελετών για να κανονίσουν τα διαδικαστικά της τελετής, όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης οι κηδείες γίνονται σε … δόσεις.
Κάποτε οι γέροι κρατούσαν τα χρήματα τους για εκείνη την ώρα και έτσι οι συγγενείς πλήρωναν αμέσως τα έξοδα της κηδείας. Τώρα όμως αυτό αρχίζει να μειώνεται αισθητά αφού τα γεροντάκια δίνουν την πενιχρή τους σύνταξη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που περνούν δύσκολα, κι έτσι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου εκείνα πια δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν, λέει στο Prismanews.gr ο κ. Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, πρόεδρος γραφείων τελετών Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν ακόμα και 100 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφλήσουν τα έξοδα της κηδείας όπως επίσης εκείνοι που ρίχνουν αρκετά το κόστος μίας τελετής περικόπτοντας καμιά φορά ακόμα και τον … καφέ !

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αγώνες από τη φάση των ομίλων του Champios League μονοπωλούν το ενδιαφέρον
17:00 Eurosport WTA Τουρνουά Τένις Round Robin, Κωνσταντινούπολη
19:00 Novasports 2 – HD2 Σπάρτακ Μόσχας – Μπενφίκα Τσάμπιονς Λιγκ – Φάση ομίλων
20:30 OTE Sport 3 Νέτελστεντ – Φούχσε Γερμανικό Κύπελλο Χάντμπολ
21:30 OTE Sport 2 Ρόμπουρ Τιμπόνι Ουρμπίνο – Τόμις Κοστάντα CEV Champions League Γυναικών
21:45 Novasports 1 – HD1 Λιλ – Μπάγερν Τσάμπιονς Λιγκ – Φάση ομίλων
21:45 Novasports 7 Σαχτάρ – Τσέλσι Τσάμπιονς Λιγκ – Φάση ομίλων
21:45 Novasports 3 Μπαρτσελόνα – Σέλτικ Τσάμπιονς Λιγκ – Φάση ομίλων
21:45 Novasports 2 – HD2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράγκα Τσάμπιονς Λιγκ – Φάση ομίλων
03:00 OTE Sport 3 – HD Σικάγο Μπουλς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ NBA φιλικά