ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Έφυγε απο τη ζωή ο πεζογράφος Νίκος Καββαδίας



    Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 74 χρόνων, στην Αθήνα, ο πεζογράφος Νίκος Α. Καββαδίας.
Γεννήθηκε το 1938 στην Κέρκυρα, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και υπηρέτησε σε στρατιωτικές μονάδες, σε νοσοκομεία και στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού. Έγραψε διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, δοκίμια, βιβλιοκριτικά σημειώματα και μελέτες, μεταξύ άλλων, για τον λογοτέχνη Κωνσταντίνο Θεοτόκη.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Κ Υ Σ Δ Ε


(05-11-2012)
 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΚΑΙ  ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
τηλέφωνα: 2421049830-6944795391             email:   oloi.mazi@yahoo.gr

Συγχωνεύσεις Σχολείων, μισθοί πείνας, θολή αξιολόγηση, εφεδρεία με πρώτα θύματα την Εκπαίδευση, τον Μαθητή, τον Εκπαιδευτικό. Ποιός ευθύ-νεται για την κατάσταση αυτή εκτός από τη Μνημονιακή Πολιτική;
 
Η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» κατέληξε στο συμπέρασμα πως την ευθύνη για τον κλάδο μας φέρει και ο κομματικός συνδικαλισμός που εφάρμοζε προ-ειλημμένες αποφάσεις μέσα από τις πελατειακές σχέσεις.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Εκπαιδευτικών πρέπει να αλλάξει προ-σανατολισμό και μέθοδο και οι ηγεσίες του να αλλάξουν νοοτροπία και κουλ-τούρα. Τα φθαρμένα υλικά δεν μπορούν να συντελέσουν στην αλλαγή της ελ-πίδας. Πρέπει να ακουστούν νέες και καθαρές φωνές. Γι΄αυτό Συνάδελφοι από διάφορους χώρους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ξεχωριστή αγωνιστική ιστορία βρεθήκαμε και συναινέσαμε σε ένα νέο πλαίσιο με κοινές και σύγχρονες αρχές.  
Χωρίς παρωπίδες
χωρίς ιδιοτέλειες
χωρίς κομματικά στεγανά
Συνεχίζουμε με σθένος και παίρνουμε περισσότερη δύναμη από την πετυχη-μένη πορεία του ψηφοδελτίου. 
Οι επικίνδυνες διαχωριστικές γραμμές πέφτουν. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε συνειδητά αγώνα για να αναστήσουμε την Εκπαίδευση, και να ξαναδώσουμε ουσία στον άνθρωπο Μαθητή και αξιοπρέπεια στον άνθρωπο εκπαιδευτικό.
 
Αγαπητοί  Συνάδελφοι
Στις εκλογές για το ΚΥΣΔΕ κατεβαίνουμε πραγματικά ελεύθεροι. Εχου-με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, τον σεβασμό στην ατομική ιδεολογία και την διάθεση για συνεργασία και σύνθεση. Οι δράσεις μας θα σταματήσουν την απαξίωση του Έλληνα Εκπαιδευτικού και θα τον φέρουν πάλι στην θέση που του αξίζει. Ο θεσμός του αιρετού δεν είναι κομματικό φέουδο ούτε το ευκαιριακό σκαλοπάτι για προσωπική αναρρίχηση.
Το ψηφοδέλτιο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ενισχύεται με ειλικρινείς Συναδέλφους από όλη τη χώρα και πιστεύουμε να ταράξουμε τα νερά που λιμνάζουν. 
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ……
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ      
για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μπαίνει φόρος και στο sex!!!


 - Εμπρός...
- Η δεσποινίς Σούλα;
- Μάλιστα, λέγετε. - Δεσποινίς Σούλα, εδώ ο Ευάγγελος, ο λογιστής σας. Σας παίρνω για να σας πληροφορήσω ότι το όνομά σας συμπεριελήφθη στη λίστα του ΣΔΟΕ λόγω ασυμβατότητας της περιουσίας σας και του δηλωθέντος μισθού σας ως γραμματέα υπουργού.
- Παναγίτσα μου, και τώρα;
- Κάντε το εξής: Στείλτε μου αντίγραφο της κυρίας πηγής εσόδων σας και θα δω τι μπορώ να κάνω.
- Τώρα αμέσως κύριε Βαγγέλη... βγάζω ήδη φωτοτυπία και τη διαβιβάζω με φαξ!!! . . . . . . . . . .

Απίστευτo!!! : Βρέθηκε το αληθινό στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ...



Αίσχος! Κατάργηση υψηλών κλιμακίων περικοπών για τα ρετιρέ των συντάξεων!


  
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, προτού δηλαδή στεγνώσει το μελάνι των γραφιάδων, ανακοινώθηκε ευνοϊκή ντροπολογία μείωσης των μειώσεων για τα ρετιρέ των συντάξεων. Φαίνεται έπεσε πολύ πίεση από τους υψηλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των πολιτικών και των δικαστικών, και γι' αυτό ο ξεσαμάρωτος από προσχήματα Αντώνης Σαμαράς - θέλει η νύφη να κρυφτεί αλλά... - έβαλε το χεράκι του για να τους ξαλαφρώσει. Κανένας οίκτος όμως για τους μικρομεσαίους συνταξιούχους!

Ανακαλύφθηκε επικίνδυνο κενό ασφαλείας στο Facebook


Ένα νέο κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις... που αντιστοιχούν σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν προσβάσιμοι αυτόματα, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού.

Το σπέρμα είναι... αντικαταθλιπτικό! Συνουσιαστείτε γιατί χανόμαστε!

Το σεξ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση των γυναικών και να τις προφυλάξει από την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διερεύνησε τις επιδράσεις των «ψυχοτρόπων» ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα. 
Όπως έδειξε η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε 293 φοιτήτριες, όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει. 

Σαββατόβραδο σήμερα! Μην φάτε... τα παρακάτω!



Σήμερα θα βγείτε, θα διασκεδάσετε ή μπορεί κάποιοι να μείνουν στο σπίτι, αλλά όπως και να 'χει θα θελήσετε να φάτε κάτι αργά το βράδυ είτε για να σας "κρατήσει" για όλη την υπόλοιπη, άσωτη βραδιά, είτε γιατί μετά το ποτό θα σας έχει "θερίσει" η πείνα! Αποφύγετε όμως τις παρακάτω τροφές οι οποίες θα σας φανούν εκείνη την δύσκολη ώρα, η μόνη απλή εύκολη λύση. 

ΠΟΑΣΥ: Επιτέλους ξεκαθαρίστε το τοπίο


από το Γραφείο Τύπου
Ελάχιστα 24ωρα πριν από τον διαφαινόμενο κίνδυνο της ψήφισης των νέων περικοπών ως Έλληνες Αστυνομικοί εκπέμπουμε SOS προς... την συγκυβέρνηση, η οποία δυστυχώς μας οδηγεί στην φτωχοποίηση, για να προστατέψουμε το αγαθό της ασφάλειας από τα ισχυρά εκείνα οικονομικά συμφέροντα που επωφελούνται διαχρονικά από μια παραπαίουσα έως ανύπαρκτη ελεγκτική Ελληνική Αστυνομία.

Οι αποδυναμωμένες αστυνομικές υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν και όχι να διαλυθούν. Διαφορετικά οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα κυκλώματα του εγκλήματος, η διαφθορά και η διαπλοκή.

Επιπλέον ο μαρασμός της Ελληνικής Αστυνομίας οδηγεί στην ισχυροποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων ασφάλειας.

LIVE Ολυμπιακός-ΟΦΗ (pics)


03/11/2012 - Καραϊσκάκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ

2 - 0


Mε... δουλεμένο από την προπόνηση γκολ, ο Μήτρογλου βρήκε δίχτυα στο 42' και ο Ολυμπιακός προηγείται 1-0 του ΟΦΗ! Το gazzetta.gr είναι στο Καραϊσκάκη και μεταδίδει.
20:45
55' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ για τον Μασάδο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού 2-0  το σκορ 

Να ξεχάσουμε τον κόσμο που ξέραμε




Στον απόηχο ενός άρθρου της Pravda*, oι New York Times παραδέχονται:
Ποια είναι η σημαντικότερη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί Ομπάμα και πώς επηρεάζει τις ισορροπίες ισχύος
...


Γράφει ο Μακεδών

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

 


ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΛΑΟ
     Αγαπητοί  Πιεριείς, Συνέλληνες
 
Έφτασε η  ώρα  της  κρίσεως,  όπως  το  μνημόνιο  Παπανδρέου,
για  τον γενίτσαρο  Σαμαρά  που θα  εισπράξει  τα  επίχειρα των πράξεων της  χρεοκοπημένης επιβαλλόμενης πολιτικής του.
     Ο Βενιζέλος τελειώνει, ο Κουβέλης επιχειρεί να  σκαπουλάρει για να σωθεί και ο Σαμαράς προσπαθεί να επιμηκύνει το βίο του γαντζωμένος στην εξουσία, αδιαφορώντας για τη χώρα και τη  ΝΔ   που συρρικνώνεται σε απόκομμα δίκην ” Πολιτικής Άνοιξης” .
     Καλώ τον Ελληνικό Λαό σε αντίσταση και αντίδραση με όλες τις δυνάμεις του σε διαρκεί κινητοποίηση αορίστου χρόνου, ώστε να μην ψηφιστούν τα νέα  βαρύτερα μέτρα. Καθολικά συλλαλητήρια και όχι επαναστατικές  γυμναστικές, ούτε μεμονωμένες απεργίες για την τιμή των .όπλων.
     Προσκαλώ επίσης τους μαζικούς φορείς  να πάρουν μέρος σε αυτήν τη προσπάθεια. Ιδιαίτερα τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες τους Δημάρχους, να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης του μνημονίου και να τα διαμηνύσουν στους Βουλευτές του τόπου τους.
    Τέλος καλώ τους εκπροσώπους μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφήσουν  κατά την συνείδηση τους και τη βούληση του λαού, όπως αυτή φαίνεται, παρά τους εκβιασμούς που δέχονται.
    Χαιρετίζω τους αντάρτες και επαναστάτες Βουλευτές, οι οποίοι  όπου και αν ανήκουν  φέρνουν  μέσα τους τα σπέρματα της  προόδου και της  ηθικής αντίστασης, που θα ανατρέψουν  τα ατελέσφορα, σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα. Όλους  τους παραπάνω που θα αναλάβουν αυτό το φορτίο ο Ελληνικός λαός  σε όποιο χώρο βρεθούν όχι μόνο πρέπει να τους βγάλει το καπέλο αλλά και να τους ανταμείψει εκλογικά, τέτοιες φωνές  δεν φιμώνονται, δεν εκβιάζονται, δεν χάνονται, είναι  πομποί αφύπνισης – υπηρέτησης  της  κοινωνίας και καθοδηγητές πορείας αξιών.
    Κύριε  Σαμαρά δεν είσαι  υπερβατικός,  δεν είσαι  αδιάφθορος,
δεν είσαι αξιόπιστος, είσαι ανίκανος, πρέπει να φύγεις.
    Να γίνουν εκλογές  και να σχηματιστεί κυβέρνηση ενότητας , αντιμνημονιακής και Προοδευτικής  Αλλαγής.   
 
Κατερίνη 31.11.2012
 
 
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας
Μέλος της Σ.Ε. Πιερίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


 ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ
      Στις 6 και 7 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στους δρόμους του αγώνα ,με το πλαίσιο αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΠΑΣΥ. Ηδη, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 και 5 Νοέμβρη, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες και με τα τρακτέρ κατεβαίνουμε από τα χωριά στις πόλεις. Με τις σημαίες τις ΠΑΣΥ, δίνουμε αγωνιστικό παρόν μαζικά, δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, νέους των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στήνουμε μπλόκο για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγιασμού του λαού. Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής και των κάθε λογής διαχειριστών και υποστηρικτών της.

       Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον μας για να μας αποτελειώσει. Σε μια περίοδο που η ΚΑΠ της ΕΕ «θερίζει» το πενιχρό εισόδημά μας - και με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα έρθουν ακόμα χειρότερα - που τα Μνημόνια στήνουν «γκιλοτίνες» στο λαιμό και του αγροτικού κόσμου, που οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα, που οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, που το κόστος παραγωγής διογκώνεται, η κυβέρνηση μας στραγγίζει με τα μέτρα που είναι σε βάρος μας.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.






Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  ΤΗΣ  ΠΑΣΥ

ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ:Ένας ρατσισμός υπάρχει στην Ελλάδα και αυτός είναι ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!




Ο σοβαρός τραυματισμός του 45χρονου Έλληνα καταστηματάρχη Αργύρη που μαχαιρώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι από αλλοδαπό, (μάλλον Πακιστάνο) μέσα στο κουρείο του επί της Μιχαήλ Βόδα, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο δράσης μπήκε για να του πάρει 20 ευρώ κι όταν τον λήστεψε,μετά τον μαχαίρωσε 3 φορές κοντά στην καρδιακή χώρα.
Ο ίδιος γνωρίζει ότι από τύχη δεν είχε το άδικο τέλος του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη που δολοφονήθηκε για μία κάμερα.
Μίλησε μέσα από τον θάλαμο εντατικής θεραπείας στην συνεργάτη του makeleio.gr, δημοσιογράφο Μαρίλια Κούζου.
Τα όσα λέει με κόπο και πόνο, αποτελούν χαστούκι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στους έμμισθους κολαούζους που στηρίζουν και υποθάλπουν την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή εδώ και μία δεκαετία αλλά και στην δωσιλογική κυβέρνηση Σαμαρά που δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει το επερχόμενο κακό. Το ξεκλήρισμα των Ελλήνων οικογενειαρχών από το κέντρο της Αθήνας στο ανελέητο πογκρόμ διωγμού από τα πάτρια εδάφη των παλιών Αθηναίων που βλέπουν την ζωή τους και το βιός τους μέρα με τη μέρα να καταστρέφονται.
Υ.Γ Φαντάζεστε στην θέση του άτυχου συμπατριώτη μας,να ήταν κάποιος "κακόμοιρος" οικονομικός μετανάστης;Φαντάζεστε πόσα πρωτοσέλιδα θα υπήρχαν,πόσες ώρες θα αφιέρωναν τα τουρκοκάναλα της διαπλοκής για να καταδικάσουν τους "κακούς ρατσιστές" Έλληνες,πόσες "αντιρατσιστικές" πορείες θα γίνονταν απο τους γνωστούς "αλληλέγγυους" αριστεριστές;Απλά φανταστείτε τον κακό χαμό που θα γίνονταν,ενώ τώρα....μούγκα στην στρούγκα,έτσι σύντροφοι;
Γιαυτό και είναι επίκαιρο απο ποτέ το σύνθημα "Χρυσή Αυγή...για να ξεβρωμίσει ο τόπος!"

Χάσατε κ. Στουρνάρα!




Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Το να είσαι υπουργός Οικονομικών σε συνθήκες όχι σαν τις σημερινές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά πολύ πιο συνηθισμένες, θα πρέπει να έχεις πέραν των γνώσεων και των διεθνών εμπειριών, κοινοβουλευτικό ήθος και κοινωνική ηθική.

newsIt.gr Βαρουφάκης για τα μέτρα

Μείζον θέμα: Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις


Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η  ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο 2 του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Η  ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έχει ως εξής:...
  •     Άρθρο 1:  173 ναι, 120 όχι  Δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις):  148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Άρθρο 3:  156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Άρθρο 4:  146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Άρθρο 5:  158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Άρθρο 6:  173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
  •     Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
Εκτός γραμμής 15 του ΠΑΣΟΚ - Εννιά βουλευτές καταψήφισαν

«Eκβιάζουν» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «ναι»


Το τι γίνεται στο παρασκήνιο εν όψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή δεν περιγράφεται.
Οι πιέσεις που ασκούνται στους βουλευτές, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφραστεί κατά της καταψήφισης των μέτρων είναι αφόρητες. Επιστρατεύεται μάλιστα, όπως λέγεται, κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να πειστούν ν’ αλλάξουν γνώμη. Οι… πιέσεις, που δεν είναι κατ’ ανάγκην μόνον πολιτικές, «υπενθυμίζουν» στους υποψήφιους αντάρτες σχέσεις, γεγονότα και πράξεις του παρελθόντος.

Μένει να δούμε αν η πίεση θα φέρει αποτελέσματα και οι υποψήφιοι αντάρτες μετατραπούν...
εν μία νυκτί σε υπάκουα όντα.

Πάντως, για το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της Ιπποκράτους διαδίδει ότι αυτοί που θα πουν «όχι» στο τέλος θα είναι μόνον τρεις. Ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και για τον Κ. Σκανδαλίδη θεωρούν ότι οι διαφωνίες του είναι λεονταρισμοί και στο τέλος θα κάνει την «κωλοτούμπα» και θα ψηφίσει τα μέτρα.

Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ!



Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο... «μεγαλείο» της πολιτικής τους.
Προσέξτε:
Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις»στα δημοσιονομικά, με στόχο - πάντα - τη «σωτηρία» της χώρας.
Μια από τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» - σσ: για τη «σωτηρία» της χώρας - είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ».
Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει χέρι στο...
μεγάλο κεφάλαιο και συγκεκριμένα στους εφοπλιστές!
Τι σχεδιάζει; Να αυξήσει, λέει, τη φορολόγηση των πλοίων, ώστε μέσα στο 2013 να εισπράξει από τους εφοπλιστές φόρους που θα ανέλθουν στο... ιλιγγιώδες ύψος των 80 εκατ. ευρώ!

Η ζωή σου, η τιμή σου



Αν η ζωή μας είχε αξία θα το είχαμε ήδη αποδείξει πολεμώντας με νύχια και με δόντια για να την διατηρήσουμε έστω και  ακρωτηριασμένη. Αναρωτιόμαστε, γράφουμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μένουμε άπραγοι στην κατακρεούργηση της θεωρητικής αξιοπρέπειας μας. Θεωρητικής,  διότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια εφόσον δεν έχουμε αξία ως ζωές. Έχουμε τιμή. Κοστολογηθήκαμε για την εκπαίδευσή μας, την εργασία μας, για την υγεία μας, για την ψήφο μας, για τον φόρο μας, την κηδεία μας,  κι εμείς αυτή την στιγμή δεν παλεύουμε για την υποτίμηση της αξίας μας παρά μόνο για την έκπτωση του κόστους ζωής μας απέναντι στο κράτος. Παλεύουμε για να μην πέσει κι άλλο η τιμή μας. Αυτό είναι το μέλημά μας: Ένα νομοσχέδιο και ένα μνημόνιο. Πουθενά ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες των προϋπολογισμών που συντάσσουν λογιστές της κακιάς ώρας δεν υπάρχει η αξία της ζωής. Μόνο η τιμή. Καταντήσαμε εμπόρευμα με πολύ μικρή ημερομηνία λήξης κατασκευασμένο με χειρίστης ποιότητας πρώτες ύλες.  

Είναι στυγνοί εγκληματίες - Παραδίδουν το νερό




Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!

Πιο συγκεκριμένα η παρ. 1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας,υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
(www.ypeka.gr)

Σώθηκαν 500 γάτες που προορίζονταν για… εστιατόρια

 Σώθηκαν 500 γάτες που προορίζονταν για… εστιατόρια
Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να βλέπει κανείς τις παρακάτω εικόνες με 500 ανυπεράσπιστες γάτες στοιβαγμένες μέσα σε κλειστά τσουβάλια και κλουβιά στην καρότσα ενός φορτηγού με προορισμό… αρκετά εστιατόρια στην Κίνα.
Το παράνομο εμπόρευμα εντοπίστηκε στην περιοχή Xuzhou της επαρχίας Jiangsu ύστερα από προληπτικό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί σε διερχόμενα οχήματα.
«Ρωτήσαμε τον οδηγό τι φορτίο κουβαλούσε και μας είπε ότι ήταν κουνέλια. Όταν όμως τον διατάξαμε να ανοίξει την καρότσα αντικρίσαμε το σοκαριστικό αυτό θέαμα» είπε ο αξιωματικός Sun Hai.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και οι εθελοντές έσπευσαν να περιθάλψουν τα ταλαιπωρημένα ζώα.

Πρωτοσέλιδο 3.11.2012

Πρωτοσέλιδο 3.11.2012

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

«Πάνοπλος» στην Τσαριτσάνη



Με όλα τα «όπλα» του στη διάθεσή του θα ταξιδεύσει την αύριο Κυριακή στην Τσαριτσάνη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Οικονόμο για τη δεύτερη αγωνιστική της Football League 2 ο Αιγινιακός.
Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και η ψυχολογία στα ύψη στις τάξεις της ομάδας από το Αιγίνιο μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις τόσο σε πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο και στόχος είναι να συνεχιστεί η νικηφόρα πορεία.

Ο προπονητής, Σάκης Παπαβασιλείου, μπορεί πλέον να υπολογίζει στις υπηρεσίες και του Νίκου Ντούλα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, αλλά ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει και πολύ τα πλάνα του από τα δύο πρώτα ματς.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στο γήπεδο "Γ. Μητσιμπόνας" στις και θα το διαιτητεύσουν οι κ.κ. Τόμπρος Κωνσταντίνος (Κέρκυρας), Αυθίνος Αναστάσιος (Κέρκυρας), Μπαλής - Χάρισον Τζον (Κέρκυρας).

Στην Κέρκυρα δοκιμάζεται ο Βατανιακός



Για την Κέρκυρα θα αναχωρήσει αμέσως μετά την σημερινή χαλαρή προπόνηση θα αναχωρήσει ο Βατανιακός που αντιμετωπίζει αύριο στο "Θυνάλειο" γήπεδο της Αραχάβης στην βόρεια πλευρά του νησιού την νεοφώτιστη Κασσιώπη που έχει υψηλές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2 ΟΠΑΠ.
Ο Λεωνίδας Μπίλης "μετράει" δύο απουσίες, του τιμωρημένου Μιχάλη Ηλία, αλλά και του τραυματία Χρήστου Καρυφούλλη. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην διάθεσή του, και με απόδοση ανάλογη με αυτήν κόντρα στη Νίκη Βόλου, οι Κατερινιώτες μπορούν να επιστρέψουν από το νησί των Φαιάκων ακόμη και με τους τρεις βαθμούς.

Η αυριανή αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15:00 και διαιτητής θα είναι ο κ. Γκάμαρης από την Αθήνα με βοηθούς τους κ.κ. Γκαβέρα από την Αθήνα και Μπουντούρη από την Άρτα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ



"Πίστη" για το... τρίποντο
Με χαλαρή προπόνηση ολοκληρώνει σήμερα την εβδομαδιαία προετοιμασία του ο Πιερικός για το αυριανό εντός έδρας σπουδαίο παιχνίδι, όπου το συγκρότημα του Νίκου Γκουλή υποδέχεται τον ισχυρό Απόλλωνα Σμύρνης, στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης στις 15:00 το απόγευμα, για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League ΟΠΑΠ.

Ο Βοιωτός προπονητής μπορεί πλέον να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των Παύλου Καθάριου, Ιγκόρ Κοϊτς και Αλμπέρτο Λόπεζ που αποθεραπεύτηκαν και βρίσκονται στην διάθεσή του.

Μοναδικός στόχος για τους Κατερινιώτες στην αυριανή αναμέτρηση είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ την συνάντηση θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Φουκάκης, Λιανδράκης, Κουράκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Νοσηλευτική Ημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Η επαρκής νοσηλευτική στελέχωση βασικός πυλώνας στην ποιότητα παροχής υγείας


Με τη συμμετοχή πλήθους νοσηλευτών από όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα "Επαρκής Νοσηλευτική Στελέχωση - Βασικός Πυλώνας Ποιότητας στην Φροντίδα Υγείας".
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Νομού Πιερίας από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Β' ΠΕ.ΣΥ της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης φρόντισε να επαναλάβει ότι το νοσοκομείο δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται αλλά αντίθετα γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμισή του. Παράλληλα, εξήρε το έργο όλων των εργαζομένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας και απευθυνόμενος στην κα Ελένη Φωτιάδου εξέφρασε την ελπίδα του να ξεπεράσει το έργο των προκατόχων της.
"Χωρίς τη νοσηλευτική υπηρεσία δεν θα είχε γίνει η μετακόμιση του Γενικού Νοσοκομείου και τώρα θα δοκιμαστούμε στη μετεγκατάσταση του ΨΝΠΟ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διοικητής, συμπληρώνοντας πως με τη συνένωση των δύο μονάδων υγείας του Νομού θα επέλθει ριζική αναδιοργάνωση του νοσηλευτικού προσωπικού και το νέο οργανόγραμμα θα γίνει αντικείμενο συζήτησης ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουν πως θα αξιοποιηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόγραμμα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου από το Στέκι Πολιτών Πιερίας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ (2002)  Διάρκεια: 113'                          Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

με τους: Λούις Τόσαρ, Νίβε ντε Μεντίνα, Άιντα Φολχ, Σερζ Ριαμπουκίν

Σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας που πλήττεται από την ανεργία, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές αντιμετωπίζουν την αναμονή στο ταμείο ανεργίας και στα γραφεία ευρέσεως εργασίας. Κοινωνικός σχολιασμός και γλυκόπικρο χιούμορ σε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία. Τιμήθηκε με 5 βραβεία Γκόγια (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας κι ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ) και προτάθηκε για ξενόγλωσσο Όσκαρ.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ 9:30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ
«Όλα στη ζωή ΄ναι ρόλοι…»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ

Τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη θα παίξουν
μουσικοί – φίλοι του Στεκιού


     
           ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ
του βραβευμένου ντοκιμαντέρ

“ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ”
του Σταύρου Ψυλλάκη

Στην ταινία παρακολουθούμε το "θαύμα" της αντοχής των τσακισμένων υπολειμμάτων του Δημοκρατικού Στρατού και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων που τους έκρυβαν τόσα χρόνια. "Πρωταγωνιστές" και "αφανείς", αυτής της ιστορίας, εξίσου φωτεινοί  και δυσεύρετοι, πέρα από ιδεολογίες, ενσαρκώνουν κάτι πολύ σημαντικό : βαθιά προσήλωση στον ίδιο τον άνθρωπο και στην αξιοπρέπειά του.  Και αυτό είναι  το θέμα της ταινίας....  

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (2007) Διάρκεια :93’
Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς
με τους: Κίρστον Γουέρινγκ , Τζούλιετ Έλις , Λέζλο Ζούρεκ , Τζο Σάιφλιτ
Η Άντζι, υπάλληλος σε εταιρεία εύρεσης εργασίας για μετανάστες, απολύεται ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Πελαγωμένη, στα 33 της χρόνια, αποφασίζει ν' ανοίξει, μαζί με τη συγκάτοικό της Ρόουζ, ένα αντίστοιχο, αλλά παράνομο πρακτορείο, ελπίζοντας ν' αποκτήσει επιτέλους οικονομική ανεξαρτησία.


ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
Γαλλία  Διάρκεια : 60' του Patrice Dutertre  
Το εμπόριο πλαστών φαρμάκων αγγίζει ολόκληρο τον κόσμο. Αποφέρει πάνω από 40 δις ευρώ και αποτελεί το 10 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων. Για πρώτη φορά, μια ομάδα κινηματογραφιστών ακολουθεί όλα τα βήματα της κυκλοφορίας πλαστών φαρμάκων και με την κάμερα παρακολουθεί αυτό το θανάσιμο εμπόριο, από την παρασκευή ως την πώληση.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
με τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
συγγραφέα - δημοσιογράφο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ
     ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ  Διάρκεια:105’
΄'Αγγλο-αυστραλέζικη ταινία,
σκηνοθεσία Τζιμ Λόουτς με τους: Έμιλι Γουότσον, Ντέιβιντ Γουέναμ, Χιούγκο Γουίβινγκ
Το 1986, η Μάργκαρετ Χάμφρις, μια κοινωνική λειτουργός στο Νότιγχαμ,  ξεσκέπασε ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών: την οργανωμένη απέλαση παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο στη μακρινή Αυστραλία. Σχεδόν μόνη της, ενάντια σε αλλεπάλληλα εμπόδια και αψηφώντας τους αμέτρητους κινδύνους, η Margaret ένωσε ξανά χιλιάδες οικογένειες και έβγαλε στο φως μια συγκλονιστική κακοδικία. Πως έφτασε όμως μέχρι εκεί;
      ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χώρος κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού
προβληματισμού και παρέμβασης
Α’ Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος)  Κατερίνη
Ανοιχτό κάθε
δευτερα - τετάρτη  παρασκευή
από τις 8 το βράδυ

Στο Στέκι Πολιτών λειτουργούν

 το Χαριστικό Παζάρι

κάθε Δευτέρα –Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 μ.μ

και το Ανταλλακτικό Παζάρι

κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ

του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας από την Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη» www.motherearth.gr

 

             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ -ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012