ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Η ζωη δεν εξαγοράζεται.

 

Πες και για τους Γερμανους και τους Γαλλους αγροτες Αρη που θα σε εχωναν μεσα στις σβουνιες..

 


Ο αγατανακτισμένος #αγρότης, ζητά από τους έλληνες να βάλουν πλάτη. Ενώ οι ίδιοι έβαλαν πλάτη στην διεφθαρμένη κυβέρνηση δίνοντάς τους 40%

 


Ε τι να κάνουμε, αυτό διαλέξατε, θα βλέπετε τα F35 κ θα χορταίνετε

 


Γ εθνική 2ος όμιλος Αποτελεσματα , βαθμολογια

 Όλα τριγύρω αλλάζουνε μα ο ΓΑΣ Σβορωνου παραμένει στην κορφή.

ΓΑΣ Σβορωνος- Βατανιακος 2-1

Λευκιμμη-Άρτα 1-2
Θεσπρωτος-Κιλελέρ 2-1
Εορδαικος- Τρίκαλα 5-1
Καστοριά-Ασ,Σταυρου 0-1
Φηκη - Κατσικα 0-3 αα
Εθνικός- Μαγνησιακός 3-0 αα
Αρτάκη-Ασ Πετριτη 2-0
Ζάκυνθος-Πιερικός 0-0
Βαθμολογια
ΓΑΣ Σβορωνου 47
Εθνικός Ν.Κεραμιδιου 45
Αστ, Σταυρού 42
Αρτάκη 40
Πιερικος 38
Άρτα 33
Τρίκαλα 32
Ζάκυνθος 31
Κιλελέρ 30
Εορδαικος 25
Καστοριά 24
Θεσπρωτος 24
Ασ Πετριτη 23
Βατανιακος 21
Θ.Κατσικα 21
Λευκιμμη. 18
Φηκη
Μαγνησιακός

Δωρεάν υγεία τέλος. Όποιος έχει λεφτά θα κάνει χειρουργείο το απόγευμα, οι υπόλοιποι κάντε τάματα.

 


Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και 4.000 άλλες υποθέσεις λιμνάζουν στην Οικονομική Εισαγγελία

 


Λίστα Λαγκάρντλίστα Μπόργιανς: Τέσσερις χιλιάδες υποθέσεις -αριθμός «μαμούθ»- έχουν στοιβαχτεί στα συρτάρια της Οικονομικής Εισαγγελίας και περιμένουν τη σειρά τους για να ελεγχθούν! Είναι απίστευτα μεγάλος ο όγκος υποθέσεων που διαχειρίζεται η Οικονομική Εισαγγελία, ορισμένες από τις οποίες εκκρεμούν από χρόνια. Από τις παλαιότερες, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι η υπόθεση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τους 1.991 λογαριασμούς καταθετών, μεταξύ των οποίων περίπου 350 ανήκουν σε γνωστές ελληνικές οικογένειες.

Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, που εισηγείται μέσω των νέων Ποινικών Κωδίκων ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, δεν φαίνεται να «γιατρεύει» -ούτε καν ασχολείται- με τον τεράστιο όγκο υποθέσεων που έχουν στοιβαχτεί στα ντουλάπια της Οικονομικής Εισαγγελίας, την οποίας -από τον Νοέμβριο του 2023- ηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης. Το πρόβλημα της υπερπληθώρας υποθέσεων στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος προϋπήρχε. Εγινε ωστόσο αξεπέραστο μετά την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και τη συγχώνευσή της με την Οικονομική Εισαγγελία, που επέβαλε με νόμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευτούν στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος όχι μόνο άπειρες σοβαρότατες υποθέσεις, τις οποίες χειριζόταν μέχρι τότε η Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά να προστεθούν σε αυτές και όλες οι υποθέσεις της Θεσσαλονίκης και γενικά της βόρειας Ελλάδας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα, καθώς με τον ίδιο νόμο καταργήθηκε και η Υπηρεσία Οικονομικής Εισαγγελίας της συμπρωτεύουσας, η οποία πλέον υπολειτουργεί, με δύο επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς, που απλά συλλέγουν τις υποθέσεις και τις στέλνουν «πακέτο» στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, στην Αθήνα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Το υψηλότερο από το κανονικό ποσοστό θανάτων εγείρει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19


 Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων στην Αγγλία και την Ουαλία την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου 2023, ήταν 3,9 τοις εκατό πάνω από τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας, με τους θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19 να αντιστοιχούν στο 1,6 τοις εκατό εξ’ αυτών.

Ορισμένοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το επίπεδο προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 ενδέχεται να παρουσιάζουν σημάδια καθυστέρησης και ότι μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα στο μέλλον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένας από τους μεγάλους παγκόσμιους ρυθμιστές στην υιοθέτηση των εμβολίων και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πρώιμου εμβολιασμού κατά του COVID-19. Ήταν από τις πρώτες χώρες που ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για ευρεία χρήση και ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι από τον Αύγουστο του 2022περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Επιπλέον, σχεδόν το 90 τοις εκατό του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει το συνιστώμενο σχήμα των δύο δόσεων. Είναι εντυπωσιακό ότι περίπου το 70 τοις εκατό των πολιτών έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα λαμβάνοντας τρεις ή περισσότερες δόσεις.

Ωστόσο, οι νεαρές γυναίκες εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο μετά την πρώτη δόση ενός εμβολίου χωρίς mRNA, με τον κίνδυνο 12 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό να είναι 3,5 φορές υψηλότερος από τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο. Σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, τα άτομα που λαμβάνουν εμβόλια χωρίς mRNA είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια μετά τη μόλυνση και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπιθύμητων επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό.

Γιατί πολεμάνε τον χριστιανισμό

 Γιατί πολεμάνε τον χριστιανισμό: Λίγο έξω από την πόλης της Καβάλας βρίσκεται η κοινότητα της Λυδίας. Εκεί βάπτισε ο Απόστολος Παύλος την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Τη Λυδία. Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην Άνω Πόλη, βρίσκεται η Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και είναι η μόνη βυζαντινή εκκλησία που σώζεται εν λειτουργία. Δίπλα από το τέμπλο του Ιερού, το οποίο είναι ζωγραφισμένο στο κάτω μέρος του με ελληνικές σημαίες, ευρίσκεται ο χώρος όπου κήρυξε το Ευαγγέλιο ο Απόστολος Παύλος.

Σε αυτό το σημείο κτίστηκε η μονή. Αυτές οι ολίγες πληροφορίες που παραθέτουμε σε σύγκριση με τον ωκεανό που μπορεί να αναζητήσει κανείς στη διεθνή και την ελληνική βιβλιογραφία μάς δείχνουν γιατί ο χριστιανισμός υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας μαζί με την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της αρχαίας Ρώμης. Όλα όσα όμως πρεσβεύουν ο χριστιανισμός και οι εκκλησίες του που σε αρκετές περιπτώσεις συνέδεσαν την ακμή τους με την υπεράσπιση του έθνους κράτους και τις εθνικές ταυτότητες δεν ευνοούν σήμερα τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές που επιθυμεί το διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο για την Ευρώπη. Πάντοτε τους ενοχλούσε η Ευρώπη, γιατί μιλά πολύ για το παρελθόν της στο οποίο περίοπτη θέση έχει ο χριστιανισμός.

Η νέα κοινωνία που οραματίζονται αυτά τα κέντρα είναι: