ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η ψηφιακή εξέλιξη του ζευγαρώματος: Αποκαλύπτοντας τον αντίκτυπο στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα

 Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των ανθρώπινων σχέσεων, οι ιστότοποι γνωριμιών έχουν αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη που διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να γεφυρώνει τα χάσματα μεταξύ των ατόμων, η επιρροή των πλατφορμών γνωριμιών στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα γίνεται αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης.

1. Διευρύνοντας τους ορίζοντες

Οι ιστότοποι γνωριμιών έχουν αναμφισβήτητα διευρύνει τους ορίζοντες των ερωτικών δυνατοτήτων. Στην προ-ψηφιακή εποχή, τα άτομα συχνά βασίζονταν στους παραδοσιακούς κοινωνικούς κύκλους ή στις τυχαίες συναντήσεις για να γνωρίσουν πιθανούς συντρόφους. Ωστόσο, η έλευση των πλατφορμών γνωριμιών κατέρριψε τους γεωγραφικούς φραγμούς, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνδεθούν με άλλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η επέκταση όχι μόνο διευρύνει τη δεξαμενή των πιθανών συντρόφων, αλλά εκθέτει επίσης τα άτομα σε διαφορετικές προοπτικές για τη σεξουαλικότητα.

2. Ενδυνάμωση ή συντριβή

Η πληθώρα επιλογών που παρέχουν οι ιστότοποι γνωριμιών μπορεί να ενδυναμώσει τα άτομα προσφέροντάς τους μια πληθώρα επιλογών προσαρμοσμένων στις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, αυτή η αφθονία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κόπωση και στο παράδοξο της επιλογής, όπου τα άτομα μπορεί να αισθάνονται καταβεβλημένα και να αγωνίζονται να κάνουν ουσιαστικές συνδέσεις. Η ευκολία του να σαρώνεις αριστερά ή δεξιά μπορεί ακούσια να μειώσει το βάθος της σύνδεσης, καλλιεργώντας μια κουλτούρα άμεσης ικανοποίησης που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη πιο βαθιών, μακροχρόνιων σχέσεων.

3. Επαναπροσδιορισμός των σεξουαλικών κανόνων

Κόλαφος από κορεατική μελέτη: Οι χημικές ενώσεις στις μάσκες προσώπου Covid, προκαλούν ακόμη και καρκίνο

 Στη διάρκειας της πανδημίας και ως σήμερα γιατροί και κυβερνήσεις επέβαλαν τις μάσκες ως το χρυσό πρότυπο του προστατευτικού εξοπλισμού κατά του COVID-19.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλούν περισσότερα προβλήματα από το να προστατεύουν από τον κορωνοϊό, που κι εκεί απεδείχθησαν αναποτελεσματικές, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Epoch Times.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Journal of Ecotoxicology and Environmental Safety έδειξαν ότι οι μάσκες ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για τους χρήστες λόγω των τοξινών που εκπέμπονται από την ίδια την μάσκα που συγκρατείται σφιχτά στο πρόσωπο.

Ερευνητές από τη Νότια Κορέα μέτρησαν τον αριθμό και τη συγκέντρωση των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) που εκπέμπονται από πολλές διαφορετικές μάσκες, συμπεριλαμβανομένων μάσκες βαμβακιού και μάσκες KF94 – ένας δημοφιλής τύπος μάσκας μιας χρήσης παρόμοιας με τη μάσκα N95.

Tέσσερις τύποι πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs)

Η ΑΑΔΕ διέρρευσε κατά λάθος στοιχεία πολιτών μέσω e-mail! – Έτσι θα «προστατεύουν» τα προσωπικά δεδομένα και με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες;

 ΑΑΔΕ: Σε μια εποχή που έχει φουντώσει για τα καλά η συζήτηση για το κατά πόσο είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ένα αδιανόητο επιτελικό φιάσκο έρχεται να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή ασφάλεια και οι βάσεις δεδομένων είναι εντελώς «διάτρητες» και εκτεθειμένες στο ανθρώπινο λάθος!

Μάλιστα, φαίνεται ότι στο… πολυδιαφημισμένο «ψηφιακό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν χρειάζονται ούτε καν κακόβουλοι hackers για να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα πολιτών, αφού η ΑΑΔΕ «κατάφερε» (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να τα κάνει «βούκινο» μόνη της!

Όπως καταγγέλλεται σε δημοσίευμα του megafono.gr, εντοπίστηκε μια μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων φορολογούμενων πολιτών, από ένα mail της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που κατά… λάθος περιλάμβανε μια λίστα με στοιχεία εκατοντάδων πολιτών!

OpenAI: O Σαμ Άλτμαν ομολόγησε την ύπαρξη του απόρρητου σούπερ προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης

 Για περίπου μια εβδομάδα η βιομηχανία της τεχνολογίας βίωσε αρχικά ένα σοκ και στη συνέχεια ένα θρίλερ με πολύπλευρες συνέπειες όταν το ΔΣ της OpenAI, της εταιρείας που έφερε στη ζωή μας τη τεχνολογία γενετικής νοημοσύνης και το ChatGPT, εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα απέλυσε τον συνιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας Σαμ Άλτμαν οδηγώντας ταυτόχρονα σε παραίτηση τον πρόεδρο και στενό συνεργάτη του Άλτμαν, Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Το ΔΣ ανέφερε ότι υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης στον Άλτμαν ο οποίος είτε έλεγε ψέματα στα μέλη του ΔΣ είτε απέκρυπτε κρίσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία της εταιρείας.

Το γεγονός ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν άνοιξε τα χαρτιά της αναφέροντας την αιτία για όσα συνέβησαν οδήγησε όπως ήταν επόμενο σε μια έντονη φημολογία και παραφιλολογία. Ανάμεσα στα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν για το τι μπορεί να οδήγησε το ΔΣ στην απόφαση για άμεση απομάκρυνση του Αλτμαν από την εταιρεία ήταν πώς είχε δώσει εντολή στους τεχνικούς της OpenAI να αναπτυχθεί μυστικά ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο έδειχνε καθώς αναπτυσσόταν ότι εξελισσόταν σε ένα υπερευφυές πρόγραμμα.

Σκάει η φούσκα της «πράσινης ανάπτυξης»! – Η πλύση εγκεφάλου και το ναυάγιο της Siemens (Mέρος Α’)

 H φούσκα της «πράσινης ανάπτυξης»: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ολόκληρη η θεωρία της ταχείας απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα «για να σωθεί ο πλανήτης» είναι μια γερμανική επινόηση. Κι όταν οι Γερμανοί επινοούν νέα οικουμενικά «δόγματα», τα οποία στηρίζουν με θρησκευτική προσήλωση, συνήθως… δεν είναι για καλό.

Σήμερα είναι πλέον πασιφανές ότι το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής χρησιμοποιείται ευρέως για την πραγμάτωση αμιγώς οικονομικών επιδιώξεων, στον βωμό του κέρδους και της επιχειρηματικής απληστίας. Μόνο που το οικοδόμημα στο οποίο στηρίχθηκε η φρενίτιδα των φιλικών προς το περιβάλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το «μηδενικό αποτύπωμα» αποδεικνύεται σαθρό. Γιατί οι ΑΠΕ παράγουν καθαρή ενέργεια, αλλά κατασκευάζονται με…βρόμικη. Και επιπλέον, στην πράξη αδυνατούν να υποκαταστήσουν πλήρως και αποτελεσματικά τις συμβατικές πηγές των ορυκτών καυσίμων, γιατί βασίζονται σε μεταβλητές παραμέτρους, δηλαδή στις καιρικές συνθήκες, που όσο πιο ακραίες (και απαγορευτικές για τη λειτουργία των ΑΠΕ) είναι τόσο μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας απαιτούν!