ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Σύμφωνο συνεργασίας συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Κατερίνης & Κάρλοβο Βουλγαρίας


Το καθοριστικό βήμα αμοιβαίας συνεργασίας σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το εμπόριο κ.α. έκαναν οι Δήμοι Κατερίνης και Κάρλοβο

(περιφέρειας Plovdin, Δημοκρατία της Βουλγαρίας).

Ο λόγος για το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψαν στο Δημαρχείο του Κάρλοβο, ο Δήμαρχος

Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Κάρλοβο, Emil Kabaivanov. Οι υπογραφές

έπεσαν στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης αποστολής του Δήμου Κατερίνης, στην οποία συμμετείχαν

επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Συμεωνίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Γεώργιος Κυριακίδης, ο

πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αστέριος Μπουσνάκης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος

Χριστοφορίδης.

Πώς οι εκρήξεις θυμού ενηλίκων αποσπούν την προσοχή των νεαρών αθλητών

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  • Ήρεμοι και συγκροτημένοι γονείς και προπονητές κρατούν τους μικρούς αθλητές σωστά συγκεντρωμένους στα αθλητικά τους γεγονότα.
  • Οι θυμωμένοι ενήλικες που ουρλιάζουν και φωνάζουν θα πυροδοτήσουν το άγχος και το στρες που αποσπά την προσοχή στους νεαρούς αθλητές.
  • «Η ηρεμία είναι μεταδοτική», ένα μάντρα του US Navy SEALs, είναι ένα βιολογικά βασισμένο φαινόμενο που ονομάζεται από κοινού ρύθμιση.

Η εικόνα της ημέρας


 

Τι συμβαίνει κύριε Θεοδωρικάκο;Ποιος είναι ο Γερμανός; Πως έπεσε απο τον όροφο του Α.Τ. Ομόνοιας

 


Στον ΣΚΑΙ είπαν πριν από λίγο ότι ο Ερντογαν βγήκε γιατί ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης......xaxaxaxaxax

 

Ο Όλιβερ Καν για την εκδίωξή του από την Μπάγερν: Δεν φρίκαρα όταν μου ανακοίνωσαν την απόλυση



 O  Ολιβερ Καν διαψεύδει ότι το διαζύγιό του με την Μπάγερν Μονάχου ήταν έντονο, επεισοδιακό και μάλιστα με απειλές για αποκαλύψεις.

Με ανάρτησή του στο twitter o Ολιβερ Καν αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι «φρίκαρα» όταν ενημερώθηκα για την απόλυσή μου σίγουρα δεν ισχύει. Μου τηλεφώνησε ο Χέρμπερτ Χάινερ την Παρασκευή και μου είπε για την απόφαση. Ήταν μια ήρεμη και ουσιαστική συζήτηση. Απλώς αναρωτήθηκα για αυτον τον ‘ακτιβισμό’, γιατί αυτή η απόφαση προωθήθηκε τώρα. Το πρωί του Σαββάτου έλαβα το μήνυμα ότι δεν μπορώ να παραβρεθώ στο παιχνίδι. Αποδέχτηκα αυτή την απόφαση με ψυχραιμία. Φυσικά και είμαι απογοητευμένος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος για την ομάδα, τον προπονητή και τους φιλάθλους μας».

Θρήνος : 9 μηνών βρέφος πέθανε στο νοσοκομείο

 Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καβάλας ο θάνατος ενός βρέφους μόλις 9 μηνών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα proininews.gr, το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τους γιατρούς για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δεν ήταν τελικά αρκετές.

Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα των εξετάσεων και οι αλλαγές

 Εβδομάδα-ορόσημο για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι η ερχόμενη, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να δίνουν τη δική τους «μάχη» για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις Εξετάσεις, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου ίδιος με τον περυσινό, θα ανέλθει δηλαδή περίπου στις 90.000.

Φέτος, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μεταβολές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων συνολικά. Θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Τα αποτελέσματα (βάσεις) αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος νωρίς, προς τα τέλη Ιουλίου, όπως έγινε και πέρυσι.

Βόμβα μεγατόνων στη Δικαιοσύνη – Σάλος από την πρωτοφανή αποχώρηση 23 Αρεοπαγιτών από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

 Αίσθηση προκαλούν οι ξαφνικές παραιτήσεις των 23 Αρεοπαγιτών από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανάστατος είναι ο χώρος της Δικαιοσύνης, το οποίος το τελευταίο διάστημα κατέστη πεδίο πρωτοφανών παρεμβάσεων εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας.
Νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκαλεί διαλυτικές κατάστασης στη Δικαιοσύνη, η οποία θυμίζει καζάνι που βράζει. 

Κασιδιάρης: «Οι προσκυνημένοι πανηγυρίζουν το 40% της ΝΔ την ώρα που οι Τούρκοι έχουν φτάσει ήδη στα Κύθηρα»

 Ο Ηλίας Κασιδιάρης με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στις λεγόμενες Πρέσπες του Αιγαίου και το «μπλόκο» που έχει δεχθεί το κόμμα του. 

«Οι προσκυνημένοι πανηγυρίζουν το 40% της ΝΔ ,την ώρα που οι Τούρκοι έχουν φτάσει ήδη στα Κύθηρα. Επόμενα βήματα η Χάγη, οι Πρέσπες του Αιγαίου, η συνεκμετάλλευση και η εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η στέρηση της αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι πολύ πιθανή αρκεί να υπάρξει μαζική προσέλευση στις κάλπες και στρατηγική ψήφος!

 

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συγκέντρωσε 40,79% και να εξέλεξε 146 έδρες, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θα πάει σε δεύτερες εκλογές, ώστε να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, με την ενισχυμένη αναλογική, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα τα καφέρει.

Αφού εάν μπουν στη βουλή η Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει στο 39,3%! Ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι θα πιάσει η Νέα Δημοκρατία.