ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Tώρα κατάλαβα γιατί μας ξεκώλιασαν για να εμφανίσουν "πρωτογενές πλεόνασμα"...


Γιε μου που πας;


Aφού δεν υπάρχει ένας τηλεδημοσιογράφος να τον βάλει στη θέση του, ο νεοφασίστας παίζει μόνος του!

Στουρνάρας, ο πιο καλός μαθητής


Παντελώς χαμένα φαίνεται ότι τα έχει η κυβέρνηση, καθώς 3,5 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Η πορεία της οικονομίας, παρά τα ευχολόγια του οικονομικού επιτελείου και των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, έχει κολλήσει και η αναμενόμενη έξοδος από το τούνελ των μνημονίων και της ύφεσης μοιάζει ακόμη πολύ μακρινή υπόθεση.
Την ίδια στιγμή όμως, ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., η χώρα μας καλείται να διευθετήσει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και να δικαιολογήσει τις...ακρότητες της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Ισως έτσι εξηγείται και η προφανής αμηχανία του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος ως προεδρεύων του συμβουλίου των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Ecofin) δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόταν μάλλον στη χορήγηση των διμερών διακρατικών δανείων προς την Ελλάδα την περίοδο 2010-2011, αφού κατ' επανάληψιν έχει πει πως εάν η χώρα δεν έβρισκε τότε εκείνα τα χρήματα του πρώτου Μνημονίου, θα κατέρρε, μια που η πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές ήταν αδύνατη.

Ωστόσο, την οικονομική αυτή διευκόλυνση, και μάλιστα με τους δυσβάστακτους όρους κάτω από τους οποίους έγινε, δεν τη λες και αλληλεγγύη! Τουλάχιστον, δεν το φωνάζεις με αυτό τον τρόπο στους συνομιλητές σου και ιδίως τη στιγμή που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεσαι μαζί τους, επιζητώντας ευνοϊκότερους όρους.

Γιατί, στην περίπτωση αυτή, κάνεις πως διαπραγματεύεσαι. Στην πραγματικότητα τους τα έχεις παραχωρήσει όλα. Την πιο κρίσιμη στιγμή, όταν είναι σε εξέλιξη αυτό το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» τρόικας και κυβέρνησης, ο κ. Στουρνάρας επέλεξε ξανά την υποχώρηση και την αποδοχή των αιτημάτων των δανειστών.

Απέδειξε άλλη μία φορά ότι όλες αυτές οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο στήνεται εντέχνως προκειμένου να περάσουν όσο το δυνατόν «μαλακότερα» τα σκληρά μέτρα εις βάρος των πολιτών.

Ετσι και τώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κ. Στουρνάρας απεμπολεί το ηθικό και ουσιαστικό πλεονέκτημα της ελληνικής πλευράς. Με την τρόικα στριμωγμένη στα σκοινιά του Ευρωκοινοβουλίου, με τις φωνές για την κατάργησή της να πληθαίνουν, η κυβέρνηση προτιμά να την «αναστήσει». Είναι έτοιμη να συμμορφωθεί, σαν «καλός μαθητής» στις υποδείξεις της. Αλλωστε ο χερ Σόιμπλε του τα είπε καθαρά για το κούρεμα: «Γιάννη, νάιν. Ξέχνα το».

Από enet, μοντάζ Γρέκι

Το μεγάλο κόλπο των δικαστών Πως με την απόφαση για τους ενστόλους αποφεύγουν τις περικοπές στους μισθούς τους. Σιωπούν για το σκάνδαλο κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ


 Το μεγάλο κόλπο των δικαστών
«Πονηρή» και μεθοδευμένη αποδεικνύεται η απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους αφού μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα στους δικαστές να αποφύγουν τις περικοπές στους μισθούς τους, να «ευλογήσουν δηλαδή τα γένια τους» όπως συνήθως λέγεται.
Κυριολεκτικά στην πλάτη της κοινωνίας που υποφέρει, οι δικαστές φροντίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα ακυρώνοντας με κόλπο τις περικοπές που έχουν υποστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα  στις περικοπές των ενστόλων δεν θα αφορά μόνο αυτή την κατηγορία εργαζομένων αλλά όλα τα ειδικά μισθολόγια. Στα οποία περιλαμβάνονται, εκτός των ενστόλων, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι καθηγητές Πανεπιστημίου και οι δικαστές (και όχι οι δικαστικοί υπάλληλοι, γραμματείς κλπ.)
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο αν και γνωρίζει λεπτομερώς την απόφαση και για αυτό μιλά για συνολικό κόστος άνω των 700 εκατ. ευρώ γιατί αφορά το σύνολο των ειδικών μισθολογίων και όχι 100 εκατ. ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά και αφορούσε μόνο τους ενστόλους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τα λαλίστατα  ΜΜΕ και τα θορυβώδη συνδικάτα έσπευσαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και να μην αναφέρουν λέξη, ως θα όφειλαν. Προφανώς υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά: Ένα για τον απλό λαό που μπορεί να ζήσει στη φτώχεια κι ένα άλλο για τα υψηλά κλιμάκια που δεν θα χάσουν την προνομιακή τους μεταχείριση.
Οι δικαστές, όπως και όλη η κατηγορία των ειδικών μισθολογίων, δεν υπέστησαν από την αρχή τις περικοπές των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο από τον Αύγουστο του 2012 αποφασίστηκαν οι περικοπές αυτές που τώρα το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές. 

Λίγο πριν τους ενστόλους και οι δικαστές είχαν κερδίσει τη σχετική προσφυγή στα δικαστήρια, ενισχύουν όμως τη θέση τους αν η απόφαση εφαρμοστεί σε όλα τα ειδικά μισθολόγια.
Β. Νιάκας   


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2rFCH6ROE

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΘΑΝΕ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΜΟΥΛΙΚΟ" ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ " Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη"


Καθοριστικές είναι εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς ενόψει των ευρωεκλογών επέρχονται σημαντικές αλλαγές.

Ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του Κώστα Σημίτη, προανήγγειλε ουσιαστικά το τέλος του ΠΑΣΟΚ και την κάθοδο του χώρου στις ευρωεκλογές με τον τίτλο "Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη".

Το νέο κομματικό σχηματισμό ο οποίος θα συμμετέχει στις προσεχείς ευρωεκλογές και εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε ο καθηγητής κ. Γιάννης Βούλγαρης εκπροσωπώντας την Κίνηση των "58" σε πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι εχθές το απόγευμα.

Ο κ. Βούλγαρης έκανε λόγο για νέο όνομα και νέα σύμβολα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα". Όπως ο ίδιος υποστήριξε αυτή η Κίνηση απευθύνεται σε όσους λένε "ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ".

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση βρίσκονταν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Το "παρών" έδωσαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
news.gr


ΧΡΕΟΣ 2009: 290δις.... 2014: 317 διςgreek_debt 171% 317billion

netakias.

2009: 290 δις. το χρέος. 2014: 317 δις και ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ το χρέος. Με κούρεμα, μνημόνια, αίμα. Χτίστε φυλακές.

Με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Για να γίνει αντιληπτό το έγκλημα, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες σπουδές. Το καταλαβαίνει όποιος έχει κόψει έστω και ένα τιμολόγιο στην ζωή του. Οποιοσδήποτε εργάστηκε πραγματικά και δεν υπήρξε Στουρνάρας, Παπακωνσταντίνου κλπ.

Τα 290 δις του χρέους, αυξήθηκαν παρότι μετατράπηκαν σε ενυπόθηκα. Παρότι απο το 2011 έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Παρότι καταστράφηκαν όλοι οι ΤΙΜΙΟΙ επενδυτές, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια κλπ από το PSI. Παρότι καταστράφηκε ηκοινωνία, η παιδεία, η υγεία, η πραγματική οικονομία.

Αυτό το πλιάτσικο θα μείνει στην παγκόσμια ιστορια ως η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ σε έθνος, σε καιρό “ειρήνης”. Οι φυλακές δεν θα τους χωρέσουν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!* Προεδρία της ευρωπαϊκής σκατοψυχιάς *

Το καραβάκι στο λογότυπο της ελληνικής προεδρίας βυθίστηκε στο Φαρμακονήσι και μαζί του πήρε άλλες 12 ψυχές. Και τα δήθεν ιδανικά μιας ενωμένης ευρώπης όπως αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πήγαν για άλλη μια φορά στον πάτο του Αιγαίου. Και αν το πολύ έξυπνα σχεδιασμένο καραβάκι σχημάτιζε τα αρχικά  της EU,  τώρα, αναποδογυρισμένο από την σκατοψυχιά των ένδοξων φυλάκων των τιμημένων ευρωπαϊκών συνόρων σχηματίζει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ένα ερωτηματικό που αντί να το έχουμε στο κεφάλι μας και να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι δουλειά έχουμε σε μια ευρωπαϊκη ένωση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προωθεί νεοφιλέλευθερες πολιτκές εις βάρος μας, το έχουμε βάλει στον κώλο μας και το παίζουμε δήθεν υπεράνω και πολιτισμένοι άριοι. ΝΟ HOPE.

Κάλεσμα από την "Κιβωτό Σπόρων Πιερίας" Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Η Κιβωτός Σπόρων Πιερίας ξεκίνησε την λειτουργία της. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρων του κόσμου στις γιορτές των σπόρων (2011 Εκάβη - 2012 Κτήμα Δίκα) τα δυο προηγούμενα χρόνια και η ανάγκη για την διάσωση και διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι ποιο συστηματικό και ολοκληρωμένο. Συλλέγουμε, καταγράφουμε και ταξινομούμε τους σπόρους. Στόχος μας είναι να γνωρίζουμε όσο περισσότερα χαρακτηριστικά γίνεται για την κάθε ποικιλία (ανάγκες φυτού, ασθένειες, ιδιαιτερότητες καλλιεργητικές). Έτσι θα καταφέρουμε να υπάρχουν ποικιλίες οι οποίες αφού έχουνε καλλιεργηθεί τουλάχιστον τρία χρόνια στον τόπο μας και γνωρίζοντας την καλλιεργητική τους συμπεριφορά, να επιλέξουμε ποιες είναι αυτές που ευδοκιμούν έχοντας τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά, στο δικό μας κλίμα και έδαφος.
Ανάγκη μας και επιθυμία μας είναι να χτίσουμε μια σχέση υλικής αυτάρκειας στον τόπο μας γιατί υλική αυτάρκεια σημαίνει ελευθερία!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Πλησιάζει η εποχή που ξεκινάει η σπορά. Η κιβωτός των σπόρων στο διάστημα της λειτουργίας της έχει συλλέξει, ταξινομήσει και καταγράψει αρκετούς σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών από διάφορα είδη.
Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, ειδικά την περίοδο της σποράς, χρειάζονται άτομα που θα στηρίξουν με την παρουσία τους και την βοήθεια τους τη σωστή λειτουργία αυτής της δράσης. Η σωστή λειτουργία και ύπαρξη της κιβωτού των σπόρων έχει σαν βασική προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή σας.
Περιμένουμε την συμμετοχή σας στη συνάντηση μας που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 5:30 στο χώρο που στεγάζεται η κιβωτός των σπόρων Μαραθώνος με Λαχανά γωνία περιοχή Αγίας Παρασκευής.
τηλ.επικοινωνίας 6932651183 Κωνστάντια.

Η κιβωτός λειτουργεί κάθε Τετάρτη 6 - 8 στην ίδια διεύθυνση, μπορείτε να φέρετε ή να πάρετε σπόρους.

--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Αρχιερείς, Αρχές και πλήθος πιστών στην πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω


ΣΤΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ, τ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου (τοποτηρητή στην Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος) αλλά και του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου καθώς επίσης και με την παρουσία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω κ. Μαξίμου και της συνοδείας αυτού, τοπικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών από Πιερία, Μακεδονία και Θεσσαλία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Παρόντες ήταν επίσης Ιερομόναχοι και Πρεσβύτεροι της Ιεράς Μητροπόλεως, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αλλά και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης, Σοφία Νούλα, Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα.
Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης, ο διοικητής της ταξιαρχίας Λιτοχώρου ταξίαρχος Νίκος Γρυλλάκης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Δημόπουλος, Νίκος Λάππας, Πέτρος Κιάφας, Αθανάσιος Καλαϊτζής, Λίτσα Μόχλα – Φαρμάκη, Θωμάς Παπαδημητρίου (πρόεδρος ΟΠΠΑΠ Δ.Κατερίνης) κ.ά., τ. δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.
Ως επίκαιρο χαρακτηρίστηκε και το κήρυγμα που εκφωνήθηκε προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με θέμα τη διαφορά μεταξύ θείου ζήλου και ζήλου ο οποίος δεν προέρχεται από καρδιά καθαρή, ζωντανή πίστη, ανυπόκριτη αγάπη. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα η σημασία του θείου ζήλου στη ζωή των Χριστιανών και της Εκκλησίας ενώ αντίθετα επισημάνθηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα που σημειώνονται εντός της Εκκλησίας, όταν οι φερόμενοι ως ζηλωτές δρουν εγωιστικά και όχι με ταπείνωση.
Το κήρυγμα χαρακτηρίστηκε, από κάποιους, ως επίκαιρο, επειδή «προβλήματα, όπως είναι οι διχασμοί, οι διενέξεις, οι αντιδικίες, οι διαιρέσεις κ.α. προκαλούνται εντός της Εκκλησίας από δήθεν ζηλωτές, όταν από τη ζωή τους απουσιάζουν στοιχεία που έχουν οι άγιοι της Εκκλησίας όπως ο Απόστολος Παύλος ή ο εορτάζων άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία, κατά τη μνεία των ονομάτων, εκτός από τα ονόματα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των χοροστατούντων Αρχιερέων Λαρίσης κ. Ιγνατίου και Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, με ιδιαίτερο τρόπο έγινε μνεία και του ονόματος του ασθενούντος Αρχιερέως κ. Αγαθονίκου τ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 

Καταδίκη Άδωνι από το Πολυμελές Πρωτοδικείο ΑθηνώνΠολλά (και όχι τόσο κολακευτικά) μπορεί να πει κανείς για  τα συγγράμματα που προωθεί μέσω του εκδοτικού του οίκου ο Άδωνις Γεωργιάδης, από κοινού με τον αδελφό του, Λεωνίδα. Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέραμε είναι ότι κάποια από αυτά είναι … κλεμμένα!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά των αδελφών Γεωργιάδη, καθώς και του εκδοτικού τους οίκου, της εταιρείας Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ και της διευθύντριας σπουδών της εταιρείας, Άννας Ευσταθίου Τζιροπούλου, η οποία ήταν και η πέτρα του σκανδάλου, για προσβολή πνευματικής περιουσίας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ενάγων Θεόφιλος Σημαιοφορίδης μήνυσε τους παραπάνω για προσβολή του σήματος Ελλήνων Λόγος, του οποίου αναγνωρίζεται ως πνευματικός δημιουργός, καθώς η Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, όπως κατήγγειλε και επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο, σε δύο συγγράμματά της με τίτλους Πώς η Ελληνική Γονιμοποίησε τον Παγκόσμιο Λόγο και Ο Εν τη Λέξει Λόγος έχει κλέψει τις ιδέες του ενάγοντα, χωρίς φυσικά την άδειά του, σύμφωνα με το koutipandoras.gr.
Τι λέει, λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου; Αναγνωρίζει το δίκιο του Θεόφιλου Σημαιοφορίδη, διατάσσοντας παράλληλα την καταστροφή όλων των εντύπων του εκδοτικού οίκου στα οποία αναφέρεται ο όρος Έλλην Λόγος, καταλογίζοντας επιπλέον ποινή 20.000 ευρώ σε κάθε εναγόμενο ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ο υπουργός Υγείας να επαναφέρει το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψει τα έξοδα αυτά…


Ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5% μπροστά από τη Ν.Δ. [Public Issue]


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτο με 31,5% έναντι 28% του δεύτερου, στην τρίτη θέση παρα μένει με 10% η Χρυσή Αυγή, παρά τις προφυλακίσεις των ...

βουλευτών της, ισοπαλία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 6,5% , στην πέμπτη θέση οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 4,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 3,5%. Πρωτιά με 52% και στην παράσταση νίκης
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει σήμερα το δεύτερο μέρος της μεγάλης «έρευνας πολιτικής συγκυρίας» που πραγματοποίησε αυτό τον μήνα η Public Issue. Αύριο θα δημοσιεύσουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος, με ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το δίπολο νόμος-τάξη, το δίλημμα εάν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά και το θέμα των πρόωρων εκλογών.
«Κεφάλι» στη δημοσκοπική κούρσα, τόσο στην «πρόθεση ψήφου» όσο και στην «παράσταση νίκης», διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., επιβεβαιώνοντας τη γενική τάση του τελευταίου διαστήματος, η οποία καταδεικνύει αφενός τη δεινή θέση της κυβέρνησης και αφετέρου την ανθεκτικότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επικοινωνιακές επιθέσεις από τη Συγγρού και το Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με βραχεία κεφαλή στη δημοτικότητα, κατηγορία στην οποία αντίθετα, όσον αφορά τα κόμματα, προηγείται η Κουμουνδούρου. Αξιοσημείωτο είναι το σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων (55%), το οποίο δηλώνει ότι «δεν εμπιστεύεται κανένα» κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, αποδεικνύοντας ότι η κρίση εκπροσώπησης του πολιτικού συστήματος είναι ακόμα εδώ, αλλά και ότι τα θέματα της αυτοδυναμίας και των συνεργασιών θα είναι κυρίαρχα το επόμενο διάστημα.
6-2Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 3,5 μονάδων (31,5%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (10%), η οποία έχει επιστρέψει σε διψήφια ποσοστά παρά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την έκνομη δραστηριότητα βουλευτών και στελεχών της. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ μοιράζονται την τέταρτη θέση με 6,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.
6-37-1
Στην παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε εάν οι εκλογές γίνονταν αύριο;») ο ένας στους δύο ερωτηθέντες (52%) απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η Νέα Δημοκρατία, ενώ το 13% λέει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Στο ίδιο ερώτημα, αλλά αναφορικά με τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, οι πολίτες εκτιμούν κατά πλειοψηφία ότι αυτή θα είναι μικρή, με το 35% να τοποθετείται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και το 32% υπέρ της Ν.Δ. Νίκη με μεγάλη διαφορά υπέρ του κόμματος του Α. Τσίπρα «βλέπει» το 17%, ενώ μόλις το 3% «προκρίνει» το κόμμα του Α. Σαμαρά.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται με μικρή διαφορά ο πρωθυπουργός (41%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (40%) και ακολουθούν οι Φώτης Κουβέλης (38%), Πάνος Καμμένος (28%), Δημήτρης Κουτσούμπας (26%), Βαγγέλης Βενιζέλος (22%) και Νίκος Μιχαλολιάκος με το ίδιο ποσοστό που έχει και το κόμμα του (10%). Στην ίδια κατηγορία, αλλά σ” επίπεδο κομμάτων, την πρωτιά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (37%), με δεύτερη τη Ν.Δ. (36%), ενώ τρίτη είναι η ΔΗΜΑΡ (35%). Στα λοιπά, ΚΚΕ (30%), ΑΝ.ΕΛΛ. (29%), ΠΑΣΟΚ (18%) και Χρυσή Αυγή (11%).
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία την κούρσα οδηγεί ο Α. Σαμαράς, ο οποίος προηγείται με 9 μονάδες του Α. Τσίπρα (39% -30%), ενώ ο ένας στους τρεις (29%) λέει «κανένας από τους δύο».
Η δυσπιστία («κανένας από τους δύο») είναι ο νικητής με 41% στο ερώτημα για τον πλέον ικανό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ ο πρώτος συγκεντρώνει 29% και οι δεύτεροι 26%.
Η επικρατούσα κρίση εμπιστοσύνης προς τα κόμματα για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι φανερή στην τρέχουσα συγκυρία, αφού περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους (55%) απαντούν «κανένα». Από τους υπόλοιπους το 19% εμπιστεύεται τη Ν.Δ., το 15% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 7% το ΠΑΣΟΚ, το 3% τη ΔΗΜΑΡ, ακόμα 3% το ΚΚΕ και το 2% τους ΑΝ.ΕΛΛ. Ενα 5% απαντά «άλλο, όλα, χωρίς γνώμη». Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ισχυρή πρωτιά με 27%, με δεύτερη απάντηση όμως το «κανένα από αυτά» (25%). Ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ (13%), το ΚΚΕ (11%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. (10%) και η Χρυσή Αυγή (7%). Χωρίς γνώμη είναι το 6%.
………………………………………..
Ταυτότητα της έρευνας
* Εταιρεία: PUBLIC ISSUE (A.M. ΕΣΡ: 8) Μέλος WAPOR, ESOMAR, ΣΕΔΕΑ, ΠΕΣΣ
* Τύπος και μέθοδος: Ποσοτική έρευνα, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, χωρίς κάλπη
* Πληθυσμός: Γενικός πληθυσμός 18 ετών και άνω
* Περιοχή: Πανελλαδική
* Δείγμα: Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.005 άτομα. Η τεχνική split sample χρησιμοποιήθηκε για τις ερωτήσεις των διαγραμμάτων 4-6, 14, 19, 21-22.
* Χρόνος διεξαγωγής: 8-13/1/2014
* Μέθοδος δειγματοληψίας: Ακολουθήθηκε η μέθοδος της πολυσταδιακής στρωματοποιημένης δειγματοληψίας
* Δειγματοληπτικό σφάλμα: Για τα αποτελέσματα της έρευνας και σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%, το δειγματοληπτικό σφάλμα υπολογίζεται σε +/- 3,2%.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2r9NAhnMk

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων Διαιτητών ποδοσφαίρου της Σχολής Ε.Π.Σ. Πιερίας (Δεκέμβριος 2013 – Ιανουάριος 2014). 

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι Διαιτητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Σχολής να προσέλθουν έγκαιρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Ν. Έφεσσο.
Εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο> θα είναι ο εκπαιδευτής κ. Δαγκλής Χρήστος.Για την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Καρέκλας

ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΚΕΝΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΑΝΑ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ ΕΝΟΧΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


 Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΛΛΑ "ΓΡΑΦΕΙ" ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!


http://olympiada.files.wordpress.com/2014/01/cebdcf84ceb9cebdcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83-ceb1cf81ceb8cf81cebf-ceb2ceb5cebdceb9ceb6ceb5cebbcebfcf83-ceb1cebaceb7cf83.jpg
“ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!”
Ένα άρθρο – καταπέλτης του Αργύρη Ντινόπουλου, φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του σκανδάλου των υποβρυχίων και εμπλέκει τον σημερινό αναπληρωτή πρωθυπουργό αποδίδοντας του ευθύνες ανάλογες με του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου! 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2r9MrFocK

Ο κ. Χλεμές υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού... Στο πλευρό του η κ. Μαρία Ναβροζίδου

Πληροφορίες που ακόμη όμως δε διασταυρώσαμε στο 100% θέλουν τον κ. Δημήτριο Χλεμέ να
ηγείται της παράταξης του νυν δημάρχου Πύδνας Κολινδρού στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές....

Στο πλευρό του σαν δημοτική σύμβουλος θα είναι η κ. Μαρία Ναβροζίδου σύμφωνα με γραπτή της δήλωση  στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ.

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/01/blog-post_3135.html#ixzz2rECQf7ZW

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Θωμάς Μαύρος

Θωμάς Μαύρος
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά με περιοριστικούς όρους ο Θωμάς Μαύρος, μετά την απολογία του στην Ευελπίδων. Ο ποδοσφαιριστής σύμβολο της ΑΕΚ συνελήφθη την Τετάρτη ως υπεύθυνος για τα χρέη της ΠΑΕ. Ο Θωμάς Μαύρος ήταν πρόεδρος στην ΑΕΚ για περίπου δύο μήνες, ο οποίος όμως είχε πει ότι εξ αρχής δεν έχει καμία ευθύνη διαχειριστική.
Στην απολογία του ο κ. Μαύρος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τα οικονομικά του συλλόγου,  ούτε δικαίωμα υπογραφής, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων της ΠΑΕ. Παράλληλα προσέθεσε ότι είχε αποκλειστικά την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οργίζουν οι μαρτυρίες των προσφύγων: "Μας χτυπούσαν και μας έριχναν στο νερό"

Συγκλονίζουν τα λόγια των προσφύγων που το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι όσοι επέζησαν από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και περιγράφουν στην κάμερα με λυγμούς πώς τους αντιμετώπισε το λιμενικό, όταν τους εντόπισε.  
«Προσπαθούσαμε να ανέβουμε στη βάρκα του λιμενικού, μας χτυπούσαν τις πόρτες και μας πετούσαν πάλι στο νερό. Ένα παιδάκι ενός έτους φώναζε βοήθεια, μαμά, μπαμπά. Έχασα τέσσερα παιδιά και τη γυναίκα μου», αναφέρει ένας από τους επιζώντες πρόσφυγες, ενώ συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός δεύτερου ο οποίος αναφέρει κλαίγοντας: «Έχασα την κόρη μου, τους δύο γιους μου και τη γυναίκα μου. Ήταν 9, 11 και 13 ετών. Μας πέταξαν επίτηδες στη θάλασσα, μας έβριζαν…»

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  -
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Ανδρικό – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 26.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΧΑΝΘ. 
-          Γυναικείο – Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 26.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Βεροίας.
-          Εφηβικό – Τελική φάση - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Δευτέρα 27.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Δ. Βικέλας Βεροίας, ώρα 18,30 / ΑΣ Φίλιππος Βεροίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, τελευταία αγωνιστική. Κυριακή 26.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Β΄ ΔΑΚ, ώρα 10,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, τελευταία αγωνιστική. Κυριακή 26.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Κατερίνη – Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού και
-          Κορασίδων - Α΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Σάββατο 25.1.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού.

451.250 ευρώ για τον Παντελή Καψή και το επιτελείο του!!!


Μαζί με τον Γιώργο Φαρμάκη και η Γαρουφαλλιά Ζησκάτα από το ΛιτόχωροΗ πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Δίου – Ολύμπου και πλαισιώνει τον συνδυασμό ευθύνης του Γιώργου Φαρμάκη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Σε δηλώσεις της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Γιώργου Φαρμάκη και θα συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δίου – Ολύμπου στις εκλογές του Μαΐου 2014.»

Τα κόμματα δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες

Την άποψή της πως τα χρίσματα πλέον δίνονται από την ίδια την τοπική κοινωνία και όχι από κομματικά γραφεία τόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου και συμπλήρωσε: «Έζησα τρία χρόνια, από κοντά, την προσπάθεια που έγινε ώστε να ορθοποδήσει ο Δήμος μας. Σε αυτόν τον αγώνα ήταν πρωταγωνιστής ο Γιώργος Φαρμάκης. Με την εκλογική μάχη που θα δώσουμε όλοι μας, θα καταφέρουμε να εκλεγούμε και να προσφέρουμε τα μέγιστα στον τόπο που ζούμε και αγαπάμε! Οι βάσεις μπήκαν και είναι στέρεες. Το επόμενο βήμα θα το κάνουμε όλοι μαζί με δήμαρχο τον Γιώργο Φαρμάκη»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                                                         

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ -ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους - Να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους - Να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος - Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη - Κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ - Πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση - Απόσβεση όλων των υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν πληρώσει το διπλάσιο του κεφαλαίου που δανείστηκαν.
3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020 - Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ - Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη - Να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που παρακρατήθηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δήθεν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.
5. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Να μην μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
7. Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - Να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων - Να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις - Να γίνεται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων - Οχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».
9. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων, το νέο χαράτσι για τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων κ.ά.
10. Να σταματήσουν αμέσως τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.
11. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - Να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - Αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
12. Οι παραγωγοί να μπορούν να πουλούν τα αγροτικά προϊόντα σε οποιαδήποτε Λαϊκή Αγορά γίνεται τη βδομάδα και να έχουν ασφαλιστικό φορέα αποκλειστικά τον ΟΓΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Γνωστή σταρ μιμείται με αποτυχία την Κιμ Καρντάσιαν στο selfie οπισθίων [εικόνες]

jasmin-wallia-570
Θυμόμαστε όλοι τη φωτογραφία που είχε βγάλει στο Instagram της η Κιμ Καρντάσιαν με λευκό ολόσωμο μαγιό και με την κάμερα να εστιάζει στην πληθωρική της περιφέρεια. Η Κιμ από τότε ξεκίνησε μια μόδα και πολλές προσπάθησαν να την αντιγράψουν. Άλλες με επιτυχία άλλες με αποτυχία. Όπως η παρακάτω σταρ.
Η Τζάσμιν Γουάλια μπαίνει στο μπάνιο της με το γκρι ολόσωμο μαγιό της, που αφήνει ακάλυπτη την πλάτη και μας δείχνει τα ωραία της οπίσθια στο Twitter, τα οποία δυστυχώς δε φτάνουν ούτε στο ελάχιστο τα προσόντα της Κιμ και οι συγκρίσεις τη βγάζουν νοκ-άουτ.
jasmin-wallia1-570
Θυμηθείτε και την επαναστατική φωτογραφία της Κιμ

Με μπαλτά απειλούσε να σκοτώσει την φίλη του επειδή δεν τον ήθελαν οι γονείς της [εικόνες]

Με μπαλτά απειλούσε να σκοτώσει τη φίλη του επειδή δεν τον ήθελαν οι γονείς της [εικόνες]
Με έναν μπαλτά στον λαιμό της αγαπημένης του ο 32χρονος αποφάσισε να δώσει τέλος στις διαφωνίες του με του γονείς της. Ο εργάτης απειλούσε για ώρες να σκοτώσει την νεαρή, επειδή οι γονείς της αρνήθηκαν να την παντρέψουν μαζί του.
Με καταγωγή από την επαρχία Sanya στην Κίνα, ανέβηκε στην σκεπή του σπιτιού του επιχειρώντας να σκοτώσει τη σύντροφό του, μπροστά σε γείτονες, φίλους αλλά και δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.
Μάλιστα, δεν δίστασε να γδύσει την τρομαγμένη κοπέλα και να γδυθεί και ο ίδιος, ενώ ζητούσε από τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο ένα όχημα προκειμένου να διαφύγει μαζί με την 229χρονη.
Τελικά, έπειτα από πολλές ώρες τρόμου και αγωνίας για την κοπέλα αλλά και για τους συγγενείς της, ο 32χρονος φόρεσε το παντελόνι του και κατέβηκε από την οροφή, για να βρεθεί λίγα λεπτά αργότερα στα χέρια της Αστυνομίας και από εκεί στην φυλακή.
Ωστόσο, η ιστορία του πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των παρακάτω συγκλονιστικών φωτογραφιών του πρακτορείου Reuters.

Η βιομηχανία του κλίματος..

Δυστυχώς οι έρευνες μας για την κλιματολογική απάτη, τους χημικούς αεροψεκασμούς  και τη δράση του HAARP για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται... Το καυτό ερώτημα πλέον δεν είναι ΑΝ ισχύουν όσα εδώ και χρόνια δημοσιεύαμε, αλλά: Θα  πάρουν επιτέλους οι λαοί του κόσμου τα "σπίρτα" από τα χέρια των θεότρελων που πάνε να ανατινάξουν το σπίτι μας μαζί με κάθε μορφή ζωής???... Διαβάστε το άρθρο  που ακολουθεί, ως μια καλή περίληψη της κατάστασης που επικρατεί...

Πώς έγινε και ο «ρωσικός χειμώνας» έδωσε τη θέση του στον «ρωσικό καύσωνα»; Ποιος ο ρόλος των κυβερνήσεων στις προσπάθειες για τον έλεγχο του κλίματος; Και πώς εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές βιομηχανίες την αγωνία κρατικών φορέων και ιδιωτών για την κλιματική μεταβολή πουλώντας ένα αγαθό που δεν τους ανήκει;

του TΑΣΟΥ KΑΦΑΝΤΑΡΗTις ημέρες ακριβώς όπου οι Ρώσοι πάλευαν να σβήσουν τη φωτιά προτού φτάσει στις αποθήκες πυρηνικών, πρωτοφανείς καταγγελίες έκαναν τον γύρο της χώρας. Πήγαζαν από ένα άρθρο του Αντρέι Αρέσεφ, υποδιευθυντή του Ιδρύματος Στρατηγικής Κουλτούρας (Strategic Culture Foundation), που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και παρουσιάστηκε από το κρατικό κανάλι ειδήσεων RΙΑ Νovosti.

Υπάρχουν «κλιματικά όπλα»;

Υπό τον τίτλο «Κλιματικά όπλα:κάτι περισσότερο από θεωρία συνωμοσίας;» , το κείμενο αυτό έλεγε ότι πίσω από το κύμα καύσωνα ίσως βρισκόταν το περιβόητο πάρκο 180 κεραιών εκπομπής μικροκυμάτων στην ιονόσφαιρα ΗΑΑRΡ της Αλάσκας. Παρά τις περί του αντιθέτου κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Αρέσεφ υποστήριζε ότι «στόχος του είναι η επιλεκτική αποσταθεροποίηση περιβαλλοντικών και αγροτικών συστημάτων σε συγκεκριμένες χώρες». Επίσης, ως ύποπτο συνεργό του ΗΑΑRΡ ο Αρέσεφ εντόπιζε το περίεργο διαστημικό λεωφορείο που έθεσε σε τροχιά το Πεντάγωνο τον Απρίλη που μας πέρασε. Πρόκειται για το ρομποτικό διαστημόπλοιο Χ-37Β, το οποίο κατά τον Αρέσεφ μεταφέρει όπλα ακτίνων λέιζερ, κατάλληλα και για «κλιματικό πόλεμο».

Βεβαίως, το κείμενο δεν παρείχε αποδείξεις για τα όσα καταλόγιζε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η απελπισία των καμένων ώθησε τον Αρέσεφ να εκδηλώσει μύχιες σκέψεις και υποψίες. Υποψίες που κυοφορούνταν από καιρό και συσσωρεύτηκαν μετά τον φετινό Απρίλιο, τον θερμότερο όλων των καταγεγραμμένων εποχών για τον πλανήτη, οπότε άρχισε ένα περίεργο γαϊτανάκι θερμών ρευμάτων αέρα. Πάνω από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου του Μεξικού εκδηλώθηκε από τις αρχές Μαΐου η νηνεμία που απεγνωσμένα χρειάζονταν για να μαζέψουν τα σπασμένα της ΒΡ.

Στη συνέχεια όμως του καλοκαιριού ασυνήθιστα καυτοί άνεμοι σάρωσαν μεγάλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Μογγολίας, της Κίνας, της Ταϊβάν και της Ινδοκίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας και του Καναδά. Ιδιαίτερα στη Ρωσία, ο συνδυασμός ξηρασίας και πυρκαγιών κατέστρεψε το 27% της εφετινής σοδιάς δημητριακών, ενώ η ξηρασία της ΝΔ Κίνας ήταν η χειρότερη εδώ και έναν αιώνα, με απώλειες σοδειάς ως και 50%! Το αποτελείωμα έφεραν οι απρόσμενα ισχυρές θερινές καταιγίδες στην Α. Ευρώπη και οι χειρότεροι μουσώνες των τελευταίων 80 χρόνων στην Ασία. Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουκρανία πλημμύρισαν, στο Πακιστάν τα σπίτια 22 εκατομμυρίων ανθρώπων βούλιαξαν στη λάσπη, για να φθάσουν τελικά οι πλημμύρες ως την Αυστραλία και τη Γουατεμάλα... Είναι μόνον ο καιρός που τρελάθηκε ή κάποιοι παίζουν ήδη σκάκι μαζί του;

Η γεωμηχανική είναι εδώ!

Φωτο: Αν έχετε το χρήμα, ιδιωτικοί κομάντος του κλίματος αναλαμβάνουν να «τρυπήσουν» τα σύννεφα για χάρη σας

Οι θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι τα μεγάλης κλίμακας πειράματα τεχνητού χειρισμού του κλίματος διεξάγονται εδώ και 60 χρόνια. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσπαθούν εδώ και δύο δεκαετίες να αντλήσουν επίσημες απαντήσεις για το αν διεξάγονται ψεκασμοί με μεταλλικά ιχνοστοιχεία στην ατμόσφαιρα και ποιες οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία από αυτούς. Τις υποψίες τους είχε επιτείνει μια έκθεση της CΙΑ προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ- που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Οbserver» το 2004- στην οποία υποδεικνυόταν ως μόνο ουσιαστικό μέσο αντιμετώπισης της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής ο αεροψεκασμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι ιθύνοντες των κρατικών επιστημονικών ιδρυμάτων ανά χώρα κρατούσαν πάντοτε σιγή ιχθύος επί του θέματος των ψεκασμών, ή φρόντιζαν να καθιστούν σαφές στους «ανήσυχους» ότι θα έχαναν κάθε επαγγελματική προοπτική αν εμπλέκονταν σε τέτοιες «πράσινες διελκυστίνδες». Τελικά, το πέπλο αυτό της σιωπής φαίνεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατέστη περιττό: Στις 28 Ιανουαρίου του 2009 το βρετανικό University of Εast Αnglia δημοσίευσε το πόρισμα της πρώτης έρευνας για τις δυνατότητες ψύξης του πλανήτη μέσω μεθόδων γεω-μηχανικής (geoengineering, δηλαδή τεχνητή διαμόρφωση του κλίματος). Συνοπτικά κατέληγε στα εξής:

* Η βύθιση των αποθεμάτων άνθρακα θα μπορούσε να φέρει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα σε εκείνα της προ-βιομηχανικής εποχής, αλλά όχι πριν από το 2100 και μόνον εφόσον συνδυαστεί με ισχυρή περικοπή των εκπομπών καυσαερίων.

* Ο ψεκασμός της στρατόσφαιρας και η εκτόξευση υλικών σκίασης του πλανήτη στο Διάστημα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ψύξουν το κλίμα ως το 2050, αλλά επίσης ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

* Οι προσπάθειες δέσμευσης του άνθρακα μέσω προσθήκης σιδήρου ή αζώτου στους ωκεανούς θα έχουν λιγότερο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα απ΄ ό,τι η ήδη διενεργούμενη προσθήκη φωσφόρου σε αυτούς.

* Η δέσμευση άνθρακα στην ξηρά, μέσω της ενσωμάτωσής του σε νεοδημιουργούμενα δάση, θα έχει πιο άμεσα ψυκτικά αποτελέσματα από την καλλιέργεια φυκών στους ωκεανούς.

* Η αύξηση της ανακλαστικότητας των αστικών περιοχών (βλ. λευκές στέγες και τοίχοι) θα μπορούσε να περιορίσει τις θερμικές νησίδες των πόλεων, αλλά θα είχε ελάχιστη συμμετοχή στην πλανητική κλίμακα.

* Οι προτάσεις άντλησης κρύων υδάτων του βυθού των ωκεανών στην επιφάνειά τους (ocean pipes) ή η αύξηση της ανακλαστικότητας των νεφών με βιολογικά μέσα κρίνονται αναποτελεσματικές.

Ελπίδα ή εφιάλτης;

Στις 15 Ιουνίου 2009 ένα ειδικό αφιέρωμα της «Wall Street Journal» εκλαΐκευε για τους οικονομικά σκεπτόμενους αναγνώστες της το θέμα της γεωμηχανικής και κατέληγε στην υποστήριξη της άμεσης εφαρμογής της ως μέσο καθυστέρησης της κλιματικής αλλαγής. Ο συντάκτης του εντόπιζε από τότε τις πολιτικές επιπλοκές αυτών των τεχνικών: «Εφόσον οι επιπτώσεις της γεωμηχανικής είναι παγκόσμιες, ποιος καθορίζει αν και πότε χρησιμοποιείται, ποιες τεχνολογίες εφαρμόζονται και ποιες θα είναι οι στοχευόμενες θερμοκρασίες;». Και «επειδή οι καλές και οι πιθανώς κακές συνέπειες των γεωμηχανικών παρεμβάσεων δεν θα διαμοιράζονται ισότιμα σε όλον τον πλανήτη, μήπως θα είναι δυνατόν η τεχνολογία αυτή να χρησιμοποιηθεί για στρατηγικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς;». Προφητική η ανησυχία του, καθώς στο Πακιστάν αυτή τη στιγμή οργιάζει η φημολογία ότι τις πλημμύρες προξένησαν οι Αμερικανοί για να ξεριζώσουν τα στηρίγματα της Αλ Κάιντα...

Εξι μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2009, οι προσπάθειες σύναψης διεθνούς συμφωνίας περιορισμού των εκπομπών υδρογονανθράκων ναυαγούσαν στην Κοπεγχάγη. Αμέσως μετά άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούσαν από τη γεωμηχανική να αναλάβει τον ρόλο του διασώστη. Οχι, δεν έκαναν το ατόπημα να τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα. Είναι μια δύσκολη και πιθανώς οδυνηρή για πολλούς επιλογή, αλλά η μόνη που απομένει. Χαρακτηριστικοί ευαγγελιστές της νέας πορείας δύο επώνυμοι συγγραφείς των ΗΠΑ, ο Jeff Goudell του περιοδικού «Rolling Stone» και ο Εli Κintisch του περιοδικού «Science», που εξέδωσαν δύο εμπεριστατωμένα βιβλία με πολύ εύγλωττους τίτλους: Το Ηow to Cool the Ρlanet:Geoengineering and the Αudacious Quest to Fix Εarth΄s Climate (Πώς να ψύξουμε τον πλανήτη:Γεω-μηχανική και η παράτολμη εκστρατεία να διορθώσουμε το κλίμα της Γης) του πρώτου και το Ηack the Ρlanet: Science΄s Βest Ηope- or Worst Νightmare- for Αverting Climate Catastrophe (Βιάστε τον πλανήτη: Η καλύτερη ελπίδα- ή ο χειρότερος εφιάλτης- της επιστήμης να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή).

Υπόθεση Πορτοκάλι

Φωτο: Ο Κ. Παπαδόπουλος και το δάσος κεραιών του ΗΑΑRΡ που έστησε στην Αλάσκα

Λίγο αργότερα, σε ένα διεθνές συμπόσιο που έλαβε χώρα στη βελγική Γάνδη, στις 28-30 Μαΐου, μια επίσης εμπεριστατωμένη μελέτη επιστημόνων- με επικεφαλής τον καθηγητή Dr Vermeeren, του Delft University of Τechnology- αποκάλυπτε ότι η γεωμηχανική εφαρμόζεται όντως εδώ και 60 χρόνια. Το πόρισμά τους έφερε τον τίτλο «CΑSΕ ΟRΑΝGΕ: Contrail Science, Ιts Ιmpact on Climate and Weather Μanipulation Ρrograms Conducted by the United States and Ιts Αllies» (Υπόθεση Πορτοκάλι: Η επιστήμη των αεροψεκασμών, οι επιπτώσεις της στο κλίμα και τα προγράμματα χειρισμού του καιρού των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους). Μετά την αναλυτική παρουσίαση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται, το πόρισμα φθάνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαπίστωση: τόσο το περιβόητο ΗΑΑRΡ όσο και οι πατέντες αεροψεκασμού με οξείδια αλουμινίου, θορίου και ανακλαστικά σωματίδια Welsbach ανήκουν πλέον στην κατασκευάστρια πολεμικού εξοπλισμού Raytheon. Μία και μόνη εταιρεία του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου «έχει στα χέρια της το κλίμα του πλανήτη»!

Η συνάρτηση του στρατιωτικού ενδιαφέροντος με την αγωνία των πολιτών για το κλίμα γίνεται διαφανής στην έκθεση CΑSΕ ΟRΑΝGΕ με τη σύνδεση της στρατιωτικής έκθεσης «Οwning the Weather in 2025» (Κατέχοντας τον καιρό, το 2025)- του 1996- με όσα προτείνονται τώρα ως λύσεις γεωμηχανικής. Στην περιβόητη εκείνη έκθεση των στρατιωτικών των ΗΠΑ είχε τεθεί το εξής χρονοδιάγραμμα δράσης:

* 2000: Εισαγωγή της τεχνολογίας δημιουργίας καθρεπτών ιόντων (μέσω σταθμών μικροκυμάτων τύπου ΗΑΑRΡ) και εκθετική αύξησή τους μετά το 2008.

* 2000-2025: Χρήση χημικών στους αεροψεκασμούς, τόσο από πολιτικά όσο και από στρατιωτικά αεροσκάφη.

* 2004: Δημιουργία «έξυπνων νεφών» μέσω νανοτεχνολογίας, με εκθετική αύξησή τους μετά το 2010. * 2005: Εισαγωγή της «κατάμαυρης σκόνης» (carbon black dustδηλαδή ψεκασμός της ατμόσφαιρας με κατάλοιπα ατελούς καύσης, παρ΄ ότι είναι απόλυτα καρκινογόνα).

Το πόρισμα της έκθεσης CΑSΕ ΟRΑΝGΕ καταλήγει με την ακόλουθη διαπίστωση: «... μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι υπάρχει ευρεία συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων προκειμένου να φθάσουν στους κλιματικούς στόχους ως το 2025:Να ελέγχουν τον καιρό,άρα και τον πλανήτη».

Κίνα και Ρωσία στην πρωτοπορία

Παρά το ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι τουλάχιστον 26 χώρες στον κόσμο προβαίνουν σε δράσεις γεωμηχανικής, μόνον η Κίνα αποδέχεται ανοιχτά ότι έχει στρατιωτικό σώμα διαχείρισης του καιρού και, εν μέρει, η Ρωσία. Για την Κίνα είναι γνωστή η ιστορία εκτόξευσης πυραύλων πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και για τη Ρωσία ο ψεκασμός της Λευκορωσίας μετά το Τσερνόμπιλ, για να μη φτάσει η ραδιενεργός σκόνη στη Μόσχα.

Και οι δύο παραδοσιακά «έφτιαχναν το κλίμα» πριν από τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις τους. Η πρώτη επίσημη πρόταση αξιοποίησης αυτής της τεχνογνωσίας από φορείς πολιτών έγινε το 2009, από τον δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ. Σύμφωνα με το περιοδικό «Τime», o Λουζκόφ υποσχέθηκε στους συμπολίτες του έναν χειμώνα χωρίς χιόνια και εκμίσθωσε τις σχετικές υπηρεσίες της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας. Το προηγούμενο καλοκαίρι (στις 17 Ιουνίου 2008) είχε γίνει μια μικρής έκτασης τέτοια ρίψη σκόνης τσιμέντου πάνω από τη Μόσχα, αλλά... ένας σάκος τσιμέντου δεν άνοιξε και διέτρησε μια στέγη σπιτιού! Και, δυστυχώς για τον Λουζκόφ, το πείραμα του χειμώνα απέτυχε παταγωδώς, με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση στη Μόσχα από το 1966!

Οι ιδιωτικοί «στρατοί του κλίματος»

Φωτο: «Καιρός να ψύξουμε τον πλανήτη». Το εξώφυλλο του ειδικού αφιερώματος της «Wall Street Journal», που ενημέρωσε τους οικονομικά ισχυρούς για την επερχόμενη εποχή της γεωμηχανικής.

Τους «ερασιτεχνισμούς» αυτούς υπόσχονται να κάνουν παρελθόν ιδιωτικοί φορείς. Ο πιο παλιός και διεθνούς φήμης είναι η εταιρεία Εlate Ιntelligent Τechnologies (ΕΙΤ), του ρώσου καθηγητή Λεβ Ποκμέλνιχ. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη βρετανική «Ιndependent» (9.10.1992), για έξι εκατομμύρια δολάρια συν κάτι ψιλά σε ρούβλια μπορεί να διώξει κάθε τυφώνα από τη Φλόριδα. Αλλά αναλαμβάνει και μικρότερης κλίμακας δουλειές. Με πέντε εκατομμύρια ρούβλια κρατάει το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας ανέφελο. Αλλά και με μόλις 5.000 ρούβλια φροντίζει να έχει κανείς γαμήλια δεξίωση χωρίς βροχή. Το πώς το κατορθώνει είναι μυστήριο, αλλά σίγουρα χρησιμοποιεί κεραίες (που παραπέμπουν στα πειράματα του Τέσλα) για να πολεμάει τα σύννεφα με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η αποτελεσματικότητα των μεθόδων του είναι αμφισβητούμενη, αλλά κατά καιρούς τον βρίσκει κανείς να πουλάει λιακάδα στην Πόλη του Μεξικού ή να διώχνει την αιθαλομίχλη από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας με πρόκληση τεχνητού... κυκλώνα! Αντίστοιχα εξωτική είναι η τεχνολογία που έχει ο Αμερικανός David Wells. Εκπέμποντας κύματα της υποτιθέμενης ορμόνης (θυμάται κανείς τις θεωρίες του Βίλχελμ Ράιχ;), υποστηρίζει ότι σταματάει κυκλώνες από το να αγγίξουν το έδαφος, συνθέτει ή διαλύει σύννεφα, σταματάει την ξηρασία, σβήνει φωτιές στα δάση κλπ. Αλλά δεν πουλάει τις υπηρεσίες του. Αισθανόμενος- όπως δηλώνει- ότι η συσκευή του μπορεί να είναι ταυτόχρονα όργανο σωτηρίας ή καταστροφής, παρέχει μεν δωρεάν υπηρεσίες όποτε του το ζητούν αλλά στοχεύει στο να φτιαχτεί ένα κεντρικά ελεγχόμενο εθνικό δίκτυο από αυτές, ώστε να ρυθμίζεται συλλογικά το κλίμα της πατρίδας του. Για όποιον ενδιαφέρεται, το e-mail του είναι davidwells3@ gmail. com/. Το δικό μας ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα όσα διατείνονται αυτοί που πήραν τα σχέδια της συσκευής και έφτιαξαν τη δική τους. Ενας από αυτούς, ονόματι Αlberto, μένει στο Πουέρτο Ρίκο και δηλώνει ότι η συσκευή του έχει εμβέλεια 6.000 μίλια, με αποτέλεσμα να μπορεί να ελέγχει κάθε θύελλα από τη Φλόριδα ως τον Περσικό Κόλπο! Είναι δυνατόν ένας οποιοσδήποτε πολίτης να παίζει με τον καιρό τού ενός τετάρτου του πλανήτη; Ευτυχώς τρόπος του λέγειν- η παρέα αυτή δηλώνει ιδεολογικά αντίθετη με την εκμετάλλευση της συσκευής τους από στρατιωτικούς φορείς ως όπλα και έχουν συστήσει την ιστοσελίδα http://weatherrangers.ning.com ως τόπο συνεννόησης των απανταχού World Weather Rangers.

Λιγότερο εξωτική αλλά εξόχως επιτεύξιμη είναι η τεχνολογία που ρουφάει νερό από τη θάλασσα και το ψεκάζει στην ατμόσφαιρα, για να δημιουργήσει σύννεφα βροχής. Οχι, δεν μιλάμε για το «υπερμέγεθες αβγοχτυπητήρι» που είχε προτείνει καναδός επιστήμονας στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά για μια τεχνολογία που έχει κερδίσει τη χρηματοδότηση του Μπιλ Γκέιτς της Μicrosoft. Οπως δημοσίευσαν στις 8 Μαΐου 2010 οι «Τimes» του Λονδίνου, η εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ Silver Lining έλαβε 300.000 δολάρια από τον Γκέιτς για να αναπτύξει μηχανές που μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε μικροσκοπικά σωματίδια που θα εκτοξεύονται 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η δοκιμή θα γίνει με δέκα αντλιοφόρα πλοία σε έκταση 10.000 τετρ. χιλιομέτρων ωκεανού. Η όλη ιδέα του σχεδίου είναι ότι με 1.600 τέτοια πλοία να ψεκάζουν νερό γύρω από την υδρόγειο, οι βροχοπτώσεις θα αυξάνονταν και η θερμοκρασία θα έπεφτε σημαντικά.

Σημειώνουμε ότι το κλιματικό ενδιαφέρον του πολυεκατομμυριούχου Γκέιτς δεν περιορίζεται σε αυτό. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση ΕΤC Group, από το 2007 ως σήμερα έχει ξοδέψει ήδη 4,5 εκατ. δολάρια σε σχετικές έρευνες και για τα επόμενα δέκα χρόνια ετοιμάζεται να επενδύσει άλλα 10 ως και... 1 δισ. δολάρια. Μια πρόσφατη κίνησή του ήταν να κατοχυρώσει πέντε ευρεσιτεχνίες σχετικά με την αναρρόφηση νερού από την επιφάνεια της θάλασσας και τη διοχέτευσή του σε μεγάλα βάθη. Τι τις θέλει; Για την αποτροπή των τυφώνων, που- ως γνωστόν- δημιουργούνται πάνω από θερμά στρώματα νερού. Αντλώντας το θερμό νερό και στέλνοντάς το στον βυθό, θα τους «κόβει την τροφοδότηση».

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, τα σχέδια του Μπιλ Γκέιτς δεν δείχνουν να έχουν στρατιωτικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, μια πληθώρα αεροναυτικών επιχειρήσεων σε όλες τις αγροτικές πολιτείες των ΗΠΑ διατυμπανίζουν τις υπηρεσίες τους για αεροψεκασμό νεφών και τις προσφέρουν ως την Ινδία και την... Ελλάδα. Μικρό δείγμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www. license. state.tx. us/weather/weathermod. htm και τη www. weathermodofication. com/. Πάντως, και εν κατακλείδι, στις 24 Αυγούστου 2010 μια διεθνής ομάδα ερευνητών, από την Αγγλία, τη Δανία και την Κίνα, αποφάνθηκε πως ακόμη και αν εφαρμοσθούν οι πιο επιθετικές μέθοδοι γεω-μηχανικής, στο τέλος του αιώνα το επίπεδο της θάλασσας θα είναι 30-70 εκατοστά υψηλότερα από σήμερα (μετά την επέλαση αρκετών τσουνάμι, εννοείται). Οπότε, όλοι οι κατοικούντες σε παραθαλάσσιες πόλεις καλά θα κάνουν να ψάξουν... οικόπεδο στα βουνά!

a.kafantaris@gmail.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HAARP;
Το 1974 ο επιστήμονας του Ερευνητικού Εργαστηρίου τoυ Ναυτικού των ΗΠΑ (ΝRL) Κ.Παπαδόπουλος σκέφθηκε ότι θα μπορούσε να στέλνει ραδιοκύματα στα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας,μετατρέποντάς την σε μια τεράστια κεραία επανεκπομπής των σημάτων.Εφηύρε τον τρόπο δημιουργίας ρευμάτων στην ιονόσφαιρα μέσω «εστιασμένου ψησίματός της» με μικροκύματα.O «φούρνος μικροκυμάτων» που επιτελεί αυτό το έργο είναι ένα σύστημα 180 ραδιοκεραιών στην Αλάσκα,προσανατολισμένων κατά μήκος και εγκάρσια προς τους μαγνητικούς πόλους του πλανήτη.

Είναι το επονομαζόμενο ΗΑΑRΡ (Ηigh Frequency Αctive Αuroral Research Ρrogram,ήτοι Υψίσυχνο Ενεργό Σελαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα).Το γιατί κατασκευάστηκε και τι πραγματικά μπορεί να κάνει έχουν αναγάγει το ΗΑΑRΡ στο πέμπτο δημοφιλέστερο σενάριο συνωμοσίας στο Διαδίκτυοαμέσως μετά τη δολοφονία του Κένεντι.Κατά τον κ.Παπαδόπουλο,μπορεί να εντοπίζει κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή να εξωθεί τα σωματίδια πιθανόν πυρηνικών εκρήξεων στη στρατόσφαιρα,μακριά από τη Γη.Κατά τους κατηγόρους του,δημιουργεί καταιγίδες,τυφώνες και σεισμούς!

TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΓΝΩΣΤΗΣ» ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

1899: Ο φημισμένος σέρβος εφευρέτης Νicola Tesla διενεργεί πειράματα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας και παράγει κεραυνό.

1914: Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί δημιουργούν «τεχνητή ομίχλη».

1915: Ο αμερικανός «βροχοποιός» Charles Ηatfield υπόσχεται βροχή στο Σαν Ντιέγκο και φέρνει...πλημμύρα που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. 1943: Οι Βρετανοί ψεκάζουν την ατμόσφαιρα με μικρές λωρίδες αλουμινίου,«τυφλώνουν» τα γερμανικά ραντάρ και βομβαρδίζουν ανενόχλητοι το Αμβούργο.

1946: Σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και την General Εlectric, o νομπελίστας Ιrving Langmuir σπέρνει 1,4 κιλό τρίμμα πάγου στον ουρανό της Νέας Υόρκης και φέρνει χιο νόπτωση. 

1946: Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αρχίζουν το πρόγραμμα Cirrus, με το οποίο δοκιμάζουν να ελέγξουν τον καιρό με αεροψεκασμούς.Επιφέρουν κατά λάθος θύελλα στην περιοχή της Σαβάνα,με μεγάλες καταστροφές. 

1953: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήνει τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του Καιρού (Αdvisory Committee on Weather Control).

1958: Στο πλαίσιο του πειράματος Αrgus, που κατέστρωσε ο έλληνας φυσικός Νικόλαος Χριστοφίλου, οι ΗΠΑ ανατινάζουν τρεις πυρηνικές κεφαλές στη ζώνη ακτινοβολίας Van Αllen (περίπου 3.500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη) και καταστρέφουν τους κοντινούς δορυφόρους. Είναι η αρχή της διάνοιξης της τρύπας του όζοντος.

1962 και 1967: Στο πλαίσιο του προγράμματος Storm Fury ψεκάζονται τυφώνες.

1967-1972: Στον πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ ψεκάζουν με ιωδίδιο του αργύρου για να παρατείνουν τους μουσώνες πάνω από το Β. Βιετνάμ (Οperation Ρopeye).

1986: Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Τσερνόμπιλ,τον Α.Γκρούσιν, η σοβιετική αεροπορία δημιούργησε με ψεκασμό σύννεφα βροχής για να προστατεύσει τη Μόσχα από τη ραδιενέργεια.Η βροχή έπεσε στη Λευκορωσία,όπου ο πληθυσμός εκτέθηκε σε έως και 30 φορές υψηλότερη ακτινοβολία από την αναμενόμενη. 1999: Ο Αμερικανός Wiiliam Τhomas διατυπώνει για πρώτη φορά σε άρθρο του τις υποψίες τριών πολιτών για μυστικούς χημικούς ψεκασμούς της ατμόσφαιρας.Το διαβάσαμε από το: Η βιομηχανία του κλίματος.. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_5891.html#ixzz2r9K9LTeX