ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Τα "σημάδια" που αγνοήσε η Σουηδία και το καμπανάκι κινδύνου σε Ευρώπη και Ελλάδα

Θα γίνει η Ελλάδα ο "δοκιμαστικός σωλήνας" μίας "ευρωπαϊκής ισλαμικής άνοιξης"; 

Σε καθημερινή βάση είναι πλέον τα όσα συμβαίνουν στην Σουηδία από τους εκεί "μετανάστες" ισλαμιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να οργιστούν κατά της ευεργετικής απέναντί τους Σουηδίας, επειδή "δολοφονήθηκε" από αστυνομικούς κάποιος 69χρονος μουσουλμάνος.

Επειδή όλα φαίνεται να έχουν ως σημείο εκκίνησης μία "δολοφονία" (έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι οι "μετανάστες", αγνοώντας τους νόμους του κράτους το οποίο τους φιλοξενεί και τους παρέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο όνομα του πολυπολιτισμού και της στήριξης των αδύναμων ανθρώπων) κι επειδή φαίνεται πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο "μοτίβο εξεγέρσεων" (μην ξεχνάμε πως τα επεισόδια στην Γαλλία είχαν παρόμοια αφορμή, όπως και τα επεισόδια στην Αθήνα -το 2008- με την δολοφονία του νεαρού Αλέξη από αστυνομικό ή και τα μετέπειτα επεισόδια των μουσουλμάνων λόγω ενός "σκισμένου και ποδοπατημένου" κορανίου, σύμφωνα με μαρτυρία ισλαμιστή "μετανάστη"), καλό θα είναι η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το "φαινόμενο της εξέγερσης" και τις αφορμές μέσω των οποίων αυτό το "φαινόμενο" εμφανίζεται.

Στην περίπτωση της Σουηδίας, όμως, υπήρχαν σοβαρές απτές ενδείξεις, οι οποίες έδειχναν την αύξηση της διαφορετικότητας αντίληψης των "μεταναστών" περί σεβασμού της χώρας που τους αποδέχτηκε και τους φιλοξενεί και των νόμων που την διέπουν. Όμως, ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Σουηδίας, επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής, της ανοχής και, τελικά, της συνενοχής τους στα όσα σήμερα πλήττουν την εικόνα την Σουηδίας. Επέλεξαν να κρύψουν το ορατό πρόβλημα, την προκλητική στάση των "μεταναστών". Επέλεξαν να "ντύσουν" με μία πλαστή εικόνα την ίδια τους την χώρα, επέλεξαν να κρύψουν την παραβατικότητα και τα εγκλήματα των "μεταναστών" εις βάρος γηγενών Σουηδών πολιτών. Επέλεξαν να αγκαλιάσουν τον πολυπολιτισμό, γνωρίζοντας πως επρόκειτο για ένα θανάσιμο εναγκαλισμό και -ταυτόχρονα- βαθιά προσβολή για τα ήδη υπάρχοντα θύματα, Σουηδούς πολίτες, των "μεταναστών".

Έτσι, θέλησαν να αγνοήσουν οι Σουηδικές αρχές πως η Σουηδία έχει το αρνητικό ρεκόρ να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στους βιασμούς γυναικών μετά τη Νότια Αφρική και έξι φορές πιο πάνω –αναλογικά με τον πληθυσμό της- από τις ΗΠΑ. Και ίσως δεν είναι σύμπτωση πως οι βιασμοί γίνονται από ισλαμιστές "μετανάστες"...
Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης βιασμών γυναικών ανά 100.000 κατοίκους ήταν για το 2003 στο 9,24, το 2005 ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 36,8 και το 2008 ανέβηκε στο 53,2.
Σύμφωνα με τις στατιστικές 1 στις 4 γυναίκες στη Σουηδία πέφτουν ή πρόκειται να πέσουν θύματα βιασμού. Η αιτία για αυτή την ξαφνική άνοδο των βιασμών η σημαντική εισροή στη χώρα μεταναστών καθώς στο 77% των εξιχνιάσεων βιασμών ευθύνονται μουσουλμάνοι μετανάστες, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι δεν ξεπερνούν το 5% του γενικού πληθυσμού της χώρας.
Κυριότερο πεδίο δράσης των βιασμών τα αστικά κέντρα. Το περασμένο καλοκαίρι στη Στοκχόλμη ο ρυθμός των βιασμών κυμαινόταν σε 5 την ημέρα!
Ο πληθυσμός της Σουηδίας αυξήθηκε από 9 σε 9,5 εκατ, μεταξύ των ετών 2004 και 2012 κυρίως με μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία.

Τα "σημάδια" υπήρχαν. Κανείς όμως δεν αντέδρασε, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί -από τους "πολιτικά ορθούς"- ως ρατσιστής. Έτσι, οι φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως δεν σέβονται κανέναν νόμο του κράτους που τους φιλοξενεί, αλλά αποδέχονται, ακολουθούν και προσπαθούν να επιβάλουν την δική τους ισλαμική αντίληψη κοινωνικότητας, σήμερα επιτίθενται κατά της χώρας που τους ευεργέτησε, θυμίζοντας το σκυλί που δαγκώνει το χέρι που το τάισε. Αυτά τα σημάδια είναι εμφανή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος του γενικότερου συναγερμού που υπάρχει σήμερα στην γηραιά ήπειρο.

Σταστικά στοιχεία Ισλαμιστών φυλακισμένων σε σχέση με το ποσοστό πληθυσμού σε χώρες της Ευρώπης
Ισπανία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 70% των συνολικά φυλακισμένων, αλλά μόνο το 2.3% των κατοίκων της χώρας
Γαλλία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 66% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 7.5% των κατοίκων της χώρας
Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 58% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 5.7% των κατοίκων της χώρας
Νορβηγία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 30% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 3% των κατοίκων της χώρας
Ολλανδία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 26% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 5.5% των κατοίκων της χώρας
Βέλγιο: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 20% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 6% των κατοίκων της χώρας
Ιταλία: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 18% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 2.6% των κατοίκων της χώρας
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 12.6% των φυλακισμένων, αλλά μόνο το 4.6% των κατοίκων της χώρας.

Η "περίπτωση" της Ελλάδας
Στην Ελλάδα, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και οι μελέτες αναφέρονται σε αλλαγή πληθυσμού μετά από δύο δεκαετίες, αφού ο ρυθμός αύξησης των "μεταναστών" (μέσω συνέχισης εισόδου τους, αλλά και αυξημένων γεννήσεων) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στον μουσουλμανικό κόσμο...
Αν, όμως, λάβουμε υπόψη πως είναι τακτική του Ισλάμ να διεκδικεί δια της βίας τον χώρο υποδοχής και ανοχής του όταν δημιουργήσει μία κρίσιμη αριθμητική μάζα στην χώρα που μετακινείται, τότε η Ελλάδα ίσως να βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα φαινόμενο μίας ιδιαίτερης ισχύος "ισλαμικής έκρηξης", μίας "ισλαμικής άνοιξης" σε χώρα της Ευρώπης. Άλλωστε, πριν αποτολμηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα σε χώρες περισσότερο "δυτικές", η Ελλάδα φαίνεται πως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα "ενδιαφέρον" πείραμα ισχύος και επιβολής του ισλάμ απέναντι στους άπιστους της δύσης...

Ζούμε στο μεταίχμιο μέγιστων εξελίξεων που -παραδόξως- δεν συνυπολογίζουν αστάθμητους παράγοντες, όπως η τάση του Ισλάμ να καλύπτει εδάφη δια της βίας. Αν συνυπολογίσουμε την γεωπολιτική μάχη που δίνεται, δεν πρέπει να θεωρηθεί απορριπτέα η περίπτωση - ενδεχόμενο μίας διάθεσης του Ισλάμ να γίνει κυρίαρχη δύναμη στη Νέα Τάξη πραγμάτων. Αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή χαθεί ο έλεγχος και δεν λειτουργήσουν οι μουλάδες μαριονέτες της Δύσης, τότε θα μιλήσουμε για τεράστια σύγκρουση. Εξάλλου, άραβες αναλυτές αναφερόμενοι στα όσα συμβαίνουν στην Συρία, μιλάνε για "θρησκευτικό πόλεμο", προσδιορίζοντάς τον μέχρι στιγμής σε διαμάχη μεταξύ σουνιτών και σιιτών και "διαγράφοντας" (όλως παραδόξως, ως αναλυτές) την γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Εν όψει εξελίξεων, αν εμείς θέλουμε να πράξουμε ορθά και σοφά ως χώρα, απαιτείται να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, κι αυτό επειδή δεν βρίσκονται στην εξώπορτά μας, αλλά μέσα στο... σπίτι μας

Απευχόμενοι μεν, αναμένοντες δε, τις όποιες εξελίξεις, εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας τόσο στις αποφάσεις της Σουηδικής κυβέρνησης, όσο και στις αποφάσεις της εν Ελλάδα (ανθυπο)κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία πνέει τα λοίσθια και ίσως να αποφασίσει να "εγείρει" ή και να στηρίξει -μέσω του υπαρκτού παρακράτους- κινδύνους για μία απέλπιδα προσπάθεια παραμονής στην εξουσία.

ΥΓ: Δεν πρέπει να αγνοηθεί η πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα στήριξης των επεισοδίων (φόνοι στρατιωτικών, πυρκαγιές, συγκρούσεις  και βανδαλισμοί στην Σουηδία) από την "φρουρά" πολιτικών που επιθυμούν μία σύντομη μεταβολή της Ευρώπης και -φυσικά- στα βήματα της Βοστώνης, στην δημιουργία συνθηκών ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών, μέσω αποφάσεων προστασίας τους απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία... Η Ευρώπη μεταβάλλεται προς το χειρότερο και σύντομα θα δούμε πολιτικές παρεκκλίσεις που θα επιχειρήσουν να μειώσουν τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, στο όνομα ενός μεγάλου κινδύνου. Ενδεχομένως έχει κατασκευαστεί ο "κίνδυνος" και κάποιοι αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τους "χρήσιμους ηλίθιους" μέσω του Ισλάμ. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr              
             

  

  

    Θεσσαλονίκη, 27/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη και συνεχή εγρήγορση για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους πολίτες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«Πρέπει να συντονιστούμε όλοι ώστε να προλάβουμε το κακό, να έχουμε πολλά συνεργεία για περιπολίες και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, που προκύπτουν από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, αλλά ξέρουμε και τα πλεονεκτήματά μας, που είναι το φιλότιμο που διαθέτουμε όλοι μας για να υπερβάλουμε εαυτούς και να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, ξεπερνώντας τα όποια οικονομικά προβλήματα. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί, να μην καίνε ξερά χόρτα και να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα στο δάσος, γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι το δάσος είναι το σπίτι μας», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.
 Παράλληλα, ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν οι πυρκαγιές τόσο στην ατμόσφαιρα, όσο και στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρχει άψογη συνεργασία τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες (πολιτική προστασία, πυροσβεστική, αστυνομία, στρατός, δασικές υπηρεσίες, εθελοντικές ομάδες, ΕΚΑΒ), όσο και με τις δημοτικές αρχές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
«Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε ενισχύσει το μηχανισμό πρόληψης πυρκαγιών με νέα οχήματα, τα οποία έχουμε ήδη διαθέσει στις δασικές υπηρεσίες για να ανοίξουν τους δρόμους και στην πυροσβεστική για να περιπολεί το περιαστικό δάσος, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις. Επιπλέον, με σχετική επιστολή, ζητήσαμε από τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης την αρωγή τους, για την τροφοδοσία των οχημάτων που έχουν οι εθελοντές με καύσιμα, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες. Ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας το παρέχουμε, αλλά χρειαζόμαστε τη συνδρομή όλων, φορέων και πολιτών», επεσήμανε ο κ. Τσαμασλής.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, τονίζοντας ότι «έχοντας σωστό συντονισμό όλοι οι αρμόδιοι φορείς μεταξύ μας και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας, μπορούμε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, από θέμα πρόκλησης πυρκαγιών. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους Θεσσαλονικείς να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν στην προστασία του περιαστικού δάσους, να καθαρίσουν το χώρο στα οικόπεδα και τα σπίτια τους και γενικά να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι, όσο και το δάσος».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεσσαλονίκης, ο Επιτελάρχης του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, οι Δασάρχες Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, των δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των εθελοντικών ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Ιατρόπουλος: ΟΧΙ Προδότες!ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα την πάρετε αυτή την πατρίδα, δεν θα την ξεπουλήσετε.
Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, δεν θα περάσει το σχέδιό σας να αφελληνίσετε τον τόπο.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα σας αφήσουμε να μαστουρώσετε τη νεολαία μας.
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της χώρας μας, την κατάργηση της ιστορίας μας, την κατασυκοφάντηση των ηρώων μας..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα πεθάνουν αργά-αργά, επειδή εσείς τους έχετε ξεγράψει, οι απόμαχοι γέροντές μας.
Δεν θα δουλεύουνε στα ξένα αφεντικά σας, για μια χούφτα φασόλια οι Συνέλληνες.
Δεν θα ξανακλάψουν τα παιδιά στα συσσίτια.
Δεν θα κλείσουν οι παιδικές χαρές κι οι λαϊκές αγορές.
Δεν θα αδειάσουν οι κερκίδες στα στάδια.
Δεν θα σκουριάσουν οι καμπάνες στις εκκλησίες.
Δεν θα κηδεύουμε κάθε τρεις και λίγο κι από έναν άξιο συμπατριώτη μας που τον ρίξατε απ το μπαλκόνι, που τον ποτίσατε δηλητήριο, που τον πνίξατε τη νύχτα που κοιμότανε..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα σας ανοίξουμε την πόρτα να το σκάσετε. 
Δεν θα σας χαριστούμε.
Δεν θα συγχωρέσουμε κανέναν σας.
Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
Δεν θα αφήσουμε χλωρό κλαρί από σας, όπου και να δραπετεύσετε.
Στην άκρη της Γης θα σας βρίσκουμε και θα σας τιμωρούμε, μέχρι να λιώσετε στο μαύρο χώμα...

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν υπάρχει λύπηση για σας, που δουλέψατε στα σκοτεινά υπόγεια με τους ξένους πράκτορες, για να ξεπουλήσετε να νησιά μας, να μας πάρετε τα σπίτια μας, να κατακλέψετε τον κόπο μας μιας ολόκληρης ζωής, να στρώσετε το χαλί της πιο φριχτής υποδούλωσης, για να μπούνε τα κοράκια των τοκογλύφων, να αρμέξουνε το πετρέλαιό μας, που κοιμάται στα σπλάχνα των θαλασσών μας, να βγάλουνε με τα βρώμικα νύχια τους, στο χρυσάφι που κοιμάται στα σπλάχνα των βουνών μας, να ξεριζώσουνε με τα άπληστα δόντια τους, την ομορφιά που φωτίζει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, ετούτη την ευλογημένη γη, τη δικιά μας γη.
Την ΔΙΚΙΑ μας, το ακούτε προδότες;

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ, κι άλλη μια φορά λοιπόν ΟΧΙ!
Δεν θα σβήσουμε κανένα και καμιά σας από το μαύρο κατάλογο, όπου και να βυσσοδομήσατε, όποιο πόστο και να ανεβήκατε, όποια πιάτσα κι αν σεργιανίσατε, σ’ όποιαν αγορά κι αν ξεπουλήσατε την πατρίδα.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
Δεν θα χαρείτε άσπρη μέρα.
Δεν θα βρείτε πουθενά καταφύγιο και γλυτωμό. 
Δεν θα γελάσει τ’ αχείλι σας.
Δεν θα ξαναπαίξετε με τα παιδιά σας.
Δεν θα γλυκαθείτε με τ’ αγγόνια σας.
Δεν θα υπάρξει για σας επιείκεια.
Σας ξέρουμε όλοι, όλους σας και όλες σας, έναν-έναν και μία-μία.
Έχετε καταγραφεί για πάντα στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, αυτής της πανένδοξης και πανέμορφης χώρας, που συνωμοτήσατε να την εξαφανίσετε από το χάρτη της Γης.. 

ΟΧΙ!! Προδότες! 
Δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ανάσα, ποτέ και πουθενά, όσο θα ζείτε..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν πρόκειται να μαζευτούμε κρυφά εμείς, ούτε πρόκειται να σας επιτεθούμε ύπουλα, ούτε κλεφτοπόλεμο θα κάνουμε.
Τίποτε απ αυτά που σας δίδαξαν στα υπόγεια σεμινάρια, τίποτε απ αυτά που φοβόσαστε όλη μέρα κι όλη νύχτα, και έχετε χάσει τον ύπνο σας, δεν θα συμβεί.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ιδιοκτήτες αυτής εδώ της χώρας, ένα ωραίο πρωί, που δεν είναι καθόλου μακριά, θα συντονιστούμε αστραπιαία και αυθόρμητα, όλες και όλοι, δέκα εκατομμύρια νοματαίοι, νοικοκυραίοι, ψυχές και πνεύματα, και θα βγούμε από τα σπίτια μας, με την υπόσχεση στους νεκρούς μας παππούδες και γιαγιάδες, και στα αγέννητα παιδιά του τόπου μας, ότι δεν θα επιστρέψουμε πάλι, αν πρωτύτερα δεν θα έχουμε ξαναπάρει την πατρίδα στα χέρια μας.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα συμβεί αυτό περίεργα και δύσκολα και εκκωφαντικά. 
Πολύ απλά θα γίνει. 
Έτσι όπως αρπάζεις το χέρι του πορτοφολά στον ηλεκτρικό, που πήγε να σε ξαφρίσει.
Και στον πρώτο επόμενο σταθμό, την ώρα που ανοίγει η πόρτα, τον πετάς στις γραμμές, και φτύνεις στις παλάμες σου.
Πρώτα για να καθαρίσεις από το άγγιγμά του και μετά για να ξαναπιάσεις το φτυάρι, τον γκασμά, την πέννα, το τιμόνι, και το ποτιστήρι…
Να ξαναμπεί μπροστά αυτή η αγαπημένη πατρίδα…
Τόσο απλά και νοικοκυρεμένα θα γίνουν όλα…

ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
ΟΧΙ!πηγη

Η ΕΕ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ …ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Το φαινόμενο παρουσιάζει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον. Το ευρώ, από τη μία πλευρά, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο για την καθυπόταξη όλων των χωρών της Ευρώπης στοΤέταρτο Ράιχ της Γερμανίας με αντάλλαγμα για τις επιμέρους αστικές τάξεις την καταβαράθρωση των μισθών και την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων του 20ου αιώνα. Από την άλλη, το ευρώ οδηγεί σε παροξυσμό τις αντιθέσεις μεταξύ των αστικών τάξεων της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα, με αποτέλεσμα να γίνεται πλέον ανοικτά λόγος για διάλυση και εξαφάνιση του κοινού νομίσματος, αλλά και για αποχώρηση ή μη ένταξη κρατών στην ΕΕ και στο ευρώ.
Η νέα, δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας διέκοψε μονομερώς, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τις Βρυξέλλες, τις διαπραγματεύσεις της για ένταξη στην ΕΕ. Τις είχε αρχίσει η προηγούμενη, κεντροαριστερή κυβέρνηση η οποία και συνετρίβη στις προ μηνός εκλογές ως εθελόδουλη, υπερβολικά ενδοτική απέναντι στην ΕΕ και στη Βρετανία. Στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα μάλιστα, τα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση αυτή συμπεριέλαβαν τη δέσμευση ότι ακόμη και για να ξαναρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες πρέπει να προηγηθεί δημοψήφισμα. Να αποφασίσει δηλαδή ο ισλανδικός λαός αν θέλει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το αποτέλεσμα των οποίων, εννοείται, θα τεθεί σε δεύτερο δημοψήφισμα. Τριακόσιες χιλιάδες άτομα είναι όλοι κι όλοι οι Ισλανδοί, αλλά δεν δίστασαν να «φτύσουν» την ΕΕ και το ευρώ! Μπράβο τους! Εξαιρετικό πολιτικό θάρρος επέδειξε ο δεξιότατος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Ο κτηνωδώς δεξιός υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Πέτερ Στίανμπρικ ζήτησε από ραδιοδώνου να …αποβληθεί η Ουγγαρία από την ΕΕ(!) γιατί δεν υπακούει στις απαιτήσεις του Βερολίνου. Παίζοντας τον «καλό μπάτσο», η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την Ουγγαρία στο σωστό δρόμο, αλλά δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό»!

Ο Όρμπαν δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση. «Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μια φορά το ιππικό τους και μάλιστα με τη μορφή των πάντσερ», δήλωσε αναφερόμενος στην κατάληψη της Ουγγαρίας το Μάρτιο του 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα. «Παράκληση μας θα ήταν να μην τα ξαναστείλει. Άλλωστε και τότε δεν ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε», πρόσθεσε ειρωνικά, υπονοώντας τη μετά από ένα χρόνο κατάληψη της Ουγγαρίας από το σοβιετικό Κόκκινο Στρατό. Σε όποια χώρα της ΕΕ και αν στραφεί κανείς, βλέπει αντιδράσεις. Ακόμη και στην κατ’ εξοχήν χώρα των «ευρωλαμόγιων», την Ιταλία. «Κάθε μέρα που περνάει, το όνειρο που είχε γίνει πραγματικότητα για τη γενιά μου, φαίνεται ότι μετατρέπεται σε εφιάλτη για πολλούς», δήλωσε στη Φλωρεντία η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Έμα Μπονίνο. Για «εφιάλτη» έκανε λόγο μέχρι και ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ένα δεξιότατο στέλεχος του πολιτικά πανάθλιου Δημοκρατικού Κόμματος των πρώην κομμουνιστών της Ιταλίας που έχουν εκφυλιστεί και ξεφτιλιστεί πλήρως. Στην Αγγλία, με το που τόλμησε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δεξιός και αυτός, να ανακινήσει το θέμα της ΕΕ, έχει βρει κυριολεκτικά το διάολο του! Με επικεφαλής τη Δεξιά και τους βουλευτές της, έχει ήδη δημιουργήσει ένα πανίσχυρο, συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο Κάμερον, με την πίεση και στήριξη του Ομπάμα, να το ελέγξει και να το αναχαιτίσει.
Φτάσαμε στο σημείο να δημοσιεύονται στην ακραία φιλοευρωπαϊκή γαλλική εφημερίδα Μοντ άρθρο με τίτλο «Να βγούμε από το ευρώ για να σώσουμε την Ευρώπη»! Ο αρθογράφος Ζαν-Πιερ Βεσερινί, καθηγητής Δικαίου και Οικονομικών Επιστημών, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του υποστηρίζει ότι είναι αδύνατος ο συγκερασμός των συμφερόντων της Γαλλίας με αυτά της Γερμανίας. « Πολυάριθμοι είναι οι δρόμοι που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στο περισσότερο ή λιγότερο εγγύς τέλος του ευρώ. Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι αυτό το τέλος είναι αναγκαίο. Αναγκαίο και με τις δύο έννοιες αυτής της λέξης: απαραίτητο και αναπότρεπτο» υπογραμμίζει καταλήγοντας. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρότατη κρίση του ευρώ και της ΕΕ, η οποία δεν αποκλείεται να προσλάβει και διαλυτικές διαστάσεις, αν οι αστικές τάξεις των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών αρνηθούν τελικά να υποταχθούν στο Τέταρτο Ράϊχ. Εξόφθαλμη είναι όμως η αποκαρδιωτική απουσία της Αριστεράς από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, πουθενά στην Ευρώπη τα κομμουνιστικά κόμματα ή αριστερά κόμματα που έχουν μια ορατή εκλογική απήχηση και εκπροσωπούνται στα κοινοβούλια δεν έχουν γραμμή αποχώρησης από την ΕΕ και το ευρώ. Εδώ οι Γάλλοι λένε να φύγει η Γαλλία από το ευρώ, οι Ιταλοί αστοί μιλούν για «εφιάλτη», οι Βρετανοί θέλουν σύσσωμοι να σηκωθούν να φύγουν εντελώς από την ίδια την ΕΕ και ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν λύση ….μέσα στο ευρώ!!!
Με τέτοια γραμμή η Αριστερά δεν πάει πουθενά. Στέκεται ουσιαστικά άβουλη στο πλάι και περιμένει από τους αστούς να αποφασίσουν με βάση τα αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα τιε τύχες των λαών της Ευρώπης – και μάλιστα από τους δεξιούς αστούς γιατί οι σοσιαλδημοκράτες είναι παντού «Κουίσλινγκ» των Γερμανών! Όποια λύση και να δώσουν όμως οι αστικές τάξεις, θα είναι ολέθρια για τους εργαζόμενους της Ευρώπης.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» της Κυριακής 26 Μαΐου 2013

Έρχονται μεγάλες και συνταρακτικές αλλαγές στην Ελλάδα

 Έρχονται μεγάλες και συνταρακτικές αλλαγές στην Ελλάδα
Βάλθηκαν οι πολιτικο-μοδίστρες της διαφθοράς πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και το κακό σκοτεινό συναπάντημα των μιαρών λεσχών και στοών που τους στηρίζει να αναδειχθούν νέοι σωτήρες σε ένα κράτος, το οποίο θέλουν να μην στηρίζεται σε πόδια!
Στις 29 Μαίου έχουμε την μαύρη επέτειο της άλωσης της Βασιλεύουσας! Η επέτειος αυτή συμβάλει να εξετάσουμε τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην πτώση της Κωνσταντινούπολης μετά 1000 σχεδόν έτη χριστιανικής διακυβέρνησης.
Είναι λοιπόν λογικό στο κατώφλι του νου μας να ανασύρονται ιστορικές μνήμες περί της κερκόπορτας που τότε άνοιξε εξ αιτίας της χαλάρωσης της πίστης στον Ιησού Χριστό! Το τι συνέβη λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Έγιναν τραγικά λάθη που προκάλεσαν τη ρήξη στη σχέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών τῆς χριστιανικής αυτοκρατορίας και του Θεού. Οι πολίτες της αυτοκρατορίας είχαν προσηλωθεί στα εφήμερα! Η ζωή τους στρεφόταν μόνο στην απόκτηση αγαθών! Ακόμη και οι αυτοκράτορες επιζητούσαν μανιωδώς μετά την αντίστοιχη οικονομική κρίση τά τελευταία χρόνια την υπογραφή συμφωνιών (αντίστοιχων σημερινών μνημονίων) με την «πολιτισμένη» παπικοκρατούμενη Δύση! Ευελπιστούσαν πως οι συμφωνίες αυτές, (βλ. Σύνοδο Φλωρεντίας κ. ά.) θα συνέβαλαν στη διατήρηση της καλοπέρασης των πολιτών τους, καθώς και στη διατήρηση των κεκτημένων της εποχής…
Η τρυφηλή όμως ζωή των κυβερνώντων αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της χριστιανικής αυτοκρατορίας έδειχνε πως υπολόγιζαν σε μία ανθρώπινη ασφάλεια και μία ζωή μακράν του Θεού! Φλέρταραν ανοικτά με μία ιδιότυπη αθεϊα που θέτει το Θεό σε δεύτερη μοίρα! Μια αθεϊα που Τον τοποθετεί (το Θεό) σε μία ακρούλα, μία γωνίτσα της ζωής μας έτσι ώστε να μην … μας ενοχλεί η παρουσία Του! Μιά αθεϊα που Τον θέλει να εξέρχεται εξ αυτής της γωνίτσας μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης, δηλαδή σε περιπτώσεις ασθενειών, οικονομικών δυσκολιών κ.ο.κ. γιά να δίδει την λύση και μετά και πάλι να τον λησμονούμε. Μιά ιδιότυπη αθεϊα που μετατρέπει τους γεωργούς του Αμπελώνα, δηλαδή της γης σε ιδιοκτήτες και θέτει τον Κύριο του Αμπελώνα, δηλαδή τον Δημιουργό Θεό σε δεύτερη μοίρα.
Ως εκ τούτου η ζωή των υποτιθέμενων χριστιανών πολιτών της αυτοκρατορίας συνέβαλε στη σταδιακή δημιουργία μίας μόνιμης κερκόπορτας προδοσίας. Μιας κερκόπορτας η οποία τελικά αποτέλεσε και την βασική αιτία της πτώσης της χριστιανικής αυτοκρατορίας… από τους απίστους κρυφο-ειδωλολάτρες της Σελήνης μωαμεθανούς! Τους ονομάζω ειδωλολάτρες γιατί λατρεύουν το θεό της Σελήνης, τον οποίο και ονομάζουν Αλλάχ!
Ο Θεός επέστρεψε τότε τη σκλαβιά προκειμένου να εξασφαλίσει το προζύμι, μέσω του οποίου θα αναδεικνυόταν και πάλι η αλήθεια της πίστης, έτσι ώστε η γη των Ελλήνων, η γη του νέου Ισραήλ να απέδιδε στον Αναστάντα Ιησού Χριστό και πάλι τους αναμενόμενους για τον ουρανό καρπούς… Και αυτό έγινε μετά τέσσερις αιώνες όπου μια χούφτα γενναίοι πολεμιστές κίνησαν τον αγώνα για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία… Βασίστηκαν στις διδασκαλίες και τις θυσίες μαρτύρων της Ορθόδοξης πίστεως όπως των Αγίων Κοσμά του Αιτωλού, Γεδεών Καρακαλινού, Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, Μανουήλ, Νικολάου Καρπενησιώτου και άλλων πολλών που αποτέλεσαν το προζύμι για να ψηθεί ο άρτος της ελευθερίας.
Δεν πέρασαν όμως από τότε ούτε δύο αιώνες και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, άρχοντες του τόπου έπεσαν και πάλι στην ίδια παγίδα. Βάλθηκαν λοιπόν κι αυτοί να ξεριζώσουν από τον ευλογημένο αυτό τόπο την πίστη. Ταυτίστηκαν με τους εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας και καλλιέργησαν στο όνομα μιάς νόθου σατανικής ψευτο- Δημοκρατίας νέους κανόνες! Νομιμοποιούν την αμαρτία, ακολουθώντας πολιτικές Σοδόμων και Γομόρων. Θεμελιώνουν τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να εναντιώνονται συνεχώς στον νόμο, τις διδαχές και τις εντολές του Θεού! Καλλιεργούν επίμονα και συστηματικά και με κάθε δυνατό τρόπο, την κλοπή, το ψεύδος, την ασέβεια, την πορνεία, την έκτρωση (φόνος), την μοιχεία, τον εγωισμό, την ανωμαλία!
Βάλθηκαν οι πολιτικο-μοδίστρες της διαφθοράς πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και το κακό σκοτεινό συναπάντημα των μιαρών λεσχών και στοών που τους στηρίζει να αναδειχθούν νέοι σωτήρες σε ένα κράτος, το οποίο θέλουν να μην στηρίζεται σε πόδια! Αυτά λοιπόν τα τιποτένια ανθρωπάκια της φακής ευελπιστούν να λάβουν θέση σωτήρα σε μιά παντελώς διαλυμένη χώρα… Μια χώρα που κυριεύεται από την ανασφάλεια που προκαλεί η απιστία, η αθεϊα, η πορνεία, η μοιχεία, η ανεργία, ο ευτελισμός κάθε ήθους και αξίας…
 Έρχονται μεγάλες και συνταρακτικές αλλαγές στην ΕλλάδαΑυτοί δυστυχώς οι νεο καλλικάτζαροι της διαφθοράς διαφέρουν από τους αντίστοιχους προδότες της Βυζαντινής περιόδου μόνο στο ότι δεν άνοιξαν απλά μιά νέα κερκόπορτα προδοσίας αλλά άνοιξαν τις κεντρικές πύλες στον μισόκαλο εχθρό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αλωνίζει την Ελλάδα ανεξέλεγκτα… Μάχονται λυσσωδώς σαν τον Ιουλιανό τον Παραβάτη την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία και τη διδασκαλία Της καταργώντας κάθε τι που θυμίζει το βασιλιά των ουρανών και Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό.
Και πως Τον μάχονται θα με ρωτήσετε; Μα με το να προωθούν καλοί μου χριστιανοί και να ψηφίζουν νόμους μέσω των οποίων τρέφουν την πεποίθηση και πιστεύουν πως θα ανατρέψουν τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε περί της λειτουργίας μιάς σωστής κοινωνίας. Νόμους που επιβάλλουν την κάθε μορφή ανωμαλία, (βλ. ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία, παιδεραστία) στο όνομα μιας νέας μορφής δήθεν δημοκρατίας πίσω από την οποία κρύβονται φασιστικού τύπου νοοτροπίες που καλλιεργούνται στα εργαστήρια του φασιστικού χιτλερικού νεο-σιωνισμού.
Μιλούν για ελευθερία της έκφρασης ή για ρατσισμό σχεδιάζοντας φασιστικούς νόμους που αποβλέπουν όχι μόνο στην ετσιθελική αποδοχή της ανηθικότητας (βλ. Corpus Christi) αλλά και στην επιβολή μιας διαστρεβλωμένης ιστορίας (βλ. σφαγή της Σμύρνης ως συνωστισμός (Ρεπούση) και ολοκαύτωμα Εβραίων)!
Λησμονούν ὀτι ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός δεν ανέχεται να διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Και αλήθεια είναι ότι ουδέποτε ο Έλληνας πολίτης υπήρξε ρατσιστής, όπως άφησε να εννοηθεί υψηλά ιστάμενος κοσμικά ρασοφόρος… που ορέγεται αρχιεπισκοπικούς θώκους! Ρασοφόρος της ημιμάθειας που πιστεύει πως αναδεικνύεται με τα όσα κάνει και λέει ενώ αντιθέτως διολισθαίνει πνευματικά σε ένα κατήφορο χωρίς επιστροφή. Κι αυτό γιατί δεν είναι απλά θιασώτης του νοσηρού συστήματος του σκότους αλλά επιμένει να καταστεί στυλοβάτης αυτού!
Για να δείτε όμως καλοί μου άνθρωποι που καταντήσαμε, φθάσαμε στο σημείο Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ηγούνται ως όψιμοι σημαιοφόροι της ανέγερσης μουσουλμανικών τεμένων σε κάθε γειτονιά! Ο ένας εξ αυτών της Αθήνας απαγορεύει να λέγεται το «Χριστός Ανέστη» από τη δημοτική ραδιοφωνική συχνότητα μη τυχόν και νιώσουν άσχημα οι λαθρομετανάστες παράνομοι μωαμεθανοί. Ο έτερος της Θεσσαλονίκης, ο γέρων σκουλαρικάκιας προγραμματίζει την αναστήλωση τζαμιών στη συμπρωτεύουσα για δήθεν λόγους προσέλκυσης τουριστών.
Και οι δύο ταυτόχρονα τίθενται για λόγους εντυπωσιασμού επικεφαλής της ανωμαλίας, διοργανώνοντας για τους δυστυχείς αυτούς ψυχασθενείς και αρρώστους συνανθρώπους μας αντί ημερίδων για την θεραπεία τους παρελάσεις και συναυλίες!!! Περιέργως πάντως αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες της συμφοράς δεν αρθρώνουν ούτε μία λέξη, όταν υβρίζεται ο Χριστός και το ευαγγελιό του με τον πιο πλέον χείριστο τρόπο. Αντιθέτως εναντιώνονται αν και παρουσιάζονται ως Χριστιανοί όταν θίγεται το Ισλάμ.
Με την ταχύτητα που διολισθαίνουν στον κατήφορο που έχουν πάρει δεν αποκλείεται επικαλούμενοι τον τουρισμό να δώσουν εντολή στους μπόγιες να μαζέψουν τα αδέσποταζώα για να ανεγείρουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες και να εξυπηρετούν πολλαπλώς …τα λοιπά ζώα μιμούμενοι τους πολιτισμένους Γερμανούς και την κυβέρνηση Μέρκελ, που προωθεί νόμους για τα δικαιώματα των κτηνοβατών!!!
Και ο προβληματισμός μας έγκειται στο ότι τα γεωμετρικώς αυξανόμενα ανιστόρητα τιποτένια φασιστοειδή αυτά ανθρωπάρια καπηλεύονται την δημοκρατία, την ελευθερία και τα χρηστά ήθη του τόπου!
Ειλικρινά καλοί μου χριστιανοί τώρα καταλαβαίνω πόσο απέραντη είναι η αγάπη του τριαδικού και μόνου αληθινού Θεού, ο Οποίος ανέχεται όλη αυτή τη δυσωδία που αναδύεται από την χώρα αυτή. Είναι βέβαιο όμως όπως λέγει σύγχρονος γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους ότι ο Ιησούς Χριστός περιμένει να δει ποιοί και πόσοι θα παραμείνουν πιστοί στη διδασκαλία Του. «Ο γλυκύτατος Ιησούς δεν θα αργήσει να παρέμβει και να δώσει τέλος σ’ αυτήν την πρωτοφανή κατρακύλα. Πρώτα -πρώτα θα διαλύσει το Ισλάμ, δίδοντας τέλος στα απάνθρωπα στυγνά εγκλήματα του. Κατόπιν θα στραφεί κατά της ανωμαλίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ευλογημένη χώρα μας πολύ- πολύ γρήγορα. Τώρα διερχόμαστε μία περίοδο νηνεμίας. Μια περίοδο που προηγείται πάντοτε από μία σφοδρή καταιγίδα… Ο ουρανός δεν θα εγκαταλείψει τα παιδιά του δίδοντας τα, βορά στις ορέψεις του Αντιδίκου! Θαρσείτε Χριστιανοί! Σταθείτε γενναίοι και σταθεροί στις θέσεις σας απέναντι στη λαίλαπα της ανωμαλίας και της ανηθικότητας. Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης Εξόδου. Χριστός Ανέστη!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γέροντας ασκητής.
Επιβεβλημένο για τον Δήμαρχο Καμίνη το Τζαμί!
Η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα είναι απολύτως επιβεβλημένη. Αφενός γιατί συνιστά ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας και συμμόρφωσης της χώρας με τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις. …Άλλωστε με την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα συντάσσεται και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Ζητήσαμε εξαρχής από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους καταρχάς στον Ελαιώνα, έργο που θα αναβαθμίσει τον περιβάλλοντα χώρο και θα σέβεται, βεβαίως, την ιστορία της Αθήνας. Επιπλέον, επειδή εκείνο που προέχει για το τον Δήμο είναι η χωρίς υποκρισίες και στείρες προκαταλήψεις αντιμετώπιση του ζητήματος και για να μην δημιουργηθεί μια κατάσταση υδροκεφαλισμού, με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν σε ένα τέμενος, κρίνουμε ότι πιο λειτουργικό θα ήταν να υπάρχουν επιπλέον ένας ή δύο χώροι άσκησης των θρησκευτικών αυτών καθηκόντων στα επτά κοινοτικά διαμερίσματα, που να πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, βάζοντας έτσι οριστικά τέλος στο καθεστώς παράνομης λειτουργίας ανάλογων χώρων.
Για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και για μένα προσωπικά, η υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί αναπόσπαστη και μη διαπραγματεύσιμη παράμετρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι πρεσβεύουν το αντίθετο, είτε εθελοτυφλούν είτε έχουν κίνητρα επικίνδυνα, μισαλλόδοξα και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικά.
Γνήσιος θιασώτης της «ανωμαλίας» ο Μπουτάρης
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε ότι «Το gay parade αποτελεί τιμή για μία πόλη»!!!
«Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύσω την ελεύθερη έκφραση. Το gay pride είναι μια σειρά εκδηλώσεων και περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ότι θα μαζευτούν 5.000 gay και λεσβίες θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της πόλης!!!
Για το αν θα τελούσε «γάμο» για ένα gay ζευγάρι είπε ο γέρων σκουλαρικιάκας δήμαρχος: «Δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκεί να υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω. Σαφώς είμαι θετικός και στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay».
«Ορθοδοξία»

Έρχεται μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαΐου!

Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να 'χτυπήσει' τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου!

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία! Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα πιθανότατα στις 28 Μαΐου, ενώ για την Ελλάδα έχει σημάνει 'πορτοκαλί συναγερμός'!

''Οταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες'' σημείωσε και συμπλήρωσε: ''Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας''!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια! ''Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα'' λέει ο Ν. Κατσαρός!

''Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση''!

Ζειά: Το Δημητριακό που Απαγορευτηκε σκόπιμα στην Ελλάδα… Δείτε γιατί!

zeia to dimitriako pou apagoreftike skopima stin ellada deite giati 1 315x236 Ζειά: Το Δημητριακό που Απαγορευτηκε σκόπιμα στην Ελλάδα... Δείτε γιατί!Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς; Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;
Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα).
Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.
Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού.
Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.
Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα.
Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού.
Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν; Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στήνουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ.Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των;
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερήφανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστίκτων καί τής μικροπρέπειας.Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι
. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονόμαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα.
Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανίσουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.
Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλίτερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.
Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου.Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του.
Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”.
Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλληνες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του. Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία.
Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα. Αποδείξεις:Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε
. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL & SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.
Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού.
Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων. Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος;
Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξαφανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες.
Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορείως του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο”ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».
Τήν Ζειά φορτοεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «…παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195). Πιό κάτω ό μεταφραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «…εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι».
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας».
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον.Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος).
Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL & SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχάσουμε τήν Ζειά.
Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ.
Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.