ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Εκδήλωση των Θρακικών συλλόγων Ν.Πιερίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Θρακών


Απο την επίσκεψη της κ. Βόζεμπεργκ στη Κατερίνη


Kartell Winter Garden

Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι και κείμενο

Γεώργιος Δ. Σκάγιας


LOL

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Πόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα


5 Απριλίου: Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων


Το 1922 ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες πρόσφυγες -όσοι επέζησαν από τις εθνικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποίησε ο τούρκικος εθνικισμός- από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη ήρθαν πρόσφυγες στον ελεύθερο βαλκανικό νότο. H Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του κόσμου με τόσο μεγάλο ποσοστό προσφύγων και προσφυγογενών.

Παρουσίαση Δράσεων ΕΣΠΑ2014-2020Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 6:30 το απόγευμα στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας :
- «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
&
- «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ενημερωτική ημερίδα συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ (εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η ενημέρωση για τις Δράσεις θα γίνει από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Ζιντάν: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει»


Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» μίλησε ενόψει του αγώνα με την Εϊμπάρ και ανέλυσε τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ομάδα

Για τη δύσκολη σεζόν που διανύει η Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο Ζινεντίν Ζιντάν ενόψει της αυριανής (6/4, 17:15) με την Εϊμπάρ. Ο Γάλλος τεχνικός αποκάλυψε, επίσης, ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν την επόμενη σεζόν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζινεντίν Ζιντάν:
Για το τι τον ανησυχεί περισσότερο στην ομάδα στα παιχνίδια που απομένουν: «Δεν με απασχολεί υπό την έννοια του τι υπάρχει. Μας μένουν οκτώ παιχνίδια και πρέπει να τελειώσουμε καλά. Οι παίκτες σκέφτονται το ίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κερδίσει τόσα πράγματα. Και δεν μιλάω μόνο για τα τρία χρόνια που ήμουν εγώ. Αυτή η χρονιά ήτα περίπλοκη, όμως θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό. Το κλαμπ πρέπει να επιστρέψει σε μεγάλα πράγματα και γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ. Δυσκολίες; Τις δεχόμαστε. Λιγότερος κόσμος στο γήπεδο; Το δεχόμαστε. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς τι έχουν κάνει αυτοί οι ποδοσφαιριστές».

Οι ΗΠΑ θέλουν να πουλήσουν μαχητικά F-35 στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πωλήσεις του μαχητικού F-35 της Lockheed Martin Corp σε πέντε νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες την ώρα που η Ρωσία ενισχύει τις δικές της ένοπλες δυνάμεις, ενημέρωσε ανώτερος αξιωματικός το αμερικανικό Κογκρέσο χθες Πέμπτη.
Σε κατάθεσή του που υπεβλήθη γραπτώς στο αμερικανικό Κογκρέσο και περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο αντιναύαρχος Μαθάιας Γουίντερ, επικεφαλής της υπηρεσίας του αμερικανικού Πενταγώνου που είναι αρμόδια για το F-35, σημειώνει ότι δυνητικά, πωλήσεις του προηγμένου μαχητικού θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον «στη Σιγκαπούρη, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στην Ισπανία και στην Πολωνία».
Η είδηση καταγράφεται εν μέσω της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, χώρα που συμμετέχει στη συμπαραγωγή του μαχητικού, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Νεκρά 5 σπάνια πουλιά από δηλητηριασμένα δολώματα

Μέσα σε έναν μόλις μήνα τα περιστατικά - "Καμπανάκι" από τους ειδικούς

Πέντε περιστατικά θανάτου από δηλητηριασμένα δολώματα, βάσει των πρώτων ενδείξεων, σπάνιων αρπακτικών πουλιών στη Θράκη, σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις ενός μήνα, σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες.
Ειδικότερα, στις 15 Μαρτίου, εντοπίστηκαν νεκροί ένας Μαυρόγυπας κι ένας Χρυσαετός, κοντά στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς. Την ίδια ημέρα, στη διάρκεια επίσκεψης στις φωλιές των όρνιων στα Θρακικά Μετέωρα, η ομάδα του WWF, εντόπισε στο χωριό Εύθυμο και δίπλα σε μία στάνη, νεκρά: ένα μισοφαγωμένο άλογο και σε πολύ κοντινή απόσταση, μία αλεπού, ένα κοράκι κι ένα όρνιο. Σημειώνεται πως το νεκρό όρνιο, που δεν πρόλαβε να ενηλικιωθεί, γεννήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Vrachanski Balkan στη Βουλγαρία και ήταν ένας από τους πρώτους νεοσσούς, στο πλαίσιο της

Ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίζουμε μαζί με τον Γιάννη Θεοδωρίδη από τα Αλώνια ,αγρότης ,ένας νέος άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και έχει την διάθεση να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους συνδημότες μας και στην περιοχή μας.

Κάναμε πολλά σε μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δημιουργική περίοδο και μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στις προκλήσεις της νέας δημοτικής περιόδου, αισθανόμαστε πιο ώριμοι και έτοιμοι να ολοκληρώσουμε το πολύπλευρο έργο μας. 
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ ,καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Vagelis Lagdaris, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Αναδοχή και υιοθεσία: Χωρίς καθυστερήσεις και με διαφάνεια - Στόχος να βρουν όλα τα παιδιά μια οικογένεια

«Αυτό που θέλουμε, είναι το παιδί να μην εισαχθεί καθόλου στο ίδρυμα, αλλά να πάει κατευθείαν σε ανάδοχη οικογένεια. Γι' αυτό και όσοι προτίθενται να πάρουν αδέρφια, είτε για αναδοχή, είτε για υιοθεσία, προτιμώνται»
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γνωρίζει το κράτος, πόσα παιδιά υπάρχουν σε όλη τη χώρα για αναδοχή και υιοθεσία. Η καταγραφή των παιδιών και η αποΐδρυματοποίηση αποτελεί κύριο μέλημά μας, όλα τα παιδιά να βρουν μια ζεστή αγκαλιά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, με την ευκαιρία της έναρξης της εφαρμογής του νέου νόμου για την αναδοχή και την υιοθεσία.
Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπαίδευση της πρώτης ομάδας, 120 ατόμων, τα οποία θα χειριστούν τις αιτήσεις των υποψηφίων γονιών. Μετά από ένα μήνα θα εκπαιδευτούν οι χειριστές των φακέλων των ανηλίκων σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, δήλωσε η κ. Φωτίου.

Η επιλογή μου να συνεργαστώ με τον δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, εγινε γιατι θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να τολμήσω την εισοδο μου στο χώρο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Alexandros Tsarouxas, στέκεται, γένι, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
Επιθυμία μου ειναι να αφυπνισω τους νεους, κυριως, συμπολιτες μας και μεταφέρω την φωνή τους στις αποφάσεις που θα οδηγησουν τον τοπο μας σε ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Στοχος μου ειναι να βαλω οσο το δυνατον περισσοτερα κομματια στο παζλ των προγραμματισμενων εργων της "Ολυμπιας Συμμαχιας", καθώς επίσης και να δημιουργήσω νέες προοπτικές.
Η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην επέκταση σχεδίου Λεπτοκαρυάς, η ανάπλαση της παραλίας Λεπτοκαρυάς με την ολοκλήρωση σύνταξη της μελέτης πεζοδρόμησής της και την αναβάθμιση της όψης εισόδου, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μερικά από τα θεματα που νιώθω έτοιμος να ασχοληθώ στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Δημοπουλου.
Με βασικό άξονα σκεψης την ειλικρινή διάθεση, την ανιδιοτελή συμμετοχή και την αδιάκοπη προσφορά, σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας!!

Συναντήσεις και επαφές με φορείς και πολίτες της Κατερίνης είχε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καλυψώ Γούλα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Πρώτος σταθμός της περιοδείας της στην πρωτεύουσα της Πιερίας ήταν το Δικαστικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μίνα Στρίμπα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συναδέλφους της δικηγόρους και διοικητικούς εργαζόμενους, με τους οποίους συζήτησε για τα θέματα του κλάδου, καθώς και για τις προωθούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Στη συνέχεια η κ. Γούλα επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, όπου συνομίλησε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μισθωτών Πιερίας, Εύα Πατέρα και εργαζόμενους, οι οποίοι την ενημέρωσαν μεταξύ άλλων και για την πορεία διανομής της βοήθειας προς τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ. Επίσης, ξεναγήθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) της περιοχής και ενημερώθηκε από γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε εξοπλισμό και προσωπικό. Η κ. Γούλα τόνισε ότι οι ελλείψεις αυτές πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η υποψήφια ευρωβουλευτής είχε επαφές με στελέχη της ΝΟΔΕ, ενώ μάλιστα είχε την ευκαιρία να τα συνομιλήσει για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τον πρόεδρο Γιάννη Κουρινιώτη ζωντανά στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι 92,6 Κατερίνης.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η κ. Γούλα είχε φιλική συνάντηση με ενεργούς πολίτες της Πιερίας σε κεντρικό καφέ της Κατερίνης. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, με την κ. Γούλα να τονίζει ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι μονόδρομος. Η ίδια ανέφερε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι αναγκαίο η χώρα μας να έχει ισχυρή φωνή στο κέντρο λήψης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από τη δυναμική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την ψήφο τους.

Θανάσης Λιακόπουλος: 18 ερωτήματα για την «Ολυμπιάδα» στον Κορινό. Οι δημότες περιμένουν απαντήσεις από τους κ.κ. Χιονίδη, Κουκοδήμο και Νταντάμη

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι αδιαμφισβήτητα η υπόθεση της «Ολυμπιάδας». Ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης δηλώνω ξεκάθαρα πως:
·        Δεν είχα ΠΟΤΕ μου την παραμικρή σχέση με την υπόθεση
·        Δεν είχα ΚΑΜΙΑ θέση στην εταιρία, άρα δεν έλαβα ποτέ μου και μισθό από αυτή
·        Δεν μου δόθηκε ποτέ πλήρης ενημέρωση, όσες φορές και αν τη ζήτησα ειδικά μετά το 2014
·        Η μόνη μου σχέση με το θέμα είναι ότι είχα αγοράσει και εγώ οικόπεδο στον μελλοντικό οικισμό και εγκλωβίστηκα μαζί με τους άλλους οικοπεδούχους
 
Οι εκλογές του Μαΐου απέχουν λιγότερους από 2 μήνες. Εμείς ως συνδυασμός συνεχίζουμε να είμαστε οι μόνοι που παρουσιάζουμε πρόγραμμα διοίκησης για τον Δήμο μας, την ώρα που ακούμε μόνο θεωρίες, ωραία λόγια ή αντιγραφές των ιδεών μας.
 
18 ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις

Συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης

Θ. Λιακόπουλος: «Ένας  από τους πιο καταρτισμένους επιστημονικούς συλλόγους που θα τον αξιοποιήσουμε»

Με την πρόεδρο κα. Ασημίνα Στρίμπα και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος. Συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα», ο κ. Λιακόπουλος συζήτησε με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για τους τρόπους συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν με την  Αυτοδιοίκηση  και τον Δικηγορικό Σύλλογο που  θα λειτουργεί συμβουλευτικά και ενισχυτικά στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ανοιχτός διάλογος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο
«Θα είμαστε σε ανοιχτό διάλογο για όλα τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των δικηγόρων», ανέφερε ο κ. Λιακόπουλος και πρόσθεσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να αναδειχθεί ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και εκτελεί ένα λειτούργημα. «Μέσα από αυτή την προσέγγιση σας θέλουμε δίπλα μας  στην διοίκηση του Δήμου, γιατί ο ρόλος του δικηγόρου στην διοίκηση του δήμου έχει ιδιαίτερη  σημασία για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας και την προφύλαξη των ανθρώπων που διοικούν για να μην κάνουν λάθος. Επίσης όσον αφορά στις υποθέσεις του δήμου θα έχουμε  απευθείας επικοινωνία έτσι ώστε ο Δήμος να λειτουργεί με Δικαιοσύνη απέναντι σε όλους», υπογράμμισε ο  υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης. Όπως είπε ο κ. Λιακόπουλος η συνάντηση έγινε προκειμένου να ανταλλάξουν προτάσεις τόσο για θέματα που αφορούν τους συναδέλφους του,  αλλά  και κατ΄ επέκταση την ορθότερη λειτουργία του Δήμου. Άλλωστε όπως ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικηγόρους της Κατερίνης και στις ικανότητες τους. Το έχουν αποδείξει άλλωστε και έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε υποθέσεις που έχουν χειριστεί.

Πρόσκληση προς εκπροσώπους ΜΜΕ


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ


Δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, βρέθηκε, το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης συνοδεία των υποψήφιων συμβούλων του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Χρήστο Λιανό, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Μαρία Τερζίδου και Γιώργο Τσαχουρίδη.
Ο κ. Νταντάμης ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Γραφείο του Διοικητή κ. Ανέστη Μυστρίδη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το  Διοικητικό Προσωπικό, Τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου.
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - ΜΕΘ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταντάμης επισκέφθηκε τη δυναμική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Διευθύντρια κα Μαρία Μαλλιάρα από την οποία ενημερώθηκε για τη σημαντικότητα των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρονται εκεί. Επίσης, επισκέφθηκε τη νεοσύστατη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό της.
«Βρεθήκαμε σήμερα δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δίνουν καθημερινά μάχες για την υγειονομική περίθαλψη στον Δήμο Κατερίνης. Τους συγχαίρω όλους για το λειτούργημα που επιτελούν. Είμαστε δίπλα, αρωγοί και υποστηρικτές στο έργο τους για καλύτερη υγεία και καλύτερες συνθήκες στον τομέα της υγείας. Είναι Δέσμευση», σημείωσε ο κ. Νταντάμης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ/ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
·        Ιδρύουμε Δημοτικό Ιατρείο, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους δημότες με προτεραιότητα σε άπορους, ανασφάλιστους πολίτες και μέλη των ΚΑΠΗ. Αξιοποιούμε τους χώρους του παλιού νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

·        Ιδρύουμε Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Προτείνονται οι χώροι του παλιού νοσοκομείου.

·        Ενισχύουμε, για την προστασία της νεολαίας μας, το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν.Πιερίας, «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αποτροπή του εθισμού στο διαδίκτυο.

·        Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους δημοτών με ειδικά προβλήματα υγείας.

·        Επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε επιχειρήσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα μετακίνησης.

·        Ιδρύουμε Δημοτική Τράπεζα Αίματος.


Ο «Τιτανικός» του συνδικαλισμού

image.png
Φτάσαμε στο σημείο όπου ακόμα και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους μπροστά στις εικόνες που φτάνουν από τη Ρόδο και το (μη) συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Πρωτοφανή», «αχαρακτήριστα», «αδιανόητα»;
Μετά το συνέδριο της ΟΙΥΕ, τα γεγονότα της Καλαμάτας, όσα διαδραματίστηκαν στη Ρόδο και τις καταγγελίες που εκτοξεύονται και πάλι ένθεν κακείθεν είναι και πρωτοφανή και αχαρακτήριστα και αδιανόητα. Είναι όμως κάτι παραπάνω: εξαιρετικά επικίνδυνα, όχι μόνο για τον συνδικαλισμό και τις διαδικασίες του, αλλά και για τη δημοκρατία μας.
Πώς αλλιώς να αντιμετωπίσει κανείς τις απίστευτες καταγγελίες του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου Κιουτσούκη, που «τσουβαλιάζει» το ΠΑΜΕ με τη Χρυσή Αυγή, επιστρατεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων για να επικρίνει την (αμφιλεγόμενη όντως) τακτική του;
Πώς όμως να χαρακτηρίσει κανείς και τη στάση του ίδιου του ΠΑΜΕ, που παίζει και αυτό με τη σειρά του το χαρτί του συμψηφισμού, χαρακτηρίζοντας «χρυσαυγίτη» τον Κιουτσούκη, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ; Οταν συνδικαλιστές αλληλοκατηγορούνται ως φασίστες και χρυσαυγίτες, οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι πραγματικοί φασίστες και χρυσαυγίτες, βλέποντας τα δικά τους εγκλήματα να σχετικοποιούνται.
Ο εκφυλισμός των συνδικαλιστικών διαδικασιών είναι γνωστός εδώ και καιρό, όπως γνώριμα είναι πια και τα συνέδρια σε ξενοδοχεία πολυτελείας, μακριά από τους εργαζόμενους και τα πραγματικά προβλήματά τους. Η σφοδρή σύγκρουση του ΠΑΜΕ με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ αποκάλυψε πάρα πολλά στοιχεία για τη δράση των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Η εφημερίδα μας έχει από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει ότι οι μοναδικοί χαμένοι από το παιχνίδι των ηγεσιών είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η έννοια του συνδικαλισμού, που τώρα είναι πιο απαραίτητος από ποτέ.
Υπάρχει όμως ένας μεγάλος νικητής, και οι δυο πλευρές που συγκρούονται πάνω από το ημιθανές σώμα του συνδικαλισμού, αν και τον επικαλούνται για να κατηγορήσουν αλλήλους, μοιάζουν να τον αγνοούν: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή και ο «φιρερίσκος» της έσπευσαν να αξιοποιήσουν τις δηλώσεις του κ. Κιουτσιούκη.
Οταν οι συλλογικές διαδικασίες απαξιώνονται, όταν τα συνέδρια υπονομεύονται, όταν οι συνδικαλιστές οι ίδιοι απαξιώνουν τους αντιπάλους τους, οι ναζί μπορούν να χαμογελούν μακαρίως..