ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μπακατσέλου... αφού διάλυσαν το Κίνημα, επιμένουν αμετανόητα

Μοντάζ: "Το Γρέκι"

Ή αυτοί... ή εμείς!

Μαθητές πεινάνε στα σχολεία...

Μέσω ‏@Apomor, μέσω "Το Γρέκι"

Απλά πράγματα: Πόσα λεφτά πήρατε, γιατί τα πήρατε, από που τα πήρατε και τι τα κάνατε ;;;





Την ερώτηση την έκανε ο κ Κώστας Σιδέρης, συνταξιούχος καθηγητής και η σωστή απάντηση είναι αυτή: Πήραν όσα χρειάστηκε για να σκλαβώσουν οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα! Και σημασία πια δεν έχει το τι τα έκαναν, αλλά το τι θα ……… READ THE REST OF THIS ENTRY 

ΜΙΑ Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η ΑΠΟΨΗ!!!!!!!!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψη.
«Eίμαι πραγματικά μπερδεμένος το ότι τόσοι πολλοί από τους φίλους μου
είναι ενάντια στο κτίσιμο ενός άλλου τζαμιού στο Τορόντο. Νομίζω ότι
στόχος του κάθε πολίτη θα πρέπει να είναι η ανεκτικότητα ανεξαρτήτως
θρησκευτικών πεποιθήσεων. Έτσι, θα πρέπει να επιτραπεί το κτίσιμο ενός
τζαμιού προκειμένου να δείξουμε την ανεκτικότητα μας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω επίσης να ανοίξουν δύο
νυχτερινά κέντρα διασκέδασης δίπλα στο τζαμί. Με αυτόν τον τρόπο θα
δοθεί η ευκαιρία στους μουσουλμάνους να δείξουν και αυτοί ………….
……..μέσα από το
τζαμί τους την δική τους ανεκτικότητα.
Το ένα κέντρο θα είναι για «αδελφές» και θα ονομάζεται «Turban Cowboy»
και το άλλο θα είναι για στριπτιζερς και θα ονομάζεται «You Μέκκα Me Hot».
Στην δίπλα πόρτα θα πρέπει να είναι ένα κρεοπωλείο που θα ειδικεύεται
στο χοιρινό, και δίπλα σε αυτό ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου χοιρινό σε
ανοιχτό λάκκο, που θα ονομάζεται» τα παιδάκια του Ιράκ» Απέναντι θα
μπορούσε να υπάρχει ένα κατάστημα εσωρούχων που θα ονομάζεται» Η
Victoria φανερώνει τα μυστικά της» «και στην βιτρίνα σέξι μανεκέν θα τα
επιδείκνυαν.
Δίπλα στο κατάστημα εσωρούχων θα είναι ένα κατάστημα παιχνιδιών σεξ για
ενήλικες και θα ονομάζεται,» Koranal γνώση,» το όνομά του θα αναβοσβήνει
με φώτα νέον και ακριβώς δίπλα θα υπάρχει μία κάβα που θα ονομάζεται
Morehammered. «.
.
Έτσι θα προωθήσουμε όλοι μας την ανεκτικότητα και εσείς για να
προωθήσετε την δική σας θα πρέπει να αναδημοσιεύσετε αυτό το κείμενο.
Ας κάνουμε όμως μία περίληψη
Οι μουσουλμάνοι «κουβαλιούνται» στις χώρες μας γιατί ΔΕΝ είναι:
ευχαριστημένοι στη Γάζα ..
ευχαριστημένοι στην Αίγυπτο …..
ευχαριστημένοι στη Λιβύη ….
ευχαριστημένοι στο Μαρόκο ….
ευχαριστημένοι με το Ιράν ….
ευχαριστημένοι στο Ιράκ ….
ευχαριστημένοι στην Υεμένη …
ευχαριστημένοι στο Αφγανιστάν …
ευχαριστημένοι με το Πακιστάν ….
ευχαριστημένοι στη Συρία ….
ευχαριστημένοι με τον Λίβανο ….
..
Είναι όμως χαρούμενοι.
Είναι χαρούμενοι στην Αυστραλία …
Είναι χαρούμενοι στον Καναδά ….
Είναι χαρούμενοι στην Αγγλία ….
Είναι χαρούμενοι στη Γαλλία ….
Είναι χαρούμενοι στην Ιταλία ….
Είναι χαρούμενοι στη Γερμανία ….
Είναι χαρούμενοι στη Σουηδία ….
Είναι χαρούμενοι στις ΗΠΑ ….
Είναι χαρούμενοι στη Νορβηγία ….
Είναι χαρούμενοι στην Ολλανδία ..
Είναι χαρούμενοι στη Δανία ….
Βασικά, είναι χαρούμενοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική και 
δυστυχισμένοι σε κάθε χώρα που είναι!
Και φυσικά δεν κατηγορούν ούτε To Ισλάμ, Την ηγεσία τους. τον εαυτό τους
Κατηγορούν τις χώρες στις οποίες είναι ευτυχισμένοι!!!
Και θέλουν να τις αλλάξουν να τις κάνουν σαν τις χώρες από τις οποίες
μας κουβαλήθηκαν!!!
Με συγχωρείτε, αλλά πόσο διεστραμμένος μπορεί να είναι κάποιος δεν 
μπορούσα να το φανταστώ.
(Το έγραψε ο Jiggs McDonald, NHL Hall of Fame broadcaster)

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι προσλήψεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
Ήδη σε εξέλιξη είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη……
………….1.232 γυμναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για όλους”
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, ενώ σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών.
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε στον χώρο της Υγείας.
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε διοικητικό προσωπικό, τεχνίτες, βοηθητικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό γενικών καθηκόντων κλπ
Οι 7.932 προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
1
aftodioikisi

Χρεοκοπία τώρα!

Συνεχώς-αυξανόμενα-προβλήματα,-Ελλάδα,-χρέος
Η Ελλάδα έχει πλέον πτωχεύσει, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα να αποφύγει μία κατάσταση που είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή – όσο πιο σύντομα λοιπόν το παραδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η επώδυνη διαδικασία της εξυγίανσης
«Όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει ένα ορισμένο ύψος, τότε δεν υπάρχει ούτε ένα και μοναδικό παράδειγμα, από όσα γνωρίζω, όπου να επιτεύχθηκε ποτέ, με δίκαιο τρόπο, η εξ ολοκλήρου αποπληρωμή του.
Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που έγινε δυνατή σε κάποιο βαθμό η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, συνέβη με τη χρήση της χρεοκοπίας – την οποία είχε παραδεχθεί κανείς ανοιχτά, χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη και όταν υπήρξε συχνά μία ονομαστική επιστροφή του χρέους, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία ολοκάθαρη χρεοκοπία» (Adam Smith).
Άποψη:………..

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ


……..Είμαστε ανέκαθεν υπέρ της αποπληρωμής του χρέους, με τη βοήθεια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – έτσι ώστε ο ρυθμός ανάπτυξης να είναι υψηλότερος από το επιτόκιο, χωρίς να μειωθούν αποπληθωριστικά οι τιμές, οπότε να αρχίσει να μειώνεται το χρέος (και) με τη βοήθεια του ονομαστικού πληθωρισμού (ανάλυση).
Όσον αφορά την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, τα οποία δεν είχαν φτάσει φυσικά στο 15% που τοποθετήθηκαν σκόπιμα από την τότε κυβέρνηση, κατ’ εντολή του ΔΝΤ, θεωρούσαμε πως έπρεπε να αντιμετωπισθούν με τη μείωση των δημοσίων δαπανών, καθώς επίσης με τις διαρθρωτικές αλλαγές – σε καμία περίπτωση με την υπερβολική αύξηση των φόρων ή με την εγκληματική μείωση των μισθών, μέσω των οποίων η χώρα οδηγήθηκε σκόπιμα σε μία παρατεταμένη ύφεση (κίνδυνο που είχαμε επισημάνει με την ανάλυση μας από τις 9 Μαΐου του 2010, «Στασιμοπληθωρισμός, η απόλυτη συνταγή χρεοκοπίας»).
Ήμασταν επίσης εναντίον του PSI γνωρίζοντας ότι, αφενός μεν το ήμισυ της διαγραφής θα επιβάρυνε την ίδια την ελληνική οικονομία (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιους οργανισμούς), αφετέρου ήταν συνδεδεμένο με δυσανάλογα ανταλλάγματα – όπως η ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, η υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της, η απαγόρευση μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε δραχμές κοκ. Είχαμε δε αναφέρει πως η τότε επιλογή, ήταν μία χρεοκοπία με δόσεις (άρθρο).
Εν τούτοις, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, επειδή επιβλήθηκε στην πατρίδα μας το πρόγραμμα της Τρόικας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η καταστροφή – με το χρέος από το 112,9% περίπου του ΑΕΠ το 2008 να φτάνει σήμερα στο 177%, παρά τις δύο διαγραφές που προηγήθηκαν. Επίσης, παρά τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε και τα τεράστια ποσά που εξοικονόμησε το κράτος, μειώνοντας τις δαπάνες του – απολύοντας χιλιάδες ανθρώπους, κατακρεουργώντας τις αμοιβές των υπολοίπων και αυξάνοντας τους φόρους σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Σήμερα, με 1.500.000 ανέργους (70% μακροπρόθεσμοι), με τους νέους να εγκαταλείπουν μαζικά την Ελλάδα αδυνατώντας να εξασφαλίσουν εργασία, με εκατοντάδες χιλιάδες χρεοκοπημένες ή στα πρόθυρα της πτώχευσης μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με καταστραμμένο ολοκληρωτικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας, με διαλυμένα τα κοινωνικά ταμεία, με έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στη γκρίζα ζώνη (λίγο πριν την απόλυση), με τις ξένες επιχειρήσεις να αποχωρούν συνεχώς, με μία νέα υποχώρηση των εξαγωγών (-8,7% το Σεπτέμβρη), με την εκρηκτική άνοδο των κόκκινων δανείων (πάνω από 80 δις €), από τα οποία δεν κινδυνεύουν μόνο οι ιδιώτες αλλά και οι τράπεζες, με την εκτόξευση των οφειλών απέναντι στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία (πάνω από 90 δις €), με μία νέα «τρύπα» στα έσοδα του δημοσίου (1,2 δις € στο δεκάμηνο), με την ιλιγγιώδη άνοδο της φτώχειας κοκ., οι λύσεις έχουν στερέψει – έχουν πάψει εντελώς να υπάρχουν.
Πόσο μάλλον όταν αναθεωρείται ξανά προς τα κάτω το ΑΕΠ στα 178,87 δις € το 2014, με την εκτίμηση των χρεών στα 318 δις €, δηλαδή στο 177,7% περίπου του ΑΕΠ (από 174,8% που ανέφερε η προηγούμενη εκτίμηση), ενώ αυξάνονται τα εμπορικά ελλείμματα (γράφημα) – με την Τρόικα να επιμένει σε νέα εγκληματικά μέτρα φτωχοποίησης, λεηλασίας και εξαθλίωσης του πληθυσμού, τα οποία εκμηδενίζουν τις προοπτικές εξόδου της πατρίδας μας από την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική (διαφθορά) και κοινωνική κρίση της ιστορίας της.
.
Ελλάδα – η εξέλιξη στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας (εξαγωγές πλήν εισαγωγές, χονδρικά), σε εκ. Ευρώ.
.
Όσον αφορά δε τις προβλέψεις για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015, όταν ολόκληρη η Ευρωζώνη βυθίζεται στην ύφεση, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες υποχωρούν (άρθρο), η Ιαπωνία «χαροπαλεύει» και οι Η.Π.Α. παραπαίουν, με κίνδυνο να ξεσπάσουν τεράστιες αναταραχές στο εσωτερικό τους, ενώ οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι κλιμακώνονται (Μέση ΑνατολήΟυκρανία), είναι μάλλον όνειρο θερινής νύχτας – εάν δεν είναι παγίδα, με σκοπό τη συνέχιση της εκποίησης τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής περιουσίας.
Επί πλέον, κανένας δεν μας εξηγεί πως θα αυξηθεί κατά 2,9% το ΑΕΠ, όταν όλοι οι βασικοί συντελεστές του (ΑΕΠ = κατανάλωση + επενδύσεις + δαπάνες του δημοσίου + {εξαγωγές – εισαγωγές}) περιορίζονται συνεχώς – ενώ θα συνεχίζουν να μειώνονται όσο δεν αυξάνονται οι μισθοί (ζήτηση, κατανάλωση), δεν διενεργούνται ιδιωτικές επενδύσεις (απουσία ζήτησης), δεν επενδύει το δημόσιο (απαγορεύεται από την Τρόικα) και δεν αυξάνονται οι εξαγωγές.
Περαιτέρω, προβλέποντας πως θα ξεσπάσει πολύ σύντομα η καταιγίδα των καταιγίδων στην Ελλάδα, με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί εντελώς η κοινωνία, μεταξύ άλλων με αιτία τις πρόωρες εκλογές, έχουμε πλέον την άποψη ότι, πρέπει να παραδεχθούμε πως η χώρα μαςχρεοκόπησε – κυρίως με ευθύνη της Τρόικας και της Γερμανίας, λόγω των καταστροφικά λανθασμένων οικονομικών προγραμμάτων που μας επιβλήθηκαν.
Δυστυχώς η Ελλάδα, με ένα δημόσιο χρέος 100% βιώσιμο, με υγιέστατες τράπεζες πριν από το PSI, καθώς επίσης με ένα από τα χαμηλότερα συνολικά χρέη στην Ευρώπη, σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία κοκ.οδηγήθηκε στη χρεοκοπία από μία εγκληματική ομάδα ανθρώπων (Τρόικα) – οι οποίοι είτε δεν γνώριζαν τις βασικές αρχές της οικονομίας, είτε είχαν και έχουν ανίερους σκοπούς.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν φταίει, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα – σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει πλέον χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα να αποφύγει μία κατάσταση που είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή. Όσο πιο σύντομα λοιπόν το παραδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η διαδικασία της εξυγίανσης μέσω τηςχρεοκοπίας - όπως συστήνει ο πατέρας της ελεύθερης οικονομίας (Adam Smith), ενώ αποτελεί ένα δικαιωματικό, θεμελιώδες, αναφαίρετο «εργαλείο» του συστήματος του καπιταλισμού: το ελιξίριο του (άρθρο).
Υστερόγραφο: Ας μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εξυγιάνθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη, διατηρώντας τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία ανέπαφα, μετά τη χρεοκοπία της το 1998 – όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953. Φυσικά η πτώχευση, καθώς επίσης η επάνοδος τους στην ομαλότητα, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Προτιμότερη όμως από αυτήν της Ουρουγουάης, η οποία επέλεξε άλλο δρόμο (ανάλυση), καταλήγοντας να χάσει το 40% των εδαφών της – τα οποία ανήκουν πλέον σε ξένους (άρθρο).
‘Όσον αφορά τις Η.Π.Α., οι οποίες οδηγούνται στην καταστροφή μέσα από την αποχαύνωση των Πολιτών τους, σε συνδυασμό με την αποθράσυνση της αχόρταγης ελίτ (0,01%), τα σημερινά γεγονότα είναι η σπίθα, η αφορμή και όχι η αιτία – πόσο μάλλον όταν το σύνθημα των επαναστατημένων είναι το εξής: «Έχουμε κάθε δικαίωμα να καταστρέψουμε ένα σύστημα, το οποίο επιδιώκει να μας καταστρέψει». Προφανώς δε είναι η ευκαιρία της Ρωσίας να αποφύγει το μοιραίο – κάτι που διαφορετικά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.
Τέτοιου είδους κοινωνικές αναταραχές και τρομακτικές εξεγέρσεις δεν θα λυπηθούν ούτε τηνΕλλάδα, εάν συνεχίσει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο - γεγονός που οφείλει να αποφευχθεί, ειδικά λόγω της επισφαλούς γεωγραφικής μας θέσης, η οποία θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την εδαφική μας κυριαρχία. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα έχουμε το «ηθικό έρεισμα» που προϋποθέτει η χρεοκοπία, για να είναι δίκαιη και έντιμη – αφού δεν είναι δικό μας πλέον το σφάλμα, αλλά αποκλειστικά και μόνο της Τρόικας, καθώς επίσης της Γερμανίας.
.
Black-Strip
Vassilis Viliardos
Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις.
Έχει γράψει το βιβλίο “Υπέρβαση Εξουσίας”, το οποίο αναφέρεται στο φορολογικό μηχανισμό της Γερμανίας, ενώ έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με τον  τίτλο “Η κρίση των κρίσεων”.

Ασχολείται με τη συγγραφή οικονομικών αναλύσεων και βιβλίων, καθώς επίσης με την αξιολόγηση, με την αγοραπωλησία και με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, στην Aim Services Ltd.
( e-mail: viliardos@analyst.gr )

Deusche Welle: Το «σιωπηλό πραξικόπημα» της Τρόικα στην Ελλάδα

Μία έρευνα που θα συζητηθεί: «σιωπηλό πραξικόπημα» αποκαλεί την παρέμβαση της τρόικας στις χώρες της κρίσης ο δημοσιογράφος Γιούργκεν Ροτ στο ομώνυμο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε 4η έκδοση.
troika1
Ο Γερμανός δημοσιογράφος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και αντιπάλους. Μέχρι σήμερα έχει ερευνήσει υποθέσεις διαφθοράς στη Γερμανία, αλλά και στην ανατολική Ευρώπη. Πολλοί θεωρούν τα ρεπορτάζ του ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, άλλοι τον κατηγορούν ότι παραθέτει απλώς μαρτυρίες τρίτων, χωρίς απτές αποδείξεις. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του Ροτ μπαίνει η τρόικα στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης. Ο ίδιος ομολογεί ότι ……….
………..προβληματίστηκε πριν καταλήξει στον τίτλο «σιωπηλό πραξικόπημα» στο βιβλίο του. Αλλά τελικά πιστεύει ότι ήταν μία σωστή επιλογή: «Όταν λέω ʻσιωπηλό πραξικόπημαʼ εννοώ ότι γίνονται αλλαγές σε ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, χωρίς τη συμμετοχή του πληθυσμού στις διαδικασίες. Μίλησα με πολλούς επιστήμονες και συνδικαλιστές πριν καταλήξω στον όρο ʻπραξικόπημαʼ και όλοι μου είπαν ότι περί αυτού πρόκειται, ότι αυτό συμβαίνει στην ουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία. Μία αλλαγή στην ίδια την κοινωνία».
Από την άλλη πλευρά ο Γιούργκεν Ροτ θεωρεί, και το εξηγεί στο βιβλίο του, ότι ευθύνη για τη σημερινή κρίση φέρει η ελληνική πολιτική τάξη, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται μαζί της, καθώς και η γενικότερη νοοτροπία του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας. Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, δεν είναι θεμιτή, αλλά και απαραίτητη η «αλλαγή στο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα» την οποία φαίενται να επικρίνει; «Η διαφθορά έχει σημαντικό ρόλο, κατά τη γνώμη μου, στην αποκαλούμενη κρίση χρέους. Θεωρώ ότι τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα είναι υπεύθυνα για το σύστημα της διαφθοράς. Δεν μιλάω για κρούσματα διαφθοράς σε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, αλλά για υποθέσεις εκατομμυρίων, οι οποίες αν δεν επιδοκιμάζονται, τουλάχιστον γίνονται ανεκτές» λέει ο γερμανός δημοσιογράφος στην Deutsche Welle. Και επικαλείται μαρτυρίες, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, στην Ελλάδα, που λένε ότι θα ήθελαν μία σοβαρή εναλλακτική λύση, η οποία όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
«Πυρά» κατά της τρόικας
Ο Γιούργκεν Ροτ έχει γράψει πολλά βιβλία για υποθέσεις διαφθοράς
Ο Γιούργκεν Ροτ είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς την τρόικα: την κατηγορεί για κοινωνική αναλγησία στις χώρες της κρίσης και για «εκβιαστικούς χειρισμούς», για παράδειγμα στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. «Αποσιωπούν ότι σχεδόν πάντα οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε απολύσεις, μισθολογικό ντάμπινγκ και επισφαλείς σχέσεις εργασίας» γράφει. Και υπενθυμίζει ότι, ενώ πριν από τις ευρωεκλογές είχε τεθεί το ζήτημα της λογοδοσίας των ελεγκτών της τρόικας, προκαλώντας μάλιστα και τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκτοτε το ζήτημα έχει ατονίσει. «Θυμηθείτε τι έγινε πριν από τις ευρωεκλογές» λέει ο γερμανός δημοσιογράφος. «Τότε έλεγαν στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες, ότι η τρόικα πρέπει να υπαχθεί σε ʻδημοκρατικό έλεγχοʼ. Από τότε όμως δεν έχει ακουστεί τίποτα πια γι αυτό το θέμα και αυτό αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει η θέληση να αλλάξουν τα πράγματα και να δοθεί προτεραιότητα στην κοινωνική διάσταση της πολιτικής, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα…»
Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση; Τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να υποκαταστήσει την τρόικα; «Αυτό είναι πράγματι το ερώτημα, αυτό είναι το πρόβλημα. Σίγουρα θα είχαμε λιγότερα προβλήματα, εάν εφαρμοζόταν ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, τον οποίο άλλωστε έχουν συνυπογράψει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Γερμανία. Αλλά δυστυχώς ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης παραμένει στα χαρτιά και δεν εφαρμόζεται, γιατί η Ευρώπη παραμένει μία ένωση οικονομική, αλλά όχι κοινωνική».
«Το 80% των προσφύγων έρχονται μέσω Ελλάδας»
Ο Ροτ επικρίνει την πολιτική της Ελλάδας και της ΕΕ στο ζήτημα των προσφύγων
Στο βιβλίο του ο Γιούργκεν Ροτ αναφέρεται επιπλέον και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο μάλιστα συσχετίζει με την άνοδο της ακροδεξιάς.Το 80% των προσφύγων που εισρέουν στην ΕΕ έρχονται μέσω Ελλάδας, αλλά η Ευρώπη έχει αφήσει την Ελλάδα να «παλεύει» μόνη της με αυτό το πρόβλημα, ενώ κάτι παρόμοιο γίνεται και με την Ιταλία, επισημαίνει ο γερμανός δημοσιογράφος. Την ίδια στιγμή όμως επικρίνει και τις ελληνικές αρχές για κακομεταχείριση των προσφύγων, ενώ υπενθυμίζοντας και τις ευρωπαϊκές «καταδίκες» για το ζήτημα αυτό.
«Η δική μου πεποίθηση, ή τουλάχιστον η εντύπωση που αποκόμισα από τη δουλειά μου στην Ελλάδα, είναι ότι το αρνητικό κλίμα απέναντι στους πρόσφυγες είναι και ένα ʻχρήσιμοʼ εργαλείο για να αποσπάσει κανείς την προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και να τη στρέψει στους πρόσφυγες ή και να επιρρίψει ευθύνες στους πρόσφυγες» λέει ο Γιούργκεν Ροτ. «Και εδώ θα ήταν και πάλι η ευθύνη της πολιτικής και ιδιαίτερα των κυβερνώντων κομμάτων να παρέμβουν, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο…»
Από την Deusche Welle μέσω http://www.matrix24.gr/

Εκλογή νέου ΔΣ της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μαραθώνιος Ολύμπου»


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μαραθώνιος Ολύμπου» συγκάλεσε και πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Ο απερχόμενος  πρόεδρος κος Άρης Νίκας  προχώρησε στον απολογισμό έργου της εταιρίας που αφορούσε  τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2013 και Olympus Marathon 2014 και παρουσίασε τον ισολογισμό 2013-2014, τον οποίο η Γ.Σ. ενέκρινε.
Με κατάλογο ομιλητών που άνοιξε κατατέθηκαν οι απόψεις μελών για την βελτίωση της διοργάνωσης των δύο αγώνων. Οι απόψεις- προτάσεις αφορούσαν την αρτιότερη προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων, το περιορισμένο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για έναν αγώνα διεθνούς ενδιαφέροντος, βελτιώσεις για τους παιδικούς αγώνες. H προκήρυξη νέων αθλητικών δράσεων, η σύνδεσή τους με άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού, η μόνιμη σήμανση των μονοπατιών, η προτεραιότητα στην ασφάλεια των αθλητών ήταν επίσης μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση.
Με ομόφωνη πρόταση επανεκλέγει Πρόεδρος ο Αριστείδης Νίκας.  Για το ΔΣ προτάθηκαν και εξελέγησαν τα υπόλοιπα 6 μέλη του ΔΣ. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την πρώτη του συνεδρίαση κατένειμε ως εξής τα αξιώματα.

Πρόεδρος :     Άρης Νίκας
Γραμματέας:  Παύλος Ρούσσινος
Τεχν. Διευθυντής: Διονύσης Στρογγύλης
Μέλος :            Νίκος Κλιγκόπουλος
Μέλος:            Βασίλης Δήμου     
Αναπληρωματικά μέλη:  Αποστόλης Γκασδόγκας, Ευαγγελία Νίκα


Στη συνέχεια προχώρησε στη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τεχνικός Διευθυντής:  Διονύσης  Στρογγύλης
Υπεύθυνοι εκκίνησης-τερματισμού: Σούλα Τασίκα , Βασίλης Δήμου
Υπεύθυνοι τροφοδοσίας:  Γιάννης Μπουντόλας, Νίκος Κλιγγόπουλος, Βασίλης                  
Ρέππας
Υπεύθυνοι διαδρομής: Διονύσης  Στρογγύλης, Βαγγέλης Γραμματόσης
Υπεύθυνοι ασφάλειας: ΕΟΣ Λιτοχώρου, Μιχάλης Κατσαμάκας,  Σαμαρείτες(Ερυθρός Σταυρός)
Τηλεπικοινωνίες: Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας
Παιδικοί αγώνες: Γιώργος Μυτιληναίος
Παράλληλες εκδηλώσεις: Ευαγγελία Νίκα, Βασίλης Δήμου
Εμπορικό τμήμα: Ελένη Βλαχοπούλου
Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού: Αποστόλης Γκασδόγκας, Ευαγγελία  Νίκα
Γραμματεία αγώνα: Γιώργος Μακρίδης, Θάνος Βλέτσης
Εγγραφές - Επικοινωνία: Γιώτα Πολατίδου
Ιστοσελίδα- Social Media: Γιώτα Πολατίδου, Διονύσης Στρογγύλης
Συμβουλευτική επιτροπή τεχνικών θεμάτων: Δημήτρης Βενετικίδης, Διονύσης Πουρλιώτης, Νίκος Κωστόπουλος, Δημήτρης Κασίμης
Ειδική συνεργάτης: Γιώτα Πολατίδου



                         

                                               

Β΄ ΕΠΣΠ: Ελπίς Ανδρομάχης-Εθν Ν. Κεραμιδίου 3-0 (Βαθμολογία)

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Ελπίς Ανδρομάχης-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 3-0 (Βαθμολογία-Επόμενη αγωνιστική).Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής..
της ΕΠΣ Πιερίας, η Ελπίς Ανδρομάχης κέρδισε σήμερα τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου με 3-0.
Πρώτο ημίχρονο και ο Εθνικός ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά ήτνα αδύναμος αμυντικά λόγω των πάρα πολλών ελλείψεων που είχε.Η Ελπίδα εκμεταελύτηκε δύολάθη της άμυνας του Εθνικού και ιδιαίτερα σε λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα η μπάλλα έφτασε σε αντίπαλο έκανε σούτ και έγινε το 1-0.Το 2-0 έγινε με πέναλτυ που έκανε ο τερματοφύλακας του Εθνκού.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι μικροί του Εθνικού προσπάθησαν ναπε΄τυχουν ένα γκό΄λ να μπούν στο παιγνίδι, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και δύο σούτ του Καλαιτζή πέρασν λίγο άουτ.Ομως σε μία αντεπίθεση ο ικανός και έμπειρος σκόρερ Σάββας Κουσουρής έφυγε στην αντεπίθεση και πέτυχε το 3-0.
Γενικά η νίκη της τοπικής ομάδας ήταν δίκαιη, αφού η εμπειρία επικράτησε της απειρίας και κέρδισε η ομάδα που έκανε τα λιγότερα αμυντικά λάθη.
Η Διοικηση του Εθνικού ευχαριστείτην ομάδα της Ελπίδας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ Τζήμα για την άριστη φιλοξενία της.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ):ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ, ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ (70 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Χ), ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Δ.(65 ΚΑΤΣΙΚΗΣ Δ)) ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ Σ, ΣΤΑΛΙΚΑΣ, ΠΑΡΣΑΝΤΑΝΙΑΝ, ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ, ΣΚΟΥΡΤΗ, ΣΑΧΠΑΖΩΦ (ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ 50).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Καταχά    25
2. ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ      22
3. ΟΛΥΜΠΟΣ Βροντούς       21
4. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ. Αγιάννη  20
5.ΤΑΥΡΟΣ Ελάφου 20
6. ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου  17
7. ΑΡΗΣ Κοκκινοπλιτών        16*
8. ΔΙΓΕΝΗΣ Αλωνίων 15
9. ΔΙΑΣ Δίου  14
10. ΕΛΠΙΣ Ανδρομάχης         14
11. ΟΡΦΕΑΣ Φωτεινών          12
12. ΔΟΞΑ 10 Μοσχοχωρίου   12
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Σβορώνου 12
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κατερίνης 9
15. ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Κονταριώτισσας  6
16.ΠΙΝΔΟΣ Α. Αγιάννη         0*
*ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ 12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ- ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ       
ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ  - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ             
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ         
ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ   
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ- ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ   
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ     
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ
Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ  
http://ethnikosneoukeramidiou.blogspot.gr/
(ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΕΡΙΑΣΠΟΡΤ)

Champions League:Προκρίθηκε η Αρσεναλ, μάχη στον 3 όμιλο

Τσάμπιονς Λιγκ: Προκρίθηκε η Αρσεναλ, μάχη στον τρίτο όμιλο   
Τσάμπιονς Λιγκ: Προκρίθηκε η Αρσεναλ, μάχη στον τρίτο όμιλο.Η Αρσεναλ νίκησε την Ντόρτμουντ στο Εμιρέιτς με 2-0 και εξασφάλισε την ..
πρόκριση της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (4ος όμιλος). Αντίθετα, μάχη αναμένεται την τελευταία αγωνιστική στον τρίτο όμιλο, καθώς τρεις ομάδες (Λεβερκούζεν, Μονακό και Ζενίτ) διεκδικούν την πρόκριση.

Αναλυτικά:
2ος όμιλος:

Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1. Το γκολ της Ρεάλ σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 35', ύστερα από ασίστ του Μπενζεμά. Ο πορτογάλος άσος έφτασε τα 71 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ισοβάθμησε στη 2η θέση με τον Ραούλ.

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ 2-2: Νέα απογοητευτική εικόνα για τη Λίβερπουλ στη Σόφια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αμπαλό στο 3', η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Λάμπερτ στο 8' και πήρε προβάδισμα με γκολ του Χέντερσον στο 37'. Η Λουντογκόρετς πίεσε για την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 88' με κεφαλιά του Τερζίεφ.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 15, Βασιλεία 6, Λϊβερπουλ 4, Λουντογκόρετς 4. Επόμενη αγωνιστική (9/12): Λίβερπουλ-Βασιλεία, Ρεάλ-Λουντογκόρετς.

3ος όμιλος:

Λεβερκούζεν-Μονακό 0-1. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τουλάχιστον ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, πίεσαν για το γκολ, αλλά τελικά το πέτυχε η Μονακό, με τον Οκάμπος στο 72'.

Ζενίτ-Μπενφίκα 1-0. Στο «κόλπο» της πρόκρισης είναι η Ζενίτ, καθώς με γκολ του Ντάνι στο 79' επικράτησε 1-0. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λουιζάο.

Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 9, Μονακό 8, Ζενίτ 7, Μπενφίκα 4. Η επόμενη αγωνιστική (9/12): Μονακό-Ζενίτ, Μπενφίκα-Λεβερκούζεν.

4ος όμιλος:

Αρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-0. Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ εξασφάλισε την πρόκριση στις 16 της διοργάνωσης. Ο Σανόγκο στο 2' άνοιξε το σκορ και ο Σάντσες στο 57' σκόραρε για το 2-0.

Αντερλεχτ-Γαλατασαράι 2-0.  Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Μπεμπά (44' και 86'). Ετσι, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία: Ντόρτμουντ 12, Αρσεναλ 10, Αντερλεχτ 5, Γαλατασαράι 1. Η επόμενη αγωνιστική (9/12): Γαλατασαράι-Αρσεναλ, Ντόρτμουντ-Αρσεναλ.
NEA

Αντιμέτωπη με την επώδυνη συμφωνία η κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με τις πολιτικές επιπτώσεις μίας επώδυνης συμφωνίας η κυβέρνηση 
Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.Αντιμέτωπη με τις πολιτικές επιπτώσεις μίας επώδυνης συμφωνίας η ..
κυβέρνηση.
Πολιτικούς κραδασμούς προκαλεί η άκαμπτη στάση των δανειστών
Αντιμέτωπη με τις πολιτικές επιπτώσεις της επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την συνάντηση του Παρισιού.

Σήμερα το πρωί συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο προκειμένου να κάνουν συνολική επισκόπηση των εξελίξεων μέσα από το πρίσμα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές και των πολιτικών κραδασμών που θα προκαλέσει.

Κυβερνητική πηγή έλεγε για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Παρισιού: “ούτε ναυάγιο υπήρξε ούτε είμαστε σε αδιέξοδο αντίθετα έγινε μεγάλη πρόοδος, υπήρξε σύγκλιση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνήσαμε”. Η ίδια πηγή όμως επιβεβαίωνε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν πιο σκληροί από κάθε άλλη φορά και τα έβαλαν όλα στο τραπέζι:

-δημοσιονομικό κενό όπου δεν δέχονται τους υπολογισμούς της ελληνικής πλευράς επιμένουν ότι θα υπάρξει κενό για το 2015 το ύψος του οποίου το συνδέουν με τα υπόλοιπα θέματα και ζητούν επιπλέον μέτρα. Ενδεικτικό της δυσκολίας είναι ότι ευρωπαϊκή πηγή διέρρεε από τις Βρυξέλλες ότι ετέθη ακόμη και το θέμα των 100 δόσεων και ζήτησαν να ακυρωθεί η πρόσφατη εγκύκλιος της Γραμματείας Εδόσων και να έλθει από την αρχή διαφορετική ρύθμιση στην Βουλή.

-ασφαλιστικό, δεν αρκούνται στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει κάνει και που προωθεί η κυβέρνηση αλλά ζητούν και μείωση συντάξεων άμεσα

-ΦΠΑ επιμένουν στην αύξηση συντελεστών και στα νησιά που ισχύει ευνοικό καθεστώς

-εργασιακό ζητούν συνολική αναμόρφωση που να περιλαμβάνει και ομαδικές απολύσεις αλλαγή της λήψης απόφασης για απεργίες όπως και του  συνδικαλιστικού νόμου

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθορίζονται αφενός τα χρονικά περιθώρια και αφετέρου οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση αποδίδει το πρόβλημα στην άκαμπτη στάση του ΔΝΤ που δείχνει να έχει σκληρύνει την στάση του από την στιγμή που διατυπώθηκε δημοσίως η πρόθεση για την αποχώρησή του. Ωστόσο η ΕΕ όχι μόνο δεν στηρίζει την ελληνική πλευρά αλλά αντίθετα στην διαπραγμάτευση ταυτίζεται με το ΔΝΤ.

Αυτά αφορούν μεν το κλείσιμο της αξιολόγησης, συνδέονται όμως και με την συμφωνία για την επόμενη ημέρα που συζητήθηκε εκτεταμένα και στο Παρίσι. Εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών τότε θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και η συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Στην πραγματικότητα τα μέτρα που συζητιούνται στην διαπραγμάτευση θα συνοδεύουν ως όροι την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Υπ αυτή την έννοια η κυβέρνηση πιέζεται ώστε να υπάρξει πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να μείνουν για την επόμενη χρονιά οι τεχνικές λεπτομέρειες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε θα πρέπει να παραταθεί το υπάρχον πρόγραμμα κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει.

Κυβερνητική πηγή αργά χθες τη νύχτα έλεγε ότι είναι μεν εξαιρετικά δύσκολο αλλά δεν αποκλείεται να προλάβουμε ακόμη και το Eurogoup και σίγουρα υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Άφηνε δε να εννοηθεί ότι αν υπάρξει η πολική απόφαση τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά και ότι η ενδεχόμενη έλευση της Τρόικας στην Αθήνα θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα παρά ουσιαστικό.

Συμπερασματικά έχοντας την πίεση χρόνου για να κλείσει η συμφωνία για την πιστωτική γραμμή η κυβέρνηση για να αποφύγει παράταση του μνημονίου προσανατολίζεται σε μία συμφωνία που να ικανοποιεί τις βασικές απαιτήσεις των δανειστών. Υπ αυτή την έννοια είναι κρίσιμη η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να ληφθεί η απόφαση από την ελληνική πλευρά που θα ικανοποιεί τους δανειστές και να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Ο κ. Βενιζέλος όμως έχει να σκεφθεί και τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που θα επιδεινωθούν εφόσον συναινέσει σε μία επώδυνη συμφωνία.

Από εκεί και μετά ο προβληματισμός είναι πως θα περάσει μία συμφωνία  με τέτοιους βαρείς όρους από την Βουλή δίχως απώλειες από την πλευρά της συμπολίτευσης. Φυσικά η κυβέρνηση θα προβάλλει στους βουλευτές το δέλεαρ της πιστοληπτικής γραμμής συμπληρωματικά με τον κίνδυνο που εγκυμονεί ενδεχόμενη απόρριψη της συμφωνίας. Αλλά ακόμη κι αν περάσει η συμφωνία θα καταστεί αδύνατη η εξασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας. Προς το παρόν πάντως η κυβέρνηση δεν σκέπτεται προσφυγή στις κάλπες αφού υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα ήταν όπως έλεγε γαλάζιο στέλεχος “πολιτική αυτοκτονία”.
http://www.protothema.gr

Champions League. Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0

Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0 (vids & pics) 
ΔΩΡΟ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΜΠΟΤΙΑ.Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0 (vids & pics)
Βραδιά-εφιάλτης για τον..
τραγικό Ολυμπιακό στην Μαδρίτη, καθώς η καταιγιστική Ατλέτικο τον κέρδισε 4-0 με χατ τρικ Μάντζουκιτς! Μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση, «τελικός» 3ης θέσης στο Φάληρο με Μάλμε!
Συντριβή στην Μαδρίτη (4-0) για τους Πειραιώτες, αφού η Ατλέτικο δεν τους άφησε κανένα περιθώριο με το... καλημέρα του ματς. Ο Ολυμπιακός χωρίς αρχή και τέλος, πελαγοδρομούσε στο «Βιθέντε Καλδερόν» και τα αμυντικά του λάθη των πρόδωσαν ακόμα μια φορά. Ο Μίτσελ έχει ευθύνες στο στήσιμο της ομάδας του, οι παίκτες στο ότι δεν παρουσίασαν ποτέ το πρόσωπο που έπρεπε να δείξουν σε ένα τόσο κρίσιμο ραντεβού. Αδιάβαστοι οι ερυθρόλευκοι, έχασαν όλες τις μάχες στο κέντρο και έλειψε το καθαρό μυαλό. Πλέον, ελπίζουν σε νίκη της Ατλέτικο στο Τορίνο και δική τους κόντρα στη Μάλμε. Αν δεν έρθει το «δώρο» από τους Ισπανούς, πρέπει να πάρουν πόντο για να συνεχίσουν σττο Γιουρόπα.

Έτσι έπαιξε

Ο Μανιάτης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και προτιμήθηκε έναντι του Κασάμι. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Μποτία και Αμπιντάλ τα στόπερ, Ομάρ και Μαζουάκου στα άκρα της άμυνας, κόφτες οι Ντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς. Τσόρι και Μανιάτης σε ρόλο πιο δημιουργικών χαφ και ο Αφελάι πίσω από τον Μήτρογλου.

Αυτό ως προς το αρχικό πλάνο διότι στην πορεία ο Κονγκολέζος με τον Σέρβο έμειναν στον άξονα για να είναι έξω δεξιά ο Μανιάτης, έξω αριστερά ο Αφελάι και επιτελικός ο Τσόρι. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο έπαιξε με Μογιά κάτω από τα δοκάρια, Χουανφράν, Ανσάλντι στα άκρα και Χιμένες, Γοδίν στο κέντρο της άμυνας. Τιάγκο, Γκάμπι τα δυο αμυντικά χαφ, Αρντά δεξιά, Κόκε αριστερά και ο Γκαρθία πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Καταιγιστική η Ατλέτικο!

Το έργο των ομάδων στο «Βιθέντε Καλντερόν» αρκετά δύσκολο, άλλωστε η Ατλέτικο είναι αήττητη εντός για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά τόσο ο Ραούλ Γκαρσία όσο και ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την αναμπουμπούλα στην άμυνα των Πειραιωτών.

Η Ατλέτικο δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα και με τους Κόκε, Γκαρσία έφερνε τη μπάλα διαρκώς στην εστία του. Το πρέσινγκ αδιάκοπο και στο 9' ήρθε το πρώτο σοκ για τους Πειραιώτες. Απίστευτη γκάφα του Ρομπέρτο, η μπάλα έφτασε στα πόδια και ο Ισπανός τη γύρισε στον... Χουανφράν, ο μπακ της Ατλέτικο έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία με τον πιο εύκολο τρόπο άνοιξε το σκορ. Ομάρ και Μαζουακού αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, τα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού συνεχή και στο 17' ο Κόκε θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ενα σουτ του Αμπιντάλ στα πρώτα 25 λεπτά, το μοναδικό θετικό για τους «ερυθρόλευκους» που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Πολλά τα λάθη και η ένταση των Μαδριλένων μεγάλη. Ο Ρομπέρτο στο 28' έσωσε τον Ολυμπιακό στο σουτ του Ανσάλντι, ενώ και ο Αμπιντάλ το πάλευε έχοντας κάποιες καλές τοποθετήσεις. Στο 33' η Ατλέτικο βρέθηκε ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος, Κόκε και Γκαρσία δημιουργούσαν διαρκώς κινδύνους, με τον Ρομπέρτο όμως να «καθαρίζει» όπως έκανε στη φάση του 36' με τον Μάντζουκιτς.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν σε κακό βράδυ, πολύ κακό, έτσι ακόμα ένα τραγικό λάθος έφερε το δεύτερο γκολ. Στο 38' ο Ανσάλντι έκανε τη σέντρα, ο Μποτία δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο και ο Μάντζουκιτς δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 2-0.

Αλλαγές χωρίς αποτέλεσμα

Ο Μίτσελ είδε τον Αφελάι και τον Μανιάτη να βρίσκονται... εκτός γηπέδου, πέρασε Φουστέρ και Κασάμι στη θέση τους, θέλοντας να δει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, πιο νευρικό. Μάταια... Οι Μαδριλένοι ήταν καταιγιστικοί, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, η μεσαία γραμμή τους ανήκε ολοκληρωτικά και ο Ρομπέρτο έδειχνε... μόνος να παλεύει. Στο 54' από φάουλ του Κόκε, ο Τουράν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ισπανό. Η Ατλέτικο. Τα λάθη στο κέντρο διαδοχικά, ο Τσόρι δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του ματς, κάτι που φαινόταν κι από τα πολλά λάθη που έκανε. Μια κεφαλιά του... απομονωμένου  Μήτρογλου από σέντρα του Ομάρ στο 61' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Ολυμπιακός στο ματς.

Είχε κέφια ο Μάντζουκιτς!

Στο 62' ο Τουράν με μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων που πιάστηκε στον... ύπνο και ο Μάντζουκιτς πέτυχε το 3-0 μπροστά από τον Ομάρ. Ο Κροάτης ήταν σε μεγάλο βράδυ και ο Μποτία στο χειρότερό του. Πάλι από στημένη φάση, ο φορ της Ατλέτικο, με κεφαλιά μπροστά από τον Μποτία διαμόρφωσε το 4-0!

Οι ελπίδες σε… Ατλέτικο!

Ο Μίτσελ πέρασε τον Μπουχαλάκη στη θέση του Τσόρι, ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να περιορίσει τους Ισπανούς. Οι γηπεδούχοι έψαχναν και το 5ο γκολ, παρά το γεγονός πως ο Μάντζουκιτς είχε πάει στον πάγκο από το 69’. Το «Καλντερόν» σηκώθηκε στο πόδι στο τέρμα του Γκριεζμάν, ωστόσο ο διαιτητής τους… έκοψε τους πανηγυρισμούς, ακυρώνοντας το γκολ. Η Ατλέτικο πάει στο Τορίνο για το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να εξασφαλίζει την πρωτιά, ο Ολυμπιακός περιμένει νίκη των Ισπανών και παράλληλα δικό του τρίποντο για να σφραγίσει το 2ο εισιτήριο για τη φάση των «16». Με νίκη της Γιουβέντους ή ισοπαλία, οι Πειραιώτες μένουν εκτός συνέχειας, αλλά με βαθμό κόντρα στη Μάλμε συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ!

Μan of the Match: Μεγάλη εμφάνιση από τον Μάντζουκιτς, πέτυχε χατ τρικ και ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα του Ολυμπιακού. Μέσα σε όλες τις φάσεις, κινητικός, ουσιαστικός, εκμεταλλεύθηκε όλα τα λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας και πέτυχε τρία γκολ!

Στο ύψος τους: Σούπερ ματς έκανε όλη η Ατλέτικο. Κόκε, Γκαρθία και Τουράν ήταν... όλα τα λεφτά για τους Μαδριλένους και μαζί με τους Γκάμπι, Τιάγκο «έπνιξαν» το κέντρο του Ολυμπιακού και έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς. Ανοιγαν διαδρόμους, προκαλούσαν ρήγματα και.... σέρβιραν στον Μάντζουκιτς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολυμπιακός... Οι ερυθρόλευκοι στο κρισιμότερο ραντεβού της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν ασυνεπείς, γνώρισαν τη συντριβή και είδαν τις ελπίδες πρόκρισης να ελαχιστοποιούνται. Εκτός ρυθμούς με το... καλημέρα, χωρίς πάθος, πολλά λάθη και αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα. Σε πολύ κακό βράδυ ο Μποτία, ο οποίος έχασε όλες τις μάχες με τον Μάντζουκιτς

Γκάφα: Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ολυμπιακός, αφού στο 9' είδε τον Ρομπέρτο να κάνει ένα απίστευτο λάθος, να δίνει τη μπάλα στον Χουανφράν και εκείνος με τη σειρά του να στρώνει στον Γκαρσία για το 1-0.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Χωρίς πάθος, αδιάβαστος, επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία, ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά ματς των τελευταίων ετών. Προδόθηκε από τα... παιδικά λάθη στην άμυνα, δεν είχε τον τρόπο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και όλες οι γραμμές αποκομμένες. Οι ελπίδες πρόκρισης λίγες, αφού περιμένει ένα μεγάλο δώρο από την Ατλέτικο και παράλληλα να κερδίσει την Μάλμε. Ο κόσμος του έδωσε δυναμικό παρών, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να τους ανταποδώσουν αυτήν την στήριξη.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μογιά, Γοδίν, Τιάγκο (46' λ.τ. Σουάρεθ), Κόκε, Ρ. Γκαρθία, Μάντζουκιτς (69' Γκριεζμάν), Αρντά (66' Ραούλ Χιμένες), Γκάμπι, Ανσάλντι, Χουανφράν και Χιμένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης (46' Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκες (72' Μπουχαλάκης), Αφελάι (46' Κασάμι) και Μήτρογλου.
gazzetta.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για απόπειρα χρηματισμού της Ξουλίδου

 
Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού της Στ. Ξουλίδου. Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου..
Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε καταγγελία της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στ. Ξουλίδου στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY περί απόπειρας δωροδοκίας της.
Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί από την Εισαγγελία Εφετών να εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ανασυρθεί από το αρχείο η εν λόγω δικογραφία και να επανεξεταστεί η υπόθεση.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει ακόμη ότι την καταγγελία της βουλευτού επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ο Αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
newsroom naftemporiki.gr