ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημερο τουρνουά της Λάρισας με την συμμετοχή 12 ομάδων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Τα πανθηρακια μας αγωνίστηκαν στα 8 από αυτά και τα πήγαν περίφημα κατακτώντας την πρώτη θέση γεγονός που μας γεμίζει ενθουσιασμό κ ενέργεια για το υπόλοιπο της σεζόν. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο Αντώνη Πακα για την άψογη φιλοξενία καθ όλη την διάρκεια του τουρνουά και τον Δήμο Λάρισας για την υποστήριξή στον ιστορικό σύλλογο του Κεραυνού Λάρισας.Αξιο αναφοράς η πρόκριση τους στα προκριματικά του finals 6 των παίδων. 
Εύγε......

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε πότε θα δοθεί – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει νέο κοινωνικό μέρισμα, την ίδια ώρα που έχουν μορφοποιηθεί ποσά για τους δικαιούχους, αλλά και κριτήρια για τη διανομή του.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το κοινωνικό μέρισμα 2019 ενδέχεται να οριστικοποιηθεί εντός του Μαΐου, ενώ δεν είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις συζητήσεις με τους θεσμούς – τα κλιμάκια των επικεφαλής θα είναι στην Αθήνα στις 6- 8 Μαΐου.

Τα ποσά που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • Εισόδημα 0 – 5.000 ευρώ ενίσχυση 450 ευρώ
  • Εισόδημα 5.000 – 7.000 ευρώ ενίσχυση 350 ευρώ
  • Εισόδημα 7.000 – 9.000 ευρώ ενίσχυση 250 ευρώ
Δυο ενήλικα μέλη
  • Εισόδημα 0 – 7.500 ευρώ ενίσχυση 675 ευρώ
  • Εισόδημα 7.500 – 10.500 ευρώ ενίσχυση 525 ευρώ
  • Εισόδημα 10.500 – 13.500 ευρώ ενίσχυση 375 ευρώ
Δυο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος
  • Εισόδημα 0 – 8.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
  • Εισόδημα 8.750 – 12.250 ευρώ ενίσχυση 612 ευρώ
  • Εισόδημα 12.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 437 ευρώ
Τρία ενήλικα μέλη ή δυο ενήλικα και δυο ανήλικα μέλη
  • Εισόδημα 0 – 10.000 ευρώ ενίσχυση 900 ευρώ
  • Εισόδημα 10.000 – 14.000 ευρώ ενίσχυση 700 ευρώΕισόδημα 14.000 – 18.000 ευρώ ενίσχυση 500 ευρώ
Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δυο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη
  • Εισόδημα 0 – 11250 ευρώ ενίσχυση 1012.5 ευρώ
  • Εισόδημα 11.250 – 15.750 ευρώ ενίσχυση 787 ευρώ
  • Εισόδημα 15.750 – 20.250 ευρώ ενίσχυση 562 ευρώ

Μήπως είστε εξαρτημένοι από το κινητό σας;

Η συνήθεια που δείχνει ότι μπορεί να έχετε σχέση εξάρτησης με την τεχνολογία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, οι άνθρωποι που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους τείνουν να έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από την τεχνολογία, συγκριτικά με εκείνους που πηγαίνουν στο κρεβάτι χωρίς αυτά.
Εταιρεία που επικεντρώνεται σε θέματα τεχνολογίας, διεξήγαγε έρευνα με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων, ηλικίας από 20 έως 30 ετών και διαπίστωσε ότι σχεδόν 80% εξ αυτών παίρνουν το τηλέφωνό τους στο κρεβάτι και αφιερώνουν κατά μέσο όρο 75 λεπτά κάνοντας scrolling πριν κοιμηθούν.
Πάνω από το 70% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους στο κρεβάτι, τα τσεκάρουν τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εκείνοι που παίρνουν τα smartphones τους στο κρεβάτι τείνουν να τα χρησιμοποιούν συχνότερα και να διαμορφώνουν τη ζωή τους γύρω από αυτά. Για παράδειγμα, 51% από αυτούς ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε 15 λεπτά μέσα στην ημέρα και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επιπλέον, 53% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους αναφέρουν ότι δεν μπορούν να περάσουν περισσότερο από μία ώρα χωρίς να τα έχουν μαζί τους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, όσοι κοιμούνται με τα smartphones τους ελέγχουν περισσότερο τις συσκευές τους και χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Η έρευνα δείχνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και συνδέονται με πολλές αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό του ατόμου.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και καλά νέα: 72% των ανθρώπων προσπάθησαν να μειώσουν τη χρήση του τηλεφώνου τους στο παρελθόν και 47% ανέφεραν ότι προσπαθούν αυτήν την περίοδο να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη τους.

Έρχονται νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ – Ποια είναι η διαφορά τους με τα παλιά

Με προδιαγραφές ασφαλείας κατά της παραχάραξης αλλά και προστασίας από βροχή, υγρασία, κρύο και ζέστη θα είναι τα καινούργια χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ που θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 28 Μαΐου.
Τα νέα χαρτονομίσματα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μην καταστρέφονται ακόμη και όταν τσαλακωθούν ή έλθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες. Πρόκειται για τα χαρτονομίσματα που παρουσίασε η ΕΚΤ στις 17 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους και τα οποία ολοκληρώνουν τη λεγόμενη σειρά «Ευρώπη». Είναι η σειρά που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2013 όταν κυκλοφόρησαν τα καινούργια των 5 ευρώ.
Στα νέα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ επικρατεί κυρίως το πράσινο χρώμα, ενώ σε εκείνα των 200 ευρώ θα κυριαρχούν αποχρώσεις του κίτρινου και του καφέ. Σε όλα, όμως, υπάρχει αναφορά στην ελληνική μυθολογία, καθώς όταν τα κοιτάζει κανείς στο φως διαγράφεται και στις δύο πλευρές το πορτρέτο της μυθολογικής Ευρώπης.
Στην κάτω αριστερή πλευρά τους φαίνεται η αξία του χαρτονομίσματος που αλλάζει χρώμα από πράσινο βαθύ σε σκούρο μπλε αναλόγως με την κλίση του. Στη δεξιά πλευρά τους μπορεί να παρατηρήσει κανείς ένα ολόγραμμα με το πορτρέτο της Ευρώπης και την αξία του χάρτινου νομίσματος, ενώ όταν αυτό κινείται, εμφανίζεται το σύμβολο του ευρώ γύρω από την αξία του, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”.
Κατά τον σχεδιασμό των χαρτονομισμάτων η ΕΚΤ έλαβε υπ’ όψιν τα άτομα με προβλήματα όρασης. Ετσι, η νέα σειρά χαρτονομισμάτων έχει πιο σαφείς χρωματικές διαφορές και πιο εμφανείς τις αξίες τους. Τα ψηφία είναι ανάγλυφα και διαφορετικού μεγέθους ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα από τους τυφλούς. Σημειωτέον ότι στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του περασμένου έτους, εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν 301.000 ψεύτικα χαρτονομίσματα σε πολλές από τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ.

Μήπως τα social media σε πλημμυρίζουν άγχος;

Ζούμε σε μια εποχή, που η κοινωνική μας ζωή κρίνεται μέσα από τα social media. Αν έχουμε περισσότερους followers και like μάς κάνει να αισθανόμαστε κοινωνικά αποδεχτοί και τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας. Αν δεν ισχύει αυτό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Μήπως, όμως, είναι καιρός να μην έχεις αυτές τις ψυχολογικές μεταπτώσεις και η πραγματική σου ευτυχία να μην είναι αλληλένδετη με τα social media σου;
Οι παρακάτω συνήθειες θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις εάν τα social media σου προκαλούν άγχος;
Καταλήγεις να κοιμάσαι αγκαλιά με το κινητό σου
Είναι γεγονός πως 7 στους 10 χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που αφιερώνουν σχεδόν όλο το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά σε αυτό. Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να αγνοεί τους γύρω σου και όσα συμβαίνουν, πιθανόν να βιώνεις το λεγόμενο FOMO (Fear of Missing Out). Το FOMO ως έννοια χαρακτηρίζει την επιθυμία να παραμένεις συνεχώς συνδεδεμένος με το τι κάνουν οι άλλοι μέσω των social media. Στην περίπτωση όμως που σου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, προσπάθησε να εστιάσεις την προσοχή σου στο τι χάνεις από τη δική σου ζωή και όχι των άλλων.
Βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού όταν ξεμένεις από μπαταρία
Και κάπου εδώ θα χρειαστεί να αναρωτηθείς αν όντως επιλέγεις να βγεις έξω για να περάσεις καλά ή για να το προβάλεις στα social media; Εάν τις περισσότερες φορές ισχύει το δεύτερο, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζεις πως η ακαταλόγιστη χρήση του κινητού, οδηγεί τις στιγμές σου στο απόλυτο κενό. Γιατί πολύ απλά δεν τις βιώνεις και δεν τις χαίρεσαι όταν πρέπει.
Η αυτοπεποίθησή σου μονίμως ταλαντεύεται
Αν η αυτοπεποίθηση σου εξαρτάται από την αποδοχή που έχεις στα social media, είναι λογικό να στρεσάρεσαι χωρίς λόγο. Βάζεις τον εαυτό σου στο τριπάκι να κάνει πράγματα για να είναι αποδεκτός από τους άλλους και όχι γιατί σε ευχαριστούν εσένα.
Αναρωτιέσαι τι χάνεις τις ώρες που δεν κάνεις scrolling
Ακόμη και όταν δεν είσαι κολλημένη με το κινητό σου, πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται μόνιμως τι χάνεις τώρα που δεν είσαι online. Τίποτα δεν χάνεις. Τουλάχιστον, διαδικτυακά. Γιατί στην ουσία χάνεις πολύτιμες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αφού αντί να συγκεντρώνεσαι στον χρόνο που περνάς μαζί του, το μυαλό σου ταξιδεύει σε μια εικονική πραγματικότητα.
Ανησυχείς για το αν η ζωή σου είναι αρκετά συναρπαστική
Βλέπεις το Instagram φίλων και γνωστών και σε πιάνει μια μικρή κατάθλιψη. Για τα ταξίδια και τα εστιατόρια που πάνε, τα ρούχα που φοράνε. Κι εσύ; Δεν έχεις λεφτά για εκείνο το κουκλίστικο boutique hotel κι εκείνο το gourmet εστιατόριο, και παύεις να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή σου. Την υγεία σου και ανθρώπους που σε αγαπάνε. Που πίστεψέ μας, οι διαδικτυακοί σου φίλοι μόνο αυτό θέλουν πραγματικά και για τους ίδιους.
Νιώθεις πως η διαγραφή του λογαριασμού σου είναι η μόνη λυτρωτική λύση
Εάν η σκέψη του να διαγράψεις την οποιαδήποτε εφαρμογή είναι η μόνη «λυτρωτική» λύση που διαθέτεις, αλλά μόνο στη σκέψη απελπίζεσαι, τότε καλό θα ήταν να αποτραβηχτείς για ένα διάστημα. Χρειάζεται να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και να θυμηθείς ποια είναι τα πράγματα που σε κάνουν στα αλήθεια να νιώθεις ευτυχία.

Μάτι: «Ο Τσίπρας και οι υπουργοί ήξεραν για τους νεκρούς»

Οργισμένη ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής μετά τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τα όσα έγιναν στο Μάτι το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ήξεραν για τους νεκρούς, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.
«Τα ντοκουμέντα που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι και το απέκρυψαν όταν έκαναν την περιβόητη συνέντευξη τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.
«Δεν πρόκειται μόνο για επίδειξη κυνισμού και αναλγησίας, αλλά για συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών», σημειώνει.
«Οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες. Οφείλει να τις αναλάβει! Σε κάθε περίπτωση θα τις αποδώσουν οι πολίτες. Δεν ξεχνούν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.
Πηγή: www.newsit.gr

Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβαρλάκια

Υλικά για 6 μερίδες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
5-6 φύλλα δυόσμο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά και πλάθετε γιουβαρλάκια. Tα βάζετε στην κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια καυτό νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Πόθεν έσχες! Προσοχή – Δεν είναι δυνατή υποβολή δηλώσεων έως τις 5 Μαΐου

Αναστέλλεται από την 1η Μαΐου 2019 έως την 5η Μαΐου 2019 η υποβολή νέων εκπρόθεσμων καθώς και τροποποιητικών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) για λόγους ενσωμάτωσης στο πληροφοριακό σύστημα για το πόθεν έσχες λειτουργίας έκδοσης ηλεκτρονικού παράβολου.
“Ως εκ τούτου όλες οι προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος παρατείνονται αναλόγως”, σημειώνεται στο πληροφοριακό σύστημα.“Διευκρινίζουμε ότι όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του συστήματος θα παραμείνουν διαθέσιμες”, προστίθεται.

Πρόστιμα

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αιτήσεις Πόθεν Εσχες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 800 ευρώ για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εκπλήρωση των ανωτέρω υποχρεώσεων. Μάλιστα δεν θα μπορούν να το αποφύγουν το πρόστιμο γιατί καθώς μόνο με την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου θα μπορούν να κάνουν Πόθεν Εσχες. Υπενθυμίζεται πως η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μέχρι την 28η Ιουνίου 2019θα οδηγήσει σε ποινικές κυρώσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



Ανακοινώθηκε σήμερα ο νέος πολιτικός συνδυασμός που θα λάβει μέρος στις επερχόμενες ευρωεκλογές για την Ευρωβουλή στις 26 Μαΐου 2019, με την ονομασία ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Ο πολιτικός φορέας  προέρχεται από την συνεργασία τριών πολιτικών κομμάτων:
  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)
  2. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
  3. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Η Συνέντευξη Τύπου έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ στην Αθήνα. Από πλευράς Άρματος Πολιτών, παρέστη ο Πρόεδρος και Επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Δημαράς, από την Ε.ΠΟ.Σ ο Εκπρόσωπος του κόμματος Μιχαήλ Πατσίκας και από το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα ο Επικεφαλής Γρηγόρης Πέτρου.
Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής του Άρματος Πολιτών τόνισε μεταξύ άλλων πως το ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι ένα στοίχημα και μήνυμα για την ανάγκη που ο δημοκρατικός χώρος αντιμετωπίζει δεκαετίες, την συνένωση κινημάτων που διέπονται από τις ίδιες βασικές αρχές. Χαρακτήρισε ως υβριστική την δήλωση του κ. Τσίπρα πως εξαναγκαστήκαμε και εκβιαστήκαμε να υπερψηφίσουμε μνημόνια καθώς γνωρίζουμε πως ο ελληνικός λαός όταν εκβιάζεται δίνει την μάχη του χωρίς να σκεφτεί το κόστος.
Ο Επικεφαλής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, τόνισε μεταξύ άλλων πως η ψήφος του Έλληνα πολίτη στο ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα είναι η σφαίρα στο τέρας της παγκοσμιοποίησης και θα είναι καταλυτική για μία Ευρώπη των εθνών.
Όπως το 2015, που κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το ΟΧΙ του λαού νίκησε τις δυνάμεις που στήριζαν το ΝΑΙ, όπως το 2018, κόντρα σε κάθε τρομοκρατία που ο ελληνικός λαός πραγματοποίησε τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων δεκαετιών. Συμπλήρωσε πως αν και τα συστημικά μμε δεν θα παρουσιάσουν τον συνδυασμό και οι δημοσκόποι δεν θα τον εντάξουν στις δημοσκοπήσεις τους, δεν μπορούν να φιμώσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, τόνισε μεταξύ άλλων την δημιουργία κινήτρων για την αντιστροφή της υπογεννητικότητας καθώς και μείωση της εσωτερικής μετανάστευσης σε χώρες της ΕΕ που έχει δημιουργήσει πληγή στην ελληνική κοινωνία και οικονομία συμπληρώνοντας πως είναι αναγκαία η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και η δημιουργία ενός δημοκρατικού πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου ως ελπίδα ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής κρατών και λαών
Παραθέτουμε την ομιλία του Μιχαήλ Πατσίκα (κείμενο και video).

https://eposellas.gr/2019/05/omilia-michail-patsika-stin-paroysiash-toy-chfodeltioy-arma-synergasias-eyroekloges-2019/

Γραφείο Τύπου
Αθήνα  2 Μαΐου 2019

 

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 91-45 από τον Παναθηναϊκό, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιστιαίας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Ο Πιερικός Αρχέλαος, αγωνιζόμενος απέναντι στον περσινό Πρωταθλητή Παναθηναϊκό, δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των Πρασίνων, έμεινε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πίσω στο σκορ και παρά τη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτριές του, γνώρισε την ήττα απέναντι σ’ έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 11-0 στο 4’ 02” και τον Πιερικό Αρχέλαο να μένει χωρίς σκορ για 4’ 27”, τη διαφορά να ξεπερνά τους είκοσι πόντους (24-3) στο 8’ 49” και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 29-5.
Με την συμπλήρωση ενός αγωνιστικού λεπτού στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 36-5, με τις παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου να ισορροπούν στην συνέχεια το παιχνίδι και το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε σε 49-15 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Ισορροπημένο ήταν και το πρώτο εξάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, με τις παίκτριες του ΠαναθηναΙκού να παίρνουν στην συνέχεια τα ηνία του αγώνα και να προηγούνται στην ολοκλήρωσή του με 72-25.
Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 91-45.
Διαιτητές: Τζίμα – Γκότσου.
Δεκάλεπτα: 29-5, 49-15, 72-25, 91-45.
Παναθηναϊκός ΑΟ (Καντζιλιέρης): Κοιλιά Π. 2, Πρίφτη 10, Μουρίκη 12, Πλωτά 5, Κοιλιά Ν., Κουκή 11, Μούτσα 15, Εζέτζα 15, Ζαρρή 2, Τριανταφύλλου 6, Δαυλάκου 7, Μαυράκη 6.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή, Κιλ 4 (2/5 δ., 3 ρ.), Κιολέογλου 6 (3/8 δ., 0/7 τρ., 2 ρ., 2 ασ. 2 κλ., 1 κοψ., 6λ.), Μάντζου 8 (4/6 β., 2/3 δ., 0/2 τρ., 3 ρ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοω., 4 λ.), Καρανικόλα 1 (1/2 β., 0/3 δ., 0/1 τρ., 4 ρ., 1 ασ.), Παπαζιώγα 2 (1/1 δ.), Μάντη 2 (1/2 δ., 1 ασ., 2 κλ.) , Μπουμπουλέντρα 6 (3/10 δ., 11 ρ., 1 ασ. 1 κλ., 1 κοψ.), Καρατάσιου 16 (7/9 β., 3/9 δ., 1/7 τρ., 4 ρ., 2 κλ., 2 κοψ., 7 λ.), Δημητριάδου, Παντζιάλα (0/2 β., 0/1 δ., 0/1 τρ., 4 ρ., 1 ασ., 1 κοψ.).
Ομαδικά στατιστικά Παναθηναϊκού: 9/11 βολές, 35/75 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 55 ριμπάουντ (31 αμυντικά + 24 επιθετικά), 27 ασίστ, 11 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 10 λάθη, 11/14 αιφνιδιασμοί.
Ομαδικά στατιστικά Πιερικού Αρχέλαου: 12/19 βολές , 15/42 δίποντα, 1/19 τρίποντα, 31 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 10 επιθετικά), 8 ασίστ, 8 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 17 λάθη,  1/6 αιφνιδιασμοί.
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η αθλήτρια του Πιερικού Αρχέλαου Ξανθίππη Καρατάσιου δήλωσε τα εξής: "Κερδίσαμε πάρα πολλά από αυτό το παιχνίδι γιατί είχαμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι θα μάθουμε να παίζουμε κι εμείς σε αυτό το ρυθμό και να γίνουμε δυνατότερες. Θα συνεχίσουμε δυνατά και στα επόμενα παιχνίδια γιατί είμαστε μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες, κάθε μία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυτό θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε κάτι περισσότερο".

Το πανόραμα της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων
01.05.2019
ΑΣ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ 61-67
ΟΑ Χανίων - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 34-53
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 65-49
02.05.2019
ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΟΑ Χανίων 36-59
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΑΣ ΠΑΟΚ 78-76
Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 91-45
03.05.2019
15:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
17:00 ΟΑ Χανίων - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
19:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας
04.05.2019
14:00 ΟΑ Χανίων -  Παναθηναϊκός ΑΟ
16:00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ ΠΑΟΚ
18:00 ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας
05.05.2019
10:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΟΑ Χανίων
12:00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
14:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
15:30 Τελετή Λήξης
Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός ΑΟ 4
2. ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 4
3. ΟΑ Χανίων 3
4. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 3
5. ΑΣ ΠΑΟΚ 2
6. ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 2

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 65-49 του Σύλλα Αιδηψού, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιστιαίας, σε αγώνα για τη 1η αγωνιστική της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων.





Οι παίκτριες του Πιερικού Αρχέλαου, άφησαν στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, το άγχος το οποίο κυριάρχησε στην αγωνιστική τους συμπεριφορά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης κι έφτασαν σε μία δίκαιη επικράτηση επί του Σύλλα Αιδηψού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Καλύτερα μπήκε στην αναμέτρηση ο Σύλλας Αιδηψού, ο οποίος προηγήθηκε με 8-3 στο 4’ 08”, με τον Πιερικό Αρχέλαο να ισορροπεί στην συνέχεια το παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 14-11 υπέρ του Σύλλα Αιδηψού.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Σύλλα Αιδηψού να σημειώνει τέσσερις αναπάντητους πόντους και να προηγείται με 18-11 (11’ 41”), με τις παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου να αντιδρούν και να περνούν για πρώτη φορά μπροστά στο 13’ 19” με 19-18. Ένα σερί οκτώ πόντων από την πλευρά του Σύλλα Αιδηψού του έδωσε προβάδισμα έξι πόντων (28-22) στο 16’ 35”, ωστόσο η ομάδα της Κατερίνης απάντησε με οκτώ αναπάντητους πόντους και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 30-28 στο 18’ 19” και το πρώτο μισό της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με 31-30 υπέρ του Σύλλα Αιδηψού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πιερικό Αρχέλαο να τρέχει ένα σερί δώδεκα πόντων και να προηγείται με 42-31 στο 25’ 39”. Δύο εύστοχα τρίποντα από τις παίκτριες του Σύλλα Αιδηψού διαμόρφωσαν το 42-37 στο 26’ 48”, με τον Πιερικό Αρχέλαο να απαντά με ένα νέο σερί (8-0) και να ξεφεύγει με δεκατρείς (50-37) στο 29’ 19”.

Ισορροπημένο ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Πιερικό Αρχέλαο να φτάνει στην τελική επικράτηση με 65-49.


Διαιτητές: Γιακείμη – Φραγκούλη.
Δεκάλεπτα: 11-14, 30-31, 50-37, 65-49.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 7 (1/1 β., 3/9 δ., 0/2 τρ., 7 ρ., 2 ασ. 1κλ, 1 κοψ., 1 λ.), Κιλ 8 (4/10 δ., 5 ρ., 1 κοψ.), Κιολέογλου 18(4) (3/4 δ., 4/8 τρ., 6 ρ., 2 ασ. 1 κλ., 2λ.), Μάντζου 2 (1/2 δ., 0/4 τρ., 2 ρ., 1 κλ., 1 λ.), Καρανικόλα (0/1 δ., 2 ρ., 1 ασ. 2 κλ.), Παπαζιώγα (1 ρ.), Μάντη 5(1) (1/3 δ.,1/2 δ., 8 ρ., 3 ασ., 1 κλ., 3 λ.) , Μπουμπουλέντρα 6 (3/10 δ., 0/1 τρ., 8 ρ., 2 ασ. 1 κλ., 2 κοψ., 1 λ.), Καρατάσιου 19(4) (1/2 β., 3/8 δ., 4/17 τρ., 6 ρ., 12 ασ., 2 κλ., 1 κοψ., 6 λ.), Δημητριάδου, Παντζιάλα (0/1 δ., 3 ρ., 1 κλ.).

ΣΚ Σύλλας Αιδηψού (Κουβαράς): Ρηγοπούλου, Καπόλου 6, Καπλανάι, Λούμη 6 (2), Νίτσογλου 11 (1), Τσαβόνι 8, Πατσούρα 6, Μαχαίρα 10 (2), Σουλιάδη 2.

Ομαδικά στατιστικά Πιερικού Αρχέλαου: 2/3 βολές , 18/48 δίποντα, 9/34 τρίποντα, 48 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 19 επιθετικά), 22 ασίστ, 10 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 17 λάθη,  8/15 αιφνιδιασμοί.
Ομαδικά στατιστικά Σύλλα Αιδηψού: 8/10 βολές, 13/41 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 34 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 5 επιθετικά), 15 ασίστ, 12 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 24 λάθη, 5/12 αιφνιδιασμοί.

Χατζηιωάννου (προπονητής Αρχέλαου Κατερίνης): "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη πρώτη νίκη που πετύχαμε σε Πανελλήνιο. Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, τα κορίτσια έδειχναν ότι είχαν άγχος, ωστόσο το ξεπεράσαμε στην πορεία. Νομίζω ότι πήραμε δίκαιη νίκη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το ξεπερνάμε, κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι ξέρουμε ότι το τουρνουά είναι δύσκολο, αλλά μέσα από αυτές τις δυσκολίες οι παίκτριες θα γίνουν καλύτερες και θα βελτιωθούν".