ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: 55χρονος άνδρας έπεσε από την Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - Εντοπίστηκε το πτώμα του

Φωτογραφία για Πάτρα: 55χρονος άνδρας έπεσε από την Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - Εντοπίστηκε το πτώμα του
Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, έπεσε από το κατάστρωμα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου στη θάλασσα, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της πτώσης του έγινε αντιληπτός από εργαζόμενο στην κοινοπραξία «ΓΕΦΥΡΑ» που ενημέρωσε τις αρχές. Όπως είπε τον είδε να πέφτει ανάμεσα στους πυλώνες Μ1 και Μ2.

Στη γέφυρα επικράτησε πανικός με τους διερχόμενους οδηγούς να σταματούν και να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο της κινητοποίησης. Μέχρι στιγμής το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ακόμα μία αυτοκτονία, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
xespao

Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .Τιμητική Διάκριση του Παιδικού τμήματος της ΠΑΕ Ποντίων 2012-13

Τιμητική Διάκριση του Παιδικού τμήματος της ΠΑΕ Ποντίων 2012-13
από την ΕΠΣ Μακεδονίας για την Κατάκτηση της 1ης θέσης στο όμιλο και 6η συνολικά την περσινή περίοδο.
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία είναι αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2012- 2013 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο.
Μεταξύ των Σωματείων είναι και η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που το Παιδικό της τμήμα την περσινή περίοδο κατέκτησε την 1η θέση στον 10ο όμιλο, απέκλισε στις επόμενες φάσεις ομάδες όπως τον Πιερικό ,τον Ελλήσποντος Μαδύτου και τον ΠΑΟ Κουφαλίων ενώ σταμάτησε στην τετράδα από την ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης η οποία και κατέκτησε την 1η θέση στο ΠΑΙΔΙΚΟ. Τελικά κατέκτησε την 6η θέση στην ΕΠΣΜ μετά ένα δυνατό παιχνίδι όπου έχασε με 1 – 0 από την ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.
Οι παίχτες του Άγγελου Κούτου παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο σε όλη την αγωνιστική περίοδο διακρίθηκαν για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς συνεχίζουν στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που αγωνίζεται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας.
Τιμητική Διάκριση του Παιδικού τμήματος της ΠΑΕ Ποντίων 2012-13
 από την  ΕΠΣ Μακεδονίας για την Κατάκτηση της 1ης θέσης στο όμιλο και 6η συνολικά την περσινή περίοδο.
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία είναι αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2012- 2013 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο. 
Μεταξύ των Σωματείων είναι και η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που το Παιδικό της τμήμα την περσινή περίοδο κατέκτησε την 1η θέση στον 10ο όμιλο, απέκλισε στις επόμενες φάσεις ομάδες όπως τον Πιερικό ,τον Ελλήσποντος Μαδύτου  και τον ΠΑΟ Κουφαλίων ενώ σταμάτησε στην τετράδα από την ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης  η οποία και κατέκτησε την 1η θέση στο ΠΑΙΔΙΚΟ. Τελικά κατέκτησε την 6η θέση στην ΕΠΣΜ μετά ένα δυνατό παιχνίδι όπου έχασε με 1 – 0 από την ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.
Οι παίχτες του Άγγελου Κούτου παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο σε όλη την αγωνιστική περίοδο διακρίθηκαν για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς συνεχίζουν στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που αγωνίζεται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας.

Γδύσαμε στ” αποδυτήρια την πιο καυτή Dj στην Ελλάδα


Είναι γνωστή ως Miss Vanity και σε κάθε εμφάνιση της προκαλεί πανικό.
Η Ελληνίδα Dj Veronica Scandale, όπου και να πάει έχει πίσω της ουρά από άντρες που την ακολουθούν πιστά σε κάθε εμφάνισή της. Και όπως φαίνεται όχι άδικα, αφού τους προκαλεί.
Το κορίτσι τολμά να κάνει φωτογραφήσεις που συζητιούνται και δεν ξεχνιούνται. Αυτή τη φορά επέλεξε να πάρει σέξι πόζες με και χωρίς ρούχα, μέσα σε αποδυτήρια και να αναστατώσει για ακόμη μια φορά τον αντρικό πληθυσμό.  Ό,τι έχει κανείς το δείχνει τελικά… και η μικρή ποζάρει στον φακό του Στέλιου Στεφανίδη και τα δείχνει… όλα!!!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου


Σας ενημερώνουμε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην Πετρόστρουγκα (χρόνος ανάβασης 3 ώρες). Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα. 

Ώρα συνάντησης: 8.00 π.μ.
Μέρος συνάντησης: Γκορτσιά

--
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μέλος στις * Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης * Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας * Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Είσοδος Χαράδρας Ενιππέα, Λιτόχωρο Πιερίας, Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
τηλ. & φαξ: 23520 82444,  email: eos.litohorou@gmail.com, blog eoslitohorou.blogspot.com
Skype: eos.litohorou
---
ALPINE CLUB OF LITOHORO
Member of: Hellenic Federation of Mountaineering & Climbing * General Secretariat for Civil Protection * General Secretariat for Sports
Entrance of Enipeas Gorge, Litohoro, P.O. 45, P.C. 60200
​, 
Pieria
​, Greece​
Skype: eos.litohorou

Πέτρος Κιάφας: «Δεν με ενδιαφέρει μία πιθανή κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014»



Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Δίου – Ολύμπου Πέτρου Κιάφα

Με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήθελα να δηλώσω πως δε θα με ενδιέφερε μια πιθανή κάθοδος στο δήμο Δίου - Ολύμπου αλλά ούτε και στην περιφέρεια όπως γράφτηκε πρόσφατα, εξάλλου ο δήμος Δίου Ολύμπου εκπροσωπείτε εκεί επάξια από έναν ικανότατο άνθρωπο, τον κύριο Τσιμήτρη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, όλους αυτούς που επί σειρά ετών με πίστεψαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Ελπίζω και εγώ από την μεριά μου να έδωσα τον καλύτερο εαυτό.

Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν και να παροτρύνω νέους ανθρώπους να το τολμήσουν για να βάλουν και αυτοί ένα λιθαράκι.

Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, το κριτήριο οφείλει να είναι μόνο ένα: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Τα άτομα που καθημερινά έχουν δώσει το στίγμα τους και όχι ατομικό συμφέρον και ακραίες φιλοδοξίες πρέπει να στηριχθούν.

Κιάφας Πέτρος
Δημοτικός σύμβουλος Δίου – Ολύμπου



Πρόταση-σοκ του ΚΕΠΕ: Κομμένος ο κατώτατος μισθός στους νέους για ένα χρόνο!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Κάποτε θα συνέβαινε και αυτό, αναπόφευκτα.
Σε μία ανάλυση που προκαλεί αποτροπιασμό, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει την κατάργηση του κατώτατου μισθού σε νέους έως 24 ετών (ή και ως 29, σε διευρυμένη εφαρμογή), ως κίνητρο σε επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν δοκιμαστικά!
Δηλαδή, πρακτικά το ΚΕΠΕ προτείνει να έχουν το δικαίωμα οι εργοδότες να απασχολούν ακόμα και δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο νέους εργαζομένους, για να μειωθεί (εικονικά) η ανεργία και να έρθει αυτό που κάποιοι λένε «ανάπτυξη», αλλά μοιάζει εντυπωσιακά με «εξαθλίωση».
Η λογική, προφανώς, είναι «αφού δεν μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία, ας κάνουμε πως τη μειώνουμε».
Η ανάλυση αυτή περιλαμβάνεται στο παρθενικό τεύχος  της νέας μηνιαίας έκδοσής του ΚΕΠΕ με τίτλο «Ελληνική Οικονομία», και αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, στο δεύτερο τεύχος θα προτείνεται ο λιθοβολισμός όλων αδιακρίτως των δημοσίων υπαλλήλων για να γλιτώσουμε από το «υπέρογκο Δημόσιο».

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 20ης-Βαθμολογία-Επόμενη 21η αγωνιστική


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 1-2

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ -ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 2-0

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6-3


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ 2-0

Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  8-0

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 0-1

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 0-3 Α.Α.

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  54
2 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  48
3 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  45
4 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  44
5 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  42
6 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012    37
7 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  33
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  28
9 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  26
10 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  26
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  24
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  16
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  11
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006   9
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6
*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί του, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ 21Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  3-0 Α.Α.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ- Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ -ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ

Αρμενίζουμε στραβά... ευθεία προς το παγόβουνο?



 Αλέξη προλαβαίνεις ή περιμένεις να στρίψει το παγόβουνο;
Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί το κράτος ξόδευε περισσότερα από όσα μπορούσε να εισπράττει από φόρους και τα ξόδευε άσκοπα χωρίς να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες. Η εκτεταμένη διαφθορά στην κορυφή, το μέσον και η βάση της πυραμίδας συναρτάται κυρίως της γραφειοκρατίας και της μεγάλης συμμετοχής του κράτους στον κύκλο της οικονομικής δραστηριότητας.

Μετά από 30 και πλέον χρόνια ιδιότυπης εκδοχής "βαλκανοσοβιετικού" τύπου σοσιαλισμού ο παραγωγικός ιστός της χώρας στη μεταπολίτευση διαλύθηκε.

Τον άφησαν να διαλυθεί, καλλιεργώντας ένα κλίμα εχθρότητας προς κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός της κρατικοδίαιτης που έδινε μέρισμα στα διεφθαρμένα στελέχη της κρατικής και κομματικής γραφειοκρατίας...

Προκειμένου να έχουν την αποδοχή και την ψήφο της κοινωνίας, μέσω πελατειακών διορισμών στο δημόσιο, πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και  διαφθοράς στη βάση της κοινωνίας μοίραζαν τα δανεικά και τις επιδοτήσεις και προς τις χαμηλότερες βαθμίδες της πυραμίδας...

Αυτούς που μας χρεοκόπησαν εμείς τους ψηφίζαμε για δεκαετίες, κατά συνέπεια όσα ακούγονται για επαχθές χρέος είναι τουλάχιστον υπεκφυγές και ανήκουν στην κατηγορία των δικαιολογιών που χρησιμοποιούν οι ανώριμοι άνθρωποι και οι  λαοί για να αιτιολογήσουν τα λάθη τους προκειμένου να συνεχίσουν να τα επαναλαμβάνουν μέχρι τελικής εξαφάνισης.

Το τραγικό της ελληνικής  υπόθεσης είναι πως σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, θωπεύει αυτή την ανωριμότητα και δημαγωγεί υποσχόμενη πως διαθέτει τη μαγική συνταγή η χώρα να ανακτήσει την προτεραία ευημερία με δανεικά...

Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σχέδιο πως ξέρει τι θέλει να το κάνει αν τελικά το κερδίσει. Σχεδόν δύο χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει κάποιο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Σχέδιο δεν υπάρχει ούτε από την αντιπολίτευση που ο στόχος εκμετάλλευσης  της εξουσίας την αναγκάζει να προσαρμόζει τα τριτοκοσμικά γραφικά αριστερά συμφύρματα με σοσιαλδημοκρατικές κοινοτυπίες και επιπόλαια δείγματα  υποταγής στις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον και όποιον νομίζει πως έχει λόγο στα μελλούμενα...

Μοιάζει με την δημαγωγική συνταγή που έφερε στην εξουσία τον Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η οποία  ξαναζεσταμένη παρουσιάζεται σαν επεξεργασμένο συνεκτικό πρόγραμμα.

Παρουσιάζεται σαν λύση του προβλήματος της ελληνικής  χρεοκοπίας το μοντέλο που οδήγησε την χώρα στη χρεοκοπία και απειλεί να τη στείλει στο χάος του τρίτου κόσμου.

Επί της ουσίας, το σχέδιο της αντιπολίτευσης αποτελεί μια καθυστερημένη απομίμηση του μοντέλου με το οποίο ήρθαν στην εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι παλαιάς κοπής σοσιαλιστές της νότιας Ευρώπης.

Άξονας του μοντέλου αυτού είναι πως η λύση του ελληνικού προβλήματος περνά από ένα σχέδιο Μάρσαλ του Βορρά προς το Νότο και όχι η δημιουργία συνθηκών προσέλκυσης επενδύσεων και ανταγωνισμού των οικονομιών του Βορρά και των υπολοίπων γενικότερα όπως αρμόζει σε σχέσεις ισοτιμίας. Με τον ίδιο τρόπο ο Ανδρέας Παπανδρέου με την εξασφάλιση των ΜΟΠ έβαλε τη βάση για την διάλυση της παραγωγικής υποδομής και την ανάπτυξη της παρασιτικής ευημερίας με την  εχθρότητα προς την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Η εχρότητα προς την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνιμσό είναι η πηγή της φτώχειας που περιμένει τη χώρα και της εθνικής αδυναμίας.

Κανένα σχέδιο Μάρσαλ δεν μπορεί να σώσει εμάς και την αξιοπρέπειά μας,  αν η χώρα δεν λύσει το ασφαλιστικό, δεν περιορίσει το κράτος και δεν συμφωνήσει σε ένα μακροπρόθεσμο ελκυστικό φορολογικό και οικονομικοπολιτικό περιβάλλον προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις.

Η αποτυχία του σοσιαλισμού

Οι «παλαβομάρες» που εμφανίζει σαν σχέδιο εξόδου από τη χρεοκοπία κυρίως η αξιωματική  αντιπολίτευση, αποτελούν μια ακραία εκδοχή (αν υπάρχει κάποιο σχέδιο) του μοντέλου  που προσπάθησε να εφαρμόσει τα δυο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Ολαντ στη Γαλλία και παλιότερα ο Μιτεράν.

Την εβδομάδα που πέρασε, ενώ όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή στην κρεβατοκάμαρα του Γάλλου προέδρου, λίγοι πρόσεξαν την εγκατάλειψη του μοντέλου του γαλλικού σοσιαλισμού που απέτυχε παταγωδώς τα δυο περίπου τελευταία χρόνια.

Πριν λίγες μέρες ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε τη φράση  «L΄offre crée même la demande», το οποίο σημαίνει «η προσφορά στην πραγματικότητα δημιουργεί μόνη της τη ζήτηση».

Τούτο είναι στον αντίποδα της λογικής "Φέρτε λεφτά να τονώσουμε τη ζήτηση να έρθει η ανάπτυξη", που έχει κάνει σημαία το κόμμα του κ. Τσίπρα αλλά και η υπόλοιπη δεξιά και αριστερά. Η παραπάνω φράση του κ. Ολαντ σημαίνει πως πρώτα πρέπει να παραγάγουμε κάτι, να το πουλήσουμε και με τα έσοδα να δημιουργήσουμε ζήτηση.

Η στροφή της Γαλλίας θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και δη την Ελλάδα που τρέφει ψευδαισθήσεις για τις εναλλακτικές επιλογές εξόδου από την κρίση που διαθέτει.

Η διακυβέρνηση Ολαντ στη Γαλλία μείωσε την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας. Οι επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά  και η ανεργία φαίνεται πως δεν ελέγχεται.

Πριν από λίγες μέρες π.χ. οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών της Goodyear στην πόλη Αμιέν της βόρειας Γαλλίας κρατούσαν ως ομήρους δύο από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας.

Το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας στην Αμιέν είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2013, έπειτα από χρόνια σκληρών αντιπαραθέσεων μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των εργατικών συνδικάτων. Τον περασμένο Νοέμβριο η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα περαιτέρω λειτουργίας του εργοστασίου.

Σας θυμίζει κάτι; Με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν στην Ελλάδα η Pirelli και η Goodyear στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά  την πρώτη δεκαετία του σοσιαλισμού.

Λίγες μέρες νωρίτερα ένα άρθρο του Newsweek έκανε άνω κάτω τη Γαλλία.  «Πώς ένα κράτος-κόκκορας έγινε κράτος-στρουθοκάμηλος» ήταν ο τίτλος του άρθρου, που έγραψε η Τζανίν Ντι Τζιοβάνι, μία αμερικανίδα δημοσιογράφος που ζει στο Παρίσι.

Στο άρθρο η δημοσιογράφος έλεγε για τον Μοσκοβισί: «ο τόσο μισητός (από τους Γάλλους) υπουργός Οικονομικών», υπογραμμίζει το ΄αστρονομικό΄ κόστος ζωής στο Παρίσι, όπου μισό λίτρο γάλα ΄κοστίζει 3 ευρώ΄, ενώ αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας, η οποία επισήμως αγγίζει 3 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ΄ανεπίσημα΄ αγγίζει τα 5 εκατομμύρια»...

Η παρένθεση του κατά Ολαντ σοσιαλισμού...

Ο πρόεδρος Ολαντ εξελέγη πρόεδρος το 2012 με σύνθημα την αντεπίθεση στη λιτότητα, την αύξηση της φορολογίας και την επιδίωξη της ανάπτυξης μέσω της τόνωσης της ζήτησης. Δυο χρόνια αργότερα η κατάσταση στη γαλλική οικονομία είναι χειρότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, ανακοίνωσε πως  θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

"Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια", είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. "Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει", πρόσθεσε.

"Θέτω έναν καινούριο στόχο, ότι μέχρι το 2017 θα έρθει το τέλος των οικογενειακών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ισοδυναμεί με 30 δισ.", είπε τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη "να ξαναβρεί η Γαλλία την οικονομική ορμή της".

Το δις εξαμαρτάνειν

Δύο φορές τα τελευταία τριάντα χρόνια οι Γάλλοι ψήφισαν αριστερά, πιστεύοντας το όραμα μιας αριστερής λύσης για τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου στα όρια των ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης. Και τις δύο, το θαύμα δεν κράτησε παραπάνω από μια διετία... όσο χρειάστηκε για να έρθει η οικονομία στα όρια της κατάρρευσης και η ανεργία να εκτιναχθεί στα ύψη. Στην Ελλάδα που τα "θαύματα" κρατάνε περισσότερο, το κόστος είναι μεγαλύτερο...

Την πρώτη φορά επί προεδρίας Μιτεράν στις αρχές της δεκαετίας του ΄80...

Η κυβέρνηση Μιτεράν Κομμουνιστών αρχικά κρατικοποίησε  πέντε μεγάλες βιομηχανίες, τριάντα έξι τράπεζες και δυο οικονομικούς οίκους.

Οι κοινωνικές δαπάνες εκτοξεύθηκαν, τα όρια συνταξιοδότησης μειώθηκαν. Οι αριστεροί πίστευαν πως η αύξηση της ζήτησης και οι συνταξιοδοτήσεις θα μείωναν την ανεργία. Παραμένει πάγια αυτή η θέση στην ευρωπαϊκή αριστερά για δεκαετίες.

Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική το έλλειμμα τινάχθηκε, το φράγκο υποτιμήθηκε τρεις φορές. η ανεργία αυξήθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν οι σοσιαλιστές να πάθουν πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές του 1983.

Το 1985 ο Μιτεράν ανέκρουσε πρύμναν, άλλαξε πολιτική και υπουργό οικονομίας, επιλέγοντας το φιλελεύθερο σοσιαλιστή Ζακ Ντελόρ,  η αριστερή επανάσταση εγκαταλείφθηκε και η Γαλλία σώθηκε. Οι δαπάνες μειώθηκαν οι δημόσιες επιχειρήσεις αναδιαρθρώθηκαν και άρχισαν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η κατάσταση στη Γαλλία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Έλληνες σοσιαλιστές. Το 1985 η στροφή του Μιτεράν αποτέλεσε μαζί με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους μετά τρια χρόνια παπανδρεϊκού σοσιαλισμού το άλλοθι για την ανάλογη στροφή του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόλις κέρδισε τις πρόωρες εκλογές ανέθεσε στον κ. Σημίτη να συμμαζέψει την υπό κατάρρευση οικονομία.

Την ίδια εποχή η Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία έλεγε πως ο σοσιαλισμός διαρκεί μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των άλλων και δικαιωνόταν.

Καιροί  μενετοί

Άξιο προσοχής είναι επίσης πως η στροφή Ολαντ γίνεται σε μια περίοδο που το ακροδεξιό ξενοφοβικό Εθνικό Μέτωπο εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πρώτο κόμμα, επιβεβαιώνοντας την άλλη φιλελεύθερη ρήση πως φασισμός είναι αυτό που ακολουθεί όταν αποδειχτεί πως ο σοσιαλισμός ήταν ψευδαίσθηση.

Η σημασία της πρόσφατης στροφής του Ολαντ έχει αξία  γιατί αποτελούσε την πλέον ισχυρή πολιτική δύναμη της Ευρώπης που εστίαζε στην στρατηγική εξόδου από την κρίση με την αύξηση της ζήτησης και όχι με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω και της λιτότητας.

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα σύσσωμο από νεοκομμουνιστές, σοσιαλιστές, τα μεταστάντα στο ΣΥΡΙΖΑ λαμόγια του ΠΑΣΟΚ  και ΤΗ λαϊκή δεξιά, χάνουν  και θεωρητικά άλλον ένα σύμμαχο της υπεράσπισης του παρασιτισμού μέσω της αντίληψης: Βοηθήστε μας να αυξήσουμε τη ζήτηση για να βγούμε από την ύφεση.

Πολιτική, η οποία στην πράξη μεταφραζόταν δώστε μας επιδοτήσεις και δάνεια να εισάγουμε προϊόντα και ανοίγουμε εμπορικά κέντρα και σουβλατζίδικα.

Η στροφή Ολαντ ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Ευρώπη. Και τούτο σημαίνει πως χώρες δορυφόροι όπως η Ελλάδα ακολουθούν αναγκαστικά σε ανάλογη πορεία.

Τόχουμε πάρει χαμπάρι στην Ελλάδα πως συνεχίζουμε να αρμενίζουμε στραβά... ευθεία προς το παγόβουνο;

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει πως είμαστε στο ΄85 για να κερδίσει τις εκλογές και να στρίψει το καράβι χωρίς να βρεθεί ο ίδιος και η χώρα στο κενό;






capital


( ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΛΥΚΟΙ 1-0 το γκολ ο Μυστακίδης Ελευθέριος ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 11 Χ 11 3ος ΟΜΙΛΟΣ


Ε.Π.Σ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 11 Χ 11  3ος ΟΜΙΛΟΣ.
ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΛΥΚΟΙ ΑΕ 1-0
Σε ένα πολλή δύσκολο αγωνιστικό χώρο.
Το γκολ ο Μυστακίδης Ελευθέριος με ωραίο  πλασέ σουτ έξω  από την μεγάλη περιοχή

Νίκη στο λασπόλουτρο του Καλοχωρίου με 1 – 0 πέτυχαν οι προπαίδες των Ποντίων επί των Λύκων ΑΕ. Το γκολ πέτυχε ο Μυστακίδης Ε. στο πρώτο ημίχρονο όταν σε μια αντεπίθεση κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είχε κάνει έξοδο. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας , ήταν δυνατό μέσα σε αθλητικά πλαίσια ενώ ο αγωνιστικός χώρος, λόγω της πρωινής βροχής, δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν.
Οι παίχτες του Μπεκιάρη Γ. προσπάθησαν και πίεσαν ψηλά έχοντας ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα όμως σταμάτησαν πάνω στο καλό τερματοφύλακα των Λύκων που σε μια περίπτωση απέκρουσε και με το βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού ωραίο σουτ του Τσενικλή Κ. στο δεύτερο ημίχρονο.
Έτσι η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 34 βαθμούς έχοντας μέχρι τώρα 11 νίκες , 1 ισοπαλία και 2 ήττες στον 3ο όμιλο του Πρωταθλήματος υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι δύσκολο με το πρωτοπόρο Ντίνο Κούη όπου οι Πόντιοι ευελπιστούν σε μια καλή εμφάνιση αλλά και σε βαθμό αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις.
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης ( Προπονητής : Μπεκιάρης Γιώργος) : Νταμπώσης Φ. (Τ), Σαββίδης Π., Τουλίκας Σ., Τερζίδης Π., Κουτσουράς Γ., Τσενικλής Κ. , Κατσάρας Α., Τουλίκας Γ. , Μυστακίδης Λ., Καρακούσης Γ. , Σαχμπάζωβ Ν., Χατζηαργυρίου Α. , Κάπε Ε, Ζαχούλης Β., Χήρας Κ., Χριστοδουλής Γ. (Τ), Αποστολόπουλος Α.

Αυτή είναι η ΟΝΕ που προωθείται με πρόσχημα την κρίση


Αυτή είναι η ΟΝΕ που προωθείται με πρόσχημα την κρίση Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
  Του Γιώργου Δελαστικ
 
Δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ ο ευρω-γολγοθάς της Ελλάδας! Δεν πρόκειται για κάποια παροδική δυσκολία. Η τραγική κατάσταση που ζούμε είναι ακριβώς η οικονομική ενοποίηση της ΕΕ που προωθείται, αξιοποιώντας και τη δημοσιονομική κρίση! Πρέπει να το πάρουμε απόφαση επομένως ότι έτσι θα ζούμε και στο μέλλον εφόσον η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και εφόσον η Γερμανία συνεχίζει να ασκεί την ίδια πολιτική, η οποία είναι απολύτως σωστή για την προώθηση των γερμανικών συμφερόντων! Αυτό είναι το συνολικό συμπέρασμα από την πολύ χρήσιμη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, η οποία παρουσιάζει τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης και για την οποία γράψαμε και χθες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο προϋπολογισμός κάθε κράτους της Ευρωζώνης πρώτον, υπόκειται στην «προληπτική εποπτεία και έλεγχο» από την ΕΕ. Δεύτερον, η πορεία εκτέλεσής του ελέγχεται στενότερα από την Κομισιόν, με την οποία η κάθε κυβέρνηση κράτους της Ευρωζώνης υποχρεούται να βρίσκεται σε μια «συνεχή διαδικασία διαβούλευσης», να υφίσταται δηλαδή τον διαρκή έλεγχο της Κομισιόν. Τρίτον, κάθε χώρα που χρησιμοποιεί ως νόμισμα το ευρώ πρέπει να καθορίζει μεσοπρόθεσμους στόχους σε ένα πρόγραμμα τετραετούς διάρκειας. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αποκαλείται Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, επικαιροποιείται κάθε χρόνο και εγκρίνεται από το εθνικό κοινοβούλιο μέχρι το τέλος Μαΐου κάθε χρόνο.

Ο εθνικός προϋπολογισμός κάθε κράτους-μέλους της Ευρωζώνης κινείται υποχρεωτικά μέσα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος του κράτους αυτού. Τέταρτον, οι πόροι που αντλεί η κάθε χώρα από τα διαρθρωτικά ταμεία χορηγούνται πλέον υπό ανηλεείς όρους, με την Κομισιόν να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει! Σε περίπτωση που μια χώρα βρίσκεται υπό μνημονιακό καθεστώς, όπως η Ελλάδα, ή έχει λάβει οικονομική ενίσχυση (δάνεια) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η Κομισιόν μπορεί πλέον μόνη της να αναθεωρεί τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης που αντικαθιστούν τα ΕΣΠΑ και τα επιχειρησιακά προγράμματα, χωρίς καν να ερωτά το ενδιαφερόμενο κράτος! Ακόμη χειρότερα αν η Κομισιόν δεν είναι ικανοποιημένη από τη δημοσιονομική κατάσταση μιας χώρας, έχει το δικαίωμα να αναστέλλει ή και να ακυρώνει τη χρηματοδότησή της από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ! «Κυρώσεις τέτοιου τύπου μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση σε ένα κράτος-μέλος», διαμαρτύρεται το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής στην έκθεσή του.

Πέμπτον, καθιερώνεται νέα διαδικασία επιβολής κυρώσεων. Μέχρι τώρα έπρεπε να αποφασίσει το Συμβούλιο, δηλαδή οι υπουργοί ή οι πρωθυπουργοί των κρατών, για να επιβληθούν κυρώσεις σε μια χώρα. Από εδώ και πέρα, όμως, τις κυρώσεις τις επιβάλλει η Κομισιόν με «εισήγησή» της προς το Συμβούλιο, η οποία αυτοδικαίως θεωρείται ότι έγινε δεκτή, αν τα κράτη-μέλη δεν την ανατρέψουν με ψηφοφορία και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις με ειδική, αυξημένη πλειοψηφία! Εισάγεται δηλαδή η αρχή της «αντίστροφης πλειοψηφίας», όλες οι κυρώσεις που αποφασίζει η Κομισιόν ισχύουν χωρίς να τις υπερψηφίσουν τα κράτη, τα οποία μπορούν μόνο να τις ανατρέψουν!

Πρόκειται για... σατανικό πολιτικό εφεύρημα! Συνολικά οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί για τα κράτη της Ευρωζώνης περιορίζουν δραστικά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη διεύθυνση της οικονομίας τους. Πολύ σωστά επισημαίνει η έκθεση ότι «η εξέλιξη της νέας οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ ανταποκρίνεται στο δόγμα "διαρκώς στενότερη ένωση". Οδηγεί σε περαιτέρω μετατοπίσεις εξουσίας "προς τα πάνω", δηλαδή προς τους κεντρικούς θεσμούς της ΕΕ και της Ευρωζώνης». Αυτό δεν είναι καθόλου ένα απλό ζήτημα θεωρητικού χαρακτήρα, το οποίο αξίζει μιας κάποιας επισήμανσης. Αφορά τη ζωή όλων των Ελλήνων. Είναι βάσιμη άραγε η άποψη ότι παραδίνοντας την οικονομική διοίκηση της χώρας μας σε ξένα κέντρα μπορεί να ευημερήσει ο ελληνικός λαός; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Η πείρα -άκρως επώδυνη και ολέθρια- του μνημονιακού καθεστώτος της τελευταίας τετραετίας δείχνει το εντελώς αντίθετο. Είναι εξαίρεση αυτή η τετραετία; Δεν νομίζουμε, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος»


Διάσημη σταρ έβαλε φόρεμα με σκίσιμο αλλά δεν είχε εφαρμόσει το εσώρουχο και έγινε η αποκάλυψη

rachel-wilde3-570
Η διάσημη ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε σειρά του BBC τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της στο κόκκινο χαλί με το ντύσιμο της και κυρίως με τα εσώρουχα της. Κι αυτό γιατί είχε ένα φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και σκίσιμο στα πόδια, ώστε μπορούσαν όλοι να δουν το μοβ εσώρουχο της, αλλά και κάτι παραπάνω...
rachel-wilde-570
Η Ρέιτσελ Γουάιλντ που υποδύεται τη Νίκι Σπράγκαν στη σειρά του BBC The EastEnders, βρέθηκε στο κόκκινο χαλί έξω από την O2 Arena για τα Εθνικά Τηλεοπτικά βραβεία της Βρετανίας και χαρακτηρίστηκε ως η πιο κακοντυμένη, αφού έδειξε πολλά παραπάνω απ΄όσα έπρεπε και ήταν μάλλον γδυμένη.
rachel-wilde1-570rachel-wilde2-570

«Έφαγε» άκυρο από τους κριτές ο «μικρός τυμπανιστής»Χρήστος Σαντικάι στο The Voice

xristos-santikai-570
Ο Χρήστος Σαντικάι, ο πιτσιρικάς που μάθαμε από τη συχνότητα του ALTER με τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά τραγούδια, η παιδική έκδοση του Πέτρου Γαϊτάνου, διαγωνίστηκε στο The Voice, αλλά δεν κατάφερε σε ηλικία 19 ετών να πείσει τους κριτές, αφού κανένας από τους 4 δε γύρισε.
Ο 19χρονος Χρήστος Σαντικάι που στα 8-9 του μας είχε μαγέψει με τη φωνή του στα χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά τραγούδια του που πρόβαλλε το ALTER, δεν κατάφερε να μείνει πολύ στο The Voice, με τους 4 κριτές να μην υποκύπτουν στο παρελθόν τους και η πορεία του να τελειώνει πριν καν αρχίσει. Η ερμηνεία του στο Αν Είσαι Ένα Αστέρι του Νίκου Βέρτη δεν άρεσε στους κριτές, που δεν πάτησαν το κουμπί για να γυρίσουν.

Μπηχτή Ρέμου στη Βανδή: Άφησε να εννοηθεί ότι δεν πάτησε το κουμπί γιατί το τραγούδι ήταν του Νότη

vandi-remos-570
Ένας από τους διαγωνιζόμενους στο The Voice επέλεξε να πει ένα τραγούδι το Νότη Σφακιανάκη, αλλά παρά την καλή του φωνή και ερμηνεία δεν έπεισε και δε γύρισε κανείς κριτής. Η συζήτηση όμως άναψε για τα καλά όταν ο Αντώνης Ρέμος γύρισε και είπε στη Βανδή ότι ξέρει γιατί δεν πάτησε το κουμπί, μεταξύ σοβαρού και αστείου, εννοώντας ότι το έκανε επειδή είναι τραγούδι του Νότη.
Η ίδια η Δέσποινα πάντως ανταπάντησε με πάσα ειλικρίνεια ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μην πατήσει το κουμπί επειδή το τραγούδι το έχει πει ο Νότης, λέγοντας μάλιστα ότι το τραγούδι ανήκει στους συνθέτες και στιχουργούς περισσότερο από τον τραγουδιστή.

Απίστευτη καραμπόλα με δεκάδες νταλίκες στο Μίσιγκαν – Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες

Karampola-570
Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός απίστευτου τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη κοντά στο Μίσιγκαν. Στην φονική καραμπόλα ενεπλάκησαν δεκάδες νταλίκες οι οποίες «δίπλωσαν» εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου από το χιόνι.
Δείτε τις εικόνες:
Karampola-570
Karampola1-570
Karampola2-570
Δείτε και το βίντεο:

«Βόμβα» Ρεν και «καμπανάκι» Σόιμπλε: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος

EU press conference on EU economic governance
Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα ολοκληρωθεί «τους προσεχείς λίγους μήνες», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Ο επίτροπος ελπίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ότι η τρόικα θα συνεχίσει την αποστολή της για την αξιολόγηση του προγράμματος πριν το τέλος Ιανουαρίου και τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα επιστρέψουν λίγο αργότερα. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κ. Ρεν, αναφέροντας καθυστερήσεις στην προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως την αιτία της καθυστέρησης στην πρόοδο της αξιολόγησης.
Ο επίτροπος δήλωσε ότι βραχυπρόθεσμα οι στόχοι αφορούν την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της. Η συζήτηση για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας τη διετία 2015/16 και τις ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες που θα υπάρξουν, καθώς και για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας, θα αρχίσει «το καλοκαίρι», σημείωσε ο επίτροπος.
Ο κ. Ρεν τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο διάσπασης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να επιβραδυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, ούτε στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως στη Γαλλία και την Ιταλία, ούτε στις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τη στηρίξει, εάν η χώρα επιλέξει να διασφαλίσει μία προληπτική πιστωτική γραμμή μετά το τέλος του δικού της προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2014.
Ο κ. Ρεν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επιδιώξει τον στόχο της για πληθωρισμό κοντά στο 2%, προειδοποιώντας ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν στηρίζει την πρόσφατη οικονομική ανάκαμψή της. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 0,8% τον Δεκέμβριο του 2013 από 2,2% πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. «Είναι σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει τη στήριξη με τη νομισματική πολιτική της και θα επιδιώξει τον στόχο της για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο κ. Ρεν.
Την ίδια ώρα «σημαντική πρόοδο» στον μακρύ της δρόμο προς την ανάκαμψη έχει επιτύχει η Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν θα το θεωρούσε κανείς δυνατό πριν από δύο χρόνια», αλλά και ότι «η Ελλάδα παραμένει με διαφορά η πιο δύσκολη χώρα».
Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι «η εσωπολιτική στήριξη στην Ελλάδα είναι εύθραυστη» και αναφέρθηκε στην περαιτέρω επιβάρυνση της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, που έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της δεξιάς.
«Η Ελλάδα αναγκάστηκε να εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις, ως μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης και οι κοινωνικές επιπτώσεις σίγουρα δεν ήταν ασήμαντες. Δεν θα ήθελα να έπρεπε να εφαρμόσω ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Γερμανία. Αυτό που πρέπει να υπομείνουν οι Έλληνες είναι απίστευτο. Τα πράγματα κινούνται, αλλά ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και εξέφρασε τον τεράστιο σεβασμό του προς τους Έλληνες που υποφέρουν λόγω των «απαραίτητων μέτρων λιτότητας».
Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι ήταν ξεκάθαρο, παρά τις διαφωνίες πολλών, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνο με ένα τεράστιο «κούρεμα» του χρέους της, της τάξης του 53%, το οποίο, όπως είπε, αποτέλεσε τη βάση για το πρόγραμμα διάσωσης. «Το ελληνικό ποτήρι πριν από δύο χρόνια δεν ήταν μισογεμάτο ή μισοάδειο, αλλά σχεδόν άδειο. Τώρα είναι μισογεμάτο», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός και τόνισε ότι πρέπει πολλά να γίνουν, ενώ σημείωσε ότι «η εσωπολιτική στήριξη είναι εύθραυστη», αναφέροντας ότι αυτό το επισημαίνει ξανά και ξανά και ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρέπει να το λάβει κανείς υπόψη του.
Απαντώντας πάντως σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα αναλάβουν την διακυβέρνηση πιο ακραίες δυνάμεις και εάν θα χαθούν τα χρήματα που έχουν ήδη επενδυθεί, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Στην πολιτική έχει κανείς καθημερινά να αντιμετωπίσει νέα ζητήματα. Πάντα μπορεί αύριο να συμβεί κάτι. Και η κρίση στη Lehman Brothers έφερε για τη Γερμανία το 2009 κάτι που δεν θεωρούσαμε ότι μπορούσε να συμβεί, μια υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 5,1%. Σε σύγκριση με αυτό, αυτό που υπάρχει κίνδυνος να μας συμβεί εξαιτίας της Ελλάδας, είναι διαχειρίσιμο. Κάνουμε, όμως, τα πάντα ώστε το θέμα να μην φθάσει εκεί» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει τεράστια προσπάθεια και πρέπει να εξηγείται στους Έλληνες ξανά και ξανά ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο, προς την σωστή κατεύθυνση». Επισήμανε μάλιστα ότι σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα η Βουλή αποφάσισε υπέρ της συνέχειας, έστω και με ισχνή πλειοψηφία.
«Η Ελλάδα, όμως, υποφέρει και από τη μετανάστευση από την Αφρική», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι χρειάζεται η στήριξη και η αλληλεγγύη της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των μεταναστών. «Αυτή είναι και μια αιτία της πολιτικής αστάθειας που εκμεταλλεύονται πάντα τα δεξιά κόμματα και καλλιεργούν την ξενοφοβία. Η Ευρώπη πρέπει να έχει πολιτική ένταξης για πρόσφυγες και μετανάστες. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν συνίσταται μόνο στο να ξοδεύει κανείς χρήματα που δεν έχει. Έτσι δημιουργούνται τα χρέη. Πρέπει, όμως και να εξηγείς γιατί κάποιες πολιτικές έχουν λόγο ύπαρξης», είπε.
Αναφερόμενος γενικά στην κρίση του ευρώ, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι, παρά τα προβλήματά της, η Ευρωζώνη έχει πάψει να αποτελεί τον πρώτο κίνδυνο για τη διεθνή οικονομική σταθερότητα και σημείωσε ότι η Ευρώπη επέστρεψε από την κρίση χάρη στη γερμανική συνταγή των μεταρρυθμίσεων. «Παρ' όλα τα σενάρια για το τέλος του κόσμου, οδηγήσαμε το ευρώ έξω από την κρίση. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το επίκεντρο της ανησυχίας για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις χώρες της περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα διάσωσης.
Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετική με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ισπανία και στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και απομένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά υπεραμύνθηκε της γερμανικής ευρωπαϊκής πολιτικής και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κατά την τρίτη θητεία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
«Η δημοσιονομική πειθαρχία παραμένει μια προτεραιότητα», δήλωσε και επανέλαβε ότι το Βερολίνο θα μείνει προσηλωμένο στον στόχο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2015 και για μηδενικό νέο δανεισμό. Υποστήριξε μάλιστα ότι η δημοσιονομική εξυγίανση βοήθησε τη Γερμανία να βγει ισχυρότερη από την παγκόσμια οικονομική κρίση και προέτρεψε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίσουν στον δρόμο της περικοπής των δαπανών.
Ερωτηθείς σχετικώς με το γερμανικό εξαγωγικό πλεόνασμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές από και προς την Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι πολλά άλλα κράτη- μέλη θα ήταν σε ακόμη χειρότερη μοίρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, χωρίς τις γερμανικές εισαγωγές. «Χωρίς τη Γερμανία, η ύφεση στην Ευρωζώνη θα ήταν πολύ χειρότερη», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η γερμανική ανταγωνιστικότητα είναι ένας από τους λόγους που κάποιες χώρες ανακάμπτουν. Υποσχέθηκε, πάντως, ότι η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την εσωτερική ζήτηση.

14χρονος σκότωσε της αδερφή του επειδή κατέστρεψε με χλωρίνη τα ρούχα


Την αδελφή του φέρεται ότι σκότωσε ένας 14χρονος επειδή του κατέστρεψε τα ρούχα με χλωρίνη.
Οι αστυνομικές αρχές της πόλης Όκλαντ, στη βόρεια Καλιφόρνια, αναζητούν ένα 14χρονο αγόρι που πιστεύεται ότι σκότωσε την 17χρονη αδελφή του επειδή εκείνη έριξε κατά λάθος χλωρίνη στα ρούχα του όταν έβαλε πλυντήριο.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Oakland Tribune το θύμα είναι η Τζάστις Τόλιβερ, η οποία ήταν μάλιστα μητέρα ενός παιδιού 2 ετών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 17χρονη πυροβολήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στη συνοικία Τσάιναταουν της πόλης.
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει εάν θεωρούν ύποπτο τον μικρότερο αδελφό της κοπέλας, τον Μάριο Τόλιβερ Τζούνιορ, 14 ετών. Ωστόσο η οικογένειά του έκανε δημοσίως έκκληση στον ανήλικο να παραδοθεί.

Η Ελλάδα στο "βούρκο" των μνημονίων όταν Ισπανία-Πορτογαλία αποτινάσσουν το ζυγό

Η Ελλάδα βουλιάζει στο βούρκο των μνημονίων όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης βγαίνουν στο ξέφωτο. Η Ιρλανδία προηγήθηκε, η Ισπανία ακολούθησε και έρχεται εντός των επομένων μηνών η σειρά της Πορτογαλίας να διώξει την τρόικα.
Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πώς η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματόζωο για να διασωθεί φυσικά η Ευρωζώνη, όπως έχουν ομολογήσει Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι δανειστές εφάρμοσαν μία συνταγή αρχικά στη χώρα μας για να μην εξελιχθεί η γάγγραινα και εν συνεχεία τη βελτίωναν προκειμένου να σώσουν τα άλλα μέλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωση η Eurostat το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε και έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 341,31 δις ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2013, από τα 317 δις ευρώ που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε στο 171,8% από το 168,8%.
Και ενώ όπως έλεγε η κυβέρνηση έρχεται η ανάπτυξη από τις αρχές του 2014, όχι μόνο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά η τρόικα πιέζει να υπογραφεί νέο μνημόνιο για να μας χορηγηθεί νέο δάνειο. Με το αζημίωτο φυσικά και εγγυήσεις τα ασημικά της χώρας, τα οποία είναι υπερπολύτιμα.
Κυβέρνηση (αρχικά αυτή του Γ. Παπανδρέου και μετά των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου) και δανειστές έδωσαν πακτωλό χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες δήθεν γιατί ήταν ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας και έπρεπε να στηριχθεί.
Δεκάδες δισεκατομμύρια τα έκλεψαν από τις τσέπες των Ελλήνων για να τα δώσουν στους τραπεζίτες και τα συμφέροντα που εκφράζουν. Τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτών δήθεν θα βύθιζαν την οικονομία. Τώρα αποκαλύπτεται όμως που πήγαν τα χρήματα των πολιτών από την ανακεφαλαιοποίηση. Στα σκάνδαλα της Proton, της FBB, του ΤΤ κ.α.
Ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην αγορά που έχει στραγγίσει. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί στο κλείσιμο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, αυξάνει την ανεργία σε δραματικά επίπεδα, αυξάνει τη φορολογία, εξαντλεί τα νοικοκυριά και τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.
Αυτόν τον φαύλο κύκλο ύφεσης έσπασε η Ιρλανδία και αντί η κυβέρνηση να «μοιράσει» χρήματα στις τράπεζες απαίτησε να μειωθούν τα επιτόκια στο χαμηλότερο επιτρεπτά όρια. Εκεί σκέφτηκαν του πολίτες όχι τους τραπεζίτες.
Με άλλα λόγια, οδήγησαν τις ελεγχόμενες από το κράτος τράπεζες, σε μια πορεία ελεγχόμενων κα απομειούμενων ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, και υποστηρίζοντας τις αξίες των περιουσιών.
Προτίμησαν μέσω της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας να επιφέρουν την ανάκαμψη και των τραπεζών. Όχι το αντίθετο, όπως έγινε στην Ελλάδα. Αυτοί πέτυχαν. Βγήκαν από το μνημόνιο.
Από το μνημόνιο βγήκε και η Ισπανία. Στη Μαδρίτη είχε χορηγηθεί από την ευρωζώνη το 2012 δάνειο 100 δις ευρώ για να στηριχθούν οι τράπεζές της που βρίσκονταν σε κρίση. Τελικά δεν άντλησε παρά περίπου 41,3 δις ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν με την εγγύηση του EFSF. Στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν και έβαλαν το Δημόσιο, του φορολογούμενους δηλαδή να πληρώσουν πολλάκις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Το πρόγραμμα πέτυχε τον διττό στόχο του της ανάταξης και της αναμόρφωσης του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωση της Κομισιόν ο Όλι Ρεν, εκφράζοντας βέβαια κάποιες επιφυλάξεις.
Τώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο και η Πορτογαλία. Στις 20 Φεβρουαρίου η τρόικα θα μεταβεί στη Λισαβόνα για να ξεκινήσει την προτελευταία αξιολόγηση της χώρας για να της δώσει 2,6 δις ευρώ. Μετά από αυτή απομένει η τελευταία αξιολόγηση το Μάιο, όπου ολοκληρώνεται το σχέδιο διάσωσης συνολικού ύψους 78 δις ευρώ.
Όλα αυτά δείχνουν πώς με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα από το 2009 και μετά η χώρα κατέστη ένα πειραματόζωο και η συνταγή που του χορηγήθηκε το σκοτώνει καθημερινά.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που θέλουν να το παίξουν γιατροί δεν τόλμησαν ούτε μία φορά να κάνουν αυτό που έπρεπε για να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας. Χτύπησαν προσοχή στην τρόικα και εκτελούν τις εντολές τους που διασφαλίσουν τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα και γκρεμίζουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε εποχή Κατοχής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα κέικ pops του Άκη Πετρετζίκη θα σε κολάσουν!

pops1-570
Βαρέθηκες τα γλειφιτζούρια;
Ο Άκης Πετρετζίκης έβαλε μπροστά τις ''γλυκές'' του γνώσεις για να σου δώσει την πιο απίθανη και λαχταριστή συνταγή για cake pops.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κέικ ή τσουρέκι
  • 360 γρ. τυρί κρέμα
  • 190 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη διακόσμηση
  • 200 - 300 γρ. Nestle Dessert (λευκή, μαύρη ή γάλακτος)
  • πολύχρωμα τρουφάκια, ζάχαρες, καραμελωτά, ξηροί καρποί, καρύδα τριμμένη ξυλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τρίβουμε το κέικ σε ένα μπολ. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη άχνη (αφού την έχουμε περάσει απο σίτα) και χτυπάμε. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με το βούτυρο και την άχνη, αρχίζουμε και το προσθέτουμε στο τριμμένο κέικ και πλάθουμε με τα χέρια μας. Προσοχή το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μάζα. Δε θέλουμε σφιχτή ζύμη γιατί σκοπός μας είναι απέξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά τα Cake Pops μας. Τυλίγουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Για πιο εύκολο πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. To ιδανικό είναι να αφήσετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 8 - 12 ώρες (ολόκληρο το βράδυ) ώστε να σφίξουν τα τρουφάκια μας. Για να διακοσμήσουμε λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε στη σοκολάτα, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, κι έπειτα το τοποθετούμε στη μπαλίτσα. Μόλις ολοκληρώσουμε με τη διαδικασία θα περιμένουμε τουλάχιστον για μια ώρα προκειμένου να ενωθεί το ξυλάκι με τη μπαλίτσα στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμα, περνάμε κάθε cake pop από τη κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή την καρύδα ή ότι άλλο διακοσμητικό θέλουμε. Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι για να σταθεί και τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να τα απολαύσουμε!