ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος σε βουλευτικά -και όχι μόνο- προνόμια βάζει ο Τσίπρας


Αποφασισμένος να βάλει άμεσα τέλος στα προνόμια υπουργών και βουλευτών και να προχωρήσει στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο Τομέα, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, δίνοντας το στίγμα του λιτού βίου που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

«Διότι εμείς» τόνισε «δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε προνόμια εξουσίας. Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια και περάσουμε την εξουσία εκεί από όπου πηγάζει, δηλαδή...
στον Ελληνικό λαό… Γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου, πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια τη κυβέρνηση… Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε ένα νέο ύφος και ήθος εξουσίας. Και αυτό πρέπει να ξεκινά από τη κορυφή».

Τα μέτρα αυτά είναι:
- H αποσυμφόρηση της δημόσιας διοίκησης από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών.

- Κατάργηση σε προκλητικές σπατάλες. Μειώνεται  σχεδόν κατά το ήμισυ ο στόλος των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία. Θα δοθεί εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ και να πουληθεί αρχικά το ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

- Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τη Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του Βουλευτικού αυτοκινήτου. «Δεν πιστεύω» τόνισε «ότι οι βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με δικά τους έξοδα».

- Ο περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί όλο το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς. «Γιατί» όπως ανέφερε «ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τα πολιτικά γραφεία και να πάει στη γειτονιά εκεί όπου ο πολίτης έχει ανάγκη από ασφάλεια και από τη παρουσία του».

Λευτέρης Γαλανός από το Ποντίκι

Παραδιαλογισμών…συνέχεια


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη 
Π: Πατέρας   Γ: Γιος
Γ: Γιατί πατέρα ο κύριος Σαμαράς δεν σηκώθηκε όρθιος για να συγχαρεί τον κύριο Τσίπρα στη Βουλή;

Π: Λόγω έλλειψης πολιτικού ήθους...
του ανδρός παιδί μου.

Γ: Τίνος του κυρίου Τσίπρα;

Π: Όχι! Του κυρίου Σαμαρά.

Γ: Γιατί ο κύριος Βαρουφάκης είχε το αριστερό του χέρι στην τσέπη όταν χαιρετούσε τον κύριο Ντάισελμπλουμ;

Π: Λόγω έλλειψης πολιτικού ήθους του ανδρός παιδί μου.

Γ: Τίνος του κυρίου Βαρουφάκη;

Π: Όχι! Του κυρίου Ντάισελμπλουμ.

Γ: Ο κύριος Σόιμπλε είναι κακός άνθρωπος;

Π: Για το «κακός» δεν έχω αμφιβολία. Για το «άνθρωπος», δεν είμαι σίγουρος.

Γ: Πότε θα ζητήσει η κυβέρνησή μας από τη Γερμανία αυτά που μας χρωστάει;

Π: Όταν το απαιτήσουμε εμείς από την κυβέρνησή μας.

Γ: Την κυρία Μέρκελ την αγαπάς;

Π: Την αγαπάω παιδί μου, όμως πολύ λιγότερο από όσο μ’ αγαπάει εκείνη.

Γ: Πιστεύεις ότι ο κύριος Τσίπρας θα κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις;

Π: Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε χωρίς καθυστέρηση από τον κύριο Τσίπρα να υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Μόνο έτσι θα τον βοηθήσουμε να κρατήσει τις υποσχέσεις του.

Γ: Πατέρα, φοβάσαι την έξοδό μας από την Ε.Ε και το ευρώ;

Π: Την παραμονή μας φοβάμαι παιδί μου γιατί τη βίωσα και τη βιώνω.

Γ: Ποια είναι η γνώμη σου για τον κύριο Καμένο;

Π: Στις επόμενες εκλογές, αντί για τρένο στη διαφήμιση θα έχει μία μπουλντόζα της ΜΟΜΑ.

Γ: Πατέρα, αισθάνεσαι κι εσύ όπως και πολλοί άλλοι να σου λείπει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Άδωνις και οι υπόλοιποι;

Π: Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές το αισθάνομαι παιδί μου.

Γ: Πώς είναι δυνατόν;

Π: Η Στοκχόλμη φταίει και το σύνδρομό της.

Γ: Πόσα λεφτά χάσαμε ως οικογένεια πατέρα τα τελευταία 4 χρόνια από τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα;

Π: Περίπου 10.000 ευρώ.

Γ: Από την αύξηση της φορολόγησης;

Π: Περίπου 12.000 ευρώ.

Γ: Από τη μείωση των μισθών;

Π: Περίπου 38.000 ευρώ. Συνολικά 60.000 ευρώ. Τόσα χρωστάμε παιδί μου και στην τράπεζα που παραλίγο να μας έπαιρνε το σπίτι.

Γ: Και ποιος μας τα πήρε αυτά τα λεφτά;

Π: Η τράπεζα, αλλά ήθελε και το σπίτι.

Γ: Γιατί;

Π: Για να ανοίξουν κι άλλες τράπεζες και να κλείσουν κι άλλα σπίτια.

Γ: Τι είναι το δημόσιο χρέος πατέρα;

Π: Ένας μακρινός παππούς μου, ο Κάρολος, έλεγε ότι το δημόσιο χρέος, δηλαδή το ξεπούλημα του κράτους, είναι το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου «εθνικού πλούτου» που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού. Αριθμητικά ισούται με τον συσσωρευμένο πλούτο λίγων πλουσίων.

Γ: Τελικά, τι θα γίνει με την «τράπεζα θεμάτων».

Π: Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι φεύγει η τράπεζα που μένει και μένει η τράπεζα που φεύγει.

Γ: Δηλαδή τι θα γίνει τελικά; Δεν κατάλαβα!

Π: Μα γιατί; Στο εξήγησα τόσο ξεκάθαρα!

Γ: Τελικά, πότε θα βγούμε πατέρα από τα μνημόνια;

Π: Στο ξανάπα παιδί μου. Όταν βγούμε από τα σπίτια μας και τα καβούκια μας.

"Εθνική" Τράπεζα;


Αμετανόητος ο γαμπρός του Μπακατσέλου... Γνωρίζει... η φυλακή τον αναμένει: PSI, υποβρύχια, λίστα Λαγκάρντ και σια


«Πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κρύφτηκε η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο»

Μέχρις κι ο Βασίλης Λεβέντης ξεφτιλίζει, περνάει ψιλό γαζί τη σοβαρή χρυσή αυγή!

Πριν πεθάνω από την πείνα και το κρύο, για να έχει το 1% Ευρώ, ας δω τουλάχιστο κάποια από τα λαμόγια φυλακή...


Γράφει ο mitsos175
   
"Μπείτε στην Ευρωζώνη" μας έλεγαν. "Θα φάμε με χρυσά κουτάλια" μας έλεγαν. Και μπήκαμε στο Ευρώ. Τι το θέλαμε; Το μόνο που φάγαμε ήταν "ξύλο". Οι φτωχοί, γιατί οι έχοντες, έτσι κι αλλιώς τρώνε πάντα τον αγλέουρα.

Το 2001 λοιπόν μπαίνει το ευρώ με φόρα στη ζωή μας. Κι αρχίζει ο ανήφορος. Νομίζαμε πως πηγαίναμε καλά, διότι ανεβαίναμε, αλλά ήταν προς το Γολγοθά. Και να η αύξηση του ΑΕΠ, να οι Ολυμπιακοί, οι επιτυχίες σε τραγούδια κι αθλητισμό. Αλλά δε βλέπαμε πως, ότι ανεβαίνει κατεβαίνει, πως τα πυροτεχνήματα καλύπτουν άλλα πράγματα. Όπως τη χρυσή εποχή των κουμπάρων, που με σεμνότητα και ταπεινότητα ροκάνιζαν το δημόσιο χρήμα. Βολεύονταν οι ίδιοι, οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους και τα... κατοικίδια τους μέχρι έβδομης γενεάς.
Το πρώτο που παρατήρησα με το Euro ήταν μια παραδοξότητα: Γιατί, αν κι είχαμε σκληρό νόμισμα, οι τιμές ανέβαιναν, κι ανέβαιναν, κι ανέβαιναν κι άλλο. Με μια πιο προσεκτική ματιά είδαμε πως οι εισαγωγές αυξάνονταν, πράγμα ως ένα σημείο αναμενόμενο, αλλά τα προϊόντα μας ήταν μη ανταγωνιστικά και πήγαιναν συνήθως σε χωματερές. "Δε βαριέσαι, έχουμε Ευρώ", επέμεναν κάποιοι.
Το 2008 λοιπόν φτάνει η κρίση στην Ελλάδα πιστή στο ραντεβού της. Αρχίζει τότε να φαίνεται η αλήθεια: Δεν είχαμε πλέον τη δυνατότητα οικονομικής πολιτικής. Δεν είχαμε δικό μας νόμισμα, ώστε να το προσαρμόσουμε. Ανακαλύψαμε, ότι μας αγόρασαν. Εφόσον λοιπόν μας αγόρασαν ήταν επόμενο πως θα μας πουλήσουν.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έκαναν το χρέος των τραπεζών εθνικό, μας είπαν ότι ήταν η ώρα της εξόφλησης.
Τα χρέη είχαν φτάσει στο 110% του ΑΕΠ και τα βάπτισαν μη βιώσιμα. Σ΄ αυτό δεν είχαν άδικο, αλλά το χρέος δεν το κάναμε εμείς, άλλοι το πήραν και το χειρίστηκαν εξ ονόματος μας. Αυτό επί της ουσίας είναι απάτη και κανονικά τιμωρείται. Αλλά όχι όταν πρόκειται για "σικέ παιχνίδι".
Το ΑΕΠ έγινε "χρηματιστήριο", μειώθηκε δραματικά, οι μισθοί και οι συντάξεις πήγαν στους τόκους, η ανεργία κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κι ότι δικαίωμα είχε κατακτηθεί τους προηγούμενους αιώνες καταργήθηκε σε μερικούς μήνες από τα "δημοκρατικά" προεδρικά διατάγματα. Όλα αυτά για να γίνει το χρέος "βιώσιμο".Τώρα που είναι 189% του ΑΕΠ είναι τι ακριβώς; 
Όμως εξακολουθούμε να έχουμε ευρώ. Δηλαδή θεωρητικά, γιατί στην πράξη η τσέπη είναι άδεια ενώ το παντελόνι χρεωμένο. Κι ανησυχούν μερικοί αν θα βγούμε. Οι υπόλοιποι ανησυχούμε μήπως μείνουμε κι αυτό δυστυχώς είναι το πιθανότερο.
Βλέπεις το Ευρώ είναι άλλοθι. Άλλοθι για να κάνουν αυτά που κάνουν, να μας ληστεύουν καθημερινά. Θα χάσουν αυτή την ευκαιρία οι τοκογλύφοι; Δεν νομίζω, είναι πάρα πολλά, αλλά ένα πράγμα δεν είναι: Ανόητοι.
Αν βγούμε από την "παγίδα", θα έχουμε δικό μας νόμισμα και θα τους πούμε "ότι πήρατε, πήρατε. Δεν υπάρχουν άλλα. Τραβάτε κουρευτείτε, πνιγείτε, χοροπηδήστε, κάντε ότι θέλετε".
Tο νόμισμα όμως δεν είναι μόνο του, αγάπη μου. Πάει πακέτο. Δραχμή με την παλιά πολιτική θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, πλην ίσως να κάνει πιο φθηνά τα προϊόντα μας και τον τουρισμό. Άρα πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά.
Αυτό το βλέπω "χλωμό" γιατί η "αριστερή" κυβέρνηση δεν τα είπε (ως όφειλε) προεκλογικά. Θα πεις "δεν θα έβγαινε αν τα έλεγε", ίσως, πάντως τώρα είναι ώρα των αποφάσεων. Ένα πράγμα μπορεί και πρέπει να κάνει, ελπίζω να το πράξει: Να αποδώσει δικαιοσύνη και να στείλει μέρος του λογαριασμού στους δοσίλογους, που μας παρέδωσαν στους κατακτητές. Αυτό ας μην μας το στερήσει:
Πριν πεθάνω από την πείνα και το κρύο, για να έχει το 1% Ευρώ, ας δω τουλάχιστο κάποια από τα λαμόγια φυλακή. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πετάει τον Παπανδρέου έξω από την βουλή! Ας του ετοιμάσουν τώρα και το «γραφείο» στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού...


«Δεν έχεις καμμία δουλειά εδώ μέσα, δεν έχουμε χώρο για πέταμα!!»
Ας του ετοιμάσουν τώρα και το «γραφείο» στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού. 
Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το...
νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».
Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Αναλυτικά οι προγραμματικές της θέσεις έχουν ως εξής:

– Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής
– Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να έρχονται να απαντάνε στις ερωτήσεις
– Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων.
– Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησής τους.
– Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία
– Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών.
– Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
– Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».
"olympia"

Αλ. Τσίπρας: Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή 08 02 2015

Ένας απίστευτος ΤΣΙΠΡΑΣ .Το δέκα τοις εκατό να πράξει , οι ΣαμαροΒενιζέλοι πρέπει να αυτοκτονήσουν .

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του παρουσιάζει αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Δείτε τις πρώτες εξαγγελίες, με βασική αρχή όχι στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας , και ανεξαρτησίας .Οι τράπεζες να υπηρετούν το εθνικό συμφέρον Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς και η παραχώρηση δικαιωμάτων δανείων σε τρίτους. Καμία μείωση ορίων ηλικίας, και ορίων συντάξεων .
Επίσης τόνισε ότι ………
………«Δεν έχουμε δεσμεύσεις – Μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας, το εθνικό συμφέρον» προκειμένου να έρθει σε αντιπαραβολή με την προηγούμενη κυβέρνηση που «εκ γεννετής» είχε «δεμένα χέρια» από τις παλαιότερες «αμαρτίες» των συμμετεχόντων σε αυτή.
Ακόμα τόνισε τα εξής: «Θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, ισότιμο εταίρο στην ΕΕ. Το όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης»
Συνοπτικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
  • Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της Ελλάδας, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, ήταν τα πρώτα λόγια του Πρωθυπουργού.
  • Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης
  • Το όραμα περνάει μέσα από τις συμπληγάδες μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους
  • Η πορεία θα είναι μακρόχρονη, θα κάνουμε το όραμα πραγματικότητα με τη διαρκή στήριξη του λαού μας
  • Ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική
Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, έχουμε στρατηγική, δεν έχουμε δεσμεύσεις παρά μονάχα μία να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας
  • Διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά τους Έλληνες βουλευτές και πολίτες ότι η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τιμήσει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στο σύνολό τους
  • Η δέσμευση αυτή είναι θέμα τιμής για μένα και αξιοπιστίας
  • Βλέπουμε την επάνοδο της ελπίδας και της υπερηφάνειας
  • Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη ματαίωση, άλλη απογοήτευση
Θα αποκαταστήσουμε άμεσα τη λειτουργία του κοινοβουλίου και του ελληνικού συντάγματος
  • Η κυβέρνησή μας θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της
  • Το τοπίο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παραμένει δύσκολο αλλά για πρώτη φορά με θετικό πρόσημο η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος
  • Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταθέτει προτάσεις, δεν δέχεται εντολές μέσω e-mail
  • Η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, ο δρόμος θα είναι ανηφορικός
  • Αλλά θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας
Μετά από 5 χρόνια ακραίας λιτότητας χάσαμε το 1/4 του ΑΕΠ
  • Το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ
  • Οι άνεργοι είναι πάνω από 1 εκατομ.
  • Η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε ένα μείγμα πολιτικής που έριξε τη χώρα στα βράχια
  • Έκαψε τα σπαρτά και γκρέμισε τις γέφυρες με το ασφυκτικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης
  • Κατόπιν ελληνικής επιμονής το περιθώριο διαπραγμάτευσης λήγει όχι σε 6 μήνες στις 28 Φεβρουαρίου
  • Στόχος των μνημονιακών δυνάμεων ήταν ο εκβιασμός της Ελλάδας και η αποτυχία της νέας κυβέρνησης, δηλαδή της Ελλάδας
  • Ξέχασαν να λογαριάσουν ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μόνο τεχνοκράτες αλλά και ο ελληνικός λαός, οι ευρωπαϊκοί λαοί που δεν θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη
  • Η κρίση είναι ευρωπαϊκή άρα και η λύση θα είναι ευρωπαϊκή
  • Η Ελλάδα μπορεί να είναι ο καταλύτης για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση
  • Η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της και οι εταίροι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι
  • Δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτησή του, αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε
  • Το χρέος είναι πρόβλημα πολιτικής λύσης
  • Η λιτότητα είναι καταστροφική, αν το δεχτούμε τότε θα βρεθεί η λύση για το χρέος
Η λιτότητα δεν αποτελεί συνθήκη της ευρωπαϊκής ένωσης
  • Τι δεν διαπραγματευόμαστε: τη λαϊκή εντολή των εκλογών, την εθνική κυριαρχία
  • Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή για το τέλος της λιτότητας
  • Το Μνημόνιο καταργήθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού
Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου
  • Επιδιώκει η κυβέρνηση μια νέα συμφωνία σε πρόγραμμα-γέφυρα ως τον Ιούνιο
  • Ώστε να έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο για διαπραγμάτευση
  • Ρωτάνε πολλοί είναι αυτό εφικτό να γίνει σε 15 ημέρες;
  • Είναι εφικτό
  • Το ζήτημα του χρέους απαιτεί περισσότερο χρόνο αλλά άλλα θέματα μπορούν να συμφωνηθούν άμεσα
Το νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης θα σέβεται τους κανόνες της ΕΕ αλλά δεν θα καταδικάσει την Ελλάδα σε ύφεση
  • Επιδιώκουμε σταθερά τη βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους
  • Αισιοδοξώ ότι θα το πετύχουμε
  • Η Ευρώπη δεν πρέπει να ξανακάνει τα λάθη του σκοτεινού παρελθόντος
  • Δεν πρέπει να ξαναζήσει την εποχή των τεράτων
  • Αυτό είναι το στοίχημα της ενωμένης Ευρώπης
Το χρονοδιάγραμμα που προτείνουμε:
  • Επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών
  • Τέλος της λιτότητας
  • Πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της πατρίδας μας
Μέτρα:
  • παροχή δωρεάν σίτισης, στέγης, ηλεκτρικού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Τέλος στις απολύσεις για καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι ΑΕΙ
  • Ριζική μεταρρύθμιση του κράτους. Θεσμική ανασυγκρότηση. Οργανισμοί συμπαγείς στα 10 μόνο υπουργεία
  • Περιορισμός σπατάλης στο δημόσιο τομέα
  • Περιορισμός προνομίων υπουργών και βουλευτών
  • Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια
  • Αποσυμφορούμε από στρατιές συμβούλων
  • Καταργούμε σπατάλες προκλητικές
  • Μειώνουμε στόλο αυτοκινήτων να πωληθούν υπουργικά αυτοκίνητα
  • Να πωληθεί το 1 από τα 3 κυβερνητικά αεροσκάφη
  • Θα ζητήσω από την πρόεδρο της βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο
  • Περιορισμός προσωπικού Μεγάρου Μαξίμου κατα 30% και μείωση φρουράς του πρωθυπουργού κατά 40%
  • Αμέριστη εμπιστοσύνη στους δημοσίους υπαλλήλους από τη νέα κυβέρνηση. Κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου, αντικατάσταση από νέο πλέγμα ρυθμίσεων
  • Νέα ρύθμιση για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
  • Θα περιορίσουμε την επαφή μεταξύ διοίκησης και πολιτών
  • Περιορισμός της γραφειοκρατίας
  • Στηριξη της αυτοδιοίκησης -Νέο θεσμικό πλαίσιο, αναθεώρηση του Καλλικράτη
Μάχη με κάθε κόστος ενάντια στην υψηλή διαφθορά
  • Μάχη για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή
  • Συγκροτήσαμε ειδικό χαρτοφυλάκιο που θα οργανώσει τη στρατηγική μας
  • Κινητοποιούμε το ΣΔΟΕ ώστε να ελεγχτούν οι λίστες των μεγαλοκαταθετών, η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Λιχτενστάιν
  • Υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου τελωνείων για πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου (1,5 δις ετησίως)
  • Εντοπισμό αφορολόγητης ύλης
  • Κινητοποιούμε σώμα επιθεώρησης ελεγκτών για συμβάσεις και προμηθευτές του δημοσίου
  • Τέλος στα θαλασσοδάνεια που δίνονταν για συντήρηση ολιγαρχικού καθεστώτος
  • Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν
ΤΑΙΠΕΔ, Τράπεζα της Ελλάδας και ΤΧΣ τέλος στην ασυλία
  • Σύσταση εξεταστικής για τα Μνημόνια
  • Για να διαλευκανθούν και όχι για να εκδικηθούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους
  • Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν
  • Ελεγχος συμβάσεων -Το δημόσιο χρήμα δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών
  • Σπάμε το τρίγωνο της διαπλοκής τραπεζών -ΜΜΕ -πολιτικού συστήματος
  • Νόμος επανασύστασης της ΕΡΤ από μηδενική βάση, με πόρους από το ανταποδοτικό τέλος
  • Εφαρμόζουμε το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ
  • Τέλος στα χαριστικά δάνεια
  • Προχωράμε σε διαγωνισμούς για όλες τις συχνότητες -αδειοδότηση
Σύνθημα: Δημοκρατία παντού
  • Το κράτος μετατράπηκε από αρωγό σε διώκτη
  • Νέο δόγμα για την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις σχέσεις με τον πολίτη
  • Η αστυνομία θα εγγυάται την ασφάλεια
  • Επαναφέρουμε τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς
  • Αλλάζουμε σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας
  • Νόμος ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών
Μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος
  • Κάθε πολίτης θα συνεισφέρει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα
  • Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη και θα δημιουργεί ασφάλεια
  • Ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ
  • Καταγραφή περιουσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ το 2015, τον αντικαθιστούμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
  • Να καταβάλουν οι πολίτες τις δόσεις που αντιστοιχούν στο 2014 για τον ΕΝΦΙΑ
  • Αυστηρές τιμωρίες σε όσους παραβαίνουν το καθήκον τους στη φορολογική μηχανή
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αγγίζουν τα 72 δις ευρώ -παταγώδης αποτυχία Μνημονίων
  • Άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση -100 δόσεις για εξόφληση
  • Καταργούμε τη ρύθμιση που μετατρέπει το αδίκημα σε διαρκές για να μη σύρονται οι οφειλέτες στα κρατητήρια
  • Επαναφέρουμε τις εγγυήσεις προστασίας στην κατάσχεση
Ανασυγκρότηση πλαισίου εργασίας
  • Δημιουργήθηκαν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στο μνημονιακό πρόγραμμα
  • Τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών
Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη της εργασίας, επανασύσταση, με νόμο, της ΕΡΤ.
Έλεγχος στις άδειες των καναλιών.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ λίστα Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν.
Πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.
Έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων…
«Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν»είπε ο Τσίπρας και προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια. «Πως φτάσαμε ως εδώ».
Γίνεται επανασύσταση της ΕΡΤ με νόμο και ξεκίνημα από μηδενική βάση.
Ελέγχονται όλες οι άδειες των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων που εκπέμπουν στην Ελλάδα.
Ο Τσίπρας ανέφερε επίσης όλα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων, της λίστας Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν, καθώς και για το λαθρεμπόριο καπνού και πετρελαίου, από το οποίο χάνει τεράστια ποσά το κράτος…
Την άμεση ψήφιση νόμου για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, στη δεύτερη γενιά διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις. Επιπλέον υπογράμμισε το ρόλο που θα πρέπει να έχει η ελληνική αστυνομία από δω και πέρα, τονίζοντας πως  “η  αστυνομία δεν θα έχει το ρόλο της καταστολής των κινητοποιήσεων, αλλά θα εγγυάται την προστασία από το έγκλημα & την ασφάλεια των πολιτών.”. Παράλληλα, εξήγγειλε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ ενώ δεσμεύτηκε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. “Οι ευθύνες θα αποδοθούν, εκεί που πρέπει να αποδοθούν” είπε χαρακτηριστικά.
info by ixnos

The Stanford Daily: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους

grexit1Η Ευρωζώνη δεν λειτουργεί στο κενό, και εδώ είναι που έρχεται η Αμερική στην Ελλάδα, σημειώνεται σε άρθρο της «The…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα δεν θα φύγει με άδεια χέρια…. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Έχει να κάνει με τη γεωπολιτική».
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ… «χρεοκοπήσει», τότε μπορεί να μην έχει δυνατότητα να …..
……..δανειστεί από τις αγορές, αλλά θα εξακολουθήσει να δανείζεται από μέρη όπου η ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει. Χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία μπορεί να σώσουν οικονομικά την Ελλάδα με αντάλλαγμα χάρες. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να παίξει με τον «δημοπράτη» που βγάζει στο σφυρί τα υπάρχοντά του, χάνοντας χρήματα από τη συμφωνία, παρόλα αυτά, μπορεί ακόμη να αξίζει να αγοράσεις τη φιλία της Ελλάδας». Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα.
Όπως γράφει η The Stanford «υπάρχει λόγος γιατί η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ, και υπάρχει λόγος γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που Χάρι Τρούμαν υπέδειξε όταν πρότεινε το Σχέδιο Μάρσαλ».
Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, καταλαμβάνει μια εξαιρετική στρατηγική θέση στην Ευρώπη. Μαζί με την Τουρκία, που είναι τοποθετημένη για τον έλεγχο της ρωσικής πρόσβαση στη Μεσόγειο. Και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ήταν μια από τις σημαντικότερες βάσεις πυραύλων της Αμερικής. Εκτός από αυτό, η σκέψη ενός μέλους του ΝΑΤΟ να είναι υπόχρεο σε χώρα εκτός του ΝΑΤΟ είναι προδήλως απαράδεκτη.
Η Αμερική θα πιέσει πιθανώς η Ευρώπη να δεχθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για το ελληνικό χρέος – με λίγα λόγια, μια αναχρηματοδότηση. Και οι δύο πλευρές στη σύγκρουση, θα εμφανιστούν ότι θα πάρουν αυτό που ήθελαν – η Ελλάδα θα είναι σε θέση να μειώσει τη λιτότητα, και η Ευρώπη θα αποφύγει απομειώσεις του χρέους της.
Η Αμερική μπορεί και πρέπει να δώσει κάποιες παραχωρήσεις προς την Ευρώπη για να συμβεί αυτό. Αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι το τίμημα για να είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
newsbomb

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες εγκλωβισμένους μεταξύ Ελλάδος-Π.Γ.Δ.Μ.

Άλλη μια απίστευτα τραγική ιστορία, άμεσο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής που επιβάλλεται διεθνώς, εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ. όπου πάνω από 100 άτομα, Σύροι στην πλειονότητά τους μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρέφη και έγκυες γυναίκες, παραμένουν εδώ και αρκετό καιρό εγκλωβισμένοι στο ύπαιθρο, στερούμενοι τα πάντα. Κρίνουμε επείγουσα ανάγκη να ανταποκριθούμε, το συντομότερο δυνατόν και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2015.
Χρειάζονται άμεσα:  ξηρά τροφή(κονσέρβες φασόλια - σαρμαδάκια - μοσχαρίσιο κρέας, σταφίδες, ξηροί καρποί, παιδικές έτοιμες τροφές) εμφιαλωμένα νερά, υπνόσακοι, κουβέρτες, ζεστά παπούτσια, σκηνές, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φάρμακα βασικά (αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη), αδιάβροχα, ρούχα ζεστά, μπουφάν, γάντια, σκουφιά κλπ.       

Τόπος Συγκέντρωσης βοήθειας: Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, Αγίας Λαύρας 24 (καθημερινές και ώρες 8π.μ.-2μ.μ. και 6μ.μ.-8μ.μ.) και Κουζίνα Αλληλεγγύης, Σαρανταπόρου 26 (ένταντι Κ Μικρασιατών)( Σάββατο 10:30 πμ-14:00 μμ & Πέμπτη 6-8). Μπορούμε να παραλάβουμε ανθρωπιστική βοήθεια μετά από τηλεφωνική επικοινωνία εμείς από το χώρο σας. Τηλ επικοινωνίας Ελένη 6979840218, Δήμητρα 6973352033

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ - ΜΕ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

 
...
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ - ΜΕ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-3 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ
Ματσάρα στον Εύοσμο, τεράστια νίκη και βαθιά ανάσα για τον Πιερικό, ο οποίος ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και επικράτησε   του Αγροτικού Αστέρα με σκόρ 2-3.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:


Στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα βαρύ γήπεδο μπήκαν οι ομάδες , με τη μπάλα να τρέχει όταν αναπηδούσε στο έδαφος.Παρά το δυνατό παιγνίδι της τοπικής ομάδας και την ένταση που επικράτησε αρχικώς σε σκληρές φάσεις (μέχρι το 26 λεπτό ο διαιτητής έδειξε έξη κίτρινες κάρτες)  , ο Πιερικός  ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, και δημιούργησε πολύ ωραίες φάσεις παίζοντας όσο το δυνατόν πιό ωραίο ποδόσφαιρο.
ΦΑΣΕΙΣ: 
- Στο 9 κεφαλιά του Στεφανίδη για τον Αστέρα,άουτ.
- Στο 16 το γκόλ για τον Πιερικό και 0-1.Ο Γιαννούλης εκτέλεσε φάουλ απο τα πλάγια δεξιά, η μπάλλα με φάτσο πήγε στην καρδιά της άμυνας, ο Γιάννης Μυστακίδης που ήταν εκτεθιμένος σε θέση οφσάιντ, άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα πιό πίσω στον Σταματή, εκείνος έκανε ένα ωραίό κοντρόλ και μέσα απο την περιοχή εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της τοπικής ομάδος, ανοίγοντας το σκόρ για τον Πιερικό.
- Στο 26 δυνατό σούτ του Ντόση απ έξω απο την περιοχή, χτύπησε στη συμβολή των δοκών της τοπικής ομάδος.
- Στο 29 η ισοφάριση του Αστέρα.Σε επίθεση της τοπικής ομάδος ο Πλάτων Καρακατσάνης βρέθηκε έξω αποτην περιοχή του Πιερικού, έπιασε ένα πραγματικά υπέροχο σούτ με το αριστερό και άφησε μβρόντητο τον τερμαοτφύλακα του Πιερικού Παπατολίκα, πετυχαίνοντας το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο,η τοπική ομάδα προσπάθησε στα πρώτα 5 λεπτά να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά η ομάδα του Πιερικού ισορόπησε αμέσως και συνέχισε καλύτερα και αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο.  
ΦΑΣΕΙΣ:
- Στο 59 το δεύτερο γκόλ του Πιερικού με τον Γιάννη Μυστακίδη.Σε εκτέλεση κόρνερ απο τον Γιαννούλη, ο Επιθετικός του Πιερικού έκανε μία πολύ όμορφη κίνηση στην πλάτη της άμυνας της τοπικής ομάδος, ξεμαρκαρίστηκε και με όμορφη στριφτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία της τοπικής ομάδος κάνοντας το 1- 2.
- Στο 63 λεπτό ο Γιαννούλης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-3, όταν προσπερνώντας σε ταχύτηα τους δύο αμυντικούς σε ασίστ του Μπουζούκη, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ταταρίδη, σούταρε βιαστικά και η μπαλα πέρασε λίγο άουτ απο το κάθετο δοκάρι του τερμαοτφύλακα των γηπεδούχων.
- Στο 75 λεπτό ,ο Πιερικός πέτυχε τον 1-3 και πάλι με τον Γιάννη Μυστακίδη.Ο Γιαννούλης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πίσω απο το κέντρο ο Σταματής ήταν λίγο μπροστά απο το κέντρο σε θέση οφσάιντ κρατώντας κοντά του έναν αντίπαλο, ο Γιαννούλης έξυπνα κράτησε για λίγο την μπάλα, είδε τον Γιάννη Μυστακίδη να κάνει κίνηση ανάμεσα τους και πίσω απο το κέντρο, του έστειλε μπροστά την μπάλα, εκείνος ταχύτατα ξεχύθηκε περνώντας δύο αντιπάλλους σάν σταμτημένους, μπήκε λίγο στην περιοχή και πλάσαρε τονα ντίπαλο τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το 1-3.
- Στο 82 λεπτό ο Μπουζούκης έχασε κλασική ευκαιρία να πετύχει το τέταρτο γκόλ της ομάδος του, όταν σε όμορφη ασίστ του Μυστακίδη απο τα δεξιά, βρέθηκε μέσα στην περιοχή μόνος απο αριστερά, επέλεξε να κάνει κεφαλιά στην απέναντι γωνία με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
- Στο 88 λεπτό η τοπική ομάδα του Αστέρα μείωσε το σκόρ σε 2-3, με σούτ φάουλ του Χιτζίδη , αφού η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και εξοστρακίστηκε στην πλάτη του τερματοφύλακα του Πιερικού και κατέληξε στα δίχτυα.
- Το παιγνίδι τελικά έληξε με άξιο νικητή τον Πιερικό που ήτανκαλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και με αυτό το τρίποντο έφτασε στους 20 βαθμούς και την 5η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο Αγροτικός Αστέρας... μπλέκει αφού έμεινε στους 15 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ:
- Ο τερματοφύλακας Παπατολίκας, ήταν σταθερός και έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις.
- Παρά τη δυσκολία του παιγνιδιού, η αμυντική τετράδα στάθηκε και καλά και οι πλάγιοι μπάκ βοήθησαν πού και επιθετικά όταν χρειάστηκε.
- Το κέντρο του Πιερικού, με τους τρείς χάφ, μΠαξεβάνο, Τσιάρα και Μπουζούκη, έτρεξε πολύ, έδωσε κληρές μάχες, έφαγαν πολλές κλωτσιές, στάθιηκαν δυνατοί και αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδος στην αμυντική λειτουργία της σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο και ένα δυνατό παιγνίδι.
- Για την επιθετική γραμμή τι να πεί κανείς.Να ξεκινήσουμε απο τον φόρ Ανδρέα Σταματή που έκανε του καλύτερό του παιγνίδι, πέτυχε και πάλι γκόλ, έδωσε ομηρικές μάχες  βάζοντας στην πλάτη του τα μπάκ της τοπικής ομάδος, έφαγε πολύ ξύλο,  στάθηκε όρθιος, έτρεξε πολύ, πρεσάρισε και γενικώς απέδειξε ότι έπρεπε να ξεκινάει στην 11άδα πολύ νωρίτερα.
- Ο Δημήτρης Γιαννούλης, ταλιπώρησε τους αμυντικούς της τοπικής ομάδος, με τις διεισδύσεις του και την σπιρτάδα του, έφαγε πολλές κλωτσιές και σκληρό παιγνίδι απο την δεξιά αμυντική πλευρά των γηπεδούχων.Πιστώνεται την αγνωιστικότητα και την όμορφη ασίστ στο τρίτο γκόλ του Μυστακίδη, καθώς επίσης και τα καλά στημένα κτυπήματα.
- Ο Γιάννης Μυστακίδης ανέβαινε παιγνίδι με παιγνίδι, αλλά  έκανε μακράν το καλύτερό του παιγνίδι.Πολύ αγωνιστικός, δυνατός σε όλες τις μονομαχίες, διεμβόλισε με επιτυχίας σε όλες τις φάσεις τους αντιπάλους, με ταχύτητα απράμιλη, έκανε πολύ καλές άμυνες στον χώρο και πιστώνεται και μία καλή αμυντική συμπεριφορά που με γρήγορη αντίδραση έβαλε προβολή σε σούτ αντιπάλου έξω απο την πειροχή και ενώ η μπάλα κατευθύνοντα στα δίχτυα βγήκε κόρνερ.Επιθετικά έβγαλε φωτιές, αναστάτωσε την άμυνα, έβγαλε ασίστ σε δύο καλές φάσεις, πέτυχε δόυ πανέμορφα γκόλ και έδειξε ότι αποτελεί φέτος μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Πιερικου και του ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ:

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Βιβλίο συνταγών από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis




 Ένα εύχρηστο και ελκυστικό βιβλίο συνταγών παρέλαβαν οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού που και τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής. Σκοπός του βιβλίου είναι να  δείξει ότι το φαγητό που μαγειρεύεται και καταναλώνεται στο σπίτι αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη της παχυσαρκίας και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών που εξασφαλίζουν την υγεία σε όλα τα μέλη της οικογένειας. 
  Οι συνταγές του βιβλίου δημιουργήθηκαν από διακεκριμένους σεφ οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πέραν του τρόπου εκτέλεσης παρουσιάζουν και οδηγίες για τις διατροφικές αξίες των υλικών που χρησιμοποιούνται.


Εκπληκτικό γράφημα: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει έξι φορές τα τελευταία 192 χρόνια!

..
Εκπληκτικό γράφημα: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει έξι φορές τα τελευταία 192 χρόνια!
Σύμφωνα με την BofA, τα 90 από τα τελευταία 192 έτη, η Ελλάδα βρισκόταν είτε σε χρεοκοπία είτε σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της.
Ενα εντυπωσιακό γράφημα για την Ελλάδα και το οικονομικό της πρόβλημα, δημοσιεύει το Business Insider.
Πρόκειται για ένα διάγραμμα της Bank of America Merrill Lynch το οποίο δείχνει ότι η ελληνική οικονομία τους τελευταίους δύο αιώνες, η Ελλάδα έχει ζήσει έξι χρεοκοπίες!
Σύμφωνα με την BofA, τα 90 από τα τελευταία 192 έτη, η Ελλάδα βρισκόταν είτε σε χρεοκοπία είτε σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της.
Πρώτες στη λίστα βρίσκονται, ωστόσο, η Χιλή με τη Βραζιλία, ενώ ακολουθούν η Τουρκία και το Μεξικό.
Δείτε το δημοσιεύμα:
 © Παρέχεται από: imerisia.gr

Σάλος με τα SwissLeaks - 86 ονόματα λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ

..

Σάλος με τα SwissLeaks - 86 ονόματα λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ.
Νέους άγνωστους λογαριασμούς ελληνικών συμφερόντων στην HSBC φέρνει στο φως της δημοσιότητας η έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων στα αρχεία της ελβετικής τράπεζας
Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της HSBC που δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα βοήθησε πλούσιους πελάτες της, ανάμεσά τους και Έλληνες, να αποκρύψουν πολλά εκατομμύρια από τα περιουσιακά τους στοιχεία.



Η τράπεζα φαίνεται πως είχε στήσει ένα διεθνές σύστημα φοροδιαφυγής μέσω θυγατρικής της, επί της ουσίας βοηθώντας τους πελάτες της, με συμβουλές ως προς το πώς να παρακάμπτουν τις φορολογικές αρχές των χωρών τους, να αποφεύγουν την καταβολή φόρων και να αποκρύπτουν εκατομμύρια δολάρια.

Τα αρχεία που αποκαλύφθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα και τη διεθνή συνεργασία μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης όπως ο Guardian, η Le Monde, το BBC Panorama και η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ) αποκαλύπτουν ότι η HSBC:

- Τακτικά επέτρεπε στους πελάτες της να αποσύρουν εκατομμύρια μετρητών, συχνά σε ξένα νομίσματα περιορισμένης κυκλοφορίας και χρήσης στην Ελβετία.

-Χρησιμοποίησε "επιθετικά" συστήματα ώστε να επιτρέψει στους πλούσιους πελάτες της να αποφύγουν ευρωπαϊκούς φόρους.

- Συνεννοήθηκε με πελάτες της να ¨αποκρύψει για λογαριασμό τους αδήλωτους «μαύρους» λογαριασμούς τους από τις εγχώριες φορολογικές αρχές.

-Άνοιγε και διατηρούσε λογαριασμούς σε διεθνείς εγκληματίες, διεφθαρμένους επιχειρηματίες και άλλα άτομα "υψηλού κινδύνου" για τις διεθνείς διωκτικές αρχές.

Ανάμεσα στους φοροφυγάδες βρίσκονται πολιτικοί και διασημότητες και στην έρευνα των αρχείων συμμετείχε ομάδα δημοσιογράφων από 45 χώρες.

Οι "επιλεγμένοι" αυτοί πελάτες της HSBC προέρχονταν από περίπου 30 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, που βρίσκεται στην 28η θέση από πλευράς συνολικών κεφαλαίων που τίθενται εν αμφιβόλω ως προς την προέλευσή τους.

Σύμφωνα και με όσα αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι φιλοξενούσαν πάνω από 102 δισ. δολάρια και συνδέονταν με 106.000 πελάτες της HSBC από ολόκληρο τον πλανήτη. «Οι πελάτες είναι από απλές περιπτώσεις απόκρυψης κεφαλαίων και φοροδιαφυγή έως εμπόρους όπλων, μεσάζοντες, δικτατόρων και διακινητές «ματωμένων»  διαμαντιών».

Αναφορικά με την Ελλάδα τα μετρητά που είχαν κατατεθεί στην ΗSBC συνολικά ανέρχονται σε 2,5 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 2.148 πελάτες και 2.360 λογαριασμούς.  Όπως σημειώνει το ICIJ, ποσοστό 41% από αυτούς τους 2.148 πελάτες έχει ελληνικό διαβατήριο ή υπηκοότητα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν έστω κάποια σχέση με τη χώρα μας.

Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα

Από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων της HSBC που αποκτήθηκαν από τη «Le Monde» και τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές προσώπων που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από τις 2.062 που εστάλησαν από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, επισημαίνει η εφημερίδα.

Τα πρόσωπα αυτά είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια, αλλά εντάχθηκαν από τις γαλλικές αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν εκτός Ελλάδας.

«Στις λίστες αυτές εντοπίζονται και άλλα ελληνικά ονόματα, χωρίς όμως να αναφέρονται λεπτομέρειες για την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησης, καθώς συνδέονται με υπεράκτιες εταιρείες ως πληρεξούσιοι δικηγόροι και δεν αναγράφονται στοιχεία τόπου κατοικίας ή γενικότερα πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίησή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ως εκ τούτου οι επιπλέον εγγραφές μπορεί να κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι το μέγιστο ύψος των καταθέσεων στους συγκεκριμένους λογαριασμούς εκτιμάται ότι έφτανε τα 270 εκατ. δολάρια ΗΠΑ την περίοδο 2006-2007.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας: «Τα στοιχεία που απέσπασε από την HSBC ο πρώην συνεργάτης της επί θεμάτων πληροφορικής Ερβέ Φαλσιανί είχαν συνολικό όγκο μεγαλύτερο από 100 gigabytes. Πρόκειται για περίπου 600 αρχεία που διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο από τις γαλλικές αρχές έτσι ώστε να είναι κατανοητά. Η ''Monde'' σε συνεργασία με το ICIJ απέκτησαν από πηγές των γαλλικών αρχών τα δεδομένα που αφορούν 203 χώρες, περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας και λογαριασμούς που διέθεταν πάνω από 102 δισ, δολάρια».  

Οι Έλληνες κροίσοι με καταθέσεις - μαμούθ

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ των «Νέων» σαράντα ένας από τους Έλληνες που δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ που εστάλη στις ελληνικές αρχές το 2010 είχαν καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

- Επιχειρηματίας που φαίνεται να δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στην Αφρική

- Ζευγάρι Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσυρθεί και δηλώσει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο του Μονακό

- Επιχειρηματίας στο χώρο των ναυτιλιακών που γεννήθηκε στη Χίο

-Μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου

-Γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, μέλη της οποίας είχαν γεννηθεί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

-Εισοδηματίας εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είχε βελγική υπηκοότητα

-Εισοδηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη λίστα της Βρετανίας με 4,8 εκατ. δολάρια

-Εφοπλίστρια με καταγωγή από τη Χίο βρέθηκε στη λίστα του Μονακό με καταθέσεις 3,2 εκατομμυρίων.

-Τρία αδέρφια που έχουν γεννηθεί Ελλάδα και έχουν δηλώσει στην τράπεζα τα στοιχεία των βραζιλιάνικων διαβατηρίων τους, τα οποία μοιράζονταν καταθέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

-Πελάτης της HSBC με καταθέσεις άνω των 5,5 εκατ.

- Γιατρός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Διάσημοι της λίστας

Η ανάλυση των στοιχείων έχει δώσει πολύ διαφορετικά προφίλ πελατών, από τον γάλλο χειρουργό που είχε καταθέσει τα μη δηλωμένα χρήματά του στην Ελβετία μέχρι τους ανά τον κόσμο εστεμμένους.

Μεταξύ των ονομάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από διαφορετικά διεθνή μέσα, ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμαντ VI, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ, το μοντέλο Ελ Μακφέρσον, η σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς, ο οδηγός μοτοσικλέτας αγώνων Βαλεντίνο Ρόσι.

Η ελβετική εφημερίδα Le Temps δίνει έμφαση στις πολιτικής σημασίας προσωπικότητες όπως ο Ραμί Μαχλούφ, εξάδεφλος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Αναφέρονται επίσης ο πρώην υπουργός της Αϊτής Φραντς Μερσερόν ή ο πρώην υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούνιο 2011 για κατάχρηση δημοσίων πόρων για την ανάπτυξη της χώρας του.

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων καταγγέλλει ότι η HSBC Private Bank (Ελβετία) συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πελάτες που έχουν εκτεθεί από τον ΟΗΕ και από τα διεθνή μέσα για σχέσεις τους με εμπόριο όπλων, διαμαντιών του πολέμου ή για διαφθορά.

Η ισχύς του τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία έχει περιορισθεί , καθώς αυξήθηκε η πίεση επί των τραπεζών, καθώς πολλές κυβερνήσεις έχουν ενισχύσει τις επιχειρήσεις δίωξης της φοροδιαφυγής.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ