ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Έκθεση πηλού- μετάλλου και Λάδια σε καμβά




Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας ο 16ος Olympus Marathon

Σας ευχαριστούμε.


Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του ΟΜ 2019

OLYMPUS MARATHON
Running with the gods
Mount Olympus, Litochoro, Greece
16th edition, 29 June 2019
web: www.olympus-marathon.com
email: info@olympus-marathon.com

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΑΚΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα της Χριστίνας Κανακίδου, για Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε την αγαπητή φίλη κα Χριστίνα Κανακίδου ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλο Κατερίνης με τον συνδυασμό της "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ". Καλώς ήρθες αγαπητή Χριστίνα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Σήμερα αποδέχομαι με χαρά και πλήρη ευθύνη την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Νταντάμη να συμμετέχω στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση τώρα», ως υποψήφια τοπική σύμβουλος Κατερίνης. Είναι τιμή για μένα να αποτελώ μέλος αυτής της αξιόλογης ομάδας, καθώς όλοι οι συνυποψήφιοί μου είναι καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία και με κοινό στόχο και κατεύθυνση την πραγματική ανανέωση του Δήμου Κατερίνης. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε η κα Κανακίδου, ιδιωτική υπάλληλος.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα του Λάζαρου Σαρρή, για το Τοπικό Συμβούλιο Σβορώνου, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο ψηφοδέλτιο της "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ" ως υποψήφιο του Τοπικού Συμβουλίου Σβορώνου τον κύριο Σαρρή Λάζαρο. Καλώς ήρθες αγαπητέ Λάζαρε. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Ο Σβορώνος αξίζει τα καλύτερα. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,
Σήμερα, έχω τη χαρά να ανακοινώσω την απόφασή μου να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που μου απηύθυνε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού, «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης.
Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Σβορώνου είναι επειδή ο συνδυασμός μας μπορεί να φέρει την ανανέωση στο τόπο μας. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε ο κ. Σαρρής, στρατιωτικός.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ

Την υποψηφιότητα της Βικτώριας Βούλγαρη, για το Τοπικό Συμβούλιο Σβορώνου, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε την αγαπητή φίλη κα Βικτώρια Βούλγαρη ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλο Σβορώνου στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ. Καλώς ήρθες αγαπητή Βικτώρια. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Ο Σβορώνος αξίζει τα καλύτερα. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,
Έχω τη χαρά να ανακοινώσω την απόφασή μου να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα που μου απηύθυνε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού, «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης.
Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφια τοπική σύμβουλος Σβορώνου είναι επειδή ο συνδυασμός μας μπορεί να φέρει την ανανέωση στον τόπο μας. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε η κα Βούλγαρη, ιδιωτική υπάλληλος.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Ο Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΤΟ Κ.Ε.Σ.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ


  Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Πιερίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης συνοδεία υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα». Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Προϊστάμενο κ. Δημήτρη Συριανίδη τα μέλη της «Ανανέωσης» ενημερώθηκαν για το ρόλο και τη λειτουργία του Κέντρου.
Αποστολή του Κ.Ε.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των Εκπαιδευτικών Κέντρων της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

Παρουσίες

Τον κ. Νταντάμη συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»: Αθανάσιος (Σάκης) Γκούνας, Τζένη Δεληγιαννίδου, Τζένη Ηλιοπούλου, Κυριακή (Κική) Κέρογλου και Σωτηρία Ουσταμπασίδου.


Πρόταση του Γεωργίου Πίνου (Τζιάτζιου) για αξιοποίηση των Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) για τον ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ.


Άρθρο γνώμης


Η πρόταση του υποψηφίου δημοτικού Συμβούλου , με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», Γεωργίου Πίνου (Τζιάτζιου) .

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση των Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Όπως γνωρίζουμε όλοι το κόστος της ενέργειας για το κάθε σπίτι και δημόσια υπηρεσία είναι σημαντικό.
Όπως το κόστος της ύδρευσης κυρίως των αγροτών μας στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και αναφέρομαι στο ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν οι αντλίες νερού.
Πώς μπορούμε να μειώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ , έτσι ώστε με μικρό κόστος να έχουν νερό για τις καλλιέργειές τους;
Μα φυσικά με μια επένδυση του δήμου σε συστήματα Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
 Μια από αυτές είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ο αγρότης Δημήτρης Δαλαμήτρας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

  Ένας έμπειρος αγρότης και δραστήριος πολίτης, ο Δημήτρης Δαλαμήτρας, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Δημήτρης είναι αγρότης, γιος του Κώστα και της Αναστασίας Δαλαμήτρα. Ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Αγροτών, για 8 χρόνια ταμίας του Καπνικού Συνεταιρισμού Λόγου Μηλιάς και Γραμματέας στην ΚΟΠΕΑΣ Μηλιάς. Κατοικεί στην Κάτω Μηλιά και έχει φίλους σε κάθε σημείο του Δήμου μας και εκτός αυτού.
 
«Επέλεξα τον Θανάση και τον συνδυασμό του γιατί θέλω να είμαι μέρος μίας δυνατής ομάδας που θα κερδίσει τις εκλογές και θα προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειαζόμαστε σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Συμφωνώ απόλυτα με την προτεραιότητα του συνδυασμού μας να φέρουμε το νερό σε όλα μας τα χωριά! Ήρθε η ώρα να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης σε κάθε σημείο του Δήμου μας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας πως τόσο τα χωριά στην περιοχή που κατοικώ (δημοτική ενότητα Πέτρας) όσο και η πλειοψηφία των χωριών μας έχουν σοβαρό θέμα νερού!
 

Επίσης στόχος μας είναι να φέρουμε το νερό και για την άρδευση χιλιάδων νέων στρεμμάτων, για να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών μας! Τέλος, είναι πια η ώρα να λύσουμε οριστικά το ζήτημα των αγροτικών δρόμων, για να μπορεί να φτάνει κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος εύκολα και με ασφάλεια στην περιουσία του. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Ίδρυμα «ΝΟΗΣΙΣ» Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας


Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι θεσμός που φέτος συμπληρώνει έντεκα χρόνια ζωής, εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που αναδεικνύει τις φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών με την υποστήριξη των δασκάλων τους και του σχολείου. Φέτος είναι η δεύτερη συμμετοχή μας και πάντα πιστοί στο ραντεβού του Συνεδρίου. Οι εφαρμογές που παρουσίασαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με την υποστήριξη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού πληροφορικής Πασαλίδη Στυλιανό, τον εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας Παπαδόπουλο Θεόδωρο και τον δάσκαλο της τάξης Λιακόπουλο Ιωάννη  είχαν θεματολογία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών  δίνοντας ένα δυναμικό παρόν.
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης παρουσίασαν στο χώρο της Gameland  θαυμάσιες εφαρμογές με πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας με γραφικά, εντολές και κινήσεις animations ενώ στη συνέχεια στην κεντρική σκηνή οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν την ερευνητική τους εργασία στο κοινό του αμφιθεάτρου.
Ευχαριστούμε την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρουσιάσουμε τις εργασίες και τα προγράμματα παρουσίασης εφαρμογής παιχνιδιών των μαθητών. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τέσσερις ερευνητικές εργασίες, συνεδρίες κεντρική σκηνή, gameland, projects, επίσης παρακολουθήσαμε αξιόλογα workshops και ξεναγηθήκαμε στους θαυμάσιους χώρους Roboland του κέντρου «ΝΟΗΣΙΣ». Στο συνέδριο παρευρέθησαν ο δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης Λιακόπουλος Ιωάννης, ο εκπαιδευτικός της πληροφορικής Πασαλίδης Στυλιανός, ο εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας Παπαδόπουλος Θεόδωρος και ο διευθυντής του σχολείου Τσακιρίδης Βασίλης. Όλοι αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.



Δ.Τ. ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"




ΓΛΥΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας κα. Χάϊδω Παπαχατζή επισκέφτηκαν τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, προσφέροντας με πολύ αγάπη γλυκές λιχουδιές για τα παιδιά του συλλόγου, στο πλαίσιο της δράσης «Πάσχα στον τόπο μας», του Επιμελητηρίου Πιερίας με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.
Στη  Μέριμνα Παιδιού τους υποδέχτηκαν η ταμίας κα. Μαρία Μπίλα, και το προσωπικό, με τους οποίους συνομίλησαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις υποδομές.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι : «Το κοινωνικό έργο της Μέριμνας εδώ και 35 χρόνια είναι σημαντικό και τεράστιο για την τοπική μας κοινωνία……. Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε χαρά προσφέροντας μικρά δώρα αλλά με πολύ αγάπη».
Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης συνεχάρη το έργο και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Σύλλογο ευχόμενος καλή συνέχεια και Καλό Πάσχα.
Προσέφεραν τα δώρα στα παιδιά, συνομίλησαν μαζί τους και γέμισε η αίθουσα από χαμόγελα, χαρούμενες φωνές και γλυκές αγκαλιές.



Όλοι αθώοι για το ΟΦΗ – Αιγινιακός!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απαλλάξει τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό από όλες τις κατηγορίες που είχαν επισύρει την ποινή υποβιβασμού για την υπόθεση του περσινού μεταξύ τους αγώνα
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απαλλάξει τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό από όλες τις κατηγορίες που είχαν επισύρει την ποινή υποβιβασμού για την υπόθεση του περσινού μεταξύ τους αγώνα, που σε πρώτο βαθμό είχε αποφασιστεί πως ήταν στημένος από την Επιτροπή Δεοντολογίας.Μάλιστα η απόφαση της Εφέσεων απαλλάσσει πέρα από τις δύο ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν αντιμετωπίσει κυρώσεις.
Υπενθυμίζεται πως με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ υποβιβαζόταν στη Football League και θα άρχιζε το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ ο Αιγινιακός στη Γ’ Εθνική και επίσης θα ξεκινούσε με -6.
Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ.Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.
Στους ποδοσφαιριστές Β.Λιόλιο, Θ.Τόλιο και Π.Γιατζιτζόγλου είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για,10 χρόνια.
Στον Αλ.Μαχαιρίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.
Πηγή: SportFM


Παναγιώτης Καζάς: «Ο κ. Λαγδάρης χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Δήμου Πύδνας Κολινδρού για τον προεκλογικό του αγώνα - Αυτό αποτελεί ντροπή και προσβολή για όλους τους δημότες»

Την έντονη αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Παναγιώτη Καζά προκάλεσε η κίνηση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη να χρησιμοποιεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου για προεκλογικές μαζώξεις.

«Αυτό αποτελεί ντροπή και προσβολή για όλους τους δημότες. Δείχνει όμως και την νοοτροπία του. Θεωρεί τις δημοτικές εγκαταστάσεις ως προσωπική του ιδιοκτησία. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι των δημοτών και όχι του εκάστοτε υποψηφίου για να τις χρησιμοποιεί για τον προεκλογικό του αγώνα. Η λογική και η νοοτροπία του κυρίου Λαγδάρη ανήκουν στο χθες. Όπως στο χθες ανήκει και η θητεία του. Ο απερχόμενος δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού δείχνει, με την συμπεριφορά του, πως δεν σέβεται τους δημότες. Σε λιγότερες από σαράντα ημέρες καλούμαστε με την ψήφο μας να αλλάξουμε νοοτροπίες, να διώξουμε το παλιό που δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Εμείς ερχόμαστε για να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο», δήλωσε ο κ. Καζάς.

Κομμένος 13ος και 14ος μισθός: Δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους Δήμου


Δικαστική δικαίωση για κομμένα, λόγω Μνημονίων, επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, για 70 συμβασιούχους του Δήμου Κατερίνης, όπως δημοσιεύει, σήμερα, πρώτο και αποκλειστικά το epoli.gr.
Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Κατερίνης, με την απόφασή του, με αριθμ. 32/19, αποφάσισε την καταβολή 2.000 €, έντοκα, για έκαστο των προαναφερόμενων συμβασιούχων, για τα έτη 2017, 2018, με το 50% του επιδικαζόμενου ποσού να είναι άμεσα εκτελεστέο.
Το epoli.gr επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας, κ. Χρήστο Κομπατσιάρη, κι αφού επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας, δήλωσε:
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, που για ακόμη μία φορά, ο αγώνας των εργαζομένων, με τη δική μας στήριξη - αρωγή δεν πήγε χαμένος.
Η απόφαση του Δικαστηρίου μας γεμίζει χαρά, ειδικά ενόψει των Εορτών του Πάσχα.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού μας να είναι βέβαιοι πως, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους αγώνα».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ.




                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., συνεχίζοντας ανά την Ελλάδα την εργώδη προεκλογική του εκστρατεία, χθες Τρίτη 16 Απριλίου, μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην Βούλα Αττικής. Στην ομιλία του ήταν παρόντες οι Βουλευτές Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος και τον προλόγισε.

Ο κ. Κωνσταντέλλος μεταξύ άλλων ανέφερε : «Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ένας άξιος με πολλές περγαμηνές πολιτικός. Έχει θητεύσει σε πολλά αξιώματα, αλλά παραμένει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Του εύχομαι από καρδιάς , με τον δυναμισμό και την μαχητικότητα που τον διακατέχει να συνεχίσει και στην Ευρωβουλή. Είναι η σωστή επιλογή να στείλουμε έναν πολύ δυνατό πολιτικό σε μια δύσκολη περίοδο στην Ευρώπη». Και κατέληξε λέγοντας : «Σας καλώ να δώσετε τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς στον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και εγώ προσωπικά θα το κάνω».

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους βουλευτές, τον Δήμαρχο και το πλήθος των κομματικών στελεχών, καθώς και το πυκνό ακροατήριο, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των προσεχών Ευρωεκλογών και τόνισε ότι η Ελλάδα θα κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα με καθαρή νίκη της Ν. Δ. για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την καταστροφική – εθνικά και κοινωνικά – διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο παρά ποτέ ισχυρή φωνή και ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να δοθούν μάχες για την κατά το δυνατόν βελτίωση της επικίνδυνης και εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, να αποφευχθούν περαιτέρω εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο και σε άλλα μείζονα εθνικά θέματα. Επίσης εμφατικά ανέφερε ότι μπορούμε, μακριά από λαϊκισμούς και πατριδοκαπηλίες, να χτίσουμε με γερά θεμέλια την Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της ευημερίας για όλους.

Σήμερα ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέπτεται την Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και την Άρτα, ενώ αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου θα επισκεφθεί τον Ν. Ιωαννίνων και το βράδυ ώρα 20.00΄ θα μιλήσει στον Πολυχώρο «Λιθαρίτσια» στα Ιωάννινα.

Η Έφη (Ευθυμία) Σταλίκα υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

  Μία ενεργή και δυναμική πολίτης, η Έφη (Ευθυμία) Σταλίκα θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. H Έφη ενδιαφέρεται να προσφέρει πρώτα και πάνω από όλα στους συνδημότες μας, επικεντρωμένη στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.
 

«Διάλεξα τον Θανάση για τη σοβαρότητα και το πρόγραμμά του. Με ενδιαφέρει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με 3 νέες θέσεις στάθμευσης για κάθε μία που θα καταργείται, νέο υπόγειο πάρκιγκ στην Πλατεία Ευκαρπίδη και περιφερειακά πάρκιγκ γύρω από το κέντρο, μονοδρόμηση των συνοικιών μας για να μπει στη ζωή μας το ποδήλατο και να μπορεί να κυκλοφορεί άνετα και με ασφάλεια κάθε καρότσι και πολλά άλλα που έχουμε ήδη παρουσιάσει. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν  την Τρίτη 16 Απριλίου, συνοδευόμενοι από υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους ,ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π.Κ.Μ με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Νικόλαος Χρυσομάλλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Αρτέμης Ματθαιόπουλος . 

Τους επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής ανέμενε και υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Ζορπίδης με τον οποίο οι συναγωνιστές είχαν μία εφ’όλης της ύλης συζήτηση η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Ο κ. Ζορπίδης , ο οποίος δέον να σημειωθεί ότι είναι πρόεδρος ενός εκ των μεγαλυτέρων Επιμελητηρίων της χώρας  που αριθμεί 55.000 μέλη σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης  , αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.
      Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο παραεμπόριο , στην εγκληματικότητα (ιδίως στο πολεοδομικό συγκρότημα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) και στην υπερφορολόγηση   των επαγγελματιών , η οποία στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεων στο λουκέτο και τους ιδιοκτήτες τους στην ανεργία. Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνέπειές της στα μακεδονικά προϊόντα και  στην τοπική οικονομία , αποτελεί επίσης ένα θέμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης , αλλά και της Μακεδονίας εν γένει.

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα σε χωριά της Πέλλας


Επίσκεψη σε χωριά της Πέλλας, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» στην Πέλλα, επισκέφτηκε αρχικά το Δροσερό, όπου οι κάτοικοι του έθεσαν το μείζον ζήτημα των ημερών για την περιοχή, που δεν είναι άλλο από τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε μάλιστα και πληγείσες καλλιέργειες, ενώ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η καταστροφή είναι ολική και ο ΕΛΓΑ δυστυχώς απουσιάζει γι’ ακόμη μια φορά. Καλώ τον ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Να μην έχουμε πάλι τις ίδιες καθυστερήσεις με την περσινή καταστροφή, για την οποία ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι αγρότες. Οφείλουν να καταλάβουν ότι οι αποζημιώσεις είναι απολύτως αναγκαίο να καταβληθούν, για να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά. Δεσμεύομαι και προσωπικά να επικοινωνήσω με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να τους θέσω προ των ευθυνών τους. Η κατάσταση στον οργανισμό είναι απαράδεκτη. Έχουν κρατήσει 50 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι χρήματα των παραγωγών και δεν προχωρούν στην καταβολή των αποζημιώσεων. Πλήττεται ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθως επισκέφτηκε την Αραβησσό, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, συζητώντας τα κυρίαρχα προβλήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του οικισμού.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Νέος Μυλότοπος και οι Αμπελειές, όπου ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή, ώστε και να διατηρηθεί ο πληθυσμός και να μπορέσουν οι νεότεροι να προκόψουν στον τόπο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Αξό και τα Άθυρα. Συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφτηκε τα κοινοτικά καταστήματα, άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης για την ανάπτυξη της περιοχής την επόμενη τετραετία.
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ – ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τις εκλογές της 26ης Μαΐου



Καλούνται οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειάρχες ή οι εκπρόσωποι των συνδυασμών τους, οι εκπρόσωποι των συνδυασμών των κοινοτικών εκλογών και μεμονωμένοι υποψήφιοι των δημοτικών, περιφερειακών και κοινοτικών εκλογών σε κοινή σύσκεψη (συνεδρίαση της Διακομματικής - Διαπαραταξιακής  Επιτροπής), την Δευτέρα 22/04/2019 στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Κατερίνης).
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα συζητηθούν οι κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, ενώ θα ληφθεί απόφαση, σχετικά με την κατανομή των χώρων του Δήμου, τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών από τις Παρατάξεις και τα  Κόμματα, καθώς και τις σχετικές διατάξεις για τις ανάγκες προβολής τους ενόψει των εκλογών, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης & ΕΚΑΒ Πιερίας - Σάββατο 20 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο πλαίσιο του project “ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”




Εκπαίδευση σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης

Σε συνέχεια του project «Απινιδωτές στην πόλη»,  βάσει του οποίου τοποθετήθηκαν δέκα (10) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στον πεζόδρομο, στα δημοτικά αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ,  στο Πνευματικό κέντρο, στην Αστική Σχολή, όπου συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας διοργανώνουν το Σάββατο 20 Απριλίου & ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, σεμινάριο σε θέματα δεξιοτήτων αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης.
Η συγκεκριμένη δράση  επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των προπονητών, γυμναστών των αθλητικών σωματείων του Α’ & Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, αντίστοιχα.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης: «Η υγεία συνιστά υπερπολύτιμο αγαθό. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε με την συγκεκριμένη δράση την πρωτοβουλία που λάβαμε, με την καθοριστική συμβολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την διαρκή εκπαίδευση εθελοντών στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, σε δημόσιους χώρους και στην προκειμένη περίπτωση σε αθλητικούς χώρους. Και μία ανθρώπινη ζωή αν σωθεί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνεργασία το ΕΚΑΒ, τον μοναδικό κρατικό φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Επίσης, ευχαριστούμε για τη διαχρονική συνεργασία μας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα την δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή των τεχνικών της αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης, θα έχουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.



Δήμος Κατερίνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στον Κορινό




Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο από το ύψος του Κορινού έως την Παραλία Κορινού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα συγκεκριμένα σημεία και να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, καθώς είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις, εν όψει κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου από τον Δήμο Κατερίνης.
Η Αντιδημαρχία  Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης ζητά την κατανόηση των δημοτών και εφιστά την προσοχή των οδηγών που διέρχονται από το σημείο, για όσο χρονικό διάστημα εκτελούνται οι εργασίες.

Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα στην τέχνη: Η τέχνη του εφικτού» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (Reflection of Disability in Art Festival - RODI), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 18 Απριλίου 2019, διοργανώνοντας την ίδια ημέρα την ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα στην Τέχνη: η Τέχνη του Εφικτού», με τη συμβολή των Τμημάτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και του μη κερδοσκοπικού φορέα The Happy Art.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι), από τις  9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα προσβασιμότητας στην τέχνη και θα προβληθούν οι ταινίες «Ευτέρπη» του Σπύρου Νταντανίδη  και «Με ανοιχτά φτερά» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 1ος όροφος, γραφ. Ε-110. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891437 & 2310-891350.