ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό το μπαχαρικό καίει 3 φορές πιο πολύ λίπος!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: Αυτό το μπαχαρικό καίει 3 φορές πιο πολύ λίπος!
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε σίγουρα ακολουθείτε κάποια δίαιτα και ασκείστε όσο πιο τακτικά μπορείτε. Αλλά, υπάρχει ένα μυστικό κρυμμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το οποίο θα σας βοηθήσει περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε. Αυτό είναι το κύμινο!
Έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο). Διαπίστωσαν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.
Επίσης, υπήρχαν και άλλα οφέλη. Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.
elpais.gr

To 90% των ανθρώπων κάνει αυτό το διατροφικό λάθος

Οι περισσότερες στην προσπάθεια για αδυνάτισμα τρέχουν στον διαιτολόγο (ή ακολουθούν κάποια διατροφή από το internet) και φυσικά δίνεται τεράστια σημασία στη γυμναστική. Μήπως όμως ξεχνάμε κάτι;


Σύμφωνα με έρευνα του Orlando Health, 31% των Αμερικάνων πιστεύει πως δεν αδυνατίζει εξαιτίας της ελλιπούς άσκησης, 26% εξαιτίας της κακής διατροφής και 17% λόγω περίεργου lifestyle. Μόλις ένας στους δέκα θεώρησε βασικό παράγοντα την... ψυχολογία!

Οι επιστήμονες με την σειρά τους τόνισαν πως για να καταφέρει κάποιος να χάσει κιλά και να διατηρήσει το νέο του βάρος, θα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Δεν αρκεί απλώς, λοιπόν, να σκεφτόμαστε τι πρέπει να τρώμε, αλλά ακόμη περισσότερο θα πρέπει να μας αφορά γιατί τρώμε την προκειμένη στιγμή.

Σύμφωνα με τους μελετητές, από την παιδική μας κιόλας ηλικία έχουμε συνδέσει το φαγητό με το... συναίσθημα. Όποτε κάναμε κάτι σωστό, δεχόμασταν επιβράβευση μέσω κάποιας γλυκιάς λιχουδιάς, όποτε είχαμε γιορτές (Χριστούγεννα κλπ) ξεσπάγαμε στο φαγητό, όποτε ήμασταν στενοχωρημένες μας παρηγορούσαν με κάποιο γλυκό που μας πρόσφεραν. Όλες αυτές οι συνήθειες έχουν αποτυπωθεί καλά και υποσυνείδητα μας επηρεάζουν σε όλη μας την ζωή.

Ποια είναι η λύση; Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στον τομέα της ψυχολογίας κ στο κατά πόσο η διάθεσή μας επηρεάζει την όρεξή μας. Επιπροσθέτως, πρέπει να ακολουθούμε τους εξής κανόνες:

- Δεν ξεσπάμε στο φαγητό και δεν το αντιμετωπίζουμε ως... παρηγοριά σε κάθε πιθανό μας πρόβλημα.
- Πριν φάμε κάτι, καλό είναι πρώτα να αναρωτιόμαστε αν πραγματικά έχουμε ανάγκη να το καταναλώσουμε.
- Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε πότε τρώμε εξαιτίας της πείνας μας και πότε εξαιτίας της βαρεμάρας μας.
- Τέλος, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας μέσω της τροφής.

Αυνανισμός: Ό,τι ντρέπεστε να ρωτήσετε...

Αυνανισμός: Ό,τι ντρέπεστε να ρωτήσετε...
Η έρευνα στον τομέα της σεξουαλικής υγείας είναι ακόμη και σήμερα αρκετά περιορισμένη ως προς την επίδραση του αυνανισμού στην πρώιμη σεξουαλική ανάπτυξη και στην ικανότητα του ατόμου να διατηρεί υγιείς σεξουαλικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που ιστορικά περιβάλλεται από στίγμα και παρά το γεγονός ότι οι «ιατρικές θεραπείες» έχουν εγκαταλειφθεί εξακολουθεί να αποτελεί ένα επικίνδυνο και άβολο θέμα προς συζήτηση. Το γεγονός ότι δεν συμβάλλει στην αναπαραγωγική διαδικασία έχει ως συνέπεια να θεωρείται κάτι το μη φυσιολογικό ενισχύοντας τους μύθους και την σιγή γύρω από αυτό. Ωστόσο η σιωπή επηρεάζει έντονα την σεξουαλική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.
Θεωρήσεις, ιστορική αναδρομή και μύθοι γύτω από τον αυνανισμό
Κατά τον 18ο αιώνα ο αυνανισμός θεωρούνταν μια ιατρική νόσος, που μπορούσε να οδηγήσει στην παραφροσύνη και να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία. Οι μύθοι σχετικά με τις καταστροφικές του επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία ήταν καλά εδραιωμένοι μέχρι και τις αρχές του 1900. Στην πορεία των χρόνων οι ερευνητές αποσύρθηκαν από αυτή την ωμή καταδίκη και άρχισαν να εξετάζουν την ύπαρξη πιθανών ωφελειών. Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να αποδειχθεί η χρησιμότητά του ως ενός μέσου μείωσης των περιπτώσεων ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Τα αποτελέσματα, όμως έδειξαν ότι όσοι αυνανίζονταν στη πραγματικότητα εμπλέκονταν και σε επικίνδυνες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ήταν η επαφή με πολλούς συντρόφους. Από την άλλη, βρέθηκε να προτιμάται από τα ζευγάρια που οι σύντροφοι ήταν παρθένοι, ως υποκατάστατο της πρωκτικής συνουσίας ή της πεολειχίας. Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι προωθεί την θετική εικόνα για το σώμα σε μερικές γυναίκες, ενώ όταν συνδεόταν με αισθήματα ενοχών αυτό είχε ως συνέπεια την μείωση της λήψης μεθόδων αντισύλληψης και την αποτροπή της ενασχόλησης με τα γεννητικά όργανα.
Έχει οφέλη ο αυνανισμός;
Παρόλα αυτά, έχει φανεί ότι ο αυνανισμός, αν και είναι μια μοναχική δραστηριότητα βοηθά το άτομο να μάθει για την σεξουαλική του λειτουργία και απόλαυση, να αποκτήσει μια αίσθηση αυτονομίας και σωματικής ακεραιότητας, να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την ατομική του ταυτότητα του και να αποκτήσει θετικές σεξουαλικές εμπειρίες. Επίσης, είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών προκειμένου το άτομο να γνωρίσει το σώμα του και τις λειτουργίες του, να εξοικειωθεί με τα γεννητικά του όργανα και να βελτιώσει την σεξουαλική του υγεία.
Οι σεξολόγοι προσπαθούν να προσδώσουν μια «φυσιολογική διάσταση» στον αυνανισμό, αμφισβητώντας τους μύθους και τις προκατειλημμένες στάσεις και να «απενοχοποιήσουν» την απόλαυση που τον συνοδεύει. Ωστόσο, στην περίπτωση που τα αισθήματα ντροπής και ενοχής κυριαρχούν λόγω του στίγματος, ενδέχεται να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση και σε προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες
Σε ότι αφορά στις διαφορές των δύο φύλων ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι σε σύγκριση με άλλα 30 είδη σεξουαλικών δραστηριοτήτων οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις στην συχνότητα του αυνανισμού και στην χρήση πορνογραφικού υλικού.
Οι άνδρες αυνανίζονται συχνότερα από τις γυναίκες και αυτό οφείλεται τόσο σε ανατομικά αίτια όσο και σε κοινωνικά στερεότυπα. Επιπλέον, είναι περισσότερο αποδεκτό να αναζητούν την ηδονή και να εμπλέκονται σε σεξουαλική πράξη. Τα παραδοσιακά διαφυλικά σενάρια για την σεξουαλικότητα συνήθως αποδίδουν στον άνδρα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την σεξουαλική εμπλοκή, αφήνοντας την γυναίκα πιο παθητική. Το πολιτισμικό πλαίσιο από το οποίο προέρχονται χαρακτηρίζεται από την έμφαση στην κολπική συνουσία και την έλλειψη γνώσης των γυναικών για το σώμα τους.
Συνήθως τους αποδίδεται ο ρόλος εκείνου που προσφέρει φροντίδα, η ικανοποίησή τους θεωρείται κάτι τυχαίο και τα γεννητικά τους όργανα εκλαμβάνονται ως βρώμικα σε σύγκριση με τους άνδρες. Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια το γυναικείο φύλο να διατηρεί μια αμφιθυμική στάση απέναντι στον αυνανισμό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από ερευνητικά δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, σε μια μελέτη, όπου πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις σε 20 κορίτσια, βρέθηκε ότι είχαν αρνητικές στάσεις τόσο προς τον αυνανισμό όσο και ως προς τις εκείνες που αυνανίζονταν.
Η στάση των γονιών προς τον αυνανισμό του παιδιού τους
Φαίνεται πως το φύλο του παιδιού διαμορφώνει την στάση που θα έχουν οι γονείς ως προς τον αυνανισμό. Ειδικότερα, σε μια έρευνα γονείς ρωτήθηκαν για το κατά πόσο θα ήθελαν το παιδί τους να έχει μια θετική στάση ως προς την αυνανιστική δραστηριότητα. Βρέθηκε ότι επιθυμούσαν κάτι τέτοιο στις περιπτώσεις που το φύλο του παιδιού ήταν αγόρι. Όταν επρόκειτο για κορίτσι μόνο το ένα τρίτο των γονέων συμφώνησαν με αυτή την άποψη. Επιπλέον, ελάχιστοι γονείς είχαν συζητήσει το θέμα αυτό με τα παιδιά τους και όταν το έκαναν στις περισσότερες περιπτώσεις το παιδί ήταν αγόρι. Τέλος, ακόμη και όταν ενέκριναν τον αυνανισμό το παιδί δεν ήταν πιθανό να το γνωρίζει.
*The Role of Masturbation in Healthy Sexual Development: Perceptions of Young Adults, Kaestle, C. E. & Allen, K. R. (2010)
Πηγήaskitis.gr

O ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΙΑ




Γράφει ο Παναγιώτης Λελιάτσος

Ημέρες γιορτινές έρχονται και όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα παιδιά περιμένουν το δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Ο μικρός Αλέξης ρωτάει τον φίλο του εάν φέτος ο Άγιος Βασίλης θα του φέρει δώρο το τρενάκι που ονειρεύεται και ο φίλος του με σκυφτό κεφάλι του απαντά πως φέτος ο Άγιος Βασίλης δεν έχει λεφτά για να του φέρει το τρενάκι.
Ο μικρός Αλέξης ρωτά τον φίλο του γιατί δεν έχει λεφτά ποιος του τα πήρε και εάν του τα πήρανε γιατί δεν ζωγραφίζει λεφτά; Ο φίλος του με θλιμμένο βλέμμα του απαντά μα δεν μπορεί να ζωγραφίσει λεφτά άλλωστε αυτά τα λεφτά τα ζωγραφίζει ένας καλικάντζαρος και μόνο αυτός τα δίνει τα λεφτά στον άγιο Βασίλη και στα παιδιά. Ο μικρός Αλέξης πάλι απορημένος τον ρωτά και γιατί μόνο ο καλικάντζαρος ζωγραφίζει λεφτά και ποιος τον έμαθε να ζωγραφίζει; Εμείς τον μάθαμε Αλέξη να ζωγραφίζει λεφτά εμείς τον επιτρέπουμε μόνον αυτόν να ζωγραφίζει λεφτά. Μα καλά, ρωτά ο μικρός Αλέξης αφού εμείς τον μάθαμε να ζωγραφίζει λεφτά και εμείς τον επιτρέπουμε να το κάνει γιατί δεν το κάνουμε και εμείς; Μα παιδί μου απαντά ο φίλος του αυτός ξέρει να ζωγραφίζει καλά τα λεφτά άμα ζωγράφιζε πολλά λεφτά πάλι ο Άγιος Βασίλης δεν θα μας έφερνε δώρα γιατί τα λεφτά δεν θα φτάνανε μέχρι να έρθει το δώρο σου στο δέντρο μας. Πάλι απορημένος ο μικρός Αλέξης ρωτά πως ξέρει ο καλικάντζαρος να ζωγραφίζει λεφτά πως ξέρει πόσα πρέπει να ζωγραφίσει και σήμερα τα παιδάκια που δεν έχουνε λεφτά γιατί δεν ζωγραφίζει και που πήγανε τα λεφτά που τόσα χρόνια ζωγράφισε; Γιατί έγινε κακός δεν αγαπάει τα παιδιά; Ο φίλος του θλιμμένος ακόμη μια φορά λέει στον μικρό Αλέξη, παιδί μου ο καλικάντζαρος μας δίνει λεφτά αλλά τα θέλει πίσω τα θέλει με τόκο και σήμερα δεν έχουμε λεφτά γιατί δεν θέλει να ζωγραφίσει νέα λεφτά παρά να μαζέψει όλα τα λεφτά και να γίνει αυτός ο Άγιος Βασίλης. Δηλαδή φίλε λέει ο μικρός Αλέξης τα δώρα φέτος θα μας τα φέρει ο καλικάντζαρος αυτός έχει τα λεφτά να φτιάξει δώρα σε αυτόν πρέπει να στείλω γράμμα; Και τι θα κάνει ο παππούλης ο Άγιος Βασίλης που τόσο αγαπούσε τα παιδιά δεν θα ξανά μοιράσει πια δώρα; Και ο φίλος του Αλέξη απαντά: Ναι παιδί μου εμείς αφήσαμε τον καλικάντζαρο γιατί ήμασταν κακοί άνθρωποι και ενώ ξέραμε να ζωγραφίζουμε λεφτά το ξεχάσαμε και σήμερα αυτός ντύθηκε Άγιος Βασίλης…



Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές.

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης του Άνεμου ανατροπής μετά τις εκλογές.

Συνεχίζετε να ψηφίζετε στίς δεξιές μπάρες του Άνεμου ανατροπής.


Ποιό κόμμα είχατε ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές;


ΣΥΡΙΖΑ
  173 (17%)
ΝΔ
  49 (5%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  68 (7%)
ΠΑΣΟΚ
  16 (1%)
ΚΚΕ
  53 (5%)
ΠΟΤΑΜΙ
  17 (1%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  21 (2%)
ΑΝΕΛ
  32 (3%)
ΛΑΕ
  319 (33%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  35 (3%)
ΕΠΑΜ
  56 (5%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  36 (3%)
ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ
  87 (9%)



Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 962 

Μέρες που απομένουν για να ψηφίσετε: 17 

Τι θα ψηφίσετε σε ενδεχόμενες εκλογές;

ΣΥΡΙΖΑ
  109 (8%)
ΝΔ
  72 (5%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  139 (10%)
ΠΑΣΟΚ
  22 (1%)
ΚΚΕ
  69 (5%)
ΠΟΤΑΜΙ
  13 (1%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  21 (1%)
ΑΝΕΛ
  18 (1%)
ΛΑΕ
  445 (34%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  50 (3%)
ΕΠΑΜ
  104 (8%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  64 (5%)
ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ
  74 (5%)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ
  73 (5%)




Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 1273 


Μέρες που απομένουν για να ψηφίσετε: 17 

Βόμβα μεγατόνων από την Ραχήλ Μακρή.


Βόμβα απο τη Ραχήλ Μακρή μόλις τώρα στην σελίδα της στο facebook.

 
220.000 ευρώ το 2016 για δέκα έξτρα συμβούλους του υπουργου. Δηλαδή για δέκα ακόμα Τσάτσους για την δημιουργία πελατειακού κράτους.


220.000 ευρώ το 2016 για δέκα έξτρα συμβούλους του υπουργου. Δηλαδή για δέκα ακόμα Τσάτσους για την δημιουργία πελατειακού κράτους.

Ο κυρ Χαραλάμπης ρωτά το μικρό Μενέλαο. Θέλεις παιδί μου κάστανα;. Όχι ευχαριστώ κυρ Χαραλάμπη, δεν θα πάρω αφού δεν δίνεις αποδείξεις! Από @PsiAction... * Τι αποδείξεις; το μηχάνημα για το πλαστικό χρήμα, τις πιστωτικές κάρτες, που το βάζεις;

Δεν ξεχνάμε! Πότε θα πληρώσουν;

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Με 1,5 εκ. άνεργους η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να πάει μακριά...

Από το "PRESS-GR"
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη του οργάνου να προσπαθούν να βρουν τον "συνδετικό κρίκο" μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος.
Ο βουλευτής β΄Αθήνας και μέλος της ΚΕ του κόμματος Χριστόφορος Παπαδόπουλος από την ομάδα των... "53+" εμφανίστηκε προβληματισμένος και απαισιόδοξος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ορίζοντα της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής  επεσήμανε πως "δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση της αριστεράς με ενάμισι εκατομμύρια ανέργους. Μέσα σε 5 χρόνια καταστράφηκαν τόσες θέσεις εργασίας που χρειάστηκαν 17 χρόνια να δημιουργηθούν".

Συμπαγής η ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ... Με πίστη στον αγώνα για τον σοσιαλισμό!

Ούτε το π@ύτσ@ του για κατούρημα. Κι αυτό λάθος θα το εξάγει, και στο πατζάκι του θα τα κάνει, ο ηλίθιος πασόκος...


The Bloopers Team (web radio)
Σε τι; Πως να κάνεις λαμογιές στο πανεπιστήμιο με πλάτες Σημίτη;;;
Ούτε το πούτσο του για κατούρημα. Κι αυτό λάθος θα το εξάγει, και στο πατζάκι του θα τα κάνει, ο ηλίθιος πασόκος.

Είχαν ξεσαλώσει σε βάρος του λαού! Επιτέλους... Κοινωνική Δικαιωσύνη!


Στο νοσοκομείο με πόνους στη μέση ο Τσίπρας...

Φυσιολογικοί οι πόνοι από τις επικύψεις στην τρόικα λένε οι γιατροί
Εξηγήθηκε στον Πρωθυπουργό ότι οι πόνοι στην μέση είναι απολύτως φυσιολογικοί μετά από τις τόσες επικύψεις στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε και ΔΝΤ, και καλό θα ήταν να...
το "κόψει"....Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι είναι αδύνατον σε αυτή τη φάση, γιατί η παύση στις επικύψεις θα βγάλει την χώρα από το ευρώ και θα δώσει το δικαίωμα στους ρομαντικούς βολονταριστες να εφαρμόσουν τα υποχθόνια σχέδια τους.
Έτσι, απλά δόθηκαν στον Πρωθυπουργό αλοιφές για να μαλακώνουν τους πόνους!
Περισσότερα στο "anemosantistasis"

Εσύ ρε λινάτσα, ρόμπα ξεκούμπωτη θα μου πάρεις το σπίτι, θα πεινάσουν τα παιδιά μου και νομίζεις ότι θα την βγάλεις καθαρή;

Καλή αντάμωση στα γουναράδικα...