ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

STOP στην κλοπή των κινητών τηλεφώνων


STOP στην κλοπή των κινητών τηλεφώνων
Της Μαρίας Μόσχου
«Φρένο» στη μάστιγα της κλοπής κινητών τηλεφώνων επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με το νέο κανονισμό λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος με τη ρύθμιση της ΕΕΤΤ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι σε θέση να προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί, αρκεί φυσικά ο κάτοχος της συσκευής να έχει δηλώσει στην εταιρεία που ανήκει την κλοπή και τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε κανένα ελληνικό δίκτυο. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2014, η συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες βρίσκεται αυτή την περίοδο σε επικοινωνία η αρχή προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της εντός των επόμενων εβδομάδων.
Παράλληλα η ΕΕΤΤ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση Παρατηρητηρίου τιμών τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών προϊόντων λιανικής, το οποίο θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αξιολογούν και κυρίως να συγκρίνουν τα προϊόντα και τις τιμές τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ήδη το πιλοτικό Σύστημα Παρακολούθησης Τιμών Προϊόντων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Λιανικής λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2013 και περιλαμβάνει 924 πακέτα για συγκριτική αξιολόγηση.
Σύμφωνα με τον κ. Λουρόπουλο μέσα στο 2013 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση του παρόχου δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (Ψηφιακή Τηλεόραση), βασισμένη σε νόμο του Κράτους (χάρτη συχνοτήτων).
Παράλληλα προωθείται η διαγωνιστική διαδικασία για την εκχώρηση του αποκαλούμενου ψηφιακού μερίσματος για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 800 MHz και 2,6 GHz, με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών κινητής ευρυζωνικότητας. Ήδη έχουμε υπό επεξεργασία το κείμενο που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση ενώ ο κ. Λουρόπουλος ανέφερε ότι ο στόχος είναι ο διαγωνισμός να ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου. Ερωτώμενος σχετικά με την αποτίμηση του συγκεκριμένου φάσματος, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ απέφυγε να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι ακόμη υπό διερεύνηση και δεν αποκλείεται η ΕΕΤΤ να προχωρήσει και στην πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου.
Τα σημαντικότερα σημεία των πρωτοβουλιών και δράσεων της ΕΕΤΤ στις αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών για το 2013 περιλαμβάνουν:
  • Σταθερή ευρυζωνικότητα: Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό ανήλθε σε 25,8% έναντι 23,8% στο τέλος του 2012 με 2.913.191 συνδέσεις έναντι 2.689.428 στο τέλος του 2012. Η δυνητική κάλυψη VDSL βασίζεται σε 187 κέντρα, τα οποία αναλογούν σε περισσότερους από το 69% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα.
  • Κινητή Ευρυζωνικότητα: Συνεχίστηκε η ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων 4G/LTE. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Δεκεμβρίου 2013, 969.763 χρήστες είχαν πρόσβαση στο Internet (μέσω καρτών σε laptops), ενώ 4.412.039 χρήστες είχαν πρόσβαση, μέσω κινητών τηλεφώνων.
  • Καταγγελίες. Κατά τη διάρκεια του 2013, η ΕΕΤΤ ανταποκρίθηκε σε 12.000 αιτήματα, καταγγελίες και παράπονα καταναλωτών και πραγματοποίησε 240 επισκέψεις σε καταστήματα λιανικής παρόχων με στόχο να ελέγξει τη συμμόρφωση στα σημεία εξυπηρέτησης. Το 85% των αιτημάτων αφορούσαν τηλεφωνία και Internet.
Ταχυδρομικές υπηρεσίες
Η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε 53 ελέγχους σε ταχυδρομικές επιχειρήσεις και εξέδωσε 202 πορίσματα για ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2012 βάσει των οποίων προχώρησε σε 130 διαγραφές εταιριών από το μητρώο της και στην έκδοση 72 συστάσεων ή βεβαιώσεων για καταβολή τελών στην εφορία.
Forthnet
Ερωτηθείς ο επικεφαλής της Επιτροπής Κωνσταντίνος Λουρόπουλος για το εάν υφίσταται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και ανταγωνισμού μετά την ενίσχυση της συμμετοχής της Wind και την απόκτηση συμμετοχής από πλευράς της Vodafone στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, η διοίκηση της ΕΕΤΤ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά και εάν κριθεί σκόπιμο ενδέχεται να παρέμβουμε. Η αγορά είναι δυναμική από μόνη της. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενέργειες από την πλευρά μας. Απλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις".

Και ο Θεός έπλασε το μπικίνι Τα δύο μικροσκοπικά κομμάτια ύφασμα που έφεραν την επανάσταση

Και ο Θεός έπλασε το μπικίνι
Οι άντρες χρωστούν (επίσηµα) χάρη στους Γάλλους Ζακ Χαΐµ και Λουί Ρεάρ. Ο µεν πρώτος παρουσίασε το 1946 το Atome, το µικρότερο ως τότε µαγιό, µε τον δεύτερο να το συρρικνώνει ακόµη περισσότερο έναν χρόνο αργότερα. Σύγχρονοι υποστηρικτές της εφεύρεσης των Γάλλων στάθηκαν τα pin-up girls µε τις σέξι πόζες τους, τις οποίες αναβιώνει εξίσου λαχταριστά η κυρία Ντίτα φον Τιζ.
Τα µπικίνι έχουν ένα µικρό προβάδισµα σε σχέση µε τα εσώρουχα για δύο κυρίως λόγους: καταφθάνουν σε µεγαλύτερες ποσότητες στα ανδρικά µάτια (ουχί παρανόµως) αλλά και για το wet look τους. Θυµηθείτε την έξοδο από τη θάλασσα της Ούρσουλα Αντρες µε το λευκό µπικίνι της στο «Δρ No» (1962) ή την αντίστοιχη της Χάλι Μπέρι στο «Πέθανε µια άλλη µέρα» (2002). Και δεν είναι µόνο τα κορίτσια του Τζέιµς Μποντ. Ο ελληνικός κινηµατογράφος έχει πληθώρα πληθωρικών παραδειγµάτων. Χαρακτηριστική η ταινία «Κορίτσια για φίληµα» (1965) µε τις Μάρθα Καραγιάννη, Ζωή Λάσκαρη, Χλόη Λιάσκου να τριγυρίζουν σε ακριβό ξενοδοχείο της Ρόδου µπικινοτρόπως.
Ευτυχώς για τον αντρικό πληθυσµό τα µπικίνι είναι παντού, από τα ring girls στους αγώνες µποξ (ξακουστή η χυµώδης Αριάνι Σελέστ) ως τα κάθε λογής r ’n’ b βιντεοκλίπ. Προ κρίσης είχαµε και τα καλλιστεία, αλλά ας όψεται. 
*Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου 2013

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης που φέτος έκλεισε τα 100 χρόνια λειτουργίας του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το ιστορικό σχολείο της Κατερίνης, το 2ο Δημοτικό, επισκέφθηκε αυτή τη φορά ο Πιερικός Αρχέλαος με οκταμελή αντιπροσωπεία του για να ενημερώσει τους μαθητές του για τις δραστηριότητές του και να τους προσκαλέσει στους ενδιαφέροντες αγώνες μπάσκετ που δίνει η ανδρική ομάδα στην πόλη μας.

Ο διευθυντής του ιστορικού σχολείου κ. Νίκος Ναχόπουλος καλωσορίζοντας την επίσης ιστορική ομάδα της Κατερίνης, ευχήθηκε καλές επιτυχίες στον Πιερικό Αρχέλαο και ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την ωραία αυτή πρωτοβουλία.

Την αντιπροσωπεία του Πιερικού Αρχελάου αποτελούσαν ο αντιπρόεδρός του Γιάννης Πόδας, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Φώντας Μπαραλιάκος, οι καλαθοσφαιριστές Θωμάς Αμπαράς, Γιώργος Ασημάκης και Νίκος Παπαδόπουλος και οι προπονητές Σωτήρης Γκαβοτάσιος, Βασίλης Τσερνισώφ και Δάμης Χρυσίδης.

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και ενθουσιασμένοι, ο καθένας, από τον τομέα του, αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου ο οποίος αγκαλιάζεται έμπρακτα από εκατοντάδες νέους της περιοχής μας.

Στους μαθητές δόθηκε μια μπάλα και ένα σακίδιο με κλήρωση και μοιράσθηκαν φωτογραφίες της ανδρικής ομάδας στις οποίες οι καλαθοσφαιριστές υπέγραφαν, ικανοποιώντας έτσι την απαίτηση των νεαρών μαθητών – φιλάθλων.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη λειτουργία του σχολείου ο διευθυντής του χάρισε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας το καλαίσθητο λεύκωμα – ημερολόγιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, από το οποίο αποφοίτησαν πολλοί αθλητές και παράγοντες του Πιερικού Αρχελάου.


Τέλος, για την επίσκεψη του Πιερικού Αρχελάου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ο διευθυντής του κ. Νίκος Ναχόπουλος, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Πιερικό Αρχέλαο για τη σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας του στο σχολείο μας. Έδωσε χαρά και σε εμάς τους δασκάλους, αλλά κυρίως στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Θέλουμε τέτοιες επισκέψεις γιατί δίνουν μια άλλη διάσταση στην προοπτική της εκπαίδευσης, των παιδιών και γενικότερα του αθλητισμού. Έχουμε ανάγκη από αυτές τις εκδηλώσεις».

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βατανιακός Σάρισα - Πιερικός Αρχέλαος  44 - 89
 Για τo εφηβικό πρωτάθλημα

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα είναι η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου  μετά και τη νίκη επί του Βατανιακού Σάρισα με 89-44. Οι πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας που οφείλονται στο καλό έμψυχο υλικό της και στην τεχνική της ηγεσία, δίνουν χαρά στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της που αποτελούν το μέλλον του πιερικού μπάσκετ, καθώς και στο χώρο του αθλήματος που όλοι μιλούν για ένα άψογο καθόλα σύνολο.   

Για τη λήξη της τελικής φάσης έμειναν δύο παιχνίδια.  Με τον Πανεδεσσαϊκό εκτός και τον ΑΟΚ Βέροιας εντός και αρκεί μία νίκη για να κατακτήσει ο Πιερικός Αρχέλαος το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ  και να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Στα δεκάλεπτα: 12-34, 24-42, 35-68, 44-89.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χατζημπαλίδης και Χρυσάφης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ Βατανιακού Σάρισα (Χοτοκουρίδης): Μαχαιρίδης 16(1), Χατζηκωνσταντίνου, Βασιλειάδης 4, Κανακίδης 16, Καραμέλιος, Ιωάννου, Αραπατζής 1, Χατζούλης 7, Ζέππος.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου - Γκαβοτάσιος): Κοντσές Θ. 13, Παυλίδης 2, Σαββίδης 5(1), Τσαλμπούρης 23(2), Τατσίδης 2, Κοντσές Α., Γαζέτης 22, Κοντζές, Αναστασιάδης 5, Σκαμπαρδώνης 6(1), Κοτσώνας 7, Κοντσές Β. 4.

ΦΩΤΟ:
  1. H εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου

Πιερικός Αρχέλαος  - Πανεδεσσαϊκός 53 - 55
 Για τo γυναικείο  πρωτάθλημα

Με 55-53 έχασε η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχελάου από τον Πανεδεσσαϊκό στην πρώτη αγωνιστική του Β΄ γύρου.

Στα δεκάλεπτα: 9-11, 19-13, 31-23, 53-35.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χαρακλιάς Δ. και Μπέης Μ.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Μηλιάτης): Σότο - Γκονζάλες, Πούλιου, Ζουγκουρίδου 17(3), Παπακώστα 13, Σημαιάκη 2, Ιωάννου 6, Πάππα 6, Μαρκοπούλου, Μπόζογλου 9.

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός (Πούφλη): Λυμπάρη 2, Σάλα 4, Αντώνογλου, Ρωσσικοπούλου, Σιβένα 15 (1), Καρτσαμάρη, Δήμτση 7, Πούφλη 7 (1), Κέτσου, Σημάδη.

Πιερικός Αρχέλαος  - ΑΓΕ Πιερίας 62 - 45
 Για τo παιδικό  πρωτάθλημα

Ακόμη μία νίκη πέτυχε και η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισε τη συμπαθή ομάδα της ΑΓΕ Πιερίας με 62-45.     

Στα δεκάλεπτα: 21-10, 40-18, 48-26, 62-45.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χατζημπαλίδης, Γιαννόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης, Κυπαρίσσης 2, Μάντζου 1, Βάτος 4, Μπούσμπουρας 14, Παρμακτσίδης 10, Ταρενίδης, Τσιλιγγαρίδης 16, Γαλάνης, Ζησόπουλος 4, Βαβατσιούλας 11(1), Ξυγωνάκης.

ΑΓΕΠ (Χρυσανθόπουλος): Τσολακίδης 15, Μαράζης 6, Χαρισσόπουλος 13, Τζημάλας, Περχανίδης 1, Ασαρίδης, Ίτσιος 9.

ΦΩΤΟ:
2.3.Στιγμιότυπα από τον αγώνα με την ΑΓΕ Πιερίας

Πιερικός Αρχέλαος  - Πανεδεσσαϊκός 31 - 27
 Για τo πρωτάθλημα  κορασίδων

Με 31-27 νίκησαν οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη τον Πανεδεσσαϊκό.

Στα δεκάλεπτα: 8-2, 17-14, 27-25, 31-27.

Διαιτητής ήταν ο κ. Μίχος Ν.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Σότο - Γκονζάλες 2, Πουρσανίδου, Συροπούλου, Γκοτζαμάνη 4, Μάδι, Καραϊσαρίδου, Πάππα 23, Καραμέλλιου 2, Ηρακλείδου, Ακριτίδου.

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός (Πούφλη): Ιωαννίδου 6, Μποζίνη, Παζάρκα, Σιαντή 2, Σιβένα 11(1), Καρτσαμάρη 8.


 ΑΟΚ Αιγινιακός – Πιερικός Αρχέλαος 20 - 80
 Για τo πρωτάθλημα μίνι αγοριών 

Με 80-20 νίκησαν και μικροί καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου στο Αιγίνιο τον τοπικό ΑΟΚ Αιγινιακό.    

Στα δεκάλεπτα: 4-18, 7-32, 17-48, 20-80.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σαρακενίδης Β.


Οι συνθέσεις:
ΑΟΚ Αιγινιακός (Λοτζανιώτης) : Στυλιανίδης 6, Μπίτσης, Βλανίδης, Χριστοδούλου, Εξαρχόπουλος, Στογιαννόπουλος 6, Μανωλόπουλος, 4, Παυλόπουλος 2, Αλεξόπουλος, Χατζηλοΐζου 2.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χρυσίδης) : Μάντζου 4, Τζιοβάρας 2, Παπαδόπουλος 4, Ζησόπουλος 25, Μακαντάσης 4, Κωνσταντινίδης 18, Τζουνίδης 2, Ράλλης 2, Μπόζογλου 2, Μαυρίδης 4, Μαυρογιώργης 2, Κουτσικάς 4, Χατζηαγοράκης 3, Καραϊσαρίδης 2.

ΦΩΤΟ:
4.      Φάση από τον αγώνα των μίνι αγοριών του Πιερικού Αρχελάου με τον Αιγινιακό

 Πιερικός Αρχέλαος 2 – Αναγέννηση Λιτοχώρου 89 - 23
 Για τo πρωτάθλημα μίνι αγοριών 

Αρκετοί φίλοι του μπάσκετ παρακολούθησαν το παιχνίδι του Πιερικού Αρχελάου 2 για το πρωτάθλημα μίνι αγοριών με την Αναγέννηση Λιτοχώρου. Νικητής αναδείχθηκε ο Πιερικός Αρχέλαος 2 με 89-23.     

Στα δεκάλεπτα: 28-6, 56-13, 74-17, 89-23.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 2 (Χρυσίδης): Τσιρογιάννης 22, Πόντικας 3, Κακουλίδης 2, Γρηγοριάδης 2, Κατηρτζίδης 2, Καρατόλιος 11, Ταβαντζής 11, Χατζηλάμπρου 4, Πολυχρόνης 10, Μακρής 10, Ζιώγας 12, Δημουλιός 4.

ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ (Καλαϊτζής): Μανουσάκης 8, Καραλιάς 4, Κουκούλης 2, Μοσχοβάς 3, Καρλέτσας, Τρανός, Γιαννίκης 2, Κουλιανός 2, Ρεμπάτσιος, Γκρίνιας, Λαμογιάννης.

ΦΩΤΟ:
5.      Φάση από τον αγώνα των μίνι αγοριών του Πιερικού Αρχελάου 2 με την Αναγέννηση Λιτοχώρου


 ΦΟ Αριδαίας - Πιερικός Αρχέλαος 45 - 34
 Για τo πρωτάθλημα μίνι κοριτσιών 

Για την τέταρτη αγωνιστική του Α΄ γύρου οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου έχασαν στην Αριδαία με 45-34.      

Στα δεκάλεπτα: 8-12, 22-18, 35-29, 45-34.

Διαιτητής ήταν ο κ. Καραμανλής Γ.

Οι συνθέσεις:

ΦΟ Αριδαίας (Σιάγας): Νοχουτίδου 17, Μάντη 12, Αρατζόγλου 4, Αθανασιάδου 6, Τριγκάκη 4, Κούλιου 2, Χρυσίδου.

ΣΦΚ Πιερικός  Αρχέλαος ( Τσιρογιάννη): Ιωάννου 6, Καπετανάκη 13, Καραλή 1, Κοντσέ, Λεκάι 4, Πατσιαλή, Σότο, Δημητριάδου 10.



Συνεχής οι συνεχείς βραβεύσεις των Τοπικών Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                             ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                               Κατερίνη, 18 Μαρτίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σοφία Μαυρίδου: Οι Βραβεύσεις των τοπικών οίνων της Πιερίας αποτελούν τιμή για τον τόπο μας και καταδεικνύουν την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων Πιερικών Οίνων.


Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος δε θα μπορούσε όχι να προβλέψει, αλλά ούτε να φανταστεί την εξέλιξη και σημασία στην οικονομία αλλά και της προβολής της Πιερίας, των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, του αριθμού των απασχολούμενων οινοποιών και της υψηλής ποιότητας των παραγομένων έξι αυτών των Τοπικών Οίνων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου προσωπικά, μέσω της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, από την αρχή, μέσα από εντάξεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προβολή των οίνων σε ειδικές παρουσιάσεις και εκθέσεις, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών οινοποιών για παραγωγή, νομιμοποίηση και καταξίωση των παραγόμενων τοπικών οίνων -όπως άλλωστε κάνει για μια σειρά άλλων τοπικών προϊόντων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους οινοπαραγωγούς της Πιερίας που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στον 14° Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης αλλά και στον διεθνή διαγωνισμό «Berlin wein Trophy 2014». Αυτές οι διακρίσεις αποτελούν τιμή για τον τόπο μας και είναι αξιοσημείωτο ότι 7 τοπικοί μας οίνοι έχουν κερδίσει το χρυσό βραβείο στους διεθνείς διαγωνισμούς. Οι επιτυχίες αυτές καταδεικνύουν με τον πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων Πιερικών οίνων. Μέσα από αυτές τις διακρίσεις προβάλλεται η περιοχή μας και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερικής Γης. Το Πιερικό κρασί αξίζει να έχει την αναγνώριση στην αγορά του οίνου και ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλουμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη και τη προώθησή του».

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο όταν επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Και τούτο διότι, όταν σε άλλες περιοχές η οινοποιία ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες διαδεδομένη και καταξιωμένη, στην περιοχή μας μόλις το 2007 είχαμε τις πρώτες αναγνωρίσεις τριών μπροστάρηδων οινοποιών μας, ενώ μόλις το 2008 οι παραγόμενοι Τοπικοί Οίνοι μας, με κοινές προσπάθειες των πρώτων οινοποιών και της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και ειδικά του τομέα Αμπελοοινικών Θεμάτων, κατατάχθηκαν στους οίνους με «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη». Έκτοτε ο αριθμός των καλλιεργούμενων στρεμμάτων με οινοποιήσιμες ελληνικές και ξένες ποικιλίες πολλαπλασιάστηκε (αγγίζει τα 2.500 περίπου στρέμματα), οι επίσημα αναγνωρισμένοι οινοποιοί έφτασαν τους 12 και η ποιότητα των παραγόμενων τοπικών οίνων εκτοξεύτηκε σε απρόσμενο επίπεδο. Κι αν οι πρώτοι δυο προηγούμενοι παράμετροι εύκολα εξακριβώνονται από απλή ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων, την εξαιρετική ποιότητα των οίνων μας αβίαστα επιβεβαιώνουν οι απανωτές βραβεύσεις τους στους ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, όπου συμμετέχουν. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι βραβεύσεις στον 14° διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης όπου μετά τα τέσσερα χρυσά βραβεία του 2011, τα 5 χρυσά και 2 ασημένια του 2012 και τα 3 χρυσά και 2 ασημένια του 2013, ήρθαν φέτος (2014) να προστεθούν άλλα 6 χρυσά {!!!). Οι Αφοί Χρυσοστόμου από το Κίτρος κατέκτησαν 3 χρυσά βραβεία, εκ των οποίων μάλιστα το ένα ήταν το δεύτερο στη σειρά καλύτερο για λευκό- ξηρό κρασί που απονεμήθηκε στο σύνολο των συμμετεχόντων. Το ίδιο κρασί (Μουσαίος) έλαβε ειδική τιμητική διάκριση ως το καλύτερο κρασί από καθαρά ελληνικές ποικιλίες (Ασύρτικο) (!) υπερσκελίζοντας αντίστοιχα κρασιά περιοχών που φημίζονται ιδιαίτερα για την ποικιλία αυτή. Άλλα 2 χρυσά απέσπασαν τα κρασιά της «Οινάμπελος Κολινδρού ΕΠΕ», που καλλιεργεί τα αμπέλια της στον Κολινδρό. Τέλος, ένα χρυσό βραβείο απέσπασε ο οινοποιός μας Απόστολος Κούρτης που δραστηριοποιείται στη Ράχη.
Σημειωτέον ότι στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 461 δείγματα οίνων από τις γνωστότερες και καλύτερες ελληνικές οινοποιητικές επιχειρήσεις και 72 δείγματα από ξένος οινοποιούς, ενώ την κατάταξη των οίνων την έκαναν 28 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αντίστοιχης σπουδαιότητας και αξίας με τα παραπάνω αποτελεί και το χρυσό βραβείο που κέρδισε για μια ακόμη φορά η « Βασίλισσα», οίνος λευκός παραγωγής 2013, του οινοποιού μας «Γεώργιος Αδάμος & Υιός» από το Κίτρος Πιερίας, στον διεθνή διαγωνισμό οίνου που έγινε το Φεβρουάριο στο Βερολίνο «Berliner wein Trophy 2014»
Η δική τους βράβευση και επιτυχία, αντανακλά και επιβραβεύει την υψηλή ποιότητα των τοπικών οίνων, αλλά συγχρόνως το μεράκι και τους υψηλούς στόχους που χαρακτηρίζουν τους οινοποιούς μας. Επίσης την συλλογική προσπάθεια για αναγνώριση διάκριση και κατανάλωση των τοπικών μας προϊόντων, που γίνεται, με σκοπό την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας και την στήριξή της σε υγιείς, παραγωγικές και εξωστρεφείς πυλώνες. Ας συνδράμουμε όλοι μας στην προσπάθεια αυτή, επιλέγοντας και δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά κρασιά τους. Αυτό θα είναι και η πραγματική δικαίωσή τους.



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη,  δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά: Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί και φέτος προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες, σύμφωνα και με τις αρ. πρωτ. 8632/04-3-2014 και 8633/04-3-2014 αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζονται ως εξής:

1.  Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα  8.00΄ της 23ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2014.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

3. Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Όπου είναι δυνατόν, μπορούν να οργανωθούν αναπαραστάσεις από σκηνές του Αγώνα, σε αίθουσες των σχολείων ή σε άλλους χώρους, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, με φροντίδα των Δ/ντών των σχολείων.
Ώρα 11.30΄  
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), Προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων και κομμάτων.

4. Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

       α. Ώρα 07.00΄
            Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.

β.  Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Ιερατείο της πόλης.
            Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό o κος Ζήνων Σατραζέμης, εκπαιδευτικός Μαθηματικός.



γ.  Ώρα 11.40΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης και από αντιπροσωπείες Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,  Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 δ.  Ώρα 12.00΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων,  Συλλόγων.
        ε.  Ώρα 13.30΄
Στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.


ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο της κατάθεσης,  τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και  να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης. Από το Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ. Γεώργιος Φυδάνογλου και Γεώργιος Μίχος.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει o καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Κεραηλίδη Δημήτριο, Αθανασιάδη Παναγιώτη, Γκούμα Ευριπίδη, Λάιου Μαρία, Δεληγιαννίδου Τζένη, Καπουράνη Νικόλαο και Παπαϊωάννου Ευάγγελο.
Η Δ/νση Αστυνομίας παρακαλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τάξης.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.



                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                                      ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ











ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


1. Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
 Ώρα 11.30΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Συλλόγους, Σωματεία και κόμματa.
Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση  και το
 5ο ΓΕΛ Κατερίνης για την Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία, εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες, θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.15΄ (Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014).

Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται ο καθηγητής Φ.Α. του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Πανωλής Βασίλειος.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης.

2.Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

α.  Ώρα 10.55΄
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Πριν την παρέλαση θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται:
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.     

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης και βοηθούς τους κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Κεραηλίδη Δημήτριο, Αθανασιάδη Παναγιώτη, Γκούμα Ευριπίδη, Λάιου Μαρία, Δεληγιαννίδου Τζένη, Καπουράνη Νικόλαο και Παπαϊωάννου Ευάγγελο.
Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε  τετράδες.

β.  Ώρα 13.30΄
Στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

Όσοι Σύλλογοι, Σωματεία και κόμματα επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή  21-03-2014, ώρα 14.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τηλ. 2351351261

Οι τελετάρχες θα καθορίσουν  τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2351351261 (Γρ.  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας).

                                                                                                  
                                                                                        Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
                                                                                           Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

                                                                                              Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη