ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το χαράτσι πλέον και σε σπίτια χωρίς ρεύμα


Το χαράτσι πλέον και σε σπίτια χωρίς ρεύμα


Ους η συγκυβέρνηση συνέζευξεν «χαράτσι» μη... χωριζέτω. Με αυτό το απλό σκεπτικό οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αποφάσισαν (όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία») να μετονομάσουν το «χαράτσι» σε ενιαίο φόρο ακινήτων κάνοντάς το ακόμη πιο άγριο, αφού το επεκτείνουν σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, σπίτια χωρίς ρεύμα και εκτός σχεδίου (που είχαν χαμηλό συντελεστή), ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την εκκλησιαστική περιουσία!

Τα 3,2 δισ.

Όλα αυτά, για να συγκεντρωθούν τα 3,2 δισ. που έχουν απαιτήσει οι δανειστές να εισπραχθούν από τα ακίνητα. Το ερώτημα βέβαια είναι εάν η τρόικα τελικά θα κάνει δεκτή ακόμη και αυτήν την πρόταση, μια και ερώτημα παραμένει πώς θα εισπράξουν οι εφορίες το ειδικό τέλος για τα προαναφερόμενα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των αρχηγών έκανε πως δεν άκουσε... καλά όσα είπαν στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης και «τους άδειασε» με κομψό τρόπο, κυρίως στο θέμα του αφορολόγητου για ειδικές κατηγορίες. Ο κ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε μέσω διαρροών ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι ανάλογο, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει φόρος και στα αγροτεμάχια καθώς και ο ΦΑΠ του 2013!

Όπως δήλωσε (εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ, ενώ θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί το ποσό για όσους ήδη το καταβάλλουν. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει από το 2013 και να είναι της τάξης του 10%-15%.
Το ακριβές ποσοστό όμως θα καθοριστεί μετά τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τον Τόμσεν και την παρέα του από σήμερα κιόλας.

Στη σύσκεψη, όπως δήλωσαν οι δύο αρχηγοί (του ΠΑΣΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.), συζητήθηκαν μόνο τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν εν όψει της έλευσης του κλιμακίου της τρόικας, αφού βέβαια για ώρες έδιναν την εικόνα ενός ιδιότυπου «παζαριού» μεταξύ τους. Μάλιστα, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης στο πλαίσιο του «κοινού μετώπου» είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες το μεσημέρι, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για να δώσει δραματικούς τόνους στις εξελίξεις και να διαψεύσει ότι θέλει να γίνει αντιπρόεδρος! Η μεγάλη κωλοτούμπα έγινε από τον κ. Κουβέλη, που είπε «ναι» στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, και το ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί τώρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που εδώ και μέρες βράζει.

«Αντιμετωπίσαμε όλα όσα είναι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Προσερχόμαστε με κοινή θέση να αντικατασταθεί το Ειδικό Τέλος από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, με τον σημερινό χαρακτήρα. Όποιος δεν θέλει να το πληρώνει μέσω της ΔΕΗ, θα διαβιβάζεται στη ΔΟΥ» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: 
«Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να εκταμιευθεί η δόση.
Το 2011, όταν αποφασίστηκε το Ειδικό Τέλος, τότε δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν έκτακτο και προσωρινό.
Τώρα πρέπει να περάσουμε στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ, ενώ για τα άλλα που θα προστεθούν θα είναι οι εφορίες».


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PWrbxLZo

H Mετάλλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε "Δημοκρατία" Πείνας και Εξαθλίωσης.!!!




Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταλλάχθηκε,,, από ένα Ανθρώπινο Κοινωνικό Κράτος,,, με Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ατομικές Ελευθερίες,,, σε μία Απάνθρωπη Οικονομική Χούντα,,, που δεν διστάζει να διακηρύττει ότι δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι Πολίτες ΠΡΕΠΕΙ,,, να Πληρώνουν τις Ζημιές των Τραπεζιτών,,, να χάνουν τις δουλειές τους,,, και να οδηγούνται στην εξαθλίωση,,, με σκοπό να σωθούν οι Αγορές και η Ευρωπαϊκή Οικονομία και τελικά το Ευρώ.

Τα κράτη μέλη,,, οι Πολιτικές ηγεσίες συνεχίζοντας ασταμάτητα κατασπαταλούν και να κλέβουν το δημόσιο χρήμα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ,,, μας οδήγησαν στην Πτώχευση. Με φυσικό επακόλουθο να θησαυρίζουν στο βωμό των Δανείων,,, Τραπεζών,,, και των Μνημονίων. Κόντρα στην έννοια του λεγόμενου Σοσιαλισμού,,, η Ευρωπαϊκή Ένωση εφηύρε την νέα έννοια της Κοινωνικά Δίκαιης "Δημοκρατίας".

Παίρνουμε από τους φτωχούς τις οικονομίες τους,,, τα Ασφαλιστικά Αποθέματά τους,,, το βίος για το οποίο σκληρά εργαζόταν επί δεκαετίες,,, με το “έτσι θέλω” και τους οδηγούμε στην Ανεργία και στην Εξαθλίωση,,,

Ξαφνικά η Αξία της Ζωής έχασε την Αξία της,,, εκμηδενίστηκε.

Απίστευτο από την μία μου φαίνεται ακόμα και ζώντας το,,, όμως έγινε,,, το ζούμε,,, και δυσκολευόμαστε να το χωνέψουμε,,, και κάποιοι από μας,,, γεμάτοι οργή,,, Αρνούμαστε και ΘΑ αρνούμαστε,,, Χωρίς εισόδημα,, δεν ζείς,, ,δεν θέλεις να ζήσεις, δεν θέλεις να ψάξεις για δουλειά,,, μουδιάζεις,,, και βουλιάζεις,,, στην Κατάθλιψη,,, στην απραγία του μηδέν,,, ή βυθίζεσαι ακόμα χειρότερα,,, στον πάτο,,, Το Αδιέξοδο,,, της έλλειψης εισοδήματος είναι αβάστακτο!!! Είναι σκέτη Φρίκη!!! Μόλις για ένα δευτερόλεπτο να το αισθανθείς παγώνεις με τη σκέψη,,,!!! Πόσο μάλλον,,, όσοι από εμάς,,, το βιώνουμε,,,!!!

Τι θα δούμε ακόμα,,, Πάει η Δημοκρατία,,, πάει ο αγώνας που άξιζε,,, Οι δρόμοι,,, εγκαταλελειμμένοι,,, με άδεια καταστήματα,,, κλειστά,,, και με φραγμένες πόρτες από στοίβες απλήρωτων λογαριασμών,,, παντού ενοικιάζεται,,, και Πολίτες που δίνουν τα πάντα για ένα πιάτο φαί.

Η Κοινωνία από την άλλη, φυσικά δεν είναι σε θέση να αντιδράσει,,, ο Άνθρωπος δεν είναι ικανός να συνεργαστεί ομαδικά,,, για έναν κοινό στόχο,,, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δράσης αλληλεγγύης,,, Δεν είναι φτιαγμένος για ΚΟΙΝΗ Ομαδική Δράση,,, Ο κάθε ένας θέλει το δικό του,,, απαιτεί το μακρύ του,,, και το κοντό του,,, και οι συζητήσεις δεν διαρκούν πάνω από μερικές ώρες για να καταλήξουν πάντα σε αλληλοφαγωμάρες και σε αδιέξοδα,,, για το ποιός μας οδήγησε εδώ,,,

Η συγκροτημένη και οργανωμένη Επανάσταση, απαιτεί ΣΠΑΝΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, και οπωσδήποτε μια ξένη ισχυρή δύναμη από ένα άλλο Κράτος που θα μας στηρίξει με στρατηγικές, όπλα, πληροφόρηση, και άφθονο χρήμα,,, Αναλογίζομαι την Ιστορία,,, όλες οι Επαναστάσεις που επικράτησαν,,, είχαν πίσω τους ένα άλλο συγκροτημένο,,, οργανωμένο,,, και ισχυρό Κράτος,,, που είχε τους δικούς του λόγους,,, και και τα δικά του συμφέροντα,,, να γκρεμίσει τον Αντίπαλο,,, Τελικά η Δύση αποφάσισε,,, βλέπε Καντάφι,,, βλέπε Συρία,,, η Κύπρος ψυχορραγεί,,, η Ελλάδα,,, τετέλεσθαι,,,, Ζούμε σε ένα Ευρώ που δεν έχει αντίκρυσμα,,, και το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν την πραγματική περιουσία μας... που έχει αξία και αντίκρυσμα, όπως είναι η ΓΗ ΜΑΣ,,, ο ορυκτός πλούτος μας,,

Αποτέλεσμα,,, ελέγχουν απόλυτα την ζωή μας,,, τα περιουσιακά μας στοιχεία,,, τι και πόσο θα τρώμε,,, τι θα πίνουμε,,, με πόσα θα αμοιβόμαστε,,,, πώς θα θεραπευόμαστε,,, εν τέλει πώς αναπνέουμε και αν,,,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ,,,, είναι απίστευτο,,,

η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PWpXG4Z5

Περιμένουν χτύπημα στο μπουρδέλο;




Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας ακόμα και οι ευρισκόμενοι περιμετρικά του Κοινοβουλίου αστυνομικοί φορούν αλεξίσφαιρα, ενώ δεν φορούσαν. Την ίδια ώρα ούτε οι βουλευτές, ούτε οι συνεργάτες βουλευτών και κομμάτων που εργάζονται για καιρό στο κτίριο του Κοινοβουλίου μπαίνουν ανεξέλεγκτα. Έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα να μπαίνουν στο πάργκιγκ όχι με την κάρτα εισόδου, αλλά αφού καταγραφούν σε ειδική λίστα με αστυνομικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ίδιοι αστυνομικοί αφήνουν να εννοηθεί πως κάτι «χοντρό» περιμένουν να συμβεί, και αναφέρουν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι άντρες ασφαλείας που υπηρετούν μέσα και γύρω από το κτίριο. Πηγή: www.paraskhnio.gr
 
ιχνος


ΑΝ...



ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΙΣΤΕ...ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PWp8nZkO

Σάλος στο διαδίκτυο> Τι απάντησε ο νταλικιέρης Μήτσος Ξεπέτας στο γράμμα του Χάρη Θεοχάρη






Σάλο προκαλεί στο διαδίκτυο η απάντηση του γνωστού νταλικιέρη Μήτσου Ξεπέτα στην επιστολή που έλαβε από τον Χάρη Θεοχάρη* για οφειλές του στο Δημόσιο.
«Αγαπητέ μπόι.
Το γράμμα σου με βρήκε στην Εθνική Οδό έξω από τον Βόλο την ώρα που στην κασετοφωνιά έπαιζε το άσμα «Όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους, λόγια σοβαρά, λόγια αληθινά, πες μου ότι θέλεις όμως μείνε μήπως περάσει η βραδιά. Φίλε την παρέα σου ζητάω έλα στο σκοτάδι δεν μπορώ».
Το γράμμα σου ήταν αλάτι στη πληγή αλλά και μια συντροφιά στη μοναξιά του ταξιδιού. Αμέσως και χωρίς να το σκεφθώ έκανα δεξιά στον παράδρομο και τράβηξα το χειρόφρενο. Τώρα που σου γράφω ετοιμάζομαι να βάλω όπισθεν και να έλθω να σε πάρω. Πες μου αγορίνα μου που μένεις, δώσμου μια διεύθυνση, στην δική σου κατεύθυνση και έρχομαι να σε πάρω για να ταξιδέψουμε τα δυο μας. Μόνο εσύ μπορείς να μου γλυκάνεις τη καρδιά. Μόνο που θέλω να ξέρεις ότι πριν πάμε στο Τορίνο θα περάσουμε πρώτα από την Καβάλα…»
Μετά τιμής
Ο Εκτελεστής
Μήτσος ο Ξεπέτας
www.kourdistoportocali.com


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PWmwPM62

Γιατί έχουμε το τιμόνι αριστερά και γιατί σε άλλες χώρες στα δεξιά;


Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερά πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το...
έχουνε από δεξιά. Και όποτε πηγαίνουμε σε αυτές τις χώρες… μας φαίνεται παράξενο και γελάμε ή μας πατάνε!

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες της αυτή η…παραξενιά;

Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.

Μαθαίνουν και καλλιεργούν την οδηγική αντίληψη με γνώμονα αυτήν την κατάσταση. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε πως το όλο θέμα έχει τις ρίζες του πολύ πριν δημιουργηθεί ακόμα και η ιδέα της μηχανής εσωτερικής καύσεως;

Και φυσικά μιλάμε για την περίοδο του Μεσαίωνα! Μεταφερόμαστε μέσα στο σώμα ενός τυπικού ιππότη, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδεύονται στο σπαθί κρατώντας το με το δεξί χέρι. Οπότε μένει «άδειο» και εύκαιρο για την ασπίδα το αριστερό! Παίρνουμε λοιπόν τα όπλα και τον εξοπλισμό μας, καβαλάμε το περήφανο άλογό μας και ξεκινάμε να σφαγιάσουμε τον δράκο που κρατάει όμηρο την ωραία κοπελιά!

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου όμως διασταυρωνόμαστε με κάποιον άλλον ιππότη. Έχοντας λοιπόν την ασπίδα στο αριστερό μας χέρι φροντίζουμε να έχουμε καλή άμυνα, μιας και δεν ξέρουμε το ποιόν του, αν είναι εχθρός ή σύμμαχος!

Οπότε προφυλάσσοντας τα νώτα μας και με το χέρι στη λαβή του σπαθιού τον προσπερνάμε από τα δεξιά προτάσσοντας τη ασπίδα μας!

Ωραία με αυτήν την κατάσταση. Αλλά τι γίνεται με την Κύπρο και την Αγγλία; Γιατί οδηγούν όπως λένε στην Ελλάδα, «ανάποδα» (αριστερά αντί για δεξιά); Μέναν ακάλυπτοι οι μαχητές μας;

Όχι!

Αν παρατηρήσετε, από την άλλη μεριά του δρόμου (αριστερά) οδηγούν σε νησιωτικές μόνο χώρες και το τιμόνι είναι δεξιά. Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία… Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ναυσιπλοΐα!

Μιας και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των εν λόγω χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η θάλασσα και τα πλεούμενα της.

Όταν λοιπόν δύο καράβια διασταυρώνονταν, φρόντιζαν οι καπετάνιοι να περνάνε από την αριστερή πλευρά τους, από όπου και μπορούσαν και έλεγχαν (ήταν έτσι φτιαγμένα) τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρίνες!

Και όμως, δύο διαφορετικές αιτιολογίες για κάτι τόσο κοινό και αυτονόητο!

Έτσι λοιπόν υιοθετήθηκαν αυτά και στα αυτοκίνητα – τιμόνια, στους δρόμους και στις λωρίδες οδήγησης. Γι’ αυτούς τους λόγους σε κάποια μέρη του κόσμου το τιμόνι του αυτοκινήτου βρίσκεται δεξιά και οδηγούν στις αριστερές λωρίδες, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται το αντίστροφο.

Και τελικά φαίνεται πως όλοι οδηγούμε… ανάποδα.

Gamepad από την Apple!


Σύμφωνα με πληροφορίες του Develop και του Pocketgamer, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της gamepad για τις συσκευές της.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρουΕΔΩ

ΒΟΜΒΑ: ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ...ΓΙΆΥΤΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ "ΨΙΛΑ" !!!








Μου έκρυψαν την λίστα για να την διαχειριστούν όπως ήθελαν!

Όλο το ζουμί στην εξέταση Βενιζέλου ήταν η παραδοχή του ότι Παπανδρέου, Μπίκας, Διώτης και Παπακωνσταντίνου διαχειριζόντουσαν την λίστα για δικούς τους λόγους πίσω από την πλάτη του, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει!

Συγκεκριμένα, μόλις ο Βενιζέλος ρωτήθηκε για τα επίμαχα emails που προσκόμισε ο Διώτης στην επιτροπή και τεκμηριώνουν την γνώση Παπανδρέου για την λίστα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να ...


καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο αλλά δήλωσε: “κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με αγνοούσαν και καθόριζαν τη διαχείριση της λίστας”!!

Δεν άφησε καν παραθυράκι τα επίμαχα emails να είναι χαλκευμένα!

Μόλις προχθες ο βουλευτής Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια εξέτασης Μπίκα – Διώτη ότι “Εάν γνωρίζαμε την ύπαρξη αυτής της αλληλογραφίας, η στάση μας έναντι του πρώην πρωθυπουργού στην ολομέλεια θα ήταν τελείως διαφορετική”!

Να δούμε πόσα ΜΜΕ θα το μεταδώσουν…

http://olympia.gr/


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PWrm0OlD

Ο ζωολογικός κήπος με τα πιο... χαδιάρικα ζώα


Μπορεί να είναι από τους πιο γνωστούς και τρομερούς κυνηγούς του ζωικού βασιλείου, ωστόσο τα ζωώδη ένστικτά τους φαίνεται πως… αλλάζουν σε ένα ζωολογικό κήπο στην Αργεντινή.

Οι υπεύθυνοι του Lujan Zoo επιτρέπουν στους επισκέπτες να αγκαλιάζουν και να χαϊδεύουν τα ζώα και επισημαίνουν ότι από το 1994 που ακολουθείται αυτή η πρακτική δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις ζώων. Ανάμεσα στα... χαδιάρικα ζώα βρίσκονται αρκούδες, λιοντάρια και τίγρεις. 

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που δεν κρύβουν την ανησυχία και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναρωτιούνται αν τα ζώα είναι ναρκωμένα. 

Από τη μεριά του, ο ζωολογικός κήπος αναφέρει ότι η τρυφερότητα των ζώων είναι αποτέλεσμα της ανατροφής που παίρνουν από τη μέρα που γεννιούνται. Από τη γέννησή τους στο πάρκο τα ζώα μαθαίνουν να είναι ήρεμα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Lujan Zoo. Παράλληλα, τα ζώα είναι πάντα χορτάτα γι αυτό το λόγο δεν επιτίθενται στους επισκέπτες, λένε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.




Τα παιδιά δεν ξεχνούν τα ψέματα των γονιών


Ακόμη και τα αθώα ψέματα που λένε οι γονείς κάνουν κακό στα παιδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας αμερικανικής έρευνας. Ακόμη και οι γονείς που...
λένε ψέματα «για καλό», χάνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους.

«Αν δεν πλένεις τα αυτιά σου, θα φυτρώσει σπανάκι»• «αν δεν αφήσεις την πιπίλα, θά ΄ρθει να σε πάρει ο Μπαμπούλας»: ο κόσμος των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι αρκετά σουρεαλιστικός και γεμάτος φανταστικά πλάσματα. Είναι η πραγματικότητα που δημιουργούν τα ψέματα των γονιών που λένε ολοένα και περισσότερο ψέματα στα παιδιά, όπως έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Μoral Εducation» και, σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχολόγο Γκέιλ Χέιμαν που την υπογράφει, όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν τα ψέματα αυτά, χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη μαμά και στον μπαμπά. Όμως υπάρχουν και θετικές επιπτώσεις.

«Το να καταλάβεις ότι οι γονείς λένε ψέματα, βοηθάει στην ανάπτυξη του σκεπτικισμού, πράγμα που έχει ουσιαστική σημασία για να διαμορφώσει το παιδί κριτικό πνεύμα», λέει ο Ντιεμ Λούου, ο οποίος συνυπογράφει τη δημοσίευση.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν μια ομάδα φοιτητών και ο ένας από τους γονείς καθενός εξ αυτών. Από τους πρώτους, ζητήθηκε να θυμηθούν ψέματα που τους είπαν κατά την παιδική ηλικία τους και 88% θυμήθηκαν περισσότερα από ένα.

«Τα παιδιά θυμούνται τα ψέματα που ξεσκεπάζονται», εξηγεί ο Κανγκ Λι, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για το Παιδί του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Το 79% είπε ότι είχε ακούσει τους γονείς να λένε ότι είναι κακό να λες ψέματα. Μόνο 21% είπαν ότι είχαν με τους γονείς τους έναν έντιμο διάλογο κατά τον οποίο τους εξηγήθηκε ότι μερικές μισές αλήθειες είναι αποδεκτές.

Από τους γονείς που ρωτήθηκαν, το 78% παραδέχθηκαν ότι είπαν ψέματα στα παιδιά τους, οι περισσότεροι - κι αυτό είναι το εντυπωσιακό - για εγωιστικούς λόγους.

Το να πεις σ΄ ένα παιδί πως, αν συνεχίσει να ανοίγει το ψυγείο, αυτό θα εκραγεί, είναι απλούστερο από το να του εξηγήσεις πώς λειτουργεί η συσκευή. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, εξηγούν οι ερευνητές, το ψέμα δεν λέγεται για να μην πονέσει το παιδί ή για να ηρεμήσει, αλλά για να επιτευχθεί κάτι ταχύτερα.

«Αν λοιπόν», εξηγεί η δρ Χέιμαν, «είναι εντελώς αθώο (ακόμη και ενδεδειγμένο) να πεις ότι ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει, μπορεί αντίθετα να είναι επικίνδυνο να πεις ψέματα για να διαμορφώσεις μια συμπεριφορά.».

«Το να πεις σ΄ ένα παιδί ότι τα ορνιθοσκαλίσματά του είναι άσχημα θα ήταν άσπλαχνο», εξηγεί η ερευνήτρια, «όμως συχνά οι γονείς λένε ψέματα ελαφρά τη καρδία... Η καλύτερη λύση είναι πάντα η ειλικρίνεια».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Μαύροι κύκλοι τέλος με μάσκα από 2 απλά υλικά


Η σωματική, αλλά και η ψυχική κούραση, αποτυπώνεται στο βλέμμα μας δημιουργώντας...αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία. Ευτυχώς όμως πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο έχει πολλές λύσεις που να βασίζονται σε φυσικά συστατικά.

Μία από αυτές είναι και η μάσκα από πατάτα και μαϊντανό.

Θα χρειαστείτε:

- 1 πατάτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κομματάκια γάζα
Τρόπος παρασκευής:

Πλύνετε πολύ καλά την πατάτα και στην συνέχεια τρίψτε την με έναν τρίφτη. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και προσθέστε τον στην τριμμένη πατάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη!
Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σας και τοποθετήστε το σε κάθε κομματάκι γάζας. Έπειτα, βάλτε τις γάζες πάνω στα μάτια σας και αφήστε τις να δράσουν για 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και απλώστε την κρέμα ματιών σας.
beautetinkyriaki.gr

Συναγερμός για τη νέα γρίπη


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές και στη χώρα μας μετά την επανεμφάνιση ενός νέου διαφορετικού τύπου ιού της γρίπης των πτηνών. 
Ειδικότερα στις 31 Μαρτίου... οι Υγειονομικές Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου στελέχους γρίπης σε τρεις σοβαρά ασθενείς σε 2 επαρχίες της Κίνας. Πρόκειται για νέο τύπο ιού της γρίπης των πτηνών τον Α(Η7Ν9).

Τα δυο πρώτα κλινικά περιστατικά σε ανθρώπους αφορούν άνδρες κατοίκους της Σαγκάης ηλικίας 27 και 87 χρονών που αρρώστησαν από τα μέσα έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2013 και είχαν θανατηφόρο κατάληξη. Το τρίτο περιστατικό εμφανίστηκε στην περιοχή Ανούι (Anhui) και αφορούσε γυναίκα 35 ετών που ασθένησε στις 9 Μαρτίου και νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα τρία περιστατικά παρουσιάστηκαν με οξύ εμπύρετο, βήχα και άλλα συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Μετά από 5 με 7 μέρες οι ασθενείς ανέπτυξαν σοβαρή πνευμονία η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Σε σχολαστικούς ελέγχους όσων έχουν επισκεφθεί την Κίνα και εμφανίζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό, καλεί τους γιατρούς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και τηνν Έλενα Μπρέγιαννη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Τσαγκρής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους Έλληνες επιδημιολόγους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λοιμώξεων, θεωρεί ότι η ανακάλυψη του νέου ιού στην Κίνα είναι ένα σημαντικό συμβάν Δημόσιας Υγείας. Ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στην Ευρώπη είναι πιθανά χαμηλός αλλά δεν μπορεί ν' αποκλειστεί.

Αθήνα9,84

Η ανδρική φαλάκρα ένδειξη αυξημένου κινδύνου για την καρδιά


Οι άνδρες που αποκτούν φαλάκρα, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, από ό,τι οι συνομήλικοί τους που διατηρούν όλα τα μαλλιά τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη συμπέρανε ότι ο...
κίνδυνος ισχύει κυρίως για όσους τα μαλλιά τους αραιώνουν στην κορυφή του κεφαλιού και όχι τόσο για αυτούς που εμφανίζουν αραίωση στους κροτάφους και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση (μετα-ανάλυση ήδη δημοσιευμένων μελετών πάνω στο ζήτημα) στο ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις περίπου 37.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι οι φαλακροί που ήδη έχουν χάσει τα περισσότερα μαλλιά τους, είναι κατά 32% πιθανότερο να πάθουν στεφανιαία νόσο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ειδικότερα για τους άνδρες κάτω των 55-60 ετών, ο αυξημένος κίνδυνος των φαλακρών ανδρών για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου ανέρχεται στο 44%. Γενικότερα, όσον αφορά οποιαδήποτε καρδιοπάθεια, οι φαλακροί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Ο κίνδυνος φαίνεται να αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της φαλάκρας, μόνο όμως όταν αυτή αφορά την κορυφή του κεφαλιού. Αντίθετα, η αραίωση των μαλλιών στους κροτάφους φαίνεται να αυξάνει λίγο τον καρδιολογικό κίνδυνο. «Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται στενότερα με τη συστημική αρτηριοσκλήρυνση από ό,τι η φαλάκρα στο μέτωπο», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πάντως οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο κίνδυνος των φαλακρών για καρδιοπάθεια είναι μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο εξαιτίας του καπνίσματος, της παχυσαρκίας, της υψηλής πίεσης και της υψηλής χοληστερίνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι ιδίως οι νεότεροι άνδρες που αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού τους, θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους (υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση κ.α.), ώστε να φροντίσουν για την καλή υγεία της καρδιάς τους. Από την άλλη, όπως είπε, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν ότι κάθε φαλακρός άνδρας θα πρέπει να επισκεφτεί επειγόντως τον καρδιολόγο.

Προς το παρόν, είναι ασαφές γιατί υπάρχει αυτή η σχέση ανάμεσα στην φαλάκρα και στην καρδιοπάθεια. Ορισμένες πιθανές εξηγήσεις είναι ότι η φαλάκρα αποτελεί ένδειξη για αυξημένη ινσουλινο-αντίσταση (πρόδρομο σημάδι διαβήτη), για χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό ή για αυξημένη ευαισθησία στην ορμόνη τεστοστερόνη, όλοι παράγοντες που, άμεσα ή έμμεσα, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η απώλεια των μαλλιών είναι ένα συχνό φαινόμενο στον ανδρικό πληθυσμό διεθνώς. Οι μισοί άνδρες έχουν πιο αδύνατες τρίχες μαλλιών έως τα 50 τους και το 80% εμφανίζουν κάποια απώλεια τριχών έως την ηλικία των 70 ετών.

Η Συνταγή της Ημέρας, με οικονομικά υλικά


Μακαρονοσαλάτα αλά Μιλανέζε 
Συνταγή για 4 άτομα

Από το:xs-recipes.com

Υλικά:

500 γραμμάρια μακαρόνι χοντρό στριφτό χειροπίητο (ή άλλο της επιλογής σας, π.χ. πέννες κλπ)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10-12 ντοματάκια (cherry tomatoes), κομμένα στην μέση
4 πλατιές φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, ρίχνουμε νερό να κρυώσουν και τα σουρώνουμε. Αφού στραγγίξουν τα μακαρόνια μας τα βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Βάζουμε το υπόλιπο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το προσούτο μέσα στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το προσούτο στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε στην σαλατιέρα τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι, και το προσούτο και ανακατεύουμε. Σερβίρετε την μακαρονοσαλατα σας παγωμένη μαζί με ένα ωραίο λευκό κρασί.
Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο ραβανι.