ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Εκλογές στην Ελλάδα: Το παράδοξο της… δημοκρατικότητας

 Για μητέρα της δημοκρατίας, το μη χείρον βέλτιστον και ως λογική ψήφου αλλά και ως αποτέλεσμα, είναι ίσως, λίγο απογοητευτικό.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι περισσότεροι λένε πως η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας, η γένεσή της και θαυμάζουν τη χώρα μας για αυτό.

Είναι σημαντικό σίγουρα, να έχουμε τέτοια τεράστια πολιτισμική κληρονομιά στην πλάτη μας.

Όμως, αυτό συνήθως έρχεται και με κάποια πολιτική ευθύνη, αδιαμφισβήτητα, τόσο για τους ψηφοφόρους, τους παλιούς και τους νέους αλλά και όσο για αυτούς που εκλέγονται, να διοικήσουν τον τόπο και τους συνανθρώπους τους.

Μεγαλοστέλεχος της BlackRock: «Ελέγχουμε τον κόσμο – αγοράζουμε» πολιτικούς για 10.000 δολ. – ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει «καλό στις δουλειές μας»

 Θύμα γνωστού του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου James O’Keefe έπεσε μεγαλόσχημο στέλεχος του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού BlackRock… με αποτέλεσμα να προβεί σε μια σειρά από πρωτόγνωρες όσο και απίστευτα κυνικές παραδοχές σε σχέση με το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε μια σειρά από κρυφά μαγνητοσκοπημένες συναντήσεις, ο υπεύθυνος προσλήψεων Serge Varlay περιγράφει πώς η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είναι σε θέση να «κινεί τον κόσμο» και ότι είναι πιο εύκολο να ξεγελάσεις όταν «οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται».

Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν για το 5G;

 Από τότε που η Motorola παρουσίασε το πρώτο ασύρματο τηλέφωνο χειρός στις αρχές της δεκαετίας του 1970, τα κινητά τηλέφωνα και οι ασύρματες συσκευές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έχουν εξελιχθεί σημαντικά, από την απλή αποστολή γραπτών μηνυμάτων έως τη ροή βίντεο και παιχνιδιών.

Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για τη μετάδοση πληροφοριών, έχουν επίσης εξελιχθεί από το καταργημένο πλέον 1G, το οποίο υποστήριζε μόνο φωνητικές κλήσεις, στο πιο πρόσφατο 5G που υπόσχεται μεταφορές δεδομένων υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του ΟΡΕΝ η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάνθηκε ότι, η Ελλάδα είναι η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ χώρα από τον μέσο όρο σε τρόφιμα, ποτά κ τηλεπικοινωνίες. Καλά σας κάνουν

 


Ποιος να το παρει το παιδι που αιμορραγουσε; -Να το παρει το Ιπποκρατειο -Και γιατι να το παρει το Ιπποκρατειο -Και ποιος να το παρει; -Να το παρει ο Αγιος Παυλος........ Αρχισε η αναμορφωση του ΕΣΥ με εντολη Μητσοτακη.

 


Επειδή έφτασε η χωριάτικη 15 ευρώ Επειδή ξέρουν πως αν τους συμβεί κάτι έχουμε μπουρδέλο σύστημα υγείας Και επειδή έπαψαν να μας γουστάρουν με όσα έχουν ακούσει.

 


Αυτοί είστε! Αυτή είναι η ΝΔ.»

 «Πήγα μόνη μου, χωρίς πανό χωρίς κανέναν.


 «Πήγα μόνη μου, χωρίς πανό χωρίς κανέναν.

Να τον κοιτάξω στα μάτια. Και με βγάλανε σηκωτή. Με κουβαλήσανε....κατάλαβες; Με κουβαλήσανε έξω, δεν έχω τίποτα απάνω μου, ούτε τσάντα... Με αρπάξανε και με διώξανε. Αυτοί είστε! Αυτή είναι η ΝΔ.» Ακούστε αυτή την κραυγή. Είναι η κραυγή της Ευδοκίας. Της Ευδοκίας, που είναι θύμα της μετωπικής των Τεμπών. Της Ευδοκίας, θύματος του Μητσοτάκη. Της Ευδοκίας που της ζήτησε ο Μητσοτάκης να βάλει πλάτη. Να γίνει συνένοχος. Αλλά εκείνη δεν έβαλε πλάτη, ούτε έγινε συνένοχος. Και τόλμησε να πάει στα γραφεία τους. Μόνη της. Και την πέταξαν κυριολεκτικά έξω. Σαν "σκουπιδάκι". Γιατί δεν ικανοποιεί το αφήγημά τους.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς

 


Στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μάχης Κιλκίς, όπου και κατέθεσε στεφάνιΑκολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου, παρακολούθησε την παρέλαση πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό 21ης Ιουνίου, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: “Σήμερα τιμούμε την 110η επέτειο από την ιστορική Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης. Η Μάχη του Κιλκίς αποτελεί ορόσημο για τη νικηφόρο εξέλιξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και συνιστά μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας. Στεκόμαστε με δέος απέναντι στο απαράμιλλο θάρρος των προγόνων μας και την αυτοθυσία τους, για να ζούμε σήμερα όλοι μας ελεύθεροι, σε μια ισχυρή και κυρίαρχη πατρίδα, υπερήφανοι, ενωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά σταθερά τους αγώνες για την πατρίδα και τα ιδανικά μας και θα συνεχίσει να υπενθυμίζει μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής το παράδειγμα και την παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ήρωές μας. Διότι το δικό μας χρέος είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες στις επόμενες γενιές και να κρατήσουμε έτσι άσβεστη τη μνήμη εκείνων στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας, εκείνων που με τους αγώνες τους θεμελίωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Η δική μας τιμή στη δική τους θυσία είναι τα έργα μας για να πάει ο τόπος μας μπροστά και να βελτιώνεται διαρκώς η καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας. Κι αυτός είναι ο δικός μας διαρκής αγώνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”

 

Για την υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση voucher για παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ AμεΑ σχ. έτους 2023-2024

Για την υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση voucher για παιδικούς/βρεφονηπιακούς

σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ AμεΑ σχ. έτους 2023-2024

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας,

Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ενημερώνουν ότι οι αιτήσεις για το

πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική

εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με

αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο έως

τις 11 Ιουλίου 2023.

Κόρες Πιερίων ....Φύγαμε για Καβάλα!

 


Αυλαία στον 7 ο Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου»

 

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και

Πλαταμώνος κ. Γεώργιος θέλοντας να ευχαριστήσει τους φορείς και συλλόγους που

συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα Του Απ. Παύλου»

βράβευσε τους επικεφαλής και εκπροσώπους τους, στο Επισκοπείο.

«Η βοήθειά σας ήταν καθοριστική και αποτελεί πραγματική πράξη αγάπης» τόνισε

χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

 


- Σε εξέλιξη και οι παρεμβάσεις ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου

Την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ειδικά

διαμορφωμένους ελεύθερους & ασφαλείς χώρους εξασφαλίζει η ανάπλαση στο Α΄ Δημοτικό

Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού – στο χώρο για τους δρομείς μεγάλων

αποστάσεων και για τους περιπατητές).

Εγκαίνια του έργου: «Ανάπλαση της Στοάς («Αίθριο») Πλατείας Δημαρχείου»