ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης














Νέο δώρο προς τους καναλάρχες: Μετάθεση για έναν χρόνο ακόμα, η φορολόγηση τους για διαφημίσεις!


"Ένα χρόνο αργότερα μετατίθεται η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, προβλέπεται ότι η έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης μετατίθεται από την 1.1.2014 στην 1.1.2015.
Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».
Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.
«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».
Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού."
newsbeast.gr

Σχόλιο Α.Α."Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις"....

Αν πρόκειται βέβαια, για αιτήματα, όπως η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση του φόρου ακινήτων, και άλλα τέτοια αιτήματα, η κυβέρνηση απαντάει ότι δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει λόγω μεγάλου δημοσιονομικού κόστους...

Αν πρόκειται βέβαια για τους καναλάρχες, βέβαια εκεί η κυβέρνηση υπολογίζει το δυσμενές οικονομικό κλίμα, το βάρος που θα τους φορτώσει κτλ......

Και εσύ, αγαπητέ συμπολίτη, νομίζεις ότι αυτά που περνάς, τα περνάς γιατί δεν υπάρχουν λεφτά....Λεφτά για τους καναλάρχες, υπάρχουν!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2nT0m5uaI

Πεθαίνει λαός χωρίς θέρμανση, κλείνουν νοσοκομεία & σχολεία, χαράτσια, πείνα, δυστυχία και... τα ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ του κερατά, με τις αρπαχτές από siemens κι όχι μόνον, θα δαπανήσουν κοντά στα 4.5 εκατ. ευρώ για τριάντα υπερπολυτελή αυτοκίνητα για τους κώλους των Πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Φυσικά με διαφάνεια, χωρίς μίζες και προμήθειες... το εγγυάται η αδέκαστη δικαιοσύνη, υπερασπιστής του Πάχτα και των μνημονίων!

Κι όταν έρθει η ώρα να κατασχέσετε τη σύνταξη, το μισθό, το σπίτι... να απαιτήσετε τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ, όποιον πάρει ο Χάρος!
Πως το είπε η κυρία Βούλτεψη; "Με τις καραμπίνες"! 

Για ποιους είναι τα τα 30 Audi A8 οέοοοο; Δείτε όλο το χρονικό και πόσο κοστίζουν αυτά τα "κουβαδάκια"... Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μαλάκα Έλληνα, πλήρωνε τα γαμησιάτικα και τις κονόμες των "σωτηράκηδων"...

 

"PRESS-GR"
Γράφει ο Α.
Την ώρα που η δυστυχία στην Ελλάδα έχει κατακλήσει το σύνολο των οικογενειών, με 35%+ ανέργους, αυτοκτονίες κάθε μέρα και νοσοκομεία άδεια από τα βασικά, οι εθνοπατέρες μας αποφάσισαν να δαπανήσουν κοντά στα 4.5 εκατ. ευρώ για τριάντα υπερπολυτελή αυτοκίνητα για τους κώλους των Πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ενδιαφέρον να δείτε πιο κάτω όλο το χρονικό του νέου "φιάσκου" της Κυβέρνησης...
30 Audi Α8 για την Προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο λιμάνι της Πάτρας! Αυτό τουλάχιστον έλεγαν τα συνοδευτικά χαρτιά των ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων...
Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του και φυτοζωεί και η χώρα μας φαίνεται πως έχει αγοράσει 30 τέτοια αυτοκίνητα και μάλιστα σε ζελατίνα!
Σύμφωνα με...
τοπικά ΜΜΕ το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο λιμάνι της Πάτρας και έχει προκληθεί σάλος. Προφανώς με αυτά τα γερμανικά αυτοκίνητα θα μεταφέρονται οι Πρωθυπουργοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσο χρονικό διάστημα η χώρα μας θα έχει την Προεδρία.
Πόσο κάνουν όμως αυτά τα αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά;
Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ιστοσελίδα της Audi στην Ελλάδα, το A8 ξεκινάει από 120.450 ευρώ "γυμνό" όπως λένε στη γλώσσα τους οι έμποροι για να κοστίσει έως 212.189 ευρώ με φουλ πακέτο άνεσης και επιδόσεων.
Ας μην φανούμε όμως υπερβολικοί και ας πούμε πως οι Πρωθυπουργοί θέλουν ένα πιο "βατό" τετράτροχο για να κινούνται. Υπολογίζουμε λοιπόν ότι θα κοστίσουν περίπου 150.000 ευρώ το...κομμάτι.
Πάμε να κάνουμε πρόχειρους υπολογισμούς;
4.500.000 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό τα 30 Audi A8 που θα μεταφέρουν τους Πρωθυπουργούς των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τσάμπα πράγμα δηλαδή.
Δείτε λοιπόν πιο κάτω, ποιοι καλούνται να πληρώσουν τα Α8 για τους κώλους των Πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 10 υπερεξουσίες των εφοριακών: Προληπτικές κατασχέσεις, άνοιγμα θυρίδων και πρόστιμα σε χρόνο ρεκόρ χωρίς δικαστική απόφαση! Μετά, την ώρα που κάποτε θα 'ρθει, των Λαϊκών Δικαστηρίων, οι εφοριακοί υπάλληλοι, όπως κι αυτοί της ΔΕΗ, δικαστές κι εισαγγελείς κι όλων των δημόσιων φορέων... δεν θα μας ταϊζουν με το γελοίο παραμύθι "κάναμε τη δουλειά μας"! Όλοι συνένοχοι αυτού του δωσίλογου καθεστώτος των Μερκελιστών!

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των εφοριακών σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρούν ακόμη και σε προληπτικές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιών χωρίς να είναι απαραίτητη δικαστική απόφαση.
Οπως αναφέρει το «Εθνος» οι υπερεξουσίες των εφοριακών προβλέπουν ακόμη το... άνοιγμα θυρίδων, πέρα από τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και δέσμευση του περιεχομένου τους είτε σε είδος είτε σε χρήμα.
Το υπουργείο Οικονομικών σκληραίνει τη στάση του σε μια προσπάθεια να στείλει ηχηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες και μεγαλοοφειλέτες φθάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις στα όρια της νομιμότητας.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα ο νέος νόμος έχει τις εξής διατάξεις:
  1. Για να διασφαλίσει την είσπραξη του φόρου ακόμα και πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής του, η φορολογική διοίκηση θα προχωρεί σε αναγκαστική κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών χωρίς δικαστική απόφαση. Όταν οι ελεγκτές εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εισπραχθούν φόρου που έχουν καταλογιστεί, θα μπορούν να επιβάλουν, πριν από τη λήξη των προθεσμιών πληρωμής και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια δικαστική απόφαση, τη συντηρητική κατάσχεση των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου καθώς επίσης και των απαιτήσεών του, είτε βρίσκονται στα χέρια του, είτε στα χέρια τρίτου. Επίσης προβλέπεται ότι η συντηρητική κατάσχεση, θα μετατρέπεται αυτόματα σε αναγκαστική από τη στιγμή που θα λήξει η προθεσμία καταβολής της οφειλής για την οποία επιβλήθηκε.
  2. Για οφειλέτες του Δημοσίου πέρα από τη δέσμευση του 50% των πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, θα δεσμεύεται ολόκληρο το περιεχόμενο των θυρίδων σε χρήμα ή σε είδος.
  3. Η εφορία θα προχωρεί σε παρακράτηση ολόκληρου του ποσού ακόμα και για ρυθμιζόμενες οφειλές από τα χρήματα που εισπράττει ο οφειλέτης από εφάπαξ, πώληση περιουσιακών στοιχείων, κληρονομιές και άλλα έκτακτα έσοδα. Θεωρείται ότι με τα έκτακτα έσοδα θα πρέπει να αποπληρωθούν στο σύνολό τους τα χρέη του φορολογουμένου, ακόμη κι αν αυτός τα αποπληρώνει κανονικά μέσω μηνιαίων δόσεων.
  4. Παρέχεται η δυνατότητα για επιτόπιους ελέγχους από την Εφορία με τη συνδρομή της Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις ακόμη και σε σπίτια που έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη, για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων.
  5. Ο φορολογούμενος υποχρεούται εντός 10 ημερών να ενημερώσει το μητρώο της Εφορίας για κάθε μεταβολή στην έδρα, την επωνυμία τη δραστηριότητα και τη διεύθυνσή του.
  6. Δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα για πάσης φύσεως οφειλή σε οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα
  7. Θα θυροκολλείται η έκθεση κατάσχεσης αν δεν βρεθεί ο υπόχρεος
  8. Η υποβολή νέας δήλωσης Ε9 θα γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ εντός 30 ημερών από τους φορολογούμενους με μεταβολές στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση.
  9. Αλλάζει επί το αυστηρότερον το ποινολόγιο για φοροδιαφυγή και εκπρόθεσμη καταβολή των φόρων με τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα και πέναλτι που κυμαίνεται από 10% μέχρι και 30% επί του φόρου που οφείλεται για καθυστέρηση πάνω από δύο μήνες.
  10. Τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και τη μη πληρωμή του φόρου καταβάλλονται εφάπαξ το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες από την κοινοποίηση της πράξης από τις φορολογικές αρχές.
Από iefimerida, μέσω "Το Γρέκι"

Η τσέπη αδειάζει, η ΔΡΑΧΜΗ πλησιάζει;


Αν επιχειρήσουμε μια σύγκριση της αποδοχής της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα σήμερα με πριν από τρία χρόνια, θα παρατηρήσουμε μια τρομακτική διαφορά της ισορροπίας υπέρ της δραχμής.

του Στρατή Μαζίδη

Η πιθανότητα εγκατάλειψης της ευρωζώνης δεν τρομάζει πλέον όσους τρόμαζε το 2010 ενώ κι όσους φοβίζει είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Ο βασικότερος παράγοντας είναι η τσέπη που αδειάζει. Ο άνεργος ξέρει ότι δεν έχει δουλειά κι ο άστεγος σπίτι. Τι να το κάνει το ευρώ; Όσο θα συνεχίζουμε την πορεία σε αυτό το θανατηφόρο οικονομικά σπιράλ με φόρους, φόρους, φορούς και φόρους παράλληλα με στράγγιγμα, ο κόσμος θα επιζητά όλο και περισσότερο να στείλει στον αγύριστο και το ευρώ και την Ευρώπη.

"Ξέρεις τι σημαίνει να γυρίσουμε στη δραχμή;" μου λέει ένα κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Του απήντησα "Ξέρεις αν έχει αυτό καμία σημασία για 2.000.000 ανέργους που κι αν βρουν δουλειά θα είναι για 300 ευρώ τα οποία εσύ χαλάς ένα Σαββατοκύριακο;". Απάντηση έλαβα δια άλλης ερώτησης "και πως θα πάρουμε καύσιμα τον πρώτο καιρό;" και απήντησα "η Αλβανία πως τα προμηθεύεται;".

Άλλωστε η δυναμική της οικονομίας μιας χώρας δεν εξαρτάται από το νόμισμα. Αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωσή μας. Ακόμη για τα μπάζα μας έχουν. Έχεις κύριε νοικοκυρεμένο δημόσιο; Έχεις σταθερό και ελκυστικό φορολογικό σύστημα για όλους; Έχεις νομοθεσία που αγκαλιάζει και βοηθά όποιον επιχειρεί; Εμείς ακόμη να διώξουμε τους επίορκους, πόσο μάλλον να περιορίσουμε επιτέλους όπως πρέπει το δημόσιο στέλνοντας σπίτι τους λουφαδόρους, ημέτερους κτλ. Όσο για το φορολογικό, κάθε πέντε - έξι μήνες καταθέτουμε νέο νομοσχέδιο. Είμαστε για τα πανηγύρια και το γνωρίζουν όλοι. Δεν είναι λοιπόν το νόμισμα το πρόβλημά μας. Εμείς είμαστε το πρόβλημα.

Κι έπειτα αυτή η αβεβαιότητα της μετάβασης μειώνεται μέρα με τη μέρα όσο θα κατεβαίνει το βιοτικό μας επίπεδο, όσο οι μισθοί θα εξατμίζονται τόσο πολύ ώστε το τέλος να πληρώνουμε την εργοδοσία γιατί μας βοηθά να απασχολούμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας, όσο τα σπίτια μας έχασαν το 60% της αξίας τους κι ας μείναμε στην ευρωζώνη και όσο το γάλα με το τυρί θα τραβούν την ανηφόρα κι ας μιλούν κάποιοι για αποπληθωρισμό.

Η έξοδος από την ευρωζώνη τρόμαζε όσο το ρίσκο ήταν μεγάλο. Όπως όμως οδηγείται η κατάσταση, δεν είναι μακριά η ώρα που θα αποτελέσει λαϊκή απαίτηση.

Πώς το έλεγε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο "Ξύπνα Βασίλη" προς το τέλος της ταινίας; "Αρχίζω να γυρίζω! Το νιώθω ότι αρχίζω να γυρίζω".

Μόνο που θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχαμε γυρίσει το 2009, με τους έξω απροειδοποίητους και τα "πουλάκια" εδώ εγκλωβισμένα και όχι ελεύθερα να φύγουν στην Ελβετία!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2nSz7hdGh

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου οι μαθητές/τριες του Λυκείου Κονταριώτισσας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές/τριες τους (συνολικά 150 με 12 εκπαιδευτικούς).

 Εκεί ξεναγήθηκαν στα εκθέματα από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κ. Βλαχόπουλο Νίκο και από μέλος του Δ.Σ. κ. Φελώνη Χρήστο. Είχαν την ευκαιρία να δουν διάφορα εκθέματα όπως πλοία - πυξίδες - προσομοίωση γέφυρας πλήρη εξοπλισμένη καθώς και πολλά άλλα, αλλά και να μάθουν λίγα λόγια για την ιστορία της ναυτιλίας και των εκθεμάτων γενικά.





ΕΠΣ Μακεδονίας / Προπαιδικό 3ος όμιλος Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσιου - ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 1 – 3


Πρώτο παιχνίδι για το δεύτερο γύρο στον 3ο όμιλο του προπαιδικού για την ΕΠΣ Μακεδονίας και η ομάδα των Ποντίων επικράτησε με σκορ 3 – 1 της Ένωσης Ανθοκήπων Καρατάσιου Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο  του Παύλου Μελά στο ομώνυμο πρώην στρατόπεδο το πρωινό του Σαββάτου και φέρνει το προπαιδικό των Ποντίων ένα βαθμό πίσω από την δεύτερη ομάδα του Φοίνικα Πολίχνης ο οποίος έφερε ισοπαλία 3 – 3 με τον Εθνικό Λαγηνών.
Οι παίχτες της ΠΑΕ Ποντίων είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας  άνοιξαν το σκορ με απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Τουλίκα Γ. στην αριστερή γωνία. Διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν σε μια φάση διαρκείας ο Καρακούσης Γ. πλάσαρε στην κλειστή δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στη συνέχεια οι παίχτες του Γ. Μπεκιάρη ήλεγχαν το παιχνίδι όμως στην επανάληψη σε  μια  ανυποψίαστη φάση οι παίχτες των Ανθοκήπων μείωσαν σε 1  - 2. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Τσενικλής Κ. με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1  - 3 δίνοντας τους τρείς βαθμούς της νίκης.    Έτσι η κατάταξη πλέον στον 3ο όμιλο του Προπαιδικού διαμορφώνεται ως εξείς : Πρώτη η ομάδα του Ντίνου Κούη με 30 βαθμούς , ακολουθεί η ομάδα του Φοίνικα Πολίχνης με 23 και οι Πόντιοι με 22. Τέταρτη η σκληροτράχηλη ομάδα του Εθνικού Λαγηνών  με 17. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί ακόμα αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου ενώ μεσολαβεί και το κενό χρονικό διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πόντιοι για πρώτη φορά φέτος ήταν πλήρης με 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και χρησιμοποιήθηκαν άπαντες από τον Τεχνικό τους.                  
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης ( Προπονητής : Μπεκιάρης Γιώργος) : Νταμπώσης Φ. (Τ), Σαββίδης Π., Αποστολόπουλος Α. , Τουλίκας Σ., Τερζίδης Π., Χατζηαργυρίου Α. , Μήλιος Δ., Τσενικλής Κ. , Τουλίκας Γ. , Μυστακίδης Λ., Καρακούσης Γ. ,  Χριστοδουλής Γ. (Τ),  Κάπε Ε, Ζαχούλης Β., Χήρας Κ., Ιακωβίδης Θ. ,  Παπαθανασίου Γ. , Φωτιάδης Γ. , Κουτσουράς Γ., Κατσάρας Α.
Καρακούσης Σάκης

Πρόσκληση




Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ σε καλεί σήμερα Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 και ώρα 8μμ στο οικογενειακό κέντρο «Ελιά», όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συνεστίαση για τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Οφειλέτης ξεφτιλίζει υπάλληλο εισπρακτικής – Η ηχογράφηση που σαρώνει στα social media

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η συνομιλία υπαλλήλου εισπρακτικής εταιρείας με οφειλέτη ο οποίος αιφνιδιάζει με την απάντησή του.
Στο βίντεο όλα ξεκινούν όταν η υπάλληλος ζητά να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο επικοινωνεί και απαιτεί από τον οφειλέτη να της πει δύο ψηφία από τον αριθμό της αστυνομικής τουταυτότητας ή από το ΑΦΜ. Όμως αντί για τα στοιχεία ο οφειλέτης την ενημερώνει πως και εκείνος με τη σειρά του καταγράφει τη συνομιλία και πως αν δεν το επιθυμεί μπορεί να κλείσει το τηλέφωνο. Μόλις η υπάλληλος του λέει ότι είναι παράνομο αρχίζει ο απίθανος διάλογος που την αναγκάζει να κλείσει το ακουστικό.

Δέκα πράγματα που σκέφτονται οι γυναίκες για το σώμα σου την ώρα του σεξ

andras-gynaika-570Το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο; Το αψεγάδιαστο σώμα είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες; Υπάρχουν δέκα πράγματα που σκέφτονται για το ανδρικό σώμα την ώρα του σεξ και κάποια δεν τα έχετε καταλάβει.Η ψυχή της γυναίκας είναι μια άβυσσος, να συμπληρώσω και το μυαλό της. Έτσι, υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα ο αιώνιος «πόλεμος» όσον αφορά το σεξ καθώς συνήθως δεν παρατηρούμε και δεν βλέπουμε τα ίδια πράγματα ή δεν θέλουμε τα ίδια. Για να ξεκαθαρίσουμε, μιλάμε μόνο για σεξ και όχι σχέση.
Οι γυναίκες παρατηρούν και σχολιάζουν πράγματα τα οποία μπορεί να περνάνε απαρατήρητα ή να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία για το ανδρικό φύλο. Ενδεικτικά ακολουθούν δέκα γυναικείες σκέψεις για το ανδρικό σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ και μόνο.

«Χάσμα» στην Βουλή για τον Φόρο Ακινήτων – Κάλεσμα Στουρνάρα στις «υπεύθυνες δυνάμεις»

stournaras-640
Ριζικά αποκλίνουσες, τόσο σε επίπεδο φιλοσοφίας, όσο και εφαρμογής, είναι οι εκτιμήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σήμερα και αύριο.
Οι εισηγητές της πλειοψηφίας, τόνισαν στις τοποθετήσεις τους πως με τη νέα φορολογία ακινήτων, «περισσότεροι πληρώνουν λιγότερα» και υπογράμμισαν ότι κατόπιν δικών τους πιέσεων και παρεμβάσεων, το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαφώς δικαιότερο και βελτιωμένο σε σχέση με την αρχική του εκδοχή.
Αντιθέτως, η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως τα ποσά που προϋπολογίζεται να εισπραχθούν είναι υπερβολικά, σε σχέση με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, και τα μέτρα άδικα για τη μεγάλη πλειονότητά τους. Ιδιαίτερα απέναντι στον ισχυρισμό της πλειοψηφίας, πως το νομοσχέδιο προβλέπει απαλλαγές από την φορολογία, για τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η αντιπολίτευση αντέταξε πως με τους όρους, που προβλέπονται οι απαλλαγές, στην πράξη καθίστανται μηδενικές.
Σημειώνεται, επίσης, και η αντίδραση που εκφράστηκε από τους εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην προσθήκη στο νομοσχέδιο, κεφαλαίων που δεν αφορούν τη φορολογία ακινήτων και δεν είχαν τύχει της επεξεργασίας των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του ενέταξε τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων στον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για έξοδο από την κρίση και για την καθιέρωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως φορολογία ακινήτων υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και μάλιστα, ο συγκεκριμένος φόρος θεωρείται ως «ο λιγότερο επιβλαβής για την ανάπτυξη» σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, παραμένει ελαφρώς χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο (1,6% έναντι 1,8%) και αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με την ΕΕ των «27» (2,1%).
Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε επίσης, πως τα προϋπολογιζόμενα στο νομοσχέδιο 2,65 δισ έσοδα από τη φορολογία ακινήτων περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του Κράτους και έχουν ήδη υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Αναφέρθηκε στους βουλευτές των «υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων» για τη στήριξη που παρέχουν στην κυβερνητική πολιτική και τόνισε πως το 2014 «η κυβέρνηση θα διαψεύσει τους καταστροφολόγους».

Σκάνδαλο με «μαϊμού» ασφαλιστήρια αυτοκινήτων – Χιλιάδες ιδιοκτήτες στα δίκτυα απατεώνων

Σκάνδαλο με «μαϊμού» ασφαλιστήρια αυτοκινήτων - Χιλιάδες ιδιοκτήτες στα δίκτυα απατεώνων
Μία αποκάλυψη σοκ βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις ασφαλιστικές εταιρίες που δρουν στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση ένα από τα πρώτα – αν όχι απαραίτητα – σίγουρα υποχρεωτικά αγαθά που σε χιλιάδες νοικοκυριά έβαλε στοπ ήταν τα ασφαλιστήρια των αυτοκινήτων. Όσο περνούσε ο χρόνος, όλο και μεγάλωνε ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν χωρίς τον πολυπόθητο και ακριβό χαρτάκι, ενώ πλέον το πρόβλημα γίνεται και εντονότερο.
Ιδιοκτήτες και οδηγοί που στην προσπάθειά τους να κερδίσουν χρήματα κατέφυγαν σε μικρότερες και άγνωστες ασφαλιστικές εταιρίες που αποδείχθηκαν μαϊμού. Μάλιστα θύματα των ανύπαρκτων ασφαλιστικών εταιριών φέρονται να έχουν πέσει χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Ασφαλιστών να ζητά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, ενώ όπως αναφέρουν οι ασφαλιστές, πρόκειται για εταιρίες με έδρα τους ξένες χώρες όπως Βουλγαρία, Σκόπια και χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
Οι ιδιοκτήτες που μπλέκουν στα πλοκάμια αυτών των ασφαλιστικών, μένουν εκτεθειμένοι από κάθε πλευρά αφού οι συγκεκριμένες εταιρίες – που δεν έχουν καν καταχωρηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος – και ασφαλιστήρια τα οποία εκδίδουν δεν αναγνωρίζονται από την Τροχαία με αποτέλεσμα πολλές φορές να βρεθούν χωρίς κάλυψη οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε ατύχημα.
«Αγοράστε από εκεί που ξέρετε», καταγγέλλουν οι ασφαλιστές
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή μίας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα οι μαϊμού-εταιρίες «δίνουν και παίρνουν» στην Ελλάδα. Κυρίως αυτές οι εταιρίες είναι βουλγαρικής προέλευσης, οι οποίες πουλάνε φθηνά ασφάλιστρα, τα οποία όμως δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ. Είναι στην ουσία άκυρα, εφόσον δεν αναγνωρίζονται από την ελληνική νομοθεσία.
Η συμβουλή του στους πολίτες είναι: «Αγοράστε από εκεί που ξέρετε». Ενώ, τονίζει - σε δηλώσεις του στο e-reportaz - ότι αυτές οι εταιρίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον κόσμο είτε γιατί είναι παντελώς άγνωστες, είτε γιατί οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές από το μέσο όρο της αγοράς. Η πλαστογράφηση ασφαλιστηρίων είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστής ασφαλιστικής ως κάλυψη για να προωθήσουν τα ψεύτικα ασφάλιστρα στους ανυποψίαστους καταναλωτές.
Διεθνές φαινόμενο τα πλαστά ασφαλιστηρία, απαντούν αρμόδιοι
Ο Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, αρμόδιος υπεύθυνος στον κλάδο αυτοκινήτων, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία e-reportaz.gr δήλωσε: «Δεν υπάρχουν εταιρίες μαϊμού! Το θέμα των πλαστών ασφαλιστηρίων είναι ένα διεθνές φαινόμενο και στη χώρα μας έγινε γνωστό και αντιληπτό περίπου πριν από 4 μήνες στην Κρήτη, όπου βρήκαν  2- 3 πλαστά συμβόλαια. Στην ουσία δεν υπάρχουν εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά κάποιοι απατεώνες που πουλάει τα πλαστά ασφάλιστρα σε πελάτες».
Κυρώσεις από την Τροχαία εαν κάποιος συλληφθεί με πλαστό ασφαλιστήριο
Η ελληνική τροχαία μας ενημέρωσε ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε αυτόν που θα συλληφθεί να οδηγεί με πλαστό συμβόλαιο είναι η σύλληψη για πλαστογραφία. Η κύρωση δεν αποτρέπεται ακόμα και αν ο ίδιος είναι ανυποψίαστος κι έπεσε θύμα απάτης εταιρίας μαϊμού. Οι αστυνομικές αρχές είναι υποχρεωμένες να τον συλλάβουν και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν την διαλεύκανση οι δικαστικές αρχές.
Τα πλαστά ασφαλιστήρια δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, αλλά είναι θέμα που έχει αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις. Στη Μεγάλη Βρετανία, διαφημιστικές καμπάνιες προβάλλουν το ζήτημα, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος και οι πολίτες να μην είναι ανυποψίαστοι.
Το ΙΝΚΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές και η Αστυνομία γνωρίζει
Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-reportaz και έπειτα από επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών), Γεώργιο Λεχουρίτη, έγινε γνωστό πως «Σε κάθε οικονομική κρίση, επιτήδειοι σε όλο το φάσμα της αγοράς προσπαθούν να εξαπατούν τους πολίτες. Ένα αντίστοιχο φαινόμενο είναι και οι «μαϊμού» ασφαλιστικές εταιρείες. Θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, όχι μόνο με τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και με τα υποτιθέμενα ασφαλιστικά πρακτορεία. Έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό χώρο μερικές ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα χώρες του εξωτερικού, όπως, Βουλγαρία, Λιθουανία αλλά και τρίτου κόσμου χώρες δίνοντας τιμές ασφαλίστρων πολύ χαμηλές σε σύγκριση με υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες. Θα πρέπει οι Έλληνες καταναλωτές να απευθύνονται σε συγκεκριμένες εταιρείες που είναι στη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία πιστοποιεί την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών. Παράλληλα, όταν απευθύνονται σε πρακτορεία που εκπροσωπούν ασφαλιστικές εταιρείες, πριν πληρώσουν να ζητούν επίσημα τα συμβόλαια της γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ασφαλιστές εισπράττουν τα ασφάλιστρα τους, παραδίδοντας πλαστές ασφάλειες και αν συμβεί κάποιο ατύχημα τότε «πάρτο αυγό και κούρευτο».
Παράλληλα ακόμα και στις περιπτώσεις που εξασφαλίσετε ασφάλιστρα μέσω ίντερνετ με έκπτωση 15-20%, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε γιατί αν τυχόν συμβεί ατύχημα θα δυσκολέψει τη διαδικασία επίλυσης της διαφοράς. Ενώ η προσωπική σχέση του ασφαλιζόμενου με τον ασφαλιστή θα του εξασφαλίσει την επίλυση σε οποιαδήποτε διένεξη.
Τέλος, τονίζει ότι οι Αστυνομικοί γνωρίζουν πότε ένας οδηγός διαθέτει πλαστό ασφάλιστρο, καθώς διαθέτουν λίστα με τις παράνομες εταιρείες και ξέρουν ποιες είναι νόμιμες και ποιες όχι. Σε περίπτωση σύλληψης τους παίρνουν επίσης διπλώματα και θα πρέπει να πληρώσουν αντίστοιχα για μηχανάκι – 250 ευρώ, για Ι.Χ – 500 ευρώ και για φορτηγό – 700-1.000 ευρώ.

Απάτες παντού – Τι κρύβεται πίσω από τις χιλιάδες ελπιδοφόρες αγγελίες εργασίας

Απάτες παντού –Τι κρύβεται πίσω από τις χιλιάδες ελπιδοφόρες αγγελίες εργασίας
Στις συνθήκες της κρίσης που επικρατούν στην Ελλάδα και την ανεργία που μαστίζει όλες τις ηλικίες, οποιαδήποτε αγγελία εργασίας η οποία προσφέρει λαγούς με πετραχήλια, μοιάζει σαν όαση και προσελκύει πολλούς απεγνωσμένους συμπολίτες μα.
Ωστόσο ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ισχύει. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Νέων, οι αγγελίες αυτές βρίθουν παραπλάνησης και δημιουργούν ένα σκηνικό ζούγκλας στην αγορά εργασίας στην οποία επικρατεί η εξαπάτηση και η εκμετάλλευση ανέργων.
Στο οδοιπορικό των Νέων, ένας δημοσιογράφος περιπλανήθηκε προκειμένου να παραστήσει τον ενδιαφερόμενο. Σε έναν από τους σταθμούς του, μία πολυεθνική προσέφερε -υποτίθεται- 1.100 ευρώ σε άνετο εργασιακό περιβάλλον για 8ωρη εργασία. Η πραγματικότητα ωστόσο απείχε κατά πολύ από την αγγελία. Ο μισθός δεν ξεπερνούσε τα 675 ευρώ και αυτά μόνο σε ανασφάλιστη εργασία, καθώς κανείς από τους εργαζομένους δεν είχε ασφαλιστεί. Το περιβάλλον δε, όπως δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, απείχε πολύ από το τυπικά εργασιακό. Η συγκεκριμένη εταιρεία δε έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες για μαύρη εργασία αλλά και πως «τρώει» ένσημα εργαζομένων.
Επόμενος σταθμός, ψητοπωλείο. Εκεί το κακό ξεκινά από την πρώτη στιγμή, αφού πληρώνεις προκειμένου να μάθεις πληροφορίες για την δουλειά, ή για να στείλεις βιογραφικό. Το ψητοπωλείο μάλιστα όπως αποδείχθηκε ήταν μία… βιτρίνα καθώς από πίσω υπήρχε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας.
Η ίδια κατάσταση και σε άλλο ψητοπωλείο. «Πρώτα θα σας δοκιμάσουμε, αν μας κάνετε και μετά θα σας πούμε πόσα χρήματα θα παίρνετε», είναι η ατάκα που κυριαρχεί στις πρώτες κουβέντες.
Σε εταιρία προϊόντων διατροφής μάλιστα δεν θεωρείσαι υπάλληλος. Αντ’ αυτού θεωρείσαι συνεργάτης γεγονός που σε καθιστά υπεύθυνο για τον εξοπλισμό σου. Εν κατακλείδι πληρώνεις κιόλας προκειμένου να αποκτήσεις την απαραίτητη τσάντα. Πόσο; 53,49 ευρώ αρκούν για να μπορέσεις να έχεις το δικαίωμα να διακινείς το υλικό της εν λόγω εταιρείας.
Ο αριθμός καταγγελιών, για τέτοιου είδους περιπτώσεις, είναι ο πενταψήφιος 15512 (είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). Εκεί μέχρι στιγμής έχουν γίνει χιλιάδες καταγγελίες επώνυμες και ανώνυμες για ψευδή στοιχεία αγγελιών. Μόνο το 2012 μάλιστα , είχαν γίνει 1359 τηλεφωνικές καταγγελίες, ενώ αύξηση εμφάνισε και ο αριθμός των προστίμων που επιβλήθηκαν από το ΣΕΠΕ στους επιτήδειους.


Φωτογραφία: Eurokinissi