ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

U19 Pierias ..United Word Games....Προετοιμασία τμήματος


U19 Pierias ..United Word Games....Προετοιμασία τμήματος


40 χρόνια αθλητικής διαδρομής & διακρίσεων για το τμήμα Πάλης του ΓΑΣ «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» - Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε παράγοντες, προπονητές & αθλητές του ιστορικού συλλόγου


 Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε παράγοντες, προπονητές & αθλητές του ιστορικού συλλόγου


Σάββας Χιονίδης: «Βλέπουμε έναν σύλλογο, μία ιστορία να χτίζεται εδώ στην πόλη, στον Δήμο μας[…]Θα φροντίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε αυτό το άθλημα που είμαι βέβαιος θα δοξάσει την Κατερίνη»


Σε μία όμορφη, λιτή εκδήλωση – αθλητική γιορτή, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), τίμησαν με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος Πάλης του ΓΑΣ «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», για τη διαχρονική τους προσφορά στο άθλημα της πάλης, παράγοντες, προπονητές & αθλητές του συλλόγου, καθώς & αθλητές - αθλήτριες που διακρίθηκαν σε διοργανώσεις της τρέχουσας αθλητικής περιόδου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην κατάμεστη - από αθλητές  αθλήτριες όλων των ηλικιών, γονείς, μέλη του Δ.Σ. του Αρχελάου, εκπροσώπους συλλόγων, φορέων κ.α. - αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Ειδικότερα, σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς τους στον Πιερικό αθλητισμό τιμήθηκαν οι:
Αλκίνοος Τασόπουλος, πρόεδρος του Αρχελάου Κατερίνης για την μεγάλη προσφορά του συλλόγου και ειδικά του τμήματος Πάλης στον αθλητισμό της χώρας.
Λάζαρος Ψωμιάδης, 1ος προπονητής του τμήματος Πάλης (την πλακέτα εκ μέρους του παρέλαβε ο αδερφός του Μιχάλης).  
Νικόλαος Ζαμάνης (σειρά διεθνών διακρίσεων με σημαντικότερες: 2ος στο Πρωτάθλημα Κόσμου εφήβων στο Ισραήλ το 1990, 3ος στο Πρωτάθλημα Ευρώπης  παίδων στην Τουρκία το 1988, 1ος στους Μεσογειακούς Αγώνες ανδρών στην Γαλλία το 1993 κ.α. – προπονητής της εθνικής ομάδας).
Αλέξιος Πουλικίδης (κατάκτηση της 3ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων το 1988 στην Τουρκία κ.α.).
Επιπλέον, τιμήθηκαν για την συμβολή τους στις διακρίσεις και επιτυχίες των αθλητών – αθλητριών της τρέχουσας αθλητικής περιόδου, οι προπονητές του τμήματος Πάλης και ειδικότερα οι Σάββας Τσεντίδης και Κων/νος Τάμος αντίστοιχα.
Παράλληλα, τιμήθηκαν αθλητές – αθλήτριες, που διακρίθηκαν σε πρόσφατες διοργανώσεις τοποθετώντας το τμήμα Πάλης στην κορυφή του αθλήματος στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα οι:
Ιωάννης Πέτκος για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία  Παίδων.
Ελευθέριος Χαριτίδης για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Παίδων & Παμπαίδων.
Σωκράτης Κωνσταντινίδης για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Παμπαίδων.
Γεώργιος Αθανασίου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Παμπαίδων.
Μαρία Μητσιοπούλου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης   στην κατηγορία Νεανίδων.
Δημήτριος Μητσιόπουλος για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης   στην κατηγορία Παίδων.
Φρειδερίκη Πανιώρη για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Κορασίδων.
Χριστίνα Βούλγαρη για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Κορασίδων.
Θεοχάρης Αναστασιάδης για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης  στην κατηγορία Παίδων.
Γεώργιος Μιχαηλίδης για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης   στην κατηγορία Παμπαίδων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ...kappa-news εις βάρος του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»


Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ:
Ø Καταγγέλλω δημοσίως συκοφαντικά και μεθοδευμένα δημοσιεύματα του μπλογκ kappa-news εις βάρος του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»
Ø Καλώ τους δημότες σε επαγρύπνηση. Μαζί να θωρακίσουμε τη δημοκρατία απέναντι σε πόλεμο «λάσπης»

Καταγγέλλω δημοσίως το Kappa – News και τον κ. Πέτρο Σταθακόπουλο για την παραπλανητική και εις βάρος του ανεξάρτητου συνδυασμού μας δημοσιογραφία. Με συχνά, ανυπόστατα και κατά παραγγελία, συγκεκριμένων γραμμών, δημοσιεύματα ο κ. Σταθακόπουλος προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες και τις δημότισσες.
Το συγκεκριμένο μπλογκ δείχνει εμμονή στο πρόσωπό μου και κυρίως σε ένα ανύπαρκτο θέμα. Συγκεκριμένα παρουσιάζει σε πρωτοφανή συχνότητα και με μεγάλο μένος ένα ανύπαρκτο γεγονός, δηλαδή ότι ο συνδυασμός «Ανανέωση τώρα» ακολουθεί συγκεκριμένη κομματική γραμμή. Αυτό είναι ψευδές και γίνεται κατά παραγγελία εξυπηρετώντας συγκεκριμένα παραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα.
Απευθυνόμαστε σε κάθε δημότη και δημότισσα και με εντιμότητα δηλώνουμε ότι είμαστε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοτική παράταξη. Είμαστε υποψήφιοι από όλους τους κομματικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους. Θέτουμε τους εαυτούς μας στην επιλογή των δημοτών γιατί θέλουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Δεν ακολουθούμε καμιά κομματική γραμμή.
Δεν έχουμε χρηματοδότες και γι αυτό η δική μας θητεία στον Δήμο Κατερίνης είναι αδέσμευτη από υποχρεώσεις σε λίγους. Ξεκινάμε μια νέα εποχή στον Δήμο χωρίς να έχουμε να εξαργυρώσουμε προεκλογικές επιταγές και δεσμεύσεις.
Είμαστε εδώ για όλους τους δημότες ανεξαιρέτως κομμάτων, χρωμάτων, τάξεων.
Είμαστε οι άνθρωποι που αξίζει να εμπιστευτείτε γιατί θα εργαστούμε για το κοινωνικό όφελος και όχι για την πολιτική μας καριέρα και τα ιδιωτικά μας συμφέροντα.
Τέλος, είμαστε η κατηγορία αυτή των υποψηφίων που θα είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας ανεξαιρέτως εκλογικών αποτελεσμάτων και θέσεων, βοηθώντας και στηρίζοντας με τις αποφάσεις μας την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των δημοτών.
Απέναντι σε φαινόμενα παραπολιτικής, κίτρινου τύπου και ιδιαίτερων συμφερόντων καλούμε όλους τους δημότες σε επαγρύπνηση και στήριξη της δημοκρατίας μας.
Γιώργος Δ. Νταντάμης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

"Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης κατακτήθηκε μέσα από έναν σκληρό και άνισο πολυετή αγώνα" - Παραχωρήθηκε χθες για 25 χρόνια στην ΕΟΔνΠ.

  Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, αγαπητές συμπολίτισσες κι αγαπητοί συμπολίτες,
Χθες, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης,  επισκέφθηκε τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ανακοίνωσε την απόφαση παραχώρησης του εμβληματικού κτιρίου της οδού Φλέμινγκ στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» για τα επόμενα 25 χρόνια.
Περίπου 40 εκπρόσωποι από όλες τις συντονιστικές επιτροπές της ομάδας υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού τον υπουργό, τους συνεργάτες του και τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ελισάβετ Σκούφα, Αστέριο Καστόρη και Χαρίλαο Τζαμακλή.
Η τελετή παραχώρησης πραγματοποιήθηκε με μια λιτή εκδήλωση, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, γιατί, για όσους γνωρίζουν τα πράγματα από κοντά, ο Καπνικός Σταθμός κατακτήθηκε μέσα από έναν σκληρό και άνισο πολυετή αγώνα.

Αύριο Θεμελίωση νέου Ιερού Ναού στην περιοχή Καπνικού Σταθμού στην Κατερίνη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο


Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης Σερρών



Τους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, το Ροδολίβος και την Πρώτη Σερρών επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε αρχικά την Αμφίπολη και το μνημείο του Τύμβου Καστά, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Ζίχνη, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους στη λαϊκή αγορά της πόλης, ενώ στο κέντρο της Νέας Ζίχνης συνομίλησε με πολίτες, εμπόρους και καταστηματάρχες για τα ζητήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Ροδολίβος Σερρών και την Πρώτη, όπου οι κάτοικοι του ανέφεραν τους προβληματισμούς για την περιοχή τους και τις παρεμβάσεις, στις οποίες θα ήθελαν να δώσει προτεραιότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και το βιοτικό τους επίπεδο.

«Επισκέφτηκα σήμερα τις περιοχές της Αμφίπολης και της Νέας Ζίχνης, το Ροδολίβος και την Πρώτη Σερρών. Περιοχές, με ιδιαίτερη σημασία για τη Μακεδονία και την Ελλάδα, στις οποίες ως διοίκηση της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια υλοποιήσαμε τεράστιο έργο και συνεχίζουμε να τις ενισχύουμε με διαρκείς παρεμβάσεις. Επισκέφτηκα το μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, για να ενημερωθώ για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, ώστε το σπουδαίο αυτό παγκόσμιας εμβέλειας, μακεδονικό μνημείο, να στερεωθεί, να συντηρηθεί και να αναδειχθεί. Με ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα που αξιοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, υλοποιούμε σειρά παρεμβάσεων και στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και να μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας και υποδοχής των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, που σε δυο χρόνια, μόλις το μνημείο γίνει επισκέψιμο θα συρρέουν στην περιοχή. Η μεγάλη αυτή παρέμβασή μας συνοδεύεται κι από τα έργα ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου της Αμφίπολης. Δεν μένουμε όμως μόνο στο μνημείο. Το έργο μας είναι εμφανές σε όλη την περιοχή και των δυο Δήμων. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους χειμάρρους Δυτικού Γαζώρου και Καστρόλακκα. Αποκαθιστούμε την οδική ασφάλεια στον άξονα που συνδέει την Παλαιοκώμη με τη Νέα Μπάφρα, συντηρούμε και βελτιώνουμε το δρόμο σύνδεσης Αγγίστας – Κρηνίδας, καθώς και το δρόμο από την Κρηνίδα μέχρι τα όρια με το νομό Καβάλας. Ενισχύουμε τον αγροτικό τομέα με παρεμβάσεις στους βοσκοτόπους της Αγριανής και της Σκοπιάς. Και στις κοινωνικές δομές ήδη λειτουργούν τα Κέντρα Κοινότητας τόσο στο Δήμο Αμφίπολης, όσο και στο Δήμο Νέας Ζίχνης. Με το έργο μας δυναμώνουμε τις Σέρρες, δυναμώνουμε την Αμφίπολη, δυναμώνουμε τη Νέα Ζίχνη, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στην Αμφίπολη και τη Νέα Ζίχνη | 17 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=iM21AATXaIM

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 ώρα 10:00 π.μ  πραγματοποιήθηκε  με πλήρη απαρτία των φορέων η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας,  ύστερα  από πρόσκληση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού  κ. Ευάγγελου Λαγδάρη και συζητήθηκε το παρακάτω θέμα:
«Σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων της  αντιπυρικής περιόδου  2019», με κύρια την οργάνωση και τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων και την  ετοιμότητα των φορέων για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές για το έτος 2019.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους στη συνεδρίαση και ανέφερε ότι «με βάση την εμπειρία προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία των φορέων». Βασική προϋπόθεση στον σχεδιασμό για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων, αποτελεί η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται  από πλευράς του Δήμου στον τομέα της πρόληψης με την υλοποίηση δράσεων όπως: Καθαρισμός– συντήρηση- διάνοιξη δασικών  δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση, καθαρισμός υπαρχόντων υδατοδεξαμενών, συντήρηση- επέκταση υδροστομίων, καθαρισμός και συντήρηση οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού), ιδιαίτερα των τμημάτων του οδικού δικτύου που περνά ή βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές.

ο Δήμαρχος παρουσίασε στα μέλη του ΣΤΟ το μνημόνιο ενεργειών που συνέταξε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο και θέτει σε άμεση εφαρμογή.

Στην συνεδρίαση του ΣΤΟ συμμετείχαν και πήραν τον λόγο  οι παρακάτω:

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Κακάνης, η κα. Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας- Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης,  ο κ. Νικόλαος Χηνόπουλος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ν. Πιερίας, ο κ. Απόστολος Πλεξίδης, Ίλαρχος της
XXIV  ΤΘΤ Λιτοχώρου, ο κ. Ευάγγελος Φαλάρας, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πιερίας, ο κ. Γεώργιος Γρηγοριάδης,  Διοικητής  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου , ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού, ο κ. Κωνσταντίνος Παπάς, Δασολόγος της Δνσης Δασών Ν. Πιερίας, ο κ. Δημήτριος Λένος, από την Διεύθυνση Δασών Ν, Πιερίας, η κα. Βασιλική Βλανίδου, Νοσηλεύτρια του Κ.Υ Αιγινίου, κ. ο Θεόδωρος Κογκετσιάδης από το ΚΥ Αιγινίου, οι κ.κ. Περικλής Μουτίσιας και κ. Βασίλειος Καπετάνος εκπρόσωποι του κυνηγητικού Συλλόγου Αιγινίου και περιχώρων, ο κ. Αθανάσιος Χασιαπέτης εθελοντής και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτ5ικής Προστασίας κ. Θωμάς Γκέκας.






ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2019

Σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μάϊου, ώρα 18:30, στην αυλή του Μουσείου του Δίου.
Θα ήταν χαρά μας να παραβρεθείτε.


ΟΠΠΑΠ: Σήμερα η Εκδήλωση Τιμής για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος Πάλης του ΓΑΣ "Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ"


Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


 

Στον Δήμο Κατερίνης εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος τιμούμε φέτος την συμπλήρωση 100 ετών Ιερής Μνήμης των 353 χιλιάδων τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονούμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στις δέλτους της ιστορίας.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός, ο οποίος εκδιώχτηκε από τις πατρογονικές του εστίες, πήρε με οδύνη τον δρόμο της προσφυγιάς κουβαλώντας όμως στην ίδια του την ψυχή, την πατρίδα, τις ιερές παραδόσεις, τα υψηλά ιδανικά, τον πολιτισμό της. Οι Πόντιοι και στην Κατερίνη προσέδωσαν νέα δυναμική στην οικονομία, στις επιστήμες, στην πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Σήμερα, εκατό χρόνια μετά, οι απόγονοι των δολοφονηθέντων και των εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους, δεν έχουν ξεχάσει. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει όλος ο ελληνισμός. Γιατί γι’ αυτούς που δεν πρόλαβαν να «μιλήσουν» οι εκδηλώσεις μνήμης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής.
Παράλληλα, η Ελληνική Πολιτεία και οι Έλληνες όπου γης, οφείλουμε να εντείνουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας, για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Αποτελεί ύψιστο χρέος, πρωτίστως προς τα θύματα, ενώ διδάσκει, το πώς θα αποτραπούν στο μέλλον, εγκλήματα που θέτουν σε κίνδυνο, την ίδια την πορεία της ανθρωπότητας.

Σάββας Χιονίδης
         


Thessaloniki Tourism Organisation Newsletter



H κίνηση στην παραλία, τα σημεία που συναντώνται οι νέοι και τα στέκια τους, εικόνες από την θάλασσα του Θερμαϊκού και τα καράβια της, το Καπάνι και δεκάδες άλλα τουριστικά σημεία γεμάτα Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν αυτές τις μέρες σε Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία.

Είναι φωτογραφίες, τηλεοπτικά πλάνα και οι περιγραφές από 20 και πλέον bloggers, vloggers, influencers , δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και μέλη ταξιδιωτικών συνεργείων τους οποίους φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης  σ έναν αποδοτικό και πλούσιο Απρίλιο για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.

Τηλεοπτικά συνεργεία του ZDF και της Βουλγαρικής δημόσιας τηλεόρασης (ΒΝΤ) επέλεξαν την Θεσσαλονίκη σε διαφορετικά διήμερα του Απριλίου για να παρουσιάσουν την ζωή ,τους κατοίκους, τους ρυθμούς της Θεσσαλονίκης  και τις τουριστικές υποδομές σε όσους θέλουν “να γνωρίζουν ένα ξεχωριστό  τουριστικό προορισμό”.

Απάντηση σε δημοσίευμα


κ. Σταθακόπουλε,
Παρότι αποφεύγω να απαντάω σε σχόλια που ακούω να λέγονται για μένα , το γεγονός ότι δημοσιεύσατε κείμενο αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, εκβιάζει δυστυχώς και την απάντησή μου.
Με τιμή και εκτίμηση προς όλους τους συνδημότες μου δέχτηκα την πρόσκληση συστράτευσης στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Νταντάμη, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα».
Δυστυχώς οι λόγοι που με κράτησαν εκτός ψηφοδελτίου, ήταν λόγοι καθαρά οικογενειακοί – προσωπικοί –κοινωνικοί και σε καμία περίπτωση, κάποιοι από αυτούς που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας.
Ο Γιώργος Νταντάμης φέρει υψηλό φρόνημα ευθύνης και όραμα και μπορεί να φέρει την αναγέννηση και την ανάπτυξη στον τόπο μας.
Εάν ακόμη με θεωρείτε σοβαρό και αξιόλογο άνθρωπο, όπως γράφετε, θα σας παρακαλούσα να προσπαθήσετε να σεβαστείτε το πρόσωπό μου στις αναφορές σας.
Δεν μένω στάσιμος και άπραγος για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας θα παραμείνω ενεργός πολίτης στην υπηρεσία του πολίτη ,όποτε και οποιοσδήποτε με χρειαστεί!
Θεόδωρος Τεκιρίδης

--
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΚΙΡΙΔΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 15
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ

κιν. 6977587345
email: ttekkiridis@gmail.com

17 έως 20 Μαΐου // Φάληρο-Γήπεδο «Τae Kwon Do» // Erotic Art Festival 2019


02
To κλειστό γήπεδο του «Τae Kwon Do» ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, το πιο ερωτικό κοινό της πόλης των Αθηνών!  

Πληροφορίες

Ισχύει για είσοδο στο Erotic Art Festival 17/05 έως 20/05/2019

Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών

Δεν χρειάζεται τηλ. κράτηση. Απαραίτητη η προσκόμιση του εκτυπωμένου εισιτηρίου στο ταμείο, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για την είσοδό σας στο φεστιβάλ

Τηλ. επικοινωνίας: 6944 592093

Erotic Art Festival 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ”ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΣΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ



 Την Τετάρτη 15-5-2019 κλιμάκιο της ”ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” επισκέφθηκε την Καλλιθέα και  Παραλία.

Στην περιοδεία έδωσαν το παρον ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Νίκος Τσουπέης καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Οι υποψήφιοι μιλώντας στους δημότες και τις δημότισσες αναφέρθηκαν στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων που απαρτίζονται από αγωνιστές υποψηφίους που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
 Είπαν ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να στείλει μήνυμα καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 Είπαν επίσης ότι την επόμενη των εκλογών πρέπει το ΚΚΕ να είναι πιο δυνατό παντού γιατί ήταν εκείνο που έγκαιρα προειδοποίησε το λαό από την πρώτη στιγμή για το χαρακτήρα της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων που συμμετέχει η χώρα μας, ότι με την ψήφο στο ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της πάλης για την ικανοποίηση των  σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων του μόχθου 
 Στα πλαίσια της 5ης εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας που διοργανώνει το ΤΕΙ Κατερίνης (Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού), η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συμμετέχει με την προβολή δύο ταινιών. Και οι δύο ταινίες προσπαθούν να μας φέρουν κοντά στη ζωή δύο σπουδαίων επιστημόνων (Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και Κάρολο Δαρβίνο), οι οποίοι με το έργο τους ξεπέρασαν το στενό πλαίσιο της επιστημονικής γνώσης της εποχής τους, καθόρισαν την εξέλιξη της επιστήμης τους και συνέβαλαν στην διαμόρφωση της όπως την γνωρίζουμε σήμερα.
Αυτήν την Κυριακή 19 Μάιου, προβάλλεται η ταινία ‘Δημιουργία’ στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος απέναντι από το ΙΚΑ).
Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Annie’s Box», που έχει γράψει ο τρισέγγονος του Δαρβίνου, χρησιμοποιώντας την αλληλογραφία και ημερολόγια της οικογένειας. Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος (1809-1882) είναι ο γνωστός σε όλους μας επιστήμονας στον οποίο οφείλουμε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών καθώς και την έννοια μηχανισμός της φυσικής επιλογής. Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος, μελέτησε την ποικιλομορφία των ειδών αλλά και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο. Η ταινία είναι μια αποκαλυπτική ματιά στην ζωή ενός σπουδαίου επιστήμονα, στην οικογένεια και στην αγάπη για την θρησκευόμενη γυναίκα του, καθώς, διχασμένος ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη, αγωνίζεται να ολοκληρώσει το θρυλικό του βιβλίο “On the Origin of Species”, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία όλων των εποχών.

Λίγα λόγια για τον Ε.Ο.Σ Κατερίνης.

Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δραστηριοποιείτε από το 1932 και συντάσσει το πρώτο καταστατικό το 1937 στην Κατερίνη. Είναι από τους αρχαιότερους συλλόγους στην Ελλάδα και αξιολογείται μεταξύ των καλύτερων της πατρίδος μας στο είδος του.
Είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού με Αρ Μητρώου ΙΛ15 σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.2725/99 και είναι μέλος στην :
α. Ελληνική Ομοσπονδία - Ορειβασίας Αναρρίχησης ( Ε.Ο.Ο.Α) ,
β. Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α) με (ΑΜ.121/1983)
γ. Γεν. Γραμματεία Πολίτικής Προστασίας με (Α.Μ.23/2006)
δ. και Μέλος της Πιερικής Αναπτυξιακής
Η επιβράβευση πράξεων, δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ Κατερίνης οι οποίες συνέβαλλαν στη συστηματική καλλιέργεια και διάδοση όλων των αθλημάτων του βουνού, και γενικότερα κάθε αθλητικής δραστηριότητος που σχετίζεται με το ορεινό συγκρότημα ,

‘’Ενημέρωση για την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας‘’


Την Κυριακή 12 Μαΐου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας» και του εφημέριου πατήρ Αθανασίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρευρέθηκε στον χώρο του Ιερού Ναού και μίλησε στο εκκλησίασμα για την αναγκαιότητα της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Βασική επιδίωξη ήταν ο τονισμός της αναγκαιότητας της ύπαρξης ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην κοινότητα της Λεπτοκαρυάς και της χρησιμότητάς του στη διατήρηση μιας ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς, καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων χάνει τη ζωή του εξαιτίας μια αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Εκτιμάται πως ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχε οργανωμένο σύστημα έγκαιρης προσφοράς Πρώτων Βοηθειών.
Η αλήθεια είναι πως η άμεση εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους σε δημόσιο χώρο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ είναι ζωτικής σημασίας, γι΄αυτό και κρίνεται απαραίτητη η υποχρεωτική ύπαρξη αυτόματων απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.
Οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία, γεγονός που συνέβαλε στην άμεση δραστηριοποίησή τους προς την απόκτηση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή που βοήθησε στην άμεση κινητοποίηση μιας μεγάλης κοινότητας ανθρώπων για την απόκτηση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, και ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας» και τον εφημέριο πατήρ Αθανάσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου για την πρόσκληση.



ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ


 Γίνεται γνωστό ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας γυμνασίου που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €, στα πλαίσια του 5ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης. Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 31 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν  προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". 
Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρώην ταξίαρχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης με ομιλία για τον κίνδυνο εθισμού στις οθόνες και το διαδίκτυο, η κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, (επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ) και ο κ. Κωνσταντίνος Τριγκώνης (παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας). Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Την συντακτική ομάδα συνεχάρη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου».



H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και υπεραποστάσεων.

Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς της περιοχής.
O αγώνας διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ «Έγκλημα στον κυβερνοχώρο»


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 με θέμα: «Έγκλημα στον κυβερνοχώρο» με ομιλητές τον κ. Μύθυμη Κωνσταντίνο και τον κ. Αμανατίδη Γρηγόριο , εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού καλωσόρισε τον κ. Κ. Μύθυμη που ήρθε από Αθήνα και τον κ. Γρ. Αμανατίδη, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της εξέλιξης της τεχνολογίας και πως το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι  της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής όλων, μικρών και μεγάλων, τονίζοντας ότι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση για τη χρήση του διαδικτύου και η πρόληψη των κινδύνων αποτελεί  βασική προϋπόθεση για την ασφαλή πλοήγηση  στο διαδίκτυο.
Παίρνοντας το λόγο οι ομιλητές τόνισαν τις τέσσερεις λέξεις – κλειδιά που δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι η λήθη, η προστασία, η ανωνυμία και η αξιοπιστία και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τους χρήστες. Παρουσίασαν τις αρμοδιότητες και την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αφορά τη δίωξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και την πρόληψή του, καθώς και τις συνεργασίες σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο για το σκοπό αυτό. Ανέφεραν ότι 7,5 εκ. συσκευές αποτελούν το διαδίκτυο και ενδεικτικά σε 1 λεπτό στέλνονται 157 εκ. e-mails και πραγματοποιούνται 1 εκ. δολάρια οικονομικές συναλλαγές, κάτι το οποίο  δείχνει το μέγεθος της πρόσβασης,  ειδικά την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα τη μεγάλη  αύξηση των υποθέσεων  ηλεκτρονικού εγκλήματος. Έγινε πλήρης ενημέρωση των διαδικτυακών απειλών και κινδύνων με παραδείγματα διαδραστικά , αναλύθηκε το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις  ιστοσελίδες  κοινωνικής δικτύωσης, η  ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων, ο εθισμός στα social media και τα σωματικά και ψυχικά προβλήματα που δημιουργούν, οι απάτες μέσω διαδικτύου, τα προβλήματα των οικονομικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου. Αναλύθηκαν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και τα  μέτρα προστασίας, κάτι το οποίο αφορά τους πάντες, καταναλωτές, υπαλλήλους, επιχειρηματίες, γονείς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές, επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι η ΔΙΔΗΕ χειρίστηκε το 2018 καταγγελίες που έφταναν τη ζημιά των 33.200.000 ευρώ.
Την εισήγηση ακολούθησαν πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και μια χρήσιμη συζήτηση λύνοντας απορίες και προβληματισμούς των παρευρισκομένων από τους εισηγητές.





Future Library - ΚΙΚΠΕ Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών 2019 ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Με νέες αξιόλογες εκδόσεις θα εμπλουτισθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στο πλαίσιο της δράσης “Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών”, που σχεδιάζει και υλοποιεί το Future Library με την συνεργασία (για όγδοη συνεχή χρονιά) και χρηματοδότηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου).
Όπως επισημαίνει το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά η επιλογή μας από το Future Library και το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας, με νέες αξιόλογες εκδόσεις. Μας χαροποιεί το γεγονός, ότι, η επιλογή μας έγινε με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουμε, τις συνεργασίες μας που εστιάζονται στην οργάνωση δράσεων πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση. Η βιβλιοθήκη μας, με αφορμή τον εμπλουτισμό των συλλογών της και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Future Library θα διοργανώσει  και φέτος εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να συνδέσουν περισσότερο το κοινό με τον κόσμο των βιβλίων και την αξία της πληροφορίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι από το 2012 έως και το 2018 έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή τους συνολικά 80 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες με περισσότερους από 30.000 τίτλους. Για το 2019 έχουν επιλεγεί 12 Βιβλιοθήκες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάποιες μικρές όπως αυτή των Καθενών, Εύβοιας και πάντα από διάφορες περιοχές της χώρας, Κατερίνη, Πρέβεζα, Σιάτιστα και Τρίκαλα αυτή τη φορά. 
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library παραμένοντας πιστή στο σκοπό της ίδρυσής της συνεχίζει να αναζητεί πόρους για την περαιτέρω υποστήριξη του έργου των Βιβλιοθηκών. Η δράση της «Ανάπτυξης Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» με την υποστήριξη του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε και συμβάλει αποφασιστικά στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού, ιδιαίτερα αυτού που ζει στην περιφέρεια, με το βιβλίο και την πληροφορία.

Ορισμένες πληροφορίες για το ίδρυμα Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου, η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια  εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα, η αξιοποίηση των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και η προβολή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Όσον αφορά το κοινωνικό του έργο το Κ.Ι.Κ.Π.Ε ενισχύει συστηματικά και τη διοργάνωση συσσιτίων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που κυρίως υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς και τα αντίστοιχα προγράμματα του Δήμου Αθηναίων. Ενισχύει επίσης για τον ίδιο σκοπό και άλλους αρμόδιους φορείς, όπως το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Prolepsis» για την προσφορά γευμάτων σε σχολεία της Αττικής. Υποστηρίζει ακόμα το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων» (ΚΕΘΕΑ) για την εκπαίδευση στελεχών συγκεκριμένων κοινοτήτων απεξάρτησης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσεται και η οικονομική ενίσχυση του «Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Νίκος και Λύντια Τρίχα (ΙΠΕΠ)” το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα των υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικού.
Από το 2012 σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library ενισχύει το πρόγραμμα  εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στη συγκεκριμένη προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες επιλεγμένες εκδόσεις.
Από το φθινόπωρο του 2014 το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. επίσης, σε συνεργασία με τον οργανισμό Future Library και τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της περιφέρειας, ανέλαβε την οργάνωση υποδειγματικών διδασκαλιών που απευθύνονται σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Από την έρευνα στη διδασκαλία» και επικεντρώνεται σε τέσσερις κύκλους της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία. Τις διδασκαλίες που πραγματοποιούνται στα αναγνωστήρια των Βιβλιοθηκών αναλαμβάνουν ειδικοί από τα πανεπιστημιακά και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.
Τέλος, καθιστά προσβάσιμα στους ερευνητές τη συλλογή χάλκινων νομισμάτων (αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών και βυζαντινών) και τη συλλογή ελληνικού χαρτονομίσματος που καλύπτει την περίοδο από το 1822 μέχρι την εισαγωγή του ευρώ. Υπό επεξεργασία βρίσκεται και το προσωπικό αρχείο και το εικαστικό έργο του Βασίλη Φωτιάδη, λογίου και εικαστικού της ελληνικής διασποράς. Το πολύτιμο αυτό υλικό θα καθίσταται προοδευτικά προσβάσιμο στο ευρύ κοινό μέσω εκθέσεων, καταλόγων και εκδόσεων.
Πέραν των μνημονευθέντων, το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. κατά τα παρελθόντα έτη έχει ενισχύσει οικονομικά ποικίλες δράσεις πολιτισμού, κοινωνικής ευαισθησίας και εθνικής σκοπιμότητας.

Η ταυτότητα του Future Library
Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 οταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.
Πρόκειται για ένα δίκτυο βιβλιοθηκών ανοιχτό σε όλους. Πιστεύει με πάθος στη δύναμη της συνεργασίας. Πειραματίζεται με νέες ιδέες. Δεν διστάζει να ανοιχτεί σε νέους τομείς και να κάνει “ασυνήθιστες” διασυνδέσεις. Αυτά είναι κάποια βασικά συστατικά για να έχει η βιβλιοθήκη του μέλλοντος θετική επίδραση και να  βελτιώσει τη ζωή μας.
Τι κάνει
Με το hub.futurelibrary.gr χτίζεται ένα κοινωνικό δίκτυο μέσα από το οποίο προωθείται η διαδικτυακή μάθηση, ενημέρωση και διάδραση με όλα τα μέλη. Mέσα από τα εργαστήρια, τα σεμινάρια και το συνέδριο προσφέρει καθοδήγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και υποστηρίζει με πόρους την κοινότητα των βιβλιοθηκών για να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες.
Στην Ελλάδα και ακόμα παραπέρα!
Συνεργάζεται με βιβλιοθήκες από την Ελλάδα, από τα Βαλκάνια και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Βήμα βήμα διευρύνει το δίκτυο της και σε άλλες περιοχές. Η έδρα της είναι στη Βέροια – στεγάζεται στη βραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας – και έχει γραφείο στην Αθήνα.
Χρηματοδότηση
Βασικοί χρηματοδότες του Future Library είναι: το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Bill & Melinda Gates Foundation και η Ευρωπαική Ένωση (Competitiveness and Innovation framework program).