ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Φτιάχνουμε αυγά Shakshuka για brunch

 Όλο και πιο συχνά συναντάμε τελευταία στους brunch καταλόγους τη Shakshuka. Είναι μία Ισραηλινή παραδοσιακή συνταγή που μοιάζει αρκετά με τον δικό μας καγιανά. Τα αυγά Shakshuka (μπορεί να τα συναντήσετε και ως Shakshouka) είναι ένα από τα κύρια πιάτα της ισραηλινής κουζίνας και είναι εξίσου δημοφιλές με το φαλάφελ και το χούμους. Πρόκειται για ένα πιάτο που σερβίρεται σε σπίτια και εστιατόρια ενώ μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Η αυθεντική συνταγή

Η πρώην σύζυγος του Ντάνι Άλβες φιλήθηκε στο στόμα με την κολλητή της στο κλαμπ που καταγγέλθηκε πως έγινε ο βιασμός

 Γύρισε για τα καλά σελίδα στη ζωή της η Τζοάνα Σανθ. 

Η Ισπανίδα που υπήρχε για χρόνια παντρεμένη με τον Ντάνι Άλβες τον χώρισε όταν διαπίστωσε ότι η καταγγελία νεαρής κοπέλας για βιασμό σε κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου 2022 ήταν αληθινή. 

sara_2


Αν και το μοντέλο από την Τενερίφη στήριξε αρχικά τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα που είναι πλέον στην φυλακή εν συνεχεία ζήτησε διαζύγιο και έσβησε όλες τις κοινές τους φωτογραφίες από τα social media. 

Γουίνι Χάρλοου: «Πλημμύρισε» το Instagram με αποκαλυπτικές φωτογραφίες της από τη Τζαμάικα

 Η Γουίνι Χάρλοου τίμησε την πατρίδα της, Τζαμάικα, το βράδυ της Πέμπτης 20 Απριλίου, με μία σειρά από φωτογραφίες, που ανέβασε στο Instagram.

Με αφορμή το καρναβάλι στη χώρα, το μοντέλο με τη λεύκη, ανάρτησε μέσα από το προφίλ της στιγμιότυπα, στα οποία φορά ένα αποκαλυπτικό μαγιό με εκκεντρικά κοσμήματα, αφήνοντας ελάχιστα στη φαντασία.

Η Χάρλοου ποζάρει στον φακό σαν γνήσια Τζαμαϊκανή, αφιερώνοντας την ανάρτηση στη χώρα καταγωγής της. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της δημοσίευσής τους, οι σέξι φωτογραφίες της Χάρλοου, απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες likes και σχόλια.

Δείτε τις φωτογραφίες

Θεοφανία Παπαθωμά: «Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό...»

 Φειδωλοί στις τοποθετήσεις τους, «προσεκτικοί», παραπέμποντας στην κρίση της Δικαιοσύνης, εμφανίζονται οι περισσότεροι συνάδελφοι του Αλέξη Γεωργούλη αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης στην Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ.

Και δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, αλλά και ευρύτερα η σόουμπιζ, που μοιάζει «παγωμένη» από τις αποκαλυψεις για τον ευρωβουλευτή, δηλώνοντας έκπληξη ή ακόμα και αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία πίσω από την κίνηση της γυναίκας να περιλούσει τον άντρα της με βενζίνη και να τον πυρπολήσει

 Μια απίστευτη τραγική ιστορία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με εύφλεκτο υλικό συζύγου επιχειρηματία που τον περιέλουσε και του έβαλε φωτιά, στη Μυτιλήνη. Η μοίρα είχε χτυπήσει άσχημα την οικογένεια όταν έχασε σε διαφορετικούς χρόνους τα δύο από τα τρία παιδιά της.

Μυρσίνη Ζορμπά: «Έφυγε» η γυναίκα που οραματιζόταν ένα κόμμα του Πολιτισμού

 Ήταν η γυναίκα που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στο δημιουργικό «πάντρεμα» της πολιτικής με τον πολιτισμό. Το όραμά της ήταν η επικράτηση μιας Πολιτιστικής Δημοκρατίας ενώ είχε την βαθιά πεποίθηση πως το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Τις ιδέες της αυτές η Μυρσίνη Ζορμπά, που έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, τις υπηρέτησε μέσα από πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: ως πολιτική επιστήμων, ερευνήτρια της πολιτισμικής πολιτικής, πανεπιστημιακός, εκδότρια, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου αλλά και ως ευρωβουλευτής και υπουργός Πολιτισμού.

Συμφωνία με Τουρκία: Υπουργοί και ηγεσία ενόπλων δυνάμεων δεν πήγαν στα νησιά για Πάσχα ( τη ψήνουν με τους Τούρκους )

 Από τη Δευτέρα συζητείται ευρέως το γεγονός ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν πήγε τη γιορτή του Πάσχα στα νησιά του Αιγαίου να τσουγκρίσει αυγά και να επισκεφτεί στρατόπεδα.

Τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Τα έλεγε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1984 «Ο ελληνικός λαός προπαρασκευάζεται για να γίνουν δούλοι»(Βίντεο)

 Το 1984 (30 Ιαν.) ο Γεώργιος Παπαδόπουλος Εθνικός Κυβερνήτης της Χρυσής Επταετίας 1967-73 πολιτικός δεσμώτης μέσα απο τις φυλακές Κορυδαλλου με Διάγγελμα ίδρυε την ΕΠΕΝ. 

Βλέποντας τους κινδύνους που συσσωρεύονται απειλητικά για το Εθνος ο ΗΓΕΤΗΣ έσπαγε την σιωπή του και προειδοποιούσε τον Λαό για τον επερχόμενο όλεθρο. Δυστυχώς δεν εισηκούσθη τότε για να οδηγηθούμε απο τος βρυκόλακες-πολιτικάντηδες σταδιακά και σταθερά και με απόλυτη ακρίβεια σιδηροδέσμιοι σε νέα τριπλή Κατοχή.

Πρόβα συγκυβέρνησης το modus vivendi NΔ-ΠΑΣΟΚ για Κασιδιάρη-Γεωργούλη – Πλήγμα στο γυναικείο κοινό για ΣΥΡΙΖΑ ( ξεβρακώθηκε? ο Νικολάκης )

 Μεγάλο είναι για την ώρα το πλήγμα που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Γεωργούλη καθώς σύμφωνα με δημοσκόπους, διαφαίνεται «τρύπα» στο κοινό των γυναικών που είναι ευαίσθητο σε τέτοιες υποθέσεις.

Αυτό το κοινό το είχε «μπετοναρισμένο» ως ένα βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα πρέπει να πούμε ότι είχε μεγάλες διαρροές σε αυτό το κοινό και η ΝΔ, ειδικά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Όμως, και από τις προηγούμενες υποθέσεις όπως αυτή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου και του ηθοποιού Λιγνάδη με τις γνωστές σχέσεις με τη ΝΔ και το Μαξίμου.

Νέες δημοσκοπήσεις

Bridgewater: Ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο νέος θέλει να γεννηθεί, ζούμε στην εποχή των τεράτων – Ετοιμαστείτε για το χειρότερο

 «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος παλεύει για να γεννηθεί, ζούμε την εποχή των τεράτων». Αυτή η ρήση του Γκράμσι περιγράφει αδρομερώς όσα αναφέρει ο Ray Dalio σε πρόσφατη ανάλυσή του «Where We Are in the Big Cycle: On the Brink of a Period of Great Disorde». Ειδικότερα, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν δημοσίευσε το βιβλίο του «Αρχές για την Αντιμετώπιση της Μεταβαλλόμενης Παγκόσμιας Τάξης», ο ιδρυτής της Bridgewater, Ray Dalio, περιέγραψε πέντε μεγάλες δυνάμεις, που καθορίζουν σχεδόν τα πάντα:

1) την πίστωση/χρέος /αγορά/οικονομικό κύκλο,
2) τον εσωτερικό κύκλο ειρήνης/σύγκρουσης, που διαμορφώνει την εσωτερική τάξη,
3) τον εξωτερικό κύκλο ειρήνης/σύγκρουσης, που διαμορφώνει τη διεθνή τάξη,
4) πράξεις της φύσης (π.χ. ξηρασίες, πλημμύρες και πανδημίες),
και 5) την ανθρώπινη εφευρετικότητα/τεχνολογία.

Κρέμα με φράουλες στον φούρνο από τον Στέλιο Παρλιάρο



Υλικά

  • Για 8-10 άτομα
  • 500 γρ. γάλα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κρόκοι αυγών (από 5 αυγά μεσαίου μεγέθους)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. φράουλες φρέσκες πολτοποιημένες
  • φ

    Διαδικασία

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΚ ΠΕΤΡΑΣ


Την Πέμπτη της Διακαινησίμου η Εκκλησία μας εορτάζει τον Άγιο Νέο

Ιερομάρτυρα Ιωάννη τον εκ της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου, ο οποίος μαρτύρησε

στη Νάουσα το 1822.

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου τιμήθηκε και εφέτος στην Ιερά Μονή Εισοδίων

Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.

Την Τετάρτη 19 Απριλίου το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με

Αρτοκλασία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα

εκδήλωση προς τιμή ενός νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου της Εκκλησίας μας, του Οσίου

Γερασίμου του Υμνογράφου, του Μικραγιαννανίτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και εντάχθηκε στο

πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγιοργείτικα», με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και

«Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» πόλος έλξης Προσκυνηματικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη


Παραιτήθηκε ο γιατρός της Σερίφου που ήρθε από τη Σουηδία - Συγκλονίζει η επιστολή του. ( η κατάντια μας )

 Τους λόγους της παραίτησής του γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο γενικός γιατρός Eπιμελητής Α του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, Θανάσης Κοντάρης.

Μεταξύ άλλων, ο γιατρός που εργαζόταν για πολλά χρόνια στη Σουηδία, αναφέρει σε μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας, πως «οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας».

Τόνισε δε, πως «η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την πανδημία καθώς και την όλο αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει εξουθενώσει ψυχικά και σωματικά ιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Αθανάσιου Κοντάρη

«TΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρίας Soccer and more Ltd. Guido Nickolay μαζί με τους συνεργάτες του μιλούν για το Soccer X Camp που έρχεται 12-14 Μάιου στη Θεσσαλονίκη

Guido Nickolay, Τάσος Μαραγκοζίδης και Δημήτρης Πετκάκης μιλούν για το Soccer X Camp που έρχεται το Μάιο στη Θεσσαλονίκη


Η Soccer and More, διοργανώνει το διεθνές Scouting Soccer X Camp στη Θεσσαλονίκη για ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008. Το Scouting Camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της Νέας Ραιδεστού στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 12 ως και τη Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για ένα τριήμερο camp υψηλών προδιαγραφών που διοργανώνει η κορυφαία γερμανική εταιρία Management «Soccer and More» με στόχο την ανεύρεση και ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών. Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ).

Επικεφαλής του τεχνικού προγράμματος είναι οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας Soccer and More στην Ελλάδα, Τάσος Μαραγκοζίδης και Δημήτρης Πετκάκης.

Ακολουθούν οι δηλω΄σεις των υπεύθυνων του Soccer X Camp και του ιδρυτή της Soccer and More:

Guido Nickolay

Βρέθηκε στην Ελλάδα το διάστημα 3-12 Απριλίου και επισκέφτηκε το ξενοδοχείο Santa Hotel Beach όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση μας και όλα τα άτομα από εξωτερικό και μακρινές περιοχές της Ελλάδας καθώς και το γήπεδο της Ραιδεστού όπου θα γίνουν τα παιχνίδια του scouting camp. Έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες των εγκαταστάσεων και από την ετοιμότητα των ανθρώπων που δουλεύουν για την άψογη διεξαγωγή του Soccer X Camp. Παρακολούθησε αρκετά παιχνίδια στο διάστημα αυτό, ομάδων που έχουν τις ηλικίες που ζητάμε στο Camp (2005-2008) και του άρεσε ιδιαίτερα το επίπεδο των νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση της εταιρείας να πραγματοποιήσει το Soccer X Camp στην αγορά της Ελλάδας καθώς οι Έλληνες νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη ποιότητα και αρκετό ταλέντο σε σχέση με πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου γενικότερα. Η εταιρεία μας αποτελείται από 12 scouters, έχει έδρα το Saarbrucken της Γερμανίας και εκπροσωπεί πάνω από 200 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη αλλά και ανά τον κόσμο, καθώς και 100 ποδοσφαιριστές σε νεαρές ηλικίες σε πρωταθλήματα Κ19,Κ17,Κ15 και δεύτερες ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

Τάσος Μαραγκοζίδης

Ο ατζέντης που μένει μόνιμα στην Γερμανία και έχει καταγωγή από την Κατερίνη είναι εκπρόσωπος αρκετών ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη και επίσης του Stefan Schwab που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών για το Soccer X Camp καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλος.

Ο ίδιος είπε: “Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 88 άτομα σε 4 ηλικιακά επίπεδα λόγω των απαιτήσεων των scouter που θα παραβρεθούν στο Camp και το χρόνο διεξαγωγής των παιχνιδιών. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα επαναλάβουμε καινούργια διοργάνωση για τα υπόλοιπα παιδιά που δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τώρα. Το επίπεδο των αθλητών που θα συμμετέχουν είναι πάρα πολύ μεγάλο. Υπάρχουν παιδιά από top Clubs του εξωτερικού (Οσέρ Γαλλία, Στρασβούργο Γαλλία, Τβέντε Ολλανδία, Saarbrucken, Γερμανία, Μάνχαϊμ Γερμανία, Ντιναμό Ζάγκρεμπ Κροατία κ.α.) καθώς και παιδιά που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ και σε άλλες ελληνικές ΠΑΕ. Πραγματικά έχουμε δουλέψει για μια άρτια και καταπληκτική διοργάνωση. Περιμένουμε 15-20 Scouters από top Clubs της Ευρώπης (Γερμανία: Σάλκε, Νυρεμβέργη, Χόφενχάιμ, και Γλάντμπαχ, Ιταλία: Λέτσε και Σασουόλο, Ουγγαρία: Φερεντσβάρος, Κροατία: Διναμό Ζάγκρεμπ, Αυστρία: Αούστρια Βιέννης, Κύπρος: Άρης Λεμεσού και Πάφος, Γαλλία: Στρασβούργο και Τρουά κ.α.).”

Δημήτρης Πετκάκης

Ο ατζέντης της Soccer and More πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Έχουν συμπληρωθεί 2 από τα 4 ηλικιακά επίπεδα των παιδιών. Μας λείπουν πολύ λίγες θέσεις σε 2 ηλικίες που είχαμε κάποιες ακυρώσεις λόγω τραυματισμών και θα συμπληρωθούν από τα παιδιά που έχουμε stand by. Θα είναι μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και καλούμε όποιον θέλει να παρακολουθήσει να παρεβρεθεί στο γήπεδο Ραιδεστού στις 12-14 Μαϊου για να θαυμάσει τις προσπάθειες αυτών των παιδιών.

Θα παρεβρεθούν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου πέρα των scouters. Κάθε μέρα δεχόμαστε τηλέφωνα από προπονητές και παράγοντες που θέλουν να δουν τη διοργάνωση. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε την τύχη να έρθει και ο Jurgen Kohler παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας και ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους και ένας από τους 6 συμβούλους της Γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.”