ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Φτιάχνουμε 13 νηστίσιμες και vegan πίτες

 Με τον ερχομό της άνοιξης καλωσορίζουμε τα χόρτα, τα φρέσκα μυρωδικά κι ένα σωρό άλλες πρώτες ύλες, που τώρα είναι στα καλύτερά τους. Κι επειδή είμαστε και μέσα στη Σαρακοστή, όπου πολλοί νηστεύουν, είτε για λόγους θρησκείας, είτε ως ευκαιρία για αποτοξίνωση, είναι ώρα να δημιουργήσουμε πεντανόστιμες πίτες, παρόλο που δεν έχουν αυγά, τυριά, βούτυρο, κρέας ή αλλαντικά.

Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι στα υπόλοιπα υλικά που έχουν, από χόρτα, πράσο, σπανάκι μέχρι πατάτα, μελιτζάνα, μανιτάρια, ελιές, ακόμη και αγκινάρες ή γαρίδες μπορεί να έχουν ως βασικό συστατικό τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως αν και νηστίσιμες, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υπόλοιπες πίτες και η πλειοψηφία τους είναι εύκολες και γρήγορες στην ετοιμασία τους. Γι’ αυτό και μπορείτε να τις φτιάξετε όχι μόνο τώρα, αλλά να τις έχετε υπόψη και ανεξαρτήτως νηστείας. Και βέβαια, αφού δεν έχουν ζωικές πρώτες ύλες μπορούν να

BBC: Κρίση με πολιτικές διαστάσεις μετά το ξήλωμα του Λίνεκερ

 Η απόλυση του πρώην ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ έχει επηρεάσει τους τρεις, ίσως πιο θεμελιώδεις θεσμούς της βρετανικής ζωής: κυβέρνηση, BBC και ποδόσφαιρο.


Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε αλλιώς. Το θέμα ξέσπασε μετά από το αμφιλεγόμενο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η συντηρητική κυβέρνηση. Ο Γκάρι Λίνεκερ, αθλητικός παρουσιαστής του BBC, σχολίασε το νομοσχέδιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ως «κάτι περισσότερο από άθλιο», προσθέτοντας μάλιστα ότι «η γλώσσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση θυμίζει Γερμανία του ‘30».

Στη συνέχεια, το BBC αποφάσισε να τον απολύσει εξηγώντας ότι, «παραβίασε τους όρους της αντικειμενικότητας που απαιτεί ο σταθμός από όσους εργάζονται σε αυτόν. Και τέλος, το ποδόσφαιρο, καθώς όχι μόνο «ξηλώθηκε» ένας θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα και άλλοι συμπαρουσιαστές και σχολιαστές αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Λίνεκερ.

Η τιμή του πρώτου Ελληνικού «τζιπ» Keraboss Super K

 Τεράστια είναι η απήχηση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Super K, ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με ελληνικό μεράκι που πρόσφατα πήρε και τις σχετικές πιστοποιήσεις για να κυκλοφορεί με ελληνικές πινακίδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή πώλησης του Keraboss Super K είναι στις περίπου 22.000 ευρώ + ΦΠΑ. Η δυναμικότητα της Keraboss επιτρέπει στην εταιρία να κατασκευάζει το πολύ 75 αυτοκίνητα το χρόνο.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως το Super K δεν είναι ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που βγαίνει από κάποιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, αλλά ένα που κατασκευάζεται και συναρμολογείται σε μικρές εγκαταστάσεις με παραδοσιακές μεθόδους στο χέρι. Μάλιστα, η εταιρία το χαρακτηρίζει ως ένα… island-car.

Εξού και το υψηλότερο κόστος, αλλά και το χειροποίητο της κατασκευής αφού μπορείτε να δείτε πως το εσωτερικό μας παραπέμπει σε παλιό Smart ή πως τα παράθυρα δεν έχουν κρύσταλλο. Πάντως, η εταιρία λέει πως αυτά είναι τα πρωτότυπα και πως θα υπάρξουν βελτιώσεις. Σημειώστε δε πως υπάρχει ABS, αερόσακοι και κλιματισμός.

Όσκαρ 2023: H Mισέλ Γιο έγραψε ιστορία - Είναι η πρώτη Ασιάτισσα που παίρνει βραβείο

 Η ερμηνεία της Mισέλ Γιο στην ταινία «Everything Everywhere All at Once» συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη προσοχή και επικρότηση.


Πλέον, η 60χρονη ηθοποιός γράφει ιστορία, αφού είναι η πρώτη Ασιάτισσα που λαμβάνει ΌσκαρΣε μία συγκινητική ομιλία, η Γιο έδωσε το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, λέγοντας: «Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι πέρασε η μπογιά σας».

Τέσσερις συλλήψεις αστυνομικών για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου

 Άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Πέθανε ο ράπερ ελληνικής καταγωγής Costa Titch - Κατέρρευσε επί σκηνής

 Σε ηλικία 27 ετών, πέθανε ο ράπερ Costa Titch.. Ο κατά κόσμον, Κωνσταντίνος Τσομπάνογλου, κατέρρευσε ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή.

Σε βίντεο, ο ράπερ εμφανίζεται να σκοντάφτει αλλά καταφέρνει να ολοκληρώσει το τραγούδι που ερμηνεύει. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, καταρρέει επί σκηνής. Οι άνδρες της ασφάλειας, σπεύδουν να τον βοηθήσουν, όμως λίγες ώρες μετά η οικογένεια του συντετριμένη ανακοινώνει τον θάνατο του.

«Ο θάνατος μας χτύπησε τραγικά την πόρτα. Μας έκλεψε τον πολυαγαπημένο μας γιο, αδερφό και εγγονό».

Ο ράπερ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότια Αφρική. Είχε ελληνική καταγωγή.

Γ' εθνική 2ος όμιλος

Δεν τα κατάφερε ο ΓΑΣ Σβορώνου μέσα στην έδρα του με τον Φούφα 1-1 , ήττα για τον Εθνικό  Νεου Κεραμιδίου   απο την  Κοζάνη  1-0, 
ενώ ο Πιερικος κατάφερε να κερδίσει  τον ουραγό του ομίλου Βόλο  με  0-1   

 


Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη

 Συνεχίστηκαν και την Κυριακή 12 Μαρτίου, τα συλλαλητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η «καρδιά» των κινητοποιήσεων χτυπά στο κέντρο της Αθήνας, αν και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, καθώς και άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, από τις 12 το μεσημέρι και έως τη μια και μισή, βρισκόντουσαν σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τα βασικά τους αιτήματα ήταν να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι υπολογίζεται πως ξεπερνούσαν τις 20.000, έφεραν πανό με συνθήματα όπως: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ... Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Με τη λήξη των συλλαλητηρίων ξεκίνησε η πορεία προς τον ΟΣΕ. Κατά τους προελέγχους της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Παρολίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας το Δεκέμβριο που μας πέρασε

 Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με την ασφάλεια των Μέσων Μεταφοράς στη χώρα μας. 

Το Open έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πολύ σοβαρό συμβάν που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022 κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου ένας συρμός κινείτο και προσπαθούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς. Ο συρμός κινείτο στο σημείο και ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά.

Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει. Ωστόσο 70 μέτρα πιο μακριά είχε ακινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Παρόλα αυτά, ο μηχανοδηγός είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ που μίλησαν στο OPEN ήταν «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός. Από το παραπάνω συμβάν δημιουργούνται και νέα ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και τις συννενοήσεις που έκαναν οι αρμόδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής ΡΑΣ και ΟΣΕ

Άλωσε την OPAP Arena ο Ολυμπιακός

 Την πρώτη της ήττα μετά από 14 διαδοχικές νίκες στην Opap Arena υπέστη η ΑΕΚ, που έχασε 3-1 από τον Ολυμπιακό στην 26η αγωνιστική της Super League. Με καρδιά πρωταθλητή, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, εν όψει των play off. Οι Μουκουντί (50΄-αυτογκόλ), Μπακαμπού (53΄) και Κανός (67΄) σκόραραν για τους νικητές, ενώ μείωσε για την ΑΕΚ ο Τσούμπερ στο 81΄.

Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει μετά από καιρό στην κορυφή της επίθεσης, παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Η «έκπληξη» είχε να κάνει με την παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στον πάγκο, καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ανάρρωσε σε χρόνο-ρεκόρ από τη θλάση που είχε υποστεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εφόσον προέκυπτε ανάγκη. Με τον Αργεντινό στην κορυφή, τον Πινέδα πίσω του και την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, ο Αλμέιδα «φόρτωσε» τη μεσαία γραμμή χωρίς να παραμελεί την ανάπτυξη στο πλάτος του γηπέδου. Από την άλλη πλευρά ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε την ενδεκάδα που έχει ωθήσει σε αγωνιστική ανάκαμψη τον Ολυμπιακό, χωρίς βέβαια τον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο και τον ανέτοιμο Εμβιλά.

Προστασία όλων των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε έκτακτα μέτρα την Κυριακή για να σταματήσει μια πιθανή τραπεζική κρίση μετά την ιστορική αποτυχία της Silicon Valley Bank, διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες του υπό εκκαθάριση χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ότι θα τουε επιτρέψουν να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους ήδη από σήμερα Δευτέρα, απόφαση κάθε άλλο παρά συνηθισμένη, η οποία έχει σκοπό να καθησυχαστούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.


Το μέτρο ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πρώην σταθμάρχης Λάρισας: Ο ΟΣΕ διοικείται από τα συνδικάτα - Ποιος φταίει για τον μοιραίο σταθμάρχη

 Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις πρώην σταθμάρχη Λάρισας, του Γιώργου Αποστολέρη, για τις παθογένειες του συστήματος εξαιτίας του οποίου ο μοιραίος σταθμάρχης βρέθηκε στη λάθος θέση. 

Ο κ.Αποστολέρης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, μιλά για μια κίνηση «δολοφονίας» και για εγκληματικές συνθήκες αμέλειας, ενώ εκθέτει μια νοσηρή νοοτροπία. 

«Οι έμπειροι σταθμάρχες προτιμούν τους μικρούς σταθμούς για να εισπράττουν εκτός έδρας επιμίσθιο» τονίζει ειδικότερα ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας. 
Μιλώντας για τις παθογένειες του συστήματος, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο ΟΣΕ «διοικείται από συνδικάτα»  και ότι η κακή διοίκηση, και όχι μόνο ο προϊστάμενος, ευθύνεται για την τοποθέτηση του μοιραίου σταθμάρχη. 

Η φωτογραφία της Ημέρας ( Φτάνει η κοροϊδία κυριοι Βολευτάδες )


 

Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Κατερίνη

 Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει», θα προβάλλει το διήμερο 17-18 Μαρτίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη (ισόγειο), τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό.

Το φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία ήταν εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας. Διαγωνίστηκαν πολλά νέα ταλέντα, αλλά και αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν. Η εξερεύνηση της σεξουαλικότητας, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες και οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ γυναικών και εφήβων, καταλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της φετινής θεματικής των ταινιών. Ταυτόχρονα, θίγονται ζητήματα όπως το μπούλινγκ, η μοναξιά σε μεγάλες ηλικίες, η άμβλωση σε εφήβους μαθητές, η φυλακή σε νεαρές ηλικίες, η έλλειψη επαφής μεταξύ παιδιών και γονιών, ενώ ενδιαφέρον έχει η κινηματογραφική διαχείριση της μισαλλοδοξίας, η σύγχυση εθνικού αυτοπροσδιορισμού και η περιθωριοποίηση αλλοδαπών δεύτερης γενιάς.




Ο εγγονός του Winston Churchill την 13η Μαρτίου 2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

 


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 

Πρόσκληση προς Δημοσιογράφους και Εκπροσώπους ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και

Προβολής (ΠΟΤΑΠ) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης

και το Διοικητικό Συμβούλιο

σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

«Δημιουργία Ημερολογίου Πολιτισμού - Πολιτιστικό Καλεντάρι»

τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

(οδός: 28 ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, 4 ος όροφος)

Eνα βίντεο που έκαναν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ως αντίδραση στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τα λόγια δικά σας  ένα μεγάλο μπράβο από εμάς παιδιά και εκπαιδευτικούς.