ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το «‘Οπλο» οπλίστηκε! «Στόχος» αναγνωρίστηκε. ΟΙ «ΣΤΟΧΟΙ»..ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ!


Δεν πρόκειται περί «κακών» δανειστών και «σκοτεινών» συμφερόντων. Είναι—πολύ απλά- δανειστές και προωθούν τα ολοφάνερα συμφέροντά τους. Κυνικά και απροκάλυπτα…
me-pistoli-kai-machairi-listeia-ta-ximeromata-se-periptero-sti-lemeso

Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου Πλειστηριασμοί... 9 Φλεβάρη 2016


Αυτή κι αν είναι ελπίδα!

Το «‘Οπλο» οπλίστηκε! «Στόχος» αναγνωρίστηκε. ΟΙ «ΣΤΟΧΟΙ»..ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ!

Δεν πρόκειται περί «κακών» δανειστών και «σκοτεινών» συμφερόντων. Είναι—πολύ απλά- δανειστές και προωθούν τα ολοφάνερα συμφέροντά τους. Κυνικά και απροκάλυπτα…
me-pistoli-kai-machairi-listeia-ta-ximeromata-se-periptero-sti-lemeso

Οι Γάλλοι αγρότες μπαίνουν στο Παρίσι /εδώ υπάρχει τροχαία … Ενώ η "αριστερή" ΕΛΑΣ στρατιωτικά σχέδια άμυνας της πρωτεύουσας από τους «βαρβάρους». Τρομάρα σας …(video)

french-farmers-1

Εκατοντάδες τρακτέρ κατευθύνονται προς το Παρίσι για την μεγάλη αγροτική  διαμαρτυρία.http://uk.businessinsider.com/french-farmer-protest-leads-to-paris-flooded-with-tractors-2015-9
βίντεο: ΕΔΩ
french-farmers-2
Εκατοντάδες Γάλλοι αγρότες και πάνω από 1.300 τρακτέρ έχουν εισέλθει ήδη στο κέντρο του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για την κατάρρευση των εισοδημάτων τους, θύματα όπως υποστηρίζουν των...
πολυεθνικών ομίλων και των αγορών.
http://www.bbc.com/news/world-europe-34138670
french-farmers-3
Εδώ στη χώρα που ανθεί η φαιδρά αριστερά των μνημονίων η κυβερνητική εκπρόσωπος ειδοποίησε την τροχαία για την παράβαση του ΚΟΚ περί μη εισόδου αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κι ανακοινώνει η ΕΛΑΣ στρατιωτικά σχέδια άμυνας της πρωτεύουσας από τους «βαρβάρους». Τρομάρα σας …
"inred"

Το λικνιστό αγόρι με τα κίτρινα... έκανε αριστερό τον Ππακωνσταντίνου του ΓΑΠ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ... Η διχαστική δήλωση του κ. Τσίπρα που μας χωρίζει σε καλούς και κακούς Έλληνες αποδεικνύει ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα...

Mέσω "PRESS-GR"
Του Μίκη Θεοδωράκη
Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανυπαρξία πολιτικής που σιγά-σιγά και σταθερά μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Ποια είναι αυτή:
Η χώρα έχει απομονωθεί με τη...ν κατάληψη των τελωνείων στα σύνορα με όλες τις όμορες χώρες και έχει παραλύσει από τα δεκάδες μπλόκα αλλά και από την γενική απεργία όλων ανεξαρτήτως των κλάδων της κοινωνικής ζωής, ενώ οι αγρότες με τα εκατοντάδες τρακτέρ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κατεβούν στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ανεξάρτητα από τις κινήσεις της Κυβέρνησης που προς το παρόν παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις αδύναμη, σαν να μην υπάρχει.

Σήμερα για πρώτη φορά αποφάσισε να βγει από τη νάρκη της αλλά αντί να δώσει κάποια λύση εκτονώνοντας την κατάσταση, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα προσπαθώντας έτσι να αποτρέψει την σύγκρουσή της με τους αγρότες που όπως φαίνεται αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι για όλα, αφού τους έχουν φτάσει στο σημείο να παλεύουν για τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματά τους. Μια σύγκρουση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Ο «διάλογος» που προτείνει τώρα είναι στάχτη στα μάτια των αγροτών, αφού τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η κυβέρνηση αλλά οι Θεσμοί.

Βεβαίως μια σύγκρουση όποιας μορφής και με όποια αποτελέσματα θα είναι πλήγμα δεινό σε μια καταρρέουσα χώρα. Και είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει όχι μόνο σε βαθύτερη κρίση αλλά παράλληλα και σε μια ακόμα βαθύτερη αλλαγή της ψυχολογίας του Ελληνικού Λαού, ο οποίος πιστεύω ότι συνειδητοποιεί πλέον σε ευρύτατη κλίμακα την ορθότητα των προβλέψεων και των θέσεών μας για το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διχαστική δήλωση του κ. Τσίπρα που μας χωρίζει σε καλούς και κακούς Έλληνες αποδεικνύει ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Αφού για κείνον «κακοί» προφανώς είναι η Δεξιά κι όμως την ίδια στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν αναδειχθεί σε αρχιερείς της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς πολιτικής που εφαρμόζουν κατ’ εντολήν των ξένων Θεσμών. Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν ακριβά οι ίδιοι την ολέθρια πλάνη τους. Δεδομένου ότι ο Ελληνικός Λαός έχει την αρετή να μην υποτάσσεται τελικά. Και έχει έρθει πλέον η ώρα αυτή του «τελικά», η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ που είναι η γενικευμένη σύγκρουση της Κυβέρνησης με τον Ελληνικό Λαό του οποίου η αιχμή είναι σήμερα οι Έλληνες αγρότες στο σύνολό τους και η απόφασή τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου η ίδια η ζωή ανάγκασε τους Έλληνες να συγκροτήσουν ένα ανθρώπινο ακέφαλο μεν όμως ενιαίο μέτωπο πάλης. Η δύναμη που εκπέμπει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Λαού όλων των κλάδων με επί κεφαλής τους αγρότες είναι τόσο μεγάλη που είναι κρίμα (ακόμα και στην περίπτωση που η Κυβέρνηση και οι Θεσμοί υποχωρήσουν κάπως) να έχουν ως κέρδος λίγα ψιχία. Ο Λαός μας δεν αξίζει μια τέτοια εξέλιξη που σε βάθος χρόνου θα τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Αντίθετα αν με την απελπισία αλλά και τη θέληση που τον οδηγούν σ’ αυτόν τον γενικό ξεσηκωμό είχε φροντίσει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν ως μια ενιαία δύναμη και με κοινούς στόχους στρατηγική τακτική αλλά και προοπτική, θα μπορούσε να κερδίσει πολλαπλάσια.

Γιατί είναι οι ίδιες οι διεθνείς δυνάμεις που μας αναγκάζουν να έχουμε όχι τρεις ή τέσσερις αλλά μόνο δύο εθνικές πολιτικές. Την πολιτική που ακολουθεί τις εντολές των Θεσμών και την πολιτική που υποστηρίζει τη σύγκρουση με τους Θεσμούς.

Δυστυχώς η συγκρότηση αυτού του Ενιαίου Μετώπου Πάλης που δεν θα διαπραγματευόταν απλώς για λίγα ψίχουλα παραπάνω αλλά θα είχε ως στόχο την κατάκτηση των ουσιαστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ δεν έχει φτάσει μόνο για την Κυβέρνηση αλλά κυρίως για τον Λαό. Και αυτή είναι η μεγάλη Τραγωδία.

Αθήνα, 10.2.2016

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/politics/1403/?nid=5201

Και ποιος θα πληρώσει το λάθος... μαλάκα;

Sotiris Fotiou Tiganitas
Ολα τα μουνόπανα... εκαναν λάθος...
Και ποιός θα το πληρώσει το ΛΑΘΟΣ ΜΑΛΑΚΑ;

μάνα σου έχω καλά νέα…


Θα ξεκινήσω από αυτό που ήξερες καλά, αλλά ήταν και η αγωνία σου. Θυμάσαι που μου έλεγες ‘’διάβασε να γλυτώσεις από την τυραννία του αγρότη, από το βάσανο το δικό μας’’;
Ε λοιπόν, πάει αυτή η εποχή.
Μάνα θα γίνω αγρότης! 
Δε θέλει πολύ σκέψη.
Φόρο δε πληρώνει κανένας πλέον.
Τρακτέρ ολοκαίνουργα και όχι αλέτρια και μουλάρια που ήξερες. Με δάνεια αβέρτα.
Αλλά παίρνεις και Καγιέν ή όποια τζιπούρα θέλεις για να κάνεις το κομμάτι σου. Κάθεσαι όλο το χρόνο αμέριμνος καθώς σου δίνουν, έτσι για πλάκα και με τη...σέσουλα, επιδοτήσεις οι κουτόφραγκοι. Το πολύ να δουλέψεις ένα-δύο μήνες, αλλά και τότε με Αλβανούς, Πακιστανούς, Βούλγαρους ή Μπαγκλαντεσιανούς, όχι με τα χέρια σου όπως εσύ.
Για να σπάει η ανία και μόνο, κάθε τρείς και λίγο γυαλίζουμε τα τρακτέρ και κατεβαίνουμε με τη δροσούλα στην εθνική οδό. Μη φανταστείς… Τσιπουράκι, παρεούλα, το ντουφέκι μαζί μας για μπεκάτσες, βγαίνουμε στην τηλεόραση και μας βλέπουν όλοι, κάνουμε και τον ωραίο στις περαστικές σοφερίνες. Όλα καλά…
Τι πράμα; Γιατί μειώνονται οι αγρότες και ερημώνουν τα χωράφια είπες; Μη σε ανησυχούν, αυτά που λένε εκείνοι που μια ζωή είναι στην γκρίνια και δεν ξέρουν την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί, παρά πολλοί, καλομαθημένοι τόσο πολύ πλέον από την άνεση, σου λένε «και γιατί να μην αράξω τελείως; Άλλωστε έχω και τόσα μαζεμένα στην άκρη, που μου φτάνουν για δυο και τρεις ζωές».
Αλλά είναι και κάτι άλλο, πιο σημαντικό, που μου περνάει- δε στο κρύβω- και από το δικό μου το μυαλό: Είναι τόσες μα τόσες πλέον οι ευκαιρίες και αλλού!
Όπως το ακούς! Καλοδέξου άλλες σκέψεις μου πάνω σε αυτό.
Μάνα, μπορώ να γίνω δημόσιος υπάλληλος! 
Όποιος θέλει σήμερα μπαίνει στο δημόσιο.
Πάνε τα χρόνια που ήξερες ότι βάζανε αβέρτα τους εθνικόφρονες. Ούτε το κομματικό ρουσφέτι, σαν του ΠΑΣΟΚ και τέτοια που μας λέγανε, είναι πλέον απαραίτητο.
Καταργήθηκαν και εκείνοι οι διαγωνισμοί.
Μπαίνει όποιος θέλει. Ποια πόρτα και παράθυρο; Ακόμα και από τους φεγγίτες!
Και δεν έχεις καμία υποχρέωση, ούτε χρειάζεται να δουλεύεις. Τα νοσοκομεία πλέον δουλεύουν μόνα τους, ούτε οι γιατροί ούτε οι νοσοκόμες κουνάνε το δαχτυλάκι τους. Όσοι δε διαβάζουν στις καρέκλες τους τις κίτρινες σελίδες των εφημερίδων για το που θα επενδύσουν τους μισθούς, παίζουν μπιρίμπα στα διπλανά καφέ ή εξετάζουν δικούς τους ασθενείς και κονομάνε  παραπανίσια.
Τι; Α καλά! Είναι αλήθεια ότι το 2009 εργάζονταν στο Δημόσιο (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) 952.625 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 692.907 στελέχωναν θέσεις τακτικού προσωπικού. Σήμερα, ο αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπολογίζεται κατά προσέγγιση στις 630.000. Όμως αυτή η μείωση δεν έγινε επειδή τους έδιωξαν, αλλά γιατί πολύς κόσμος λαχταράει να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα διότι βαρέθηκε το αραλίκι, ενώ άλλοι βγαίνουν νωρίς νωρίς –όποτε θέλουν!- στη σύνταξη και με κάτι συντάξεις να με το συμπάθειο. Μπορεί δημοτικά να μην υπάρχουν πλέον σχεδόν πουθενά στα χωριά και οι δασκαλοκαθηγητές να έχουν όλοι άσπρα μαλλιά, αλλά αυτό είναι επειδή πλέον η γνώση και η καλή ζωή ξεχειλίζει αλλού, δεν είμαστε στο σαράντα ούτε στην κατοχή.
Είναι όπως το βλέπει και διαλέγει κανείς, ότι αγαπήσει και αποφασίσει εντελώς ελεύθερα. Δε σου κάνει το δημόσιο, πας στη βιομηχανία…
Μπορώ, να γίνω και εργάτης μάνα!
Τι με κοιτάς έτσι;
Γιατί πάει το μυαλό σου σε κούραση, σακατέματα, βρισίδια και προσβολές από το αφεντικό;
Νάξερες πόσο άλλαξαν τα πράγματα! Πλέον, σε κάθε επιχείρηση οι εργάτες, μέσω των συνδικαλιστών, καθορίζουν τα πάντα. Ανεβάζουν όποτε και όσο θέλουν τουςμισθούς, κάνουν απεργίες χωρίς ιδιαίτερο λόγο και κυρίως χωρίς καμία συνέπεια, κατεβάζουν τους διακόπτες, κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια. Αυτοί είναι τα αφεντικά σήμερα.
Τα λεφτά είναι πολλά πλέον. Για αυτό δεν υπάρχει ανάγκη και να σκλαβώνεσαι. Δεν το είχες φανταστεί ίσως, αλλά μπορείς πλέον να δουλεύεις φέτος πέντε μήνες και μετά να κάθεσαι όλο το χρόνο κάνοντας εκδρομές ή φτιάχνοντας τον κήπο σου. Ούτε υπάρχει η μιζέρια της ίδιας δουλειάς και τέχνης. Φέτος καθαρίστρια, του χρόνου σερβιτόρα. Αλλά και να μη δουλέψεις καθόλου, δε θα σου πει και κανείς τίποτα. Είναι κάπου 1.300.000 που το διάλεξαν και μάλλον είναι οι καλύτεροι του χωριού, καθώς «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει», παίρνουν ένα μεγάλο επίδομα και αράζουν ξένοιαστοι στις καφετέριες ή τριγυρνάνε στα μαγαζιά (ανοιχτά όλη τη μέρα, και τις Κυριακές πλέον!) για ψώνια.
Ποιος κομμουνισμός και πράσινα άλογα ρε μάνα; Είναι ακόμη καλύτερα και μάλιστα χωρίς κανένα κόπο, επαναστάσεις, φασαρίες και τέτοια. Εννοείται, πως έχουμε και αριστερή κυβέρνηση. Αλλά μη νομίζεις… Και οι δεξιοί και οι άλλοι, τα ίδια λένε πλέον. Υποστηρίζουν και αυτοί με θέρμη όλη αυτή την καλοπέραση και τις μεγάλες ευκαιρίες επιλογής του κόσμου. Έτσι δε σκοτωνόμαστε κιόλας μεταξύ μας. Μόνο κάτι ξέψυχες φωνές, ξεχασμένοι αντίλαλοι του παρελθόντος, ακούγονται που και πού.
Και συνταξιούχος, μια χαρά είναι μάνα!
Μη φαντάζεσαι παπουδάκια που πιάνονται από την ουρά του γαϊδάρου για να προχωρήσουν. Βγαίνουν νεότατοι και με μεγάλες συντάξεις. Να φανταστείς ότι πέφτει τόσο πολύ παραδάκι που υπάρχουν πλέον πολλές οικογένειες, όπου και τα παιδιά και τα εγγόνια που δε δουλεύουν πλέον, ζουν με τη σύνταξη των παππούδων.
Το βλέπω στα μάτια σου ρε μάνα. Δε με πιστεύεις.  Αν ανοίξεις την τηλεόραση θα  το δεις. Αν ακούσεις τι λένε οι Ευρωπαίοι, οι υπουργοί, το ΔΝΤ, τα επιμελητήρια και ο ΣΕΒ, θα αλλάξεις γνώμη,
Σε καταλαβαίνω όμως. Είχες πλέον συνηθίσει να πιστεύεις πως ο φτωχός πορεύεται με δυσκολία, με κόπο, πόνο και αγώνα. Δε μπορείς να πιστέψεις πως έτσι εύκολα και ξαφνικά κερδίζουν όλοι.
Όχι, δε σου είπα αυτό, δεν κερδίζουν όλοι. Υπάρχουν και οι μεγάλοι χαμένοι.
Πρώτα πρώτα, να σου πω μερικά πράγματα για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου σήμερα. Διαμαρτύρονται βέβαια, αλλά το έχουν χάσει το παιχνίδι. Είναι η διωκόμενη τάξη της εποχής μας. Πανικόβλητοι, στέλνουν όπως όπως τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Σκέψου ότι συνήθως χρεοκοπούν τις ίδιες τις επιχειρήσεις τους για να γεμίσουν τις ατομικές τσέπες τους. Είναι πραγματικά σε δραματική κατάσταση. Φαντάσου ότι οι τράπεζές τους πάνε τόσα χάλια, που κάθε ένα-δύο χρόνια τους κάνει ελεημοσύνη το κράτος μας και τους δίνει 10, 20 ακόμη και 30 δις, για να σταθούν στα πόδια τους! Πρόκειται για πραγματική κατάντια. Τους έχει σκίσει  το ΙΚΑ και η εφορία, αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές και φόρους και τα πληρώνουν για αυτούς –τι ξεφτίλα!- οι εργάτες τους και οι μικροεπαγγελματίες.
Έπειτα, μεγάλα θύματα είναι και οι ευρωπαίοι. Εκεί να δεις γέλιο! Δεν είναι μόνο οι επιδοτήσεις που δίνουν στους αγρότες που τις κάνουν Καγιέν. Είναι που αυτοί την έχουν πατήσει και ενώ περιορίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή, κάθονται και αναπτύσσουν λέει την αγροτική παραγωγή στο πλαίσιο μιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τραβώντας αυτοί το ζόρι, ενώ εμείς λιαζόμαστε και τα βρίσκουμε έτοιμα. Άσε, που κάθε τρείς και λίγο μας δίνουν με το τίποτα, χωρίς όρους, τόκους και προϋποθέσεις, δάνεια. Τι δάνεια δηλαδή, δανεικά και αγύριστα είναι. Ίσως δε ταιριάζει και τόσο στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε εκμεταλλευτεί χοντρά την αγαθοσύνη τους.
Εντάξει, να σου τα πω όλα. Είναι και άλλοι κακομοίρηδες, ας την πούμε την αλήθεια. Είναι κάτι έρμοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι, καθηγητάδες, δεσποτάδες και παρόμοιοι, που τραβάνε τον δικό τους τον αδόξαστο. Πραγματικοί Ηρακλειδείς… Αυτοί οι καημένοι, πασχίζουν να περιορίσουν κάπως τη σπατάλη, να βάλουν ένα φρένο σε αυτή την άνεση και τη καλοζωία. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας πάρουν χαμπάρι οι Ευρωπαίοι. Άσε που έχουν και κάποιες ενοχές για την υπερβολική εκμετάλλευση των μεγάλων αφεντικών. Για αυτό και τους ακούς καμιά φορά να υπερβάλουν και λίγο, ενοχοποιώντας όλη την κοινωνία, δηλαδή αγρότες, εργάτες, συνταξιούχους, φοιτητές, επαγγελματίες, ανέργους και αθωώνοντας μόνο τους Ευρωπαίους, τα μεγάλα αφεντικά και φυσικά τον εαυτό τους.
Σου το είπα μάνα, έχω μόνο καλά νέα! 
Άλλαξε ο κόσμος και άλλαξε πολύ.
Ακόμη και αυτός ο ξενιτεμός των ανθρώπων, που στο μυαλό σου τον είχες σαν τη μεγαλύτερη κατάρα, είναι σήμερα ευλογία και χαρά.
Σκέψου ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μέσα σε ένα χρόνο κολύμπησαν στο Αιγαίο για να πάνε να κάνουν όποια δουλειά θέλουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.
Φτωχοί και κυνηγημένοι; Όχι δα! Ένα μόνο να σου πω: τίγκα στο χρυσαφικό είναι όλοι τους. Από τις γριές μέχρι τα παιδάκια. Φαντάσου ότι οι καημένοι οι κουτόφραγκοι αναγκάζονται να τους παίρνουν μερικά από τα πλούτη που κουβαλάνε μαζί τους, για να τα βγάλουν πέρα αυτοί!
Γιατί συνωφρυώνεσαι;
Λες να είναι ανάποδος ο κόσμος και εγώ να τον βλέπω καλό επειδή τον κοιτάζω ανάποδα; Ή μήπως τα μπέρδεψα επειδή ήδη με αναποδογύρισαν;

Π.Μ.

ΠΗΓΗ: pandiera

«ΕΓΩ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ… ΔΙΑΤΑΣΣΩ

Η υπομονή μας στο θέμα αυτό τελείωσε. Με διάταξη που θα φέρουμε αύριο στη βουλή ορίζεται οτι οι άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις

Mέσα σε 26 δευτερόλεπτα ο ίδιος ο Τσίπρας εξηγεί γιατί είναι ανίκανος να εφαρμόσει το Μνημόνιο (video)

Όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές μιλούν και τοποθετούνται με ειλικρίνεια, όλοι οι εμείς οι σχολιαστές δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε ή να αναλύσουμε. Στο παρακάτω σύντομο video, ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί είναι…ανίκανος.
Ακούστε τον με προσοχή να «προφητεύει» την ανικανότητα της μνημονιακής κυβέρνησης του:




 

ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΑΝ «ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ» ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ


ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα
Κλιμακώνονται με αυξάνουσα ένταση οι προπηλακισμοί και η βίαιη αντιμετώπιση υπαλλήλων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ που πραγματοποιούν ελέγχους για την ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, εργοδότης επιτέθηκε με μένος και ιδιαίτερη αγριότητα, μένοντας όχι μόνο σε λεκτικές αναφορές, αλλά ………….
προχωρώντας σε βιαιοπραγίες γρονθοκοπώντας τον εντεταλμένο υπάλληλο.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να ευρεθούν ασφαλιστικές παραβάσεις, βαίνοντας καλώς στην ουσία, ο εργοδότης παρόλα αυτά εξέφρασε με τον παραπάνω τρόπο την αντίθεσή του.
Για την ιστορία οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί και μήνυση κατά αυτών από το δράστη.

Ένας “ΝΤΑΗΣ” πάμπλουτος αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ, που λέγεται Μπούτας! ΔΕΙΤΕ τι κάνει και τι λέει στα ΜΠΛΟΚΑ των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: » ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»


Δραγασάκης: Προχωράμε ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους -Να είμαστε έτοιμοι για όλα
Πρέπει να προχωρήσουμε την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θεωρεί ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται, υπογράμμισε, κάνοντας ωστόσο έκκληση στους αγρότες που έχουν το μπλόκο στον Προμαχώνα να βρουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν. «Δεν μπορεί να κλείνουμε μόνοι μας τα σύνορα», υπογράμμισε, επισημαίνοντας και την αντίδραση της Βουλγαρίας για τις ουρές φορτηγών στα σύνορα.
«Πολλά χρόνια διαδήλωναν οι αγρότες με ένα αίτημα – να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός. Τώρα τους δέχεται και δεν προσέρχονται στο διάλογο», υπογράμμισε. Ερωτηθείς για το πλαίσιο που θέτει………
η κυβέρνηση στο διάλογο, τόνισε ότι μπορούν τα πάντα να συζητηθούν από μηδενική βάση, αλλά η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο για το ασφαλιστικό. «Εάν δεν προχωρήσει , αύριο θα είναι χειρότερα.», σημείωσε.

Να είμαστε έτοιμοι για όλα

Στο μέτωπο του προσφυγικού, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει σαν χώρα να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμη και για αποφάσεις που δεν θα είναι αυτές που πρέπει να είναι».
Το κλείσιμο των συνόρων είναι προς το παρόν ένα υποθετικό σενάριο, στο οποίο για κάποιους μήνες θα πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση στην οποία θα έχουμε στην Ελλάδα 50-60.000 πρόσφυγες. «Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές που θα επιτρέψουν στην κοινωνία να αντιμετωπίσει ένα οξύ πρόβλημα που θα οφείλεται σε παράλογες αποφάσεις άλλων», τόνισε.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία. «Αν κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, οι πιέσεις θα μειωθούν και το πρόβλημα θα γίνει διαχειρίσιμο».
Εάν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί, το δεύτερο είναι να δούμε τι θα γίνει στην Ευρώπη, ποια γραμμή θα επικρατήσει. Δυστυχώς, ακούγονται και αρνητικά σχόλια από χώρες που έχουν μπει μετά από εμάς στην ΕΕ.
Σε ενδεχόμενο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων με την ΕΕ, εκτίμησε ότι «οι πρόσφυγες θα αναζητήσουν διαφορετικές διαδρομές». Ωστόσο, για το μεταβατικό διάστημα, εκτίμησε ότι δεν θα εισέρχονται στην Ελλάδα «με ουρές στα σύνορα» αλλά «με οργανωμένο τρόπο».

Το φορολογικό

Απαντώντας στο ερώτημα εάν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας με συντελεστές 50% και 60%, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την επιλογή να αυξήσει τους φόρους προσωρινά, είτε να μειώσει μισθούς και συντάξεις.
Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την εισπραξιμότητα των φόρων, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αν βελτιωθεί η είσπραξη του ΦΠΑ και η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη, θα υπάρχει περιθώριο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
Όσοι ζητούν να «κοπούν δαπάνες», συνήθως ζητούν να μειωθούν μισθοί & συντάξεις που είναι και η πλειονότητα πλέον των δαπανών, υπογράμμισε.
Ο αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για νέα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν «επιπλέον» μέτρα πέρα από όσα είναι ήδη γνωστά. Τα όποια εκκρεμή θέματα είναι διαχειρίσιμα».
Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, σχολίασε ότι η κυβέρνηση θέλει να περάσει από τη στείρα λογική των «ιδιωτικοποιήσεων» σε εκείνη της συλλογικής αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας.

Η ΖΩΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/02/ceb6cf89ceb71.jpg?w=452&h=254ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ
Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης (31/1/2016) και αναπόσπαστο τμήμα εκείνων που θεωρώ απαραίτητο να κατατεθούν δημόσια και υπεύθυνα για την ιστορική περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, ως κομμάτι της ιστορίας.

Η πολιτική πρέπει να κινείται στο φως, ενώπιον των πολιτών, όχι στα σκοτάδια της διαπλοκής και των μηχανορραφιών. Είναι δεδομένο ότι η αλήθεια, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη ενοχλούν και δυσκολεύουν τα σχέδια όσων επιθυμούν να αποφασίζουν για …………..

τους λαούς ερήμην τους και να πλουτίζουν και να ωφελούνται στην πλάτη τους.

Κλειστή επ' αόριστον η Εθνική Οδός από το Αιγίνιο μέχρι τη Ν. Έφεσο


Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της πρόσβασης στην Εθνική Οδό προχώρησαν από σήμερα το πρωί οι αγρότες της Πιερίας και συγκεκριμένα τα δυο αγροτικά μπλόκα που βρίσκονται στη βόρεια είσοδο της πόλης καθώς και στο νότιο ανισόπεδο κόμβο. Επίσης, κλειστή παραμένει η Παλαιά Εθνική Οδός και για όλα τα φορτηγά, τις νταλίκες και τα λεωφορεία άνω των 3,5 τόνων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου μέχρι και τον Ανισόπεδο Κόμβο Νέας Εφέσου γνωστοποιώντας και τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί είτε κινούνται προς Αθήνα είτε προς Θεσσαλονίκη. 
Ειδικότερα, στην απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας αναφέρονται τα ακόλουθα:
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας
Έχοντας υπόψη :
α) Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 & 2 του Ν.2696/1999 ( ΥΕΚ-Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α-50).
β) Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) «Αναδιάρθρωση Σύσταση, Οργάνωση και Λειτουργία υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
και έχοντας υπόψη
την πρόθεση των αγροτών, των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, οι οποίοι από την Τετάρτη (20-01-2016) έχουν παρατάξει γεωργικούς ελκυστήρες στην αερογέφυρα (Νότιος Α/Κ Κατερίνης) επί της Φ/Θ 436+500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, να προβούν σε συμβολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο προαναφερόμενο ύψος της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από ώρα 10.00΄ σήμερα Τετάρτη (10-02-2016) και μέχρι νεωτέρας και αποσκοπώντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΑΡΘΡΟ 1
Α. Για σήμερα Τετάρτη (10-02-2016) και από ώρα 09.00΄ και μέχρι νεωτέρας την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται σε αμφότερες τις κατευθύνσεις στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από την Φ/Θ 474+500 [Α/Κ Κλειδίου] μέχρι την Φ/Θ 429+900 [Α/Κ Ν. Εφέσσου].
Β. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως εξής:
- Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης:
α) θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] προς Βέροια (Εγνατία Οδός) ή
β) θα αναστρέφονται προ του Σταθμού Διοδίων Κλειδίου [Φ/Θ 469+100] στο ύψος Αιγινίου και στη συνέχεια θα εξέρχονται της Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] προς Βέροια (Εγνατία Οδός) και από εκεί:
- Είτε μέσω Α/Κ Νησελίου Ημαθίας – Αλεξάνδρεια – Βέροια – Α/Κ Βέροιας – Εγνατία Οδό – Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
- Είτε μέσω Α/Κ Νησελίου Ημαθίας – Αλεξάνδρεια – Βέροια – Α/Κ Βέροιας – Εγνατία Οδό – Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.
2. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Κατερίνη:
θα εκτρέπονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μέσω Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας –Βέροιας και από τον Α/Κ Βέροιας θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό προς Κοζάνη και από εκεί:
- Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
- Είτε μέσω Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.
3. Τα Ι.Χ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Kορινού (Φ/Θ 445,500) είσοδο Π.Ε.Ο Κατερίνης-Θεσ/νίκης προς Κατερίνη, όπου μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου - Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Χατζόγλου θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900].
4. Τα Ι.Χ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Κατερίνη, θα συνεχίζουν την πορεία τους, όπου μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου - Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Χατζόγλου θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900].
5. Τα Ι.Χ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Κατερίνη, θα κινούνται μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου - Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Χατζόγλου και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900].
- Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που προέρχονται από Αθήνα και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης:
α) θα εκτρέπονται στον Κόμβο Γυρτώνης Λάρισας [Φ/Θ 365+500] θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε μέσω Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] ή
β) μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και εν συνεχεία στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε μέσω Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500].
2. Τα Ι.Χ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που προέρχονται από Αθήνα και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900] στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. προς Κατερίνη, όπου εν συνεχεία μέσω Δημοτικής οδού Χατζόγλου – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου – Δημοτική οδό Σελευκιδών θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Κατερίνης [Φ/Θ 439].
Γ. Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι Δ.Α. Λάρισας, Δ.Α. Ημαθίας, Δ.Α. Κοζάνης και Δ.Α. Γρεβενών, παρακαλούνται για την ενημέρωση τους και δικές τους ενέργειες στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς και τη λήψη απαιτούμενων μέτρων στα σημεία εκτροπής κυκλοφορίας.
Δ. Τα Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, Τ.Τ. Κατερίνης και το Α.Τ. Αιγινίου εξουσιοδοτούνται για τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητος τους, με προσωπική ευθύνη των κ.κ. Διοικητών.
ΑΡΘΡΟ 2
Οι παραβάτες της παρούσης Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 420 Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4,5,52,103 και 104 του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ» , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.».
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)