ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Δέκα χρόνια από την τραγωδία του Κολούμπια.



Πέρασαν δέκα χρόνια από την τραγωδία της καταστροφής του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια, στο οποίο επέβαιναν ο πρώτος Ισραηλινός αστροναύτης και έξι Αμερικανοί και το οποίο ήταν το πρώτο που βγήκε από την ατμόσφαιρα.

Την 1η Φεβρουαρίου 2003 και 16 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου και πολυδάπανου project της NASA, ένα τμήμα του πτερυγίου του Columbia αποκολλάται. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Στο αρχηγείο της NASA ο χρόνος έχει παγώσει. Οι επιστήμονες μένουν καθηλωμένοι παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την ανείπωτη τραγωδία. Μία φωνή ενημερώνει τους παρευρισκόμενους ότι η επικοινωνία με το Columbia έχει διακοπεί.

Την τραγική εκείνη στιγμή, μετά από 15 ημέρες στο διάστημα για την αποστολή STS 107, το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια τυλίγεται στις φλόγες και διαλύεται στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τέξας των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της επανεισόδου, στοιχίζοντας τη ζωή στους 7 επιβαίνοντες του.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, η αιτία της καταστροφής ανακοινώθηκε επίσημα: Kομμάτι του ενός εκ των δύο Βοηθητικών Πυραύλων Υγρών Καυσίμων (SRB) που χρησιμοποιούνται κατά την εκτόξευση, ξεκόλλησε και χτύπησε το δεξί φτερό του Κολούμπια, ανοίγοντας τρύπα, η οποία προκάλεσε λανθασμένη «μανούβρα» κατά την επανείσοδο, οδηγώντας έτσι το κινούμενο με περίπου 17.000 χλμ. ανά ώρα διαστημικό λεωφορείο στην καταστροφή.

Κάθε χρόνο, εδώ και 10 έτη, οι συγγενείς συγκεντρώνονται στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι της Φλόριντα προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος αστροναύτες.

Φέτος, εκ μέρους όλων μίλησε η χήρα του αστροναύτη Rick Husband: Θυμόμαστε τα μέλη του πληρώματος του Columbia ως συνάδελφους, φίλους, γονείς και συζύγους. Ο άνδρας μου ήταν αποφασισμένος να δει κάθε μέλος του πληρώματος να αξιοποιεί όλες του της δυνατότητες κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Κατάρα στους κυβερνώντες υπαλλήλους της Τρόικα...



Κατάρα στους κυβερνώντες υπαλλήλους της Τρόικα...
Κατάρα στους υπαλλήλους των τοκογλύφων κερδοσκόπων τραπεζιτών...
Κατάρα στους υποτελείς της τριμερούς συγκυβέρνησης...
Κατάρα σ' αυτούς που...
ουσιαστικά κατάργησαν το κοινοβούλευτικό πολίτευμα... 
Κατάρα σ' αυτούς που συμπεριφέρονται σαν κοινοβουλευτική χούντα...
Κατάρα σ´αυτούς που σε τρία χρόνια κατέστρεψαν τον όποιο κοινωνικό ιστό...
Κατάρα σ´αυτους που κατασκεύασαν στρατιές ανέργων...
Κατάρα σ´αυτούς που έκαναν τα ῾περήφανα᾽ γηρατειά επαίτες...
Κατάρα σ´αυτούς που δημιούργησαν χιλιάδες νεοάστεγους...
Κατάρα σ´αυτούς που ξεκληρίζουν με πολιτικές δολοφονίες τους συμπολίτες μας...
Κατάρα σ´αυτούς που αναγκάζουν την νεολαία να ψάχνει το μέλλον της στη ξενιτιά... 
Κατάρα σ´αυτούς που φτωχοποίησαν την πατρίδα μας...
Κατάρα σ´αυτούς που μας κάνανε να κρυώνουμε... να μη έχουμε περίθαλψη... να μη έχουμε παιδεία... να μη έχουμε κοινωνική πρόνοια... να μη έχουμε ελπίδα... να μη έχουμε χαμόγελο στα χείλη μας...
Κατάρα σ´αυτούς που περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις στα όρια που αντίκρισαν χθες οι συνταξιούχοι και οι τυχεροί ακόμη εργαζόμενοι...
Την κατάρα του λαού να έχετε...
Την κατάρα του λαού μέχρι να συνέλθει, ξυπνήσει και σας  ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ...

"blogvirona"

"Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια"! 'σκάσε, μου έχεις σπάσει τ' αρχίδια, χέστηκα αν πεθάνεις, αυτά να τα σκεφτόσουν πριν βγεις να κάνεις τον μάγκα'! Αυτή την νεοναζιστική κρατική αλητεία της συγκυβέρνησης Γερμανοτσολιάδω δεν μπορεί ν΄αντιμετωπίσει το σάπιο -όπως το πολιτικό- δικαστικό "σύστημα"! Κάποιος πρέπει να σταματήσει την χουντική κοινοβουλευτική εκτροπή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! Μηνύσεις για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Στοιχεία σοκ καταθέτουν οι 15 συλληφθέντες.



Το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας που κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους αποκαλύπτουν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους, εγκαλώντας τους για βαρύτατα κακουργήματα. Παρά τις λοιδωρίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους...
λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα "Guardian" που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Στις πολυσέλιδες μηνύσεις που κατέθεσαν, οι συλληφθέντες δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο για τις συνθήκες της σύλληψής τους στους δρόμους πέριξ του Αγ. Παντελεήμονα αλλά κυρίως για όσα υπέστησαν μέσα στη ΓΑΔΑ, τα οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους τους στοιχειοθετούν μέχρι κεραίας την κατηγορία για βασανισμούς και βαριές σωματικές βλάβες. Ζητούν μάλιστα την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, δηλώνοντας έτοιμοι να τους αναγνωρίσουν.
"Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια"!
Με αλύπητα χτυπήματα στα χέρια, στα πόδια και στο κεφάλι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τη μοτοπορεία εκείνο το βράδυ. "Ένας άλλος αστυνομικός, όπως ήμουν πεσμένο κάτω, ήρθε από πάνω μου και με χτύπησε με το γόνατό του στο στήθος με αποτέλεσμα να μου κοπεί η αναπνοή. Παρόλο που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, εξακολουθούσε να με πιέζει με το γόνατο, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν να με χτυπούν στα πόδια και ειδικότερα στα καλάμια και στις γάμπες. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, αλλά μόλις το συνειδητοποίησαν έσπευσαν να μου κλείσουν τη ζελατίνα του κράνους, με αποτέλεσμα να βρεθώ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, και ξεκίνησε ένας νέος γύρος χτυπημάτων μεγάλης έντασης. Μου πέρασαν χειροπέδες, ενώ επιδεικτικά μου έσπασαν τη ζελατίνα του κράνους μου, 'για να πάρω ανάσα...' όπως μου είπαν". Έτσι περιγράφει τη σύλληψή του στη μήνυση ένας από τους συλληφθέντες, ενώ εξίσου συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των υπολοίπων.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "καθ' όλη τη διάρκεια των βιαιοπραγιών εναντίον μου, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση: με έβριζαν και έκαναν σχόλια που μαρτυρούσαν την ακροδεξιά πολιτική τους τοποθέτηση, όπως 'προδότη θα σε γαμήσουμε!', 'η ώρα που θα σας ξεκοιλιάσουμε στους δρόμους είναι κοντά!', 'θα σου γαμήσουμε τη μάνα και τον πατέρα!' και 'κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια'!" Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρισης δε, η μόνη έγνοια των αστυνομικών ήταν να τσακίσουν τους διαδηλωτές "χωρίς να αφήσουν σημάδια...".
"Θα σε φτιάξουμε αναρχοάπλυτε..."
Εξίσου οδυνηρή ήταν για τους διαδηλωτές και η μεταφορά τους με περιπολικά στη ΓΑΔΑ: "Ο 4ος εξ ημών μεταφέρθηκα με το ίδιο περιπολικό με τον 5ο εξ ημών και τότε ένας αστυνομικός που βρισκόταν ήδη στο περιπολικό έβγαλε από τη ζώνη του ένα αναισθητικό σπρέι και μας ψέκασε. Μέσα στο περιπολικό αντιλήφθηκα ότι αιμορραγούσα στο κεφάλι και στο σώμα και ζητήσαμε να με πάνε στο νοσοκομείο. Ο οδηγός μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται κι ότι θα με έβλεπε γιατρός στη ΓΑΔΑ, εγώ επέμεινα και τότε μου είπε 'σκάσε, μου έχεις σπάσει τ' αρχίδια, χέστηκα αν πεθάνεις, αυτά να τα σκεφτόσουν πριν βγεις να κάνεις τον μάγκα'"...
Ό,τι όμως κι αν είχε προηγηθεί, δεν συγκρίνεται με όσα πέρασαν οι διαδηλωτές με το που διάβηκαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ: "Μας κράτησαν για κάποια ώρα με τις χειροπέδες και μετά μας οδήγησαν προς τις τουαλέτες για σωματικό έλεγχο. Ο 4ος εξ ημών υποχρεώθηκα από τους δύο συνοδούς μου στο περιπολικό να βγάλω όλα τα ρούχα μου και να κάνω βαθύ κάθισμα με μοναδικό σκοπό την ταπείνωση και τον εξευτελισμό μου, ενώ ο 5ος εξ ημών αρνήθηκα να υποβληθώ σε αυτήν την ταπεινωτική διαδικασία με αποτέλεσμα να δεχθώ απειλές και εξυβρίσεις. Μου είπαν, 'σημείωσέ τον και θα σε φτιάξουμε μετά, θα δεις τι θα πάθεις αναρχοάπλυτε'"...
Συνοπτικά η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υπέστησαν οι συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ περιγράφεται στη μήνυση ως εξής:
- Συστηματικά και παρατεταμένα χτυπήματα στο κεφάλι και σε ευαίσθητα σημεία του σώματος που επέφεραν πολλαπλές σωματικές βλάβες
- Λόγω και έργω προσβολές της αξιοπρέπειάς μας
- Απειλές για τη ζωή και τη σωματική μας ακεραιότητα
- Άρνηση μεταγωγής μας σε νοσοκομείο παρά τον εμφανή τραυματισμό κάποιων από εμάς
- Στέρηση νερού και τροφής για αρκετές ώρες
- Στέρηση ύπνου με τη χρήση φακών, laser και εναλλαγής ψύξης - θέρμανσης
Η ώρα της δικαιοσύνης
Χρησιμοποιώντας της διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αλλά και της διεθνούς νομολογίας, οι συνήγοροι των συλληφθέντων κάνουν λόγο για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 137Α του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει: "Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων... ή η φύλαξη ή επιμέλεια κρατουμένων τιμωρείται με κάθειρξη, εάν υποβάλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό: α) να αποσπάσει από αυτό ή από τρίτο πρόσωπο ομολογία, κατάθεση, πληροφορία, ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας,β) να τιμωρήσει, γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπάλληλος ή στρατιωτικός που με εντολή των προϊσταμένων του ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου. Βασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση... φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος". Επίσης κάνουν λόγο και για παραβίαση του άρθρου 308 παρ. 1 του Π.Κ. για βαριές σωματικές βλάβες, ενώ εγκαλούν τους αστυνομικούς για κατάχρηση εξουσίας.
Ωστόσο, το πιο ισχυρό νομικό όπλο που έχουν στα χέρια τους δεν είναι άλλο από την ποινική δίωξη που ζήτησε να ασκηθεί σε βάρος των βασανιστών αστυνομικών, ο ίδιος ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον του οποίου είχαν απολογηθεί οι συλληφθέντες. Αναγνωρίζοντας ουσιαστικά όλους τους ισχυρισμούς των ξυλοδαρμένων ανθρώπων που είχε μπροστά του, ο ανακριτής Κώστας Πρωτονοτάριος είχε ζητήσει τη δίωξη των βασανιστών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία...
"avgi"

Η διαδρομή του χρήματος...



Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-2


Με απίστευτο γκολ του Καραγκούνη με το... καλημέρα του 2ου ημιχρόνου ο Ατρόμητος ισοφαρίζει τον Ολυμπιακό σε 2-2. Το gazzetta.gr είναι στο φαληρικό γήπεδο και μεταδίδει.

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ… Το γάλα μας νοιάζει. Το γάλα !!!


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
 
Δύο Κρητικοί ποιμένες,-βοσκοί επί το Κρητικότερον,- ανταλλάσσουν απόψεις, σχετικά με την βουκολική τέχνη τους και την παραγωγικότητα των κοπαδιών τους.
-          Μωρέ, Μανούσο ίντα δίδεις στα οζά σου και κατεβάζουνε τοσονά γάλα; Εγώ μωρέ, τα ταϊζω συνέχεια τσι καλύτερες ζωοτροφές μα δε μου κάνουνε τοσονά γάλα. Και άμα τα ζορίσω μιαολιά τσινούνε κιόλας κι αγριεύουνε.
-          Ίντα μωρέ Σηφαλιό τροφές τοσέ δίδεις το λοιπόν; Κριθάρι ή ταγή;
-          Τα εφτά καλά Μανούσο, και ταγή και κριθάρι και σανό και χαρούπι και ρόβι και τριφύλλι. Κάθε μέρα, όλη μέρα, τους κουβαλώ όλες τσι τροφές που γρικώ ότι κατεβάζουνε γάλα, μ αυτά τα παντέρμα τα οζά παχαίνουνε μα δεν κατεβάζουνε, παρά 10 οκάδες γάλα κι εσύ απού χεις πιο λίγα ζωντανά κι είναι πιο λιανά κι από ξυλίκια κάνουνε 100 οκάδες γάλα..
-          Μωρέ, Σηφαλιό και θαρρείς πως ετούτες οι τροφές που τοσέ δίνεις τους κάνουνε καλό; Δεν είναι ετσά που θαρρείς τα πράματα. Εγώ τα ταϊζω τα ζωντανά μου πια καλά.
-          Μα ίντα λες μωρέ σύντεκνε, υπάρχει πια καλή τροφή από το σανό και το τριφύλλι; Θες να με τρεζάνεις;
-          Άκου με σύντεκνε, Σήφη, και δε θα το μετανιώσεις. Αυτά μωρέ τα ζωντανά απού χομε θε θένε ετσά πράματα. Τριφύλλια και σανά και ταγή. Τρώνε σαν τα μουσκάρια και γίνονται βούβαλοι και από γάλα πράμα. Μια σταλιά κάθε μέρα. Πώς μωρέ θα πουλήσεις γαλακτερά άμα δεν κάνουνε μπόλικο, μπόλικο γάλα. Άσε δε, που τα θωρρείς τα δικά μου!!! Λιανά είναι, μα σταλιά γάλα δεν τους αφήνω στο βυζί.
-          Ε, θα μου πεις εδά ίντα τροφές τα ταϊζεις μήπως κατεβάσουνε και μένα  μιολιά γάλα να δω χαϊρι και προκοπή ή θα τοσέ δίνω σανό και κριθάρι τζάμπα;
-          Άκου με λοιπόν προσεκτικά Σηφαλιό. Δε θα ξαναβάλεις ζωοτροφές και τα κακομαθαίνεις. Πρωί-πρωί θα τοσέ βάνεις μιαολιά   MEGAκαι SKAI. Αυτά θα τρώνε την πρώτη δόση και μόλις ξαναπεινάσουνε θα βάλεις στις ταϊστρες τους λίγη «ελπίδα» και «ανάπτυξη», που είναι ευκολοχώνευτες. Θα κάμεις το πρώτο άρμεγμα και δε θα προλαβαίνεις να κάνεις ριζόγαλα.
-          Μα ίντα λές μωρέ Μανούσο εκειά; Και μετά;
-          Μόλις τελειώσεις την πρώτη δόση θα φέρεις στο κοπάδι μιαολιά «Ανατροπή», κατέχεις εδά εκεινηνά του Πρετεντέρη. Αυτά, θα την κάμουν κόπανο στο φαϊ, γιατί αυτή ειδικά η «τροφή» γκώνει. Υπολόγισε μια ώρα μετά, για  συμπλήρωμα, δώσε μια δημοσκόπηση από τη Στάη και μια από τον Πολίτη και καπάκι μια «επίταξη», δυο «αποκρατικοποιήσεις» και τρεις «επενδύσεις» σεϊχηδων. Τα γάλατα τρέχουν και δεν προλαβαίνεις να το μαζεύεις.
-          Και πού θα βρώ μωρέ ετούτες τσι τροφές Μανούσο;
-          Τζάμπα είναι Σήφη. Μια τηλεόραση θα βάλεις στο στάβλο και μια στη μέση-μέση του λιβαδιού που βόσκουνε. Εσύ θα την ανοίγεις την τηλεόραση κι αυτά θα «τρώνε» όλη μέρα. Ούτε τροφές, ούτε έξοδα, ούτε πράμα.
-          Καλά μωρέ Μανούσο, κι άμα ψοφήσουνε τα ζωντανά με το να τρώνε μόνο από την τηλεόραση; Πού το βάνεις εκεινονά;
-          Κι ίντα μας νοιάζουν Σήφη τα ζωντανά; Το γάλα μας νοιάζει. Το γάλα !!!

Ξύπνα...Πεθαίνεις.


Στόχοι στη γλώσσα των αριθμών.
Αριθμοί ελεγχόμενοι, καθοδηγούμενοι.
Ανθρωποι στο στόχαστρο. 
Ζωές υπό αμφισβήτηση.
 Καθημερινότητα επιβίωσης.
Επιβίωση στην Εξαθλίωση.

Νισάφι πια.

Υπό διωγμό το εισόδημα. Μικρό ή μεσαίο.
500 ευρώ το μήνα κι είσαι...πλουτοκράτης.

Κεραμίδι;; Κατάσχεται.

Για να έχεις ψωμί και φάρμακο
πρέπει να πληρώνεις τοκογλύφους.
Μπροστάντζα.

Για νάχεις γκάζι και Περηφάνεια
πρέπει να πουλήσεις τη Χώρα.
Εξ ολοκλήρου.

Δεν δικαιούσαι θέρμανση. Ηλεκτρικό. 
Καθαριότητα. Συγκοινωνίες.
Πολιτισμό. Παιδική χαρά.
Δεν δικαιούσαι...παιδιά.
Δεν κάνεις ή τα διώχνεις.

Δούλος είσαι. Ψοφάλογο.
 Με συσσίτια. Με κουρμπάτσι.
Χωρίς δικαιώματα. Χωρίς φωνή.
Νισάφι πια.
ΟΛΑ στοχοποιήθηκαν.
Πριν απ΄όλα η ΖΩΗ μας.
Αμέσως μετά η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.

Κι ΕΣΥ...
... Ανεύθυνος, Αμέτοχος, Απραγος.
Καθηλωμένος σε έργα τούρκικα.
Παγιδευμένος σε σωτήρια σενάρια.
Κατ΄επιλογή και συνείδηση...ΑΠΩΝ.

ΞΥΠΝΑ...ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ...
 

ΕΠΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ "ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!!! ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ..Ή ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Επτά βουλευτές στέλνουν μήνυμα στο Μαξίμου

Οι κ.κ. Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Βλάχος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Μιχελάκης, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης αντιδρούν για την επιμονή του κ. Γ. Στουρνάρα να φορολογήσει τα ακίνητα
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Σε πονοκέφαλο για το επιτελείο του πρωθυπουργού εξελίσσονται οι αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. σχετικώς με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, για την οποία αποδίδεται αδικαιολόγητη σπουδή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Καταλυτικές ήταν οι παρεμβάσεις των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Βλάχου. Ο πρώτος επισήμανε πως είναι αντισυνταγματική οποιαδήποτε, έστω και έμμεση νομιμοποίηση του τέλους ακινήτων που πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ. Πιο αιχμηρός ήταν ο δεύτερος, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να μην δείχνει τόση επιμονή στην επιβολή φόρων αλλά σχολίασε και την πολιτική πορεία του κ.Γιάννη Στουρνάρα στο αποκαλούμενο «σύστημα Σημίτη».
Η κριτική των δύο στελεχών φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά αφού την αντίθεσή τους με την τακτική του κ. Στουρνάρα. Οι βουλευτές κ.κ. Άρης ΣπηλιωτόπουλοςΝικήτας Κακλαμάνης και Γιάννης Μιχελάκης δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα ήταν προτιμότερο να επανέλθει το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που θέσπισε η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή το 2008.
Ίσως αυτό ήταν και το επιχείρημα που προκάλεσε τον τρίτο κύκλο αντιδράσεων μέσα από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει την αντίθεσή του με την αντίληψη περί υπερφορολόγησης των ακινήτων που διαπνέει τον εκφραστή του «συστήματος Σημίτη» ενώ θεωρεί πως δεν πρέπει να απαξιωθεί περαιτέρω η ακίνητη περιουσία των πολιτών. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάκης Βορίδης.
Το Μαξίμου δεν επικοινωνεί με την Κ.Ο.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών εναντίον του κ. Στουρνάρα σκιαγραφούν το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νέας Δημοκρατίας». Πολλοί βουλευτές έχουν γίνει δέκτες έντονων παραπόνων από πολίτες, οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να μην αναγνωρίζουν τι έλεγε η ηγεσία του κόμματος προεκλογικώς και τι πράττει σήμερα.
Κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. από τη Θεσσαλονίκη σχολίαζε στο “Newsbomb.gr”: «Μερίδα πολιτών (που συνεχώς αυξάνεται και αποτελείται από μέλη της παραδοσιακής βάσης του κόμματος) αντιδρά στις ηγεσίες των τοπικών οργανώσεων. Υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι εκείνος κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση κι όχι ο κ. Στουρνάρας».
Για να έρχονται σε εμάς τέτοια μηνύματα προφανώς ο γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα έχει πληρέστερη εικόνα για όσα συμβαίνουν στις τοπικές του κόμματος σε όλη τη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, διαπιστώνονται άλλα δύο σοβαρά θέματα:
1. Η αντίδραση τόσων βουλευτών για τη φορολόγηση των ακινήτων επιβεβαιώνει την αίσθηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ότι το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί μια ατζέντα που έχει το χαρακτήρα μονόδρομου, χωρίς να αφουγκράζεται την κατάσταση στην Κ.Ο. του κόμματος.
2. Έχει δοθεί πλήρης ελευθερία κινήσεων στον υπουργό Οικονομικών να παίρνει αποφάσεις και να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα ικανοποιώντας την τρόικα ή οποιοδήποτε τρίτο παράγοντα θέτοντας τη Ν.Δ. απέναντι στην κρίση των πολιτών, αντί να λαμβάνει ο ίδιος το κόστος των ενεργειών του.
«Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να απεικονίζουν μια ισχνή πρωτιά, αυτό δεν σημαίνει ότι εξανεμίζεται το πολιτικό κόστος των μέτρων ή των θυσιών που κάνει ο λαός», σχολιάζει πρώην υπουργός. Και όσο συντηρείται ο θόρυβος για την ταύτιση της οικονομικής πολιτικής Στουρνάρα με τον «εκσυγχρονισμό» του κ. Κώστα Σημίτηολοένα ενισχύονται οι εσωτερικές αντιστάσεις στη «Νέα Δημοκρατία» (οι βουλευτές της οποίας δεν θέλουν να τη δουν να συρρικνώνεται σε ποσοστά τύπου ΠΑΣΟΚ).
newsbomb.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Jqxt6pAU

Αλλαγές άνευ εθνικού σχεδίου


Του Νίκου Ξυδάκη 

Η κατάργηση και συγχώνευση πανεπιστημιακών τμημάτων και ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με τη συνεπαγόμενη μείωση των εισακτέων, αλλάζει τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. 

Οι περισσότερες αντιδράσεις είναι άτοπες: η διασπορά σχολών ανά την επικράτεια με μόνο κριτήριο την προσφορά εύκολου εισοδήματος στις τοπικές κοινωνίες ήταν και είναι επιζήμια σε εθνικό επίπεδο. 
Πολύ περισσότερο που πολλά νεότευκτα ιδρύματα, όπως λ.χ. τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Δυτ. Στερεάς, Δυτικής Μακεδονίας δεν εντάσσονταν σε κανένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης κάποιων καινοτομιών ή, έστω, σύνδεσης με την τοπική παραγωγή· δεν συνέτρεχε ούτε καν γεωπολιτική σκοπιμότητα, όπως συνέτρεχε προ δεκαετιών για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο άλλωστε απέκτησε κάποια ιδιαίτερη επιστημονική φυσιογνωμία. Συχνά μάλιστα οι τοπικές κοινωνίες δεν αγκάλιαζαν τα πανεπιστήμια. 

Από την άλλη μεριά, και σε αυτή τη μείζονα μεταρρύθμιση είναι ευδιάκριτη η βιασύνη και η προχειρότητα της πολιτικής ηγεσίας. Φάνηκε από τον τρόπο υπολογισμού των εισακτέων: το υπουργείο Παιδείας δεν κατόρθωσε να δώσει έναν πειστικό αριθμό μείωσης. 
Σύμφωνα με υπολογισμούς, η μείωση θα φτάσει τους 12.500 - άγνωστο πού θα διοχετευθεί αυτός ο στρατός άεργων και άπραγων παιδιών. 

Η ουσία εντούτοις είναι αλλού: 
Σε ποιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής και πνευματικής ανασυγκρότησης εντάσσεται η συγχώνευση σχολών, πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων; 
Σε ποια μέση εκπαίδευση στηρίζεται; 
Ποιος ο ρόλος των τεχνικών λυκείων, των σημερινών υποβαθμισμένων ΕΠΑΛ; 
Τι παραγωγική δομή και τι επίπεδο εγκύκλιας μόρφωσης οραματιζόμαστε για την Ελλάδα μετά την καταστροφή; 
Υπάρχει σχέδιο μεταρρύθμισης της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης, του εμπορίου, σχέδιο ανάπτυξης των επιστημών και των καινοτομιών; 
Αν ναι, πώς αυτές οι στρατηγικές συνεργούν με την αναμόρφωση της εκπαίδευσης; 

Δεν βλέπουμε καμιά τέτοια στρατηγική. 
Δυστυχώς και αυτή η μεταρρύθμιση υπαγορεύεται από το κόστος, την οριζόντια περικοπή δαπανών. 
Και, πράγματι, πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι. 
Τι μέλλον επιφυλάσσεται όμως για τις επόμενες μια - δυο γενιές;

Για ένα μέτρο γη, κύριε Στουρνάρα…



Το σπίτι του Έλληνα, η γη του, είναι το κάστρο του. Συνήθως έχει αγωνιστεί μια ζωή γι’ αυτό, με δάνεια, γραμμάτια, ιδρώτα και πόνο. Είναι η ασφάλεια των παιδιών του, η ζωντανή απόδειξη της νοικοκυροσύνης του, ό,τι δεν πάνε χαμένοι οι κόποι του. Κι αν έχει λίγες ρίζες ελιές ή αμπέλι και το πατρικό του σε καμμιά ράχη, ας είναι σε χωριό με κλειστό σχολειό, και κρήνες – κληροδοτήματα, όπου πια πίνουν νερό μόνο τα πουλιά και τ’ αγρίμια, αυτά δεν είναι απλά το κάστρο του αλλά το άδυτο των αδύτων της ψυχής του, ναοί – μνημεία του ιδρώτα των γονιών και των παππούδων του.

Κάποτε από αυτή την πατρώα τραχιά γη κατέβηκε κι αυτός εσωτερικός μετανάστης στις γκρίζες πόλεις της αντιπαροχής. Και πίσω στα βάθη του χρόνου, όποτε η φωτιά της Ιστορίας  κι η Πατρίδα ήθελαν ψυχές και κορμιά, σαν κύματα κατέβαιναν από κει στα πεδία των μαχών οι γιοι των Ελλήνων. Στωϊκοί Ηπειρώτες και Παλιολλαδίτες, σκληροτράχηλοι φιλοπόλεμοι Αρβανίτες και Κρήτες, δαιμόνιοι Μωραΐτες, δουλευτές Θεσσαλοί, δυο φορές πρόσφυγες Πόντιοι, λιγομίλητοι νησιώτες, φιλήσυχοι Μικρασιάτες, ωραίοι «τρελλοί» Επτανήσιοι, εθελοντές Κύπριοι και περήφανοι Μακεδόνες και Θράκες, σμίξανε στα τείχη, στις φάλαγγες των οπλιτών, στα έμπεδα και στα χαρακώματα των αιώνων. Σμίξανε αργότερα και στην διασπορά, στα μπάρκα και στις στοές των ορυχείων, στις γερμανικές φάμπρικες και στις «ντάϊνες» των αχανών μεγαλουπόλεων στις εσχατιές της Αμερικής και της Ωκεανίας.

Πίσω – πίσω, στους τόπους που γέννησαν την πολυχρωμία της προφοράς, των χορών και των τραγουδιών τους, όλοι αυτοί, στο Εθνικό Κέντρο ή στη Διασπορά, έχουν αγροικίες σε δασωμένα βουνά ή ξερότοπους, μικρές κάμαρες σε φιδογυριστά δρομάκια ή δίπατα πέτρινα αρχοντικά, λευκά σπιτάκια στους βράχους, ακόμη και στάνες – σπηλιές ή πύργους βιγλάτορες. Εκεί επιστρέφουν τα καλοκαίρια, σαββατοκύριακα, το Χειμώνα για να μαζέψουν τις ελιές τους, να πλύνουν τους σκονισμένους τάφους και ν’ ανάψουν το καντήλι αυτών που δάμασαν τη γη και φύτεψαν πριν δεκαετίες ή αιώνες τα δέντρα που τώρα δίνουν τη σοδειά τους. Μικρό ή ανύπαρκτο το κέρδος αλλά εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, στρατιωτικοί και καλλιτέχνες, επιστρέφουν από τις πόλεις συνεχώς στα λιοστάσια και στους κήπους τους, ανοίγουν να λιαστούν τα πατρικά τους σπίτια και φροντίζουν ένα βιος, που ‘χει πίσω του αίμα, ιδρώτα και τις μνήμες των γονιών τους και των παππούδων τους.

Και πίσω, στις πόλεις της εσωτερικής μετανάστευσης, σκοπός, αποστολή μια ζωής είναι το δικό τους σπίτι, να το χτίσουν ή να το αγοράσουν. Φτύνουν αίμα γι’ αυτό και την μέρα που μπαίνουν μέσα αλλά και την άλλη, όταν ξοφλούν το δάνειο τους, την θυμούνται για πάντα με περηφάνεια, γιατί είναι μια στέρεη κι απτή απόδειξη της προκοπής τους και κυρίως της αγάπης τους για τα παιδιά τους.

Η ανηλεής λοιπόν επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, η πολλαπλή φορολόγηση του σπιτιού, ακόμη και των αγροτεμαχίων, των Ελλήνων, δεν είναι απλά κάτι ατελέσφορο. Δεν είναι απλά δημοσιονομικός στόχος που θα μείνει στα χαρτιά. Τα απανωτά χαράτσια, με τις διάφορες «πατέντες» υπολογισμού και τσαμπουκαλεμένης είσπραξης, δεν είναι απλά λάθος.

Είναι επίθεση στον πυρήνα της ψυχοσύνθεσης, της συγκρότησης του Έλληνα. Μόνο όποιος είναι αφασιακός ψευτοκουλτουραιραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής απ’ την ανάποδη, που βλέπει ταξικά την κοινωνία αλλά από την μεριά των ισχυρών, ήτοι «κομμούνι» με αρμάνι, δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύβει πίσω της η φράση «τον σκότωσε για ένα μέτρο γη». Μόνο όποιος δεν ξέρει πως δουλεύεται αυτή η γη, πως από ρουμάνι έγινε ζυμάρι και κήπος στα χέρια του δαμαστή της.

Μόνο όποιος δεν είδε τους γονείς του να τρώνε όλοι την ακμή της νιότης τους για ένα δάνειο και χρέη σε μηχανικούς κι εργολάβους για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, δεν θα καταλάβει.
Η υπέρογκη κατά ριπάς φορολόγηση, η ύπουλη φορολόγηση, ακόμη και περιουσίας που δεν παράγει εισόδημα ή που ίσα –ίσα βγάζει τα έξοδα της, είναι ευθεία επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, στους κόπους γενεών, απλών τίμιων ανθρώπων και ισοδυναμεί με απόπειρα δήμευσης.

Η υστέρηση εσόδων στο ΦΠΑ, δεν δίδαξε τίποτα; Οι «κουτόφραγκοι», πχ, τον μείωσαν στην εστίαση και έχουν ήδη ραγδαία αύξηση εσόδων. Κατανοητές οι δεσμεύσεις, όμως απορώ, αυτοί οι τύποι, εκπρόσωποι των δανειστών, οι γκραν οικονομισσάριοι, απλές αριθμητικές πράξεις δεν ξέρουν; Ξέρουν πως η αύξηση φορολογικών συντελεστών φέρνει μείωση εσόδων, ύφεση και κοινωνική συμπίεση μέχρι εκρήξεως;

Την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους, τις ελιές, τα αμπέλια τους και τα ντουβάρια και κεραμίδια του πατρικού τους σίγουρα δεν την ξέρουν. Ας ρωτήσουν τον κλητήρα του κ. Στουρνάρα, που ‘ναι από χωριό και δεν τρώει σούσι.

Ως πότε θα πορευόμαστε σε μερικά ζητήματα κόντρα στην κοινή λογική, έρμαιοι στα αρνητικά αποτελέσματα, με εμμονή στον λάθος τρόπο και ανακόλουθοι με τις υποσχέσεις μας;

Σίγουρα «ου αν λάβοις παρά του μη έχοντος», όμως πέραν της αποτυχίας του ληστρικού οικονομικού στόχου επί των ήδη στραγγισμένων πολιτών, θα θυμίσω πως, αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει για ένα μέτρο πατρώας γης, φανταστείτε, Υπουργέ μου, τι μπορεί να κάνει για όλη του τη γη και όλο το σπίτι που ξεχρέωνε 25 χρόνια. Ένας από τους λόγους, ξέρετε, που κάποτε με τη πάλα, το γιαταγάνι και το ντουφέκι, ξεκινήσαμε και πήγαμε σπρώχνοντας τους σουνίτες δυνάστες μας πίσω στην Ασία, τον λέγανε χαράτσι…

Νεκρός σε τροχαίο γνωστός μπασκετμπολίστας


65474 250x180 Νεκρός σε τροχαίο γνωστός μπασκετμπολίστας
ΠΡΟ-Χθες το απόγευμα ο μπασκεμπολίστας Σωτήρης Τιτίρης είχε ένα τροχαίο ατύχημα με τραγική κατάληξη.
Το ατύχημα έγινε στον Πύργο Ηλείας χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του.
Για κάποιο λόγο το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και με σφοδρότητα χτύπησε πάνω στη γωνία ενός μαντρότοιχου.
Ήταν τέτοιο το χτύπημα που το αυτοκίνητο παραμορφώθηκε και μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.
Ο άτυχος Σωτήρης τινάχτηκε μέσα στην καμπίνα και τραυματίστηκε θανάσιμα έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι.

Η κακοποίηση των 4 συλληφθέντων και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ.


 Η κακοποίηση των 4 συλληφθέντων και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από εισαγγελική διάταξη, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού που υπέστησαν, αλλά και η προσπάθεια της αστυνομίας να τα κρύψει, με photoshop…
Το γεγονός παίρνει άλλες διαστάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα δέχεται σκληρή κριτική, όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Με τη δημοσίευση των φωτογραφιών το Twitter πήρε φωτιά, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για βασανιστήρια, να γράφουν Tweets στα αγγλικά και άλλες γλώσσες, ώστε να τα διαβάσουν χρήστες σε όλο τον κόσμο και να ειρωνεύονται με σύγκριση εικόνων το άτεχνο Photoshop της αστυνομίας.
Πράγματι στην φωτογραφία του Ν. Ρωμανού, ο εμπνευστής της «καλλιτεχνικής παρέμβασης», έχει κρύψει το πρήξιμο στο μάτι, ενώ αλλοιωμένες είναι και οι άλλες φωτογραφίες, με στόχο να μη φανούν τα σημάδια του ξυλοδαρμού.
Οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
Ακολουθούν μερικά Tweets, που εκφράζουν από τη μια την οργή για την κακοποίηση συλληφθέντων σε ένα κράτος Δικαίου, από την άλλη τη θυμηδία για την προσπάθεια να ξεγελαστεί η κοινή γνώμη με τόσο άτεχνο τρόπο, που στην πραγματικότητα εκθέτει εις διπλούν την Ελληνική Αστυνομία.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΄΄Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ'' 2013

PHOTO HASAPETIS


















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έβδομη μέρα αγώνα-Νέα μεγάλη συγκέντρωση


Αιγίνιο 3-2-2013     

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Είμαστε στην έβδομη ημέρα κινητοποιήσεων και σήμερα  Κυριακή 3-2-13 στις 3:00 μ.μ. διοργανώνουμε νέα μεγάλη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στα διόδια.
Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεδριάσει και συνεκτιμώντας τις σχετικές πολιτικές εξελίξεις θα αποφασίσει για τον χαρακτήρα και την πορεία του αγώνα.
Καλούμε τον λαό της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής να είναι και πάλι εκεί.
Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται η μόνιμη παρουσία του κόσμου με happenings  και ψυχαγωγικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το 24ωρο και καλούμε επίσης τον κόσμο να συμμετέχει όσο περισσότερο μπορεί ο καθένας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
                                                                                                                       ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
                                                                                                          Γρ. Τύπου:2353350100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ


                   
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ
         ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ                                                     Αιγίνιο 3-2-2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργανώθηκε στο Αιγίνιο Σάββατο 2-2-2013 παμπιερική σύσκεψη με θέμα τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και των παράδρομων Λεπτοκαρυάς, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές του Ν. Πιερίας κ.κ. Κουκοδήμος Κων/νος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Χριστογιάννης Δημήτριος και Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Α΄ Θεσ/νίκης κ. Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, οι Δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου Ολύμπου κ. Χιονίδης Σάββας και κ. Παπαθανασίου Γεώργιος αντίστοιχα, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, οι εκπρόσωποι από τους επαγγελματικούς και Τουριστικούς φορείς της Πιερίας.
 Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν έντονος και πλούσιος. Η κατάληξη του ήταν η παμπιερική απαίτηση για άμεσο σταμάτημα της λειτουργίας των διοδίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθούν και να τροποποιηθούν οι σχετικές συμβάσεις.
Η επόμενη διαδικασία ανοιχτής συζήτησης, ενώ οι πολιτικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται, είναι το ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4-2-2013.
Η μόνιμη παρουσία πολιτών στα διόδια Αιγινίου συνεχίζεται, εντείνεται και αποκτά όλο και πιο θετικό πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Καλούνται λοιπόν όλοι οι πολίτες της Πιερίας σε διαρκή παρουσία επί 24ώρου βάσεως και σε συμμετοχή στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού 

    


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού 

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ : Έλλειμμα 6% ή 15,4% ; Καραμανλής ή ΓΑΠ στο Ειδικό Δικαστήριο ; Εσείς Αποφασίζετε !


Ένα σοβαρό δίλλημα θα τεθεί το επόμενο διάστημα στους βουλευτές της ΝΔ, από το οποίο δεν θα καταφέρουν αυτή τη φορά να ξεφύγουν.

Θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός τελικά αλλοίωσε το έλλειμμα του 2009.
Ο Καρμαμανλής ή ο Παπανδρέου ;

Γιατί αν δεν τεθεί ζήτημα αλλοίωσης και ποινικών ευθυνών στο 15,4% της συμμορίας Γεωργίου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, τότε αποτελεί αλλοίωση το 6% της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν μπορεί να είναι σωστά και τα δύο.
Ή συνιστά αλλοίωση το 15,4%, ή συνιστά αλλοίωση το 6%.

Και επειδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων συνιστά πλαστογράφηση του ελλείμματος με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε περίπτωση υπάρχει κακουργηματική πράξη, για την οποία, λόγω του ύψους της ζημίας, ο ποινικός κώδικας προλέπει ως ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Ρωτάω λοιπόν τους βουλευτές της ΝΔ :
Ποιό από τα δύο ελλείμματα ήταν το σωστό και ποιό το πλαστογραφημένο;
Το 6% ή το 15,4% ;

Ποιόν θα στείλετε κατηγορούμενο στο Ειδικό Δικαστήριο κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ ;
Τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου ;
 
Dr. Kiriakos Tobras


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2JpHCysJM