ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δυο λύσεις για να ψηφίσουν οι δεκαοχτάρηδες


Nέο κάλεσμα στην κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα της μη συμμετοχής 100.000 18χρονων νέων στις εκλογές της 25ης Γενάρη, επισημαίνοντας ότι προβλέπονται από το νομοθετικό σύστημα οι σχετικές διαδικασίες, απευθύνει η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού. Αρκεί η άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών, πριν στενέψουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς υπάρχουν μηχανογραφημένα τα απαιτούμενα δεδομένα, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει η ίδια σε συνέντευξή της στο...
Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσφάτως, με επιστολή της στο υπουργείο Εσωτερικών, η ανεξάρτητη αρχή πρότεινε δύο λύσεις. Συνοπτικά, ή να γίνει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποίησης του υφιστάμενου νόμου και να προβλεφθεί η κατ' εξαίρεσιν ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων πριν από τον Φεβρουάριο, ή να γίνει χρήση της διαδικασίας που προβλέπεται για τους ψηφοφόρους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για οποιονδήποτε άλλον λόγο. Στην περίπτωση αυτήν, οι εκλογείς προσκομίζουν στο εκλογικό τμήμα μια βεβαίωση από τον δήμο ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και με βάση αυτήν ψηφίζουν. Αυτό εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συνοδευτεί με μια εγκύκλιο προς τις εφορευτικές επιτροπές, ώστε να μη δημιουργηθούν εμπλοκές.

Αντιθέτως, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, θεωρείται λήξαν το ζήτημα που έχει ήδη στιγματίσει τις κρίσιμες για τη χώρα επικείμενες εκλογικές διαδικασίες. 

Από efsyn

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ: Δυστυχώς ο Πασχάλης Τερζής...!

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ: Δυστυχώς ο Πασχάλης Τερζής...!


Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε πως ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια στους πνεύμονες και επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο.
Ωστόσο φήμες αναφέρουν στο διαδίκτυο ότι η κατάσταση της υγείας είναι ιδιαίτερα επιδεινωμένη, εμείς βέβαια κάτι τέτοιο δεν το πιστεύουμε αν δεν δούμε επίσημα στοιχεία.
Πάντως είναι γεγονός πως απουσιάζει από όλες τις μουσικές σκηνές εδώ και αρκετό καιρό.
Ευχή καρδιάς και μακάρι, ο αγαπημένος μας τραγουδιστής να είναι καλά στην υγεία του και να μην ισχύει τίποτα από όλες αυτές τις φήμες...
Το ήξερες; Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που σου εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά!

Πηγή: nassosblog.gr

Μπορείς να εμπιστευτείς τον πατροκτόνο;




Αυτά έλεγε για το ΔΝΤ... ο αχιψεύταρος! Μας έριξε στάχτη στα μάτια... και μάλιστα μέσω του κρατικοδίαιτου γερμανοτσόγλανου

Ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα μας!

Τους γάμησε ο Λαζόπουλος... μίλησε για δικαστές Φιλιππινέζες, Λάτση, Βαρδινογιάννη, mega, Σάλλα και


...τράπεζα Πειραιώς, Σταύρος θεοδωράκης και Ποτάμι, Πρετεντέρη, ανοικτά και ωμά!
Μέχρι χθες τους ξέραμε "νταβαντζήδες, ολιγάρχες...
Μάλλον κάτι γνωρίζει... για το άμεσο μέλλον.

Αποκάλεσε τον Σαμαρά μαλάκα -επακριβώς «ντιπ μαλάκα»- και εκείνος του έκανε πρόταση για βουλευτή! Αυτός που θα του πει δημόσια ότι ήταν χανουμάκι του Ευάγγελού Ροζαλία, θα γίνει υπουργός;


View image on Twitter
Αυτοί οι 4 έχουν αποκαλέσει ΜΑΛΑΚΑ τον Σαμαρά. Ο Αρβανίτης, ο προτεινόμενος για το επικρατείας ΝΔ, ο Μπαλτάκος και...

ΟΣαμαράς έκανε πρόταση στον Αντύπα Καρίπογλου, που βρίσκεται στο επικρατείας της ΝΔ, να κατέβει με το κόμμα του στις εκλογές, όταν πριν από ενάμιση χρόνο, εκείνος είχε αποκαλέσει δημόσια τον Σαμαρά «ντιπ μαλάκ@»!
Ο πρώην πρόεδρος της Δράσης, Αντύπας Καρίπογλου, είχε χρησιμοποιήσει πρωτάκουστες ύβρεις κατά του... απερχόμενου πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τότε την βία και τα δύο άκρα, χαρακτηρίζοντας μέσω Facebook, τον Αντώνη Σαμαρά «μαλάκ@».

Η ανάρτησή του η οποία χρονολογείται από τις 11 Οκτωβρίου είχε ως εξής:...
«Άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλά περί βίας, νομιμότητας και θεσμών. Τον άκουσα πολύ προσεκτικά. Αν και δεν συνηθίζω να μπαίνω σε χωράφια άλλων επιστημών, θα διακινδυνεύσω την διάγνωση ότι ο τύπος είναι ντιπ μαλάκ@ς». 
Έτσι λοιπόν, ο Σαμαράς θέλοντας να «ευχαριστήσει» τον Καρίπογλου, του πρότεινε να κατέβει με τη ΝΔ στις εκλογές, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Δράσης ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι στηρίζει μεν τη ΝΔ Δημοκρατία αλλά δεν συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά της.

Ο Αντύπας Καρίπογλου είχε διαδεχθεί τον Στέφανο Μάνο, μετά τις εκλογές του 2012 και παρέμεινε στην προεδρία της Δράσης μέχρι τον Ιούνιο του 2013 όποτε τον διαδέχθηκε ο Θεόδωρος Σκυλλακάκης.

Από το koutipandoras, μέσω "Το Γρέκι"

Mην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις! Το Δ' Ράιχ προσπαθεί να διασωθεί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-πατροκτόνο γιωργάκη και Ποτάμι! Έχουν τελειώσει!


Ποιός πλήρωσε την "εξυγίανση" της υγείας; Kαι... θα πληρώσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα οι επίορκοι δικαστές-Φιλιππινέζες (σύμφωνα με τον Λαζόπουλο) κι οι κατοχικοί εγκληματίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;


ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το έλεγε και το εννοούσε ο φίλος: "αν μη τι άλλο, τα μνημόνια μας υποχρέωσαν να ασχοληθούμε με το πάρτυ που γινόταν τόσα χρόνια με τα φάρμακα και να βάλουμε τέρμα στον χορό εκατομμυρίων που είχαν στήσει κάποιοι επιτήδειοι". Φυσικά, με εξόργισε αλλά, καθώς εκείνη την στιγμή δεν είχα πρόσβαση σε στοιχεία, περιορίστηκα στο απλό "καλά, ρε συ, όντως πιστεύεις ότι Λοβέρδος, Άδωνις και Βορίδης τα βάλανε με τους επιτήδειους; για τόσο ριζοσπάστες τούς έχεις;", το οποίο στόλισα με μερικές γενικόλογες παρατηρήσεις. Σήμερα, λοιπόν, που έχω τα στοιχεία μπροστά μου, ας τα... μοιραστώ μαζί του (και μαζί σας), αφήνοντας τους αφορισμούς κατά μέρος.
Κατ' αρχάς, θα συμφωνήσουμε ότι όντως η ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη (ΕΔΦΔ) αυξανόταν μέχρι το 2009, μόνο που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η ετήσια αύξηση δεν ξεπερνούσε τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Επίσης, θα συμφωνήσουμε ότι πράγματι στηνόταν πανηγύρι από τους επιτήδειους στον χώρο τού φαρμάκου τόσα χρόνια, μόνο που θα διαφωνήσουμε με την εκτίμηση πως αυτό το πανηγύρι τελείωσε ή, έστω, περιορίστηκε. Ας πάμε, όμως, στα στοιχεία, όπως αυτά αποτυπώνονται στην μελέτη τού ΙΟΒΕ "Η φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα - Γεγονότα και στοιχεία 2013".

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα, η ΕΔΦΔ παρουσιάζει έντονη πτωτική πορεία από το 2009 μέχρι σήμερα: από 5,11 δισ. ευρώ το 2009, έπεσε στα 2,37 το 2013 και τα 2,02 το 2014. Να σημειώσουμε δε ότι, όσον αφορά το 2014, η ΕΔΦΔ αναμενόταν να διαμορφωθεί (μετά τις εκπτώσεις rebate και clawback) σε 1,944 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Σε σχέση με το ΑΕΠ, η ΕΔΦΔ του 2009 αποτελεί το 2,2% ενώ του 2014 το 1,1%, συνυπολογίζοντας ότι το ΑΕΠ του 2014 είναι μειωμένο ως προς εκείνο του 2009 πάνω από 25%.

Κάναμε οικονομία, λοιπόν, αφού η ΕΔΦΔ μειώθηκε πάνω από 60% μέσα σε μια πενταετία. Μόνο που αυτή η οικονομία δεν έγινε σε βάρος των επιτήδειων αλλά σε βάρος του πόπολου. Πάμε να δούμε πώς:

(α) Αρνητική λίστα φαρμάκων
Πατέντα εισαχθείσα υπό Λοβέρδου το 2011, επί κυβερνήσεως Παπανδρέου. Αυτή η αρνητική λίστα περιλαμβάνει πάνω από 1.100 βασικά φάρμακα 300 κατηγοριών, τα οποία συνταγογραφούνται αλλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το 100% της τιμής τους. Τα αποτελέσματα του μέτρου δεν άργησαν να φανούν: από τον Απρίλιο του 2011, οπότε θεσπίστηκε η λίστα, μέχρι τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι ασθενείς επιβαρύνθηκαν με 132 εκατ. ευρώ.

(β) Μη Συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜηΣυΦα)
Εδώ μιλάμε για μια άλλη λίστα, η οποία περιλαμβάνει φάρμακα τα οποία δεν τα γράφουν οι γιατροί. Για παράδειγμα, στα ΜηΣυΦα ανήκουν τα συμπληρώματα διατροφής, παρ' ότι θεωρούνται άκρως απαραίτητα σε αγωγές σοβαρών παθήσεων (όπως, λόγου χάριν, οι κάψουλες ιχθυελαίου με Ω3 κατά της υψηλής συγκέντρωσης τριγλυκεριδίων). Είναι χαρακτηριστική η δήλωση συμβούλου τού τότε υπουργού υγείας Αδ. Γεωργιάδη ότι "στα ΜηΣυΦα θα ενταχθούν πολλά παλιά φάρμακα, επειδή δεν μπορεί στην Ελλάδα τα ΜηΣυΦα να είναι 4% και στην Γερμανία 18%". Για την αγορά τέτοιων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, οι ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους 400 εκατ. ευρώ ετησίως. [Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: αυτά τα ΜηΣυΦα είναι που έχουν λυσσάξει οι σουπερμαρκετάδες να βάλουν στα ράφια τους, απαίτηση την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει πως πρέπει να ικανοποιηθεί.]

(γ) Αύξηση ποσοστού συμμετοχής
Κι εδώ η αρχή έγινε από τον Λοβέρδο. Η κανονική συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων είναι 25%. Οι χρονίως πάσχοντες (π.χ. καρδιοπαθείς), όμως, πλήρωναν συμμετοχή 10% ή, σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. καρκίνος, σακχαροδιαβήτης) δεν πλήρωναν τίποτε. Επί Λοβέρδου, το 10% εξισώθηκε με το 25% και η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή, ανέβηκε στο 10% και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στο 25%. Όμως, ακόμη και σε περιπτώσεις με συμμετοχή 0% ή 10%, στην μειωμένη συμμετοχή υπάγονται μόνο τα κύρια φάρμακα της ασθένειας. Δηλαδή, ένας καρκινοπαθής μπορεί να πληρώσει 10% για το βασικό αντικαρκινικό φάρμακο αλλά, αν η αγωγή απαιτεί παράλληλα και κάποιο φάρμακο για το στομάχι, για το συμπληρωματικό φάρμακο θα χρεωθεί με 25%.

(δ) Ασφαλιστική τιμή φαρμάκου
Στην αρχή, ίσχυσε το μέτρο που έλεγε ότι "ο ΕΟΠΠΥ καλύπτει την αξία του φτηνότερου φαρμάκου και ο ασθενής καλύπτει εξ ολοκλήρου την διαφορά, σε περίπτωση που επιλέξει ακριβότερο σκεύασμα". Σήμερα, η κατάσταση έχει χειροτερέψει: σε κάθε φάρμακο, τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν ορισμένο ποσό, όπως αυτό προσδιορίζεται από σχετική λίστα ασφαλιστικών τιμών, άσχετα αν ο ασθενής έχει δυνατότητα να προσφύγει σε φτηνότερο ή ακριβώτερο σκεύασμα. Έτσι, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ένα φάρμακο να έχει λιανική τιμή 40 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 6 ευρώ, οπότε το ταμείο πληρώνει 4,5 ευρώ (6 Χ 75%) και ο ασθενής τα υπόλοιπα 35,50 ευρώ. Όλα αυτά έχουν εκτινάξει την συμμετοχή των ασφαλισμένων κοντά στο 30%, με τον πρώην υπουργό υγείας να φωνάζει ότι "ο μέσος όρος συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα στην Ευρώπη είναι 37%".

(ε) Κόστος εκτέλεσης συνταγής
Η "φτωχομπινεδιά" του ελληνικού κράτους! Για κάθε φύλλο συνταγής, ο ασθενής πληρώνει ένα ευρώ νταβατζηλίκι. Αν το ποσό σάς φαίνεται αστείο, σκεφτείτε ότι κάθε χρόνο εκτελούνται περίπου 65 εκατομμύρια συνταγές (πολλές των οποίων εκτείνονται σε δύο ή περισσότερα φύλλα) και θα αλλάξετε γνώμη.

(στ) Όριο κόστους συνταγογράφησης
Μέσω υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 3117/9-12-2013), μπήκε οροφή στο όριο συνταγογράφησης των συμβεβλημένων με το δημόσιο σύστημα υγείας γιατρών. Η απόφαση όριζε ότι ο συμβεβλημένος γιατρός μπορούσε να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Εννοείται ότι ο κόσμος δεν έπαψε να αρρωσταίνει, οπότε η διαφορά καλύφθηκε από την τσέπη του.

(ζ) Όριο ιατρικών επισκέψεων
Κι ενώ είχες μάθει να πηγαίνεις στον γιατρό σου να σου γράφει τα φάρμακά σου, ξαφνικά έμαθες ότι ο γιατρός σου δεν μπορεί να πληρωθεί από το εθνικό σύστημα υγείας πάνω από 200 επισκέψεις τον μήνα. Έτσι, ή έπρεπε να έχεις τύχη βουνό ώστε να βρει ένα κενό ο γιατρός στην ατζέντα του (συνήθως μετά από 30-40 μέρες) ή έπρεπε να πληρώσεις την επίσκεψη από την τσέπη σου. Άλλα δέκα ευρώ, λοιπόν. Εκτός αν είχες την όρεξη να πας στο νοσοκομείο, να κάνεις την ίδια δουλειά με πέντε ευρώ.

(η) Άνεργοι, ωφελούμενοι, ανασφάλιστοι κλπ
Με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς, όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι γίνονται πρώην ασφαλισμένοι. Με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (πεντάμηνα, voucher κλπ), οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον εργαζόμενοι αλλά ωφελούμενοι, οπότε δεν δικαιούνται περίθαλψη. Με την αγορά να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τα απανωτά χαράτσια να τους εξοντώνουν, οι μικροεπαγγελματίες ασφυκτιούν και, συνεπώς, δεν μπορούν να δείχνουν συνέπεια στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών στον ΟΑΕΕ, οπότε ξεμένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά. Όλα αυτά αυξάνουν την στρατιά των ανασφάλιστων, προς μεγάλη χαρά των διαχειριστών τής εξουσίας, οι οποίοι πανηγυρίζουν βλέποντας την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να μειώνεται.

Κοντά σε όλα όσα αναφέραμε, ας παρατηρήσουμε και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό. Ας πούμε ότι χρειάζεστε ένα φάρμακο αξίας 15 ευρώ, το οποίο -τύχη αγαθή!- έχει ασφαλιστική τιμή επίσης 15 ευρώ. Αν πάτε στον γιατρό, θα πληρώσετε: 10 ευρώ ως αμοιβή για την συνταγή.+ 1 ευρώ για την εκτέλεση της συνταγής + 3,75 ευρώ συμμετοχή 25% = 14,75 συνολικά. Ερωτώ, λοιπόν: θα πάτε πρώτα στον γιατρό να γράψετε το φάρμακο ή κατ' ευθείαν στον φαρμακοποιό, να δώσετε 15 ευρώ και να ξεμπερδεύετε;(*)

Και τώρα, θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο αν επιμένει πως η "εθνική οικονομία" επιτεύχθηκε επειδή Λοβέρδος, Άδωνις και Βορίδης έβαλαν χέρι στους επιτήδειους ή επειδή αυτός ο ίδιος έβαλε το χέρι βαθειά στην τσέπη του. Αν και νομίζω πως μπορώ να μαντέψω την απάντησή του...

(*) Προσέξτε! Αν το εν λόγω φάρμακο έχει ασφαλιστική τιμή χαμηλότερη (π.χ. 10 ευρώ) και πάτε στον γιατρό, θα πληρώσετε παραπάνω: 10 ευρώ στον γιατρό + 1 ευρώ η συνταγή + 2,5 ευρώ συμμετοχή (10 Χ 25%) + 5 ευρώ διαφορά τιμής (15 λιανική - 10 ασφαλιστική) = συνολικό κόστος 18,5 ευρώ! Συνεπώς, πριν αποφασίσετε να πάτε στον γιατρό για να γράψετε φάρμακα, φροντίστε πρώτα να μάθετε την ασφαλιστική τους τιμή για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.
Από Cogito ergo sum, μέσω "Το Γρέκι"

Tώρα καταλαβαίνεις γιατί ψήφισαν & στην Ελλάδα "αντιρατσιστικό" νόμο, ενώ ο ποινικός μας κώδικα τα προέβλεπε όλα εκτόα από το ζήτημα των γκέι και των σιωνιστών (όχι εβραίων); Στο ΣΥΡΙΖΑ, έστω τώρα, θα κατανοήσουν την ανοησία συμπαράταξης του Μ. Γλέζου με τους εμπόρους όπλων; Ο διάσημος Γάλλος κωμικός Dieudonne, συνελήφθη ως "απολογητής της τρομοκρατίας" μετά από σατυρικό σχόλιο του στο Facebook που θεώρησαν ότι υποδηλώνει ότι συμπάθεια σε έναν από τους ενόπλους που επιτέθηκαν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα!


Ο γάλλος κωμικός Dieudonneσυνελήφθη σήμερα στη "δημοκρατική" Γαλλία, εκεί που ο Νταβούτογλου, ο Νετανιάχου, ο Ουκρανός νεοναζί -κι από κοντά ο δωσίλογος Σαμαράς- μαζί με τους εμπόρους όπλων πρωθυπουργούς της νεοναζιστικής ΕΕ "διαδήλωσαν" για την ελευθερία, ενώ εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν την Αλ Κάιντα και τις παραφυάδες της για να "εκδημοκρατίσουν" τον Αδούλωτο λαό της Συρίας!
Η σατυρική παράφραση του...
συνθήματος "Je Suis Charlie", με το σατυρικό "Charlie Coulibaly" (προσθήκη του ονόματος ενός εκ των μισθοφόρων-δολοφόνων της ΕΕ), θεωρήθηκε συμπάθεια στον δολοφόνο και αντισημιτικό, από τους γάλλους Εισαγγελείς!
Χθες ο Λαζόπουλος -ή όποιος επόμενος καλλιτέχνης- που σατύριζε τον "επαναστάτη" πασών Υπηρεσιών Ξηρό, δεν θα αργήσει να δεχθεί τις επισκέψεις "δικαστών", μιας και τόλμησε να τους αποκαλέσει και Φιλιππινέζες!
Ο διάσημος  κωμικός ηθοποιός έκανε διεθνή πρωτοσέλιδα το 2013 (βλέπε τη σχετική φωτογραφία), όταν ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Νικολά Ανελκά, είχε δεχθεί απαγόρευση συμμετοχής για πέντε αγώνες από το αγγλικό ποδόσφαιρο, για τη χρήση μιας χειρονομίας που είχε χρησιμοποιήσει ο Dieudonne για το αιμοσταγές σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς στα εγκλήματα και τις δολοφονίες παιδιών στη μαρτυρική Γάζα (Παλαιστίνη) και την απόκτηση πατρίδα για τους Παλαιστίνιους.
Ο Dieudonne, που τώρα κατηγορείται εκ νέου για "αντισημιτισμό", δήλωσε: "Το μόνο που προσπαθώ είναι να κάνω τους ανθρώπους να γελούν... Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατστρέψει τη ζωή μου".

-  Δεν είμαι Charlie! * I'm not Charlie!

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Άκουσα να λένε πολλοί («επικοινωνιακά», «Σαμαρικά»), ότι χάριν στο «καμάρι» μας τον «σωτήρα» μας, τον Σαμαρά μας, έχουμε φτηνή βενζίνη και φτηνό πετρέλαιο.

Ευριπίδης Μπίλλης
Άκουσα  να λένε  πολλοί («επικοινωνιακά», «Σαμαρικά»), ότι χάριν στο «καμάρι» μας τον «σωτήρα» μας,  τον Σαμαρά μας, έχουμε φτηνή βενζίνη και φτηνό πετρέλαιο. Και όχι λόγω του ότι οι ΗΠΑ κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία που δεν θέλει να γίνει σαν την Ελλάδα του Σαμαρά , υπόδουλη στη Νέα Τάξη.
Όσον αφορά την κλοπή που συνεχίζει να γίνεται στην τσέπη μας από το ……….
…….
μνημονιακό  μας υπόδουλο κράτος του Σαμαρά μας , κρίνετε μόνοι σας κοιτώντας τις πρόσφατες τιμές βενζίνης,  ακόμα και στην επίσης μνημονιακή Κύπρο.
Πράγματι τον Αντώνη μας δεν τον φτάνει κανείς σε τίποτε (μνημονιακό).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ – Η ΓΑΛΛΙΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ Στην δημοσιότητα το σχέδιο-σοκ ΗΠΑ, Γαλλίας, ΗΑΕ, Κατάρ και Τουρκίας για την διάλυση της Συρίας!

Στήριγμα από έναν «διεφθαρμένο» και από έναν «μουγκό» βρίσκει ο Σα(χλα)μαρας

Στήριγμα σε Ραχόι-Καραμανλή βρίσκει ο ΣαμαράςΠολιτικές παρεμβάσεις η οποίες μπορούν να πιστώσουν ευνοϊκότερο κλίμα και να επαναπροσέγγισουν ψηφοφόρους για τις εκλογές της 25ης Ιανουραίου θεωρούνται από το επιτελείο της ΝΔ, η δημόσια τοποθέτηση του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι υπερ του Αντώνη Σαμαρά και η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος ζητά την ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές για ένα ασφαλέστερο μέλλον. Ο Μ. Ραχόι αναφέρει μεταξύ άλλων πως………
………
υπήρξε μάρτυρας των δυναμικών προσπαθειών Σαμαρά για την επίλυση της κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής ζητά την στήριξη της πρότασης Σαμαρά Την ώρα λοιπόν που οι κομματικοί αντίπαλοι βρίσκονται στη «τελική ευθεία», το επιτελείο της ΝΔ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ταυτόχρονες παρεμβάσεις σε δυο επίπεδα: 
-Αρχικά, να δείξει πως η ΝΔ αποτελεί μια επιλογή ασφαλείας που μπορεί να εγγυηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ολοκλήρωση των συμφωνιών με τους εταίρους και την επάνοδο της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς. Με την στήριξη Ραχόι, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του (μεταρρυθμίσεις, θυσείς που έχουν αποτέλεσμα κλπ) καθώς η Ισπανία αποτελεί μια ακόμη χώρα που βίωσε το κύμα λιτότητας και την επιβολή σκληρών μέτρων. Η αποδοχή των υφιστάμενων προγραμμάτων απο τό Ισπανό πρωθυπουργό έρχεται να ενισχύσει την ευρωπαϊκη συμμαχία- αντίπαλον δέος- των συσχετισμών που αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη.
-Παράλληλα, η σαφής και με τον πιο επίσημο τρόπο στήριξη του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για πολλούς δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες-Καραμανλικούς οι οποίοι θα έστρεφαν το βλέμμα τους αλλού. Είναι γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα είχε εκδηλωθεί δυσαρέσκεια μέσω διάφορων βουλευτών που πρόσκειται στον Κ. Καραμανλή. Κάποιοι μάλιστα έφταναν ως το άλλο άκρο, δηλαδή διέβλεπαν κάποια κίνηση ανάλογη με αυτή του Γ. Παπανδρέου. Οι «παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν επίσης πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας σε περίπτωση ήττας, με αφορμή όμως το τελικό ποσοστό που θα συγκεντρώσει η ΝΔ και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ώρα όμως, ο κομματικός μηχανισμός συντάσσεται ενωμένος, γεγονός που ευνοεί τον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει εκλογών.
Στη συνάντηση Σαμαρά-Ραχόι 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Μαριάνο Ραχόι με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας με αναφορές για τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που πάρθηκαν στις δυο χώρες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προοπτικές της Ευρώπης και τη διεθνή τρομοκρατία που απειλεί πλέον και την Ευρώπη. Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, οι δυο άντρες έκαναν λόγο για τους κανόνες που διέπουν την Ένωση. Ο Μαριάνο Ραχόι επεσήμανε πως δεν γίνεται κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην Ευρώπη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε ως «ανοησίες» το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: “Οι δύο χώρες συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας αλληλεγγύης. Οι λαοί αντιετωπίζουν κοινά προβοήματα από την οικονομική κρίση αλλά και από τα κύματα της μετανάστευσης. Μοιράζονται την αγωνία για την θωράκιση της Ευρπώης από τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Η Ισπανία παρέχει την αλληλεγγύη της έμπρακτα. Συμμετέχει από το 2010 στον μηχανισμό διάσωσης όταν οι αγορές έκλεισαν τις πόρτες. Ο ισπανικός λαός έχει δανείσει 26 δις ευρώ στον ελληικό λαό, αυτή είναι πραγματική αλληλεγγύη. Η βοήθεια αυτή διέπεται από ένα θεσμικό και ηθικό πλαίσιο, δεν ξεχνούμε το αναγνωρίζουμε και ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει τα χρήματα. Οι δύο λαοί δοκιμάστηκαν και υποβλήθηκαν σε μεγάλες θυσίες. Η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία χτύπησαν την πόρτα κάθε οικογένειας. Εμείς όπως και η κυβέρνηση του κ. Ραχόι κάναμε μεταρυθμίσεις για να υπερβούμε την κρίση και για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν αντααγωνιστικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα. Το τελευταίο τρίμηνο Ελλάδα και Ισπανία εμφανίζουν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης ενώ η ανεργία εμφανίζει στσθερή υποχώρηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, εξακολουθεί μεν να είναι υψηλή αλλά υποχωρεί. Συνεργασήκαμε με τον κ. Ραχόι για τα νέα ευρωπαικά προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και τώρα συνεργαζόμαστε για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνερ”.
Σε ερώτηση για το αίτημα του κ. Αλέξη Τσίπρα για νέα διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους από μηδενική βάση είπε: “Η διαπραγμάτευση γινόταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια και τώρα είμαστε στην τελευταία φάση για την μετά μνημόνιο εποχή. Η διαπραγμάτευση όμως γίνεται μέσα στους κάνόνες της Ευρώπης και του ευρώ. Δεν γίνεται κάθε φορά να αλλάζουν οι κανόνες γιατί δεν στέκεται έτσι ούτε η Ευρώπη ούτε το ευρώ. Η Ισπανία μας δάνεισε 26 δις από το υστέρημά της. Τί θα πούμε τώρα ότι έλάτε αφού πήραμε τα χρήματα να αλλάξουμε την συμφωνία; Άλλες χώρες μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που πληρώνουν εκείνες πώς θα αλλάξεις αυτούς τους όρους και πως θα σταθεί κάτι τέτοιο μέσα στην Ευρώπη. Εμείς μιλάμε για μία διαπραγμάτευση που κλείνει το μνημόνιο και μας βάζει στην επόμενη ημέρα. Εκείνος που διακηρύσσει ότι το χρέος του είναι μη βιώσιμο είναι σαν να λέει στις αγορές να μην μας δανείσουν και να γυρίσει σε νέο μνημόνιο. Κλείνοντας είπε ότι αυτό το καταλαβαίνει και ο ελληνικός λάος και ότι “θα βγούμε από την κρίση χωρίς τέτοις παλινωδίες και ανοησίες”.
Παρέμβαση Καραμανλή: Ενίσχυση της ΝΔ για ασφαλέστερο μέλλον
Tην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και κυβέρνησης με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό τονίζει με δήλωσή του εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών και τονίζει ότι αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της ΝΔ.
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:
«Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις.
«Χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερή προσήλωση στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης. Χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών.
«Αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο ισχυρότερη η Νέα Δημοκρατία τόσο ασφαλέστερο το μέλλον για τον τόπο. Για όλους αυτούς τους λόγους θα δώσουμε και πάλι τη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».
nfo by sofokleousin

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΓΙΑ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ


 αντιπαράθεση για τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει σημαντικές ομοιότητες, που προκύπτουν από το κοινό στρατηγικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται και οι δύο, κάνοντας τις υπαρκτές διαφορές των δύο προγραμμάτων ανούσιες για το λαό.
Πρώτον, κανένας δεν θέτει ζήτημα αναπλήρωσης των απωλειών. Για παράδειγμα, ο ένας μοιράζει τα «κοινωνικά μερίσματα» των 500 ευρώ εφάπαξ στους πιο εξαθλιωμένους και ο άλλος υπόσχεται συσσίτια και επιστροφή της 13ης σύνταξης μόνο για τους συνταξιούχους με εισόδημα κάτω από 700 ευρώ. Στην πραγματικότητα, υπόσχεται «αύξηση» 1,28 ευρώ τη μέρα στις πενιχρές τους συντάξεις!
Δεύτερον, η ΝΔ λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν παραχωρήσεις στους εργαζόμενους αν δεν γίνει ανάπτυξη κι αν αυτή δε σταθεροποιηθεί σε υψηλούς ρυθμούς. Οτι τις όποιες παροχές πρέπει «να τις σηκώνει η οικονομία», να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κι αυτός ότι η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και του λαού εξαρτάται από την οικονομική ανάπτυξη. Ομως, αυτό το επιχείρημα είναι τόσο παλιό, όσο και ο καπιταλισμός.
Από την πείρα τους οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει τη δική τους φτώχεια, που αυξάνει σχετικά και απόλυτα. Οπως ξέρουν, επίσης, ότι την περίοδο των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν 0,66 και 0,77 ευρώ τη μέρα, με Συλλογικές Συμβάσεις που υπέγραφαν οι εργοδότες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κάτω από τα χειροκροτήματα των κομμάτων του κεφαλαίου. Τρίτον, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος εγγυάται καλύτερα τη συνοχή και τη σωτηρία της ΕΕ και του ευρώ. Σ' αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζουν και οι δύο το χρέος και δεσμεύονται ότι θα είναι συνεπείς στην αποπληρωμή του, ανεξάρτητα αν ο ένας ζητάει γενναίο «κούρεμα» και ο άλλος «επιμήκυνση», χωρίς και οι δύο να απορρίπτουν τη μια ή την άλλη εκδοχή.
Αναγνώριση, όμως, του χρέους σημαίνει θηλιά στο λαό, με μέτρα λιτότητας και μνημόνια διαρκείας. Φορτώνουν στο λαό ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τα δάνεια για κίνητρα και προνόμια στο κεφάλαιο, οι χαριστικοί νόμοι στα μονοπώλια, όπως γίνεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Τέταρτον, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαρτούν την τύχη του ελληνικού λαού από τις εξελίξεις στην ΕΕ, μια ένωση που είναι ιμπεριαλιστική, αντιλαϊκή και στην οποία κυριαρχούν η ανισοτιμία και η ανισομετρία ανάμεσα σε κράτη - μέλη και δε γίνεται διαφορετικά. Τα ίδια έλεγαν και το 2012, για τον «νέο άνεμο» που τάχα πνέει στην Ευρώπη. Ομως, στη Γαλλία, στην Ιταλία, που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμμάχους, τα αντιλαϊκά μέτρα καλά κρατούν. Οι αλλαγές που επικαλούνται δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πέμπτον, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί καλύτερα να εξασφαλίσει τις επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών. Κρύβουν από το λαό ότι οι επίδοξοι επενδυτές έχουν βγάλει μεταξύ τους μεγάλα μαχαίρια και ότι όλοι τους ζητάνε να προχωρήσουν οι αντεργατικές - αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις για να επενδύσουν. Κρύβουν, επίσης, ότι ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον σημαίνει διατήρηση και ενίσχυση του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου.
Αυτά είναι τα «μεγάλα» που καθορίζουν τα «μικρά», δηλαδή αυτά που έχουν άμεση σχέση με το πώς ζει και βγάζει το μεροκάματο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Γι' αυτό η επόμενη μέρα απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ για οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, δηλαδή ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην εξουσία του κεφαλαίου, ώστε ο λαός να παλεύει αποτελεσματικά βάζοντας εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης, στην προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ''

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη,  14  Ιανουαρίου 2015

                                  
            

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη συνδιοργάνωση του  6ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ»



Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Αθλητικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' ,τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.


Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' , κ. Χρήστος Μυστρίδης, ο Έφορος, κ. Στέλιος Παπαθυμιόπουλος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, κ. Ευάγγελος Γερομιχαλός.


Ο σύλλογος πρότεινε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τη συνδιοργάνωση του 6ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.



Η κ. Σοφία Μαυρίδου δέχτηκε με χαρά  την πρόταση του συλλόγου και δεσμεύθηκε την ανάληψη της συνδιοργάνωσης του αγώνα που -όπως τόνισε- θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των  πολιτών και των  επισκεπτών της Πιερίας.



Τα μέλη ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την ιστορία, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και για τους μέχρι τώρα επιτυχημένους αγώνες, που καταγράφουν  μεγάλη συμμετοχή και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του τόπου μας.


Η κ. Σοφία Μαυρίδου ανέφερε ότι ο Αθλητικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ''  συγκαταλέγεται στους πιο δραστήριους συλλόγους της Πιερίας που προσπαθεί να προσελκύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών στον αθλητισμό, παροτρύνοντάς τους να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, αναδεικνύοντας τη δια βίου άθληση.Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει γενικότερα και από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που κατέχει, στην προώθηση των δράσεων του  Αθλητικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' με σκοπό να προβληθεί ο αθλητισμός ως υγιής διέξοδος των πολιτών και κυρίως των νέων.



« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι  πάντα αρωγός στις προσπάθειές σας για την προαγωγή των ιδανικών του αθλητισμού, την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και την ανάδειξη των αρχών και των αξιών που πρέπει να  διέπουν τον αθλητισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να αναπτύξει όλες τις εποχές του χρόνου, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση της περιοχής» επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου.