ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έκοψαν το ρεύμα στο γραφείο του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη


Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε άσχημη κατάσταση εδώ και πολύ καιρό είναι σε όλους γνωστό. Από εκεί όμως μέχρι να κόψουν το ρεύμα στον έναν από τους δύο ορόφους στα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν και το γραφείο του προέδρου του κόμματοςΕυάγγελου Βενιζέλου, δείχνει ότι η κατάσταση...
είναι πολύ χειρότερη από ό,τι περιγράφεται.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν έγινε πρόεδρος του κόμματος, έκλεισε το πολιτικό του γραφείο στην Θεσσαλονίκη, που αποτελεί και την εκλογική του περιφέρεια, και το μετέφερε στον ένα από τους δύο ορόφους που έχουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

Να πληρώσουν τα υποζύγια…



Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Οι πολιτικοί μας δυνάστες, είχαν κι έχουν πάντα στο μυαλό τους, πως θα προστατευτούν πρώτα οι ίδιοι και μετά τα παιδιά τους!

Γι’ αυτό, οι μεγάλοι συνταγματολόγοι μας και σπουδαίοι άνδρες του Κοινοβουλίου, δέχθηκαν την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικότερα την τροποποίηση του άρθρου 89 «Περί ευθύνης υπουργών» που ουσιαστικά έδινε ασυλία στους υπουργούς ακόμα κι αν τελούσαν κακουργηματικές πράξεις! Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής του σχετικού νόμου! Κι οι συνταγματολόγοι αυτοί, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το άρθρο 4 του Συντάγματος «Περί ισότητας πολιτών»! Αυτοί είναι οι έντιμοι και δημοκράτες πολιτικοί που καταδυναστεύουν τον Ελληνικό λαό.

Αλλάζουν όλα σε μισθούς, αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας




Της Ρούλας Σαλούρου

Παγωμένες, στο ύψος της 12ης Νοεμβρίου 2012 και μάλιστα με πλαφόν, θα είναι οι αποζημιώσεις, για τους εργαζόμενους με 16 και πλέον έτη προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, όπως ξεκαθαρίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Αντίστοιχα, παγώνει και η προϋπηρεσία των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες οι οποίοι δικαιούνται αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά και αυτή η αποζημίωση. Από την ίδια ημέρα δημοσίευσης του νέου Μνημονίου (Ν. 4093/2012) κόβονται και τα επιδόματα γάμουστις επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από κάποια σύμβαση. Η εγκύκλιος αναλύει όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο3, όπως η μείωση των αποζημιώσεων, η αλλαγές στον κατώτατο μισθό και η κατάργηση του επιδόματος γάμου.

Αναλυτικά, για τον κατώτατο μισθό, η ερμηνευτική εγκύκλιος προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

Από 1/4/2013 ο κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται μέσω πράξης υπουργικού συμβουλίου με το «νέο σύστημα κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας». Στη διαδικασία θα πρέπει να προβλέπεται η διαβούλευση της κυβέρνησης με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Η θέση μας στην Παγκοσμιοποίηση. Θα είναι ή Ελληνική ή Τραπεζική;



Γράφει ο netakias

H παγκοσμιοποίηση ισοπεδώνει κάθε λαό και έθνος σαν οδοστρωτήρας. Oι νέες τεχνολογίες αν κι έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά έγιναν παράλληλα το μέσο για μεγαλύτερο έλεγχο της ζωής μας από τα Οικονομικά θηρία των Αγορών και την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών μας. 

Αυτό που αποκαλούμε αγορές, δηλαδή τις 2-3 Τράπεζες κι άλλες 2-3 πολυεθνικές μαζί με τα παρακλάδια τους, δεν έχουν ανάγκη πια τις Υπερδυνάμεις για επιβάλλουν τα Οικονομικά τους Προγράμματα, αλλά λειτουργούν αυτόνομες και μάλιστα οι Υπερδυνάμεις έχουν πλέον ανάγκη τις Αγορές.

Φυσικά ο άμεσος κίνδυνος, είναι η πλήρης κατάκτηση της μιας μετά την άλλη των χωρών, όχι με όπλα πλέον, αλλά με χρέος γι αυτό η οικονομική εισβολή, είναι αυτή που μας απασχολεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ηδη στην ΕΕ προτείνουν και στην πραγματικότητα μεθοδεύουν την δημιουργία Κεντρικού Προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, πράγμα που θα σημάνει και τυπικά την πλήρη Κατάργηση του Εθνους-Κράτους αφου κάποιοι τυχαίοι Υπάλληλοι θα αποφασίζουν για τη ζώη μας.

Όμως έχουμε σκεφτεί ποια είναι η θέση μας και θα πρέπει να είναι η Στρατηγική μας σε αυτή τη λαίλαπα που έρχεται; 

Γιατί ίσως ακόμη κι αν η οικονομία πάει καλά και καταφέρουμε να σώσουμε το Κράτος ως γραφειοκρατική υπόσταση, πως θα αντιμετωπίσουμε την Παγκοσμιοποίηση ως φαινόμενο που δεν είναι αντιστρέψιμο.

Στο Κακουργιοδικείο η κόρη του καθηγητή Μπαμπινιώτη, κατηγορείται για ασελγεια σε ανήλικη μαθήτριά της


sto kakourgiodikeio i kori tou kathigiti mpampinioti katigoreitai gia aselgeia se aniliki mathitria tis 1 315x236 300x224 Στο Κακουργιοδικείο η κόρη του καθηγητή Μπαμπινιώτη, κατηγορείται για ασελγεια σε ανήλικη μαθήτριά της
Ανάστατη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την είδηση ότι παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη του πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, Γιώργου Μπαμπινιώτη, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών» Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η κόρη του πρύτανη, Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ν” ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας. Παρότι αρχικά το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την κόρη του πρώην πρύτανη, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.
Αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ” αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ” αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της κατηγορουμένης και πασίγνωστος ακαδημαϊκός είναι πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων».

Αλλάζουν τα ελαστικά της Pirelli το 2013


 Αλλάζουν τα ελαστικά της Pirelli το 2013
Ο Paul Hembery, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, αποκάλυψε ότι η ιταλική φίρμα θα προμηθεύει τις ομάδες με διαφορετικά ελαστικά από την επόμενη σεζόν.
Η Pirelli θα προμηθεύσει δύο σετ πρωτότυπων ελαστικών την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές του τελευταίου αγώνα της χρονιάς που θα λάβει χώρα στη Βραζιλία και θα κρίνει τον πρωταθλητή για το 2012.
Τα νέα ελαστικά της ιταλικής φίρμας, σύμφωνα με το διευθυντή, θα επηρεάζουν το πίσω αεροδυναμικό τμήμα του μονοθέσιου. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τα πρωτότυπα ελαστικά για να συλλέξουν πληροφορίες, καθώς και να τα αξιολογήσουν.

Οδεύουμε προς ελεγχόμενη χρεωκοπία η οι τράπεζες έχουν ξεμένει από χρήμα ζεστό



Δεν σας το κρύβω αλλά κάτι δεν μου αρέσει . Δέχτηκα κάποιο τηλέφωνο από την τράπεζα που έχω κάποιο δανειο και ούτε λίγο  ούτε πολύ μου κάναν πρόταση να εξοφλήσω το δανειο μου με τα μισά άμεσα . Δηλαδή τα 10000 ευρω άμεση εξοφλήσει με 5000 ευρω.  Ολική εξοφλήσει 
Οδεύουμε  προς  χρεωκοπία (ελεγχόμενη) η οι τράπεζες έχουν ξεμένει από χρήμα ζεστό 
Κάτι  κρύβουν αλλά θα το μάθουμε πιστεύω γρήγορα 
Αναγνώστης 

Χρεοκοπημένη κυριαρχία


Δημήτρης Μυς
Ο περιορισμός της κυριαρχίας δεν σταματά στην οικονομία. Όπως ακριβώς αυτός που έχει πέσει στα χέρια του τοκογλύφου είναι υποχρεωμένος να παζαρέψει τα πάντα στην απέλπιδα προσπάθεια του να διασωθεί, έτσι και μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση, είναι αναγκασμένη να συζητήσει μια σειρά απαιτήσεων  που προβάλλουν  οι δανειστές. Απαιτήσεις, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την οικονομία και την  αναζητούμενη εξασφάλιση των κεφαλαίων που αενάως δανείζουν οι πιστωτές προκειμένου να εξυπηρετηθούν προηγούμενα δάνεια και τόκοι και να διαιωνιστεί ο κύκλος της εξάρτησης της χώρας.

ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ....!!!!!!! Η Moody's χαλάει το πάρτι, υποβαθμίζει τη Γαλλία


 

Η Moody's χαλάει το πάρτι, υποβαθμίζει τη Γαλλία
Με μια απόφαση-βόμβα η Μoody's ανατρέπει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό στην Ευρωζώνη και τα χρηματιστήρια μερικές ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Ο οίκος ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1, ενώ το outlook παραμένει αρνητικό. Με την κίνηση αυτή αποδυναμώνει τον πρόεδρο Ολάντ και καθιστά σαφές ότι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα της γαλλικής οικονομίας η οποία έχει πλέον ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
Η Moody’s στην ανακοίνωσή της υπενθύμισε πως στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είχε αναθεωρήσει σε αρνητική την προοπτική της Γαλλίας, προειδοποιώντας ουσιαστικά για την πιθανή υποβάθμιση.
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση ακολουθεί τις αρνητικές προοπτικές -του οίκου- για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου στις 23 Ιουλίου.

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ




Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση της ορχήστρας Νέων Δίου, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στο μέγαρο μουσικής της Βέροιας.
Η ορχήστρα είναι προσκεκλημένη από το δήμο της Βέροιας, να συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο της Βέροιας, με τίτλο "Τραγουδάμε για μια ανάσα ζωής".
Η ορχήστρα Νέων Δίου, θα εκτελέσει συνθέσεις μεγάλων ελλήνων συνθετών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.
Μαζί της θα εμφανιστούν οι γνωστοί ερμηνευτές, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Νίκος Ζιώγαλας και Σοφία Παπάζογλου.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, βασικός συνεργάτης της ορχήστρας Νέων Δίου τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί ότι η ορχήστρα Νέων Δίου, πέραν της επάξιας προβολής και εκπροσώπησης της Πιερίας σε μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα ανά την Ελλάδα, για ακόμα μια φορά δίνει το παρόν της σε ένα φιλανθρωπικό γεγονός.
Μετά τη συναυλία για τη Μέριμνα του Παιδιού Κατερίνης, συμμετείχε σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο κάστρο του Πλαταμώνα από τον φιλανθρωπικό σύλλογο της Λάρισας "Ευχή Ζωής" όπου τα χρήματα διατέθηκαν σε κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα παιδιά.
Τώρα τα έσοδα από τη συναυλία της Βέροιας, θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Για τις οργανωτικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, συνάντηση στη Βέροια με εκπροσώπους του δήμου και του δικηγορικού συλλόγου της πόλης, με την παρουσία εκπροσώπων και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ




 Την Τετάρτη, 21η Νοεμβρίου 2012 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τις αριθ. 37360 & 42484/09-11-2012 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:


  1. Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια του Νομού Πιερίας από τις 8 το πρωί μέχρι τη Δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012.
2. Ώρα 12.00΄στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Μέσα στον Ιερό Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει σύντομη ομιλία για τη σημασία της εορτής, από το μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Πιερίας, Ταξίαρχο εν αποστρατεία κ. Σωτήριο Μασταγκά .
3. Ώρα 12.30΄ στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας θα καταθέσουν στεφάνια, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης. Επίσης θα καταθέσουν στεφάνια η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, αντιπροσωπείες των Τραυματιών, Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, ΑντιστασιακέςΟργανώσεις και Πρόσκοποι. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
4. Το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια, δημοτικά καταστήματα και Ν.Π.Δ.Δ.

Σε ότι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου Κατερίνης και τον καλλωπισμό του χώρου που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.
Τελετάρχης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μίχος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ!!!





ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ 200 ΕΥΡΩ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6945211444





''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 
ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 
ώσπου να μασε δώσει..."

Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566







Απόφαση – κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας που πίεζε για χρέη κλεμμένης κάρτας


kartes pistotikes 300x167 Απόφαση   κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας που πίεζε για χρέη κλεμμένης κάρτας
Τον δρόμο κατά των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και των παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για ανύπαρκτες οφειλές, άνοιξε πολίτης που πέτυχε ιστορική νίκη, με την βούλα του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 3383/2012 απόφαση, επιδίκασε αποζημίωση 3.000 ευρώ στον δικηγόρο Λάμπρο Ντουματσά, κρίνοντας ότι τα συνεχή και προσβλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν από εισπρακτική εταιρία, για ανύπαρκτη οφειλή του, συνιστούν προσβολή για την προσωπικότητά του.
Με βάση αυτή, “η προσβολή στην προσωπικότητα θα αναγνωριζόταν ακόμα και αν η οφειλή ήταν υπαρκτή”.
Με άλλα λόγια, οι εισπρακτικές εταιρίες δεν δικαιούνται να πιέζουν παράνομα τους πολίτες, ακόμα και στην περίπτωση που εκείνοι πράγματι έχουν οφειλές προς κάποια τράπεζα.
“Η απόφαση αυτή δικαιώνει κάθε πολίτη που υφίσταται την αφόρητη πίεση των εισπρακτικών εταιριών”, δήλωσε στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ο κ. Ντουματσάς.
“Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ακόμα κι αν κάποιος συναλλασσόμενος με τράπεζα οφείλει σε αυτή κάποιο χρηματικό ποσό, δεν πρέπει να ανέχεται την από πλευράς της τράπεζας ή της εισπρακτικής παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων ή προσβλητική συμπεριφορά.

Πρώτη φορά, παράλυτοι σκύλοι που δεν ήσαν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους λόγω σοβαρής βλάβης στη σπονδυλική στήλη τους, κατάφεραν να περπατήσουν



Πρώτη φορά, παράλυτοι σκύλοι που δεν ήσαν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους λόγω σοβαρής βλάβης στη σπονδυλική στήλη τους, κατάφεραν να περπατήσουν ξανά χάρη σε μια επαναστατική μεταμόσχευση κυττάρων από τη μύτη τους στο νωτιαίο μυελό τους, την οποία πραγματοποίησαν βρετανοί επιστήμονες. Οι ερευνητές εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μελλοντικά αυτή η πολλά υποσχόμενη τεχνική θα χρησιμοποιηθεί και σε παράλυτους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρολογίας "Brain" (Εγκέφαλος), σύμφωνα με το BBC και την «Ιντιπέντεντ», κατόρθωσαν να θεραπεύσουν την παράλυση των σκύλων εισάγοντας στο νωτιαίο μυελό τους οσφρητικά κύτταρα που παράγουν μυελίνη και υπάρχουν στο πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

 Συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας
Ησυνάντηση έγινε με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου για την αξιολόγηση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε στον Υπουργό Παιδείας πως η κυβέρνηση ομιλεί για «διάλογο» ενώ έχει ήδη ψηφίσει με νόμο (ν. 4024/11) το πλαίσιο της αξιολόγησης και έχει ήδη συνδέσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τη μισθολογική και τη βαθμολογική εξέλιξή τους, ορίζοντας μάλιστα και τα ποσοστά των «ικανών».»Στην πραγματικότητα έχει προ-αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς!» τονίζει. Επιπλέον επεσήμανε πως «η εφαρμογή της αξιολόγησης, με αυτές μάλιστα τις προϋποθέσεις και τους όρους που περιγράφονται στο ν.4024/11, θα οδηγήσει σε εργασιακές σχέσεις ζούγκλας στο δημόσιο σχολείο, με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης όλοι γνωρίζουν τις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας (όπως καταγράφηκαν στο 2ο και το 3ο μνημόνιο) να χρησιμοποιηθεί η αξιολόγηση ως εργαλείο για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή με τον πρόσφατο νόμο ν.4093/12 το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στις υποχρεωτικές

Η Ελλάς υπό επιτροπεία ή… κατοχή;


 Η Ελλάς υπό επιτροπεία ή... κατοχή;
Η εθνική κυριαρχία έχει χαθεί από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι η χώρα μας μπαίνει στον «μηχανισμό στήριξης», τον οποίο… προσέφεραν η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Στην αρχή, μιλούσαν ψευδώς και παραπλανητικά για «τεχνική βοήθεια», μετονομάζοντας το «ξίδι» της υποδούλωσης σε «γλυκάδι» κοινοτικής και διεθνούς αλληλεγγύης. 
Τώρα οι μάσκες έχουν πέσει. Ολα γίνονται απροκάλυπτα, χωρίς καλλωπισμούς λέξεων. Η βούληση του λαού περιθωριοποιείται και οι αποφάσεις της τρόικας λαμβάνουν κύρος συνταγματικών άρθρων! Επίτροποι των δανειστών θα οριστούν παντού και θα έχουν βαρύνοντα, αποφασιστικό λόγο για κάθε ευρώ που κυκλοφορεί στην αγορά. Εφόσον θα ελέγχουν τους πόρους, θα ελέγχουν τα πάντα. Ο «διακόπτης» της ροής του χρήματος βρίσκεται στα χέρια των «δάνειων δυνάμεων».
Στα υπουργεία, τις τράπεζες, τους ΟΤΑ, στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς που απορροφούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, παντού θα τοποθετηθούν εκείνοι τους οποίους ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε αποκαλέσει «μπάστακες».

Ελπίδες για τους χιλιάδες «εγκλωβισμένους» στο θεσμό της μεταφοράς συντελεστή δόμησης


Η Συνταγή της Ημέρας!


Μανιτάρια γεμιστά με χωριάτικο λουκάνικο

Συνταγη για 4 ατομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

12 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
1/2 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
200γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα, τριμμένη


Εκτέλεση:

Οι τροφές που διατηρούν την επιδερμίδα όμορφη


Τις τροφές που τρέφουν την επιδερμίδα σωστά, διατηρούν την υγρασία και όλα όσα χρειάζεται για να είναι όμορφη και λαμπερή παρουσιάζει στο...Life2day.gr η Ελισάβετ Παρλαπάνη διαιτολόγος –διατροφολόγος -Απόφοιτη από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης.Επιστημονικός συνεργάτης Meddiatrofi.

Αβοκάντο:

Για άλλους θεωρείται φρούτο και για άλλους λαχανικό. Στην πραγματικότητα, όμως το αβοκάντο δεν είναι τίποτα από τα δυο διότι το 75% των θερμίδων του προέρχονται από τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει. Επιπρόσθετα το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ, κάλιο και φυτικές ίνες. Το αβοκάντο έχει συσχετιστεί θετικά με τη μείωση της χοληστερόλης, την υγεία της επιδερμίδας, την μείωση της αρτηριακής πίεσης και την επιβράδυνση της γήρανσης.

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου - πράξεις εγκληματικές και βάρβαρες


Με τρόμο, σαν να περνούσαν ερπύστριες τανκ έξω από το σπίτι μου, άκουσα τις τρομερές αυτές ειδήσεις που μοιάζουν να έρχονται από τα βάθη ενός κόσμου τελείως  απολίτιστου και απολυταρχικού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα  επιβάλλονται  αυτόματες ρήτρες και απολυταρχικές  ρυθμίσεις με...
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση δημοκρατίας στη χώρα και στην Ευρώπη και οδηγούν οριστικά στην καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου και συνταγματικής τάξης.

Ειδικότερα: Όταν ο Δήμαρχος κλέβει ή κακοδιαχειρίζεται τους πόρους του Δήμου και όλοι οι χρυσοπληρωμένοι ελεγκτικοί θεσμοί τον αφήνουν να το πράττει ανενόχλητος, τότε  το δημιουργηθέν έλλειμμα  μετά από 6 μήνες θα επιβαρύνει τους δημότες  με αύξηση των τελών. Πληρώνει όχι ο υπαίτιος  και όσοι ελέγχοντες τον άφηναν να εγκληματεί, αλλά ο δημότης που δεν έχει λόγο στις αποφάσεις, δεν έχει έλεγχο στις δαπάνες, δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να σταματά τις σπατάλες και τις απάτες. Δεν πληρώνει ο ΚΛΕΦΤΗΣ αλλά ο αθώος, κατά παράβαση της κοινής λογικής, της  απονομής Δικαιοσύνης  και της οφειλόμενης λογοδοσίας.

Αυτό γίνεται, όχι για να αντιμετωπισθεί το χρέος που έτσι κι αλλιώς είναι μη βιώσιμο, αλλά  για να εξοντωθεί ο μέσος πολίτης, να φορτωθεί χρέη που ΔΕΝ οφείλει και να του πάρουν το σπίτι μια μέρα οι δανειστές. Ο ανίκανος ή καταχραστής Δήμαρχος δεν διώκεται, δεν δεσμεύεται η περιουσία του, δεν  έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει και να καθαιρεθεί. Απλά μεταφέρει τα χρέη του στους πολίτες, με το δικαίωμα απολυταρχικού χαρακτήρα που αντλεί από το Μνημόνιο.

Σταθερά πρώτος με διαφορά από ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόποηση στο ΜΕGA


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,3% έναντι 20,1% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσίασε η εκπομπή "Ανατροπή", πέντε μήνες μετά τις εκλογές. 

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 10,3%, ενώ στην τέταρτη θέση...
με 7,5%, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πέμπτοι με 6,5%. Ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 5% και το ΚΚΕ με 4,6%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,2%. 

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με όλους τους αρχηγούς κομμάτων, εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 27,8% έναντι 18,6% του Αλέξη Τσίπρα. 

Ψεύτης, απατεώνας πρωθυπουργός!


Αντώνης Σαμαράς: «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η πολιτική αλητεία του εντεταλμένου της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει όρια! Τι μας έλεγε στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 20 Οκτωβρίου; «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας»!!!

Οικονομική διάνοια ο Σαμαράς, με νόμπελ διαχείρισης κρίσεων στο ενεργητικό του, ενημέρωνε...
τον ελληνικό λαό, πως πρέπει να ψηφιστεί το «Μνημόνιο 3», γιατί το διαθέσιμο των ταμείων μας αρκεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!

Πώς και πόσο πλήττονται συνταξιούχοι και αναξιοπαθούντες


Αλλαγές-σοκ … ελέω δόσης 
Μόνο οι βαριά ανάπηροι και όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2013 φαίνεται να διασώζονται από την … "αναστολή συντάξεων" που συνεπάγεται η σαρωτική αύξηση των ορίων ηλικίας και των λοιπόν προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.  Όσοι έφταναν «κοντά στην πηγή» θα μείνουν στα «κρύα του λουτρού» μέχρι να ικανοποιήσουν τους νέους όρους συνταξιοδότησης, αλλά και όσοι «γλιτώνουν»...
θα υποστούν βαριές περικοπές ή νέα χαράτσια που βαρύνουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Στις 16 σελίδες της δεύτερης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους μισθούς, τα εργασιακά, τις συντάξεις και τα εφάπαξ επέρχεται γενική ανατροπή όσων ίσχυαν ως σήμερα, αλλά ακόμα και ρυθμίσεων που μόλις είχαν ψηφιστεί προ δεκαπενθημέρου με το Μεσοπρόθεσμο.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν σωρεία εφαρμοστικών εγκυκλίων για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Θα ρυθμίζονται η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αλλά και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκαν από τα μέτρα. Προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67  έτος (γενικό όριο) και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη, ενώ οι γενικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις συμπληρώνονται στα 40 έτη ασφάλισης.

«Ευνοημένοι» θα είναι μητέρες ανηλίκων, χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία και οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Μέριμνα λαμβάνεται και για όσους οι σύζυγοι είναι ήδη «με το ένα πόδι» εκτός δημοσίου.
Αναλυτικότερα:

Δείτε ποια φάρμακα εξαιρούνται από τα γενόσημα


Ειδική λίστα με τα φάρμακα και τις θεραπείες που αφορούν ασθενείς με χρόνια νοσήματα και θα εξαιρεθούν από τον κανόνα της συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ουσίας αντί της εμπορικής ονομασίας επεξεργάζεται ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, στις περιπτώσεις των χρονίων πασχόντων ο γιατρός έχει το δικαίωμα να συνταγογραφεί και με την εμπορική ονομασία.

Πρωτοσέλιδο 20.11.2012

Πρωτοσέλιδο 20.11.2012

Αγκαλιάστηκε από τους επιχειρηματίες η θεματική ημερίδα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον τουριστικό κλάδο

Η Πιερία δικτυώνεται...


Ο ρόλος και η χρησιμότητα των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Social Media (Facebook, Twitter, YouTube, Flickr κ.λ.π.) στον τουριστικό κλάδο ήταν το θέμα της ειδικής θεματικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.
Σκοπός της ημερίδας η ενημέρωση του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου, καθώς και των συναφών κλάδων για τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον τρόπο λειτουργίας τους, την αποδοτικότητά τους και τη δυνατότητα εξασφάλισης κέρδους τόσο σε έναν τουριστικό προορισμό στο σύνολό του, αλλά και για κάθε επιχείρηση χωριστά.
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν καταξιωμένα και διακεκριμένα στελέχη του Marketing, της Στρατηγικής Επικοινωνίας και της Τουριστικής Επιστήμης, τα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και επιστημονικά στον κλάδο των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, ο Σταύρος Κοντακτσής, αντιπρόεδρος της Avakon+, ο Παναγιώτης Παπαχατζής, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας του ΕΟΤ, ο Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος, σύμβουλος Μαρκετιγκ Τουρισμού, ο Βασίλης Γκινόπουλος, επαγγελματίας Μάρκετιγκ και Επικοινωνίας μέσω Ιντερνετ, σύμβουλος εξαγωγών και ο Λευτέρης Μωυσιάδης, δημοσιογράφος, ιδρυτής της Nova Media και σύμβουλος υποστήριξης social media σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2012

Έκθεση παλαιών εντύπων και χαρτών στην Αστική Σχολή


Εγκαινιάστηκε μέρος της Συλλογής του Κατερινιώτη Ευτύχιου Τσακπουνίδη
Σπάνια βιβλία, έντυπα και χάρτες, που χρονολογούνται από το 1492 έως το 1892, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, σε έκθεση που διοργανώνεται στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2012".
Τα βιβλία, τα έντυπα και οι χάρτες αποτελούν μέρος της συλλογής του Ευτύχιου Τσακπουνίδη και της συζύγου του.
Ο συλλέκτης τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Αθήνα, ωστόσο θέλησε να τιμήσει τον τόπο καταγωγής του, το Νέο Κεραμίδι Πιερίας, και έτσι παραχώρησε την συλλογή για την υλοποίηση της έκθεσης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί συνδιοργάνωση του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου "Μακεδονία" πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους φίλων των τεχνών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Από τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης το πρωί της Κυριακής

Μαύρη ποδηλατοπορεία



Βόλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων
Περισσότεροι από 50 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας για την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα της Ποδηλατικής Από-Δρασης.

Η συγκεκριμένη βόλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων, είχε συμβολικό χαρακτήρα. Τα ποδήλατα με μαύρες κορδέλες και σημαίες διέσχισαν τους δρόμους της Κατερίνης αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους έχασαν την ζωή τους άδικα σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

Συνέχεια κατάληψης των Δημαρχείων


Να συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου η κατάληψη των Δημαρχείων, από το πρωί έως και το τέλος του ωραρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
Εν τω μεταξύ χθες οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν δυναμικά και μαζικά στην πλατεία Δημαρχείου με την συμμετοχή υπαλλήλων και των τριών δήμων του νομού.
Στη συγκέντρωση παρέστησαν στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης πραγματοποιήθηκε - στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης- η γενική συνέλευση του συλλόγου, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος:
"Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στους συνεργάτες μου, υπαλλήλους του Δήμου" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



 

  Με επιτυχία διεξάγεται ο 12ος Τοπικός Διαγωνισμός – Έκθεση πτηνών συντροφιάς, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης , από τις 18 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2012 με τη δυναμική συμμετοχή περίπου 300 ωδικών πτηνών διαφόρων κατηγοριών, των φίλων εκτροφέων που ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου, παρόλο το δύσκολο των καιρών που περνάμε!
Κριτής του διαγωνισμού είναι ο Διεθνής κριτής κ. DIETER WIRGES από τη Γερμανική Ομοσπονδία και κτηνίατρος ο συμπολίτης μας και μέλος του συλλόγου κ. ΤΖΕΓΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ.
Ώρες κοινού


Πέμπτη και Παρασκευή από 17.30 μέχρι 20.30,
Σάββατο από 10.30 μέχρι 20.30
Κυριακή από 10.30 μέχρι 14.00.
Απονομές – Εκδήλωση
Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 19.30 στο χώρο του 7ου Γυμνασίου.

Περιμένουμε όλους τους φίλους και φίλες, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωριστούμε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το χόμπι της εκτροφής και συντήρησης ωδικών πτηνών.


Εκ μέρους του Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος
Ίμβρου Θωμάς


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944907737 – Ίμβρου Θωμάς
6944741542 – Σκουλαριώτης Γ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - canaryland.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ-ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





  
    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ, ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ



Ποια μέτρα κινδυνεύουν να καταπέσουν στα δικαστήρια - Η «ομολογία» της τρόικας για τους χαμένους στόχους - Οι φοροδίκες και η προσφυγή στο Μισθοδικείο

Κενό γράμμα μπορεί να αποδειχτούν τα νέα σκληρά μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν από τη Βουλή, ειδικά εκείνα που αφορούν σε περικοπές συντάξεων και αποδοχών, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια κυβέρνηση και δανειστές όχι μόνο σε επιβολή νέων αλλά και σε περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και τη δημιουργία μιας εκρηκτικής κοινωνικής κατάστασης.

Προϋπολογισμός διάλυσης




Το Ποντίκι

Του Χρήστου Πιλάλη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή, αποτελεί τον χειρότερο προϋπολογισμό για την Παιδεία σε όλη την Ευρώπη. Οι δαπάνες για την Παιδεία αποτελούν λιγότερο από το 2,8% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των αντίστοιχων δαπανών στην Ευρώπη βρίσκεται στο 5% του μέσου ΑΕΠ.
Εξωθείται σε πλήρη διάλυση η ανέκαθεν υποχρηματοδοτούμενη εκπαίδευση, όταν από το απαράδεκτο 3,2% επί του ΑΕΠ που δινόταν ως δημόσια δαπάνη την τελευταία δεκαετία, πέρυσι και φέτος συνεχίζει σε ελεύθερη πτώση κάτω απ’ το 2,8%.
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα υποστεί συνολική μείωση περίπου 12% σε σχέση με τον περυσινό προϋπολογισμό, δηλαδή περίπου 215 εκατ. ευρώ. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα υποστεί συνολική μείωση περίπου 14% σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή περίπου 295 εκατ. ευρώ. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μειωθεί περίπου κατά 17% σε σχέση με πέρυσι στον Τεχνολογικό Τομέα και σε απόλυτους αριθμούς 48 εκατ. ευρώ, ενώ ο Πανεπιστημιακός Τομέας θα υποστεί μείωση 19%, περίπου 163 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, στα κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας θα υπάρξει μείωση περίπου 20% και σε απόλυτους αριθμούς 19 εκατ. ευρώ.
Και όλα αυτά με τα ήδη μεγάλα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς, με το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα, με τις κτηριακές υποδομές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης να δυσκολεύουν ή να απαγορεύουν την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε αυτά. Ενώ έχουν ήδη καταργηθεί όλες οι υποστηρικτικές - αντισταθμιστικές δομές που χρειάζονται για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ξεθεμελίωμα