ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Η αυτογελοιοποίηση σε άλλο επίπεδο

 


Για ΟΛΟΥΣ τους νέους. Και γιατί πρέπει να τους μαυρίσετε στις εκλογές.

 


Το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλλε το πρόστιμο 742.000 ευρώ στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», μια ελληνική οικογενειακή εταιρία, γιατί «αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.»

 



Το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλλε το πρόστιμο 742.000 ευρώ στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», μια ελληνική οικογενειακή εταιρία, γιατί «αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.»

Η «Αίνος» αντέδρασε λέγοντας ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Αν ξύσουμε λίγο την επιφάνεια αναζητώντας τους λόγους που το πρόστιμο πήγε σε μια εταιρεία που τα κατεψυγμένα προϊόντα της είναι 50% έως 70% φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα του «Μπάρμπα Στάθη» που ανήκει πλέον στην CVC- την αγαπημένη εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη που έχει αγοράσει «μπιρ παρά» εταιρείες, νοσοκομεία, ΔΕΗ και δεν συμμαζεύεται και έχει προσλάβει σε θέση στελέχους και την κόρη του Μητσοτάκη στην μητρική της εταιρεία στο Λονδίνο- θα διαπιστώσουμε ότι: 📍Η Αίνος εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρούς «παίκτες» στο εμπόριο των κατεψυγμένων λαχανικών όπου κυριαρχεί η «Μπάρμπα Στάθης» και παρουσιάζει υπερδιπλασιασμό της καθαρής της κερδοφορίας το 2022. 📍Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, ο τζίρος του 2022 ανήλθε 21,43 εκατ. ευρώ και παρουσίασε αύξηση κατά 12% περίπου σε σχέση με το κύκλο εργασιών του 2021 που ήταν 19,15 εκατ. ευρώ. 📍Η αύξηση των πωλήσεων οδήγησε στην άνοδο των κερδών εκμετάλλευσης στα 4,46 εκατ. ευρώ έναντι 3,96 εκατ. ευρώ το 2021. 📍Εντυπωσιακά είναι και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στη χρήση του 2022 που ανήλθαν σε 2.996.800 ευρώ έναντι 1.429.846 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Οπως και να έχει, για τον καταναλωτή που έχει στραφεί λόγω ακρίβειας στην συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας προφανώς σημαντικά τον τζίρο και τα κέρδη της «Αίνος», είναι ακατανόητο γιατί πρέπει να πληρώσει πρόστιμο επειδή πουλάει αισθητά φθηνότερα τον κατεψυγμένο αρακά, τα φασολάκια ή τις αγγινάρες της.

Αν δεν έχετε καταλάβει τί παίζει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα εξηγεί ωραιότατα ο κ.Παππάς

 


Ονομάζομαι Σοφία #Μητσοτάκη. Ειμαι η πιο κατάλληλη για τη θέση του Μanager στη #CVC, γιατι ο μπαμπάς μου ειναι ο ΠΡΘ της Ελλάδας.

 


Βομβαρδισμός – «μήνυμα» από τους Ρώσους στον Μητσοτάκη

 Βομβαρδισμός: Σοβαρές διευκρινίσεις οφείλει να δώσει η ελληνική πλευρά, μετά το πλήγμα της ρωσικής πλευράς στην Οδησσό, τη στιγμή που εκεί βρίσκονταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η υπόθεση έτυχε ερασιτεχνικού χειρισμού με βασική προτεραιότητα τα επικοινωνιακά οφέλη, με αποτέλεσμα να αποδεσμευθούν πληροφορίες που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε ελαφρά τη καρδία να δημοσιοποιηθούν, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο και τους δυο ηγέτες… Στον πόλεμο δεν νομιμοποιείται κανείς να “παίζει”, ενώ η νοοτροπία αντιμετώπισης των πάντων με επικοινωνιακούς όρους, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Η είδηση για την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Οδησσό, κυκλοφόρησε προτού φθάσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στην πόλη της Οδησσού. Πρόκειται, σε κάθε περίπτωση, για μια απερίσκεπτη συμπεριφορά που δεν λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα ενός πολέμου. Στην πραγματικότητα, αν ισχύουν όσα καταγράφονται στη συνέχεια, έθεσαν σε κίνδυνο και τους δυο ηγέτες.

Η κατάργηση των μετρητών χρημάτων

 


Η μη ισορροπημένη αναδιανομή των εισοδημάτων και τα χρέη παγκοσμίως, δημόσια και ιδιωτικά, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ – ενώ μία από τις διαστρεβλώσεις που προκάλεσε η πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι οι φούσκες στην αγορά ακινήτων και η εξ αυτής κερδοσκοπία στα ενοίκια – τα οποία  απορροφούν πλέον όλο και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της μεσαίας και κατώτερης εισοδηματικής τάξης.

«Κανείς δεν άγιασε στον τόπο του!»