ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αυτοί ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο-ταφόπλακα της πατρίδας μας!

Αυτοί ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο-ταφόπλακα της πατρίδας μας!

Το πραξικόπημα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την (οριακή) υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που βάζει οριστικά ταφόπλακα στο μέλλον της πατρίδας μας.

Παρότι ήρθε τελευταία στιγμή και ούτε πρόλαβαν να το διαβάσουν

Παρότι ολόκληρες κοινωνικές ομάδες διαλύονται και δεν συζήτησαν καν μαζί τους

Παρότι μπήκαν όλα σε 3 άρθρα

Παρότι Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε οτι το ΥΠΑΝ αρνήθηκε καν να παραλάβει την έκθεση του ΟΟΣΑ

Αυτοί έμειναν πιστοί στις εντολές των δανειστών, ακόμη κι αν χρειάστηκε να ακυρώσουν πραξικοπηματικά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γ. Στουρνάρα.

Αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο.

152 ΝΑΙ είπαν στο άρθρο για το γάλα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ο Νικήτας Κακλαμάνης ψήφισε "παρών").

151 ΝΑΙ είπαν στο άρθρο για τις τράπεζες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου που ψήφισε όχι και τον Απόστολο Κακλαμάνη που δήλωσε "παρών".

Κάποιοι που δε σταμάτησαν να κάνουν ηρωικές δηλώσεις (όπως οι Κασσής, Χαρακόπουλος) ψήφισαν δυνατά ΝΑΙ. ΝΑΙ ψήφισαν (αλοίμονο) και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης.

Από την διαδικασία απουσίαζαν ο Ανδρέας Ψυχάρης και η Άντζελα Γκερέκου οι οποίοι με επιστολή δήλωσαν πως αν παραβρίσκονταν θα ψήφιζαν «ναι». Και αυτοί.
Επίσης, ως διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ ερμηνεύεται και η απουσία του κ. Βασίλη Οικονόμου...
Ο Νικήτας Κακλαμάνης διεγράφη ήδη από τη Νέα Δημοκρατία "πληρώνοντας" το "παρών" στο άρθρο για το γάλα.

Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τι θα πράξει με τους Παπανδρέου, Απ. Κακλαμάνη;

Μπορεί, λοιπόν, το πολυνομοσχέδιο να πέρασε αλλά για ακόμη μία φορά η συγκυβέρνηση κατάλαβε στο πετσί της ότι δεν έχει μέλλον.

Τα "μαξιλαράκια" τελειώνουν. Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Και ο λαός θα μιλήσει...

Οι ημέρες τους είναι ήδη μετρημένες. Και το ξέρουν. Για αυτό βιάζονται να εκπληρώσουν ΟΛΕΣ τις εντολές των δανειστών.

Πλέον, όμως, ο ελληνικός λαός είναι πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Το ΧΩΝΙ κάλυψε όλες τις εξελίξεις αυτής της ιστορικής όσο και θλιβερής για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ημέρας

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο καυγάς του γιου του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή!

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο καυγάς του γιου του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή!
Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στη Βουλή. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει οδηγήσει τον τόπο σε πρωτοφανή κατρακύλα.
  Δεν φτάνει που το βίντεο της κρυφής κάμερας που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κασιδιάρης δείχνει -σε κάθε καλόπιστο θεατή- την απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να μπουν στη φυλακή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για να πάρει ψήφους η ΝΔ, όπως παραδέχεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και δεξί χέρι του Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος (στον κοινό νου δεν μένει καμία αμφιβολία από το συγκεκριμένο βίντεο ότι περί αυτού πρόκειται).
Δεν φτάνει αυτό. Αμέσως μετά, ο γιος Μπαλτάκος επιτίθεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και χτυπά με μπουνιές όπως καταγγέλλεται στο βιντεο που φέρνουν στη δημοσιότητα τα Παραπολιτικά, ενώ ακούγονται αδιανόητες βρισιές όπως "μουνόπανα" και ακούμε αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι τους έβρισε μανάδες, πατεράδες και σπίτια.
Ο υιός Μπαλτάκος ήταν στο γραφείο του πατέρα του την ώρα που έσκασε η βόμβα με την συνομιλία με τον Κασιδιάρη. Ο νεαρός που είναι αξιωματικός του Λιμενικού και έχει υπηρετήσει στα ΟΥΚ μπούκαρε στα γραφεία του κόμματος και άρχισε να φωνάζει "Πουσταράδες , γαμιολ.... την στήσατε στον πατέρα μου". Εκείνη την ώρα βγήκε έξω ο Ματθαιόπουλος και μόλις τον είδε ο Μπαλτάκος του έριξε μια πολύ δυνατή κλωτσιά και άρχισε να πέφτει το πολύ ξύλο, αφού όσοι ήταν μέσα στα γραφεία βγήκαν έξω και έγινε χαμός
Και, μετά από αυτά, το φρουραρχείο της Βουλής όχι μόνο δεν παρέλαβε τη μήνυση Κασιδιάρη κατά υιού Μπαλτάκου, αλλά φυγάδευσε και τον υιό από τη Βουλή. Κι ύστερα μας λένε ότι αυτό το πράγμα δεν είναι χούντα...

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πέφτει η κυβέρνηση

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πέφτει η κυβέρνηση

Από την κρυφή κάμερα Κασιδιάρη πρέπει να κρατήσουμε 3 σημαντικά σημεία:


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ 1
Ο Μπαλτάκος αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς εξαγριώθηκε με τους υπουργούς του, Δένδια και Αθανασίου, γιατί μία μέρα πριν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη (2 Οκτωβρίου 2013), ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στην Αμερική και έδινε λόγο στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο! Στο οπτικοακουστικό υλικό ο Μπαλτάκος λέει για τον Σαμαρά: «Πήρε τους άλλους δύο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια».
Το ΧΩΝΙ: Οι ημερομηνίες επιβεβαιώνονται. Αυτό που αναφέρεται είναι γεγονός. Στις 2 Οκτωβρίου, ο Κασιδιάρης παρέμεινε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε Παναγιώταρο και Μίχο. Την προηγούμενη μέρα όντως ο Σαμαράς βρισκόταν στις ΗΠΑ για να συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ! (αυτό μας έλεγαν τα κανάλια).
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ 2
Ο Μπαλτάκος αποκαλύπτει ότι οι ανακριτές άφησαν τότε τους 3 της Χρυσής Αυγής διότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για την προφυλάκισή τους! Συγκεκριμένα, λέει: «Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο! Κανένα!». Και όταν ο Κασιδιάρης τον ρωτάει για τους άλλους (εννοεί και τον αρχηγό του Μιχαλολιάκο), τότε το δεξί χέρι του Σαμαρά, Μπαλτάκος, αφήνει να εννοηθεί ότι τότε είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα! Συγκεκριμένα, ο διάλογος είναι:

Κασιδιάρης: Ούτε για τους άλλους είχε όμως. (εννοεί στοιχεία)
Μπαλτάκος: Μπα, με τους άλλους ήτανε. (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας)
Κασιδιάρης: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
Μπαλτάκος: Και οι δύο
Κασιδιάρης: Δένδιας, Αθανασίου;
Μπαλτάκος: Ποιος άλλος να το κάνει;
Το ΧΩΝΙ: Τα σχόλια περιττεύουν. Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και δεξί χέρι (και προσωπική επιλογή) του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ στη δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση! «Φέρεται» να ομολογεί. κατά το ορθότερον!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ 3
Ο Μπαλτάκος «φέρεται», επίσης, να ομολογεί ξεκάθαρα ότι όλα αυτά είναι μεθόδευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γιατί «φοβάται για τον εαυτό του» και επειδή η Χρυσή Αυγή «του κόβει απ' το να έχει προβάδισμα απ' το ΣΥΡΙΖΑ». Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός (πιο αποκαλυπτικός δεν γίνεται) ανάμεσα στους δύο:
Κασιδιάρης: Και επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
Μπαλτάκος: Τον πούστη. απίστευτο πράγμα, απίστευτο
Το ΧΩΝΙ: Δεν θα σχολιάσουμε τη φράση «τον πούστη.. απίστευτο πράγμα, απίστευτο». Το σίγουρο είναι ότι δεν εκφράζει σεξουαλική προτίμηση αλλά πολιτική ιδιότητα. Έτσι χρησιμοποίησε τον όρο ο Μπαλτάκος, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, για τον ίδιο τον Σαμαρά! Αυτός που τον ξέρει όσο κανείς, αυτός που τον υπηρετεί πιστά, αυτός που είναι το θεσμικό δεξί του χέρι.

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ότι ο Σαμαράς θέλει να βάλει φυλακή τη Χρυσή Αυγή για τις εκλογές! Για να κρατήσει την εξουσία! Βάζει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό ομολογεί το δεξί του χέρι. ΔΕΝ 
ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΟ;;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;
Ας το σκεφτούν οι ψηφοφόροι τους. Και ας το σκεφτούμε όλοι μας.

Τι λέει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη


Τι λέει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη


Σεισμός μαμούθ 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή – 6 νεκροί, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι

Σεισμός μαμούθ 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή - Τουλάχιστον 5 νεκροί, φόβοι για καταστροφικό τσουνάμι
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) έπληξε τη Χιλή με επίκεντρο που εντοπίζεται στα βόρεια της χώρας κοντά στην πόλη Ικουίκουε στα σύνορα με το Περού. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από τελευταία ενημέρωση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι 2 μέτρων που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή και είχε επίκεντρο περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της μεταλλευτικού λιμανιού Ικουίκουε κοντά στα σύνορα του Περού .
Το ναυτικό της Χιλής, ανακοίνωσε επίσης ότι το πρώτο κύμα του τσουνάμι έπληξε τις ακτές εντός 45 λεπτών από την στιγμή του σεισμού. Οι αρχές εκκένωσαν μέρος της ακτής, καθώς προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για ολόκληρη την ακτή της Λατινικής Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εξ αιτίας του μεγάλου μεγέθους του σεισμού το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι οι ακτές του Περού, του Ισημερινού, της Κολομβίας, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα και της Νικαράγουα, είναι σε κίνδυνο.
Σεισμός μαμούθ 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή - Τουλάχιστον 5 νεκροί, φόβοι για καταστροφικό τσουνάμι
«Ένας σεισμός αυτού του μεγέθους έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα καταστροφικό τσουνάμι που μπορεί να χτυπήσει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και πιο απομακρυσμένες ακτές μέσα σε λίγες ώρες », ανέφερε η ανακοίνωση του κέντρου προειδοποίησης για τσουνάμι. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Χαβάη οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των τσουνάμι μετά από σεισμικές δονήσεις δημιουργήθηκε παλιρροϊκό κύμα ύψους 2,11 μέτρων. Η Χιλή είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού και απο τους μεγαλύτερους στην παραγωγή λιθίου, αλλά βασικές επιχειρήσεις στον τομέα εξόρυξης, ανακοίνωσαν ότι οι υποδομές τους δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές ώστε να αναστείλουν τις εργασίες τους.
Το κέντρο εκτάκτων αναγκών της Χιλής, ανακοίνωσε ότι υπήρξαν κατολισθήσεις σε ορισμένους δρόμους και αυτοκινητόδρομους που δυσκολεύουν την κυκλοφορία αλλά δεν έχει αναφορές για θανάτους ή τραυματισμούς. Οι αρχές στη Χιλή αλλά και στο Περού ζήτησαν την εκκένωση παράκτιων περιοχών. «Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε απολύτως ομαλά» δήλωσε ο δήμαρχος της Αντοφαγκάστα, μιας πόλης 600.000 κατοίκων περίπου 1.850 χιλιόμετρα στα βόρεια του Σαντιάγκο.
Οι αρχές στο Περού προχώρησαν στην εκκένωση των κοινοτήτων στη νότια παράκτια περιοχή της Ίκα μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ακτές μας και να προετοιμαστούμε», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε τον κόσμο μας από το ψηλότερο σημείο του, το Εβερεστ, στις 29 Μαΐου 1953. Τη συνέντευξη που αναδημοσιεύουμε μας την παραχώρησε για το τεύχος 23 (Μάρτιος '05) –μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι ήταν η ακροτελεύτια μαρτυρία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, πριν βρεθεί μόνιμα στους ουρανούς...

Sir Edmund Hillary
Κείμενο: Τάκης Τσιρτσώνης

Ποιο ήταν το κρίσιμο εκείνο χαρακτηριστικό που έκανε τη δική σας αποστολή στο Εβερεστ να ξεχωρίζει απ' όλες τις προηγούμενες;

Θα έλεγα πως ήταν η πολύ καλή επιλογή των μελών της, το ότι περιλάμβανε στις τάξεις της κάποιους από τους καλύτερους ορειβάτες του κόσμου. Από τεχνικής άποψης, θα έλεγα πως επίσης σημαντικό ήταν το γεγονός ότι δώσαμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη σημασία στο ζήτημα της αναπλήρωσης των υγρών του οργανισμού.

Πιστεύετε πως ήταν κατά μια έννοια καθορισμένο από τη μοίρα να ανεβείτε εσείς και ο Tenzing Norgay (σ.σ. ο Νεπαλέζος οδηγός του) πρώτοι στην κορυφή;

Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, μια άλλη αποστολή είχε φτάσει μόλις 100 μέτρα από την κορυφή... Προτιμώ να σκέφτομαι πως ήμασταν οι κατάλληλοι άνθρωποι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Από το 1953 μέχρι σήμερα, στο Εβερεστ έχουν ανεβεί 1.200 και πλέον άνθρωποι. Τι σκέφτεστε, αλήθεια, κάθε φορά που ακούτε την είδηση για μία ακόμη επιτυχημένη αποστολή;

Τίποτε ιδιαίτερο. Δεν με ενοχλεί, αν αυτό εννοείτε. Ημασταν οι πρώτοι που το επιτύχαμε, και αυτό είναι που τελικά έχει σημασία.

Οταν σε ηλικία 33 ετών φτάνει κανείς στην κορυφή του κόσμου, ποια πρόκληση αλήθεια απομένει για το υπόλοιπο της ζωής του;

Κάθε βουνό αποτελεί και μια διαφορετικού τύπου πρόκληση, και κάθε κορυφή σού χαρίζει και μια διαφορετικού τύπου ικανοποίηση. Είτε είναι τα Ιμαλάια είτε οι Αλπεις της Νέας Ζηλανδίας. Η ικανοποίηση που εισπράττεις είναι αυτή του ανθρώπου που πέτυχε το στόχο του. Προσωπικά, μετά το Εβερεστ ανέβηκα κι άλλες φορές στα Ιμαλάια, ήμουν επικεφαλής μιας αποστολής στην Ανταρκτική, ταξίδεψα σε όλη σχεδόν τη γη. Στιγμή δεν ένιωσα πως μου τελείωσαν οι προκλήσεις.

Εργαστήκατε για χρόνια ως μελισσοκόμος. Εχετε ποτέ αναρωτηθεί κατά πόσον η ενασχόλησή σας με τις μέλισσες –οι οποίες φημίζονται για την οργάνωση και την αφοσίωσή τους στο στόχο τους– σας δίδαξε κάτι ως ορειβάτη;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι. Το σίγουρο είναι πως, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση ως μελισσοκόμος, απέκτησα από πολύ μικρός μεγαλύτερη σωματική δύναμη από τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου.

Τι σας έλεγαν, αλήθεια, οι γονείς σας, οι φίλοι σας αφότου τους ανακοινώσατε πως σκοπεύατε να ασχοληθείτε με την ορειβασία;

Ξέρετε, ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που μιλάει πολύ. Στην πραγματικότητα, δεν τους το ανακοίνωσα ποτέ ούτε τους ρώτησα. Είδα, θυμάμαι, για πρώτη φορά χιόνι σε ηλικία 16 ετών, όταν ανεβήκαμε με κάποιους φίλους στις Αλπεις της Νέας Ζηλανδίας για σκι. Η εκδρομή εκείνη ήταν που ξύπνησε μέσα μου τον πόθο για τα βουνά.

Εκείνο το πρωινό της 29ης Μαΐου του 1953 σταθήκατε στη βάση του περίφημου –ύψους 15 μέτρων– απότομου βράχου, του τελευταίου εμποδίου σας προς την κορυφή του Εβερεστ. Θυμάστε τι σκεφτήκατε εκείνη τη στιγμή;

Τίποτε ιδιαίτερο. Πήρα απλώς στα χέρια μου τα ορειβατικά εργαλεία και χάραξα το δρόμο μου προς την κορυφή, τη διαδρομή που μέχρι σήμερα ονομάζεται Hillary Steps.

Κάτι που και σήμερα πολλοί επισημαίνουν με έκπληξη είναι πως δεν υπάρχει καμία δική σας φωτογραφία από την κορυφή, παρά μόνον της ίδιας της κορυφής. Σαν να μην νιώσατε την ανάγκη να κρατήσετε ούτε καν ένα προσωπικό ενθύμιο...

Ετσι είναι. Ισως αν ο Tenzing με τραβούσε μια φωτογραφία...

Δεν μετανιώσατε ποτέ που δεν ξοδέψατε ένα κλικ για τον εαυτό σας;

Δεν μετανιώνω ποτέ, γενικά. Στο κάτω κάτω, όλος ο κόσμος ξέρει πως ήμουν εκεί. Γιατί να στεναχωριέμαι;

Μια τελευταία ερώτηση: Εχετε, αλήθεια, συναντήσει τα τελευταία 50 χρόνια κάποιον ο οποίος να μην σας έχει ρωτήσει για το Εβερεστ στα πρώτα πέντε λεπτά της συζήτησής σας;

Οχι!

Δημοσιεύτηκε στο HOMME, τεύχος 83 – Νοέμβριος 2010.
  • Sir Edmund Hillary
  • Sir Edmund Hillary

Τι λένε τα social media για το βίντεο που «καίει» τον Σαμαρά – Φωτιά έχει πάρει το Twitter!

Μπαλτάκος: Είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα έτσι θα πεθάνω
Χαμός έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τον Ηλία Κασιδιάρη που «καίει» τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παγίδεψε τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο βάζοντας κρυφή κάμερα και καταγράφοντας της συνομιλία τους στην κουβέντα σχετικά με την υπόθεση συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ο κ. Μπαλτάκος ακούγεται να λέει ότι ο Αντώνης Σαμαράς ένοιωσε «σοκ και δέος» όταν έμαθε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν προφυλακίστηκε και μάλιστα τονίζει ότι πήρε τους κυρίους Αθανασίου και Δένδια και τους έβρισε επειδή «ξεφτιλίστηκε» στην Αμερική όταν είχε πει τότε σε ομιλία του πως η κυβέρνηση βάζει φυλακή την Χρυσή Αυγή.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;

Ακούγεται πολύ έντονα και πολύ συγκεκριμένα ότι το 4ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης 
θα μετεστεγαστεί από τον Σεπτέμβριο στο Βατάν...... (ΕΔΩ), στα "βιοκλιματικά" σχολεία 
των Χιονίδη-Μηλιώτη......(ΕΔΩ).
Δεν πρέπει να γίνει συζήτηση προκλογικά για το θέμα της μετεστέγασης του τελευταίου 
σχολείου του κέντρου;
Δεν πρέπει να γίνει συζήτηση προεκλογικά για το θέμα της χρήσης του πολύτιμου και
 ιστορικού αυτού κτιρίου;
Δεν πρέπει να γίνει συζήτηση προεκλογικά για το αν πρέπει να κλείνουν σχολεία για
 να ανοίγουν μπουτικ εσωρούχων;
Τελικά ενδιαφέρεται κανείς να πάρει τον Δήμο από τον Χιονίδη ή πάλι σικέ είναι
 ο "αγώνας";


http://en-olympo.blogspot.gr/2014/04/4.html

Επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ









Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης  Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.  Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον  Πανοσιολογιότατο  Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.



Το νέο  Μητροπολίτη υποδέχθηκε θερμά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- παρουσία και των συνεργατών της - και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στο έργο του. Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου τον συνεχάρη για το αξίωμα, εξέφρασε τη στήριξή της στην  πολυσήμαντη  –όπως τη χαρακτήρισε-  πνευματική αποστολή που αναλαμβάνει και  τον διαβεβαίωσε  ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα είναι στη διάθεσή του με τον προσφορότερο τρόπο.

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη μνημονίου ενεργειών για την τόνωση του θρησκευτικού-προσκύνηματικού τουρισμού και συζήτησε με τον Μητροπολίτη για την προβολή  των θρησκευτικών μνημείων της Πιερίας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.


Η Σοφία Μαυρίδου προσέφερε στο Μητροπολίτη ένα καλάθι με αντιπροσωπευτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα της Πιερικής γης καθώς και ένα βιβλίο για τον Όλυμπο και την Ορεινή Πιερία, ενώ ενημέρωσε για την ιστορία της περιοχής, τα ήθη-έθιμα του τόπου, τους προορισμούς, τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του νομού αλλά και για τη φιλοξενία, το χαμόγελο και τη ζεστασιά των κατοίκων της Πιερίας. Από την πλευρά του ο νέος Μητροπολίτης αντιπροσέφερε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ένα αναμνηστικό δώρο από την Ι.Μητρόπολη και της ευχήθηκε να έχει υγεία και επιτυχίες στα καθήκοντα που επιτελεί.



Ο Σεβασμιότατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκινημένος στη ζεστή τελετή ενθρόνισής του, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε με εκδηλώσεις αγάπης, σεβασμού και ενθουσιασμού  και δεσμεύτηκε ότι με όλες του τις δυνάμεις και με την ευλογία του Θεού,  θα προσφέρει και θα  συμβάλει στη  διάδοση του λόγου  του Κυρίου με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και με  γνώμονα τη  σύσφιξη των σχέσεων Εκκλησίας – ποιμνίου, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει το έργο της Μητρόπολης  για το καλό τόσο της Εκκλησίας όσο και της τοπικής κοινωνίας.



Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  σύσσωμοι οι εργαζόμενοι καλωσόρισαν το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος  συνομίλησε μαζί τους και τους έδωσε τις πατρικές ευχές του για υγεία και χρηστή εκτέλεση του λειτουργήματος τους, τονίζοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό τους,  συμπαραστάτης και σύμμαχος στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Πιερίας εκπροσωπώντας τους υπαλλήλους αντευχήθηκε στον Σεβασμιότατο Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο υγεία και καλή δύναμη στο νέο ποιμαντορικό του έργο.






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το μεσημέρι της Δευτέρας, 31 Μαρτίου 2014, κατέφτασαν στο Δημαρχείο Κατερίνης αντιπροσωπείες του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.», με σκοπό να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της κατεδάφισης της αερογέφυρας του Κορινού. Στην «τεχνική αυτή συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, καθώς οι αντιπροσωπείες απαρτίζονταν από μηχανικούς τόσο του υπουργείου, όσο και της ανάδοχης εταιρείας, παρίστατο και ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του. Ο Μητροπολίτης πήρε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της κατεδάφισης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να χτίζουμε δρόμους και όχι να τους γκρεμίζουμε». 

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο βουλευτής Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέθεσε λεπτομερώς στις αντιπροσωπείες του υπουργείου και της ανάδοχης εταιρείας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατεδάφιση της αερογέφυρας του Κορινού. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα του Δ.Δ. Κορινού, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνολικά». «Το σημαντικότερο όλων είναι να μην απομονωθεί η περιοχή, καθώς ο Κορινός, όπως και το Αιγίνιο, αποτελούν νευραλγικά σημεία της Πιερίας», συνέχισε.

Στη συνάντηση αυτή είχαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι παρουσίασαν λεπτομερώς τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Κορινού σε περίπτωση απομόνωσής τους, ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και κυρίως εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, ενώ οι απεσταλμένοι μηχανικοί από το Υπουργείο και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.» επέμεναν στην άποψη πως «η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί, διότι βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση», ωστόσο όμως παραδέχτηκαν πως «επιδέχεται διορθώσεων που θα μπορούσαν να επιμηκύνουν τη ζωή της».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε ερώτησή της στους απεσταλμένους μηχανικούς, αν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση, στην οποία έδωσαν την απαιτούμενη αναβολή, δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση, καθώς η ίδια τόνισε «πως αν έχει υπάρξει αναβολή ή αναστολή κάποιου έργου στο παρελθόν, τότε στοιχειοθετείται να ξαναϋπάρξει και για την περίπτωση της αερογέφυρας του Κορινού.» Σε δεύτερη ερώτηση που απηύθυνε η κα Μαυρίδου, για το αν θα μπορούσαν να προσυπογράψουν σε υπόμνημα που θα τους σταλεί, να αυξηθούν οι πόροι μας σε περίπτωση που όντως κατεδαφιστεί η αερογέφυρα, όσον αφορά τη συντήρηση οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς τους, διότι είναι αυτονόητο ότι θα επιβαρυνθεί, οι απεσταλμένοι μηχανικοί απάντησαν πως «κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο».


Η σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κατερίνης έληξε με την υπόσχεση, πως το ζήτημα θα εξεταστεί ενδελεχώς εντός της εβδομάδας, τόσο από το Υπουργείο, όσο και από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.». 

-Εξετάσεις Υποψηφίων για την Απόκτηση Πτυχίου ''Ραδιοερασιτέχνη''

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξετάσεις Υποψηφίων για την Απόκτηση Πτυχίου ΄΄Ραδιοερασιτέχνη΄΄


Από τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνεται ότι στις  09 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τη χορήγηση ΄΄Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη ΄΄ . Χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων ορίζεται η Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών (Ν.Δίκα 15)  αίθουσα γραπτών εξετάσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351353111 κ. Σαμαρά Νικόλαο, όλες τις εργάσιμες ημέρες και από 08.00 έως 13.30. 

Ανάρτηση προσωρινής κατάστασης δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων της δράσης 2.3(β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                 Κατερίνη, 01-04-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                       Αρ. Πρωτ.: ΔΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής


Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40

Ταχ. Κώδικας: 60100

Πληροφορίες: Σ. Θεοδωρίδου

Τηλέφωνο: 2351351257

FAX: 2351351111

EMAIL: u13113@minagric.gr




Ανάρτηση προσωρινής  κατάστασης δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων της δράσης 2.3(β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013
Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η προσωρινή κατάσταση δικαιούχων της δράσης 2.3(β)  «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων».
 Οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν ένσταση επί των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης μέχρι και τις 14-4-2014 στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351257.




Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

«Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: " Δεν θα μπω στην λογική της κοκορομαχίας που έχει στηθεί ανάμεσα στα στελέχη της διασπασμένης παράταξης"»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 Την πρόθεσή του ν' απέχει συνειδητά από την  στείρα αντιπαράθεση, η οποία αναπτύχθηκε  μεταξύ των ανθυποψηφίων του καθαρά για  λόγους εντυπώσεων , εξέφρασε  ο υποψήφιος  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Μάρκος Μπόλαρης. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γρηγόρη Θωματίκου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι TVS, για το αν θα αλλάξει στρατηγική και αν σκοπεύει να επιτεθεί αργότερα, ο κ. Μπόλαρης είπε χαρακτηριστικά  "έχει στηθεί μία κοκορομαχία ανάμεσα στα στελέχη μίας πρώην ενιαίας παράταξης, οι οποίοι περιφέρονται ανά την Περιφέρεια αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της κοκορομαχίας χωρίς να έχει κατατεθεί καμία πρόταση, καμία αγωνία, κανένα σχέδιο, αλλά μόνο καυχησιολογίες, πιστεύετε ότι αυτό είναι περιφερειακές εκλογές;"
 Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας πως "Εμείς δεν είμαστε  στη διαδικασία των περιφερειακών εκλογών για να μπούμε σε καβγά τέτοιου επιπέδου, αλλά για να πούμε πως εδώ επικρατεί μία λογική επαρχίας της Αθήνας, εξάρτησης από τα Υπουργεία και τα κόμματα. Ενώ από την άλλη πλευρά, έχουμε την ευρωπαϊκή προσέγγιση μιας άλλης Περιφέρειας, που καταλαβαίνει τις δυνατότητες του τόπου, ξέρει τους ανθρώπους του τόπου και αναδεικνύει αυτό το πολυτελές ανθρώπινο δυναμικό, με τη γνώση, με τη θέληση και τη δυνατότητα να υπηρετήσει, με τον ορίζοντα ο οποίος λέει ότι πάω και διεκδικώ περιφερειακά προγράμματα στην Επιτροπή Περιφερειών, πάω και αναζητώ θέση στα προγράμματα τα οποία έχει προτείνει τομεακά η Ευρωπαϊκή Ένωση και φέρνω χρήματα στον τόπο. Και έτσι στηρίζω τα νέα παιδιά, τα οποία έντρομα μας κοιτούν στα μάτια, βλέπουν κοκορομαχίες και καβγάδες άνευ αντικειμένου, και λένε «αυτοί δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν, την τσάντα στην πλάτη και στο εξωτερικό να βρούμε δουλειά»."
 Ο κ. Μπόλαρης κατέληξε τονίζοντας ότι ''Σε αυτή λοιπόν τη λογική δεν θα πάρω μέρος. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε άλλη πρόταση, η οποία έχει χαρακτηριστικά περιφερειακής ανάπτυξης, ευρωπαϊκών πολιτικών, πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής, αναδιάρθωσης των υπηρεσιών για να υπηρετηθεί ο πολίτης, ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει αυτή η εξαιρετικά πλούσια Περιφέρεια αλλά βέβαια και των γεωστρατηγικών ζητημάτων αυτής της Περιφέρειας. Αυτήν την πρόταση ήρθαμε να υπηρετήσουμε. Δεν ερχόμαστε για να μπούμε στη λογική του άρχω της Περιφέρειας και θα είμαι ο Περιφερειάρχης. Δεν έχει ανάγκη από αυτά ο τόπος. Ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που καταλαβαίνουμε την ένταση της κρίσης, το μέγεθος των προβλημάτων, τα αδιέξοδα των πολιτών και θέλουμε να υπηρετήσουμε. Με αυτήν τη λογική προσερχόμαστε στις εκλογές, να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους πολίτες σε ώρα κρίσης." 

Τα πλάνα από την εκπομπή μπορείτε να τα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=oN6rD4SLSdQ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 38 
ΤΗΛ. 2310275142
           2310275340 


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

ΒΟΜΒΑ ΜΕΤΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ! ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΡΕΜΑΤΩΝ!
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ! ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ;
 
ΒΛ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ LINK:
 

Το πρόγραμμα των αγώνων της Β Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη

Πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΜ και η ομάδα των νεανίδων του Πιερικού Αρχελάου



ΜΕ ΤΖITΖΙΚΩΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 



    
     Με τον Τζιτζικώστα θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας ο πρόεδρος του... 

εμπορικού συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας.


LET’S DO IT, GREECE: ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ



   Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλωσορίζει την άνοιξη με την οργάνωση και πραγματοποίηση εθελοντικού καθαρισμού και ποδηλατοβόλτας στα πλαίσια της καμπάνιας Let’s Do It, Greece που διοργανώνεται για 3η χρονιά.

Το Let’s Do It αποτελεί την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικης ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Φέτος, την Κυριακή 6 Απριλίου, συντονίζονται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά.

Στα πλαίσια του Let’s Do It, διοργανώνεται την Κυριακή 6 Απριλίου εθελοντικός καθαρισμός στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας ώστε να χαρούμε την επαφή με την φύση και να συμβάλλουμε όλοι στην διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος. Η Ποδηλατική Από-Δραση προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους της, σχολεία, συλλόγους και κάθε μεμονωμένο εθελοντή να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

Οι συχνές ποδηλατοβόλτες μας στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας μας φέρνουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα σκουπιδιών και μπάζων που συγκεντρώνονται σε αυτή την

όαση δροσιάς για φυσιολάτρες, ποδηλάτες και οικογένειες του νομού. Η Ποδηλατική Από-Δραση έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν καθαρισμούς στο Πλατανόδασος αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.

Ομάδα ποδηλατών θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας στις 11:30 (ώρα προσέλευσης 11:15) ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να μας συναντήσουν απευθείας στο πλατανόδασος στις 12:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά (podilatikiapodrasi@gmail.com) ή τηλεφωνικά στο

6973735435.

Εκ του Δ.Σ.

Οριστικό! Ποιοι γλιτώνουν την προκαταβολή φόρου, τί γίνεται με τα ανείσπρακτα ενοίκια και την "αυτοπεραίωση"


Οριστικό! Ποιοι γλιτώνουν την προκαταβολή φόρου, τί γίνεται με τα ανείσπρακτα ενοίκια και την  αυτοπεραίωση
Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα στα «ψιλά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τους φορολογουμένους που αποκτούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα και κινητές αξίες, ενώ διατηρείται η απαλλαγή αυτή για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Η προκαταβολή φόρου 55% θα επιβάλλεται μόνο στα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή στα κέρδη από την άσκηση επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος και στα γεωργικά εισοδήματα, τα οποία αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2014.
2. Παρατείνεται και για το έτος 2013 η διάταξη που προβλέπει ότι ειδικά για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος, σε έτος μεταγενέστερο, χρόνος απόκτησής τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξης, υπό την προϋπόθεση ότι οι αποδοχές αυτές αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο για την ανωτέρω διαχειριστική χρήση.
3. Παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να εκχωρήσουν στο Δημόσιο τα μισθώματα που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους. Η επαναφορά της διάταξης αυτής ισχύει μόνο για τα ανείσπρακτα μισθώματα του έτους 2013, ώστε στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι ιδιοκτήτες να μην πληρώσουν φόρο για τα μη αποκτηθέντα αυτά εισοδήματα.
4. Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014 ο χρόνος υποβολής δήλωσης και απόδοσης παρακρατούμενων φόρων για τα εισοδήματα του μηνός Ιανουαρίου του 2014.
5. Δεν προσμετράται στο καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολύτεκνων, το οποίο ανέρχεται σε 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας.
6. Απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013.
7. Εξαιρούνται από την παρακράτηση φόρου 20% οι αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, οι αμοιβές διοίκησης, οι αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες που δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.
8. Εξαιρούνται από την παρακράτηση φόρου 15% οι τόκοι από ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που αποκτούν ξένες εταιρείες και λοιπά ξένα νομικά πρόσωπα.

Τελική ρύθμιση: Ποιοι γλιτώνουν και ποιοι πληρώνουν το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα


Τελική ρύθμιση: Ποιοι γλιτώνουν και ποιοι πληρώνουν το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα
Ανάσα στην κτηματαγορά η οποία έχει παγώσει από τις αρχές του χρόνου εξαιτίας της εκκρεμότητας με το φόρο υπεραξίας αναμένεται να δώσουν οι τελικές διευκρινήσεις για την επιβολή του φόρου. Ο φόρος υπεραξίας γίνεται πλέον ηπιότερος, ενώ το αφορολόγητο όριο των 25.000 ευρώ ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι το ακίνητο έχει διακρατηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση:
1. Θα απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας 15% όσοι φορολογούμενοι μεταβιβάζουν ακίνητα που είχαν αποκτήσει πριν από το 1995.
2. Για τον υπολογισμό του φόρου η τιμή κτήσης, ανάλογα με τον τρόπο απόκτησης του ακίνητου, θα προσδιορίζεται ως εξής:
- Αγορά: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη το τίμημα ή η αξία του ανταλλάγματος, όπως προκύπτει από το οικείο συμβόλαιο.
- Κληρονομιά, δωρεά, γονική παροχή: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη η αξία βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής.
- Σε κάθε άλλη περίπτωση, η τιμή κτήσης θα υπολογίζεται ως εξής: Από την τιμή μεταβίβασης επί τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚατ) του έτους κτήσης, διά του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου της μεταβίβασης έτους. Ως ΔΤΚατ νοείται ο μέσος Δείκτης Τιμών Κατοικιών Αστικών Περιοχών της περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους, όπως ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
3. Ως χρόνος κτήσης θα θεωρείται ο χρόνος απόκτησης ποσοστού τουλάχιστον 75% του μεταβιβαζόμενου δικαιώματος επί της ακίνητης περιουσίας.
- Επί χρησικτησίας, ως χρόνος κτήσης θεωρείται η αντίστοιχη ημερομηνία του εικοστού πρώτου έτους, πριν από το χρόνο της μεταβίβασης.
- Επί μεταβίβασης κτίσματος που ανεγέρθηκε, με αυτεπιστασία ή με βάση το σύστημα της αντιπαροχής, ως χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος μετά την παρέλευση πέντε ετών από την ημερομηνία έκδοσης ή δύο ετών από την ημερομηνία ανανέωσης της οικοδομικής άδειας ανέγερσης, εκτός εάν η μεταβίβαση γίνεται εντός των παραπάνω προθεσμιών.
- Επί πολεοδομικής τακτοποίησης εξ ολοκλήρου αυθαίρετης κατασκευής, ως χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος που δηλώνεται ως χρόνος ανέγερσης και πιστοποιείται από το μηχανικό στη σχετική αίτηση τακτοποίησης,
- Επί πολεοδομικής τακτοποίησης μερικώς αυθαίρετης κατασκευής, ως χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος κτήσης του νόμιμου κτίσματος.
  1. Ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου που μεταβιβάζεται, καθιερώνονται συντελεστές απομείωσης της αξίας οι οποίοι κλιμακώνονται με βάση τα χρόνια ιδιοκτησίας του ακινήτου. Για ακίνητα που έχουν μείνει στην κατοχή του ιδιοκτήτη για περισσότερα από 26 χρόνια ο συντελεστής απομείωσης φτάνει στο 60%. Στην περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου που έχει αποκτηθεί από τον πωλητή στο χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 1995 έως 31 Δεκεμβρίου 2002, ο συντελεστής απομείωσης προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 20% καθώς πολλαπλασιάζεται με 0,8. 5. Σε κάθε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου που υπόκειται σε φόρο υπεραξίας, ο συμβολαιογράφος υποχρεούται: - Να ελέγχει και να βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης φόρου υπεραξίας ακινήτου, την οποία υποβάλλει ο πωλητής. Ωστόσο, δεν έχει ευθύνη για όσα στοιχεία δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του και δεν περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο που συντάσσει. - Να αποδίδει στο Δημόσιο τον φόρο υπεραξίας με τραπεζική επιταγή σε διαταγή του ελληνικού δημοσίου, εντός 5 εργασίμων ημερών από την υπογραφή του συμβολαίου.
    Μαρία Βουργάνα

Έχει βουλώσει η μύτη της – 10 λόγοι που μια γυναίκα λέει ΟΧΙ σε στοματικό έρωτα

stomatiko-570
Τα προκαταρκτικά στο σεξ είναι ένα μεγάλο ζήτημα συζήτησης μεταξύ του ζευγαριού και το βασικότερο πρόβλημα προκύπτει όταν τα πράγματα φτάνουν στο στοματικό σεξ. Εκεί συνήθως η γυναίκα είναι αυτή που είναι ριγμένη και ο άντρας θέλει πάντα να είναι ο ευνοημένος. 

Αναστολή των πλειστηριασμών…λόγω εκλογών

CB104955
Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.
Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014.
Ακόμη, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.

Φωτιά και στα «αποκαϊδια» του ΠΑΣΟΚ έβαλε ο Παπανδρέου – Κεγκέρογλου: Το έπαιξε μάγκας

Vasilis Kegeroglou-570
Αναταραχή προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το θέμα της στάσης που τήρησαν στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης, το οποίο έθεσε, «προεισαγωγικά» ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας.
Οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησαν να μη συζητηθεί το θέμα διότι, όπως είπε ο κ. Μωραΐτης «διχάζει το κόμμα και την παράταξη». Η ένσταση δεν έγινε δεκτή και η συζήτηση συνεχίστηκε με τις παρεμβάσεις των υφυπουργών Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, η παρουσία των οποίων θεωρήθηκε «ύποπτη» από τους δυο βουλευτές, καθώς, όπως φέρονται να σημείωσαν, δεν συνηθίζεται η παρουσία μελών της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου, η σύνθεση του οποίου δεν είναι, πάντως, συγκεκριμένη και συνήθως μετέχουν όσοι βουλευτές επιθυμούν.
Ο κ. Ρήγας, εισάγοντας το θέμα, έκανε αποτίμηση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην προχθεσινή συζήτηση και η τοποθέτησή του χαρακτηρίσθηκε «καλή» από την πλευρά των κκ Μωραΐτη και Τριαντάφυλλου. Αφού τόνισε ότι δόθηκε με επιτυχία μια ακόμα κοινοβουλευτική μάχη, αναφέρθηκε στους κ.κ. Παπανδρέου και Κακλαμάνη, λέγοντας ότι οι δύο συνάδελφοι, που δεν είναι τυχαία πρόσωπα, διαφοροποιήθηκαν και αυτό δεν ήταν σωστό. Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει, προηγουμένως, την Κ.Ο., καθώς και ότι στο μέλλον δεν πρέπει να υπάρξουν ανάλογοι αιφνιδιασμοί.
Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι δύο υφυπουργοί, οι οποίοι επέκριναν τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας ότι «πρέπει να μας σέβονται» και ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να απολογηθούν, ενώ, καταλόγισαν στους κκ Παπανδρέου και Κακλαμάνη ότι παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνίδια. Στον κ. Κεγκέρογλου αποδίδεται η φράση «το έπαιξαν μάγκες», ενώ ειδικότερα για τον κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι αν ο κ. Παπανδρέου ξέρει κάτι παραπάνω από εμένα για τις Τράπεζες, πρέπει να το πει.
Οι παρεμβάσεις των δύο υφυπουργών προκάλεσαν την αντίδραση των Θ. Μωραΐτη και Κ. Τριαντάφυλλου, οι οποίοι φέρονται να ενοχλήθηκαν και από το ύφος των δύο υφυπουργών. Ο πρώτος είπε ότι δεν μπορεί να μετέχει σε τέτοια συζήτηση και ο δεύτερος ότι «τα βάζετε με την ιστορία της παράταξης» και ότι ο ίδιος, βουλευτής μόλις από το 2012, δεν μπορεί να κρίνει έναν πρώην πρωθυπουργό της παράταξης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και από τις δύο πλευρές υπήρξε ένταση όταν οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη συνεδρίαση.
Η μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Κ. Τριαντάφυλλου και του Χρ. Πρωτόπαππα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τριαντάφυλλος, αρμόδιος από την Κ.Ο. σε θέματα ναυτιλίας κατηγόρησε τον κ. Πρωτόπαππα ότι ευθύνεται για μια διάταξη του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά θέματα του χώρου της ναυτιλίας. Ειδικότερα ο βουλευτής Χίου κατηγόρησε τον συνομιλητή του για τη διάταξη που αφορά τις εργασιακές συμβάσεις στη ναυτιλία, οι οποίες ύστερα από απαίτηση της τρόικας έγιναν επιχειρησιακές. Ο κ. Τριαντάφυλλος είχε υποστηρίξει ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται επιχείρηση κάθε καράβι, αλλά όλα τα καράβια ίδιου σκοπού της ίδιας εταιρείας, όπως είχε η Ελλάδα το δικαίωμα να κάνει, με τον κ. Πρωτόπαππα, να προωθεί την αντίθετη άποψη, η οποία και υιοθετήθηκε και περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο.