ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Τα 3… κουμπάκια! – Φίλε Σπύρο, πάρε σκούπα για να μην έχεις την τύχη του κουμπάρου σου!

 


Του Δημήτρη Δένη

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, διαβάσαμε και ακούσαμε δεκάδες ανακρίβειες σχετικά με την πρόσφατη ψηφοφορία στη βουλή, θα σας τα κάνω λιανά, γιατί κάποιοι επιχείρησαν είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια (ακόμα χειρότερα) να σας παραπληροφορήσουν.

Στη Βουλή στις ψηφοφορίες αυτού του είδους υπάρχουν 3 ΚΟΥΜΠΆΚΙΑ.
Α.Το ΝΑΙ
Β.Το ΟΧΙ
Γ. ΠΑΡΏΝ (ΛΕΥΚΌ)
Τίποτε άλλο!!!
Το αν κάποιος φυγομαχεί και δεν πάει να ψηφίσει παίρνοντας ΞΑΚΑΘΑΡΗ θέση, αυτό δεν αποτελεί στήριξη του ΝΑΙ ή του ΌΧΙ, ούτε δηλώνει ΠΑΡΏΝ, απλά σφάλει πολιτικά!

Καλή παρέλαση εύχομαι, καλή διανυκτέρευση στο Σύνταγμα και στις ευρωεκλογές ξέρετε εσείς... Μητσοτάκη ξανά. Ναι; Ναι!!!!!

 


Δεν τα είχε λογαριάσει καλά ο Σταμάτης Ζαχάρος. Νόμιζε πως αν είναι αγενής και εριστικός, αν ήταν προσβλητικός και έκανε διαρκώς επιθέσεις, θα κατατρόπωνε το κοριτσάκι», την «φοιτητριούλα» που στεκόταν απέναντί του.

 


Οι μεταλλαγμένοι λύκοι του Τσερνόμπιλ «νίκησαν» τον καρκίνο

 Οι μεταλλαγμένοι λύκοι του Τσερνόμπιλ φαίνεται πως έχουν αναπτύξει μία μορφή αντίστασης στον καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που γεννάει ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας στους ανθρώπους

Οι λύκοι εκτίθενται σε ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο καθώς περιφέρονται στις ερημιές της εγκαταλελειμμένης πόλης της Ουκρανίας και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέρος των γενετικών τους πληροφοριών φαίνεται ανθεκτικό στον αυξημένο κίνδυνο της ασθένειας.

Οι μεταλλαγμένοι λύκοι που περιφέρονται στους έρημους δρόμους του Τσερνομπίλ φαίνεται να έχουν αναπτύξει αντίσταση στον καρκίνο, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταπολεμήσουν την ασθένεια στους ανθρώπους.

Ποιος κυβερνά τελικά την Ελλάδα; Η Αθήνα ή οι Βρυξέλλες;


Ελλάδα: Από crash test σε crash test με κοινωνικές ομάδες πορεύεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Μάιο του 2023. Πλέον τίθεται το ερώτημα για το εάν έχει επαρκή επαφή με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες του κράτους, είτε αφορούν τα εθνικά θέματα, είτε την εσωτερική ασφάλεια, είτε την παραγωγική βιωσιμότητα.

Δεν ακολουθεί ένα καθαρό πολιτικό πρόγραμμα για το μέλλον των πολιτών και της χώρας. Αντίθετα δίνει την εντύπωση –παρά τις δηλώσεις για μεταρρυθμιστική ατζέντα– ότι ακολουθεί τις οδηγίες τρίτων, από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Την Τρίτη θα γίνει το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα, με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ κι αυτό το γεγονός δεν καταγράφεται ως πρώτη είδηση στα συστημικά ΜΜΕ, ούτε δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τον πολιτικό κόσμο τουλάχιστον φανερά.

«Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ο αόρατος κίνδυνος» – Μέρος 1ο: Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες για τα 5G;

 Σε αυτή τη σειρά, θα εξερευνήσουμε τα αόρατα αλλά και πανταχού παρόντα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που έχουν κατακλύσει τον κόσμο μας, από τα κοινά οικιακά ηλεκτρονικά έως το 5G, και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

Από τότε που η Motorola παρουσίασε το πρώτο ασύρματο τηλέφωνο χειρός στις αρχές της δεκαετίας του 1970, τα κινητά τηλέφωνα και οι ασύρματες συσκευές έχουν εδραιωθεί στη ζωή μας. Έχουν εξελιχθεί από το να επιτρέπουν τη βασική αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο να μας επιτρέπουν να επεξεργαζόμαστε βίντεο και να χρησιμοποιούμε επιχειρηματικό λογισμικό

Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, που χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για τη μετάδοση πληροφοριών, έχουν επίσης προχωρήσει από το πλέον ανενεργό 1G, το οποίο υποστήριζε μόνο φωνητικές κλήσεις, στο 5G και τις μεταφορές δεδομένων υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο, παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, με το 5G να είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, εν μέρει λόγω της μεγαλύτερης πυκνότητας των απαιτούμενων πύργων μετάδοσης.

Ενώ οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οι ρυθμιστικοί φορείς υποστηρίζουν  ότι κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν συνδέει την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με προβλήματα υγείας, οι ειδικοί επισημαίνουν την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει μια σειρά από επιβλαβείς φυσιολογικές συνέπειες από την έκθεση σε αυτήν.

Αυλαία με καταγγελίες για «συγκάλυψη» σκανδάλου στην Εξεταστική των Τεμπών – Στα «κάγκελα» συγγενείς θυμάτων

 Εξεταστική: Δίχως ένα βασικό στοιχείο: Το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κλείνουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρούν καταγγέλλοντας «συγκάλυψη» ενώ η οργή των συγγενών των θυμάτων ξεχειλίζει. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες, αντιδρώντας στο αίτημα η Εξεταστική να διευρύνει τον κατάλογο των μαρτύρων αλλά και να κληθούν μάρτυρες με ουσιαστική γνώση των θεμάτων, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Επιτροπή.

Η Εξεταστική Επιτροπή «έκανε το χρέος της», είπε ο Ι. Φωτήλας

Η πλειοψηφία (Ν.Δ.) κλείνοντας τα αυτιά της στα αιτήματα αποφάσισε στις 11 Μαρτίου να συζητηθεί το πόρισμα για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» με τον Ιάσων Φωτήλας να σημειώνει πως «η Επιτροπή εξέτασε μάρτυρες από όλες τις κατηγορίες και έδωσε τη μεγαλύτερη άνεση χρόνου, από κάθε εξεταστική επιτροπή την τελευταία πενταετία».