ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Οι στόχοι μιας Ακαδημίας και ενός ποδοσφαιριστή! - Η φιλοσοφία προπονητών και γονιών!

b_280_280_16777215_0___images_stories1_15-kalokairi_barca_paidi.jpg
Ένα πραγματικά εξαιρετικό άρθρο δημοσίευσε ο Χρήστος Βουδούρης, στο επίσημο blog του Ολυμπιακoύ Νάουσας στο διαδίκτυο, για το ποιος είναι τελικά ο στόχος μιας ακαδημίας.
Αγγίζει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει να κάνει με τη νοοτροπία των Ακαδημιών αλλά και το ποιοι είναι τελικά οι στόχοι που διέπουν ή πρέπει να διέπουν μια Ακαδημία, αλλά και το νεαρό ποδοσφαιριστή.
Διαβάστε το:
Απίστευτη Ελλάδα. Πανηγυρίζουν για τη νίκη της ομάδας τους, προπονητές και γονείς παιδιών ακαδημίας. Κάνουν μεταγραφές από τη μία ακαδημία στην άλλη, με σκοπό η ακαδημία τους να κερδίζει τις άλλες.
Αυτό είναι η φιλοσοφία της ακαδημίας, των προπονητών, αυτή των γονέων, αυτά διδάσκουν στα παιδιά τους
Αυτή η ελληνική πραγματικότητα, είναι το κάτι άλλο. Ψάχνω λόγια για να πω, πως στο επίπεδο των ακαδημιών η νίκη της ομάδας δεν είναι το ζητούμενο Και δεν βρίσκω…
Το ζητούμενο είναι να βελτιώνεσαι για να κερδίζεις, ατομικά και ομαδικά, αλλά πάνω απ’ όλα να μαθαίνεις.
Τι νόημα έχει η νίκη για το παιδί που είναι στον πάγκο;
Τι νόημα έχει να κερδίσει μια ομάδα κι εσύ να πανηγυρίζεις γιατί δεν έχεις παίξει;
Τι νόημα έχει να βάλεις ένα γκολ αλλά να μην έχεις αλλάξει ούτε μία πάσα με συμπαίκτη σου;
Τι νόημα έχει να είσαι ποιο σωματώδης και να γεμίζεις τους αντιπάλους με γκολ, επειδή ο τερματοφύλακας δεν φτάνει ή οι αντίπαλοι είναι μικρόσωμοι και τους εκτοπίζεις;
Θεωρείς ότι νικώντας η ομάδα σου, εσύ είσαι ταλέντο;
Έχεις μάθει ποδόσφαιρο;
Θα σε ρωτήσω απλά. Πόση ώρα ασχολείσαι με τα μαθήματα στο σχολείο σου;
Πόση ώρα αφιερώνεις για να βελτιώσεις την τεχνική σου στο ποδόσφαιρο;
Τι έφαγες σήμερα;
Πόσα υγρά πήρες;
Πόσο δυνατό σουτ έχεις;
Πόσο καλά συνεργάζεσαι με τους συμπαίκτες σου;
Πόσο καλά ξέρεις να χρησιμοποιείς και το άλλο σου πόδι;
Πόσα ποδαράκια κάνεις με το δεξί και πόσα με το αριστερό;
Σου είπανε τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την τεχνική σου;
Τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την αντοχή σου; Τη δύναμη σου;
Τι πρέπει να τρως και πώς να είσαι ντυμένος στην προπόνηση;
Τι πρέπει να κάνεις για να σκέφτεσαι γρήγορα; Για να ελέγχεις το χώρο γύρω σου;
Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι καλός μαθητής και καλός ποδοσφαιριστής;
Αν δεν τα ξέρεις, απαίτησε να τα μάθεις. Να μάθεις πως η νίκη δεν είναι το παν. Να μάθεις πως πρώτα σημασία έχει η συμμετοχή και μετά ο στόχος.
Στόχος στις ακαδημίες είναι η μάθηση και όχι η νίκη.
Η νίκη είναι αποτέλεσμα της μάθησης και της σωστής εκτέλεσης και όχι κατ’ ανάγκη ο στόχος.
Στόχος μπορεί να είναι η συμμετοχή, η καλή απόδοση και εκτέλεση των εντολών του προπονητή.
Η καλή συμπεριφορά στους αντιπάλους, στους συμπαίκτες, στον διαιτητή, στον προπονητή, στους φιλάθλους.
Στόχος είναι η παιδεία.
Στόχος είναι ο άνθρωπος σαν προσωπικότητα και όχι σαν αντικείμενο.
Στόχος είναι ο ποδοσφαιριστής σαν αθλητής και όχι σαν μονομάχος.
Στόχος είναι το παιδί και όχι ο Μέσσι.
Στόχος είμαστε όλοι εμείς που τολμάμε και όχι εσείς που κοιτάτε.
Στόχος είναι να μην υπάρχει στόχος μα μεράκι και φιλοδοξία.
Στόχος είναι η ιδέα και το όνειρο …….ψάχνοντας απεγνωσμένα την νίκη.
Στόχος ….. είναι ο στόχος, ο όποιος στόχος.
Στόχος …. τελικά είναι ο ρεαλισμός. Και ρεαλισμός είναι όχι ο συμβιβασμός με την πραγματικότητα, αλλά η κατανόηση της και η βελτίωση της.
Στόχος είμαι εγώ, εσύ, εμείς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Τμήμα ειδήσεων Football-Academies.gr

Το 3ο τρέιλερ των 1101

Οι 1101 έρχονται

Νέο Video από τους 1101

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ Τελικά ο Βαρουφάκης δεν φτιάχνει κόμμα - Οι 1101 έρχονται να... αλλάξουν τη δημοσιογραφία! (δείτε το βίντεο)


Τελικά ο Βαρουφάκης δεν φτιάχνει κόμμα - Οι 1101 έρχονται να... αλλάξουν τη δημοσιογραφία! (δείτε το βίντεο)

Τι είναι αυτοί οι "1101"; Πρόκειται για έναν νέο πολιτικό φορέα; Όχι. Είναι εκπομπή; Μπα... Ούτε με ραδιόφωνο έχει να κάνει. Το επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας pressproject.gr, Κώστα Εφήμερο. Πρόκειται για ένα "κίνημα για να αλλάξει η ενημέρωση, για να αλλάξει η Δημοκρατία".
Σύμφωνα με το newsit, ο Κώστας Εφήμερος μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τους ηθοποιούς Κλέων Γρηγοριάδη και Γεράσιμο Γεννατά, εστίασαν στα "κακώς κείμενα" της δημοσιογραφίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο κόσμος θα στηρίξει μία προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Οι ίδιοι, άλλωστε, μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, είναι οι χρηματοδότες αυτής προσπάθειας. "Οι 1101 δεν είναι κόμμα. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Είναι ένα κίνημα στο χώρο της ενημέρωσης. Στο χώρο που ταλαιπωρείται τόσο βάναυσα, εδώ και τόσο καιρό, από τα μέσα της διαπλοκής. Τα μέσα που υπονομεύουν την πορεία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ποιοότητα τουο διαλόγου. Τα μέσα τα οποία είναι η έκφραση της πτώχευσηςτου ελληνικού πολιτικού συστήματος", τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για ένα μέσο που θα ανήκει σε αυτούς που ενημερώνονται από αυτό. Πώς; Με 5 ευρώ τον μήνα, όπως μας είπαν.
Στις 7 Οκτωβρίου είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ των "1101", που θύμιζε κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας και μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.

Πώς ενημερώνουμε ένα κορίτσι για την πρώτη του σεξουαλική επαφή

Πώς ενημερώνουμε ένα κορίτσι για την πρώτη του σεξουαλική επαφή
Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται σε ποια ηλικία και με ποιον τρόπο πρέπει να ενημερώσουν το παιδί τους για το σεξ.
Όταν μάλιστα, έχουν κορίτσι, οι ίδιοι μπορεί να νιώθουν πιο αμήχανοι και φοβισμένοι απέναντι στο ενδεχόμενο να ανοίξουν μία τέτοια κουβέντα μαζί του.
Η αλήθεια είναι, πως τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν ανάγκη να συζητούν και να επικοινωνούν ουσιαστικά και ανοιχτά με τους γονείς τους.


Αυτός είναι ο μισθός του Αλέξη Τσίπρα - Πόσα παίρνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες;


Πριν λίγες μέρες ο Νίκος Φίλης είχε πει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι εύπορος και είναι λογικό να θέλει να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία.
Πόσος είναι όμως ο μισθός του Αλέξη Τσίπρα; Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας;
Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε σήμερα το ακριβές ποσό που εισπράττει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συνολικές μηνιαίες απολαβές του ανέρχονται σε 7.644,79 ευρώ. Από αυτά η βουλευτική αποζημίωση είναι 5.705 ευρώ και προστίθενται τα επιδόματα οργάνωσης γραφείου , οι ταχυδρομικές ατέλειες και τα έξοδα κίνησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat ο κ. Τσίπρας λαμβάνει 85.479 ευρώ τον χρόνο καταλαμβάνοντας την 15η θέση μεταξύ των 23 μελών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με 317.496 ευρώ και στη δεύτερη ο Ντόναλντ Τουσκ με 298.495 ευρώ.
Λιγότερα από τον κ. Τσίπρα εισπράττουν ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι (78.000), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (77.182) και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο (68.670).


Γιατί οι γυναίκες επιθυμούν τους δεσμευμένους



Τι έχουν οι δεσμευμένοι άντρες και τραβάνε τις γυναίκες όπως το μέλι τις αρκούδες; Μια γυναίκα δίνει τη δική της εξήγηση στο φαινόμενο...αντροχωρίστρα. O άντρας που 
κερατώνει τη γυναίκα του είναι θέμα που χάνεται μέσα στους αιώνες...Γενικά η απιστία είναι παλιά ιστορία αλλιώς δεν θα υπήρχε και στις δέκα εντολές. Εκτός από το «Ου μοιχεύσεις» υπάρχει και η 10η εντολή που λέει «Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί» δηλαδή σε απλά ελληνικά σήμαινε να μην λιγουρευτείς κανένα από τα υπάρχοντα του γείτονα σου και σε αυτά έβαζαν μέσα και τη γυναίκα...

Τι γίνεται όμως όταν η γυναίκα επιθυμήσει τα... αγαθά της γειτόνισσας;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι (κάποια στιγμή) μπορεί να θελήσουμε αυτά που έχει ο δίπλα ή ο απέναντι και όταν το θέμα και η κεντρική ιδέα είναι το σεξ, ε τότε απλά τα παίρνουμε.

Υπάρχουν γυναίκες που λιγουρεύονται τον άντρα της διπλανής τους σε καθημερινή βάση. Μερικές απ’ αυτές είναι παντρεμένες ενώ άλλες ελεύθερες. Αν και πολλοί τις αποκαλούν «αντροχωρίστρες», η πραγματική «αντροχωρίστρα»στην υπόθεση είναι οι άντρες εφόσον είναι εκείνοι που υπερβαίνουν τα όρια του γάμου.

Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν τους παντρεμένους;

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Οι περισσότεροι παντρεμένοι έχουν αρετές που δεν θα βρεις ποτέ σε κάποιον single.

Μερικοί άντρες μοιάζουν ανέφικτοι...

Δεν είναι μυστικό ότι στις γυναίκες αρέσει να παίζουν παιχνίδια (όπως και στους άντρες). Το να κυνηγάς έναν άντρα που μοιάζει άπιαστος είναι πρόκληση. Το γεγονός ότι είναι «πιασμένος» τον κάνει ακόμα πιο γοητευτικό. Κυνηγάμε, πιάνουμε και αφήνουμε.

Παγιδεύουν οικογενειάρχες. Τους γδύνουν στο Facebook και μετά τους εκβιάζουν



Δεν έχουν τέλος οι διαδικτυακές απάτες τις οποίες σκαρφίζονται διάφοροι επιτήδειοι, αυτή την φορά όμως ξεπέρασαν τα όρια, καθώς "ψαρεύουν" τις περισσότερες φορές 
παντρεμένους οικογενειάρχες, αποπλανώντας τους διαδικτυακά, ωστόσο η συνέχεια δεν είναι τόσο γλυκειά, καθώς τους απειλούν με οπτικοακουστικό υλικό που έχουν καταγράψει σε λίαν ακατάλληλες πόζες

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" κάποιο κύκλωμα που εκμεταλλεύεται αλλοδαπές καλλονές έχει απλώσει τα δίκτυα του στην κυπριακή κοινωνία, παγιδεύοντας ως επί το πλείστον παντρεμένους οικογενειάρχες, κ κατά προτίμηση με παιδιά, ώστε ο εκβιασμός να πιάνει τόπο!



Η μεγάλη απάτη ξεκινά - από που αλλού - από το Facebook, μέσω του οποίου οι "πονηρές" αλλοδαπές αλιεύουν τα "ανοιχτά" προφίλ ανδρών στα οποία φαίνεται το εάν είναι παντρεμένοι, οι οποίοι ανταποκρίνονται τις περισσότερες φορές στα αιτήματα φιλίας που τους αποστέλλουν.

Εν συνεχεία ξεκινά η κουβεντούλα και οι συζητήσεις προχωρούν σε πιο "καυτό" πλαίσιο... Είτε στην πρώτη είτε σε κατοπινή επαφή τους πείθουν να γδυθούν μπροστά τους, ενώ και οι ίδιες πετούν τα ρούχα τους, κάνοντας cyber sex μπροστά από τις οθόνες τους!

Όμως η χαρά των παντρεμένων ανδρών δεν κρατά και για πολύ... η λυπητερή έρχεται λίγο αργότερα όταν οι επιτήδειες τους ενημερώνουν ότι εξ' αποστάσεως συνεύρεσή τους έχει βιντεοσκοπηθεί και ότι εάν δεν καταβάλλουν συγκεκριμένο ποσό το "αμαρτωλό" οπτικοακουστικό υλικό θα αποσταλλεί στις ανυποψίαστες συζύγους τους!

Προφανώς, οι περισσότεροι έντρομοι υποκύπτουν στον εκβιασμό προκειμένου να μην τινάξουν την οικογένειά τους στον αέρα.

Η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από δύο παραπονούμενους που έπεσαν θύματα των αλλοδαπών γυναικών.

Αποκάλυψη βόμβα:Έγγραφα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν που πήγαν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Σύμβαση με offshore εταιρεία που είχε έδρα τον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέιμαν είχε υπογράψει η Σταυρούλα Κουράκου για την αξιοποίηση του 1,3 εκ.ευρώ, που αποκαλύφθηκε μέσω της Λίστας Λαγκάρντ.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, αφού έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία HSBC Ltd θυγατρική της ομώνυμης τράπεζας, για τη δημιουργία του trust, που ανέλαβε την διαχείριση του ποσού.
Η σύμβαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, καταρτίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2008 με συμβαλλόμενους την κα Κουράκου και την «HSBC International Trustee Limited of Strathvale House 2nd Floor, North Church Street, George Town, Grand Cayman, Cayman Islands». Το trust ονομάστηκε «Sar» και το αρχικό του κεφάλαιο ήταν μόλις 10 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ορίστηκε να είναι ανακλητό, που σημαίνει ότι ο ιδρυτής του –εν προκειμένω η κα Κουράκου –μπορούσε να πάρει πίσω τα χρήματα του καταπιστεύματος, όποτε το επιθυμούσε.

Το έγγραφο που έχει στα χέρια της η εφημερίδα, αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, είναι σφραγισμένο με τη λέξη cancelled (σσ ακυρωμένο), όπως συνηθίζεται για τα στοιχεία των λογαριασμών που έχουν κλείσει και βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη δίκη των Παπαντωνίου, Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009.
Η υπεράσπιση επέμεινε πάντως ότι η κα Κουράκου δεν ήταν υποχρεωμένη να δηλώσει το trust στο πόθεν έσχες, καθώς δεν είχε η ίδια την κυριότητα αλλά ωφελούμενοι ήταν οι γιοι της από τον γάμο της με τον Θόδωρο Ουσταμπασίδη. Σε άλλο έγγραφο του ΣΔΟΕ πάντως ξεκαθαρίζεται πως η κα Κουράκου ήταν η μοναδική πραγματική δικαιούχος των χρημάτων.


Ο συνηγορος υπεράσπισης Βασίλης Δημακόπουλος ζήτησε να αναγνωριστεί στην κα Κουράκου συγγνωστή νομική πλάνη, επειδή, όπως είπε, είναι απόφοιτός λυκείου με περιορισμένες γνώσεις, ωστόσο ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο.
Εκτενής αναφορά έγινε από την δικηγόρο του δημοσίου, Σταυρούλα Ραφτοπούλου και για τον ρόλο του πρώην στενού συνεργάτη του Γ.Παπαντωνίου, Γιώργου Κανδαλέπα, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε το άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελβετία
Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του για το ζεύγος Παπαντωνίου στις 17 Νοεμβρίου.


Τα Νησιά Κέιμαν ή οι Κέιμαν Νήσοι (Αγγλικά: Cayman Islands) είναι Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος και βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών νήσων συνολικής έκτασης 262 τ.χλμ. και πληθυσμού 55.691 κατοίκων. Πρωτεύουσα των νησιών είναι η Τζώρτζταουν και επίσημη γλώσσα η αγγλική.




ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ 30-3-2014 ΤΗΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ


Όμως, πλουτίζουν οι νέοι εργολάβοι, οι ΜΚΟ τους και παραμένουν υπάκουα σκυλάκια στην αφέντρα Μέρκελ!


"Φιλάνθρωποι" με τα λεφτά μας κι όχι με όσα έχουν κλέψει αυτοί! Επικοινωνιακή ..."ξεφτίλα" και ο απαραίτητος μαϊντανός κ. Πατούλης!

Από το "PRESS-GR"
Harris Kodopoulos
Επικοινωνιακή...."ξεφτίλα"...
Ολόκληρο το επικοινωνιακό "καρακιτσαριό" έπεσε στους πρόσφυγες, δήθεν με πόνο και αγωνία για το μαρτυρικό τους Γολγοθά..
Είχαμε τον αξιολύπητο πρωθυπουργό μας που έστησε ολόκληρη... θεατρική παράσταση στη Βουλή, ακολουθώντας τη Λαζοπούλειο τακτική (παρόμοια με του Γκαίμπελς) για τη ντροπή που αισθάνεται για λογαριασμό των... Ευρωπαίων προς τα "συμπαθή νεκρά παιδιά"...
Οταν δεν έβγαλε τσιμουδιά στην Σύνοδο Κορυφής, ακολουθώντας τη...μυρωδιά της Μέρκελ και του Ολάντ και από την άλλη...."ευχαριστούσε τους Αμερικανούς" και "επαινούσε την πολιτική Πούτιν" (των φυσικών και ηθικών αυτουργών της γενοκτονίας των Σύρων)..
Από κοντά και η...

Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με φιλανθρωπία...

Έτοιμα για τα Κυριακάτικα ψώνια τους, τα μέλη των κινηματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με συνθημα ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;

(2013, 2014): Για να θυμούμαστε τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ενσωματωθεί στο Μερκελιστάν!
Σημερινό σχετικό: Απεργία στο Εμπόριο, Κυριακή 1 Νοέμβρη 2015!
Τώρα, ΝΑΙ σε όλα όσα θέλει η τρόικα και το διευθυντήριο, για το καλό μας, για να σώσει κι ο Αλέξης, όπως ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος... την "πατρίδα"!
"Αυγή", η Εφημερίδα της Αριστεράς... ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία - Δεν ψωνίζουμε, δεν εργαζόμαστε!

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη


Ανάρπαστη η στολή του κωλοτούμπα στο φετινό Halloween!

Ξηλωθείτε! Οι τράπεζες μας έχουν ανάγκη! Κανένας τραπεζίτης μόνος του στην κρίση!

Ο Βούτσης, ακόμη κι 25 Μάη, έλεγε ότι καταργούν τα μνημόνια... Πόσο ρόμπα ξεκούμπωτη μπορεί να είναι ο νεοφιλελεύθερος "αριστερός" Βούτησς;


...μπορεί να τελειώσει άδοξα η καριέρα σου

Τροπολογία-φωτιά στο πολυνομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ: Θα πληρώνουν και οι κληρονόμοι – Θα μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τα «κόκκινα στεγαστικά δάνεια», με τα επιτελεία των τραπεζών να προσπαθούν να βρουν τρόπους διαχείρισής τους.
Στόχος τους, σε κάθε περίπτωση, είναι να περιορίσουν στο ελάχιστον τους πλειστηριασμούς, αντιπροτείνοντας λύσεις που και δεν θα αφήσουν τους δανειολήπτες χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, αλλά θα εγγυώνται και την αποπληρωμή των δανείων, ακόμη και με… εναλλακτικές λύσεις.
Αναλυτικά τα 4 σέναρια προβλέπουν:…………..
1) Ανταλλαγή με μικρότερης αξίας σπίτι: Στην πράξη, οι δανειολήπτες θα αποφεύγουν τον πλειστηριασμό και την έξωση με την υποχρέωση να μετακομίσουν σε σπίτι μικρότερης αξίας, εγκαταλείποντας αυτό πο αρχικά είχαν αγοράσει. Συμφωνώντας με την ανταλλαγή θα κερδίζουν τη διαγραφή του χρέους, ή έστω μέρους αυτού, ανάλογα με το ποσό του δανείου που έχουν ήδη αποπληρώσει και την αξία του νέου ακινήτου. «Κόλλημα» για την επιλογή αυτή δημιουργεί η υπαγωγή χιλιάδων δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη, καθώς θα απαιτηθούν ακόμη και πάνω από 10 χρόνια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.
2) Επέκταση του δανείου έως και τα 80 χρόνια: Επεκτείνοντας το δάνειο έως τα 80 έτη των δανειοληπτών, έναντι 75 που ισχύει σήμερα, εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δόσεις των δανείων, ενώ θα αυξηθεί και η δυνατότητα των νέων σε ηλικία σήμερα δανειοληπτών για να τα αποπληρώσουν.
3) Ρήτρα κληρονομικότητας: Στην πράξη, η διάρκεια των δανείων επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που θα πληρώνουν ακόμη και οι… κληρονόμοι. Το θετικό είναι ότι η λύση αυτή συνεπάγεται ακόμη μικρότερη δόση. Πρόκειται βέβαια για λύση που απαιτεί αρχικά τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων, η οποίοι και θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.
4) Ενοίκιο αντί δόσης…: Στην περίπτωση αυτή, τα σπίτια όσων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. Οι δανειολήπτες θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.

http://www.crashonline.gr/ via http://wwwaristofanis.blogspot.gr/

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ «ΠΡΑΚΤΟΡΑ» ΤΣΙΠΡΑ !! ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ.

5464564Ως είναι φανερό,εξαντλήθηκε η φοροδοτική   ικανότητα  των Ελλήνων.
Των οποίων αφ’ ενός μειώνονται ή μηδενίζονται(με μία πραγματική ανεργία άνω των 3.000.000 ανέργων) οι αποδοχές  τους.
Ενώ αντίθετα οι κατακτητές,  με τους εδώ υπηρέτες τους αυξάνουν τους ΕΝΦΙΑ τους, τους ΦΠΑ τους, ψάχνουν για τα γελοία ισοδύναμα τους, και μας σερβίρουν τις γελοίες απειλές του αριστερού,  κατά Ζουράρι και κατά Κλυν (!!!!),  Τσίπρα.
Απειλές, μέσω  αυτού του γελοίου «τρομοκράτη» υπηρέτη των κατακτητών.  Αυτού  του «ενθουσιώδους» «έξυπνου», του  επίδοξου «ληστή» των θυρίδων των τραπεζών και των στρωμάτων των σπιτιών.
Και τι φαίνεται να έχουν σχεδιάσει εν  όψει του αδιεξόδου της εγκληματικής τους οικονομικής πολιτικής «τους»;;  Δηλαδή των………….
εντολών των κατακτητών.
Το είπε ο νεοναζί (η παράδοση της χώρας του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου συνεχίζεται)  νεοταξικός Λετονίσκοςμε τον βαρύγδουπο νεοταξικό τίτλο «αντιπρόεδρος της ΕΕ»που ήρθε να επιθεωρήσει τους εδώ υπηρέτες της κατοχής.  Που όλοι έκαναν ότι δεν το άκουσαν.
Που κάτι ανέφερε, αν δεν κάνω λάθος,  για κούρεμα καταθέσεωναν τα μέτρα κτλ δεν αποδώσουν κτλ.
Εξ άλλου κάτι παρόμοιο είχε προ καιρού δηλώσει (17 Μαρτίου 2015),  και ο έτερος αρχιμαϊντανός πράκτορας της νέας τάξης, ο Ντάισεμπλουμ («Βόμβα» Ντάισεμπλουμ για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα,http://www.tribune.gr/economy/news/article/122551/vomva-ntaiselmploum-gia-kourema-katatheseon-stin-ellada.html )
Και τι άλλο προειδοποιεί για αυτό;
Πρώτον το ότι capital control, εγκλώβισε τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες. Και φαίνεται  αυτός ήταν ο κύριοςτου σκοπός
Και δεύτερο, επειδή φοβούνται, ότι οι Έλληνες με μεταφορές με ebanking λίγων- λίγων σε άλλους λογαριασμούς στην Ελλάδα θα τα πάρουν σιγά σιγά στο σπίτι τους ή σε θυρίδες τραπεζών, άρχισε ο γνωστός «μαϊντανός» να απειλεί για τις θυρίδες και τα στρώματα.
 Έτσι μετά τη ληστεία των ομολόγων των ασφαλιστικώνταμείων και των ομολόγων των Ελλήνων ομολογιούχων, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η ανωτέρω νέα ληστεία, από τους των πράκτορες του «μόνον  ευρώ» .
Στη συνέχεια και αφού δημεύσουν όλον τον Εθνικό και ιδιωτικό πλούτο των Ελλήνων(και την πρώτη κατοικία) θα  «κάνουν τη χάρη»  στον «επαναστάτη» τους, να του«επιμηκύνουν» την εξόφλησηΟΛΟΥ του ψευδούς τους χρέους.
Για να κτυπήσει προδοτικά τότε, δήθεν χαρμόσυνα τις καμπάνες της νεκρής μας χώρας. Ότι δήθεν μας έσωσε ο «αριστερός».
Ευριπίδης Μπίλλης

Σύριζα στο γκρεμό

γκρεμόςΔεν συνεκτιμούν όμως ότι πολύ σύντομα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μέσω και της διευρυνόμενης απαξίωσης της μεσαίας τάξης, θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς εφορίες, δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες. Το κίνημα «δεν πληρώνω» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επευφημούσε και προωθούσε τους μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας, συμβάλλοντας δραστικά στο πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας, επανέρχεται τώρα δριμύτερο και όχι κατ΄ επιλογή. Αλλά από ανάγκη.
Η απόφαση να «σφάξουν» την μεσαία τάξη ολοκληρωτικά και να αυξήσουν δραματικά τα ποσοστά των ευρισκόμενων σε ανέχεια, μπορεί σε πρώτη φάση να ικανοποιεί τον ταξικό στόχο για ταπείνωση των δήθεν προνομιούχων και ισοπέδωση προς τα κάτω της κοινωνίας δια της φτωχοποίησης, αλλά σε μία χώρα που δεν παράγει πλούτο, η πορεία προς την …….
κατάρρευση είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτός είναι ο εφιάλτης που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αυτός είναι ο μεγάλος… πολιτικός αντίπαλος του πρωθυπουργού. Ο λάκκος τον οποίο άνοιξαν και στον οποίο κινδυνεύουν πλέον να πέσουν οι ίδιοι μέσα. Και όχι οι όποιοι αρχηγίσκοι της αντιπολίτευσης.
Αλέξη πρόσεξε, θα πέσεις ο ίδιος στον λάκκο που άνοιξες
Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
Η ταξική μορφή που επιλέγει να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση στους υποτιθέμενους προνομιούχους και να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία, κρύβει μία πολύ μεγάλη παγίδα στην οποία μπορεί πολύ σύντομα να πέσουν μέσα οι ίδιοι. Και η οποία θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον πρωθυπουργό.
Στην κυβέρνηση υποπίπτουν σε ένα καταστροφικό λάθος, το οποίο ωστόσο δεν είναι ολέθριο μόνο για την κοινωνία, αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ και στους ίδιους. Αρχικά αναγνώρισαν στην μεσαία τάξη και επιχειρηματικότητα την… κότα με τα χρυσά αυγά. Που με τη φοροδοτική της δυνατότητα, το «λίπος» μικρού πλούτου και περιουσιακών στοιχείων (πχ ακίνητα) που είχε συσσωρεύσει διαχρονικά, αποτέλεσε τον κυριότερο στόχο. Αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στα υψηλά πατώματα της φοροδιαφυγής και να πατάξουν τους λίγους, αποφάσισαν να εξαντλήσουν τους πολλούς. Να τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.
Πήραν τη… συνταγή από την κυβέρνηση Σαμαρά και την εμπλούτισαν με νέα καρυκεύματα. Και κυρίως με ταξική συνείδηση και πολεμικές ιαχές και πολιτικά αναθέματα κατά όσων ακόμη «έχουν και κατέχουν»… Και τότε αποφάσισαν ότι καλά τα αυγά, αλλά πρέπει να πάρουν και τον… χρυσό που κρύβει η κότα μέσα της. Και θα την πατήσουν ακριβώς όπως συνέβη και στον μύθο του Αισώπου, για τον οποίο μάλλον δεν θα έχουν ακούσει ποτέ. Και σφάζουν τώρα την κότα. Ζητούν από την κοινωνία όχι απλά το υστέρημά της, αλλά τις ίδιες τις σάρκες της. Με αδυσώπητη φορομπηχτική πολιτική, χωρίς κανένα αναπτυξιακό αντίβαρο.
Ποια είναι η παγίδα στην οποία κινδυνεύουν να πέσουν οι ίδιοι μέσα; Στην πολιτική που ακολουθούν και στη φιλοσοφία τους, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της και για την συντήρηση της εκλογικής πελατείας, είναι η ύπαρξη ενός υπερτροφικού κράτους, τα κρατικά μονοπώλια και η διατήρηση του δημόσιου ελέγχου σε επιχειρηματικές δράσεις. Για χάρη του κράτους μέσα από το οποίο αντλούν την εξουσία τους, αρνούνται άλλωστε να προχωρήσουν σε καίριες μεταρρυθμίσεις, επιλέγοντας να οδηγήσουν την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου.
Δεν συνεκτιμούν όμως ότι πολύ σύντομα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μέσω και της διευρυνόμενης απαξίωσης της μεσαίας τάξης, θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς εφορίες, δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες. Το κίνημα «δεν πληρώνω» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επευφημούσε και προωθούσε τους μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας, συμβάλλοντας δραστικά στο πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας, επανέρχεται τώρα δριμύτερο και όχι κατ΄ επιλογή. Αλλά από ανάγκη.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μέσα στους επόμενους μήνες πάνω από το 30% της κοινωνίας θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο. Και ίσως το ποσοστό αυτό να είναι εξαιρετικά μετριοπαθές. Αν λοιπόν συμβεί αυτό, σε συνδυασμό με τα «φέσια» με τα οποία το ελληνικό δημόσιο έχει φορτώσει επιχειρήσεις και οργανισμούς οδηγώντας τους στο λουκέτο, πόσο νομίζουν ότι θα μπορέσει να αντέξει το κράτος, προτού καταρρεύσει;
Για πόσο ακόμη νομίζουν ότι θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις; Για πόσο θα μπορούν να παράσχουν δημόσιες υπηρεσίες υγείας; Πόσο θα αντέξει ακόμη η δημόσια παιδεία με τις δραματικές ελλείψεις της; Καλά τα ευχολόγια και οι δήθεν προτεραιότητες, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Και με την αδυναμία είσπραξης εσόδων που προβλέπεται να κλιμακωθεί στους επόμενους μήνες, πόσο ακόμη θα διατηρηθεί και η ανοχή των εταίρων προς την ελληνική πλευρά; Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ανησυχητικά.
Η απόφαση να «σφάξουν» την μεσαία τάξη ολοκληρωτικά και να αυξήσουν δραματικά τα ποσοστά των ευρισκόμενων σε ανέχεια, μπορεί σε πρώτη φάση να ικανοποιεί τον ταξικό στόχο για ταπείνωση των δήθεν προνομιούχων και ισοπέδωση προς τα κάτω της κοινωνίας δια της φτωχοποίησης, αλλά σε μία χώρα που δεν παράγει πλούτο, η πορεία προς την κατάρρευση είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτός είναι ο εφιάλτης που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αυτός είναι ο μεγάλος… πολιτικός αντίπαλος του πρωθυπουργού. Ο λάκκος τον οποίο άνοιξαν και στον οποίο κινδυνεύουν πλέον να πέσουν οι ίδιοι μέσα. Και όχι οι όποιοι αρχηγίσκοι της αντιπολίτευσης.
Στο:σχολιαστής

Κανένας Μετανάστης Δεν Θα Μείνει Χωρίς Κάρτα Υγείας Λέει Το Υπουργείο – 1.200.000 Οι Ανασφάλιστοι Έλληνες – Όχι Δεν Είναι Ρατσισμός

12072633_716773965122916_3629306078450995494_nΣτη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο fm.
Ο κ. Μπασκόζος είπε ακόμη ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.
Ο γγ Δημόσιας Υγείας παρέσχε επίσης της διαβεβαίωση ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υπάρχει πρόβλεψη για ψυχολογική υποστήριξη με άρτια……..
εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όπως είπε «η ψυχολογική στήριξη, ίσως είναι και το πιο σοβαρό μέτρο προστασίας της υγείας τους, που μπορείς να λάβεις».
scoops

Το μεγάλο σκάνδαλο του δημοψηφίσματος…Όλα προμελετημένα ήταν για το τελικό χτύπημα

Το πείραμα του δημοψηφίσματος έληξε με επιτυχία, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για το τρίτο και πιο επίπονο μνημόνιο την στιγμή μάλιστα που η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. 
Τα μηνύματα για το που θα κατέληγε η δήθεν κόντρα δανειστών και κυβέρνησης φάνηκαν από το τελευταίο Γιουρογκρούπ και Σύνοδο Κορυφής, στα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού βρισκόταν στις Βρυξέλλες ενώ διαπραγματευόταν η ελληνική κυβέρνηση.
Μαζί έφυγαν για τις Βρυξέλλες,  μαζί έφυγαν από τις Βρυξέλλες και μετά από το φτιαχτό δημοψήφισμα μαζί, όσο ποτέ άλλοτε είναι έτοιμοι να παραδώσουν εις το όνομα της Ε.Ε κάθε ελπίδα πραγματικής ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους. 
Το ΟΧΙ που ήταν ΝΑΙ
 
Ο κ. Θεοδωράκης μετά το θεατρικό μονόπρακτο περί τεμπέληδων και κομματοθρεμμένων Συριζαίων στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ήταν ο πρώτος που βγήκε μετά το δημοψήφισμα και ανακοίνωσε την ανάγκη για ……
«πατριωτικό μέτωπο και εθνική ενότητα».
Πώς ο «τεμπέλης» με τον «δουλευταρά» μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα αυτό μόνο η Μέρκελ το ξέρει.
Πώς η «Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας» (όπως ο πρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε την χώρα μέσα στην Βουλή) έγινε Πατριωτικό Μέτωπο, αυτό μόνο ο Σόιμπλε το γνωρίζει.
Η παραίτηση του κ. Σαμαρά από την προεδρία της ΝΔ ήταν το δεύτερο σημείο που έδειξε ότι η κατάσταση της πολιτικής στην Ελλάδα αρχίζει να παίρνει άλλη μορφή από αυτή που ξέραμε. Τα παλιά πρόσωπα φεύγουν για να πάρουν την θέση τους νέα, που δεν θα έχουν την ταμπέλα του φθαρμένου Έλληνα «νοικοκύρη», αλλά του ευρωπαϊκού προσώπου που θέλει τη νέα τάξη πραγμάτων.
Μετά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και την επιβολή της Γερμανίας και Γαλλίας για υπογραφή όλων των πολιτικών ηγετών των κομμάτων για παραμονή της χώρας στο ευρώ και για πλήρη στήριξη στον κ. Τσίπρα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και στην τελική διαπραγμάτευση που έρχεται, οι Έλληνες σήμερα είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος.
Το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών έφερε το ΝΑΙ στην άνευ όρων στήριξη της κυβέρνησης των κομμάτων που στήριξαν το ΝΑΙ τρομοκρατώντας επί μία εβδομάδα τους Έλληνες ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και οι Έλληνες θα πεινάσουν.
Πώς η πείνα έγινε εθνική ενότητα, αυτό μόνο ο Γιούνκερ, που έχει έτοιμο το πακέτο των 35 δις για την δήθεν ανάπτυξη της χώρας, το ξέρει.
Γλεντήσατε το ΟΧΙ, πληρώστε το λογαριασμό
 
Οι Έλληνες περίμεναν τρεις δεκαετίες να νιώσουν ότι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ζωή τους και την ίδια τους την χώρα μέσα από ένα δημοψήφισμα που όμως πολώθηκε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με τεχνάσματα σκανδαλώδη.
Όλοι τους δούλευαν για το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο και όχι για την Ελλάδα.
Κερδισμένοι στην ουσία είναι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και οι χαμένοι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ.
Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως εφόσον το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καμία ρήξη με τους δανειστές και νέο μνημόνιο.
Αντιθέτως οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ που πίστευαν ότι είπαν ΟΧΙ στους δανειστές θα είναι αυτοί που θα νιώσουν και πάλι τις επιπτώσεις ενός νέου μνημονίου.
Το φτύσιμο  για όσους νόμιζαν ότι είπαν ΟΧΙ σε μια Ε.Ε στραγγαλιστή,  το έφαγαν από τον υπέρμαχο της Ομοσπονδιάς της Ε.Ε  κ. Σταύρο Θεοδωράκη. «Τα πρακτικά της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών θα δοθούν στην δημοσιότητα μετά την λήξη του κόκκινου συναγερμού«.
Δηλαδή, μετά τις υπογραφές με τους δανειστές και όχι τώρα. Απαγορεύεται ο λαός που χθες ήταν κυρίαρχος με το δημοψήφισμα να γνωρίζει τις συζήτησαν και τι αποφάσισαν. Είναι σαν να φτιαχνόταν επί εφτά ώρες μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ο λογαριασμός για το γλέντι που έγινε την Κυριακή το βράδυ για τη νίκη του ΟΧΙ. Ο λογαριασμός έρχεται και όπως είπε ο κ. Σόιμπλε μετά τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος, τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ολοκληρωτισμό της Ευρώπης. Με ένα κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινούς θεσμούς. 
Όλοι συμμέτοχοι σε ένα εθνικό έγκλημα
Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που υπέγραψαν την στήριξη στον κ. Τσίπρα εμφανίζονται τρία στοιχεία ίδια με εκείνων των προηγούμενων Μνημονίων:
Κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, δηλαδή νέο δάνειο.
 
-Δίκαιη κατανομή των βαρών και μεταρρυθμίσεις, δηλαδή νέα μέτρα και φόροι.
 
-Αναπτυξιακό πρόγραμμα με πρόσχημα την ανεργία και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή καινούργια 5μηνα κοινωφελούς εργασίας, ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και εργασιακού, και επενδύτες που ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (μέσω ΤΑΙΠΕΔ)
 
-Ουσιαστική συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή να το επιμηκύνουν για άλλα 30 χρόνια μετά το 2045 που ορίζει η Γερμανία ως όριο. Το ερώτημα σε αυτή την πρόταση είναι πώς θα δεχθούν οι δανειστές να συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αφού το δεύτερο σκέλος του δημοψηφίσματος ήταν «προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» και υπερίσχυσε το ΟΧΙ, δηλαδή να μην αναλυθεί.
-Αποκατάσταση ρευστότητας των Τραπεζών σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, δηλαδή δάνεια και πάλι στις Τράπεζες που θα τα χρεωθεί ο λαός μέσω εκτάκτων μέτρων.
Μία από τα ίδια αλλά αυτή την φορά χωρίς ίχνος τυπικής πολιτικής αντίστασης της Ελλάδας. Όλοι εργάζονται πλέον και με τις υπογραφές τους για το σχέδιο ολοκλήρωσης της Ε.Ε.
Μπαίνει στο χρονοντούλαπο διά παντός η αμφισβήτηση του χρέους της Ελλάδας, 
η κατάργηση των μνημονιακών  νόμων και η τελευταία ελπίδα που είχε ο ελληνικός λαός να υποστηρίζει ότι θέλει να  ζει σε ελεύθερη χώρα χωρίς ξένους κηδεμόνες.
 
Το 67% των ψηφοφόρων επέλεξε, με την συμμετοχή του στην παγίδα δημοψήφισμα, να υπογράψει το τελειωτικό χτύπημα της Ε.Ε εναντίον της Ελλάδας.
 
Το 67% των Ελλήνων επέλεξε Ε.Ε πάση θυσία και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, κ. Μάρτιν Γιέγκερ «μπαίνουμε στο πλαίσιο του ESM που σημαίνει σύνδεση δανειοδότησης με όρους….δεν υπάρχουν μαζικές παροχές χωρίς αντιπαροχές«.
 
Το 67% των Ελλήνων, λοιπόν, επέλεξε να γίνουν οι ίδιοι αντιπαροχή των παροχών που με δάνεια θα δέσουν την Ελλάδα σέρνοντάς την στο άρμα για την ολοκλήρωση της Ε.Ε εις το διηνεκές. 
Ο Δούρειος Ίππος για να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους ήταν το δημοψήφισμα. 
Δημοκρατικά με την πλήρη ελευθερία της επιλογής των Ελλήνων ψηφοφόρων οι δανειστές μπορούν να δράσουν χωρίς καμία πλέον αντίσταση.