ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Κ20 ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ


Ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή Μυστακίδη Ιωάννη και γυμναστής τμήματος Κ20 της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ θα ειναι ο Λιόλιος Γεώργιος....Ένας καταξιωμένος γυμναστής , γνωστός από την πέρασμα  του στην μεγάλη ομάδα του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ. Μια ακόμα απόδειξη για το ενδιαφέρων της ΠΑΕ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ  φέτος για το τμήμα της Κ20 . 


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 9.00π.μ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 


Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Τα  χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες  μας πνίγουν.

220.000  συνάδελφοι έβαλαν  λουκέτο.  Ως ταφόπλακα έρχεται να προστεθεί και ο εκβιαστικός μηχανισμός του ΚΕΑΟ(Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων  που αποβλέπει στον πιο γρήγορο αφανισμό  των  μικρών και  αυτοαπασχολούμενων  ΕΒΕ  και στο γιγάντωμα των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων. 
Το ΚΕΑΟ έχει στείλει σε 100.000 συναδέλφους μας ειδοποιητήρια γιατί οφείλουν πάνω από 5.000 € στον ΟΑΕΕ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ότι αν δεν ρυθμίσουν το χρέος τους εντός 20 ημερών θα προβούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς . 
            Το ποιος πραγματικά «πληρώνει τη νύφη» του εισφορο-κυνηγητού που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της διάσωσης των Ταμείων, φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ (Αύγουστος 2014). Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυνηγάει το ΚΕΑΟ είναι μικροοφειλέτες, με συνολικό χρέος περίπου 1,4 δισ. ευρώ σε όλα τα Ταμεία, όταν 833 μεγαλοοφειλέτες - επιχειρήσεις έχουν διπλάσιο χρέος στο ΙΚΑ! 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
Η περιβόητη "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" που μας τάζει η κυβέρνηση είναι για πολύ λίγους. Εξάλλου, οι περισσότεροι από εμάς δεν συγκαταλέγονται στις "υγιείς επιχειρήσεις". Οι επιδοτήσεις, τα "ανοιχτά MalΙ", η "καινοτομία" και η "εξωστρέφεια", που τάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και διεκδικούν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, είναι ένα ακόμα δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό επιβεβαίωσαν περίτρανα και τα υπόλοιπα "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ" όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και των ωραρίων, των οποίων τις βάρβαρες συνέπειες ήδη βιώνουμε. 
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ 
ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. Έχουν βάλει το χέρι τους στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους. 

ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
Μην έχεις αυταπάτες , η νομική οδός δεν πρόκειται να σου λύσει το πρόβλημα. Κλείσε τα αυτιά σου στους επιτήδειους απατεώνες που το μόνο που προσπαθούν  είναι να σε κοροϊδέψουν. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
...βρίσκεται στην εδραίωση της δικής μας συμμαχίας, της Λαϊκής Συμμαχίας αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας. Με δυνατά σωματεία και τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων μπορούμε ν' αποσπάσουμε μέτρα άμεσης ανακούφισης. Να ορθώσουμε εμπόδια στο δυσβάστακτο ευρωμονόδρομο. Να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να συγκρουστούμε με τα μονοπώλια και να αμφισβητήσουμε την οικονομική - πολιτική τους κυριαρχία. 


Ο μόνος δρόμος είναι: 
Μαζικότητα, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις 
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  
·                     Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. 
·                     Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. 
·                     Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. 
·                     ΚΟΥΡΕΜΑ των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο. 
·                     Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. 
·                     Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. 
·                     Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. 
·                     Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.400 ευρώ».
ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ  ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ  1 ΟΚΤΩΒΡΗ  ώρα  9.00π.μ

ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Υπάλλ καθαριότητας βρήκε 4.200 € και τα παρέδωσε.

Υπάλληλος της Καθαριότητας βρήκε 4.200 € και τα παρέδωσε. Βρέθηκε ο ηλικιωμένος που τα είχε χάσει ! 
Υπάλληλος της Καθαριότητας βρήκε 4.200 € και τα παρέδωσε. Βρέθηκε ο ηλικιωμένος που τα είχε χάσει !Σε έναν ηλικιωμένο ανήκει το ποσό
των 4.200 ευρώ που βρέθηκαν στο Παζάρι της Ξάνθης πριν από 10 μέρες.Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου μετά το τέλος της Λαϊκής Αγοράς, εργαζόμενος του Δήμου Ξάνθης είχε βρει το ποσό των 4.200 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε αμέσως στην Αστυνομία.
Τελικά, από την Αστυνομία της Ξάνθης βρέθηκε ο άνδρας που είχε χάσει το ποσό. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο από την Ξάνθη, στον οποίο και επιστράφηκε το ποσό.
Ο ηλικιωμένος ευχαρίστησε το δημοτικό υπάλληλο και την Αστυνομία για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσής του
http://www.xanthipress.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΈχοντας υπόψη το Π.Δ. 1/2007 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» (ΦΕΚ 1/τ.Α/2.1.2007) και στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις των Εθνικών μας Ευεργετών.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση 30885/26-08-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

11:00’ Στο χώρο του μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και σύντομη αναφορά στην προσφορά των Εθνικών μας Ευεργετών.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης.

                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                                                                             ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Όλος ο αγροτικός πλούτος της Πιερίας στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 12η Γιορτή του Αγρότη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                         ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                        Κατερίνη, 29  Σεπτεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια ακόμα μια φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται κοντά στους αγρότες της Πιερίας, στηρίζει τις παραδόσεις της περιοχής και ως συνδιοργανωτής με το Δήμο Δίου – Ολύμπου υλοποίησε την 12η Γιορτή του Αγρότη στην Καρίτσα κατά το διήμερο 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2014, όπως εθιμικά έχει περάσει στις συνειδήσεις του κόσμου η «12η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Γεωργικής Τεχνολογίας».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, κα Σοφία Μαυρίδου, αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι στις δύσκολες οικονομικές περιόδους που διανύουμε, η πρωτογενής παραγωγή αλλά και η γεωργική τοπική βιοτεχνία – βιομηχανία, είναι το εφαλτήριο για την ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση που βιώνουν οι αγρότες της Πιερίας. Μπορεί οι πρόσφατες θεομηνίες να τους δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, αλλά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αγροτικών αποζημιώσεων σύντομα θα υπάρξει οικονομική ανακούφιση στους πληγέντες αγρότες της Πιερίας.

Επίσης τόνισε πως κάθε εκδήλωση και κάθε γιορτή είναι στοιχείο πολιτισμού και διατήρησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων της περιοχής ενώ διατηρούν και συσφίγγουν τους δεσμούς του κοινωνικού ιστού.

Στο εξαιρετικής αισθητικής περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ, που λειτούργησε κατά την διάρκεια της Έκθεσης, προβλήθηκαν με τον προσφορότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα άριστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα που προσφέρθηκαν από τους τοπικούς παραγωγούς ως αποτέλεσμα της πολυετούς αγαστής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Δίου – Ολύμπου για την άρτια διοργάνωση της Έκθεσης, η οποία κατάφερε παρά τη δύσκολη χρονικά συγκυρία, να κρατήσει σε σταθερούς αριθμούς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια την επισκεψιμότητά της.

Επίσης, η κα Μαυρίδου, επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του ΕΛΓΟ Δήμητρα της Κατερίνης με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, όπου στο πλαίσιο της Έκθεσης παρουσιάστηκαν τρόποι παραγωγής προϊόντων κοσμετολογίας τα οποία διατέθηκαν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρίτσας.

Δυναμική ήταν και πάλι η παρουσία των τοπικών παραγωγών οι οποίοι έτυχαν θερμών συγχαρητηρίων όχι μόνο για την παρουσία τους αλλά και ως πρεσβευτές των τοπικά παραγόμενων αγροτικών προϊόντων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου καθώς και τους παρευρισκομένους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτιακής ηγεσίας της Πιερίας.

Ο αγροτικός πλούτος της Πιερίας, στην «12η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Γεωργικής Τεχνολογίας», παρουσιάστηκε μέσα από τους οινοποιούς κ. Γεώργιο Αδάμο, κ. Απόστολο Κούρτη, κ. Κωνσταντίνο Παπαγιανούλη και τους αδελφούς κ. Χρυσοστόμου που πρόσφεραν τα εκλεκτά κρασιά τους τόσο στο περίπτερο της Π.Ε. Πιερίας όσο και κατά την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, τους μελισσοκόμους κ Αναστάσιο Κίατο, και κ Κωνσταντίνο Παπαγιανούλη που πρόσφεραν το εξαιρετικής ποιότητας μέλι, τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Αιγινίου «Αρμονία» που κόσμησε το περίπτερο της Π.Ε. Πιερίας με καλέστηκα καλάθια που περιείχαν υγιεινά, ποιοτικά χειροποίητα εδέσματα, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης βιολογικών προϊόντων « ΑΡΟΤΟΣ » του κ. Παναγιώτη Κουλαουζίδη, τους καλλιεργητές του Τσάι Ολύμπου για την παρουσίαση της καινοτόμα και ελπιδοφόρα δραστηριότητα της τυποποίησης του, κ. Χρίστο Λέινα, την υπό σύσταση Κοιν.Σε.Π «Τσάι Ολύμπου Νέκταρ» και την κ. Τάνια Φυσικοπούλου, την εταιρία Κωνσταντόπουλος Α.Ε - «OLYMP» που πρόσφερε τυποποιημένες επιτραπέζιες ελιές διαφόρων τύπων, τα ελαιοτριβεία του κ. Ιωάννη Γκεβρέκη και του κ. Στέργιου Γκριμούρα καθώς και τον ελαιοπαραγωγό κ. Βασίλειο Τρικαλόπουλο που πρόσφεραν το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο λάδι που παράγετε από τους φροντισμένους ελαιώνες της Πιερίας, τον Α.Σ. Αγίου Παντελεήμονα για τα εξαιρετικής ποιότητας κάστανα που αποτελούν και παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας, τον Συνεταιρισμό Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου και την εταιρία Μεγασθένης Όστρακα για τα άριστης γεύσης εδέσματα από μύδια Μακρυγιάλου και όστρακά, τις ομάδες παραγωγών «Ζευς Ακτινίδια» για την προσφορά του σε ακτινίδια και στα περίφημα σταφύλια ποικιλία Crimson και ΣΠΕΚΟ Βροντούς που πρόσφεραν ρόδια και σταφύλια Crimson, τους παραγωγούς κ. Κυτίδη και Ηλία Τζιβανίδη που παρείχαν φρέσκα νωπά οπωρολαχανικά για την δημιουργία γαστρονομικών συνθέσεων, τον παραγωγό κ. Κωνσταντίνο Ντούλια για την παρουσίαση πρόσθετων προϊόντων για την μαγειρική από κράνα, την εταιρία αρτοσκευασμάτων του κ. Ιωάννη Γιαπιτζή «Άρτος Εφέσου» για τα εκλεκτά αρτοσκευάσματα, τα τυροκομεία του Μπέλλας Φ. και Υιός Α.Ε. και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Ο βοσκός» που πρόφεραν πιστοποιημένα τυριά ΠΟΠ, τα φυτώρια Μανώση Τσακιρίδη για τη διάθεση των φυτών που κοσμούσαν το περίπτερο της Π.Ε. Πιερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους όλους τους υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, καθώς και τους ανωτέρω παραγωγούς για την προσφορά των προϊόντων τους και τη φυσική τους παρουσία στο περίπτερο της 12ης Έκθεσης του Αγρότη, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση, θέτοντας υψηλότερους στόχους τόσο για τους διοργανωτές όσο και τους εκθέτες.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μακεδονίας για τις επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετούΘέμα: Δραματικές οι επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία
           στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

       Ο καταρροϊκός πυρετός έχει πολύ μεγάλη εξάπλωση σε όλη τη χώρα, τα κρούσματα είναι πολλά στις Ενότητες της Περιφέρειας μας, ενώ οι κτηνοτρόφοι φοβούνται να τα δηλώσουν, γιατί αυτό θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό σταβλισμό των κοπαδιών και την οικονομική τους επιβάρυνση με την αγορά των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν ρευστότητα για τα απολύτως αναγκαία.
      Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που - από τη φύση της δουλειάς τους - δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα.
      Ταυτόχρονα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί δεν πήραν ούτε την εξισωτική αποζημίωση, αυθαίρετα κόπηκε ή αυτή συρρικνώθηκε δραστικά, χωρίς να ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι γι’ αυτό, αλλά το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους της ΕΕ και της συγκυβέρνησης. Αφ' ενός ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, αφ' ετέρου ο καταρροϊκός πυρετός και η ευλογιά, που έπληξε πέρσι περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθιστούν την κατάσταση δραματική για τους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους.
       Δραματικές λοιπόν είναι οι καταστάσεις που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από την εγκληματική αδιαφορία των διοικούντων που αφορούν:
- Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στις κρατικές Κτηνιατρικές Διευθύνσεις και την αδυναμία των ελαχίστων να ελέγξουν, λόγω μη κάλυψης της μετακίνησής τους με οχήματα και καύσιμα.
- Την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια.
- Την ανυπαρξία διανομής δωρεάν στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.
- Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την ασθένεια.
        Ακριβώς αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι έμποροι, που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, όμως εκβιάζουν για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες, εξευτελιστικές τιμές γάλα και σφάγια. Με τον τρόπο αυτόν αισχροκερδούν σε βάρος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.
Επερωτώνται ο κ. Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης :

                         Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Διοίκηση ώστε:

·         Να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως οι κτηνοτρόφοι.
·         Να απαλλαγούν από τα χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς.
·         Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.
·         Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

·         Έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί; Πού και πότε; Πόσα χρήματα δόθηκαν στην Περιφέρεια για το σκοπό αυτό;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 112 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 1 ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013, 2Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΤΟΣ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/9/2014Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από αύριο Τρίτη  30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 το πρωί, αρχίζει η επίδοση των αποφάσεων έγκρισης πράξης και απόρριψης στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013, 2η πρόσκληση – έτος 2014» από τα γραφεία της υπηρεσίας μας (γραφείο 25 και 26).
Παρακαλούνται τα γραφεία των μελετητών και οι Δήμοι, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την καλύτερη λειτουργία και υποστήριξη του πιο πάνω προγράμματος ανάλογα με τις δυνατότητες τους να ειδοποιήσουν τους ενδιαφερομένους, σύμφωνα και με τις καταστάσεις που έχουμε αναρτήσει στους Δήμους, στο πλαίσιο της δημοσιότητας του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητας και μία φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου τους, καθώς επίσης και να γνωρίζουν το Α.Φ.Μ., την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και να επιβεβαιώσουν το μόνιμο της διαμονής της κατοικίας τους.
Επισυνάπτεται σε ξεχωριστό αρχείο η κατάσταση των τελικών δικαιούχων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


  
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος
Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δ. Πασχάλης,
Και

ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου
Τεχνολογίας, ΝΟΗΣΙΣ
Αθ. Κοντονικολάου

σας προσκαλούν
σε Συνέντευξη Τύπου

με θέμα τη συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου  
με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Η συνέντευξη θα δοθεί την Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2014, στη 1 μ.μ.
στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

(Κόμβος Δίου - Λιτοχώρου).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετειχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αχαικής Λέσχης Μοτοσυκλέτας (ΑΧ.ΛΕ.ΜΟΤ) που διοργανώθηκαν στην Πλαζ του ΕΟΤ απο 25 έως 28/09 για τα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως:

Προσέφερε Υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το έργο και τις δράσεις της ομάδας. Παράλληλα στα πλαισια ενημέρωσης, ασφάλειας και πρόσληψης που εγιναν απο την Ελληνική Αστυνομία και ΕΜΑΚ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εκανε παρουσίαση σε θέματα πρόληψης και ασφάλειας των Μοτοσυκλετιστών καθώς και βασικών πρώτων βοηθειών από πιστοιποιημενα μελη του τμήματος Πρώτον Βοηθειών. 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τον Πρόεδρο της ΑΧ.ΛΕ.ΜΟΤ κο Νίκο Ποταμιάνο και την ομάδα του οι οποίοι με την προσπαθεια τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην άψογη συντέλεση αυτής της Γιορτής.

ΚΑΜΙΑ ΑΘΩΟΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ


(Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου)
Μετά κλάδων και βαΐων υποδέχτηκαν στην πόλη της Κατερίνης τον υφυπουργό ανάπτυξης κύριο Γεράσιμο Γιακουμάτο. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας κύριο Χατζηχριστοδούλου και λοιπούς θιασώτες της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού μας στα εγκαίνια της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας (ΕΒΕΠ). Βουλευτές, ο δήμαρχος Κατερίνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι θεματοφύλακες της κυρίαρχης πολιτικής σε δήμους και περιφέρειες, συμπλήρωναν το πάζλ αυτής της κουστωδίας, που η υποκρισία περίσσευε.
 Όσες  κακόγουστες φιέστες και να στήνουνε δεν θα μπορέσουν να εξωραΐσουν την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε. Πολιτική που κλείνει τα μικρομάγαζα, φοροληστεύει αυτοαπασχολούμενους-εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, μικροβιοτέχνες, που αφανίζει μικρομεσαίους για να συγκεντρωθεί το λιανικό εμπόριο, η μικρή παραγωγή, η μεταποίηση σε λίγα χέρια, σε μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή την πολιτική, με οποιεσδήποτε παραλλαγές, επιτάσσει η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η πολιτική της Ε.Ε., που εδώ όλοι συμφωνούν γαλαζοπράσινοι(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιποί δορυφόροι του συστήματος(ΠΟΤΑΜΙ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΗΜΑΡ κ.α) , πίνουν νερό σε αυτή την κατεύθυνση, πλην του ΚΚΕ και αγωνιστών ριζοσπαστών του εργατικού ταξικού κινήματος, της λαϊκής συμμαχίας.
Η πολιτική που εκπροσωπεί ο κύριος Γιακουμάτος και εγχώριοι ταγοί της αστικής πολιτικής στο νομό μας, έχει αφήσει βαθειά τα σημάδια της με αρνητικές συνέπειες για της εργατικές-λαϊκές οικογένειες του νομού μας. Πολιτική όχι βέβαια προσωπική του κύριου Γιακουμάτου αλλά της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, όταν ακόμα το δικομματικό μπλοκ της δικομματικής κυβερνητικής εναλλαγής για τον θώκο   της αστικής εξουσίας κρατούσε γερά.
Για την ιστορία και όχι μόνο, να θυμίσουμε ο κύριος Γιακουμάτος  ξαναεπισκέφθηκε την πόλη μας το 2005 σαν υφυπουργός   Εργασίας. Λειτουργώντας σαν πλασιέ της Ε.Ε., των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και φτώχειας. Και εδώ κυριολεκτούμε. Αφού τότε επισκέφθηκε τους απολυμένους εργάτες κλωστοϋφαντουργίας <<ΚΟΡΝΤΑΓΚ>> , εργάτες με 25 και 30 χρόνια στην παραγωγή και αρκετοί λίγο πριν την συνταξιοδότηση τους,   έταζε αυτός και η  πολιτική  της κυβέρνησης που εκπροσωπούσε τότε, τα περιβόητα προγράμματα <<ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ>> .Δουλειά ελαστικών σχέσεων εργασίας(τετράωρη απασχόληση), με ημερομηνία λήξης, με περιορισμένα δικαιώματα. Με την μεσιτεία μάλιστα του Δ.Σ. του εργατικού κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) που πριμοδοτούσε αυτή την αντεργατική πολιτική.
 Πολιτική που στόχευε στην εκτόνωση της εργατικής-λαϊκής δυσαρέσκειας, ανακύκλωση της ανεργίας, αλλά και στην διαφήμιση τέτοιον προγραμμάτων, ντιρεκτίβων της Ε.Ε., που σήμερα υπάρχουν πληθώρα, για να φθηνύνει ακόμη περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης, να χτυπηθούν τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα στον μισθό, στο ωράριο δουλειάς, στην κοινωνική ασφάλιση, συνολικά να καρατομηθούν όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων . Σήμερα οι απολυμένου της <<ΚΟΡΝΤΑΓΚ>> 10 χρόνια μετά,  ακόμα είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, αντιμέτωποι με της δυσκολίες της καθημερινότητας και της φτώχειας, που την βιώνουν από τότε.
Αυτή η πολιτική όσα μακιγιάζ και να την κάνουν δεν διορθώνεται, δεν φτιασιδώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Αυτή η πολιτική γίνεται πιο επικίνδυνη και επιθετική απέναντι στους λαούς και τα δικαιώματα τους όταν είναι να διαχειριστή την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος των μονοπωλιακών  ομίλων στην βάση της στρατηγικής της Ε.Ε., του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Ο εργαζόμενος λαός ένα δρόμο έχει να διαλέξει και να αφήσει μόνους, τους μνηστήρες της αστικής πολιτικής διαχείρισης με όποιο μείγμα αστικής πολιτικής και αν εμφανίζονται. Είτε αυτό που πρεσβεύει η συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), είτε αυτό  που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Μέσα στην Ε.Ε. καμιά πολιτική δεν μπορεί να τιθασεύσει το κεφάλαιο και την κερδοφορία των καπιταλιστών σε περίοδο μάλιστα όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών-ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ε.Ε. , κέρδη κεφαλαίου και εργατικά-λαϊκά δικαιώματα είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Εξάλλου η Ε.Ε. μετεξέλιξη της παλιάς ΕΟΚ για αυτό συγκροτήθηκε. Για να διασφαλίσει και να προωθήσει τα γενικότερα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, σε αυτή την βάση συγκροτήθηκε η τότε ΕΟΚ σήμερα ευρωπαϊκή ένωση.
Ο δρόμος της εργατικής-λαϊκής πάλης, με  εργατική ταξική ενότητα, με λαϊκή συμμαχία σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση μπορεί να ανοίξει το δρόμο της φιλολαϊκής προοπτικής, της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας, χωρίς φτώχειες και λαϊκές δυστυχίες. Ο δρόμος αυτός προϋποθέτει αγώνα, ταξικές καθημερινές μάχες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, της συνοικίες, τα πανεπιστήμια, της σχολές, τα σχολεία. Προσπερνάει λογικές ανάθεσης, και βγάζει από το περιθώριο της κοινωνικής-πολιτικής ζωής εργατικές-λαϊκές δυνάμεις που ακόμα βρίσκονται σε αναμονή, η σε θέση παρατηρητή, με αρκετούς από αυτούς να περιπλανώνται από της περικοκλάδες των ΝΑΖΙ της <<Χρυσής Αυγής>>, με ψεύδη, συκοφαντίες και αντικομουνισμό.
Χωρίς άλλη καθυστέρηση νέες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις να μπουν  στον αγώνα, να μην φοβηθούν, η αναμονή θα φέρει νέα βάσανα. Μια τέτοια ευκαιρία είναι το Πανελλαδικό Πανεργατικό Παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο στις 1 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο σύνταγμα στην Αθήνα. Ένα συλλαλητήριο που θα αποτελέσει την κορύφωση ενός μεγάλου δίμηνου  ανοίγματος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, σε χώρους δουλειάς, υπηρεσίες, γειτονιές, χωριά, παντού. Για την οργάνωση και συσπείρωση νέων δυνάμεων στην κατεύθυνση της ταξικής εργατικής ενότητας, της λαϊκής αντικαπιταλιστικής-αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και παράλληλα θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση της εργατικής- λαϊκής πάλης με όρους ανασύνταξης και αντεπίθεσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Στην παραπάνω κατεύθυνση η ενδυνάμωση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει η εργατική-λαϊκή πάλη αποτελεσματική και ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του,ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Τα εχέγγυα είναι πολλά. Δύναμη στο ΚΚΕ λοιπόν, εμπιστοσύνη στο εργατικό ταξικό κίνημα, στην λαϊκή αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή συμμαχία.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την συνημμένη αφίσα έως και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 Σας ευχαριστώ Για το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας