ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Επιμορφωτική Ημερίδα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και ΩΡΑ 18:00 στην Αίθουσα Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΧΑΝΙΩΝ.


Ρουκέτες από Ζωή: Δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός - Παραβίασαν το γραφείο μου


Ρουκέτες από Ζωή: Δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός - Παραβίασαν το γραφείο μου

Στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα αναφέρθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης και Λεωνίδας Βατικιώτης .
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την εξαφάνιση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας από την ιστοσελίδα της Βουλής, για την «πραξικοπηματική» όπως την χαρακτήρισε κήρυξη λήξης εργασιών, ενώ αναφέρθηκε και στην παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή, όπως επισήμαινε, του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μήνυση για το γεγονός. 
"Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς", υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως "δεν έχει προηγούμενο ο τραμπουκισμός και ο αυταρχισμός που εκδηλώνει η νεομνημονιακή τάξη πραγμάτων".
Η τέως πρόεδρος της Βουλής μίλησε, επίσης, για τη διεθνή δραστηριότητα της Επιτροπής και την παρουσίαση των πορισμάτων της σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Σχετικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί και ανέφερε πως η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή τα όσα ανέφερε η τέως πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, περί υποβολής μήνυσης εναντίον του για «εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας» δήλωσε: «Ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά».

Σκίζει καλσόν ο Πάμπλο....Οι Podemos πρόθυμοι για συγκυβέρνηση με μόνο όρο συνταγματική αναθεώρησηΤο Podemos «δεν θέλει να μιλήσει για συμφωνίες με κόμματα, αλλά για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που να θωρακίσουν τα κοινωνικά δικαιώματα, την υιοθέτηση ενός μηχανισμού ανάκλησης του πρωθυπουργού στα μέσα της θητείας και ένα νέο και περισσότερο αναλογικό εκλογικό νόμο.
«Οι 69 βουλευτές μας θα δώσουν το χέρι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αυτά πριν να μιλήσουν για οτιδήποτε άλλο πράγμα» , είπε ο ηγέτης του Podemos και μας ξενέρωσε!

Αλήθεια η κατάργηση των αντιλαϊκών πολιτικών εκεί, η κατάργηση των πλειστηριασμών, να σταματήσουν οι πολίτες να αιμοδοτούν τις τράπεζες, η σύγκρουση με την Μερκελική Ευρώπη που πήγαν;;

Θα πει κάποιος, τρίτοι βγήκαν δεν έχουν το πάνω χέρι.

Και απαντάμε, τρίτοι βγήκαν (ενώ πέρσι ήταν πρώτοι σε δημοσκοπήσεις) γιατί έχασαν μεγάλο μέρος του ριζοσπαστισμού τους στρογγυλεύοντας τις θέσεις του προς τον "ρεαλισμό", αλλά στο βωμό της εξουσίας μην θυσιάζεις αρχές.

Ας μείνουν αντιπολίτευση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ισπανικού λαού!

Να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας η… Κιβωτός του κόσμου;


Του Γιάννη Τζούμα

Πιθανά να πληρώνει ή μάλλον είναι σίγουρο και να μην ξεσήκωσε τον κόσμο, λόγω και της θρησκευτικής της υποδομής, όπως το «Χαμόγελο του παιδιού»
αλλά μήπως με την παρέμβαση μας και την μεταφορά της οργής, θα πρέπει να βάλουμε τέλος σ’ αυτό τον Κυβερνητικό παραλογισμό; Αλήθεια, τίνος δουλειά είναι η περίθαλψη των παραμελημένων παιδιών; Αφού δεχόμαστε τους πρόσφυγες, ποιός θα αγκαλιάσει τα 2000 παιδιά, που φθάνουν στη χώρα μας… ασυνόδευτα; Ας δούμε το μέγεθος του παραλογισμού. Είναι σαφές ότι αυτή η μέριμνα πρέπει να δίνεται από την κοινωνία, από τις δομές του κράτους. Αυτές όμως δεν υπάρχουν και όπου υπήρχαν δεν λειτουργούν, λόγω λιτότητας έως πείνας. Συνεπώς αφού το πρόβλημα είναι υπαρκτό, τι κάνει για παράδειγμα η Δικαιοσύνη όταν βρίσκεται μπροστά σε ένα εγκαταλειμμένο ή κακοποιημένο παιδί; Δίνουν εντολή οι Εισαγγελικές αρχές σε υπάρχουσες δομές, που λειτουργούν είτε από ιδιώτες π.χ. «Χαμόγελο του παιδιού» είτε από την Εκκλησία «Κιβωτός του κόσμου» να αγκαλιάσουν αυτά τα παιδιά κάτι που γίνεται. Συνεπώς λοιπόν έξοδα και ευθύνη της Πολιτείας μεταβιβάζεται αλλού. Δεν είναι λοιπόν λογικό 2-3 τέτοιες δομές που υπάρχουν, δυστυχώς δεν είναι παραπάνω, να απαλλάσσονται από δυσβάσταχτες φορολογίες, που ισχύουν όπως ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους; Και όμως αυτή την εξόφθαλμη λογική έρχεται και την βιάζει η Κυβέρνηση έχοντας την απαίτηση να εισπράττει τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ. Αυτό πρέπει να σταματήσει κι’ αν δεν το καταλαβαίνουν οι Κυβερνώντες πρέπει να τους το μεταφέρουν οι πολίτες και πρώτα απ’ όλα  τα ίδια τα στελέχη του Σύριζα. Αυτό επισημαίνεται γιατί σε κεντρικό επίπεδο δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά ελπίδα. Τρανό παράδειγμα η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού των Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε ομιλία του σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου, για το τι θα πράξει μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ότι ο ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται είναι παράνομος, εφόσον δεν έχουν προσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Εχει σημασία η αντίδραση του υπουργού, που ως παλιός Εφοριακός και συνδικαλιστής επέβαλλε σίγουρα τα πρόστιμα, που επιβάλλονταν από την Νομοθεσία και σε εφαρμογή αποφάσεων της Δικαιοσύνης. «Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δεν πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο».  Να γιατί λέμε ότι τα κυβερνητικά στελέχη αποκλείεται να καταλάβουν, οι άνθρωποι έχουν πάθει ομαδικά μετάλλαξη. Πρέπει να απαντήσει η κοινωνία με την ηχηρή αντίδραση της.   Υ.Γ Με βάση την λογική των κυβερνώντων, οι «Αλληλέγγυοι» στη Χίο, οι «Λάθρα» ή οι εθελοντές της Αγίας Ερμιόνης, για παράδειγμα, θα πρέπει να κόβουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στους πρόσφυγες. Αλλά ας μην τους βάζουμε ιδέες. - See more at: http://www.alithia.gr/alithina/na-plirosei-enfia-kai-teli-kykloforias-i-kivotos-toy-kosmoy-xios#sthash.p1T4lqkY.dpuf

Αποκάλυψη της Ραχήλ Μακρή: 1,8 εκατ ευρώ έδωσαν για την συντήρηση των αεροδρομίων ενώ είχαν υπογράψει την πώληση τους.

Ραχήλ Μακρή 
1,8 εκατ ευρώ έδωσαν για την συντήρηση των αεροδρομίων ενώ είχαν υπογράψει την πώληση τους. Η σύμβαση που υπέγραψαν είναι βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον. Οι πολίτες οφείλουμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της.

Η λινάτσα, η κυρία 35.000 ευρώ το μήνα, που την έκανε "δημοσιογράφο" ο Άκης... γερμανοτσογλάνι του 4ου Ράιχ!


Όταν η "δημοσιογράφος" της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, γνώριζε τα μονοπάτια της δόξας...

Από το "PRESS-GR"
Οι δικαιολογίες της Μ. Σπυράκη για την Volkswagen...

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΩ ΜΑΖΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΩΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΡΙΓΓΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΡΥΒΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Όποιος διαβάσει προσεχτικά τις δύο εκτενείς απαντήσεις του Βαρουφάκη στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον «Τhis is a coup» και τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «A Greek Drama» καταλαβαίνει ότι ο πρώην υπουργός λέει τώρα όσες... αλήθειες μας έκρυβε όταν ήταν εν ενεργεία! Ότι δηλαδή ποτέ δεν ήταν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του χρέους(!!!) και πως ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαζόταν για περισσότερο από δύο χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πάνω σε ένα (αμφίβολο λέμε εμείς έως αδύνατο να εφαρμοστεί) πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού χρέους. 
Επίσης ο Βαρουφάκης ομολογεί με κυνικότητα ότι το τρίτο μνημόνιο είναι μια «συμφωνία παράδοσης» και υποστηρίζει ότι «ούτε ένα σεντ (από τα 86 δις ευρώ που πήραμε) δε θα μπει στη χώρα, καθώς τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν ξανά πίσω στους δανειστές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μη βιώσιμο χρέος. Μια προσποίηση,  την οποία πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι Έλληνες»
Ο Βαρουφάκης επίσης αποκαλύπτει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ότι η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από χρήματα και πως τις τράπεζες τις έκλεισε η ΕΚΤ και ότι ο εκβιασμός είχε απλά ως στόχο να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές και όχι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση είχε και ένα μικρό πλεόνασμα, αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας την υπόνοια ότι ο Τσίπρας δεν υποχώρησε για να μη καταστραφεί η Ελλάδα, αλλά γιατί τον πίεσαν οι δανειστές για τα δικά τους συμφέροντα. Τώρα που έχουμε δεθεί με το πιο βαρύ μνημόνιο λέει ότι «οι Έλληνες δεν αψήφησαν την Ευρώπη, αλλά την τρόικα με το "Όχι" στο δημοψήφισμα» αλλά εξακολουθεί να παίζει το ευρωπαϊκό χαρτί λέγοντας ότι είναι πλαστό το δίλημμα «συμβιβασμός ή έξοδος από την ευρωζώνη» αποδίδοντάς το στον Σόιμπλε. .
Εκ των υστέρων χωρίς καμμιά αξία λέει ότι η Μέρκελ και ο Ντράγκι θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν το Grexit και ότι σε κάθε περίπτωση μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση είχε τη νομιμοποίηση για να πάρει το ρίσκο. 
Τέλος ο Βαρουφάκης στην εκπομπή "A Greek Drama" που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η πρότασή του για να αξιοποιηθούν τα 27 δις ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ για να χρηματοδοτηθεί η χώρα, δεν έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά τη Δευτέρα στις 28 Ιουνίου πριν δηλαδή κλείσουν οι τράπεζες, σε σύσκεψη για το πως θα απαντήσει η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο της τρόικας. Και "αποκαλύπτει" ότι η πρότασή του απορρίφθηκε 4- 2 χωρίς όμως να λέει ποιοι ήταν υπέρ και ποιοι κατά. 
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτός (σε συνεννόηση με τον Τσίπρα) μαζί με τον Στουρνάρα υπέγραψαν το κλείσιμο των τραπεζών και ως υπουργός υπηρέτησε το σύστημα των δανειστών. Βλέπε σχετικά ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Τα ερωτήματα είναι απλά:
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;
ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;    Βλέπε σχετικά το άρθρο  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ Είναι φανερό ότι  ο Βαρουφάκης παίζει για μιά ακόμα φορά τον ρόλο του υπέρ των τοκογλύφων, αποδομώντας τον Τσίπρα τώρα   που οι αμερικάνοι έχουν αποφασίσει να τον "τελειώσουν" σαν τον Γιωργάκη και τον Σαμαρά (γεγονός που γνωρίζει φαίνεται από ιδιαίτερα επίσημα χείλη ο Λεβέντης, γιαυτό του το "αποκαλύπτει" μέσα στην Βουλή και να τον καλεί να παραιτηθεί). Ο στόχος των αμερικανών είναι η οικουμενική κυβέρνηση, διότι θεωρούν τον Τσίπρα καμμένο χαρτί και θέλοντας να παρατείνουν μια πολιτική ισορροπία (έστω και εύθραυστη) μέχρι να πουληθεί όλη η Ελλάδα αλλά όχι μόνο στους Γερμανούς όπως θέλει ο Τσίπρας αλλά και στα αμερικανο(ψευτο)εβραικά κοράκια (αυτά που στη γλώσσα τους τα λένε founds) και ο Βαρουφάκης υπηρετεί αυτόν τον στόχο με απόλυτη πιστότητα... Επίσης δρά ώς συνωμοσιολόγος τύπου Στριγγά (βλέπε σχετικά  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣγια να μας πεί πως όλα είναι προσυνεννοημένα (αλήθεια) και άρα κανείς δεν μπορεί να τα αποτρέψει (ψέμα).
Ο λαός όμως τον έχει καταλάβει και γνωρίζει τον ρόλο που έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει...

Η «αριστερή» κυβέρνηση ανέστησε τη ΝΔ…


Όταν ένα διαλυμένο και νεκρό κόμμα, με απανωτές και συντριπτικές εκλογικές ήττες, συσπειρώνει στις εσωκομματικές του εκλογικές λειτουργίες μια «μάζα» 400.000 ψηφοφόρων, αυτό είναι νεκρανάσταση… 
Το επιχείρημα ότι στην εκλογή Σαμαρά κινητοποιήθηκαν 800.000 ψηφοφόροι, είναι άστοχο. Είναι επιχείρημα «παρηγοριάς» γι αυτούς που δεν θέλουν να δούνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα αβυσσαλέα «αριστερά» εγκλήματά του, έβγαλε από το σκουπιδοτενεκέ τη Δεξιά, την ξέπλυνε και ετοιμάζει το έδαφος της νέας κατοχικής ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ: «Κεντροαριστεράς» και «κεντροδεξιάς»… 
Τότε η Δεξιά είχε απλώς χάσει μια εκλογική μάχη, αλλά δεν είχε μπει στον σκουπιδοτενεκέ, δεν είχε δηλαδή απολέσει, εντελώς, τη δυναμική της μέσα στην...κοινωνία. 

Σήμερα το κόμμα της ΝΔ είναι διαλυμένο και έχει υποστεί απανωτές και καταλυτικές εκλογικές ήττες. 

Αυτή η θανατηφόρα πολιτική κατάπτωση σηματοδοτήθηκε και στα εξής δύο γεγονότα: 

α). Στην ανικανότητα του νεοδημοκρατικού μηχανισμού να δώσει τα επίσημα αποτελέσματα. Αν είναι δυνατόν να μη μπορούν ακόμα να δώσουν επίσημη εικόνα. Αυτό εάν δεν είναι ύποπτο («συνωμοσιολογικά» είναι), δείχνει διαλυτική παραλυσία, επιβεβαιώνοντας και την παραλυτική ανικανότητα που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών στην πρώτη καθορισμένη ημερομηνία. 

Η τόσο μεγάλη καθυστέρησε της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τα ανόητα επιχειρήματα δικαιολόγησης αυτής της καθυστέρησης, αποτελούν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανικανότητας και πολιτικών δυσλειτουργιών: ΟΜΟΛΟΓΙΑ πτωματικής κατάστασης… 

β). Πιο σημαντική είναι η ΑΜΕΣΗ πολιτική σηματοδότηση: Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ, για άλλη μια φορά ακόμα, του Σαμαρά. 
 
Η προδοσία και η βαρβαρότητα της «αριστερής» κυβέρνησης νεκρανασταίνει τη ΝΔ, συσσωρεύει εκρηκτικά τη λαϊκή οργή που διαθλάται, ένα μέρος της, στην κινητικότητα και συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ, αλλά ΟΧΙ προς την κατεύθυνση του Σαμαρά, αλλά σε αντίθετη: Σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη… 

Το Βατερλό του Άδωνι, του «λαγού» του Σαμαρά, είναι αποκαλυπτικό… 

Και η καθίζηση του Τζιτζικώστα είναι ενδεικτική. Η ανοικτή υποστήριξή του από τον Βορίδη («μαγκούρα» του Σαμαρά), προσέδωσε και στον Τζιτζικώστα σαμαρικές «ευλογίες» στήριξης… 

Οι νεοδημοκράτες μπαίνουν σε κίνηση, λόγω της «αριστερής» κυβερνητικής λαίλαπας, ορμητικά μεν, αλλά θολά και συγκεχυμένα δε. Ζητούν κάτι άλλο, εκτός του Σαμαρά και των «μπράβων» του… 

Θα προδοθούν και αυτοί… 

Όπως ο Τσίπρας μετέτρεψε το θυμωμένο λαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, έτσι και οι δύο «κεντροδεξιοί» διεκδικητές θα μετατρέψουν τις οργισμένες διαθέσεις της λαϊκής βάσης της ΝΔ σε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ «ΝΑΙ»: Σε οικουμενικά κατοχικά σχήματα… 

«Κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερά» εκτελεστικά όργανα του 4ου Ράιχ είναι και των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων)… 

Απλώς, ανάλογα με τις περιστάσεις, «ανανεώνουν» (αναπαλαιώνουν) τις φόρμες και τα πρόσωπα, στο ΚΟΙΝΟ θέατρο της ΑΠΑΤΗΣ που παίζουν…

Πόσο μεγάλοι μαλάκες είμαστε... που μας παραμύθιασε;

To OXI είχε αποκοιμηθεί... τώρα είναι σε οριστικό κώμα!

Θέλουμε τον Αλέξη Τσίπρα νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας


Θέλουμε τον Αλέξη Τσίπρα νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας

Mόνον έτσι θα υλοποιηθεί το ανεπκπλήρωτο τιτάνιο έργο Σημίτη-ΓΑΠ... ο "εκσυγχρονισμός" της Ελλάδας!

Περίμενε κάποιος να αγόραζαν τους "αριστερούς" με τόση μεγάλη ευκολία; "απολίτικος νομικισμός" είπε ο Βούτσης κι έφυγε τρέχοντας να πουλήσει 14 ελληνικά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στην μοναδική προσφορά της Cosco...


The Bloopers Team (web radio)
Κι όταν τρώνε κανένα χαστούκι... καταδικάζουν τη βία!

Το σταμάτημα των πλειστηριασμών είναι για φιλήσυχους ανθρώπους

(Θα καταλάβετε, διαβάζοντας, γιατί τούτη η επιστολή έχει ονοματεπώνυμο).
Ευχαριστώ πολύ για τα συναισθήματα συμπάθειας που είδα στα μάτια των φίλων στο άκουσμα μιας επικείμενης κατάσχεσης, αλλάτι να τα κάμω; Η συμπάθεια δεν γίνεται με τα μάτια, όπως και άλλα πράγματα δεν γίνονται με τα λόγια. Να μη ξεχνάτε ότι ψηφίσατε την κατάσχεση -ό,τι κι αν ψηφίσατε. Για να μην γίνετε συνένοχοι στο έγκλημα, καλύτερα να καθόσασταν σπίτι, όπως το 45% των ψηφοφόρων. Θα καταλάβετε τι θέλω να πω, αν μετρήσετε τους βουλευτές και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μετρείστε και τα κόμματα που παριστάνουν την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και τα οποία, παραμένοντας στη βουλή, νομιμοποιούν την ξένη Κατοχή. Μετρείστε και τους εκτός βουλής παράγοντες, που δεν σας λένε την αλήθεια, ενώ παριστάνουν τους «συμπαραστάτες», τους «αντιμνημονιακούς» και τους «αντιστασιακούς». Ο καθένας, σήμερα, ας αναλογιστεί τη δική του ευθύνη.
Κι όταν δεν ξέρετε πώς έχει στηθεί το παιχνίδι, καλύτερα να……..
σωπαίνετε, αντί να εκστομίζετε ό,τι και ο πολιτικάντης που μιλά για «μπαταχτσήδες»:
«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας απ’ όσο οι ετοιμοπόλεμες στρατιές. Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει κάποτε στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν τη χρηματική ρευστότητα, πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με την ύφεση, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτές, θα στερήσουν από τον λαό όλη την περιουσία του, ωσότου τα παιδιά του ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατέρες τους πάτησαν» (Τόμας Τζέφερσον, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ).
Ξέρουν και δεν μιλούν. Κάποτε η κατοχή γινόταν με τις «ετοιμοπόλεμες στρατιές». Σήμερα, γίνεται με τις ιδιωτικές τράπεζες και τις «επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτές».Από τα χρόνια του Όθωνα, οι πολιτικοί έχουν εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος –δραχμή και ευρώ- σε τραπεζίτες.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Το χρέος λαών και κρατών είναι προϊόν απάτης και συμπαιγνίας των πολιτικών με την παγκόσμια τραπεζική ελίτ. Τέλος, με αυτό το θέμα.
«Ο καλύτερος δικηγόρος των τραπεζιτών είναι ο δικαστής».

Χτυπήστε τον. Αυτός ξέρει το γιατί.  

Τρείς δικηγόροι, που ζουν από δίκες, είχαν το θάρρος να μας πουν το ίδιο πράγμα, την ώρα που απατεώνες προσπαθούν να βγάλουν λεφτά, πουλώντας ελπίδες: «Δεν υπάρχει νομική οδός, για τη σωτηρία της περιουσίας σας. Στην καλύτερη περίπτωση, να κερδίσετε μόνο μια παράταση λίγων μηνών» (Συνάντηση «οφειλετών» της «Συναδελφικής Κομπανίας», Κεφαλονιά, 20/12/2015).
Ο παρηγορητικός λόγος τέλειωσε. Όταν η πράξη γίνεται αναγκαία, τα λόγια είναι περιττά και, εν τέλει, υποκριτικά.
Καλούμαστε να οργανώσουμε την άμυνα μας, ως τη νίκη και τη λευτεριά.
Η προσέλευση και η συμμετοχή στους πλειστηριασμούς είναι νόμιμη και, υποχρεωτικά, δημόσια πράξη. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε στον τόπο του πλειστηριασμού. Φοράμε τα καλά μας και πάμε. Κάθε σταμάτημα πλειστηριασμού είναι παράταση παραμονής των ανθρώπων στην περιουσία τους –είναι ανάσα ζωής, ως ότου τους ξεφορτωθούμε.
Κι αν η κατοχική κυβέρνηση αλλάξει το νόμο, κι αν η κατοχική «αντιπολίτευση» συνεχίσει να παραμένει στη βουλή, χτυπήστε τους.
Αυτοί ξέρουν, αυτό που, τώρα πια, ξέρουμε κι εμείς.  Όπου τους βρίσκετε, χτυπάτε τους.
Άνοιξε κατάλογος εορταστικής συμμετοχής φιλήσυχων πολιτών σε πλειστηριασμούς. Ξέρετε που πρέπει να βρεθούμε.   
Ραντεβού στα δικαστήρια.
Προφανώς, ο ιδιοκτήτης που δεν θα προσέλθει στο κάλεσμα των καιρών, δεν θα βρει φίλους να τον περιμένουν στα δικαστήρια, όταν έρθει η δική του σειρά. Και οι αδικαιολόγητες απουσίες θα μετρηθούν, με θλίψη και άλλα ανάμικτα συναισθήματα. 
Κι αν χάσουμε μια μάχη, ο ένας στον άλλον θα δώσει μία υπόσχεση, που θα πρέπει να την αποδεικνύει, συχνά, με πράξεις:
«Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι», τα σπίτια και οι ζωές μας.
ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, όταν έρθει εκείνη η ώρα, που θα έχουμε ανασυγκροτήσει την εκκλησία και το δήμο.
Τέλος, παρακαλείται η αστυνομία και οι λοιπές δυνάμεις που θα κληθούν από το καθεστώς, να μη συνοδεύουν τραπεζίτες σε εξώσεις.
Σωματεία δεν έχετε; Γιατί τα έχετε, παριστάνοντας τους πατριώτες;
Εμείς, πάντως, θα υπερασπιστούμε βωμούς και εστίες, με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα:
«και εισήλθεν Ιησούς εις το ιερόν και εξέβαλεν πάντας τους πωλούντας και αγοράζοντας εν τώ ιερώ και τας τραπέζας των κολλυβιστών κατέστρεψεν». (Ματθ. 21:12)
Εμείς δεν καταδικάζουμε τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Εσείς που το λέτε, καταδικάστε και την πιο πάνω ιστορία.
Πάντως, το σταμάτημα των πλειστηριασμών δεν απαιτεί βία και δεν επιτρέπει αδικαιολόγητες απουσίες. Είναι σα να πηγαίνεις για καφέ με φίλους. Είναι εκδήλωση για φιλήσυχους ανθρώπους.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  
Γιάννης Κων. Κρούσος
Φαρακλάτα Κεφαλονιάς, 21/12/2015

Κόκκινες Γραμμές και Κουραφέξαλα… Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ψηφίζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης

tsipras-kammenos-klauthmonos-708.jpgΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ….
Κουίκ: Κανένας κλυδωνισμός στην κυβέρνηση για το σύμφωνο συμβίωσης
«Είμαι ξεκάθαρος και κατηγορηματικός, κανένας κλυδωνισμός δεν υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Από τη στιγμή που σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση ήταν γνωστό και στους δύο εταίρους ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και ……..
κόκκινες γραμμές. Και αυτό το δείξαμε, για παράδειγμα, στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Είδατε εσείς να μην προχωράει η κυβέρνηση;» είπε ο κ. Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στον Φάνη Γρηγοριάδη.
«Το ότι έχουμε και ιδεολογικές διαφορές και λέμε ότι αυτό εμείς δεν τον περνάμε ή το άλλο δεν ψηφίζουμε, δε σημαίνει ότι υπάρχει ρήγμα, είναι απόλυτα κατανοητό και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «η δουλειά μου μέσα στην κυβέρνηση, μέσα σε όλα τα άλλα, είναι μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ από τους ΑΝΕΛ, να μπορούμε να να λειαίνουμε θέματα, που μας φέρνουν σε νομοθετικές αντιθέσεις».
Ο κ. Κουίκ διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την κυβέρνηση λόγω της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, σημειώνοντας ότι «εκείνοι οι οποίοι μιλούν για ρήγμα στην κυβέρνηση έχουν ρήγμα στον εγκέφαλο».
Διευκρίνισε δε, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα ψηφίσει κατά συνείδηση «άλλος θα ψηφίσει ναι, άλλος όχι και αυτό θεωρώ ότι είναι υγιές στη δημοκρατία και δε θεωρώ ότι μπορεί να βάλει σε δοκιμασία την πραγματικά άρρηκτη σχέση, που έχουν τα δύο κόμματα», καθώς «αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ πιο σύντροφοι μέσα στην κυβέρνηση από ό,τι κάποιοι σύντροφοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Κουίκ είπε ότι «το ίδιο το Ταμείο θα αξιολογήσει, κατά τον Μάρτιο μήνα, αν θα θέλει να μείνει ή αν θα θέλει να φύγει από αυτή τη συμμαχία των θεσμών», σημειώνοντας ότι «το ΔΝΤ από τη μία είναι ο πιο σκληρός συνομιλητής μας σε θέματα, π.χ. συνταξιοδοτικά, και από την άλλη πλευρά είναι ο πιο θετικός μας σύμμαχος στο θέμα του χρέους».
«Έχουμε ένα επιχείρημα, ότι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιμέναμε να δώσουμε 25 δισ. και τελικά δώσαμε μόνο 7, άρα γλιτώσαμε 18 δισ., που είναι στην άκρη. Αν το ΔΝΤ συνεχίσει, θα συνεχίσει με μία επιχορήγηση των 23 δισ., άρα εμείς έχουμε εξοικονομήσει 18 δισ., άρα είμαστε πολύ κοντά να πούμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά του ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, όμως, επειδή είναι τεχνικός σύμβουλος σε αυτό το τρίτο μνημόνιο, το ίδιο θα αξιολογήσει αν θα μείνει» διευκρίνισε ο υφυπουργός.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο κ. Κουίκ είπε ότι «αν αποκτήσει την ισορροπία της η ΝΔ, θα έχουμε έναν αξιόλογο συνομιλητή, για να μπορούμε να του λέμε τα θέματα, που πιστεύουμε ότι χρειάζεται μία εθνική συνεννόηση και συναίνεση», διευκρινίζοντας, πως σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ, «δεν πάμε στις λογικές της συγκυβέρνησης, των οικουμενικών κ.λπ., θέλουμε όμως να έχουμε σε κάποια ζητήματα μία εθνική συνεννόηση».

Ζωή….»Οι θρασύδειλοι Βούτσης-Αθανασίου κρύβονται»

Μήνυση σε Βούτση-Αθανασίου και φρούραρχο κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μήνυση κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του Κώστα Αθανασίου και του φρούραρχου του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής τους κατηγορεί ότι εισέβαλλαν στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.
Δίνει αυτή την ώρα συνέντευξη τύπου με θέμα «Η Επιτροπή Αλήθειας υπό νεομνημονιακή δίωξη: το έργο της μετά τις 20.09.2015, οι κυβερνητικές επιθέσεις, η διεθνής αναγνώριση και τα επόμενα βήματα», , στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε καταγγείλει Βούτση και Αθνασίου ότι άλλαξαν τις κλειδαριές των γραφείων που χρησιμοποιούσε η εν λόγω επιτροπή. «Παραβίαση σήμερα αξημέρωτα γραφείου μου και γραφείων της Επιτροπής Αλήθειας στη Βουλή και αλλαγή κλειδαριών. Οι θρασύδειλοι Βούτσης-Αθανασίου κρύβονται», έγραψε στο twitter η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και συνέχισε: «Ο Φρούραρχος της Βουλής δηλώνει άγνοια, η Ασφάλεια του κτιρίου παραπέμπει στις υπό τους Βούτση-Αθανασίου υπηρεσίες. Νεομνημονιακή αλητεία. Κατάντια να μην μπορείς να δεις στα μάτια τον αντίπαλό σου κ να τον πολεμάς με μικροπρέπεια, στα μουλωχτά. Ψηφίστε τώρα τα προαπαιτούμενα».

Πούλησα δάνειο μόνο με την υπογραφή της τράπεζας, Ισχύει και το αντίστροφο. Μην ψαρώνετε. .

Τώρα το θυμήθηκα…το 2000 είχα αγοράσει από την Αγγλία, με δάνειο 15.000 ευρώ από την Eurobank ένα ιατρικό μηχάνημα Υπερθερμίας του Προστάτη, το οποίο όμως επειδή δεν απέδωσε «εμπορικά», πούλησα το δάνειο και το μηχάνημα σε ουρολόγο της Λαμίας, με την απαραίτητη υπογραφή και συναίνεση της τράπεζας. Αυτό σημαίνει το εξής: ……..
1) Ο δανειολήπτης μπορεί να πουλήσει το δάνειό του σε άλλον πάλι με την υπογραφή της τράπεζας.
2) Tα δάνεια μπορούν να πουληθούν από τις τράπεζες στα ξένα και ντόπια funds ΜΟΝΟ με την υπογραφή του (τρελού) δανειολήπτη.
Συνεπώς….1) μην ψαρώνετε…τα δάνειά σας δεν μπορούν να πουληθούν νόμιμα σε funds αν δεν υπογράψετε κι εσείς, 2) Προσέξτε στις νέες ρυθμίσεις που ίσως υπογράψετε, μην δεχτείτε κανέναν όρο που να δίνει το δικαίωμα στην τράπεζα να πουλήσει το δάνειό σας σε fund…
Καλές Γιορτές
Δημ. Αντωνίου.

Οι προστάτιδες δυνάμεις απαιτούν από την κυβέρνηση τυφλή υπακοή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Το αλαλούμ των τελευταίων ημερών με το πολυδιαφημιζόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”, καταδεικνύει την αναξιοπιστία και την επιπολαιότητα της κυβέρνησης στην άσκηση της κοινωνικοοικονομικής της πολιτικής. Υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη συντάχθηκε μίνι πρόγραμμα, που αποσκοπούσε στην οικονομική στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Το μίνι πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε “παράλληλο”, με την έννοια ότι θα λειτουργούσε αρμονικά και παράπλευρα του τρίτου μνημονίου. Το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα (14.12.2015), περιλαμβάνοντας κοινωνικά μέτρα όπως η έκδοση κάρτας υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για …………
τους ανέργους, αντιμετώπιση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των μεταναστών, νομική ρύθμιση για την αποτέφρωση των νεκρών, μετάταξη επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1997 σε πίνακα διορισθέντων, επαναφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια και λύκεια, παροχή κινήτρων για ιατρεία σε άγονες περιοχές της χώρας (νησιά, κ.λπ.), καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων από τη ΔΕΗ, κ.ά.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει ορισμένα μέτρα κομματικού-ρουσφετολογικού χαρακτήρα, που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, με την διαδικασία διορισμού υπουργικών συμβούλων με παχυλούς μισθούς, με τον διορισμό συντονιστών αποκεντρωμένης διοίκησης, κ.λπ. Μέτρα που ευνοούν τα δικά μας παιδιά, δηλαδή τα παιδιά του κομματικού σωλήνα.
Αν και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν είχε επακριβώς υπολογίσει το κόστος του πακέτου μέτρων που περιλαμβάνονταν στο “παράλληλο πρόγραμμα”, σίγουρα η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού δεν θα ήταν αμελητέα. Το σημείο αυτό ενόχλησε το κουαρτέτο. Σε εποχές αυστηρότατης λιτότητας και δραματικής συρρίκνωσης των κρατικών εσόδων λόγω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, δεν είναι λογικό η κυβέρνηση να υιοθετεί μέτρα πολιτικής που προκαλούν την αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών. Δύο μέρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι Βρυξέλλες έστειλαν επείγων μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του. Διαφορετικά, τις επόμενες μέρες η Ελλάδα δεν θα ελάμβανε την δόση του ενός δις ευρώ και ενδεχομένως θα αναστελλόταν το πρόγραμμα υλοποίησης της τρίτης δανειακής μνημονιακής σύμβασης. Ουσιαστικά, οι Βρυξέλλες και το κουαρτέτο κούνησαν μαντίλι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπονοώντας ότι η ψήφιση του “παράλληλου προγράμματος” θα αποτελούσε αίτιο παύσης χρηματοδότησης της Ελλάδας, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί κατά την διετία 2016-2017. Η υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν στιγμιαία, καθότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με άνωθεν πρωθυπουργικές εντολές, διευθέτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Ο τραγέλαφος με το αλαλούμ του παράλληλου προγράμματος πιστοποιεί και την δουλοφροσύνη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων στις προστάτιδες δυνάμεις. Η χώρα έχει υποστεί οικονομική καταστροφή. Κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι καταχρεωμένοι και χρεοκοπημένοι. Το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 900 δις ευρώ. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα δάνεια) των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα εκτιμάται σε 115 δις ευρώ. Οι ανεξόφλητες οφειλές των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν τα 100 δις ευρώ. Τα υποζύγια έχουν γονατίσει από τα απανωτά χαράτσια και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων. Οι ζημιές και άρα τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται. Οι προστάτιδες δυνάμεις ελέγχουν τα πάντα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτούν τυφλή υπακοή. Το 2016 ανατέλλει. Τα Δημόσια Οικονομικά της χώρας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πριν λίγες μέρες η Βουλή ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016. Ωστόσο, η δραματική υστέρηση στο σκέλος των κρατικών εσόδων τους δύο τελευταίους μήνες του 2015, έρχεται να ανατρέψει τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής του 2016. Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί και εκπέμπουν μαύρο καπνό. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για την ανατροπή του σκηνικού. Η μάχη που δίνεται υπέρ του τρίτου μνημονίου θα πρέπει να κερδηθεί από τον Αλέξη και τον Πάνο.

Στή χώρα του (Σαμαρά και Βενιζέλου) Τσίπρα

money-monopoly«Ιδιωτικοποίηση είναι το σύνολο των μέτρων με τα οποία κρατικές επιχειρήσεις ή και ολόκληροι κρατικοί τομείς της οικονομίας περιέρχονται υπό την κυριότητα και τον έλεγχο ιδιωτών.
Κι επειδή οι ιδιώτες για να αγοράσουν ένα προϊόν θα πρέπει η τιμή του να είναι ανταγωνιστική, λίγο πριν από την ιδιωτικοποίηση συντελείται απαξίωση του προς πώληση «προϊόντος». Επομένως, ιδιωτικοποίηση είναι το ισοδύναμο της εκποίησης σε τιμή ευκαιρίας, με άλλα λόγια, ιδιωτικοποίηση σημαίνει ξεπούλημα.
Τούτο πράττει η σημερινή κυβέρνηση, το πολιτικό εκείνο μόρφωμα που άνευ λαϊκής……….
εντολής συναινεί στη λαφυραγώγηση της χώρας. Κατ” επιταγήν μνημονιακών δεσμεύσεων και των όρων των παράνομων δανειακών συμβάσεων που μας επιβλήθηκαν.
Με τα ίδια προσχήματα, τα ίδια βλακώδη επιχειρήματα που χαρακτηρίζουν τους θρασείς, τα οποία επαναλαμβάνουν οι ψωμιζόμενοι από τους ισχυρούς τηλεοπτικοί αστέρες, επιχειρείται το ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της εθνικής οικονομίας. Οι ιδιώτες πλέον δεν θα επενδύσουν, δεν θα αναπτύξουν δραστηριότητες παράλληλες με εκείνες του δημόσιου τομέα, αλλά εκ του ασφαλούς, ως καθολικοί διάδοχοι κι έχοντας αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας, θα δημιουργήσουν ιδιωτικά μονοπώλια. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρηματικότητα. Έχει σχέση με την απάτη.
Όλες οι μέχρι σήμερα ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με τα ίδια ακριβώς προσχήματα. Την καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, προς όφελος, υποτίθεται, του δημόσιου συμφέροντος.
Στην πραγματικότητα, είχαν αποτέλεσμα τη μετατροπή του κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, προς όφελος των ιδιωτών και προς βλάβη του λαού. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές όχι μόνο δεν προσέφεραν τίποτα στην εθνική οικονομία, αλλά αντίθετα έβλαψαν το λαό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες με την υπεραύξηση των τιμολογίων κ.λπ.
Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση ιδιωτικοποίησης, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, που να ωφέλησε τα έθνη και τους λαούς. Και είναι προφανές, αφού ο λόγος της πραγμάτωσής τους δεν είναι η ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών, αλλά η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιρειών και των μεγάλων ομίλων.
Προκειμένου, όμως, να επιβληθεί και να γενικευθεί το σύστημα λαφυραγώγησης του δημόσιου πλούτου, απαιτείται η ενίσχυση του ρόλου των ισχυρών και η αποδυνάμωση του αντίστοιχου ρόλου των ασθενών. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο εσωτερικό επίπεδο κάθε κράτους, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ενίσχυση, δηλαδή, του ρόλου των ισχυρών κρατών και αντίστοιχη αποδυνάμωση των ασθενέστερων.
Αποδυνάμωση της εθνικής τους κυριαρχίας, άρα και των εσωτερικών τους θεσμών, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι τους. Κατεδάφιση των δικαιωμάτων του πολίτη, των ελευθεριών και των εγγυήσεων δικαίου, που με κόπο και αίμα θεσμοθετήθηκαν. Τέλος, επιβολή ξένου δικαίου, ιδίως του αγγλοσαξονικού, που διασφαλίζει καλύτερα τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών και των ανεξέλεγκτων οικονομικών παραγόντων.
Ο βαθύτατα ταξικός χαρακτήρας της οικονομίας αντανακλάται και στο δίκαιο. Τόσο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων όσο και στο πεδίο των διευκολύνσεων προς τους ισχυρούς. Αυτά στην «ισχυρή Ελλάδα» της κοινοπραξίας (Σαμαρά – Βενιζέλου) Τσίπρα.
Αντίθετα, στη μακρινή Βενεζουέλα (που τόσο συκοφαντήθηκε ένθεν κακείθεν και τόσο εκβιάστηκε με τις γνωστές συνέπειες), με το Σύνταγμα που ψηφίστηκε το 1999 θεσπίστηκαν τα ακόλουθα:
α) Άρθρο 302: «Το κράτος διατηρεί μέσω του αντίστοιχου οργανικού νόμου και για λόγους εθνικού συμφέροντος τις πετρελαϊκές δραστηριότητες και άλλης μορφής επιχειρήσεις, υπηρεσίες και αγαθά δημοσίου συμφέροντος και στρατηγικού χαρακτήρα».
β) Άρθρο 89: «Κανένας νόμος δεν μπορεί να θεσπίζει διατάξεις που αλλοιώνουν τον απαραβίαστο και προοδευτικό χαρακτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Όταν υπάρχει αμφιβολία γύρω από την εφαρμογή κανόνων ή συντρέχουν διαφορετικοί κανόνες ή υπάρχει αμφιβολία στην ερμηνεία ενός καθορισμένου κανόνα, τότε εφαρμόζεται ο ευνοϊκότερος για τον εργαζόμενο». 2, 3
Αυτά στη μακρινή «τριτοκοσμική» Βενεζουέλα. Κι όχι, βέβαια, στην «ευρωπαϊκή» χώρα του (Σαμαρά και Βενιζέλου) Τσίπρα.
1. Τεγόπουλος – Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό.
2. Δ. Καλτσώνης, «Το δίλημμα της μπολιβαριανής δημοκρατίας (Κράτος και Δίκαιο στη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες)».
3. Δ. Καλτσώνης, «Δίκαιο, Οικονομική κρίση και Δημοκρατία», εκδ. Τόπος.»
Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευθεί στην «Ελευθεροτυπία» την 30.6.2014, όταν τη χώρα κυβερνούσε η κοινοπραξία Σαμαρά – Βενιζέλου. Η επαναφορά, με μικρές παρεμβάσεις, του ίδιου άρθρου, σήμερα, που κυβερνά η κοινοπραξία Τσίπρα – Φλαμπουράρη κλπ, ας μη ληφθεί ως εκδήλωση φυγοπονίας ή τεμπελιάς από μέρους του γράφοντος.
Καταβλήθηκε προσπάθεια εύρεσης νέων δεδομένων και στοιχείων, δικαιολογούντων τη σύνταξη ενός καινούργιου άρθρου σε βάρος του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Στάθηκε αδύνατον! Αμφότερες οι κοινοπραξίες λειτούργησαν και λειτουργούν με την ίδια έξωθεν συνταγή, με την ίδια άθλια και επονείδιστη μεθοδολογία.
Κρίθηκε, συνεπώς, πως δε θα’ ταν ανώφελη η επαναδημοσίευση του ίδιου άρθρου, καθώς τούτο, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν απώλεσε την επικαιρότητά του.