ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δελτία «Ορισμένου Χρόνου» από 1-5 χρόνια, για κάθε ποδοσφαιριστή - Μεταγραφές σχεδόν όλο το χρόνο!

b_280_280_16777215_0___images_stories_0_14_a_afthinoporo_mpala1.jpg
Τροποποιητικό  σχέδιο επεξεργάζονται στην ΕΠΟ, ώστε να υλοποιηθεί υπόδειξη της FIFA. Το σχέδιο αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί, θα δίνει την ευκαιρία ακόμη και άμεσης απαγκίστρωσης των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, από τα «δεσμά» των σωματείων που έχουν υπογράψει δελτίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του football-academies.gr, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές σχεδόν όλο το χρόνο και τα δελτία που υπογράφουν στο εκάστοτε σωματείο, θα είναι συγκεκριμένου χρόνου.
Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει ότι όλα τα δελτία θα είναι πλέον «Ορισμένου Χρόνου» από ένα έως πέντε χρόνια, μετά την ηλικία των 10 ετών, για κάθε ποδοσφαιριστή. Μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας του δελτίου του, ο ποδοσφαιριστής θα καθίσταται ελεύθερος να επιλέξει το σωματείο που θα συνεχίσει να αγωνίζεται.
Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μπορεί να μείνει ελεύθερος μόνομετά την παρέλευση μιας 10ετίας στο σωματείο του και την καταβολή παραβόλου 150 ευρώ. Η χρονικήαυτή «δέσμευση»  με το νέο σχέδιο δεν θα ισχύει και ο ποδοσφαιριστής θα μένει ελεύθερος, μετά τη λήξη του «Ορισμένου Χρόνου» του δελτίου που επέλεξε να υπογράψει με το σωματείο του.
Επίσης ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να καταστεί ελεύθερος και στη διάρκεια ισχύος του δελτίου του, καταβάλλοντας αποζημίωση για την «κατάρτιση και την εκπαίδευσή του». Το ύψος της αποζημίωσης θα ορίζεται με βάση κάποιους συντελεστές, που θα αποφασιστούν από την ΕΠΟ .

Επίσης θα δρομολογηθεί ν’ αλλάξουν και οι χρονικές περίοδοι μεταγραφών, οι οποίες θα μπορούν να γίνονται συνεχώς από 1 Ιουλίου, έως και 27 Φεβρουαρίου. Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό οι μεταγραφές στα ερασιτεχνικά σωματεία γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο, από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου και την χειμερινή, από 1-31 Ιανουαρίου.

Αλλαγή προβλέπεται να υπάρξει και στην περίοδο των  επανεγγραφών, η οποία θα μεγαλώσει κατά δύο μήνες και οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να επανεγγραφούν σε διάρκεια τεσσάρων μηνών, από 1/9 έως 30/10 και από 1/2 έως 31/3. Τώρα οι επανεγγραφές γίνονται μόνο τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιανουάριο.

Επιπλέον θα υπάρχει διάταξη για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, στην οποία προτείνεται να αυξηθεί σε 10 (από 5) ο αριθμός που δικαιούται να διαθέτει το κάθε σωματείο, αλλά διατηρείται η διάταξη για τη συμμετοχή στον αγώνα έως τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, χωρίς όμως τη σημερινή προνομιακή σχέση, υπέρ των «κοινοτικών» ποδοσφαιριστών.
Όλα τα παραπάνω φυσικά, θα ισχύουν και για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ(εκπαιδευόμενους ή μη).
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής θεωρείται αυτός ο οποίος δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο  ή αυτός που έχει γραπτό συμβόλαιο, αλλά δεν πληρώνεται περισσότερο από τις πραγματικές δαπάνες του, σε ανταπόδοση της ποδοσφαιρικής του δραστηριότητας.

Το προσχέδιο της ΕΠΟ θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας τον Μάρτιο του 2015, για μελέτη και προτάσεις. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι του 2015.
Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Μολακίδης



Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, Παναγιώτης Μολακίδης, ύστερα από τη μάχη που έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια με την επάρατη νόσο.
Ο Μολακίδης είχε γεννηθεί στις 29 Αυγούστου 1963 στο Βαλτοτόπι Κιλκίς. Το ταλέντο του στη θέση κάτω από τα δοκάρια φάνηκε νωρίς, με αποτέλεσμα στα δεκατρία χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του να φορέσει τις φανέλες των Πανσερραϊκού, Ολυμπιακού, Απόλλωνα και Κιλκισιακού.
Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του Παναγιώτη Μολακίδη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας «ήταν ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Ελπίδων το 1988, όταν αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης, ενώ από το 2006 έως το καλοκαίρι του 2014 είχε την ευθύνη για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων όλων των ''μικρών'' Εθνικών ομάδων. Σημαντικότερες διακρίσεις με αυτές ήταν η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2012 και η πρόκριση στην κορυφαία 16άδα του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2013».

Να γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κάθε βράδυ



Πολλοί ψάχνουν το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου. Και μπορεί το σεξ να μην είναι το απόλυτο μυστικό, σίγουρα όμως συγκαταλέγεται στην πεντάδα των «to do» για να συνεχίσει ο γάμος να βάζει στο πρόσωπο των 
παντρεμένων (γυναικών) το πιο πλατύ χαμόγελο.

Όσο για το γιατί πρέπει οι γυναίκες να σταματήσουν να έχουν... πονοκέφαλο και να βάλουν ξανά το σεξ στο ημερήσιο (ει δυνατόν) πρόγραμμά τους – ακόμα και αν ακούγεται εξαντλητικό, μιας κ μεταξύ άλλων τρέχουν όχι μόνο οι υποχρεώσεις, οι δουλειές του σπιτιού, αλλά και τα ίδια τα παιδιά μέσα στο σπίτι -; Οι λόγοι είναι απλοί και συνοψίζονται στους εξής 8!

Ο ικανοποιημένος σύζυγος είναι ένας καλός σύζυγος

Από τη μέρα που τα μέλη της οικογένειας παύουν να είναι δύο (δηλαδή το ζευγάρι) και αρχίζουν να προστίθενται και παιδιά, οι ισορροπίες ανατρέπονται. Το ίδιο και η σχέση του ζευγαριού. Καθένας τους μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι έχει μπει στην άκρη, μιας και όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο παιδί ή να σκέφτεται ότι δεν είναι πια ελκυστικός. Και εδώ έρχεται το σεξ που σβήνει κάθε αμφιβολία και αναζωπυρώνει τη σχέση. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ένας ευτυχισμένος άντρας για την γυναίκα του!

Τονώνει τη θηλυκότητα

Για να είσαι ελκυστική στο άλλο σου μισό, πρέπει να είσαι και ποθητή. Και σίγουρα μια γυναίκα δεν είναι τόσο σέξι, αν φοράει φαρδιά ρούχα, φόρμες και όλα αυτά που μέχρι τότε φορούσε η... μαμά της. Αν ψάξει καλά μέσα στην ντουλάπα της, όλο και κάτι... παιχνιδιάρικο και σέξι θα βρει και σίγουρα όσα θα ακολουθήσουν θα «ξεθάψουν» την σεξουαλικότητα και την θηλυκότητά της.

Το σεξ λύνει προβλήματα – πιο εύκολα!

Το σεξ και τα προβλήματα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Τι σημαίνει αυτό; Όσο πιο συχνά έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι, τόσο πιο λίγα προβλήματα έχει ή τόσο πιο εύκολα μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Πάντα η δυάδα είναι πιο «δυνατή» από την μονάδα.

Το χαμόγελο της ευτυχίας

Υπάρχει άνθρωπος που έκανε σεξ και δεν «καρφώθηκε» από το χαμόγελό του; Δύσκολα να βρεθεί κάποιος... Και ως γνωστόν, τα χαμόγελα είναι φάρμακα για την ψυχή και για τη σχέση.

Τέρμα το άγχος

Ό,τι και αν έχει κανείς στο μυαλό του, ό,τι και αν τον «βασανίζει», την ώρα του σεξ το μυαλό «καθαρίζει»: δεν υπάρχει άγχος, δεν υπάρχουν δύσκολες σκέψεις. Είναι με λίγα λόγια ένα διάλειμμα από την (δύσκολη) καθημερινότητα.

Μια «πολυτέλεια» για δύο

Ενώ τα χρόνια περνάνε και οι «αποκλειστικά για δύο» δραστηριότητες λιγοστεύουν, το σεξ είναι αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί ποτέ. Μεταξύ άλλων, θυμίζει στο ζευγάρι ότι είναι «ένα».

Είναι αντιγριπικό

Πώς γίνεται αυτό; Η σεξουαλική επαφή αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό. Όσο πιο πολύ πέφτεις στο κρεβάτι για σεξ, τόσο πιο δύσκολα θα πέσεις από γρίπη!

Βοηθάει στον ύπνο

Η χαλάρωση και η ηρεμία που ακολουθεί μετά από το σεξ είναι σίγουρο το απόλυτο αντίδοτο στην αϋπνία και στον ανήσυχο ύπνο. Τέρμα οι βαλεριάνες, το σεξ είναι το καλύτερο «ηρεμιστικό».

Άκρως ανθυγιεινός ο κακός γάμος



Είναι πιθανό να θεωρούμε ότι τα πολλά χρόνια τσακωμών σε έναν γάμο θα οδηγήσουν σε ένα κακό διαζύγιο οι ειδικοί όμως έρχονται να μας τονίσουν ότι τα ζευγάρια που τσακώνονται για δεκαετίες κινδυνεύουν όχι
μόνο να χωρίσουν, αλλά και να αρρωστήσουν καθώς είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα υγείας από όσους βιώνουν έναν καλό γάμο. Στα προβλήματα υγείας που προκαλεί ένας κακός γάμος συγκαταλέγονται η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά. Μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά για τις γυναίκες που εσωτερικεύουν και δεν εκφράζουν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν. Έτσι οι ειδικοί συστήνουν ακόμα κ το ενδεχόμενο να αναζητήσουν βοήθεια από κάποιον σύμβουλο γάμου, όσοι βρίσκονται σε «τοξικούς» γάμους.

Όπως ένας καλός γάμος μας βοηθάει να διατηρούμε σε καλύτερη κατάσταση την υγεία μας, καθώς τρεφόμαστε καλύτερα, έχουμε λιγότερο στρες και φροντίζουμε περισσότερο για την πρόληψη, έτσι και ένας κακός την βλάπτει πολύ σοβαρά. Άλλωστε δεν είναι απίθανο οι άνθρωποι που βρίσκονται σε έναν κακό γάμο να ξεκινήσουν κακές συνήθειες όπως είναι για παράδειγμα το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι θα έχουν πολύ στρες, που είναι επίσης επιβαρυντικό για την υγεία.

Παλαιότερη μελέτη είχε βρει ότι άνθρωποι που είχαν πολλούς συζυγικούς καυγάδες στην καθημερινότητά τους, και είχαν επίσης ιστορικό κατάθλιψης, ήταν πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι, καθώς αυτοί οι δύο παράγοντες (οι καυγάδες και η κατάθλιψη) ήταν πιθανό να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει το λίπος.

Η τωρινή μελέτη, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο Hui Lui, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ανέλυσε δεδομένα 5 χρόνων περίπου 1200 παντρεμένων ανδρών και γυναικών, που στην αρχή της μελέτης ήταν ανάμεσα στα 57 και τα 85. Τα αποτελέσματα έδειξαν πόσο επιβαρυντικοί ήταν για την υγεία οι κακοί γάμοι σε αντίθεση με τους καλούς και υποστηρικτικούς. Μάλιστα φάνηκε ότι όσο περνούσαν τα χρόνια και μεγάλωναν οι σύζυγοι τόσο πιο πολύ αυξανόταν το κακό που τους έκαναν οι καυγάδες και τα προβλήματα στον γάμο τους.

Αυτή η βιταμίνη…ρυθμίζει τη στύση!


Η… ποιότητα και η διάρκεια της στύσης, άρα και της σεξουαλικής απόδοσης ενός άνδρα, φαίνεται να «ρυθμίζεται» από την έλλειψη ή επάρκεια μιας βιταμίνης .Συγκεκριμένα, μετά από μελέτη που
πραγματοποίησαν στην Ιταλία ερευνητές, διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη της βιταμίνης D στον ανδρικό οργανισμό, μπορεί να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 143 άνδρες, με διάφορα ποσοστά… επιτυχίας στην ποιότητα της στύσης τους. Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για τους μισούς προέκυψε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Και οι εξετάσεις απέδειξαν ότι αυτοί είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους.

Η έλλειψη της βιταμίνης D στον ανδρικό οργανισμό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην σωστή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων που ευθύνονται για τη σωστή ροή αίματος στο πέους.

Οσοι λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη στύση σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας και να ελέγξετε το επίπεδο της βιταμίνης D, την ώρα που επιστήμονες αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, μέσα από μια σειρά δημιουργίας συμπληρωμάτων βασισμένων σε αυτό τον τύπο βιταμίνης.

Όλη η αλήθεια για το ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΚΑ'Ι'

Αν ήταν η ζήλια ψώρα...

















Η ανελευθερία ως κανονικότητα και το χρέος των νέων


Tα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές μιας επίθεσης προς το δημόσιο πανεπιστήμιο και μιας καταστολής σε οποιαδήποτε κινητοποίηση προσπαθεί να γεννηθεί για την προστασία του.

Η λογική της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων από τους θεσμούς της κοινωνίας και το ίδιο το κράτος δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Με την εμφάνιση, όμως, του νόμου Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου (ν. 4009) μπαίνουμε σε μία νέα σελίδα...
για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Με αυτόν τον νόμο δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για τη δόμηση του “επιχειρηματικού πανεπιστημίου”.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου έρχεται να δώσει ένα νέο νόημα για τα ιδρύματα που πλέον από χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών μπαίνουν αμέσως-αμέσως σε μία λογική αποστειρωμένων κτιρίων που ο φοιτητής είναι το υποκείμενο εκείνο που θα σπουδάζει, θα παίρνει το πτυχίο του και θα μεταβαίνει στην ανεργία και την επισφάλεια. Η εμπλοκή, έπειτα, των συμβουλίων διοίκησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καταργούν την έννοια του αυτοδιοίκητου πανεπιστημίου καθώς τα εξωπανεπιστημιακά αυτά όργανα, τα οποία είναι φορείς ιδιωτικού δικαίου, έχουν λόγο στις λειτουργίες των ιδρυμάτων, καταργώντας έτσι το δικαίωμα του πανεπιστημίου να αποφασίζει μόνο του για τις ίδιες τις λειτουργίες του.

Η κοινωνική ανάλυση και έρευνα δεν έχουν θέση στην πραγματικότητα που επιβάλλει η αγορά

Αυτά και πολλά ακόμα, έρχονται να ολοκληρωθούν με την εφαρμογή του νέου οργανισμού, του νέου νομικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια. Ο οργανισμός έρχεται να ολοκληρώσει το σχέδιο της συγκρότησης ενός πανεπιστημίου σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο. Το πανεπιστήμιο θα υπάρχει πλέον για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς. Αυτό σημαίνει αυτόματα την συρρίκνωση των θεωρητικών σπουδών, καθώς δε θα έχουν καμία χρησιμότητα για τις επιχειρήσεις. Η κοινωνική ανάλυση και έρευνα δεν έχουν θέση στην πραγματικότητα που επιβάλλει η αγορά. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι δημοκρατικές διαδικασίες και η πολυφωνία δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη της κοινωνίας των πολυεθνικών. Η ιστορική μνήμη και η κριτική σκέψη δεν έχουν καμία σημασία για τον κυνισμό των επιχειρήσεων.

Στη θέση όλων αυτών θα υπάρχει μια σύντομη επιμόρφωση που θα καθιστά τον νέο “αξιοποιήσιμο” για το νέο σύστημα. Στη λογική αυτή κινούνται και τα προγράμματα voucher, στα οποία έπειτα από μία σύντομη εκπαίδευση, ο νέος εντάσσεται σε έναν κλάδο, ενδεχομένως άσχετο με το αντικείμενο σπουδών του και εργάζεται με ελάχιστα χρήματα και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και ασφάλεια.

Το επόμενο στάδιο είναι η εθελοντική εργασία, η οποία δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουμε. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό παιδείας οι νέοι εκπαιδευτικοί για να καταλάβουν μια θέση στο δημόσιο υποχρεούνται να δουλεύουν στον κλάδο τους εθελοντικά, ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα μόρια, τα οποία προσμετρούνται για την απόκτηση της θέσης.

Ο τρόπος που πάνε να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρα από την έλλειψη διαφάνειας και τον αποπροσανατολισμό από τα ΜΜΕ, βλέπουμε πως ακόμα και στα νομοσχέδια αλλοιώνουν λέξεις και νοήματα ή ακόμα χειρότερα δεν διασαφηνίζουν λεπτές νομικές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να τους δίνεται το περιθώριο να εφαρμόζουν τις πολιτικές τους με υπόγειο τρόπο.

Είναι χρέος όλων μας να μην τους αφήσουμε να μας κλέψουν το μέλλον

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η συμμετοχή για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας με ελευθερία και δημοκρατικές διαδικασίες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Το στοίχημα για τους νέους είναι να μπορούν να αποκρυπτογραφούν τα νοήματα πίσω από τις λέξεις και τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης και των πολιτικών που ασκεί πίσω από το πατριωτικό της προσωπείο. Είναι χρέος των νέων να χτίσουν πυρήνες αντίστασης παντού και να ξαναφτιάξουν το φοιτητικό κίνημα, που έχει καταστρατηγηθεί από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Είναι χρέος όλων μας να μην τους αφήσουμε να μας κλέψουν το μέλλον και από θεατές να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των γεγονότων.

Tης Αθηνάς Σπανολιού, φοιτήτριας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης
Από mao

«Η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει»


ΟΣαμαράς και η παρέα του την είδαν. Κάτι εκατομμύρια Έλληνες μάλλον δεν βλέπουν

Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη είναι πλέον οι ανακοινώσεις για την οικονομία από την κυβέρνηση… Ο λόγος για τον ΕΝΦΙΑ, την έξοδό μας στις αγορές και πολλά άλλα που μας έρχονται στο μυαλό. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι τα τζιμάνια του Οικονομικών άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν, γι’ αυτό και μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους τα ακούνε και μετά χαίρονται κιόλας... Οι τελευταίοι όμως πανηγυρισμοί ήρθαν από τον  ίδιο τον Σαμαρά, όπως όλοι ακούσατε, αλλά...
το θέμα βέβαια είναι ότι δεν το βλέπετε.

Ο πρωθυπουργός όμως το είδε και το είπε στον ελληνικό λαό: Έχουμε ανάπτυξη! Τόνισε μάλιστα ότι «από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω. Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!». Αυτά έγιναν μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2014, βάσει των οποίων η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 1,7% για πρώτη φορά ύστερα από 24 τρίμηνα.

Κι έρχεται καπάκι η Eurostat και δίνει τη δική της εκτίμηση για 1,4% ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το ίδιο τρίμηνο.

Το ίδιο επιφυλακτική ήταν στις εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία και η Morgan Stanley, δείχνοντας να μην ενστερνίζεται την κυβερνητική αισιοδοξία για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός οίκος αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία το 2014 θα κλείσει με αναιμική ανάπτυξη, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Α, και να μην ξεχνάμε ότι στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα στοιχεία είναι προσωρινά! Μήπως όταν αυτά οριστικοποιηθούν οι αριθμοί θα είναι χαμηλότεροι; Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου. Λίγες μέρες πριν η ΕΛΣΤΑΤ διόρθωσε την ύφεση για το 2013 από το -3,3% στο -3,9%.

Την ανάπτυξη η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι τη βλέπει από τον αποπληθωρισμό! Δηλαδή από το «μαγειρεμένο» καλάθι της νοικοκυράς που μας λέει ότι πέφτουν οι τιμές και ο πληθωρισμός είναι αρνητικός (αποπληθωρισμός).

Δηλαδή, μπορούμε με λιγότερα ευρώ να «αγοράσουμε» περισσότερα πράγματα!
Τα ίδια έκαναν και με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Το ήθελαν πάση θυσία για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Θριαμβολογούσαν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πρωτογενές, θα προχωρούσαν σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της χώρας μας, τα οποία ακόμα περιμένουμε!

Έτσι και με την ανάπτυξη. Θα περιμένουμε πολύ ακόμη να δούμε κάτι θετικό. Η αλήθεια είναι πως η ύφεση καλά κρατεί με τα εξοντωτικά μέτρα και την ανελέητη φορολογία να συνεχίζεται!!!

Άνεργοι και απλήρωτοι

Η ανεργία έχει φθάσει το 26% αλλά και όσοι εργάζονται τις περισσότερες φορές είναι απλήρωτοι. Κάτι που το ξέρει πολύ καλά η Ν.Δ. εκ των έσω!!! Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα οι 200 εργαζόμενοι στη Συγγρού είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επειδή παρέμεναν απλήρωτοι επί 3,5 μήνες. Ελπίζουμε να μην είναι η ανάπτυξη που «τάζει» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Διότι άλλη δεν υπάρχει. Δεν γίνεται ανάπτυξη με λιγότερα λεφτά μέσα στα συρτάρια του κρατικού κορβανά… Ειδικότερα σε τρέχουσες τιμές το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου του 2013 ήταν 45.034 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο του 2014 εκτιμάται 44.851 εκατ. ευρώ, με τόσα εκατομμύρια τουρίστες παραπάνω. Δηλαδή 183 εκατ. ευρώ λιγότερα!!!

Την ίδια ώρα βλέπουμε και τη μείωση της ζήτησης λόγω περιορισμού του εισοδήματος των νοικοκυριών και πτώσης της αγοραστικής τους δύναμης. Πλέον μιλάμε για βαρέλι δίχως πάτο, δηλαδή μια ψυχολογική κατάσταση συνεχόμενου σπιράλ απαξίωσης περιουσιών, αξιών, εισοδημάτων, εργασίας. Το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων από την εργασία κάθε χρόνο στην εποχή των μνημονίων μειώνεται κατά 10 με 15 δισ. ευρώ. Μπορεί αυτό για την τρόικα και τη συγκυβέρνηση να είναι «ψιλά γράμματα», για μας τους πολίτες όμως είναι… μεγάλα!

Την ίδια ώρα η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα «πεθαίνει» λόγω της υψηλής φορολογίας, των ακριβών πρώτων υλών και της ενέργειας, και γιατί είχε και έχει να ανταγωνιστεί αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, κατασκευασμένα σε χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου», όπου ο εργαζόμενος χρησιμοποιείται στην ουσία ως σκλάβος, υπάρχει φτηνή ενέργεια και η φορολογία είναι ανύπαρκτη.

Οι δε αποκρατικοποιήσεις, πέραν της ανικανότητας όλων των κυβερνήσεων, δεν προχώρησαν. Ακούγαμε για Άραβες, Ρώσους, Κινέζους, Γερμανούς, Αμερικανούς και άλλους ενδιαφερόμενους που θα αγόραζαν το οικόπεδο «Ελλάδα» σε αστείες τιμές. Κι όμως έχουν περάσει πέντε χρόνια πλήρους υποτίμησης αξιών και εργασίας, και φυσικά ουδεμία ξένη επένδυση έχει γίνει. Και γιατί να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να μπλέξουν με τα ελληνικά διαπλεκόμενα συμφέροντα; Μάλλον έχουν δίκιο που δεν τους ενδιαφέρει αυτό που τους προσφέρουμε σε συνδυασμό με το φθηνό αποικιοκρατικό εργατικό δυναμικό, του οποίου απαγορεύουμε ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας.

Ούτε για τις σοβαρές περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες δίνονταν και για ένα κομμάτι ψωμί, δεν κατατέθηκαν επιστολές ενδιαφέροντος.

Έχουμε από τα καλύτερα ναυπηγεία του κόσμου και εργαζόμενους με άρτια τεχνογνωσία, αλλά «χάρη» σε εγκληματικές αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 2010, απαγορεύεται να αναλαμβάνουν εμπορικές εργασίες και σήμερα δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε βάρκα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες εφοπλιστές να ναυπηγούν τα πλοία τους στο εξωτερικό. Το 2013, π.χ., παραγγέλθηκαν μόνο στα ναυπηγεία της Κορέας 217 πλοία ελληνικών συμφερόντων, αξίας 1,49 δισ. δολαρίων.

Και να ήταν μόνο αυτό… Τώρα θα μας τα ζαλίζουν στα πάνελ με δηλώσεις του τύπου «η ανάπτυξη θα φέρει και τη μείωση της ανεργίας και άρα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική» και άλλα τέτοια κουλά. Θα πάει το δούλεμα σύννεφο…

Είναι και αυτή η ρημάδα η προεκλογική περίοδος που «αναγκάζει» τους ανθρώπους να έχουν κάτι για να πατήσουν μετά τις τόσες αποτυχίες της συγκυβέρνησής τους σε επίπεδο οικονομίας. Τώρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για αυτούς. Δεν ξέρουμε όμως οι Έλληνες τι θα απογίνουν!!! Έτσι, απτόητοι και ατσαλάκωτοι θα ψάξουν για λύση για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μας κατσικωθούν άλλα δυο χρόνια, προκειμένου να μας αποτελειώσουν…

Bελτίωση σε όλες τις δραστηριότητες των ΕΛΠΕ

Bελτιωμένα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα σε όλες τις δραστηριότητές του παρουσίασε ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, με τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA για το τρίτο τρίμηνο να διαμορφώνονται στα 146 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άνοδος των λειτουργικών κερδών οφείλεται στο καλύτερο διεθνές περιβάλλον διύλισης, την αυξημένη συνεισφορά του διυλιστηρίου Ελευσίνας με αύξηση της παραγωγής και εξαγωγών προϊόντων, τον έλεγχο κόστους, αλλά και τις βελτιωμένες επιδόσεις στους κλάδους εμπορίας, κυρίως λόγω τουρισμού και αεροπορικής κίνησης, καθώς και των Πετροχημικών.

Η πτώση των διεθνών τιμών επηρέασε αρνητικά την αποτίμηση των αποθεμάτων επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα του κλάδου διύλισης. Για αυτό και ενεγράφησαν ζημίες 100 εκατ. ευρώ, που οδήγησαν σε αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα ύψους 51 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο.

Τέλος, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα του υψηλού κόστους δανεισμού και της διαθεσιμότητας ρευστότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ισχυροποιημένη εμφανίζεται η χρηματοοικονομική θέση του ομίλου μετά τις πρόσφατες εκδόσεις διεθνών ομολόγων και τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές στο τρίμηνο.

Η εγχώρια ζήτηση καυσίμων στο τρίτο τρίμηνο 2014 ανήλθε στα 1,6 εκατ. τόνους, ενισχυμένη κατά 3%, σύμφωνα με αρχικά επίσημα στοιχεία, παρουσιάζοντας αύξηση στα καύσιμα κίνησης για πρώτη φορά από το 2009. Ενισχυμένη εμφανίζεται η ζήτηση για ντίζελ, ενώ ο ρυθμός μείωσης της αγοράς βενζίνης επιβραδύνεται. Σημαντική ήταν επίσης και η αύξηση στη ζήτηση για αεροπορικά καύσιμα (+13%), λόγω αυξημένης αεροπορικής κίνησης κατά την τουριστική περίοδο.

Όταν ο Βενιζέλος ορκιζόταν για την τιμιότητα (και) του Καρατζαφέρη

Ήταν στην προεκλογική περίοδο του 2012. Ήταν τότε που ΝΔ ΠΑΣΟΚ έλεγαν για να κερδίσουν τις εκλογές ότι θα διαπραγματευτούν σκληρά με τη Μέρκελ για να αλλάξουν τα μνημόνια. Ήταν τότε που τα δύο κόμματα κορόιδευαν τον κόσμο λέγοντας πως «δεν θα πάρουν κανένα νέο μέτρο αν ξανακερδίσουν τις εκλογές». 

Τότε, λοιπόν, όταν ο Ευ. Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη του ρωτήθηκε από πολίτη πως είναι δυνατό να διαπραγματευτεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από τη στιγμή που η κυρία Μέρκελ μπορεί...

να βγάλει τις αναφορές του Χριστοφοράκου της siemens με τις δωροδοκίες κομμάτων και προσώπων. Ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε… 

Ο Βενιζέλος με ένα απολαυστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας όπως θα διαπιστώσετε στο video υπερασπίστηκε την τιμιότητα του Καρατζαφέρη –που σήμερα τον βλέπουμε με πιασμένο με τη γίδα στην πλάτη—αλλά και του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα έχει πιαστεί στα πράσα με την βαλίτσα του Χριστοφοράκου γεμάτη λεφτά… 

Ληγμένες πολιτικές…


Από georgopalis

Και η εγχείρηση ΑΠΕΤΥΧΕ και η «γηραιά πόρνη» απεβίωσε…


Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Με αφορμή τη συνεχή «έκθεση στο κλαρί» του πολιτικού μας συστήματος στους δανειστές και το αχρείο αλισβερίσι μέρους «πατέρων του έθνους», είτε παλιότερα για να ψηφίσουν μνημόνια, είτε τώρα για να ψηφίσουν (ή να μην ψηφίσουν) πρόεδρο της δημοκρατίας μου ήρθε αυτόματα στο νου η περίφημη Μπαϊρακτάρια ρήση του Καραμανλή, ο οποίος εν μέσω κεμπάπ και γιαουρτλού, είχε μιλήσει για πέντε νταβατζήδες που δεν τον άφηναν να κυβερνήσει…

Η ιστορία διέψευσε με τον πλέον οικτρό τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό, αφού αποδείχτηκε ότι...
η «Ψωροκώσταινα» εκπορνεύτηκε στο γεράματα της και πως οι «νταβατζήδες» είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα… Οι «κρατικοδίαιτοι επενδυτές», τύπου Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, Λάτση, Αλαφούζου, Μυτιληναίου κλπ κλπ δεν είναι «νταβατζήδες»… Είναι οι ΠΕΛΑΤΕΣ της γηραιάς πόρνης… Νταβατζήδες είναι οι Σημίτηδες, οι Πάγκαλοι, οι Μαντέληδες, οι Παπακωνσταντίνου, οι Βουλγαράκηδες, οι Ρουσόπουλοι, οι Σουφλιάδες κλπ κλπ
Και μάλιστα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ νταβατζήδες, αφού εξέδιδαν τόσα χρόνια την πόρνη, χωρίς να εισπράττουν τα μισθία για τις υπηρεσίες!!!

Ως εκ τούτου, παραδεχόμενοι την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους να εισπράξουν «τα πορνεία» αποφάσισαν να φέρουν ξένους νταβατζήδες για να ξεπουλήσουν και τα τελευταία χρυσαφικά της πόρνης, στους ξένους «πελάτες», ΜΗΠΩΣ και πληρωθούν τα έξοδα για την  κηδείας της γιαγιάς… Άλλωστε οι «εγχώριοι» πελάτες αποδείχτηκαν «τσάμπα μάγκες» αφού «αγόραζαν» με δανεικά κι αγύριστα…

Η κατάσταση είναι τραγελαφική… Η Ψωροκώσταινα λίγο πριν κλείσει τα μάτια έγινε πόρνη, μήπως και σωθεί… Μόνο που πλέον δεν φτάνει μόνο αυτό… Χρειάζονται κι άλλα πολλά… Κυρίως χρειάζεται η βοήθεια από την περήφανη γιαγιά της ελληνικής λαϊκής θυμοσοφίας… Χρειάζεται της βοήθεια της Κυράς της Ρω… Την οποία εκπόρνευσε έναντι πινακίου φακής και για τριάντα αργύρια το εκλεκτό μέλος της αγίας οικογένειας… Μόνο που τα κοράκια οι γνωστοί μας εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες, έχουν βρει πελάτες για να την βγάλουν στα κλαρί… Της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα που λένε και οι κουλτουριάρηδες… Τα γνωστά κοράκια έχουν εμφανιστεί ΞΑΝΑ… Και τα κοράκια συνηθίζουν να εμφανίζονται όταν υπάρχουν πτώματα...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ; Υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ; Δεν στέκομαι σε πρόσωπα για να μην αποδυναμώσω την όποια αξία όσων γράφω…  Υποτίθεται ότι στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ μπήκαμε, για να ΣΟΚΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και ν’ αλλάξουμε νοοτροπία… Εγώ βλέπω πως μετά από 5 χρόνια ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ τίποτα… Και δεν άλλαξε, διότι οι αλλαγές, πήγαν να γίνουν από τους πολλούς και ανίσχυρους… Τους λίγους και ισχυρούς, ΔΕΝ τους άγγιξε κανείς…

Κάποιοι λένε πως τις πετυχημένες «επαναστάσεις» τις ξεκινούν οι ευκατάστατοι… Μπορεί να έχουν και δίκιο… Άλλωστε οι εξαθλιωμένοι, που να βρουν δύναμη και κουράγιο για να ανατρέψουν κακές νοοτροπίες που είναι ριζωμένες από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους… Εγώ βλέπω πως οι «ευκατάστατοι» του σήμερα, σε πλήρη συστοιχία και σύμπλευση με τον «πνευματικό κόσμο», ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ, στην «επανάσταση» της μεταπολίτευσης… Δηλαδή της ρεμούλας, της μίζας και του παρτακισμού…

Στο δια ταύτα… Και η εγχείρηση ΑΠΕΤΥΧΕ και η «γηραιά πόρνη» απεβίωσε…

Από juniusbrutus

Ειρηνοδικείο Ιλίου-δράση ενάντια στους πλειστηριαασμούς: Ομιλία Λεωνίδα ...

"O μπάτσος το νερό πότε δεν το πληρώνει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" ~ Ένα δάκρυ στις Σκουριές...

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μηνύει τον Πάγκαλο για τους «κοπρίτες»! Kαλά, οι εισαγγελείς παίρνουν πρωτοβουλίες μόνον κατόπιν εντολής Σαμαρά-Βενιζέλου;


 "PRESS-GR"
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε –σύμφωνα με ανακοίνωσή του – στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, να καταθέσει μήνυση κατά του Θόδωρου Πάγκαλου λόγω του ότι κατηγόρησε ως «Κοπρίτες και τεμπέληδες» τους δημοσίους υπαλλήλους, σε εκπομπή του στο Βήμα F.M. (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014) .
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ θεωρεί «υποχρέωσή του να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, της συντριπτικής τους πλειοψηφίας που δεν είναι επίορκοι, που δεν είναι τεμπέληδες, που δεν είναι κοπρίτες, που δεν «τα παίρνουν», που δεν...εκκρεμούν υποθέσεις τους στα πειθαρχικά, που δεν έφεραν πλαστό πτυχίο ή πιστοποιητικό, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εξυπηρετώντας με τεράστια υπομονή και αυτοσυγκράτηση (που οφείλουν να δείχνουν), πολίτες που πολλές φορές επηρεασμένοι από τον εύκολο λόγο «επιφανών πολιτικών και πολιτών» όπως ο κύριος Πάγκαλος, βρίζουν και διαμαρτύρονται εύκολα, φορτώνοντάς τους την τεράστια γραφειοκρατία, την πρωτοφανή πολυνομία που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Έχουν τρελάνει τον… Παράφρονα! Του λένε οτι θα πάρει 9% αν θα κανει κομμα!


Τι σου είναι η αισιοδοξία… Μου έλεγε λοιπόν συνεργάτης του Γιώργου, ότι το ποσοστό που θα έπαιρνε αν τα σπάσει με τον Βενιζέλο και κατέβει ξεχωριστά στις εκλογές δεν θα είναι αυτό το 4-5% που δίνουν ορισμένες δημοσκοπήσεις, αλλά… σχεδόν διπλάσιο! «Θα πάμε για 9-10%», λέει με υπεραισιοδοξία! Και πού τη βασίζει; Στην εκτίμηση ότι ο Βενιζέλος είναι πρόσωπο που πολώνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αν... βρουν εναλλακτική θα τον εγκαταλείψουν. Σε μια τέτοια περίπτωση (κόμματος υπό τον ΓΑΠ) εκτιμά επίσης ότι θα χάσει και Το Ποτάμι. Πώς όμως είναι τόσο σίγουροι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών πασόκων δεν έχει βρει ήδη εναλλακτική;
Θα μπει στην επόμενη Βουλή;
Ένα άλλο (ρητορικό;) ερώτημα που θέτουν συνεργάτες του ΓΑΠ είναι το αν η Δημοκρατική Παράταξη θα μπει στην επόμενη Βουλή! Εκτιμούν συγκεκριμένα ότι λόγω της ακραίας πόλωσης που θα επικρατήσει όταν προκηρυχτούν οι εκλογές τα ενδιάμεσα σχήματα θα κινδυνέψουν με αφανισμό. Επιπλέον, προσθέτουν, τώρα δεν θα περνά το εκβιαστικό δίλλημα που είχε θέσει ο Μπένι στις ευρωεκλογές, δηλαδή το «ψηφίστε μας για να υπάρχει και τη Δευτέρα κυβέρνηση». Κι όσοι δεν θέλουν με τίποτα το ΣΥΡΙΖΑ θα στραφούν στο Σαμαρά…
Του Μάρκου Μουζακη απο τα Επικαιρα
Από olympia, μέσω "Το Γρέκι"

Ο Καρατζαφέρης χέρι-χέρι με τη μίζα, ο Γιώργος μας απειλεί πως «έχει ο καιρός γυρίσματα», Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται να έλθει η τρόικα... Λυπηθείτε μας σύντροφοι...


 Μια πορτοκαλάδα, ρε παιδιά... Από πορτοκάλι

Δεν νιώθετε ένα κόμπο στο λαιμό;
Η κυβέρνηση τιμά το Πολυτεχνείο αποκαλώντας τους φοιτητές «θρασίμια», ο Φορτσάκης 41 χρόνια μετά, ξανακαλεί τα ΜΑΤ στη Νομική, ο απόγονος δικτάτορα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο λαός τιμά την επέτειο φρουρούμενος από 7.000 αστυνομικούς.
Για Ψωμί πάλευαν τότε, και τα παιδιά σήμερα λιποθυμούν από ασιτία.
Για Παιδεία πάλευαν τότε, και σήμερα κλείνουν 1.000 σχολεία.
Για Ελευθερία πάλευαν τότε, και σήμερα είσαι πια ελεύθερος να πας μετανάστης.
«Το Πολυτεχνείο ζει και... μας οδηγεί».
Σε ποιες λαϊκές εξεγέρσεις ζει;
Σε ποιες κοινωνικές ανατροπές μάς οδηγεί;
Ο Καρατζαφέρης χέρι-χέρι με τη μίζα, ο Γιώργος μας απειλεί πως «έχει ο καιρός γυρίσματα», Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται να έλθει η τρόικα για να μπορέσουν μετά να... τη διώξουν και η τρόικα τους δίνει εντολή να σκύψουν πιο βαθιά, «έως της 6ης πρωινής».
Ο Σαμαράς ανακαλύπτει πως «έχουμε την ταχύτερη ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», ο Βενιζέλος ανακαλύπτει πως είναι η αντιπολίτευση του εαυτού του και ο Πρετεντέρης ακόμα προσπαθεί ν’ ανακαλύψει ποιος είναι ο σκελετός της Αμφίπολης.
Θλίψη.
Μπόχα και σαπίλα.
Υποταγή και προτεκτοράτο.
Πας τώρα από «την άλλη μεριά», ν’ ανασάνεις λίγο, να ονειρευτείς λίγο, αλλά...
Ακούς τον πρόεδρο το πρωί και κρυφοχαίρεσαι. «Ούτε με το κιάλι δεν βλέπετε τους 180 βουλευτές. Εκλογές τώρα...».
Ακούς το βράδυ τον σ. Μανώλη και ψάχνεις το ψυχοφάρμακο: «Δεν αποκλείεται η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξαρτάται από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο, αν θέλει ή δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά». Και ο κυρίαρχος λαός, από τον οποίον τίποτα πια δε φαίνεται να εξαρτάται, παρακολουθεί το πόκερ και περιμένει ν’ ακούσει «180 και τα ρέστα μου».
Ακούς το σ. Αλέξη κι αναγαλλιάζεις λίγο: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια δε μπορούν να συνυπάρξουν».
Κι έρχεται σε λίγο ο άλλος Αλέξης και σε αποτελειώνει: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό».
«Βουτιά στην κοινωνία», ακούς από τα στελέχη μας και μόλις πας να πάρεις φόρα, έρχεται ο σ. Δραγασάκης και σε μαζεύει: «Επιδιώκουμε να έχουμε αδιαμεσολάβητες και όσο γίνεται αξιόπιστες σχέσεις με τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας και να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Με όλους αυτούς διαφωνούμε σύντροφε και με κανέναν απ’ αυτούς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Άλλο να μιλάμε, άλλο να έχουμε σχέσεις κι άλλο να συμφωνούμε.

Έτσι δεν αποφασίσαμε;

Έρχεται, τέλος, ο σ. Λαφαζάνης και παλαβώνεις: «Αν οι πληροφορίες αυτές έχουν κάποια βάση, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις».

Μαζί είστε σ. Παναγιώτη, βασικός συμπαίκτης είσαι σ. Παναγιώτη, ρώτα να μάθουμε κι εμείς αν «έχουν βάση», να κάνουμε κι εμείς τις σκέψεις μας. Λυπηθείτε μας σύντροφοι.

Βιαστικά και άγαρμπα πάτε για την εξουσία σύντροφοι, λες και βιάζεστε να επιβεβαιώσετε τον Κουτσούμπα.

Μια πορτοκαλάδα θέλουμε οι έρμοι, που έλεγε κι ο Σταυρίδης.

Όχι από μούσμουλα, όχι από βύσσινα.

Μια πορτοκαλάδα, από πορτοκάλι...

Μια Αριστερή Αριστερά.

Μπορείτε;

Πηγή: Του Σωκράτη Μαντζουράνη - "Δρόμος της Αριστεράς"

Αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση του 4ου Ράιχ δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ κινηματικό αγωνιστικό τοπίο, αν η «αριστερά» λειτουργούσε σαν Αριστερά στο ελάχιστο…


"ΡΕΣΑΛΤΟ"

Με τέτοια αφασία και ανοησία τα πάντα μπορεί να συμβούν…
Η πολιτική ακινησία (αγωνιστική αφασία) αναπτύσσει και διογκώνει την πολιτική ανοησία. Η πολιτική βλακεία με τους αγωνιστικούς κραδασμούς μιας κοινωνίας βρίσκονται σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη: Όσο ισχυρότεροι είναι οι κοινωνικοί και πολιτικοί κραδασμοί (όταν δηλαδή υπάρχουν ισχυρές εκρήξεις λαϊκών κινημάτων) τόσο ελαχιστοποιούνται και αφανίζονται οι …κοπριές της πολιτικής βλακείας.
Αν σήμερα υπάρχουν βουνά από κοπριές βλακείας αυτό οφείλεται στην χρόνια ακινησία των αγωνιστικών λαϊκών κινημάτων:
 Στην υπονόμευσή τους, στη νέκρωσή τους και νάρκωσή τους από την ενσωματωμένη «αριστερά»…
Αυτή η ιστορική καταστροφή του αγωνιστικού υποκειμενικού παράγοντα (συνειδητών και οργανωμένων λαϊκών κινημάτων) επέτρεψε τη... χειμαρρώδη παραγωγή και συσσώρευση της πολιτικής ανοησίας σε τόσο υψηλά επίπεδα…

Χωρίς μια τέτοια χρόνια αγωνιστική ακινησία και καταστροφή (από την «αριστερά») των αγωνιστικών, κινηματικών όρων και προϋποθέσεων, δεν θα είχε επιβληθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ η εκλογική αλλοτρίωση, δηλαδή ο κρετινισμός του ψηφοδελτίου…

Ένας εκλογικός κρετινισμός που ενώ ο κόσμος σιχαίνεται τα κόμματα δεν απελευθερώνεται από τις εκλογικές αυταπάτες (δεν υπάρχει ΚΙΝΗΜΑ απελευθερωτικό…), αλλά τις αναπαλαιώνει με άλλες…

Έτσι
 η πολιτική ανοησία διογκώνεται και παίρνει δραματικές μορφές…

Μια τέτοια «δραματική μορφή» της βλακείας είναι η ύπαρξη του «Ποταμιού». Ένα κοινωνικό, πολιτικό και πνευματικό ΤΙΠΟΤΑ (ο Σταύρος Θεοδωράκης), ο πολιτικός κρετινισμός στο τετράγωνο, να βρίσκει έδαφος πολιτικής ύπαρξης και ανάπτυξης…

Επίσης, «δραματική μορφή» της βλακείας είναι και το γεγονός ότι διατηρείται ακόμα στη θέση της αυτή η κυβερνητική συμμορία, η οποία εξακολουθεί να δολοφονεί και να εμπαίζει τον ελληνικό λαό τόσο λυσσαλέα, ασύστολα και βάναυσα: Η βλακεία αυτή είναι το φρενοβλαβές αποτύπωμα της …φρενοβλαβούς αγωνιστικής ακινησίας!!!

Αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση του 4ου Ράιχ δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕκινηματικό αγωνιστικό τοπίο, αν η «αριστερά» λειτουργούσε σαν Αριστερά στο ελάχιστο…

Και φυσικά δεν θα μπορούσε ούτε να υπάρξει αυτός ο όγκος του βλακώδους εκλογικού κρετινισμού. Να υπομένουμε τη σφαγή μας και τον εμπαιγμό μας περιμένοντας παθητικά στο πότε θα γίνουν οι εκλογές: θανατηφόρα προσμονή που καλλιεργεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αντί να προσανατολιζόμαστε στο ΠΩΣ θα γκρεμίσουμε αυτή την κυβερνητική συμμορία, στο ΠΩΣ θα οργανωθεί η λαϊκή ΟΡΓΗ, στο ΠΩΣ θα ξεσηκωθούμε, ασχολούμαστε με το αν η κυβέρνηση θα βρει τους 180 βουλευτές!!! 

Παίζουμε πλέον στο δικό τους γήπεδο, ένα γήπεδο μακριά, πολύ μακριά, από κάθε κινηματική διαδικασία και πρακτική: Ένα γήπεδο που ανακυκλώνει, επεκτείνει, διογκώνει περαιτέρω και βαθαίνει την πολιτική βλακεία, ακριβώς διότι εμποδίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση και ανάφλεξη και ανασταίνει όλα τα …πτώματα…

Ανασταίνει το πτώμα του ΠΑΣΟΚ με την αναπαλαιωμένη του μορφή, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ…

Να, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ,
 ΟΧΙ μόνο δεν κινεί καμία αγωνιστική, κινηματική διαδικασία, αλλά ούτε και κρατάει μια αδιάλλακτη, ασυμβίβαστη και μετωπική στάση εναντίον της κυβέρνησης του 4ου Ράιχ.

Το αντίθετο: Απλώνει γέφυρες συναίνεσης προς την κυβερνητική συμμορία και κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μη σαρώσει ούτε εκλογικά την κυβέρνηση και να μην πετύχει αυτοδυναμία…
Διαβάστε σχετικά:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9480


Ανασταίνει αυτή η αγωνιστική αδράνεια, 
συνακόλουθα και η ανοησία που απορρέει από αυτήν, και τον ΓΑΠ, καθώς και όλα τα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ και των δύο αποκομμάτων του…

Όταν έχουν παγιωθεί και κυριαρχούν τέτοιες πολιτικές συνθήκες αγωνιστικής ΑΦΑΣΙΑΣ,συνακόλουθα και κομπάζουσας πολιτικής ανοησίας, τότε οι πάντες μπορεί να αναστηθούν και να βρικολακιάσουν…

Όταν αυτή η κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ παραμένει ακόμα στη θέση της και η «αριστερά» τη νομιμοποιεί καθημερινά και αγωνίζεται να μην την γκρεμίσει, τότε τα πάντα μπορεί να συμβούν: Ακόμα και να βγάλει αυτή η Βουλή Πρόεδρο…

Αλβανοί χρησιμοποίησαν παιδιά για προβοκάτσια στο Ελλάδα-Σερβία Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014


 
"Αλβανοί χρησιμοποίησαν παιδιά για προβοκάτσια στο Ελλάδα-Σερβία".Για προβοκάτσια των Αλβανών στο φιλικό Ελλάδα-Σερβία κάνει..
λόγο ο σερβικός Τύπος, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια VIDEO στο οποίο παρουσιάζονται τρία παιδάκια να σχηματίζουν τον αετό της αλβανικής σημαίας την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των Σέρβων.

Οι προκλήσεις των Αλβανών προς τους Σέρβους δεν έχουν τελειωμό σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο σερβικός Τύπος. Μετά τον χαμό στο Βελιγράδι στο ματς των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2016, αλλά και τα σκηνικά που έλαβαν χώρο στο "Λουίτζι Φεράρις" στο φιλικό με την Ιταλία, οι Αλβανοί ξαναχτύπησαν, όπως αναφέρει η σερβική "Alo!".

Για την ακρίβεια, φέρνει στην επιφάνεια ένα VIDEO από το φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Κρήτη μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας την Τρίτη 18/11 (0-0), στο οποίο παρουσιάζονται τρία παιδάκια να σχηματίζουν τον αετό της αλβανικής σημαίας την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των Σέρβων.

Ακόμη, φιλοξενούνται δηλώσεις "ενός μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο ανέφερε ότι: "Kανείς από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας της Σερβίας δεν έκανε παράπονο γι' αυτό το θέμα, απ' όσο γνωρίζω. Δεν ξέρω αν ακούστηκε, αλλά το κοινό πριν την έναρξη του αγώνα φώναζε “Σερβία, Σερβία” και η ομάδα μας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία".

Τέλος, όσον αφορά τη στάση της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η "Alo!" επισημαίνει πως: "Η Σέρβικη Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί με το θέμα περαιτέρω, γιατί πρόκειται για παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μανιπουλάρονται και χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς".

Τσανούσας Τάσος, προπονητής Μακεδόνων Πιερίων

Του Κολίτση Νίκου


Ø  Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικές ομάδες που πρωταγωνιστούν φέτος, στημένες πολύ καλά, με δυνατά και φιλότιμα παιδιά

Ø  Πάνω απ’ όλα κερδίζει το ποδόσφαιρο με τέτοιους αγώνες και πέντε γκολ

Ø  Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, η τύχη μας γύρισε την πλάτη για άλλη μία φορά, ενώ μας λείπανε και κάποιοι παίκτες σήμερα

Ø  Τεχνικοτακτικά θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα σε καλύτερο γήπεδο

Ø  Εκείνη η ομάδα που θα είναι μία αγκαλιά, μία «ομάδα»,  θα προλάβει το τρένο της ανόδου

Ø  Πολλές φορές μία ομάδα που έχει και κόσμο αγχώνεται από τον κόσμο της, καθώς οι ποδοσφαιριστές, που είναι ερασιτέχνες, παρασύρονται και επηρεάζονται και γι’ αυτό μπορεί να παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας

Ø  Η αλήθεια είναι ότι εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα, εντός έδρας πρέπει να βρούμε τη συνταγή για να μπορέσουμε να παίρνουμε τα παιχνίδια

Ø  Οι Μακεδόνες Πιερίων είναι μία καινούρια ομάδα. Υπάρχει ένα μείγμα ποδοσφαιριστών του χωριού, ήρθαν και κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές, υπήρχε χρόνος από την προετοιμασία να έρθουν σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια, η οποία θέλει όμως και αυτή το χρόνο της και εφόσον μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, θέλει μεγαλύτερη μαεστρία, διπλωματία και ανάγκη να δώσεις περισσότερα πράγματα για να τους κρατήσεις στο γήπεδο

Χρυσάκης Δημήτρης, προπονητής ΑΕ Ποσειδών Νέων Πόρων
Ø  Παίζω χρόνια τερματοφύλακας

Ø  Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά τα είχα και πριν πολλά χρόνια ως παίκτης και προπονητής. Είναι δύσκολο από τη μία αλλά και ευχάριστο από την άλλη

Ø  Είναι και μικρόβιο να συνεχίσεις να παίζεις


Ø  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σ’ ένα τέτοιο δύσκολο γήπεδο. Το παιχνίδι ήταν καθαρό χωρίς αντιαθλητικά χτυπήματα, ήταν πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι που άξιζε κάποιος να έρθει να το παρακολουθήσει
Ø  Τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως αυτό,  δίνουν την ώθηση για την πρώτη θέση, όμως τα εκτός έδρας παιχνίδια για μένα είναι πιο εύκολα,  γιατί το μεγαλύτερο άγχος το έχει ο γηπεδούχος και εμείς είμαστε πιο απελευθερωμένοι

Ø  Η διάρκεια στο χειμώνα θα κρίνει τον πρωταθλητή. Είμαστε ερασιτέχνες, τραυματισμοί, κοινωνικές υποχρεώσεις, όποιος κρατηθεί.

Ø  Δεν υπάρχει άγχος. Είμαστε το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία. Αυτό που θέλω να περάσω στα παιδιά είναι να μαζευόμαστε, να αθλούμαστε, όσο και αν ακούγεται απλό, τρεις φορές την εβδομάδα, να παίζουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε ωραία μεταξύ μας και όπου πάμε να λένε ότι πέρασε μία ομάδα που δε δημιουργεί προβλήματα, είναι κύριοι μεταξύ τους και με τους αντιπάλους και αν έρθουν και οι νίκες, που θέλουμε να έρθουν, είναι το πιο ευχάριστο, αλλά ο βασικός στόχος είναι να αθλούνται τα παιδιά.

Ø  Αν ήταν να διαλέξω νίκη μέσα στο Λιτόχωρο ή νίκη στη Ρητίνη θα διάλεγα και τα δύο!

Απορρυπαντικά και Χαρτικά, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στην Κατερίνη

Image 
Image  

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, από τις 8:00 έως 11:00 στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Πρόκειται για προϊόντα ελληνικής παραγωγής (Epsilon Hellas, Αλώνια Πιερίας), άριστης ποιότητας  και μπορούν να συγκριθούν με τα καλύτερα της αγοράς. Η διαφορά τους με τα επώνυμα προϊόντα των Super Merkets είναι, πως η προμήθειά τους από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι έως και 60% φθηνότερα!! 
  • Χαρτί υγείας
    24αρι των 200 γραμμαρίων, extra super απαλό, γκοφρέ, 3φυλλο, 42 μέτρα, Τιμή: 9€
  • Μαλακτικό
    Τεχνολογίας νανοέψιλον τύπου κολόνιας, άρωμα axen. Συσκευασία των 3 lt. Τιμή: 4€
  • Υγρό πιάτων
    Υπερσυμπυκνωμένο με ξύδι. Συσκευασία των 4 lt. Τιμή: 3€
  • Χλωρίνη παχύρρευστη.
    Συσκευασία των 4 lt. Τιμή: 3€
  • Υγρό γενικού καθαρισμού
    Ultra μπλε. Συσκευασία των 4 lt. Τιμή: 2€
  • Κρεμοσάπουνο
    Λευκό με ουδέτερο PH και γλυκερίνη. Συσκευασία των 4 lt. Τιμή: 3€
  • Υγρό πλυντηρίου
    60 μεζούρες με αποσκληρυντικό και ενισχυτικό πλυσίματος με taed πολυένζυμα και χρωμοπαγίδα, κατάλληλο για το πλυντήριο και το χέρι και σε όλες τις θερμοκρασίες. Συσκευασία των 3 lt Τιμή: 7€
  • Σκόνη πλυντηρίου
    81 μεζούρες, υπερπλήρης σκόνη με taed, πολυένζυμα και αποσκληρυντικό κατάλληλο για όλες τις θερμοκρασίες και όλα τα ρούχα. Συσκευασία των 8 κιλών. Τιμή: 10€
  • Σκόνη πλυντηρίου απλή
    80 μεζούρες, κατάλληλη για όλες τις θερμοκρασίες και όλα τα ρούχα. Συσκευασία των 4,8 κιλών. Τιμή: 7€
  • Χαρτί κουζίνας
    σε συσκευασία 2 ρολών, υψηλής απορροφητικότητας . Συσκευασία του 1 κιλού. Τιμή: 2€
  • Χαρτοπετσέτες διαστάσεων 33 Χ 33 εκατοστά
    Συσκευασία των 500 τεμαχίων, βάρος 980 γραμμάρια. Τιμή: 2,5€

Δημοσιογράφοι στο ρακοκάζανο του Γιάννη Παντούλη









Στο ρακοκάζανο του Γιάννη Παντούλη, στην Περίσταση, ήταν το βράδυ του Σαββάτου μια εκλεκτή παρέα δημοσιογράφων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι  βρίσκονται στην Πιερία με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Πιερίας με θέμα: «Όλυμπος: 2.918 μ. Μύθου και Ιστορίας».
Εκεί απόλαυσαν τη διαδικασία της απόσταξης, γεύτηκαν το Πιερικό Τσίπουρο και τα πλούσια εδέσματα του φιλόξενου ιδιοκτήτη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οινικά και τουριστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Στην όμορφη βραδιά που δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν οι δημοσιογράφοι Βασιλική Κεράστα από την Καθημερινή, Ξένια Στούκα από τον Ελεύθερο Τύπο, ο Νίκος Μαστροπαύλος από το Βήμα της Κυριακής, η Σίσσυ Νίκα από τη Real News και ο φωτογράφος Μπάμπης Τάσιος από τη Μακεδονία και τα Όμορφα Ταξίδια.
Επίσης ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, με τους συνεργάτες της Δημήτρη Ρουκά και Βασίλη Δήμου.

Ο Γιάννης Παντούλης σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακά στην οικονομία και υπηρετούσε την επιστήμη του ώσπου ερωτεύτηκε το αμπέλι.  Σε μια δήλωσή του αναφέρει: «Πάει, ρίζωσα εδώ» και μπλέχτηκαν οι ρίζες οι δικές του και της οικογένειάς του με τις ρίζες του αμπελιού. Φτιάχνει βιολογικά τσίπουρα, κρασιά, λικέρ και άλλα αποστάγματα με φράουλα και λεμόνι. Και το έχει φιλοσοφήσει το πράγμα: «Το τσίπουρο σου δείχνει πώς να ζεις. Από όλα αυτά που μαζεύεις, κρατάς το απόσταγμα, το καλύτερο, και αυτό το φιλτράρεις δυο φορές. Μπαίνουν όλα μαζί στο καζάνι και βγαίνει το πνεύμα. Το πνεύμα υγροποιείται και γίνεται τσίπουρο, που ανοίγει τις μικρές, κλειστές πόρτες μέσα σου, ειδικά σε αυτά τα νυχτέρια δίπλα στο καζάνι». Το τσίπουρο είναι συνδεδεμένο με τη χαρά και μαζί με τα παστά και τα τουρσιά που είναι οι καλύτεροι μεζέδες, κατά τον Γιάννη, ανοίγει την πόρτα του κρασιού...