ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Hμέρα Ολυμπισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Κατερίνης τιμά Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και προσωπικότητες του αθλητισμού της Κατερίνης. 
Μέσα σε αυτούς και δυο άτομα της οικογενείας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης,η Ολυμπιονίκη μας Κατερίνα Νικολαΐδου και ο Πρόεδρος του συλλόγου και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας Κων/νος Καρυώτης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την τιμητική διάκριση τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον πρόεδρο του Αθλητικού οργανισμού Θεόδωρο Παυλίδη για την τιμή και την επιβεβαίωση μέσου αυτής της βράβευσης ότι ο Ναυτικός Όμιλος Κατερινής διαχρονικά συνεχίζει και τιμά τα Ελληνικά χρώματα στα πέρατα του κόσμου σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις !!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Κώστας Καρυώτης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Katerina Nikolaidou, χαμογελάει, στέκεται

Ήρθε και η πρώτη επιτυχία στην ομάδα μας. 2η θέση στο Πρωτάθλημα των Παμπαίδων τη δεύτερη χρόνια ύπαρξης του συλλόγου. Τα καλύτερα έρχονται @ Δακ Γρεβενων

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα

Για την Σφενδαμη!!! Ευχαριστω οσους βοηθησαν και ιδιαιτερα τον φιλο μου Σπυρο Δανιηλ απο καρδιας και τον κ. Τακη Ποιμενιδη για την προσφορα της πετρας!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ιορδανίδης Παναγιώτης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και κείμενο
Πέρασαν σχεδόν 3 μήνες από τότε που αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό <ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ> και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γεώργο Νταντάμη.
Ερχόμενος όλο αυτό το διάστημα σε επαφή με συνδημότες μου, κατάλαβα ότι αναζητούν κάτι καινούριο, αναζητούν νέους ανθρώπους για να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου μας.
Οι συζητήσεις μου με φίλους, γείτονες, ποδοσφαιριστές και παράγοντες που συνεργαστήκαμε, συναδέλφων μου στα Δικαστήρια Κατερίνης, δικηγόρων, αλλά και συνδημοτών μου που με γνώρισαν στην υπηρεσία μου, με οδηγούν στο συμπέ-ρασμα πως καλώς έπραξα , υποχρέωση μου είναι να είμαι ενργός πολίτης και να παλεύω για το καλό του τόπου μου και των συνδημοτών μου.
Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι συνυποψήφιοι μου του συνδυ-ασμού <ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ>, έχουν τα ίδια με εμένα χαρακτη-ριστικά, αφήσαμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε με ειλικρίνεια να συνεργαστούμε για το καλό του Δήμου μας, έχοντας επικεφαλής μας ως υποψ. Δήμαρχο τον Γιώργο ΝΤΑΝΤΑΜΗ, έναν άνθρωπο ¨διαμάντι¨ , γνώστη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει όραμα για τον Δή-μο και τους συνδημότες μας <να κάνει έναν Δήμο που αξίζει να ζεις>.
Σας καλώ λοιπόν να μας δώσετε την ευκαιρία να σας υπηρετή-σουμε και να είστε σίγουροι ότι εμείς δεν θα αλλάξουμε,αυτοί που ήμασταν και είμαστε, έτσι θα παραμείνουμε, για εμάς πρώτα είναι ο τόπος μας, οι διπλανοί μας και μετά εμείς.

Με τον επόμενο Δήμαρχο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ !!! Πάντα δίπλα του!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Kostas Koukodimos A Full και Νίκος Τσιαμπέρας, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

Β Εθνική - Ελλάδα - Αποτελέσματα, βαθμολογίες ...



Αννα Βαβατσιούλα Μυστακίδη Υπ. Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης


Με χαρά υποδεχόμαστε στο συνδυασμό μας τον κ. Κώστα Γιολτσίδη.



     Ο κ. Γιολτσίδης γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου ήταν μετανάστες οι γονείς του. Ο πατέρας του κατάγονταν από τη Σφενδάμη και η μητέρα του από τον Καταχά. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Ελλάδα όταν ο ίδιος ήταν πολύ μικρός και ασχολήθηκαν με τη γεωργία στη Σφενδάμη.     Ο κ. Γιολτσίδης έχει αποφοιτήσει από επαγγελματικό Λύκειο της Κατερίνης με ιδικότητα Ηλεκτρονικός αυτοματισμών. Φοίτησε σε Τεχνικό Επαγγελμαικό Εκπαιδευτήριο και έλαβε πτυχείο Μηχανικού αυτοκινήτων. Στη συνέχεια έλαβε πτυχείο Πληρώματος Ασθενοφόρου από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.     Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.     Είναι μόνιμος υπάλληλος του δήμου Κατερίνης.     «Ως στάση ζωής έχω τη ρήση του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού,, “Ο λόγος του Θεού και η της αληθείας δύναμης ου δέδεται, τρέχει δε μάλλον και ευοδούται, και οι πλείονες των αδελφών τη εμή εξορία θαρρούντες βάλλουσι τοις ελεγνοις τους αλιτηρίους και παραβάτας της ορθής πίστεως”», δήλωσε ο κ. Γιολτσίδης.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί τους δημότες του να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό δηλητηρίασης ζώων

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένα  περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων στα διοικητικά όρια του και καλεί τους δημότες του να απευθύνονται στην Αστυνομία σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη τακτική που όπως επισημαίνει δεν μπορεί να συνεχίζεται σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφέρει τα εξής: «Τελευταία υπάρχουν πολλές καταγγελίες, για φόλες σε περιοχές του Δήμου. Πρόκειται για μια εγκληματική συμπεριφορά που αν και αφορά ελάχιστους -θέλουμε να πιστεύουμε -ασυνείδητους, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια όχι μόνο των τετράποδων φίλων μας, αλλά και των ανθρώπων.
Τα αυτοσχέδια δηλητηριασμένα ή με αιχμηρά αντικείμενα δολώματα, ενοχοποιούνται  για τον βασανιστικό θάνατο εντελώς αθώων πλασμάτων αλλά και για την δηλητηρίαση και τον τραυματισμό μικρών παιδιών. Επιπλέον τα δηλητήρια που διαχέονται στο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλούς κινδύνους. Τέλος είναι γνωστό ότι άνθρωποι που εγκληματούν απέναντι στα ζώα, συχνά έχουν ή εξελίσσουν  βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά απέναντι και στους ανθρώπους.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε όσους βάζουν φόλες και τους τιμωρεί με φυλάκιση και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Όποιος/α έχει πληροφορίες για τέτοιες συμπεριφορές ας μη διστάσει να απευθυνθεί στην αστυνομία. Αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη πρακτική δεν μπορεί να συνεχίζεται σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. 

Σάββας Καρυπίδης Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος


Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ




  Το Ισραήλ επιλέχθηκε από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ως η τιμώμενη χώρα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, της διαμόρφωσης του προγράμματος όσο  και στο περίγραμμα των πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και των εκδηλώσεων που αντιπροσωπεύουν το πολιτισμικό προφίλ της χώρας της Μέσης Ανατολής, αντιπροσωπεία του οργανισμού επισκέφθηκε τις Ισραηλιτικές Κοινότητες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αντίστοιχα.
  Και οι δύο συναντήσεις κινήθηκαν σε άριστο πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας και καλής διάθεσης, με κατευθυντήρια αναφορά την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, αλλά και την ακόμα περαιτέρω διεύρυνση της πολυποίκιλης  συνύπαρξης, Ελλάδας και Ισραήλ.
  Αξίζει να επισημανθεί ότι η πολυθεματική συνεργασία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με το Ισραήλ υποστηρίζεται και έχει τη συγκατάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα του Υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, με αρμοδιότητα και στον τομέα της πολιτιστικής διπλωματίας, καθώς και του πρέσβη και προϊσταμένου της διεύθυνσης μορφωτικών και πολιτιστικών υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ., Μιχαήλ-Ευστράτιου Δαρατζίκη.
  Βέβαια το όλο εγχείρημα στηρίζει ως αρωγός και συμπαραστάτης  και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και προσωπικά η πρέσβειρα, Ιρίτ Μπεν-Άμπα.

                                             ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Στη συνάντηση της συμπρωτεύουσας συμμετείχαν από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Πασχαλούδης, ο γενικός γραμματέας, Οδυσσέας Μανωλόπουλος και η υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων, Χάιδω Παπαχατζή. Τα διοικητικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. υποδέχθηκαν στα γραφεία της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος, Σατιέλ Δαυίδ και ο γενικός γραμματέας, Σαμουέλ Ιωσαφάτ.
  Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν μεταξύ άλλων τις προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας στο 48ο  Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής της κοινότητας με καλλιτεχνικά σχήματα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Από τους διοικητικούς παράγοντες της Ισραηλιτικής Κοινότητας, ανατέθηκε στον υπεύθυνο των πολιτιστικών θεμάτων να συνεργαστεί με τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του ΟΡ.ΦΕ.Ο, έτσι ώστε οι δύο καλλιτεχνικοί άνδρες να  επιλέξουν και να προτείνουν τα  σχήματα που θα συμμετάσχουν  στο φετινό πρόγραμμα του θεσμού.
  Επίσης ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Ιωσαφάτ, ο οποίος κατάγεται από την Κατερίνη, μαζί με την κ. Παπαχατζή συμφώνησαν μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα επισκεψιμότητας και προσέλευσης στην Πιερία  των μελών της κοινότητας, συνδυάζοντας τη γνωριμία του φυσικού πλούτου της παρολύμπιας περιοχής και την παρακολούθηση των καλλιτεχνικών  εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη που απαριθμούν την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε χίλια διακόσια. Η καθόλα ενδιαφέρουσα και άκρως παραγωγική συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
                                                        
                                                    ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
  Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Διοίκηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας στην αντιπροσωπεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της κοινότητας .
  Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο  Νίκος Πασχαλούδης  ενημέρωσε τον πρόεδρο  της Ισραηλινής κοινότητας  Μωρίς  Μαγρίζο, τον αντιπρόεδρο Ηλία Καμπελή, την γενική γραμματέα  Μπέττυ  Μαγρίζου , τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης Μωυσή Μανουάχ και την διευθύντρια Αλίνα Μωυσή , για τον σκοπό της επίσκεψης . Αφού αναφέρθηκε στην μακροχρόνια πορεία στον πολιτισμό του Φεστιβάλ Ολύμπου και τις σχέσεις του με τους κατοίκους του Νομού Λάρισας γνωστοποίησε ότι η επιλογή του Ισραήλ ως η φετινή τιμώμενη χώρα συναποφασίστηκε τόσο από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο, όσο και από την  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, το Επιμελητήριο του νομού, καθώς  και την σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.
   Στη συνέχεια  υπεύθυνη δημοσίων-διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο, Χάιδω Παπαχατζή γνωστοποίησε για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με την πρεσβεία του Ισραήλ σχετικές με τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα συμπεριληφθούν στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης  και  στον προγραμματισμό της  επίσημης τελετής έναρξης του φεστιβάλ Ολύμπου.
  Ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γιώργος Χανδόλιας, αφού  αναφέρθηκε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που συμφωνήθηκαν με την πρεσβεία του Ισραήλ καθώς και με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης , παρουσίασε το σύνολο του καλλιτεχνικού προγράμματος του 48ου  Φεστιβάλ Ολύμπου .
  Τις θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο πρόεδρος της Ισραηλινής κοινότητας Λάρισας  Μωρίς Μαγρίζος για την πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη των εκπροσώπων του ΟΡ.ΦΕ.Ο , αναφέρθηκε στην μακροχρόνια παρουσία των Ισραηλιτών στην περιοχή Λάρισας ,σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα .Η κοινότητα συμμετέχει ενεργά στην οικονομική κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Λάρισας .
  Ο αντιπρόεδρος Ηλίας Καμπελής  επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι γνωστό για την ποιότητα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ότι ο  ίδιος είναι τακτικός επισκέπτης καθώς και πολλά μέλη της κοινότητας.
  Η γενική γραμματέας  και λογοτέχνιδα Μπέττυ  Μαγρίζου  διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες   για την καλλιτεχνική παρουσία της κοινότητας στο φετινό φεστιβάλ.
  Τις θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο  Νίκος Πασχαλούδης προς την διοίκηση της Ισραηλιτικής  κοινότητας για την εποικοδομητική συνεργασία , ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού  προγράμματος  στην Λάρισα το δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου . Για την παρουσίαση έχει ενημερωθεί η διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη  και ζήτησε από την διευθύντρια της κοινότητας Αλίνα Μωυσή να οριστικοποιήσει την ημερομηνία .
  Στο τέλος οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Οι Λαρισαίοι πρόσφεραν   αντίγραφο από κιονίσκο γκριζωτού μαρμάρου από το διαχρονικό μουσείο Λάρισας  με την επιγραφή Αλεξάνδρου σχολαστικού  προστάτου με το εβραϊκό σύμβολο της μενορά (επτάφωτη λυχνία) 4-6ος ,προσέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας, ενώ από την αντιπροσωπεία των επισκεπτών, τα λευκώματα των σαράντα  χρόνων  Φεστιβάλ Ολύμπου και το αντίστοιχο από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο.



Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 48-55 από την Πυλαία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

.
Ο Πιερικός Αρχέλαος πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι σε μία εκ των διεκδικητριών της ανόδου, σε μία αναμέτρηση με πάθος και δυνατές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκειά της, ωστόσο η εμπειρία της Πυλαίας ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης προς την πλευρά της και έφτασε στην τελική επικράτηση.
Αμφίρροπο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Πιερικό Αρχέλαος να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά, στην συνέχεια να παίρνει την σκυτάλη η Πυλαία και η ολοκλήρωσή του βρήκε τη φιλοξενούμενη να προηγείται με 16-18.
Επτά αναπάντητοι πόντοι από την πλευρά της Πυλαίας στο διάστημα μεταξύ 11’ 38” και 13’ 33” διαμόρφωσε το σκορ σε 19-25. Οι παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου απάντησαν με ένα επιμέρους 10-2 για το 29-27 στο 17’ 33” και το πρώτο μισό της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με 31-33 υπέρ της φιλοξενούμενης.

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσίασης προγράμματος και ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Γερολιόλιου σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Άρωμα νίκης!








Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Poseidon Palace, μπροστά σε περισσότερα από 1200 άτομα και σε πανηγυρικό κλίμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής του παράταξης «ΣΥΝΘΕΣΗ» καθώς και τους 95 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του.

ΟΜΙΛΙΑ του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Προέδρου ΟΠΠΑΠ, και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης Θεόδωρου Παυλίδη με Θέμα: Οι αξίες του Ολυμπισμού ΧΘΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ




















Ας προσπαθήσουμε σήμερα να διερευνήσουμε εάν οι φιλοσοφικές αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού θεωρούνται ακόμη, από την αναβίωση των Αγώνων μέχρι και σήμερα, ένα μέσο μετάδοσης ηθικών αξιών και αρετών στον άνθρωπο.
Νωρίτερα ας κάνουμε μια συνοπτική αναδρομή στους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα.

Η 1η προεκλογική εκστρατεία των στελεχών της “κοινωνίας αξιών” που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού ολοκληρώθηκε χθες με πολύ επιτυχία.





Η περιοδεία ξεκίνησε συμβολικά από το Λεβίδι, με επίσκεψη στο μουσείο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», διότι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν ο ιδεολογικός μέντορας για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό στη χώρα μας. Tην ιδεολογία της, στην σύγχρονη μορφή εκπροσωπεί η “κοινωνία αξιών”.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με συναντήσεις φίλων και μελών στην Τρίπολη.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, όπου ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή Κλάδου, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, τον κ. Σωκράτη Γαλάνη, μηχανικό ορυκτών πόρων και άλλους υπεύθυνους ανά κλάδο, για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου, τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και για τα γενικότερα ενεργειακά προβλήματα της χώρας. Η επίσκεψη συνεχίστηκε με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση και συνάντηση με τους εργαζόμενους στις βάρδιες.
Στην Κορώνη συναντήσαμε φίλους, έγινε ενημέρωση για τις θέσεις της “κοινωνίας αξιών” για την Ευρώπη και παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή δεδομένης και της καταγωγής του Στέλιου Φενέκου από την περιοχή.
Την επομένη στην Καλαμάτα, κοινή αντιπροσωπεία του Ποταμιού και της “κοινωνίας αξιών” συνόδεψε τον Σταύρο Θεοδωράκη στην επίσκεψή του στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και συζήτησαν για τα σημαντικά προβλήματα ομαλής ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία μας, για τα ζητήματα σχέσεων κράτους και εκκλησίας και για τα ανοιχτά θέματα που έχουν δημιουργηθεί.
Τα μέλη της “κοινωνίας αξιών”, η υποψήφια ευρωβουλευτής Θ. Φιλάνδρα και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου Ν. Διαμαντάκου, επισκέφθηκαν το εξαιρετικό Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της περιοχής και συνεχάρησαν τους στρατιώτες για την ενδελεχή ενημέρωση που τους παρείχαν.
Ακολούθησε επίσκεψη του συνόλου της αντιπροσωπείας της “κοινωνίας αξιών” στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ .Π. Ξηρογιάννη για τις νέες ρυθμίσεις στη τοπική δικαστική δομή και για τα ζητήματα που διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει ο ΔΣ και έγινε εκτεταμένη συζήτηση για συναφή ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα.

Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Ποταμιού υποδεχθήκαμε μέλη και φίλους στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΕLITE και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά θέματα.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την παρουσία μας στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου, όπου παρακολουθήσαμε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τοπικών φορέων, του Σταύρου Θεοδωράκη και των ελαιοπαραγωγών.

Ευχαριστούμε τους φορείς, τα μέλη και τους φίλους της «κοινωνίας αξιών» καθώς και όσους συναντήσαμε για πρώτη φορά, για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.
Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ του νομού για την φιλοξενία τους τις συνεντεύξεις και τις δημοσιεύσεις για την επίσκεψή μας .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ




Ολύμπια Συμμαχία
…Συνεχίζουμε!
Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», επιμένει στην ανανέωση των προσώπων στα πλαίσια της στελέχωσης του συνδυασμού.

Η υλοποίηση του οράματος γίνεται με πράξεις και δράσεις, σε τομείς που κάποιοι δεν άγγιζαν.
Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι μια προσπάθεια συνεχής και καθημερινή.

Το Όραμά μας για να ολοκληρωθεί απαιτεί χρόνο και μάχες απέναντι σε ένα σύστημα ετών. Αδιαφορούμε για το πολιτικό κόστος.

Ο  Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος παρουσιάζει ακόμη 6 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»:

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ

1)                  Ιωάννης Γάκης, σύμβουλος Τ.Κ. Βροντούς -  πρόεδρος Ε.Ο.Σ. Βροντούς - επιπλοποιός
2)                  Μαρία Γκριμούρα - Δινόκα, μαία
3)                  Κωνσταντίνος Καραΐσκος, ιδιωτικός υπάλληλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

1)                  Ευαγγελία Φούντου, ιδιωτική υπάλληλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

1)                 Παρασκευή Παπαδοπούλου - Μιχαλού, ιδιωτική υπάλληλος


Το γραφείο Τύπου και ενημέρωσης

Η ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ



Την υποψηφιότητα της Σταματίας Κατσαρού για Δημοτική Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου στη Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου με τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», ανακοίνωσε ο επικεφαλής Αστέριος Φαρμάκης. Η κα Κατσαρού υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες αιρετές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού  Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, όταν εξελέγη για πρώτη φορά την τετραετία 1999-2002.
«Η δυναμική παρουσία και η πολύτιμη αυτοδιοικητική εμπειρία της κας Κατσαρού αποτελούν ισχυρό πλεονέκτημα του Συνδυασμού μας. Το κάλεσμά μας για συμμετοχή στον αγώνα για ένα Δήμο  ΙΣΧΥΡΟ για Όλους καθημερινά γιγαντώνεται. Ήρθε η ώρα για την αλλαγή, για το νέο και ελπιδοφόρο. Σταματία Κατσαρού σου ευχόμαστε καλή επιτυχία», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.
«Με στόχο να προσφέρω στην συλλογική προσπάθεια για την αναβάθμιση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, θέτω υποψηφιότητα για Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» με επικεφαλής τον Αστέριο Φαρμάκη. Πιστεύω ότι ο Δήμος μας διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι η ώρα να ενεργοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η κα Κατσαρού.
Βιογραφικό
Η Σταματία Κατσαρού γεννήθηκε στην Γερμανία, κατάγεται από τη Λεπτοκαρυά αλλά διαμένει τα τελευταία 7 χρόνια μόνιμα στο Λιτόχωρο.
Είναι καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Εκλέχτηκε δημοτική Σύμβουλος σε νεαρή ηλικία (25ετων) το 1999-2002. Είναι από τις πρώτες αιρετές γυναίκες του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Υπήρξε επίσης υποψήφια δημοτική Σύμβουλος το 2004 και το 2010.
Διετέλεσε Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς» και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του “OLYMPUS MARATHON” τα τρία τελευταία χρόνια.

Αννα Κ. Χαραλάμπους Παπαδοπούλου Υπ. Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ



«Η Υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Υγεία για ΌΛΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΥ»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου, καταθέτω κάποιες σκέψεις μου για το πως πρέπει να λειτουργούν οι Διοικούντες ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.  Ως πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης είχα την ευκαιρία να έρθω σε άμεση επαφή με τον νευραλγικό και πολύπαθο τομέα της Υγείας αλλά και τη δυνατότητα να δράσω δυναμικά και αποφασιστικά για τη βελτίωσή του με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας. Επί θητείας μου πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου μας στο νέο κτίριο. Ένα αίτημα και αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων δεκαετιών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένα και οργανωμένα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και κυρίως χωρίς να επηρεαστεί η καθημερινότητα της λειτουργίας μας. Γυρνώντας πίσω σε εκείνη την εποχή, βλέποντας τις δυσκολίες λειτουργίας στις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και την ατολμία ετών να ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή μας στο νέο νοσοκομείο, πήρα τη γενναία απόφαση να κοιτάξω μπροστά τολμώντας αυτό που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο. Το εγχείρημα πέτυχε. Η νέα εποχή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μόνο νίκες και επιτυχίες καταγράφει προς όφελος όλων μας.
Με την ίδια αποφασιστικότητα και τόλμη σήμερα κατέρχομαι στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών διεκδικώντας το αξίωμα  -  λειτούργημα – του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, με μοναδικό γνώμονα να εργαστώ για έναν Δήμο ΙΣΧΥΡΟ για ΟΛΟΥΣ. Πλέον βρισκόμαστε στην εποχή που χρειάζονται αποφασιστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές προκειμένου να αποκτήσουμε ως Δήμος κοινή ταυτότητα και, παράλληλα, να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που περιορίζονται στα όμορφα λόγια για ψηφοθηρικούς στόχους. Για μένα η ανάπτυξη δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου και προεκλογικά «θα». Όπως απόδειξα και στο πρόσφατο παρελθόν μου, έτσι και τώρα είμαι ο άνθρωπος που μπορώ να πετύχω νίκες για τον τόπο μας.
Δίπλα μου, συνοδοιπόροι στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» , βρίσκονται αξιόλογες προσωπικότητες από κάθε γωνιά του Δήμου μας. Όλοι μας λειτουργούμε με κοινό παρανομαστή τη θέληση και τη δυναμική μας να δώσουμε μάχες για τον Δήμο Δίου Ολύμπου.
Στη νέα εποχή του Δήμου μας, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του χώρου της Υγείας, εμείς θέτουμε σε προτεραιότητα την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ενίσχυσή της σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Θέλουμε άμεση πρόσβαση όλων των συνδημοτών μας σε ποιοτικές παροχές υγείας. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.
Με εκτίμηση,
Αστέριος Φαρμάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ»
Πρώην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Κρέπες με φρέσκο ανθότυρο και σοκολάτα


Υλικά για 2-4 άτομα

Για τις κρέπες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια μερέντα
  • θρυμματισμένα μπισκότα προαιρετικά
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
  3. Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας μια ελαφριά στρώση ανθότυρο και από πάνω αρκετή μερέντα. Τρίβουμε τέλος μπισκότα από πάνω και τυλίγουμε την κρέπα.

Η κομμώτρια Κωνσταντίνα Γεωργίτση υποψήφια τοπική σύμβουλος Λόφου στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

Η κομμώτρια Κωνσταντίνα Γεωργίτση θα είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος στον Λόφο, στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Η Κωνσταντίνα είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά, έχοντας πολλά χρόνια δουλειάς στον κλάδο που αγαπάει.

«Θέλω να βοηθήσω το χωριό μου να αλλάξει και να γίνει καλύτερο. Σήμερα έχουμε πολλά άλυτα προβλήματα που χρονίζουν και αποφάσισα ότι έφτασε η ώρα να μπούμε μπροστά εμείς οι πολίτες για να τα λύσουμε! Φέτος ας είναι το τελευταίο καλοκαίρι χωρίς νερό! Χαίρομαι που βρήκα μία σοβαρή και αξιόλογη ομάδα, χαίρομαι γιατί διαπίστωσα ότι ο Θανάσης και όλος του ο συνδυασμός προέταξαν από πολύ νωρίς τα προβλήματα των χωριών μας και φυσικά του Λόφου! Θα δούλεψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»
Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Πληρώθηκε ο Τόλιος - Επιστράφηκαν οι βαθμοί στον Αιγινιακό

«Έκλεισε» την Παρασκευή (05/04) η υπόθεση του έμπειρου τερματοφύλακα στον Αιγινιακό.
Την επιστροφή των τριών βαθμών στην ομάδα της βόρειας Πιερίας έκανε γνωστή η Διοργανώτρια Αρχή, μετά και την εξόφληση του του Θανάση Τόλιου από τον σύλλογο.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι επιστρέφονται τρεις (3) βαθμοί στην ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Π.Α., οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί δυνάμει της σχετικής απόφασης της FOOTBALL LEAGUE και σύμφωνα με την υπ. αρ. 49 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Η επιστροφή των βαθμών λαμβάνει χώρα εμπροθέσμως και νομίμως λόγω της πλήρους και ολοσχερούς εξόφλησης του δικαιούχου ποδοσφαιριστή ΤΟΛΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ».
Πηγή: liganews.gr

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 25ης-Βαθμολογία-Επόμενη 26η (τελευταία) αγωνιστική

Αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  2-3
ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ  1-3
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ  4-1
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  3-3
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  4-1
ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ-ΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ  2-2
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ    1-1
Βαθμολογία1.ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 70
....................................................
2.ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ 54
3.ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ 46
4.ΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 39
5.ΠΙΝΔΟΣ Α.ΑΓΙΑΝΝΗ 33
...................................................
6.ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 33
7.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 32
8.ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ   31
9.ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ 30
10.ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  29
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 28
.........................................................
12.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 27
13.ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 21
14.ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ 16
Επόμενη 26η (τελευταία) αγωνιστικήΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  - ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
http://www.pieriasport-news.gr

O έμπορος δημητριακών Στέλιος Χωρίκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

Ο έμπορος δημητριακών ο Στέλιος Χωρίκης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Στέλιος ήταν κτηνοτρόφος, ενώ τώρα είναι επαγγελματίας έμπορος δημητριακών και ασχολείται με εισαγωγές και εξαγωγές, ξέροντας καλά τα προβλήματα των επαγγελματιών του τόπου μας. Παλιότερα ήταν αθλητής χάντμπολ του Αρχέλαου και του Ορφέα.

“Χαίρομαι που ένας άνθρωπος με την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα και το ήθος του Θανάση αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και ετοίμασε πλήρες πρόγραμμα για να αλλάξει τον Δήμο μας. Θα είμαι στο πλευρό του και θα δουλέψω για να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας, να στηρίξουμε έμπρακτα τα αθλητικά μας σωματεία (και όχι μόνο πριν τις εκλογές) και να στηρίξουμε τους εμπόρους του Δήμου μας με προτάσεις όπως αυτή που θα φέρει στην Κατερίνη τους τουρίστες από το παραθαλάσσιο μέτωπο το καλοκαίρι. Φυσικά η εμπειρία του Θανάση στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι εγγύηση ότι θα φέρουμε αποτελέσματα για τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους μας! Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»
Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες 83-75

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 83-75 των Πανθήρων, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 26η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.
Η νίκη αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τον Πιερικό Αρχέλαο, ο οποίος έφτασε συνολικά τις δέκα και τερμάτισε στη δέκατη θέση της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, γεγονός το οποίο του εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία εκτός απροόπτου, το οποίο είναι το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν δύο ομάδες της Ένωσης από την Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Ο Πιερικός Αρχέλαος πήρε από το τριακοστό πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρηση το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους, ενώ στο 1’ 50” ξέφυγε με εννέα πόντους (12-3). Οι Πάνθηρες μείωσαν σε 15-11 στο 5’ 31” με τον γηπεδούχο να αντιδρά άμεσα και να φτάνει την υπέρ του διαφορά στους δώδεκα πόντους (25-13) στο 8’ 11” και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 31-20.
Η διαφορά έφτασε στους δεκατέσσερις πόντους (38-24) στο 13’ 06”, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν εκ νέου σε 41-33 στο 18’ 18” και το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 48-36 υπέρ του Πιερικού Αρχέλαου.
Η υπέρ του Πιερικού Αρχέλαου διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 24’ 51”, όταν και προηγήθηκε με 60-42, ωστόσο ένα επιμέρους 2-9 στα τελευταία 2’ 22” του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 69-60.
Αμφίρροπο ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα, με τους Πάνθηρες να μειώνουν σε 79-75 35” πριν τη λήξη και τους παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου να κατακτούν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 83-75.
Διαιτητές: Χατζημπαλίδης – Γρηγοριάδης.
Δεκάλεπτα: 31-20, 48-36, 69-60, 83-75.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Καλλιφατίδης 7 (1), Χατζηαγοράκης 10 (2), Ζησόπουλος 27 (3), Σκρέτας 6, Μαλαματίδης, Τζιοβάρας 17 (2), Παπαπέτρου 3 (1), Φανούλης 2, Βαβατσιούλας, Ζαρκανέλας 8, Κουπάντσης 3, Γκατζάς.
ΓΑΣΠ Πάνθηρες (Χρυσίδης): Ιορδανίδης, Καζαντζανίδης, Πολυχρόνης 5 (1), Κωνσταντόπουλος 1, Μπούσμπουρας 10 (1), Αδαμόπουλος 4, Ψαρρού 13 (1), Λόγυρος 39 (2), Κεσεσίδης 1, Χρυσάφης, Σταυριανίδης, Κουτσικάς 2.
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες 83-75

ΑΟΚ Αιγινιακός – ΚΣ Αετοί Βέροιας 49-68
ΦΟ Αριδαίας – Εδεσσαϊκός BC 93-54
ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας – ΠΑΣ Αετός Κιλκίς 87-58
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών 65-52
ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα 69-75
Βαθμολογία (τελική)
1. ΦΟ Αριδαίας 44
2. ΓΑΣ Αλεξάνδρειας 43
3. ΚΣ Αετοί Βέροιας 42
4. ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών 41
5. ΑΟΚ Αιγινιακός 41
6. ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας 36
7. ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα 35
8. ΑΓΕ Πιερίας 35
9. ΓΑΣΠ Πάνθηρες 35
10. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 34
11. ΠΑΣ Αετός Κιλκίς 31
12. ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 26
13. Εδεσσαϊκός BC 25

Πρόσκληση σε παρουσίαση του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ για το Δήμο Δίου-Ολύμπου την Κυριακή 07/04