ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΣ Πιερίας: Πρόσκληση για μικτή ομάδα Νέων

Την Δευτέρα 30 / 09 / 2013 και ώρα 17:30΄ (17:00΄ προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ. 

Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός τον προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.


Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΚΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΟΥΚΟΔΙΜΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΠΙΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΠΛΑΤΖΙΟΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΞΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΟΥΜΠΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΦΩΚΑΙΔΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ


Για την τεχνική επιτροπή
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ.Γραμματέας

Γεώργιος Γκοτζαμανίδης                                     Ανδρέας Παπανικολάου

Το ΠΑΣΟΚ κάνει «όνειρα θερινής νυκτός» για μέτωπα!



Έμμεση πρόταση για δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «πυρπολεί το καλό κλίμα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».

Η Χαριλάου Τρικούπη, που λόγω της πολυήμερης απουσίας του Ευ.Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει χάσει επικοινωνιακό έδαφος από τις εξελίξεις, επιχειρεί να συσχετίσει αιφνιδίως την αντιμετώπιση του ναζιστικού μορφώματος με το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε 15 περιφέρειες αν επιβεβαιωθεί η απειλή Μιχαλολιάκου για παραίτηση όλων των βουλευτών και των αναπληρωματικών  της Χ.Α.

Να σημειώσουμε ότι ο Δ. Παπαδημούλης και ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισαν σήμερα ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές για την κάλυψη των κενών βουλευτικών θέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει προβάλλοντας την αντιμνημοναική τους πολιτική.

«Τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό.
Την τέταρτη ημέρα – σήμερα – ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Βούτσης φρόντισαν να βγάλουν τις μάσκες του “μετώπου ενότητας” του λαού και να μας δείξουν και πάλι τα πρόσωπα του μικροκομματισμού και της υποκρισίας.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται:

«Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου “αντιμνημονιακού μπλοκ”, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το “ξέπλυμα” της.

Θα κριθεί γι’ αυτό από τους Έλληνες δημοκράτες.

Ελπίζουμε, προσδοκούμε, καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και τις αριστεράς αλλά και την Ν.Δ., να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού».

Το «ζουμί» όμως είναι στην τελευταία πρόταση της Ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ όπου επισημαίνεται:

«Να προχωρήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής».

Δηλαδή τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αναλογικός διαμοιρασμός των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα και κάτω από πιο πλαίσιο;

Προφανώς κάτι τέτοιο συναντά πολλά πολιτικά, θεσμικά και άλλα προβλήματα και αυτό το γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ.
Το Ποντικι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2g4HOvprB

Εμφύλιος: O τελικός μηχανισμός του «διαίρει και βασίλευε»

Το 2009 όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ τη διακυβέρνηση της χώρας, ο πατέρας μου, που δεν είναι πια στο μάταιο αυτό κόσμο, καθώς κοιτάζαμε τα βραδινά δελτία με τα αποτελέσματα , και πριν συμβεί οτιδήποτε από όσα συνέβησαν στη συνέχεια στη πατρίδα μας, αναφώνησε:
«Ένας Γεώργιος Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας; Πόσα χρόνια πίσω με γυρίζει.. Λες και βλέπω μπροστά μου τον εμφύλιο να ξανάρχεται…» 
Όλοι βέβαια αρχίσαμε να τον πειράζουμε και να του λέμε: «Αμάν πια αυτό το εμφυλιακό σύνδρομο, 84 χρονών κι ακόμα να το ξεχάσεις;»
Τότε γύρισε μας κοίταξε και είπε: 
«Στα σοβαρά, πιστεύετε πως όσοι δημιούργησαν εκείνη την εθνική συμφορά, τη πιο μεγάλη συμφορά που έχει γνωρίσει η νεώτερη ιστορία μας, όσα κέντρα έδρασαν τότε, όσοι άνθρωποι πήραν μέρος στις τακτικές που οδήγησαν στον εμφύλιο, όσοι ξένοι που έστρωναν τα σχέδιά τους με τη βοήθεια ντόπιων προδοτών, και μεθόδευσαν την σφαγή του ελληνικού λαού, είναι παρελθόν; Εξαφανίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου; » 
Η μάνα μου γελώντας του λέει:  
«Ξύπνα, το ‘45 τελείωσε, η Ελλάδα είναι στον 21ο αιώνα, το τείχος του Βερολίνου έπεσε, ο ΓΑΠ δεν είναι ο πατέρας της δημοκρατίας αλλά ο Γιωργάκης, κι οι νέοι ούτε ξέρουν για τι πράγμα συζητάς».
Εκείνος σκεπτικός, δεν μίλησε για λίγο και μετά είπε:  
«Αυτή είναι η συμφορά, πως οι νέοι δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω… Και το χειρότερο, υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν είναι νέοι, αλλά είναι τόσο ηλίθιοι, ή αποβλακωμένοι που ούτε αυτοί θυμούνται για τι πράγμα μιλάω..» 
Η μόνη σταθερή που έχει ο Έλληνας από εκείνα τα τραγικά χρόνια της εθνικής συμφοράς ήταν μία: «ο Μελιγαλάς είναι εδώ». Δεν έφυγε ποτέ. Η πηγάδα δεν σφραγίστηκε οριστικά και αμετάκλητα. Στην μη αναμόχλευση των παθών δεν έγινε delete. Πρόγραμμα που έπαιζε και παίζει συνέχεια στο παρασκήνιο της δημοκρατικής επιφάνειας ήταν.
Σε έναν λαό, όσοι θέλουν να χειρίζονται τις καταστάσεις προς το συμφέρον των εντολέων τους, το βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν είναι το εθνικό ελάττωμα.
Και το εθνικό ελάττωμα είναι πως είμαστε όντως «έθνος ανάδελφον».
Και κάποιος πολύ παλιός πρόγονος είχε πει κάτι, που άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται και δυστυχώς θα μας οδηγήσει σε νέες συμφορές, για να κλαιγόμαστε μετά πως δεν γνωρίζαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης…
«Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά»… 
Από τον εμφύλιο δεν βγήκαμε ποτέ. Κι αυτό δεν το λέω έτσι για πλάκα. Σκεφθείτε το καλύτερα. Σε κάθε σπίτι, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν μνημόσυνα και μνήμες των θυμάτων εκείνου του αίσχους. Οι οικογένειες που είχαν θύματα από τη κάθε πλευρά δεν ήταν άκληροι. Υπήρξαν παιδιά και εγγόνια που μεγάλωσαν με τις ιστορίες από τους παππούδες, το κερί να καίει στα σπίτια κάτω από τις φωτογραφίες των νεκρών.
Μια φορά ο πατέρας μου μετά από χρόνια , από τη λήξη του πολέμου, καθόταν στο καφενείο του χωριού και κουβέντιαζε μ΄ ένα συγχωριανό που ήταν δεξιός και ήξερε πως είχε υπηρετήσει στα τάγματα ασφαλείας και ο οποίος δεν ήθελε να θυμάται τίποτα από όλα αυτά. Τον ρώτησε ένα πράγμα μόνο. «Για πες μου βρε αδερφέ, γιατί έκανες ότι έκανες». Και ξέρετε τι είπε;
«Ήμουν τρομοκρατημένος μ΄ αυτά που μάθαινα. Εγώ ήθελα να έχω το μικρό εκκλησάκι που είχα κτίσει με τα χέρια μου στην αυλή του σπιτιού για να φυλάω τα κόκκαλα της μάνας μου. Κι είχα ακούσει πως αν ερχόντουσαν οι συμμορίτες, θα μου έκαιγαν την εκκλησία και τα κόκκαλα μαζί, και μπορεί να με κρεμάγανε που θα ‘βλεπαν πως έχω σχέση με τη θρησκεία». 
Έχετε την εντύπωση πως δεν έχει ακριβώς το ίδιο βάρος για έναν εγγονό, ο παππούς που έσωσε τη χώρα από τους ναζιστές κατακτητές, και ο παππούς του έσωσε τη χώρα από το κίνδυνο των κομμουνιστών συμμοριτών, όπως τους αποκαλούσαν;
Όλα τα θύματα του εμφυλίου δεν πήραν ποτέ απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη . Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί του εμφύλιου σπαραγμού δεν δικάστηκαν ποτέ. Όσοι μηχανορράφησαν και κατέστρωσαν τα σχέδια της συμφοράς για προσωπικό τους όφελος, για κομματικά συμφέροντα, για οικονομικά συμφέροντα ή πολύ απλά γιατί ήταν υπάλληλοι ξένων κέντρων εξουσίας, δεν πέρασαν σ΄ αυτήν εδώ τη πατρίδα από καμία Νυρεμβέργη.
Έγινε της μόδας να λέμε: «Καταδικάζουμε τη βία από όποια μεριά κι αν προέρχεται». Τι σημαίνει αυτό; Ποιος από τη μία ή την άλλη μεριά καταδικάζει τον εαυτό του και τη βία του; Είμαστε σοβαροί ή κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει; Όταν άνθρωποι φωνάζουν πως με τον Παπαδόπουλο ήταν καλύτερα, νομίζετε πως δεν το πιστεύουν; Όταν άνθρωποι λένε πως ονειρεύονται τη σοσιαλιστική ανατροπή, νομίζετε πως δεν το πιστεύουν;
Όταν νέοι λένε πως μισούν τους κομμουνιστές ή από την άλλη μεριά μισούν τους φασίστες, έχετε την εντύπωση πως το λένε έτσι; Δεν έχουν καταβολές από τα σπίτια τους που έχουν μυηθεί σ΄ αυτήν την αντίληψη, δεν νοιώθουν πως ταιριάζουν τα χνώτα τους με τη μια πλευρά ή την άλλη; Δεν μισούν με πάθος αυτόν που θεωρούν αντίπαλο και δεν αγαπούν με πάθος αυτό που πιστεύουν σαν δίκιο;
Τι νομίζετε πως είναι, video game που μετά θα το κλείσουμε και θα πάμε για μπύρες;
Όσοι γνωρίζουν το «διαίρει και βασίλευε» νομίζετε πως δεν είναι πλέον άριστοι χειριστές αυτής της διαχρονικής τεχνικής, που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη ανά τους αιώνες, όπου έχει πέσει ακόμα και μια σταγόνα αίμα;
Μέσα από ένα αιώνιο μαρτύριο αλληλοσφαγής, ο άνθρωπος έχει προχωρήσει σε όλη τη παμπάλαια ιστορία του. Με αίμα κατακτήθηκαν τα πλούτη των πιο δυνατών, με αίμα κερδήθηκαν και τα δικαιώματα που μπορεί να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος. Με αίμα έχουν οριστεί τα σύνορα στις πατρίδες του κόσμου. Με αίμα έχουν οριστεί και τα όρια ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους.
Οι φιλήσυχοι πολίτες, που κοιτάνε τη δουλειά τους, και τριγυρίζουν σαν παιδιά των λουλουδιών, νομίζουν πως και η δημοκρατία (η όποια δημοκρατία) τους έχει προσφερθεί από καλοσύνη, και όχι γιατί πολλοί, πάρα πολλοί θυσιάστηκαν για να την απολαμβάνουν ακόμα κι εκείνοι που δεν κούνησαν δαχτυλάκι για να τη κατακτήσουν. Έχουν την εντύπωση πως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη είναι δώρα που τους έκανε κάποιος όταν γεννήθηκαν και θα τα έχουν πάντα να τα χειρίζονται σαν τη παιδική τους χαρά, με όποιο κόστος .
Τώρα φιλήσυχε, τι θα κάνεις; Οι γνωρίζοντες, έχοντες και κατέχοντες ανάβουν τα φυτιλάκια. Και να δούμε πόσοι θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα.
Αυτή τη στιγμή αυτό που μας τσακίζει είναι ένα απάνθρωπο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού. Αυτό που θα πεθάνει τον κόσμο θα είναι η έλλειψη φαγητού, φαρμάκων, πόρων για να επιβιώσει. Αυτό που θα σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους θα είναι το σχέδιο ισοπέδωσης κάθε λογικής. Κι ίσως στο βάθος κήπος να είναι κι άλλα σχέδια φρίκης που τώρα δεν φαίνονται. Και όλα αυτά ποιοι τα ρυθμίζουν? Ποιοι είναι για άλλη μια φορά ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;
Μια ολόκληρη κοινωνία αποκοιμισμένη, αδιάφορη, με μόνη ενασχόληση το εγώ κι εσύ και όλοι οι γνωστοί, πέφτει ξαφνικά από τα σύννεφα γιατί ανακαλύπτει πως υπάρχει μια πηγάδα ακόμα που δεν έχει κλείσει. Λες και δεν γινόταν κάθε χρόνο το μνημόσυνο.
Η διαίρεση των ανθρώπων σε στρατόπεδα είναι θλιβερή. Αλλά η υποκριτική κοινωνία είναι αποκρουστική.
Πού βρίσκεται η αντικειμενική αλήθεια; Τι έχει συμβεί σ΄ αυτόν εδώ το τόπο επί τέλους; Έχει συμβεί από ότι φαίνεται ένα συγκεκριμένο πράγμα..
Κατοικείται η χώρα από πολίτες που έχουν καταντήσει τόσο προβλέψιμοι, ώστε να χρειάζεται κανείς για να τους κουρδίσει ο ελάχιστος κόπος.
Σε λίγο γίνομαι 53, και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω ακούσει τις λέξεις ταγματαλήτες και κομμουνιστοσυμμορίτες αμέτρητες φορές. Έχω δει ξανά και ξανά σαν τα σκυλιά να τσακωνόμαστε κάτω από σημαιάκια μπλε, πράσινα, κόκκινα, μαύρα…
Ναι, κι οι άλλοι λαοί έτσι έκαναν, σωστά, αλλά εμείς βρε παιδί μου λες και δεν βρίσκουμε τίποτα άλλο να μας ενώσει για να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ, εκτός από αυτά που μας χωρίζουν.
Τρία χρόνια, τόσοι άνθρωποι φώναζαν να βρούμε ένα τρόπο ενωμένοι, ν΄ αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη γιατί χανόμαστε. Πέρα βρέχει. Ο καθένας κολλημένος στο μαγαζάκι του. Δεν κουνιόταν ρούπι κανένας.
Μόλις μας έδωσαν το σύνθημα και τον αόρατο εχθρό, μόλις ανέστησαν την εθνική μας αρρώστια, λες και μας κούρδισαν.
Καλά πάμε. Μη κλείσετε τη τηλεόραση. Ο πρώτος κύκλος είναι. Έχει πέντε έξι ακόμα η σειρά μέχρι να φτάσει στη κορύφωση. Υπομονή.

Συνήθης Ύποπτος 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2g4HDMhpo

Η μεσαία τάξη πάει στην… κόλαση

Γερμανία: Μπορεί η Μέρκελ να εξελέγη «αέρα», αλλά η μεσαία τάξη της χώρας (αυτοί με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και 4μελή οικογένεια) που αντιπροσωπεύει το 58,5% του πληθυσμού (έναντι 65% το 1997) δυσκολεύεται οικονομικά και φοβάται για το κοινωνικό της status. 

του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη

Δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν τους φόρους τους, φεύγουν οικογενειακώς για διακοπές και κυρίως δεν διαμαρτύρονται. Ωστόσο την ίδια ώρα έκπληκτοι βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται.

Ο λόγος για τη μεσαία τάξη της Γερμανίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας αποτελεί, όπως γράφει η «Suddeutche Zeitung», η τετραμελής οικογένεια του Μαρσέλ Μπραντ, η οποία αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στις μόνιμες μηνιαίες δαπάνες της με ένα ετήσιο εισόδημα ύψους 50.000 ευρώ.
Προκειμένου ωστόσο ο κ. Μπραντ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαρκώς μειούμενης αγοραστικής δύναμής του, η σύζυγός του μαγειρεύει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μακαρόνια με σάλτσα που έχει αγοράσει από αλυσίδα σουπερμάρκετ χαμηλού κόστους, ενώ προσφάτως μετακόμισαν από το Χέσινγκεν όπου διέμεναν σε ένα κατά 200 ευρώ ακριβότερο σπίτι, πιο κοντά στη δουλειά, ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης.

Όνειρο οι διακοπές

Φυσικά, ούτε λόγος για τις πολυπόθητες θερινές διακοπές στον Καναδά που λογάριαζαν, αφού μόνο τα εισιτήρια κοστίζουν 3.000 δολάρια. Έτσι πέρασαν την άδεια του Μαρσέλ σ’ ένα κάμπινγκ στη νότια Γαλλία, όπου πήγαν με το αυτοκίνητό τους, ένα πολυμορφικό όχημα το οποίο αγόρασαν 20.000 ευρώ και πληρώνουν δόσεις 600 ευρώ μηνιαίως. «Δουλεύουμε για να πληρώσουμε το αυτοκίνητο» λένε, ενώ μόνο για τη φύλαξη των δύο παιδιών τους (3 και 5 ετών) πληρώνουν 400 ευρώ τον μήνα. Η σύζυγος του Μπραντ δουλεύει μόλις δύο φορές την εβδομάδα σε μια μπουτίκ με ρούχα και πληρώνεται 7 ευρώ την ώρα.

Η οικογένεια Μπραντ, όπως και η πλειονότητα των Γερμανών, ανήκει στη μεσαία τάξη. Μισθολογικά οριοθετείται μεταξύ των 1.130 και 2.420 ευρώ για τους εργένηδες και μεταξύ 2.370 και 5.080 ευρώ για τους οικογενειάρχες με δύο παιδιά.
Όλοι οι αναλυτές, πάντως, συμφωνούν σε ένα πράγμα: η μεσαία τάξη ατροφεί διαρκώς. Κι αυτό γιατί ενώ το 1997 αντιπροσώπευε το 65% του πληθυσμού, σήμερα αντιπροσωπεύει το 58,5%.

Η άνοδος στην κοινωνική (και μισθολογική) κλίμακα, η παροχή μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στα παιδιά, διακοπές δύο φορές τον χρόνο, τα μικρά όνειρα, οι μικρές προσδοκίες της μεσαίας τάξης καθίστανται όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν ή να διατηρηθούν.

Γι” αυτό και η έρευνα που διεξήγαγε πριν από δύο χρόνια το Οικονομικό Ινστιτούτο του Βερολίνου επισήμαινε μεταξύ άλλων τον «πανικό της μεσαίας τάξης, η οποία κινδυνεύει να χάσει το status της». Ή, όπως είπε ο επικεφαλής του μεγάλου εργατικού συνδικάτου VERDI: «Ποτέ η μεσαία τάξη δεν είχε τόσους λόγους να αισθάνεται απειλούμενη».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Der Spiegel», τα τελευταία 30 χρόνια τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας υποστηρίζουν τις ίδιες κι απαράλλαχτες ιδέες. Επιπροσθέτως, τα κόμματα δεν έχουν πρόβλημα να τοποθετήσουν οποιονδήποτε πολιτικό σε οποιαδήποτε θέση και σε οποιοδήποτε κυβερνητικό συνασπισμό. Όλα είναι πραγματοποιήσιμα γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ουσιαστικό διακύβευμα.

Οι απέχοντες

Ακόμη, βέβαιο είναι ότι τα κόμματα, όλα ανεξαιρέτως, αδιαφορούν στην ουσία για το μέλλον των πολιτών και το μόνο που πράττουν είναι να ανακυκλώνουν τις παλιές πολιτικές, αντί να οραματιστούν και να παράξουν νέες. Πώς λοιπόν ένας σκεπτόμενος ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη για να πριμοδοτήσει ένα κόμμα όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αυτό δεν θα αγωνιστεί σθεναρά για τα δικαιώματά του και για ένα καλύτερο μέλλον;

Συμπερασματικά, επισημαίνει η εφημερίδα:
«Η αποχή είναι ένα μέσο πίεσης, το οποίο δεν ανήκει στον πολίτη που αδιαφορεί, αλλά σε εκείνον τον πολίτη που με τον τρόπο αυτόν δείχνει ότι θέλει πλέον να έρθει σε ρήξη με ένα σύστημα που έχει απολέσει το κύρος του και έχει ξεχάσει σε ποιον ανήκει η εξουσία σε ένα κράτος υποτίθεται δημοκρατικό και ευνομούμενο».

Πηγή: efsyn.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2g4GzfqF1

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι κουκουλοφόροι στο Πρώτο Θέμα – Τι άφησαν πίσω τους

pr8
Σπασμένες τζαμαρίες, αλλά και ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ο απολογισμός, ενώ, όπως φαίνεται από τα έντυπα που πέταξαν λίγο πριν εξαφανιστούν από το σημείο οι δράστες, η επίθεση έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το tweet του Δημήτρη Οικονόμου μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο [εικόνα]


oikonomou-skai-570
Αναστάτωση υπήρξε σήμερα από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως ελαφρύ και ο ίδιος έσπευσε μέσω του Twitter του να ευχαριστήσει όσους του συμπαραστάθηκαν.
Τελικά κάτι πρέπει να συμβεί για να δεις πόσοι και πόσο σ αγαπάνε. Ευτυχώς ηταν ελάχιστο. Τη Δευτέρα στην Πρώτη Γραμμη στον ΣΚΑΙ
«Τελικά κάτι πρέπει να συμβεί για να δεις πόσοι και πόσο σ αγαπάνε. Ευτυχώς ήταν ελάχιστο. Τη Δευτέρα στην Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΪ» ήταν τα σχόλια του δημοσιογράφου στο tweet που ανήρτησε.

«Αθάνατος»: Ύμνοι για τον χουντικό Ντερτιλή και εικόνες με ιπτάμενους αρχαίους Έλληνες στο Facebook των Εφέδρων

dertilis-efedroi-570
Μπορεί οι ίδιοι να δηλώνουν πως δεν έχουν καμμία σχέση με την Χρυσή Αυγή ωστόσο μία «ματιά» στο προφίλ της Κοινότητας Εφέδρων, οι οποίοι προανήγγειλαν πραξικόπημα για τις 28 Σεπτεμβρίου, στο Facebook φαίνεται ξεκάθαρα η ιδεολογική τους συγγένεια!
Κοιτώντας τις φωτογραφίες βλέπουμε εικόνες που παραπέμπουν στην στρατιωτική ιστορία της χώρας, από το 1821 μέχρι και τα Ίμια. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ο ιπτάμενος αρχαίος Έλληνες φαλαγγίτης, αλλά και οι ύμνοι προς τον χουντικό Νικόλαο Ντερτιλή τον οποίο χαρακτηρίζουν «αθάνατο».

Σοκαριστικό! Ναρκωτικό «τρώει» τη σάρκα των χρηστών [σκληρες εικόνες & βίντεο]

krokodil-570
Ένα νέο ναρκωτικό το οποίο ονομάζεται «κροκοντίλ» έκανε την εμφάνιση και «τρώει» τη σάρκα των χρηστών ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω!
Σύμφωνα με την Daily Mail, τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν πριν λίγες μέρες στην Αριζόνα των ΗΠΑ και έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές που φοβούνται για επιδημία.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ, σοκαρίστηκαν έπειτα από την επίσκεψη στα επείγοντα δύο ανθρώπων που έπαιρναν το ναρκωτικό. Το δέρμα τους κρεμόταν και τα κόκαλα τους ήταν εκτεθειμένα. Οι δύο τους είπαν στους γιατρούς ότι έπαιρναν κροκοντίλ.
Το ναρκωτικό είναι ήδη αρκετά δημοφιλές στη Ρωσία. Το κροκοντίλ φτιάχνεται στο σπίτι, είναι τρεις φορές φθηνότερο από την ηρωίνη και οι χρήστες για να το φτιάξουν ανακατεύουν κωδεΐνη με βενζίνη ή πετρέλαιο. Έπειτα το φιλτράρουν και το  χορηγούν στο σώμα τους είτε με ένεση είτε πίνοντας το.
Η τακτική χρήση του κροκοντίλ προκαλεί ανατριχιαστικές συνέπειες στο σώμα των χρηστών. Οι φλέβες των εθισμένων σπάνε, το δέρμα πρασινίζει και γίνεται τραχύ σαν του κροκόδειλου, εξ’ ου και η ονομασία κροκοντίλ. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί γάγγραινα και η σάρκα αρχίζει να σαπίζει.

H πιο δροσερή σαλάτα με καλαμπόκι και ντομάτα για όλες τις ώρες

kalampoki-salata-640Η σαλάτα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γεύματός μας. Η συγκεκριμένη, με καλαμπόκι και ντομάτα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο για υγιεινό μαγείρεμα, και θέλουν να διατηρούν τη σιλουέτα τους τέλεια.
Τι θα χρειαστείτε:
• 3 φλιτζάνια καλαμπόκι
• 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
• Τον χυμό και το ξύσμα από μισό λεμόνι
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
• Αλάτι και πιπέρι
Πως θα το ετοιμάσετε:
Βράστε το καλαμπόκι, στραγγίξτε το και σοτάρετέ το σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, συνδυάστε το με την ντομάτα, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Έπειτα, αφού το δοκιμάσετε, προσθέστε αν θέλετε λίγο ακόμη αλάτι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα σας. Είστε έτοιμοι!

Όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί …



Όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί
Πρώτον, το κράτος δεν είναι νόμιμο και ασκεί την εξουσία με το ληστρικό δίκαιο.
Δεύτερον, τα άμεσα και έμμεσα όργανα του κράτους καθώς και οι πράξεις τους είναι ανυπόστατες και δεν δεσμεύουν κανέναν.
Τρίτον, η άσκηση της εξουσίας με το ληστρικό δίκαιο διαταράσσει ή και καταργεί παντελώς την ιδιότητα του πολίτη.
Τέταρτον, οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν δικαστική προστασία για να παύσει η διατάραξη της ιδιότητας του πολίτη και η υποβάθμιση της προσωπικότητός τους.
Πέμπτον, τα δικαστήρια, ακόμα και όταν δεν λειτουργεί η δημοκρατία πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες από τις αυθαίρετες πράξεις της εξουσίας. 
Έκτον, δεδομένου ότι η μη λειτουργία της δημοκρατίας είναι γνωστή σε όλους, ο πολίτης που καταφεύγει στα δικαστήρια , για να τον προστατεύσουν από τις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του κράτους, δεν έχει χρεία αποδείξεων . Ο ισχυρισμός του ότι προσβάλλεται η ιδιότητα του πολίτη και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν είναι γνωστός σε όλους και δε χρειάζεται άλλη απόδειξη.
Συμπέρασμα: Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί οι πολίτες μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν
1) να αναγνωριστεί η διατάραξη ή η ολοσχερής κατάργηση της ιδιότητος του πολίτη εκ μέρους του κράτους,
2) να υποχρεωθεί το κράτος και τα όργανά του να παύσουν κάθε μελλοντική διατάραξη της ιδιότητος του πολίτη και 3) να υποχρεωθούν οι υπαίτιοι της διατάραξης της ιδιότητος του πολίτη και της υποβάθμισης της προσωπικότητος σε ανάλογη αποζημίωση.
Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί ο δικαστής πρέπει να κάμψει την εξουσία που παρακωλύει τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί πρέπει να πάψει η υποταγή των πολιτών στους ιδιώτες που αυθαίρετα ασκούν την εξουσία.
Όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί μόνο η αποκατάστασή της πρέπει να ζητηθεί. Η να επιβληθεί.  
Η δημοκρατία έχει τους τρόπους να φυλάξει τον εαυτό της, αρκεί να κινητοποιήσουν τους αμυντικούς μηχανισμούς της εκείνοι που θέλουν και μπορούν να το κάνουν. Η προσφυγή στη βία είναι περιττή και είναι εναντίον των λαών. Όσο δεν ακολουθούμε την ειρηνικό οδό η συνείδησή μας εξεγείρεται. Θα λογοδοτήσουμε για την παθητικότητά μας.

Με υλικό από  Μ.Ε.Λ. (Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος ) , Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί
http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/04/04/όταν-η-δημοκρατία-δε-λειτουργεί-η-δικ/
ΣΧΟΛΙΟ:
Επειδή η δημοκρατία  δεν λειτουργεί εδώ και καιρό, τώρα πια δεν λειτουργεί ούτε η δικαιοσύνη … 
22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης …
ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Το πρόβλημα όμως είναι ότι σιγά σιγά άρχισε να μην λειτουργεί σωστά ούτε η κοινωνία. Από ότι φαίνεται οι πολίτες εξαφανίστηκαν και “ενεργοί” έμειναν μόνο οι δούλοι που αντί να απαιτούν ή να επιβάλουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου που αυτή εμπεριέχει, περιμένουν να τους σώσει κάποιος, αυτοκτονούν ή μεταναστεύουν  για να είναι δούλοι αλλού …
ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ. ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ !
Αν την αξίζεις. Αν όχι ζητιανος και δούλος θα μένεις για πάντα … 
Αυτός που σου πήρε όλα τα δικαιώματα δεν πρόκειται να σου τα δώσει πίσω αν δεν τον αναγκάζεις. Και την λεηλασία της χώρας σου δεν θα την σταματήσει αν δεν τον σταματάς εσύ. Απλά πράγματα. Δική σου χώρα, δική σου κοινωνία, δική σου ευθύνη.
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Περί την ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος
ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;
Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ! Άλλη μια πτυχή του θέματος εδώ
Ξεχάστε τους “σωτήρες” !
ΜΑΘΕ
Πολίτευμα
Η γνώση είναι δύναμη . Μάθε ή συνέχισε έτσι …

ή έτσι 

ή έτσι 

ή τέλος πάντων κάνε ότι έκανες μέχρι τώρα και περίμενε να αλλάξουν τα πράγματα 


‘Εχει ξεφύγει πολύ… Μαζεύτε τον… Διασύρει την Ελλάδα και την κυβέρνησή της στη Νέα Υόρκη



Το ”ΚΑΛΑΜΙ είχε προβλέψει ΣΩΣΤΑ 100%, ότι ο κ. αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ. ”θα δώσει μεγάλη παράσταση” στον ΟΗΕ.
‘Αφωνη η Ομογένεια ΗΠΑ, αναρωτιέται αν η Ελλάδα κυβερνάται από παρανοϊκούς, που έχουν αυτοπιστέψει τα περί… ”success story”
Αφού τα έκανε ”σαν τα μούτρα του” με Κυπριακό κλπ, ”ξαναχτύπησε”
‘Εχει ξεφύγει πολύ… Μαζεύτε τον… Διασύρει την Ελλάδα και την κυβέρνησή της στη Νέα Υόρκη.
Ε. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είναι η 30η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο» !!!

Αυτήν την απίστευτη δήλωση έκανε το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου ’13 σε συνάντηση με προεδροπαράγοντες της Ομογένειας στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης. (Σημ.: Η Ελλάδα είναι στην… 37η θέση στην Ευρώπη, δηλ. στις 4 τελευταίες. ΠΟΤΕ πήγε στην 30η και μάλιστα στον… κόσμο;)
Είπε και άλλα ”κουφά”: «…Αν υπήρχε G30, θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι μέλος… Σύντομα θα βγούμε από την κρίση… Οι εταίροι μας (και δανειστές) ουδέποτε μας πίεσαν να κάνουμε παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα…»
Η φιλική σύσταση από το ”ΚΑΛΑΜΙ”: Κύριε αντιπρόεδρε και υπουργέ Εξωτερικών, όταν βρίσκεσαι εκτός διεφθαρμένου ελληνικού κράτους ”είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς πολύ και να αίρεις κάθε αμφιβολία” (Αβραάμ Λίνκολν).
ΜΗΝ διασύρεις την πατρίδα μιλώντας σε Ομογενείς, νομίζοντας ότι είναι άσχετοι ή χαμηλής νοημοσύνης…

ή ”κομματικά πρόβατα” αλα Ελλάδα.
Μεθοδεύουν ”τετραμερή” και λύση με νέο σχέδιο -τύπου Ανάν- γιά την Κύπρο, έξω από ΟΗΕ
ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ: Αυτοδιαψεύδεται ο Ε. Βενιζέλος προσπαθώντας να διαψεύσει (βασικά το ”ΚΑΛΑΜΙ”) γιά τα περί ”λύσης” στην Κύπρο και άθελά του ”καρφώνει” τον ”ναι-ναι-κο” πρόεδρό της, Ανα(ν)στασιάδη… (Αναλυτικά – διαβάστε)
”Τετ Α Τετ” Ομπάμα (γιά την παραδοσιακή φωτογραφία) με Ε. Βενιζέλο και άλλους… 192 αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και αποστολών, στην καθιερωμένη δεξίωση, διάρκειας 2 ωρών, που παραθέτουν οι ΗΠΑ, διά του προέδρου, ως ”φιλοξενούσα χώρα”, παραμονή Γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ.
Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ του ΟΜΠΑΜΑ στον Μπένυ, στο… ”τετ Α τετ”, διάρκειας… μισού λεπτού:
«…Mόνο εσύ μπορείς, την Ελλάδα να φέρεις τούμπα.
Μα μέχρι να το δυνηθείς, φάε καμιά γαρδούμπα…».
Το καινούργιο ανέκδοτο στην Ελλάδα λέγεται ”προσέλκυση επενδύσεων” από ”κροίσους” της… Ομογένειας (ΗΠΑ)
Κι επειδή η χώρα ”βούλιαξε” από ”επενδύσεις”, χάρη στον πρωθυπουργό και στους ”άξιους” υπουργούς Χατζηδάκη και Μηταράκη, οι μεγάλες επιχειρήσεις που ήταν στην Ελλάδα, τώρα… ”φεύγουν νύχτα”, γιά να σωθούν. Το ανέκδοτο ”επενδύσεις” έχει πέραση και δικαιολογεί τα ”τουριστικά ταξίδια”, ειδικά στις ΗΠΑ, με κρατικό χρήμα, του κάθε πολιτικού -με πρώτον τον πρωθυπουργό- γιά συνεύρεση σε… ”κοσμικά δείπνα” με ”κροίσους” Ομογενείς ”παπατζήδες”, που ΘΑ κάνουν ”επενδύσεις” στην Ελλάδα, αλλά αυτές ΔΕΝ γίνονται ποτέ… (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)


Πρωτογενές πλεόνασμα αηδίας




Το μέλλον μας, λέει, διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ετούτες τις ώρες ο οικονομικός διευθυντής της κυβέρνησης των Ολετήρων, καθώς, λέει, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις. Πώς να μην έχουν έρθει με άγριες διαθέσεις, αφού οι γελοίοι κυβερνήτες μας δεν τολμούν να επιβάλλουν, στο σύνολό τους, τα μέτρα που έχουν συνυπογράψει, ίσως επειδή δεν διαβάσανε αυτά που πάνω στη φούρια τους υπέγραψαν, θέτοντας έτσι υπό ευθεία αμφισβήτηση την επιτυχία του προγράμματος «διάσωσης».

Κι όλη αυτή η φούρια, προκειμένου να εκταμιεύονται οι καινούριες δόσεις για να εξυπηρετούνται οι παλιές δόσεις των ειδεχθών δανείων που όλοι πια έχομε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Λογιστικές χρεώσεις και τοκοφόρες πιστώσεις. Το διάφορο των τόκων στο λογαριασμό του ραγιά, παρακαταθήκη για τα εγγόνια του, μαζί με τα χρεολύσια.

Κεντρικό θεώρημα των διαπραγματεύσεων, λέει, θα είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος της χρονιάς, καθώς στην κυβέρνηση των Ολετήρων, ευλόγως, διαβλέπουν την προφανή διάθεση των ελεγκτών να θέσουν θέμα νέων μέτρων, στη βάση της ρήτρας που προβλέπει τον μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής που, όπως είναι γνωστό, έχουν συνομολογήσει.

Είναι επίσης γνωστό ότι το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι τόσο αληθινό όσο κι όλα τα υπόλοιπα success stories που μας αραδιάζουν οι θλιβεροί κυβερνήτες και τα εγχώρια μέσα μαζικού εμπαιγμού. Τις ίδιες εκείνες ώρες που οι αγύρτες θριαμβολογούσαν για την επίτευξη του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος, σχεδόν ταυτόχρονα, η τράπεζα της Ελλάδας, υπολόγιζε το μέγεθος του πρωτογενούς ελλείμματος!

Δεν είναι αστείο ούτε είναι όποια κι όποια η τράπεζα της Ελλάδας. Είναι το ευαγές ίδρυμα που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του διοικητή του για να υποστηρίξει σε εύθετο χρόνο, την υποτιμητική κερδοσκοπία εις βάρος των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Κατά τα φαινόμενα και καταγγελλόμενα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, θα βρισκόταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής γι' αυτόν και άλλους λόγους, αλλά σε τούτη τη χώρα των λωτοφάγων, ενίοτε, μας κουνά κι από πάνω επιτιμητικά το δάχτυλο και πάντως βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με τους Ολετήρες. Μάλιστα! Αυτή η ίδια, η κατ’ ευφημισμόν τράπεζα της Ελλάδας, ήταν που αυθωρεί και παραχρήμα διέψευσε τους αγύρτες.

Αλλά ας παραβλέψομε προς στιγμήν τα ψεύδη τους, έτσι κι αλλιώς τα έχουμε συνηθίσει, πάσχοντας από αυτόν τον ιδιότυπο μιθριδατισμό μας, χρόνια πολλά εθισμένοι στην ανεντιμότητα των κυβερνητών μας. 

Ας παραβλέψομε τα ψεύδη τους κι ας προσποιηθούμε για μια στιγμή ότι λένε την αλήθεια, για να αναρωτηθούμε τι αξίζει αυτή η… εθνική επιτυχία. Ας αναλογιστούμε τι αξία έχει ένα τέτοιο πρωτογενές πλεόνασμα που έχει βασιστεί πάνω σε αμέτρητα πτώματα απελπισμένων αυτοχείρων, έχει βασιστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες χαμένων θέσεων εργασίας, έχει βασιστεί σε διαλυμένες δομές πρόνοιας, σε χειρότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν σχολεία και ακόμα χειρότερα νοσοκομεία. 

Τι να το κάνομε, λοιπόν, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει βασιστεί σε μια άνευ προηγουμένη κοινωνική οδύνη και μια απίστευτη εθνική υποτέλεια?  Τι να το κάνομε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, έστω κι αν δεν είναι προϊόν λαθροχειρίας, έστω κι αν δεν είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής και που πάντως δεν έχει το παραμικρό στοιχείο αειφορίας?

Τίποτα περισσότερο δεν αξίζει ετούτο το πρωτογενές πλεόνασμα παρά να εγγυάται μια ζωή με δόσεις. Δόσεις για να εξυπηρετείται αυτό το ύποπτο κι ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος. Δόσεις για να ανακυκλώνονται τα ομόλογα που οι αλιτήριοι των αγορών κάποτε τα πλάσαραν στα κορόιδα με την ασφάλεια των τριών άλφα, κελεπούρι σωστό. Ύστερα με τη βοήθεια των ανεγκέφαλων και των απατεώνων που μας κυβερνούν, τα αγόρασαν πίσω στο 20% της αξίας τους, κατακλέβοντας τους πελάτες τους. Τώρα αυτοί οι ίδιοι αλιτήριοι, έρχονται στο ταμείο για να τα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα ανενόχλητοι, στην ονομαστική τους αξία, εις ολόκληρον που λένε οι ειδικοί. Ετούτη τη φορά τα πληρώνονται με λεφτά κλεμμένα από τη σύνταξη του παππού σου, από τα φάρμακα της μάνας σου, από τον απολυμένο δάσκαλο του παιδιού σου. Ένας ολόκληρος λαός γονατισμένος. Κλεμμένα όνειρα, κλεμμένες ελπίδες, κλεμμένες ζωές.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι εξαπατημένοι από τους κανιβάλους των αγορών, με την αρωγή και των διεθνών μέσων μαζικού εμπαιγμού, είναι θυμωμένοι με τους τεμπέληδες τους Έλληνες… Γιατί να μην είναι, άλλωστε? Τα λεφτά τους έχασαν κι αυτοί. Και γι’ αυτούς κλεμμένα όνειρα, κλεμμένες ελπίδες, κλεμμένες ζωές, ψέμματα?
Posted  by 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2g4HjhFEh

Αδ. Γεωργιάδης: «Αν απολυθεί ένας, θα παραιτηθώ»!

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο χώρο της υγείας έδωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ και απαντώντας στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα«, ανακοίνωσε ότι σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί το ΦΕΚ για την προκήρυξη 1.750 θέσεων εργασίας στα νοσοκομεία όταν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς κινητικότητας θα είναι 1.640.
«Δεν γίνετε να τζογάρετε με τη δουλειά των εργαζομένων» απάντησε στον υπουργό Υγείας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μιχάλης Σελέκος, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας δεν λέει όλη την αλήθεια και ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί προθάλαμο απολύσεων.
Σήμερα, εξάλλου, θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ.

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις


Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων από το 2014 και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων προαναγγέλλει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ είναι πρωτοσέλιδο στην «Ελευθεροτυπία» και την «Αυγή«.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας που αφορά στην αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις».
Και συνεχίζει η Κουμουνδούρου:
«Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης».
«Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουλίου 2013, μετά την κατάθεση της ερώτησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2013» καταλήγει η αντιπολίτευση.
Η απάντηση του Ολι Ρεν στον Ν. Χουντή:
Ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας. Στόχος είναι ο καθορισμός μέτρων τα οποία, με βάση τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης.