ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!! Προσοχή στη γυναίκα που ζητάει λεφτά στο δρόμο

Τα τελευταία 24ωρα ο κόσμος της Πιερίας και όχι μόνο έχει ενημερωθεί για το σοβαρό πρόβλημα του μικρού Ραφαήλ από την Κατερίνη.
Δυστυχώς μέσα από αυτό το σημαντικό ζήτημα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδος.
Κυκλοφορεί στην Κατερίνη μια κυρία η οποία παριστάνει τη μητέρα του Ραφαήλ και ζητάει λεφτά από τον κόσμο για να πάει το παιδί στο εξωτερικό.
Φυσικά πρόκειται για απάτη, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και δεν θα ζητηθεί από κανέναν να δώσει λεφτά στο δρόμο.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον Ραφαήλ μπορούν να απευθυνθούν στα καταστήματα της ΑLPHA ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, σε κάποια μαγαζιά της Κατερίνης που μαζεύουν με υπευθυνότητα τα χρήματα και τα καταθέτουν στις παραπάνω τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού κρίνουν αλλά όχι σε αυτούς που ζητάνε χρήματα στο δρόμο!
 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6944520183 κ.Γιάννης
6946559617 κ.Κωνσταντίνα

Ευχαριστήριο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στο Δήμαρχο Δήμου Δίου - Ολύμπου κ. Γιώργο Παπαθανασίου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου 2013
Γραφείου Τύπου
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Άψογη και αποδοτική η συνεργασία με το Δήμο Δίου - Ολύμπου

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου θεωρεί υποχρέωσή του να διατυπώσει δημόσια  την άψογη και αποδοτική συνεργασία  που έχει και  για φέτος  με το Δήμο Δίου - Ολύμπου.

Για τον λόγο αυτό ευχαριστεί το Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαθανασίου, την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιμήτρη - Λιόλιου,  το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στο Δήμο, για την υποστήριξη που προσέφεραν στο Φεστιβάλ Ολύμπου, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Βόρειας Ελλάδος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξή τους στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και στις συναυλίες στο Ρέμα Αγίας Τριάδας, στους πρόποδες του Ολύμπου, στη Βροντού.

Η τυπογραφική αβλεψία που «εξαφάνισε» το όνομα του Δήμου Δίου - Ολύμπου από το  πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου και ειδικά  από τον κατάλογο των φορέων στους οποίους απεύθυνε ευχαριστίες  ο ΟΡ.ΦΕ.Ο, αδικεί   τους ιδιαίτερους δεσμούς που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Φεστιβάλ και του Δήμου. 
                                 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου , στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Η νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ 2014-2020»






Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται στη νέα ημέρα και ώρα, το  Σάββατο 27 Ιουλίου   2013, στις 7.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(www.diontv.gr),  θέμα της έχει: «Η νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ 2014-2020»


Ονόματα  προσκεκλημένων:


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ







ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος ΑΣ Χράνης Πιερίας





Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα αυθαίρετα

Θετικοί στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων κτισμάτων εμφανίστηκαν οι περισσότεροι φορείς που... κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ έντονα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης που υποστήριξε ότι το κριτήριο της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας της κυβέρνηση δεν είναι ο χωροταξικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός της χώρας, αλλά η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.

Έμφαση πάντως έδωσαν όλοι οι φορείς στην αποτροπή δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων, καθώς και στη μείωση του ύψους των προστίμων.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε χρήσιμες και εποικοδομητικές τις απόψεις και την κριτική των αρμόδιων φορέων και δεσμεύτηκε ότι πολλές από τις προτάσεις τους «θα αποτελέσουν αντικείμενο θετικών βελτιώσεων του νομοσχεδίου».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αντίθετα από το ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ακινήτων Στράτος Παραδιάς, υπογράμμισε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο, όπως η κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση των αυθαιρέτων, ωστόσο όπως είπε θα μπορούσαν να είναι τολμηρότερες οι διατάξεις. Σημείωσε ακόμα ότι, «την κόκκινη γραμμή στην δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων δεν θα την τραβήξει κανένας νόμος αλλά η ίδια η ζωή».

Ο κ. Παραδιάς, τόνισε επίσης την ανάγκη μείωσης των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτου, ενώ χαρακτήρισε «κλειδί», τον συντελεστή επιβολής προστίμου, προτείνοντας να υπάρξει διαφοροποίηση του κόστους για τα μεγαλύτερα τετραγωνικά προτείνοντας να μειωθεί από το 0,15% στο 0,10%.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών-Oικοδομικών Επιχειρήσεων Δημήτρης Καψιμάλης, δήλωσε ότι συμφωνεί με τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου τονίζοντας και ο ίδιος την ανάγκη μείωσης του ύψους των προστίμων. Ζήτησε ακόμα, η κόκκινη γραμμή για την ημερομηνία ένταξης των αυθαιρέτων να είναι είτε η κατάθεση του νομοσχεδίου, είτε η αλλαγή του ΓΟΚ τον Ιούλιο του 2012.

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο πολίτης για την κατάρτιση κτηματολογικού χάρτη ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν τα δικαιώματα τους όσοι είναι ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου και δεν έχουν ακόμα κτίσει.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ Γιώργος Κοτρονιάς, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει κόκκινη γραμμή στη νέα γενιά αυθαιρέτων, ωστόσο, εξέφρασε την αντίρρησή του σε ότι αφορά το ύψος της καταβολής προστίμου συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να ξαναμελετηθεί το τι ορίζουμε μικροαυθαιρεσίες».

Ακόμα, επανέφερε την πρόταση της ΚΕΔΕ για συμμετοχή εκπροσώπου της στο Πράσινο Ταμείο.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, υποστήριξε ότι «και αυτό το νομοσχέδιο συνεχίζει να θέτει τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας στην υπηρεσία του δημόσιου χρέους».

«Πρέπει να οριστεί ότι από το Πράσινο Ταμείο καλύπτεται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και όχι το δημοσιονομικό πρόβλημα», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπαίνει κανένας περιορισμός στην νέα γενιά αυθαίρετων κτισμάτων ενώ πολλές διατάξεις είναι δυσμενέστερες και δυστυχώς, όπως είπε, θα επαναληφθεί το φαινόμενο της αντισυνταγματικότητας. Πάντως χαρακτήρισε "θετική και ευνοϊκότερη" την διάταξη για την απλοποίηση των διαδικασιών.

Μείωση των προστίμων ζήτησε και ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ανατολικής Αττικής και εκπρόσωπος ιδιοκτητών εκτός σχεδίου πόλεων Αντώνης Σκουρής, ενώ έδωσε έμφαση στην κατάσταση ατιμωρησίας που όπως είπε επικρατεί με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αυθαίρετη δόμηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ζήτησε να προβλεφθούν εκπτώσεις στους νεοπρόσφυγες.

«Η έγκριση μικρής κλίμακας παρεμβάσεων δημιουργεί νέες γενιές αυθαιρέτων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων Μιχάλης Τζάρας, τονίζοντας ότι για μια ακόμα φορά δεν επιβραβεύεται ο συνεπής πολίτης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείον 10 Βαθμούς στον Πιερικό για μη πληρωμένες προσφυγές...

Βγήκε τελικά το πόρισμα των -10 βαθμών απο τον περσινό πίνακα της Football League και ο λόγος ήταν οι προσφυγές των τεσσάρων παικτών Σκέντο,Καλαγκάνη,Τόσκα και Καμινιώτη.
Αυτό όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και τον Κώστα Παπαδόπουλο καθώς όπως είπε και ο ίδιος κοιτάει την επόμενη μέρα και το χτίσιμο του νέου Πιερικού γνωστοποιώντας ότι, τέλη του μηνός θα έρθει στην Κατερίνη, ξένος ποδοσφαιριστής γνώστης των γηπέδων, κάνοντας για μια ακόμη χρονιά ένα δώρο στους φιλάθλους της ομάδας.....

ΣΥΡΙΖΑ: Διέρρευσαν στοιχεία 6 εκατ. πολιτών από την εφορία

Ερώτηση για την διαρροή προσωπικών στοιχείων περίπου 6 εκατομμυρίων φορολογουμένων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο.
"Πρόκειται ουσιαστικά για το σύνολο του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν κάθε είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πιο συγκεκριμένα: τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012, τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012, τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011, τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών, στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012, καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές", αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών Δ. Παπαδημούλη, Γ. Δραγασάκη, Δ. Γελαλή, Ε. Τσακαλώτου.
"Είναι φανερό πως όσες υπηρεσίες, εταιρείες ή ιδιώτες έχουν στην διάθεση τους τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ποικιλοτρόπως, από απλή εμπορική εκμετάλλευση μέχρι και εκβιασμούς σε βάρος πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι από την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων", σημειώνεται στην ερώτηση.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν "γιατί ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, αν έχουν λάβει γνώση οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το τεράστιο θέμα που δημιουργείται, αν υπάρχουν ευθύνες για όσους διέρρευσαν τα στοιχεία και τι ενέργειες έχουν γίνει για την διερεύνηση και απόδοσή τους από τους κ.κ. Υπουργούς και τι αποτελέσματα υπάρχουν ως σήμερα κι ακόμη αν η διάσπαση της ΓΓΠΣ σε δύο τμήματα συμβάλλει στον βαθμό ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών". Παράλληλα καλούνται οι υποργοί να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα της ΓΓΠΣ.
newsroom enet

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Η ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ....

9

Από τη μια νόμος εξόντωση χωρίς να μιλάει και να αντιδρά κανείς.
Από την άλλη, εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή, που έρχεται και δικαιώνει τους διώκτες και την πληρώνουν αυτοί που είναι στην απ’ έξω
Και την ίδια στιγμή, η Μανωλίδου σύζυγος Άδωνι (aka Μπουμπούκου) κάνει επιθεωρήσεις στα νοσοκομεία.
ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

1η ερώτηση:  Είναι αλήθεια, ή όχι; Έχεις κάνει σεξ σε φράχτη;

2η ερώτηση: Είναι αλήθεια, ή όχι;  Έχεις  κάνει σεξ με παλούκι;

3η ερώτηση:  Είναι αλήθεια, ή όχι; Έχεις  κάνει σεξ πάνω σε τείχος;

4η ερώτηση: Είναι αλήθεια, ή όχι;  Έχεις παλιότερα ληστέψει καμιά 10αριά άτομα, σε πλατεία της Αθήνας;

5η ερώτηση:  Είναι αλήθεια, ή όχι, ότι πιστεύεις στην  έκφραση, " κουτσοί, στραβοί, αλλοδαποί στον Άγιο Παντελεήμονα;¨

6η ερώτηση :  Είναι αλήθεια, ή όχι; . Έχεις  χρησιμοποιήσει ποτέ δονητή ή Καλάσνικοφ;

7η ερώτηση:  Είναι αλήθεια, ή όχι;  Η κουμπάρα σου , σε απατά με 3 Αφγανούς ,  4 Αιθίοπες και με την συννυφάδα σου;

8η ερώτηση ; Είναι αλήθεια, ή όχι;  Έχεις μετρήσει το φράχτη  με μεζούρα;

9η ερώτηση: Είναι αλήθεια, ή όχι;   Έχεις μετρήσει το πέος του Παπουτσή με μεζούρα;

10η ερώτηση: Είναι αλήθεια, ή όχι; Αν σε  αφήσουμε να μπεις θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;
 
 

Τα σέξι κορίτσια κολυμπάνε στη Μύκονο (pics)

Τα σέξι κορίτσια κολυμπάνε στη Μύκονο (pics)

Η μπεσκετμπολίστρια Ζωή Δημητράκου και οι καυτές Χριστίνα και Στέλλα Δημητρίου άφησαν για ακόμη μία φορά άφωνους όσους βρίσκονταν εκεί.


Τα σέξι κορίτσια κολυμπάνε στη Μύκονο (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)

Μοίρασε τα τρόφιμα η Χρυσή Αυγή παρά την απαγόρευση



Η διανομή «μόνο σε Έλληνες» ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ – Μιχαλολιάκος: Δεν θα φοβηθούμε να δώσουμε το αίμα μας για τα πιστεύω μας

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης στην οδό Δηλιγιάννη 50, προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη «μόνο για Έλληνες» που διανέμει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η διανομή έγινε στο συγκεκριμένο σημείο μετά την απαγόρευση της αρχικά προγραμματισμένης για την πλατεία Αττικής συγκέντρωσης με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Κατά τη διάρκεια της διανομής και λόγω του συνωστισμού και των υψηλών θερμοκρασιών, δύο από τους συγκεντρωμένους λιποθύμησαν νωρίτερα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής μοίρασαν και νερά στο πλήθος.

Επίθεση Μιχαλολιάκου σε Καμίνη, Δένδια και Σαμαρά

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους στην αρχή της συγκέντρωσης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την απαγόρευση της προγραμματισμένης για την πλατεία Αττικής συγκέντρωσης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε τρόφιμα από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουμε», δήλωσε ο κ.Μιχαλολιάκος και προειδοποίησε πως όσες απαγορεύσεις κι αν γίνουν προς τη Χρυσή Αυγή «εμείς θα συνεχίσουμε, θα είμαστε πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή και δεν θα φοβηθούμε να δώσουμε το αίμα μας για τα πιστεύω μας».

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο γγ της Χρυσής Αυγής εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο, όπως είπε «δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από κάποιον που πρόδωσε τη δική του παράταξη».

Αντιδράσεις από Καμίνη και Δένδια

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, που είχε χαρακτηρίσει ήδη από την Τρίτη παράνομο το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής καθώς από τη μια «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη, όπως είπε, πρόκειται για ενέργεια «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Η Χρυσή Αυγή «απάντησε» μετατρέποντας το συσσίτιο σε πολιτική συγκέντρωση χωρίς, όμως, να αποφύγει, τελικά, την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ.

Την απαγόρευση της πολιτικής εκδήλωσης στην πλατεία Αττικής είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος το πρωί δήλωσε ότι οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο».

Σε μια σκληρή δήλωσή του ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ένα «θλιβερό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» και πρόσθεσε ότι η προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, «συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Στον υπουργό απάντησε από του βήματος της Βουλής η βουλευτής της Χ.Α. Ελένη Ζαρούλια λέγοντας ότι η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά.

«Καταγγέλλω των παράνομα εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τον υπουργό προστασίας των μεταναστών Δένδια και τον πρωθυπουργό που προσπαθούν να εμποδίσουν ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα να ασκήσει το καθήκον του. Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος» ανέφερε χαρακτηριστικά.




























http://www.protothema.gr


Τη φανέλα με το 9 θα φοράει ο Χαβιέ Σαβιόλα



Ευτυχής και ικανοποιημένος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Αργεντίνος επιθετικός μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου - Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων τον υποδέχθηκαν στο Πασαλιμάνι με συνθήματα και βεγγαλικά - Αποθεώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Την ένατη και μεγαλύτερη μεταγραφή του που συμπτωματικά θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 9 ολοκληρώνει αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός.

Ο Χαβιέ Σαβιόλα έφτασε στα γραφεία του Ολυμπιακού λίγο πριν τις 20:45 όπου τον περίμεναν εκατοντάδες φίλαθλοι των ερυθρολεύκων που τον υποδέχθηκαν με συνθήματα και βεγγαλικά.

Λίγη ώρα μετά τον Σαβιόλα στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι έφτασε και ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, που, επίσης, αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή και την αγάπη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω πολλή όρεξη να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να αρχίσω τις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε καλά πράγματα φέτος», δήλωσε ο 32χρονος Αργεντινός φορ λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του διετούς του συμβολαίου.

Οι οικονομικές απολαβές του Αρεντίνου σούπερ-σταρ θα ανέρχονται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ με μπόνους ύψους 400.000 ευρώ.

Ποιός είναι ο Χαβιέ Σαβιόλα

Η έλευση του Χαβιέ Σαβιόλα  στον Ολυμπιακό είναι από τις  πιο ηχηρές μεταγραφές που έχουν  γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρείται ισάξια  εκείνης του Ριβάλντο. Παίζει στη θέση του επιθετικού και ξεχωρίζει για την ικανότητά του να σκοράρει με διάφορους τρόπους και από  διαφορετικές θέσεις.

Ο Χαβιέρ Πέδρο Σαβιόλα Φερνάντες γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1981 στο Μπουένος Άιρες. Το παρατσούκλι του είναι "Κούνελος" (El Conejo). Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ομάδα της γενέτειράς του, Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε ηλικία 16 ετών.

Μαζί της κατέκτησε δύο πρωταθλήματα την Απερτούρα του 1999 και την Κλαουζούρα του 2000, ενώ το 1999, σε ηλικία μόλις 18 ετών, αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στη Λατινική Αμερική.

Το καλοκαίρι  του 2001 ο Σαβιόλα  ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 11 γκολ σε 7 αγώνες. Ήταν ήδη διάσημος στην Ευρώπη και τα φώτα των μεγάλων ποδοσφαιρικών clubs είχαν στραφεί επάνω του.

Το ίδιο καλοκαίρι ήρθε και η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίζεται μέχρι και τώρα. Στην πρώτη του χρονιά στη Βαρκελώνη, με προπονητή τον Λούις Φαν  Γκάαλ, πέτυχε 17 τέρματα, ενώ την  επόμενη χρονιά (2002-03) 13.

Η πρόσληψη του Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο των Μπλαουγκράνα το καλοκαίρι του 2003 οδήγησε τον Σαβιόλα στον πάγκο. Ετσι, το 2004 δόθηκε δανεικός στη Μονακό και το 2005 στη Σεβίλη, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, που ήταν και ο πρώτος του τίτλος επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Μπάρτσα. Το 2006 κατέκτησε με τους Καταλανούς του Σούπερ Καπ. Έναν χρόνο αργότερα έφυγε για την αιώνια αντίπαλο της Μπάρτσα, τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα Σούπερ Καπ. Ακολούθησε η Μπενφίκα όπου κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία σούπερ καπ ενώ τελευταία ομάδα που έπαιξε πριν έρθει στον Ολυμπιακό ήταν η Μάλαγα.

Όσον αφορά  στους τίτλους που έχει κατακτήσει, είναι οι εξής:

Ρίβερ Πλέιτ: Απερτούρα 1999, Κλαουσούρα 2000
Σεβίλη: Κύπελλο UEFA 2005-06
Μπαρτσελόνα: Σούπερ Καπ 2006
Ρεάλ Μ.: Πρωτάθλημα 2007-08, Σούπερ Καπ 2008
Μπενφίκα: Πρωτάθλημα 2009-10, Λιγκ Καπ 2009-10, 2010-11, 2011-12

Εθνικές ομάδες της Αργεντινής

Παγκόσμιος πρωταθλητής  Κ20: 2001
Χρυσός Ολυμπιονίκης: 2004

Ατομικές διακρίσεις

Κορυφαίος σκόρερ Απερτούρα: 1999
Νοτιοαμερικανός παίκτης της χρονιάς: 1999
Παίκτης της χρονιάς στην Αργεντινή: 1999
Πρώτος σκόρερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20: 2001
Παίκτης του μηνός Δεκεμβρίου στην Πορτογαλία: 2009
Πορτογαλική χρυσή μπάλα: 2010
Trofeo EFE: 2001–02
FIFA 100 -Η λίστα του Πελέ, σύμφωνα με την οποία ο Βραζιλιάνος συμπεριέλαβε τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές κατά τη γνώμη του.

«Σπάει» στα τρία η ΔΕΗ και περνάει σε ιδιώτες σταδιακά έως το 2016

 

 

Μέσα στο 2014 πωλείται το δίκτυο (ΑΔΜΗΕ), το 2015 η "μικρή" ΔΕΗ και το 2016 η "μεγάλη"

Με το βλέμμα προς την κατεύθυνση διευκόλυνησης της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και υπό τον φόβο πως δεν πρέπει να υπάρξει νέο φαινόμενο τύπου ΔΕΠΑ, σήμερα, με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κατάτμηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ξεχωριστή ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και η διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2016.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι αυτές οι παρεμβάσεις να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επενδυτών όχι μόνο από τη Ρωσία, καθώς γνωστό είναι το ενδιαφέρον ομίλων από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και από επιχειρήσεις της δυτικής Ευρώπης ενδεχόμενης και της γερμανικής RWE.

Για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δια της εισόδου επενδυτή που θα αναλάβει σε πρώτη φάση την απόκτηση ποσοστού έως και 49% της εταιρείας. Παράλληλα ο επενδυτής θα αναλάβει και την διοίκηση της εταιρείας ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εντός του 2013 και της δεύτερης εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, όταν και θα προχωρήσει η πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης μικρής ΔΕΗ, που θα είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ. Εκτός των άλλων το σχέδιο προβλέπει για τη μικρή αυτή ΔΕΗ το κλείσιμο ζημιογόνων μονάσων, τη δημιουργία νέων (λιγοτερων) ενώ ο καινούργιος φορέας θα έχει αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, του παραγωγικού μείγματος και της πελατειακής βάσης της νέας εταιρείας.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την αποεπένδυση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου που σήμερα λειτουργεί η ΔΕΗ, καθώς και για την πρόσβαση της νέας εταιρείας σε αποθέματα και ορυχεία λιγνίτη γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες για ρωσικό και γερμανικό ενδιαφέρον.«Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε θέματα προσωπικού, καθώς η νέα εταιρεία θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες και ορυχεία και από το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό των λοιπών διευθύνσεων της ΔΕΗ» σημειώνεται.

Στόχος είναι έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας το 2015. Η προετοιμασία εκτιμάται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014, οι επαφές με επενδυτές θα γίνουν το θέρος του ίδιου έτους και η εκτέλεση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνου του 2015.

Αυτοί οι 25 δήμαρχοι παραιτήθηκαν - Παπαθανασίου - Πολύζος απο την Πιερία


 
   Κοινή επιστολή παραίτησης, συνυπογράφουν οι 25 από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. 

Συγκεκριμένα, την παραίτηση τους υπέβαλαν οι δήμαρχοι Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Ευστάθιος Λαφαζανίδης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, Παύλου-Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος,Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης, Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, Δέλτα, Γεώργιος Γλώσσης, Χαλκηδόνας, Ιωάννης Μπίκος, Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, Νέας Προποντίδας, Δαμιανός Ιορδανίδης, Βισαλτίας, Δημήτρης Καλαϊτζής, Σιντικής, Απόστολος Καρύδας, Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, Βέροιας, Χαρίλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος και Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος.

 Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή παραίτησης

Η προετοιμασία του Πιερικού Αρχελάου








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπάσκετ: Β΄ εθνική κατηγορία


Ενόψει του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας που αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου 2013,  η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, προπονείται καθημερινά στο νέο κλειστό γυμναστήριο. Παράλληλα, προπονούνται και οι αθλητές της ακαδημίας μπάσκετ του συλλόγου.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το υπάρχον το τοπικό δυναμικό, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα το φίλαθλο κόσμο, το μπασκετικό κόσμο, αφού οι περισσότεροι αθλητές και προπονητές είναι από την Πιερία, όπως και η ανάληψη καθηκόντων προπονητή από το Στέλιο Χατζηιωάννου, παλιό καλαθοσφαιριστή του συλλόγου.
Στη δύναμη του Πιερικού Αρχελάου επανεντάχθηκαν οι guard Διονύσης Καραγιάννης και point forward  Φάνης Τσαϊτουρίδης, ενώ με μεταγραφή για ένα χρόνο από τον Πανεδεσσαϊκό θα είναι και ο 19χρονος shooting guard Λάζαρος Πέτκος.
Ο τελευταίος, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στις οποίες αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον Πιερικό Αρχέλαο γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Από την πρώτη στιγμή που συμμετείχα στις προπονήσεις της ομάδας ένιωσα μέλος της οικογένειας του Πιερικού Αρχέλαου,  καθώς οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με υποδέχτηκαν θερμά. Γνωρίζω ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και αξιόπιστη ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές  υποδομές  να βελτιωθώ και να προσφέρω στο σύλλογο αυτό που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του. Περιμένω με ανυπομονησία την έναρξη της προετοιμασίας. Τέλος,  θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους προπονητές του Πανεδεσσαϊκού για όσα έκαναν για μένα όλα αυτά τα χρόνια και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη μετακίνηση μου στη νέα μου ομάδα.»
Τέλος, ο γενικός αρχηγός του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Πόδας που ήταν και στην προπόνηση της ομάδας, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τη συνέπεια και την προσήλωση που παρουσιάζουν οι νεαροί αθλητές της ανδρικής ομάδας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των προπονήσεων. Από την καθημερινή εικόνα που παρουσιάζεται στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με εκατοντάδες παιδιά όλων των τμημάτων του συλλόγου να γυμνάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με την επίβλεψη του προπονητή μας Στέλιου Χατζηιωάννου,  είμαστε  βέβαιοι ότι «πατάμε» σε πολύ στερεές βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.»




ΦΩΤΟ:
1, 2. Από την πρόσφατη προπόνηση
3.     Ο προπονητής Στέλιος Χατζηιωάννου
4.     Ο Διονύσης Καραγιάννης
5.   Ο Λάζαρος Πέτκος με τον πατέρα του Δημήτρη και το γενικό αρχηγό του  Πιερικού Αρχελάου Δημήτρη Πόδα
6.     Ο Φάνης Τσαϊτουρίδης

Η μαζεμένη οργή οδηγεί από το αίτημα τιμωρίας και δικαιοσύνης στην τυφλή εκδίκηση

Τον λαό μας μπορεί να τον κρατούν σε παιδικό πολιτικό επίπεδο, με σχολεία, ΜΜΕ και πλήρη εξατομίκευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι μπορούν να τον ξεγελάνε σε όλα και για πάντα. Το μέγεθος της καταστροφής το ζει ο καθένας μας “στο πετσί του” και δεν είναι δυνατόν να ξεγελαστεί από τεχνάσματα και success stories “για αγρίους”.
Ο λαός λοιπόν θέλει να τους τιμωρήσει. Ο λαός θέλει να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα. Τους επαγγελματίες πολιτικούς των ολιγαρχικών κομματικών ηγεσιών. Εκείνους που τον κυβέρνησαν, τον νομοθέτησαν και διόριζαν και τους δικαστές του (οι οποίοι νομίζουν οτι εξαιρούνται από όλα μονίμως, ακόμα και από την οργή του λαού).
Ο λαός ζητάει τιμωρία. Πέρασε ο καιρός που η υπόσχεση της δικαιοσύνης θα καταλάγιαζε την οργή του. Ενα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να μετρηθεί κιόλας, δεν ζητάει πια τιμωρία και δικαιοσύνη.
Ζητάει εκδίκηση.

Οι ολιγαρχικές ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς, στην κοσμάρα τους όπως και των άλλων κομμάτων βέβαια, είτε δεν ξέρουν τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς, είτε πιστεύουν πως αυτή η άνοδος προσφέρεται για δικά τους εκλογικά κέρδη και άρα τους συμφέρει να υπάρχει ως αντίπαλο δέος η ακροδεξιά και οτι αντιπροσωπεύει. Ωστε αυτοί οι ολιγαρχικοί αριστεροί ηγέτες να μπορούν άνετα να περνάνε για φουλ δημοκράτες και προοδευτικοί, πάντα μαχητές των δικαίων του λαού, της “δημοκρατίας” κλπ κλπ ξύλινα λόγια.
Μεγάλο τμήμα του λαού ζητάει δικαιοσύνη και τιμωρία. 
Μεγάλο τμήμα του επίσης ζητάει, τώρα πια, εκδίκηση.
Οσο ο λαός καταλαβαίνει πως το πολίτευμα δεν του επιτρέπει να επιβάλλει την σκληρή τιμωρία και την δικαιοσύνη που θα άρμοζε, οδηγούμενος από την συσσωρευμένη οργή θα στηρίζει πολιτικά και εκλογικά την ακροδεξιά, διότι η ακροδεξιά
  • εμφανίζεται ως “τιμωρός” του πολιτικού συστήματος,
  • ως ο αντιπρόσωπος της πολιτικής αγνότητας και
  • ως δύναμη καθαρμού. Με σιδερένιο χέρι.
Ετσι αν η ολιγαρχική ηγεσία της αριστεράς θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙ την μείωση της πολιτικής δύναμης της ακροδεξιάς, έχει να κάνει τα εξής:
  • Να πει ξεκάθαρα πως το πολίτευμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοκρατία και να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.
  • Να πει ξεκάθαρα πως εκείνοι που κυβέρνησαν, νομοθέτησαν, γνωμοδότησαν κλπ κλπ, είναι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.
  • Να πει ξεκάθαρα πως η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι απολύτως απαιτούμενο και μάλιστα μπορεί να δώσει κάποια διέξοδο στην λαϊκή οργή ώστε να αποφευχθεί μια κοινωνική έκρηξη τυφλής εκδίκησης.
  • Να πει ξεκάθαρα και να το ΕΝΝΟΕΙ πως απαιτούνται ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στο πολίτευμα τέτοιες οι οποίες θα δώσουν την ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα στον λαό ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ με λαϊκούς ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ δικαστές τους δημίους του.
Με λίγα λόγια όσο οι ολιγαρχικές ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς και οι ακόλουθοί τους, ο εξωκοινοβουλευτικός αριστερός χώρος, τα “προοδευτικά” ΜΜΕ και οι Ελευθεροτυπίες που αγάλλονται με τις γεννήσεις των #royalbabies, κλπ κλπ
  • επιμένουν πως το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία,
  • επιμένουν πως “είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε” και δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,
  • συνεχίζουν να συκοφαντούν την ελληνική εθνική ταυτότητα και την ελληνικότητα γενικά
  • προσπαθούν να μας κατσικωθούν ως οι επόμενοι κυβερνήτες, νομοθέτες κλπ κλπ, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή στο πολίτευμα, ενώ ο λαός θεωρεί τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και των κομμάτων της ως το εκτροφείο στελεχών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ
η συσσωρευμένη λαϊκή οργή θα οδηγεί σε σκέψεις αυτοδικίας και εκδίκησης, προσπερνώντας την τιμωρία και την δικαιοσύνη. Και τα αποτελέσματα της οργής αυτής θα τα καρπώνεται η ακροδεξιά, και ότι αντιπροσωπεύει.
Με λίγα λόγια η συνέχιση αυτής της πολιτικής των αριστερών ολιγαρχικών ηγεσιών δυναμώνει την ακροδεξιά και δεν την αποδυναμώνει.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως λίγες ελπίδες έχουμε να αλλάξουν πολιτική στάση οι ολιγαρχικοί της αριστεράς. Και έτσι δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, φαίνεται να μας πλησιάζει το τρομακτικό grand finale.
Πάμε δηλαδή, εκτός απροόπτου, προς ένα grand finale με φωτορυθμικά, ξηρό πάγο και φούλ ορχήστρα. Ισως έχουμε και μπαλέτο.
Υπερπαραγωγή σκέτη.

Η γη της Ελλάδας είναι σπαρμένη με ήρωες που σηκώνονται όταν οι καιροί το απαιτήσουν

Του συγγραφέα κ. Ιωάννη Κορνιλάκη

Ώ άνθρωποι της Εσπερίας. Ναι σεις που κάθεστε με αλαζονική αυταρέσκεια στα προιόντα του τεχνολογικού σας πολιτισμού. Σεις που αλαζονικά απολαμβάνετε τον πλούτο τον προερχόμενο απ’ τις εξαγωγές σας. Σεις που ευλογείτε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών σας συναλλαγών. Σεις που κομπάζετε για τα επιτεύγματα της πειθαρχίας σας. Σεις που ανυμνείτε την οργανωσιακή σας κολτούρα. Σεις που δεν μάθατε ποτέ την λέξη συναγωνιστικότητα και κάνατε λάβαρο στην καθημερινή σας διάλεκτο την λέξη ανταγωνιστικότητα. Σεις που κουνάτε επιδεικτικά το δάκτυλο στους λαούς.

Σεις που αιματοκυλήσατε δυο φορές τον κόσμο. Σεις που μαυροφορέσατε χήρες και ορφανά. Σεις που κατακάψατε το φτωχικό κεραμμύδι που σκέπαζε τη λευτεριά μας. Σεις που κάνατε παρανάλωμα του πυρός τα σπαρτά που ήταν απαραίτητα για τη ζωή μας. Σεις που βιάσατε τις γιαγιάδες, μανάδες και αδελφές μας. Σεις που παραμείνατε ασυγκίνητοι στο κλάμα των παιδιών μας. Σεις που συνθλίψατε τις ψυχές μας. Σεις που αντιλαμβάνεστε στην βάση των προτεσταντικών-θρησκευτικών σας αντιλήψεων τον Θεό τιμωρό, ενω είναι μόνον Αγάπη. Σεις που ακόμη θεωρείτε τον Χριστιανισμό θρησκεία ενώ είναι Αποκάλυψις.

Σεις όμως που υμνήσατε το Αρχαιοελληνικό μας πνεύμα. Οι λόγιοι και φιλόσοφοι  σας έκλαψαν απαρηγόρητοι καθώς μετέφραζαν στην γλώσσα σας Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Αριστοτέλη. Έκλαψαν απαρηγόρητοι γιατί διαπίστωσαν ότι τίποτα δεν είχαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, αφού τα είχαν προσφέρει οι Αρχαίοι Έλληνες. Σεις που υμνήσατε και υμνείτε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό, είτε είναι φιλοσοφία, είτε είναι θέατρο, είτε είναι γλυπτική, είτε είναι αρχιτεκτονική, είτε είναι πολιτειακό σύστημα, είτε είναι γενικότερης μορφή τέχνης. Σεις που πλέκετε το εγκώμιο των Ελλήνων για τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα. Σεις που απολαμβάνετε σε ταινίες του Hollywood τους 300 του Λεωνίδα, τον Αχιλλέα στην Τροία, αλλά κλείνετε τα μάτια σας στο ολοκαύτωμα των Εβραίων και όχι μόνο.

Σεις που γεμίσατε τα μουσεία σας με έργα πολιτισμού άλλων λαών, τα οποία κατακλέψατε με τις επεκτατικές σας πολεμικές επιχειρήσεις. Σεις που τα τελευταία χρόνια πληροφορηθήκατε για τον πλούτο που κρύβουν στα βάθη τους οι Ελληνικές θάλασσες, και επιχειρείτε με "νόμιμο" τρίτο οικονομικό πόλεμο τη φορά αυτή, να τον οικειοποιθείτε. Αλήθεια ποιός άραγε σας έκανε να πιστέψετε ότι σας ανήκει; Είναι δυνατόν να σας ανήκει κάτι που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί, (και μιλώ για τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες), και κανένα ανθρώπινο χέρι δεν μεσολάβησε;

Σεις βέβαια στην βάση των προτεσταντικών-θρησκευτικών σας αντιλήψεων, στην βάση της πολλής επιστημοσύνης σας, μπορείτε να ομιλείτε περί φύσεως, γιατί σας πιάνει κρύος ιδρώτας αν κάποιος ομιλεί περί Θεού, (όταν δεν τον θεωρείτε γραφικό), και μάλιστα ενός     Θεού που ξεπερνά και τις αντιλήψεις σας αλλά και τα μικρά σας αναστήματα.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αυτός ο πλούτος των θαλασσών μας έχει Δημιουργό, έχει ιδιοκτήτη, έχει και σκοπό. Δημιουργό με Γεννήτορα Πατέρα, Γεγεννημένο Υιό, Πνεύμα Ζωοποιό. Θεό Τριαδικό. Μόνο που για να Τον καταννοήσετε θα πρέπει να μάθετε την γλώσσα Του. Η δική σας η γλώσσα είναι πολλή καλή αλλά για να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Άν επιθυμείτε να κοινωνήσετε μαζί Του, θα πρέπει να υποβληθείτε στον κόπο να μάθετε την Ελληνική. Πιστέψτε με θα πληροφορηθείτε και μια διαφορετική μαθηματική-αλγεβρική ισότητα απ’ αυτήν της Δύσεως που δηλώνει την αυθεντία ότι 2+2=4. Η δική μας μιλά για 1=3 και 3=1. Πιστέψτε με θα αντιληφθείτε τι σημαίνουνΥποστάσεις του Θεού, Φύσεις του Θεού, Ουσία του Θεού, Ομοούσιον της Τριάδος, ενέργειες Άκτιστες του Θεού, Ενότητα, Αγάπη.

Είναι προφανές ότι οι λέξεις αυτές σας είναι τελείως άγνωστες. Και αφού σας είναι άγνωστες, η εντελέχεια σας είναι ο θάνατος, αφού είναι αδύνατη η κοινωνία μαζί Του, αφού είναι αδύνατη η ένωση με την αγάπη Του, αφου νομοτελειακά αγνοείτε την μέθεξη μαζί Του, που είναι ζωή στην αιωνιότητα.

Αγαπητέ κ. Σόιμπλε, τόση ώρα σας μιλούσα για Τον Δημιουργό του ορυκτού μας πλούτου. Τώρα θα σας μιλήσω για τον ιδιοκτήτη του, που δεν είναι άλλος απ’ τον Ελληνικό λαό. Ο πλούτος αυτός δημιουργήθηκε απ’ Τον Δημιουργό στα βάθη του απέραντου Ελληνικού γαλάζιου και όχι στα περίχωρα του Βερολίνου. Τον δεύτερο λόγο επομένως, αφου τον πρώτο τον έχει είπαμε Ποιός, τον έχει ο λαός που ακόμη στέκεται στα πόδια του, και δυστυχώς για εσας, θα συνεχίσει να στέκεται, αφου οι ρίζες του πάνε τουλάχιστον 5.000 χρόνια πίσω στα βάθη της ιστορίας. Ο πλούτος αυτός του ανήκει, έστω κι’αν τον διαπραγματεύεστε με αυτους που με νόμιμο τρόπο υποκλέπτουν την ψήφο του, στηριγμένοι σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε εκβιαστικά-φοβικά διλήμματα και σε χιλιοειπομένους όρκους σωτηρίας.

Είναι βέβαια γεγονός ότι μέχρι και σήμερα επιτυγχάνετε τους στόχους σας, αλλά όχι με την συνδρομή των Ελλήνων, αλλά κάποιων που ανοίγουν τις κερκόπορτες του Έθνους από μέσα. Αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί.  

ΠΡΩΤΟΝ γιατί διαπράξατε το μοιραίο λάθος. Ξυπνήσατε και συνεχίζετε να ξυπνάτε τον Έλληνα. Έπρεπε να τον αφήσετε στο σκοτάδι του. Έπρεπε να τον αφήσετε στο σπήλαιο του Πλάτωνος, να νομίζει αλήθειες τις ψεύτικες σκιές. Έπρεπε να τον αφήσετε στην νομιζόμενη ευδαιμονία του πολυτελούς αυτοκινήτου, του σκάφους να νομίζει ότι αποτελεί νέα εκδοχή Ωνάση, στις εξωτικές διακοπές του στις Μαλδίβες, στις σπουδές των παιδιών του στα κολλέγια που παρέχουν γνώσεις, παρέχουν εκπαίδευση, αλλά όχι παιδεία.  

ΔΕΥΤΕΡΟΝ αποτολμήσατε το χείριστο. Δεν λάβατε υπ’ όψιν σας τον Θεό των Ελλήνων. Ναι Εκείνον που έβαλε την υπογραφή Του για την λευτεριά μας, κι’ ας γνώριζε ότι αυτό που θάρθει θάναι ψευτορωμέηκο (με η), γιατί επίσης γνώριζε και μάλιστα μας πληροφόρησε, ότι μετά θα σιμώσει το αληθινό. Και είμαστε πλέον τόσο κοντά...

Ξυπνήσαμε και πληροφορούμαστε καθημερινά, ότι ο τελευταίος Ρωμηός Κυβερνήτης του Έθνους μας υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ναι αυτός που ως Υπουργός των εξωτερικών της Ρωσίας συνέβαλλε καταλυτικά στην ομοσπονδιοποίηση της Γερμανίας. Ναι αυτός που ώθησε τον δικό σας Γκαίτε να εκφωνήσει μετά την δολοφονία του, ότι παύει να είναι πλέον φιλέλλην. Ίσως τελικά να μην έχετε άδικο που είστε ανθέλλην, μιας και ο τόπος αυτός φέρει ακόμη το άγος της δολοφονίας του.

Και κάτι τελευταίο κ. Σόιμπλε, γιατί επιστολή γράφουμε, αν και ποτέ δεν θα την διαβάσετε, αν και εμείς ουσιαστικά σε άλλους την στέλνουμε...
Το μηχάνημα που δημιουργήσατε έχει βλάβη και θα πρέπει να ανακληθεί, όπως άλλωστε κάνετε με τα επώνυμα αυτοκίνητα που παράγετε. Το μηχάνημα που ονομάσατε Ενωμένη Ευρώπη (τι άστοχο, αφού τα σύνορα τα έβαλαν άνθρωποι), το υπομηχάνημα που ονομάσατε Ευροζώνη (άλλος εκπληκτικός ονοματισμός), και το ανταλλακτικό που λέγεται Ευρώ, (εδώ κι’αν μεγαλούργησαν), θα πρέπει να ανακληθούν προς επισκευή.

Δεν ανήκει η Ελλάς στην Ευρώπη. Η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη της στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντα θα προσβλέπει στην Ευρώπη ως Μάνα προς τα παιδιά της, ανεξάρτητα αν αυτά δεν της αναγνωρίζουν την Μητρότητα. Φτιάξτε το μηχάνημα και εμείς θα το επαναεισάγουμε, αρκεί να διαθέτει αξίες και όχι αξία... Αρκεί να διαθέτει αρετή, ενότητα, αδελφωσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμό στην διαφορετικότητα, ΑΓΑΠΗ-ΘΕΟ. Ίσως είναι δύσκολη η επισκευή αλλά αναγκαία γιατί τα ατυχήματα θα είναι πολλά και επώδυνα. 
Ευτυχώς δεν το λέγω μόνον εγώ. Το λέγει απ’ τις αρχές του 20ου αι. ένας κατάδικός σας φιλόσοφος ο Oswald Spengler, στο μνημειώδες έργο του, που δεν θα θέλατε ούτε να ακούσετε, "Η παρακμή της Δύσης".  Φτιάξτε το μηχάνημα στις προδιαγραφές που σας ανέπτυξα μήπως και προλάβετε όχι βέβαια την παρακμή, αφου αυτή έχει ήδη συντελεστεί, αλλά την κατάρρευσή της όπως προφητικά προλέγει ο δικός σας φιλόσοφος.

ΥΓ. Σεις αν σκάψετε την γη σας θα βρείτε μόνον πλούτο ορυκτό. Εμείς θα βρούμε κυρίως νεκρούς. Οι νεκροί μας μάς κρατούν ζωντανούς.   

«Μαϊμούδες» και Πίθηκες



«Μαϊμούδες» και Πίθηκες

Δεν έχουν βαρεθεί ούτε την ίδια τους την προπαγάνδα. Θέλουν να κάνουν μπάχαλο (κερδώο για χρυσοκανθάρους) ό,τι απέμεινε απ’ το ΕΣΥ και αμέσως γεμίζουν οι οθόνες των διαπλεκόμενων καναλιών ου μην και οι στήλες των διαπλεκόμενων εφημερίδων με ρεπορτάζ για τυφλούς-μαϊμού και κουτσούςπρίμες μπαλαρίνες στα Μπολσόι. Προπαγάνδα
εμετική και χιλιοπαιγμένη. Κι επιπλέον ξεφτιλισμένη! Τόσον που τη μια μέρα οι τυφλοί-μαϊμού εις μίαν συγκεκριμένη νήσον αποτελούν το 60% των εκεί τυφλών, την επομένη το -μας συγχωρείτε, λάθος- 30% και στο τέλος συμποσούνται απλώς σ’ έναν-δυο λεχρίτες - πελατάκια του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ.
Τα ίδια έκαμαν -καμία πρωτοτυπία- και με τους «επίορκους» στο Δημόσιο. Τους έβγαζαν πέντε-δέκα χιλιάδες που εν τέλει ήταν 96 (αν δεν είναι16), με αποτέλεσμα τώρα να απολύουν τους δημοσίους υπαλλήλους κατάδεκάδες χιλιάδες. Τα ίδια, όταν ήθελαν να πετσοκόψουν τους μισθούς στονιδιωτικό τομέα - σεντονιάδες στις εφημερίδες και ιερεμιάδες στις οθόνες για «υψηλόμισθους» και «ρετιρέ» (που έπαιρναν εν τέλει 1.200 ή 1.600 ευρώ), για να παίρνουν τώρα (όσοι ακόμα δουλεύουν) 800 και 600 και 400 ευρώ – και να ’ναι «ευχαριστημένοι» (διότι «άλλοι δεν παίρνουν τίποτα», όπως μας λένεξετσίπωτα οι δήμιοί μας).
Προφανώς η προπαγάνδα δεν χρειάζεται ευρήματα και πρωτοτυπίες. Της αρκεί η επανάληψη. Με την ίδια επιχειρηματολογία έγιναν τρεις πόλεμοι και έξι στρατιωτικές επεμβάσεις – θα ψάχνουμε τώρα εμείς για φρεσκαδούρεςπροκειμένου να κλείσουμε την ΕΡΤ ή να βάλουμε νέους φόρους; Η διαφθορά, κύριοι! Φταίει ο ταξιτζής που πειράζει το κοντέρ και όχι ο κ. Βενιζέλος που (δεν) πείραξε τη Λίστα Λαγκάρντ. Στην πείνα ο ταξιτζής, στην οργάνωση της ακόμαβαθύτερης πείνας του ταξιτζή ο κ. Βενιζέλος.
Αυτοί που εκμαύλισαν μέρος του λαού, αυτοί που δημιούργησαν τηγενική παθολογία γύρω μας, τη χρησιμοποιούν τώρα για να ξεφτιλίζουν τον λαό προκειμένου να προχωρήσουν στο στήσιμο μιας ακόμα βαθύτερης παθολογίας. Από μνημόνιο σε μνημόνιο.
Κατηγορούν τον λαό ότι ο ίδιος φταίει για τη διαφθορά του με την τεμπελιά του, ότι αυτός δημιούργησε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ας το δεχθούμε. Ποια απ’ αυτά τα προβλήματα έχουν λύσει οι κατήγοροί του άμα τε και κυβερνήτες του;
Ας δεχθούμε ότι ο λαός είναι που έκανε το σύστημα Taxis μπουρδέλο, ότι ο λαός έφαγε τις μίζες απ’ τα υποβρύχια που γέρνουν, ότι ο λαός υπαγόρευε στον κ. Σημίτη τη δημιουργική του λογιστική, ότι ο λαός έγραψε τα 18 σημείαδιακυβέρνησης του κ. Σαμαρά, οι σωτήρες του λαού γιατί δεν τα διορθώνουνόλα αυτά; Αν η αιτία του κακού είναι οι ταβερνιάρηδες ή οι υδραυλικοί, γιατί οιιππότες του καλού δεν βάζουν μια τάξη, αλλά αντιθέτως παραδίδουν τα ανθρωπάκια κατά εκατομμύρια στη νέα τάξη των σύγχρονων στρατοπέδωνεργασίας (και ανεργίας), στην κόλαση των ειδικών οικονομικών ζωνών;
Διότι θεωρούν τον λαό χάπατο. Διότι αισθάνονται ασφαλείς, όντες βέβαιοι ότι ο λαός καταναλώνει όσα του λένε και δεν καλοκαταλαβαίνει όσατου κάνουν. Ολος ο λαός; Οχι, αλλά το κρίσιμο και ικανό εκείνο μέγεθος που τους χρειάζεται για να συνεχίζουν το έργο τους.
Ποιο έργο; Νομίζετε ότι ο κ. Στουρνάρας, φέρ’ ειπείν, κόπτεται για να βουλώσει τις νέες μαύρες τρύπες που του σκάνε η μία μετά την άλλη; Οχι! τιςχρειάζεται. Τις χρειάζεται για να στηθεί το επόμενο Μνημόνιο. Αυτό που θα ολοκληρώσει το έργο τους, μεταλλάσσοντας οριστικώς την Ελλάδα σεχρυσοφόρο (για τα αφεντικά) κρανίου τόπο (για τον λαό της).
Δεν είναι ανίκανοι (που δεν μπορούν να μαζέψουν, ας πούμε, τα έσοδα), είναι ικανότατοι στη δουλειά που τους έχει ανατεθεί: να κατασκευάσουν μια χώρα φθηνής εργασίας και έναν λαό μειωμένωνπροσδοκιών.
Είναι, για παράδειγμα, ανίκανος ο κ. Στουρνάρας, όταν θεωρεί «τη δημιουργία ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος» ως προϋπόθεση για «να ανοίξει η Γερμανία συζήτηση για το Κατοχικό Δάνειο»; Οχι μόνον δεν είναι ανίκανος, αλλά είναι ένα ικανότατο ανδρείκελο των άλλων.
Τα καταλαβαίνει αυτά ο λαός;
Οταν τα καταλαβαίνει πάσχει από λαϊκισμό. Μάλιστα από δεξιό καιαριστερό λαϊκισμό, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Πρετεντέρης για να ’ναι καλού κακού και πιο κοντά στη θεωρία των δύο άκρων. Διότι η Ελλάδα σήμερα δυο βάσανα έχει, τον λαϊκισμό και τα δυο άκρα. Οτι η ακροδεξιά πάει χέρι - χέρι ήΚεδίκογλου - Κεδίκογλου με τη δεξιά και ότι ακόμα πιο δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί λεπτομέρεια
για τη θεωρία των δύο άκρων και την προπαγάνδισή της. Από ποιους; από εκείνους που αν ήταν αναγκασμένοι να ζήσουν με 500 ευρώ (ή και 800 ή και1.000) τον μήνα, θα έπνιγαν τον πόνο τους στο ουίσκι (ξοδεύοντας τα τελευταία τους πέντε κατοστάρικα σε μισή κάσα Glenlivet).
Διότι αυτοί είναι οι πραγματικοί λαϊκιστές, αυτοί που θεωρούν τον λαόχάπατο. Οι ίδιοι που τον κατηγορούν ότι κατασκευάζει εχθρούς (ενώ αυτοί είναιφίλοι του), που τον ψιλοδουλεύουν επειδή κάθεται και τους ακούει, που τον απειλούν διαρκώς με το χειρότερο και που, τέλος, τον κατηγορούν ότιαυτός φταίει για τη διαφθορά μέσα στην οποίαν τον βύθισαν τ’ αφεντικά τους.
Κατά βάθος όμως το φοβούνται το κακό (μην τους βρει απ’ όσουςπολλά κακά έχουν πάθει εξαιτίας τους). Διότι αυτή είναι η διαφορά του αφέντηαπ’ τον λακέ. Ο αφέντης κάνει τη δουλειά του, τρώει τ’ άλλα αφεντικά κι όλοι μαζί τρώνε τον λαό χωρίς να χρειάζεται να του απευθύνονται. Ο λακές όμως (αυτή είναι η δουλειά του) πρέπει να απευθύνεται στον λαό – να τον παραπλανά, να τον απειλεί και να τον χλευάζει. Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων, διότι πρέπει να ’σαι πίθηκας για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ετσι λοιπόν,
αν δεν είναι λαϊκιστής ο λαός, ποιος θα είναι; η Μαρία Αντουανέτα; Αν δεν φταίει για την κατάντια μας ο Μήτσος με το καταναλωτικό που πήρε και τώρα θαλασσοπνίγεται για να το ξεπληρώσει, ποιος φταίει; Ο ΔΟΛ των πέντε θαλασσών (σε δάνεια) και των τριών ηπείρων (σε χρέη);
Ας το πάρουμε συνεπώς απόφαση: οι τέσσερις μαϊμούδες τυφλοί που ήταν τρεις, ο εξής ένας, έβλαψαν τόσο πολύ την Ελλάδα, που κοντεύει νακαταρρεύσει ο καπιταλισμός. Α, ρε λαϊκιστή λαέ, που δεν εκτιμάς όσα σου κάνουν τα αφεντικά σου, ενώ ετοιμάζονται να σου κάνουν χειρότερα…