ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Επανάσταση: 60 λεπτά με αυτό το ποδήλατο δίνει ρεύμα στο σπίτι για 24 ώρες!

Αυτό το καινοτόμο ποδήλατο ήρθε για να αλλάξει τα πάντα στον τομέα της ενέργειας! Πρόκειται για μια εφεύρεση που θα μπορούσε να προσφέρει δωρεάν ρεύμα σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ακραίας φτώχειας.
Ο εμπνευστής του ηλεκτρικού υβριδικού ποδήλατου, Manoj Bhargava, υποστηρίζει ότι μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μας ενώ ταυτόχρονα γυμναζόμαστε. Καθώς κάνουμε πετάλι στο ηλεκτρικό ποδήλατο, η κίνησή μας ενεργοποιεί μία γεννήτρια και φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία. Σύμφωνα με τον Bhargava, με μία ώρα ορθοπεταλιές μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα το σπίτι για 24 ώρες.

Η τρομοκρατία του Τσίπρα για διακοπή του ρεύματος στα νοικοκυριά, φέρνει στο νου όλων τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, τον Βαρουφάκη και όλους όσους ήθελαν να αντισταθούν αλλά τους αφήσαμε εκτός βουλής.

baroyfakis


Άρχισε το πρώτο κύμα εντολών για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στα ελληνικά νοικοκυριά και στη σκέψη έρχεται ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης και όλοι όσοι ήθελαν και μπορούσαν να αντισταθούν σε όλα αυτά που για τον Τσίπρα είναι …επιβολή από τους θεσμούς.

Με Λαφαζάνη στο υπουργείο ενέργειας μάλλον θα ήταν αδύνατον να εκβιάζουν και να φοβίζουν τον κόσμο ότι θα του κόψουν το ρεύμα τώρα που ο Χειμώνας αρχίζει.
Αγαπητές κουρελούδες της «αριστεράς», φασίστες του κερατά, πάρτε το χαμπάρι, το νοικοκυριό που δεν πληρώνει σήμερα ρεύμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και είναι βέβαιο ότι σκυλομετάνοιωσαν που σας έδωσαν δεύτερη ευκαιρία, την οποία εσείς δεν τους δίνετε.
Και να μην ξεχνάμε ότι είναι ψευδές ότι η ΔΕΗ δανείζεται για να επιβιώσει. Από τους ισολογισμούς φαίνονται τα κέρδη.

Εχθές Οι Νεομνημονιακοί Φασίστες Της Αριστεράς Κατάργησαν Και Την “Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” Είναι Που Θα Ζητούσαν Και Γερμανικές Αποζημιώσεις Οι Κομπάρσοι – Η Απάντηση Της Ζωής Για Την Κατάργηση Που Δεν Θα Αρέσει Στον Πρώην Σύντροφο Τσίπρα

tsipras-konstantopoulou

zoi tweet kata tsipra

Όλα όσα δεν θέλεις να ξέρεις για το σόου της Victoria’s Secret 2015

 Tο πάρτι των ημίγυμνων κοριτσιών έλαβε τέλος και στην αιθέρια και ενίοτε πολύ kitsch πασαρέλα περπάτησαν 47 μοντέλα. Κορίτσια πολύτιμα και ανερχόμενα που με τις καμπύλες και τα πολυπροβαρισμένα χαμόγελα της στη σκηνή διεκδικούν τον τίτλο των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων σύμφωνα με το Forbes, έδωσαν θέαμα και αυτό είναι ένα μικρό executive briefing για όλα όσα έγιναν εχθές:
Η 29χρονη Lily Aldridge ήταν η επίλεκτη για το Fantasy Bra της χρονιάς αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η σύζυγος του Caleb Followill των Kings of Leon φόρεσε 6.500 πολύτιμα πετράδια που τοποθετήθηκαν στο στηθόδεσμο μετά από 685 ώρες δουλειάς.
Το σετ ολοκλήρωσε η διαμαντένια ζώνη και το εσώρουχο που ήταν στολισμένο με 126 διαμάντια και άλλα 400 πολύτιμους λίθους.
Η Aντριάνα Λίμα δεν έλειψε. Φέτος ήταν η 16η της φορά.
Ο 25χρονος Weeknd ήταν ο άντρας καλλιτέχνης της βραδιάς.
H Ριάνα δεν εμφανίστηκε στη σκηνή όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ωστόσο χαιρέτησε τη γιορτή της ματαιοδοξίας με ένα μήνυμα: "Μακάρι να ήμουν εκεί μαζί σας παιδιά. Σπάστε τα απόψε. Θα σας δω όλους την επόμενη φορά. Με αγάπη Ριάνα”.
Η γυμναστική της Gigi Hadid απέδωσε, όχι ότι είχε και κάποιο πρόβλημαη ενζενί μοντέλο.
Κάθε μία από τα κορίτσια περπάτησε δύο φορές στην πασαρέλα.
Σελένα Γκόμεζ και Έλι Γκουλτινγκ ήταν οι γυναίκες perfomer της βραδιάς.
Ακολούθησε πάρτι που μπόρεσαν να μπουν λίγοι και εκλεκτοί. Όσοι δηλαδή αφού είχαν πληρώσει περίπου 15.000€ για δύο, διέθεσαν επιπλέον 5.500€ για να ζήσουν μια βραδιά ιδανική για selfie. 


Αμερικανικά αεροσκάφη χτύπησαν τον Βρετανό "Τζιχάντι Τζον" στη Συρία

Αμερικανικά αεροσκάφη χτύπησαν τον Βρετανό "Τζιχάντι Τζον" στη Συρία

Τον βρετανό τζιχαντιστή, γνωστό και ως "Τζιχάντι Τζον", είχε ως στόχο αεροπορική επιδρομή από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία. 
Την πληροφορία έδωσε στο CNN υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος,προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε την Πέμπτη το βράδυ. Παρότι το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει ακόμη ότι ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός, ανεπισήμως λέγεται πως η επιχείρηση ήταν επιτυχής και πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ταυτοποιήθηκε ο στόχος σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή της Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο Τζιχάντι Τζον με τη μαύρη κουκούλα και τη χαρακτηριστική βρετανική προφορά καθώς απειλούσε τη Δύση κραδαίνοντας ένα μαχαίρι μπροστά στην κάμερα, ήταν το δημόσιο πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους τον πρώτο καιρό της ανατριχιαστικής καμπάνιας τρόμου του ISIS.
Στο πρόσωπο του "Τζιχάντι Τζον" δυτικοί αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει τον Mohammed Emwazi, προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, ο οποίος γεννήθηκε στο Κουβέιτ αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Βρετανία.
Πρωταγωνίστησε σε κάποια από τα πιο φρικιαστικά βίντεο του ISIS με αποκεφαλισμούς και μαζικές εκτελέσεις ομήρων -ανάμεσά τους και αυτά με τις δολοφονίες των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και  Κένζι Γκότο καθώς και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ.

Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια

Μειώστε το σωματικό σας λίπος κατά 1/3 με αυτήν την απλή συνήθεια

Η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για την υγεία και συνδέεται άμεσα με τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.
Τώρα, επιστήμονες από του Πανεπιστήμιο του Τέξας υπολόγισαν την ιδανική αναλογία καθισιού-ορθοστασίας ώστε να θωρακίσουμε την υγεία μας αλλά και να αδυνατίσουμε.
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings, η ορθοστασία για έξι ώρες την ημέρα συνδέεται με μείωση του σωματικού λίπους σε ποσοστό περίπου 33%.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες περισσότερων από 7.000 ενηλίκων, λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσες ώρες της ημέρας παρέμεναν όρθιοι, ποιος ήταν ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους, ποιο ήταν το ποσοστό λίπους στο σώμα τους και ποια ήταν η περίμετρος της μέσης τους.
Διαπίστωσαν ότι η ορθοστασία κατά το ένα τέταρτο της ημέρας συνδέεται με μειωμένες κατά 32% πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας. Η ορθοστασία για 12 ώρες της ημέρας φάνηκε να συνδέεται με μειωμένες κατά 59% πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας.
Φυσικά, οι πιθανότητες ήταν ακόμη λιγότερες για τους συμμετέχοντες που συνδύαζαν την ορθοστασία με γυμναστική μέσα στην ημέρα τους.
Καλό είναι λοιπόν όχι μόνο να γυμναζόμαστε τακτικά αλλά παράλληλα να προσπαθούμε να καθόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στην ημέρα.
Μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, όπως η χρήση σκάλας αντί για το ασανσέρ και το περπάτημα ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο, βοηθούν να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο.


Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/336479-meioste-to-somatiko-sas-lipos-kata-13-me-aftin-tin-apli-synitheia#ixzz3rM8u8Nnu

Πώς αλλάζει η στυτική λειτουργία μετά τα 50; Τι είναι φυσιολογικό...

Πώς αλλάζει η στυτική λειτουργία μετά τα 50; Τι είναι φυσιολογικό...
To 1/3 των ανδρών, ηλικίας 50-64, εμφανίζει στυτική δυσλειτουργία, ενώ η συχνότητα εμφάνισης στις ηλικίες 65-85 αυξάνεται στο 44%. Βέβαια, αν και η στυτική δυσλειτουργία παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, περισσότεροι από τους μισούς δεν την εμφανίζουν ποτέ.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς, οι περισσότεροι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας δεν υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, αλλά από μη ικανοποιητική στύση.
Από ποια ηλικία μεταβάλλεται η στυτική ικανότητα
Η στυτική ικανότητα αρχίζει να αλλάζει περίπου στην ηλικία των 50, αν και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στους καπνιστές και τους διαβητικούς, η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα.
Σε κάποιους άνδρες η διαδικασία της αλλαγής είναι βαθμιαία, ενώ σε άλλους συμβαίνει πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορούν να επιτύχουν στύση με μόνο ερέθισμα τη σεξουαλική φαντασίωση. Το άμεσο άγγιγμα του πέους είναι πλέον απαραίτητο.
Παράλληλα το πέος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να έρθει σε πλήρη στύση, η οποία μάλλον δεν είναι τόσο σφιχτή όσο θα είναι αυτή ενός άνδρα που διανύει την τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία της ζωής του.
Είναι φυσιολογικές οι αλλαγές αυτές μετά τα 50;
Οι αλλαγές στη στύση μετά την ηλικία των 50 είναι φυσιολογικές και αναπόφευκτες. Κάποιοι όμως παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, μπορούν είτε να τις καθυστερήσουν, είτε να τις αναστρέψουν προσωρινά. Παραδείγματα των παραγόντων αυτών μπορεί να είναι η συστηματική φυσική άσκηση και η σεξουαλική δραστηριότητα νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Ποιοι παράγοντες επιδεινώνουν το πρόβλημα;
Δυστυχώς, άλλοι παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν τη μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία. Κάποιοι από αυτούς είναι το άγχος, η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και τα προβλήματα στη σχέση.
Το άγχος είναι ιδιαίτερα καταστροφικό. Πυροδοτεί την αντανακλαστική αντίδραση πάλης ή φυγής, η οποία στέλνει αίμα μακριά από τον κορμό, συμπεριλαμβάνοντας και το πέος, προς τα άκρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αυτοάμυνα ή η απόδραση. Λιγότερο αίμα στο κορμό, σημαίνει λιγότερο αίμα διαθέσιμο για τη στυτική λειτουργία. Η μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία αναστατώνει τον άνδρα. Είναι πολύ σημαντικό όμως να δεχτεί την αλλαγή αυτή ως φυσιολογική, διαφορετικά το άγχος που αυτή προκαλεί, καθιστά την επίτευξη στύσης λιγότερο πιθανή. Ένα ζεστό μπάνιο πριν την επαφή και οι βαθιές διαφραγματικές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.
Το παράδοξο της μη ικανοποιητικής στυτικής λειτουργίας
Η μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι νέοι άνδρες διεγείρονται πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με τις νεαρές γυναίκες και συχνά φτάνουν σε οργασμό όταν οι γυναίκες βρίσκονται ακόμα στην πρώτη φάση της διέγερσης. Μετά την ηλικία των 50, ο αυξημένος χρόνος που χρειάζεται ένας άνδρας για να διεγερθεί ταιριάζει περισσότερο στον αντίστοιχο χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα.
Βοηθούν τελικά τα φάρμακα;
Τα φάρμακα για τη ΣΔ βελτιώνουν τη στύση στα 2/3 των ανδρών, ενώ φαίνεται να μη λειτουργούν για το 1/3. Όσο αυξάνεται ο χρόνος λήψης τους, αυξάνεται συνήθως και η ανάγκη για μεγαλύτερη δόση. Οι μεγάλες δόσεις όμως αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών με πιο συχνές την κεφαλαλγία και τη ρινική συμφόρηση.
Είναι επίσης πιθανόν τα φάρμακα να μην έχουν πλέον επίδραση στη διέγερση του άνδρα, με αποτέλεσμα παρά την επίτευξη της στύσης να μην υπάρχει ενδιαφέρον για σεξ. Πολλοί άνδρες απογοητεύονται και δεν ανανεώνουν τις συνταγές τους. Πολλές μελέτες όμως έχουν δείξει πως τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/336684-pos-allazei-i-stytiki-leitourgia-meta-ta-50-ti-einai-fysiologiko#ixzz3rM8daAHU

Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια

Η Μπέλα Μπάρτον από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ είναι 11 ετών και πάσχει από μια γενετική νόσο που της στερεί τη δυνατότητα να περπατά. Ο Τζορτζ, ένας εντυπωσιακός Μεγάλος Δανός, τη βοήθησε να κάνει τα πρώτα της βήματα μετά από 9 ολόκληρα χρόνια και οι δυο τους είναι πλέον αχώριστοι.
Η Μπέλα γεννήθηκε με σύνδρομο Morquio (βλεννοπολυσακχαρίδωση), μια σπάνια γενετική νόσο που επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών και περιορίζει την κινητικότητα του ασθενούς. Η εκφυλιστική πάθηση πλήττει μόλις 3.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η 11χρονη υποβλήθηκε στο παρελθόν σε περισσότερες από δέκα χειρουργικές επεμβάσεις και έκανε αμέτρητες συνεδρίες φυσικοθεραπείας, ωστόσο και πάλι δυσκολευόταν να κινηθεί χωρίς πατερίτσες ή χωρίς το καροτσάκι της.
Χάρη στην υποστήριξη του αγαπημένου της σκύλου, Τζορτζ, ενός σκύλου-βοηθού, η Μπέλα μπορεί και πάλι να περπατήσει. Ο Τζορτζ έχει το ίδιο ύψος με τη Μπέλα αλλά ζυγίζει τρεις φορές όσο αυτή, καθώς φτάνει σχεδόν τα 60 κιλά!
2E4F5B2F00000578 3312348 image a 4 1447178687429
Το αξιαγάπητο τετράποδο εκπαιδεύτηκε στο Service Dog Project της Μασαχουσέτης, στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκπαίδευσης Μεγάλων Δανών που συντροφεύουν άτομα με κινητικά προβλήματα και παρέχουν πολύτιμες «υπηρεσίες», βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Το Service Dog Project έχει δωρίσει περισσότερους από 100 Μεγάλους Δανούς ως σκύλους-βοηθούς ατόμων με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα ισορροπίας.
2E4F61E400000578 3312348 image a 10 14471787227482E4F61FF00000578 3312348 image a 9 1447178719619
Οι σκύλοι-βοηθοί συντροφεύουν παιδιά, βετεράνους του στρατού, ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες ευπαθείς ομάδες. Κάθε σκύλος λαμβάνει αρχικά γενική εκπαίδευση και στη συνέχεια, όταν οριστεί ποιο θα είναι το αφεντικό του, η εκπαίδευσή του εξειδικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου αυτού.
«Χρησιμοποιούσα καροτσάκι και πατερίτσες και μετά απέκτησα το Τζορτζ και τα άφησα όλα αυτά», δηλώνει η 11χρονη Μπέλα. Το κοριτσάκι στηρίζεται επάνω στο μεγαλόσωμο σκύλο καθώς περπατά στους διαδρόμους του σχολείου της ή ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες. «Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ξέρει πού βρίσκεται η τάξη μου. Όταν κάνω μάθημα, εκείνος κοιμάται.» «Στηρίζομαι επάνω του και με βοηθά να περπατάω. Εάν πέσω, του φωνάζω 'Μείνε' και καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου για να μπορέσω να τον πιάσω και να σηκωθώ.»
tryhwthbsdfgbd
Χάρη στο Τζορτζ, η Μπέλα πηγαίνει στην παιδική χαρά και κάνει βόλτες με το ποδήλατό της, δραστηριότητες που δεν μπορούσε να απολαύσει πριν η οικογένεια Μπάρτον υιοθετήσει τον όμορφο Μεγάλο Δανό.
Η Μπέλα και ο Τζορτζ έχουν τη δική τους σελίδα στο Facebook, η οποία αριθμεί περισσότερους από 10.000 φίλους.
Ο Τζορτζ πρόκειται να τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας του American Kennel Club τον ερχόμενο Δεκέμβρη για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στη ζωή της Μπέλα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/336685-o-megalos-danos-voithise-ti-bela-na-perpatisei-ksana-meta-apo-9-xronia-picsvid#ixzz3rM8JSQSs

Πλέων και για τούς Δεητσιδες ...Ελάτε


Μ@λ@κ@ Ελληναααααα


ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ THΣ APIΣTEPAΣ; Έκοψε 15.000 συνδέσεις ρεύματος (και σε λαϊκές συνοικίες) σε 10 ημέρες! ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΄ΧΕΙ Η ΔΕΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!

Μετά από μία περίοδο ύφεσης στις διακοπές ρεύματος, η οποία οφείλεται τόσο στην αποσύνδεση του "χαρατσιού" από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού όσο και από τις πολιτικές παρεμβάσεις (βλέπε μακρά προεκλογική περίοδο, δημοψήφισμα, φιλολαϊκή ρητορική) η επιστροφή στην πραγματικότητα ήταν σκληρή για όσους "ξεχνούσαν" ή δεν είχαν την...
δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Νίκος Χατζηαργυρίου ήδη τις τελευταίες 10 ημέρες τα συνεργεία των συνεργαζόμενων εργολάβων έχουν προχωρήσει σε 15.000 αποκοπές συνδέσεων την περίοδο των δύο εβδομάδων που η διοίκηση της ΔΕΗ έδωσε το "πράσινο φως" για να ξεκινήσουν οι αποκοπές συνδέσεων στους κακοπληρωτές.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι όπως ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης έχει δοθεί από την διοίκηση της ΔΕΗ η εντολή για διακοπή ρεύματος σε 100.000 περιπτώσεις καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Χατζηαργυρίου οι περιπτώσεις αποσυνδέσεων δεν αφορά μόνο λαϊκές συνοικίες αλλά και ακριβά προάστια και βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες. Οι αριθμοί των αποκοπών της περιόδου αυτής είναι στα επίπεδα της περιόδου 2010- 2013 όπου είχαν διαμορφωθεί σε ετήσιο επίπεδο 300.000 - 350.000 περιπτώσεις τον χρόνο. Πέρυσι για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην αρχή οι αποκοπές είχαν περιορισθεί στο 1/4 από το υψηλό.
Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στις ρευματοκλοπές. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ΔΕΔΔΗΕ από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015 έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 5.500 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε όλη την χώρα με πρωταθλητές να είναι οικισμοί ρομά και οικογένειες μεταναστών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ώστε να παρουσιαστούν τα στρατηγικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ έως το 2020. Ένα από τα σημαντικότερα το οποίο αλλάζει την εμπειρία με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι η μετάβαση των δικτύων διανομής στην εποχή των "'έξυπνων δικτύων". Στα πλαίσια αυτά προτάσσεται πιλοτικό έργο τηλεμέτρησης χαμηλής τάσης που αφορά στην 170.000 μετρητές διατάξεων έως το 2018.
Συνολικά ο ΔΕΔΔΗΕ προωθεί για την επόμενη πενταετία 12 στρατηγικά έργα προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ που κύριο στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας.

Toυ τα είχαν γράψει τόσο πειστικά και τα είχε μάθει σχεδόν απέξω κι ανακατωτά... μας έπεισε ο μπαγάσας! Τώρα πως μπορεί και κοιμάται, κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...


Μήπως θα κάνει και… δημοψήφισμα;

    Ήδη από τον Αύγουστο, με το Μνημόνιο, έχουν βάλλει την υπογραφή τους για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αλλά τώρα – λένε - δίνουν… μάχη για να προστατέψουν τους αδύναμους.
    Ήδη από τον Αύγουστο, με το Μνημόνιο, έχουν βάλλει την υπογραφή τους για την κατεδάφιση ακόμα και των ερειπίων που έχουν απομείνει από το...
συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Αλλά τώρα – λένε - κάνουν… διαπραγμάτευση υπέρ των αδύνατων.
    Μάλιστα ο κύριος πρωθυπουργός - όπως λένε οι συνεργάτες και τα παπαγαλάκια του - αναζητά… «πολιτική λύση».  Σιγά μην κάνει και… δημοψήφισμα!
    Η’ για να είμαστε πιο ακριβείς, ελπίζουμε η «αντίστασή του» να μην φτάσει μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Γιατί τότε ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα…
    Με τούτα και με κείνα η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Μια τραγωδία που εξελίσσεται παράλληλα με την κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί το αστικό, μνημονιακό, πολιτικό σύστημα.
    Φτάσαμε – και είναι χαρακτηριστικό αυτό – στο σημείο να βγαίνει η ΝΔ και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει «ναι σε όλα» στους δανειστές!
    Δηλαδή, οι μέχρι χτες «νενέκοι» της ΝΔ (κατά την ορολογία του ΣΥΡΙΖΑ), εμφανίζονται σαν «αντιστασιακοί», και οι πρώην «αντιστασιακοί» της δήθεν «Αριστεράς» έχουν πάρει τη θέση των «νενέκων». Τόμπολα!    
    Ο,τι ζούμε μόνο καινούργιο δεν είναι. Το έργο με την δόση και την υποδόση της κάθε δόσης, που φέρνει νέα μέτρα πάνω στα προηγούμενα και που ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα, παίζεται 5 χρόνια τώρα.
    Κάθε φορά ο κοινός παρονομαστής του προπαγανδιστικού τρόμου που εκτοξεύεται ώστε να παραλύσει κάθε κοινωνική αντίδραση, για να διατηρηθεί ο λαός σε κατάσταση σοκ, αμηχανίας και παροπλισμού, είναι τούτος:
    Αν δεν συμφωνήσουμε (σε Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, εφαρμοστικούς, προαπαιτούμενα κλπ) θα καταστραφούμε διότι θα πτωχεύσουμε. Και τι λοιπόν, προτείνεται σαν αντίδοτο;
    Το φερόμενο σαν αντίδοτο δεν είναι άλλο, τελικά, από το να πτωχεύσουμε και να φτωχοποιηθούμε για να μην… καταστραφούμε. Τόμπολα!
    Όλο αυτό το σήριαλ του τρόμου και της καταστροφής έχει περιγραφεί άριστα από κάποιον υπεράνω υποψίας. Από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα!
    Μόνο που τότε ο κ.Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση.
    Ας θυμηθούμε, λοιπόν, πως περιέγραφε ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης όσα κάνει σήμερα ο Τσίπρας της κυβέρνησης.
    Το απόσπασμα που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλό του μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».
    Προτείνουμε να δοθεί προσοχή ειδικά στο σημείο που ο πρωθυπουργός συμπυκνώνει – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - το συλλογισμό του κάνοντας λόγο για την «αυτογελοιοποίηση» όσων το παίζουν «αντιστασιακοί» για εσωτερική κατανάλωση και χρησιμοποιούν κάθε λογής τερτίπια και επικοινωνιακές φούσκες για να επιβάλλουν, τελικά, τα Μνημόνια.
    Απολαύστε:

    Έτσι περιέγραφε, τότε, ο κ.Τσίπρας τις μεθοδεύσεις, τις πρακτικές, το ψέμα, τη σκηνοθεσία, την υποκρισία, το «θέατρο», τους εκβιασμούς, την δραματοποιημένη κωμωδία και τα «κολπάκια» του πολιτικού συστήματος που βουλιάζει τον λαό και τον τόπο στην μνημονιακή τραγωδία.
    Σήμερα, πρωταγωνιστής αυτής της κωμωδίας είναι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Αυτός είναι που, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί του, κρύβεται πίσω από την δεδομένη αγριότητα της τρόικας για να απενοχοποιήσει την αγριότητα την δική του, της κυβέρνησής του και του κόμματός του.
    Επομένως, την οδό της απόδρασης του λαού από αυτό το μαρτύριο, έστω κι έτσι, την προσφέρει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.
    Ο λαός οδήγησε στο πολιτικό περιθώριο τους προηγούμενους που τον έφεραν σε αυτό μαρτύριο. Στο ίδιο πολιτικό περιθώριο υπάρχει μια ακόμα κενή θέση. Θα την καλύψει – αργά ή γρήγορα – ο κ.Τσίπρας.
    Αλλά ο κ.Τσίπρας προσφέρει μια ακόμα «υπηρεσία»: Αποδεικνύει ότι δεν αρκεί να αλλάζεις τους πρωταγωνιστές της κωμωδίας για να τερματιστεί η τραγωδία.
    Ήγουν: Πρέπει να ανατρέψεις και τα αίτια της τραγωδίας ώστε να μην υπάρχει χώρος για την εναλλαγή του κάθε νέου χαλίφη στην θέση του παλιού χαλίφη.
    Αυτή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε να πάψει να διαιωνίζεται η σαπίλα της Δανιμαρκίας.

Πρώτη φορά "αριστερά"‏! ...πρώτη και τελευταία!

Από τον Νίκο Θεοδωρόπουλο
Ποιος του εργάτη τη φωνή
ποιος θα τη δυναμώσει;
έκανα χρόνια υπομονή
για να με δικαιώσει!

-Πρώτη φορά "αριστερά"!
θα βγω με τη σημαία....
-Πρώτη φορά "αριστερά"!
πρώτη και ....τελευταία!!


Μ' ένα τεράστιο πανό
όλοι οι κατατρεγμένοι
αντί να δούμε ουρανό
βρεθήκαμε μπλεγμένοι!

-Πρώτη φορά "αριστερά"!
θα βγω με τη σημαία....
-Πρώτη φορά "αριστερά"!
πρώτη και ....τελευταία!

http://malakes-kouventes.blogspot.gr/

Στην πορεία και η Ζωή Κωνσταντοπούλου...


"PRESS-GR"
- Δείτε σε ποια "πορεία" συμμετείχε και ο μαυρογιαλούρος Μιχελογιαννάκης: ΕΔΩ ...και βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα!

Η σημαία στο Σύνταγμα... τα έλεγε ΟΛΑ!

Eτοιμάζεται η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης...

Έρχεται η σειρά μας


Στους πόσους έρπεις χάνουμε τα σπίτια μας; Και μετά...

...βρείτε τρύπες, λαγούμια να εξαφανιστείται!
Η λαϊκή οργή θα είναι αμείλικτη και φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με τα γιαούρτια που έριχναν οι Συριζαίοι στους μνημονιακούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...

Πρώτη μεγάλη νίκη του εθνικιστή Φίλη!

Ο λάτρης του ακραίου τουρκικού εθνικισμού των Γκρίζων Λύκων και του Ερντογάν, Ν. Φίλης, παίρνει πίσω το "αίμα" του!
Ο Τσίπρας προσφέρει χρηματική βοήθεια στην Τουρκία για τους "πρόσφυγες"...

Αν το ΠΑΜΕ αναλάβει όλη την κινηματική δράση, γίνει λαϊκός μπροστάρης... θα σώσει την πατρίδα και μπορεί να το κάνει! Ντου του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα...


Άδωνις Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: «Απορώ πως ψήφισε ο Ελληνικός λαός αυτούς τους … μ@λ@κες»

“ Αθλιότητες από τον ακροδεξιό τηλεβιβλιοπώλη ”
Στο Δημαρχείο της Πύλης βρέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στον Νομό Τρικάλων, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Tον κ. Γεωργιάδη συνόδευε ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας και τον υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Πύλης, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης Θανάσης Γιαννοτάκης και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου.

Εκεί ο κ. Γεωργιάδης στην κριτική του απέναντι στους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, εκστόμισε την απορία «Πως ψήφισε ο Ελληνικός λαός αυτούς τους … μ@λ@κες που αύριο κάνουν απεργία κατά της …Κυβέρνησης και θα κατέβει στην απεργία και ο …Τσίπρας» και πρόσθεσε «αν εκλεγώ θα πάθει …ψυχολογικό ο κ. Τσίπρας που με μισούν και η Γεροβασίλη με βρίζει κάθε μέρα».

Με την κριτική στον εαυτό του! Ο Τσιπρας αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ του ’80, αλλά…

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Ή ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ «ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ» ΤΟΥ 1985.
Κατανοώ και συμφωνώ με την κριτική που ασκείται στον Συριζα, για την σημερινή απεργία.
Βέβαια το ουσιαστικό θέμα είναι η γενικότερη πορεία του, τα πρόσθετα προβλήματα που δημιούργησε μετά τον Γενάρη και η αβέβαιη πορεία του σήμερα.
Όμως, λίγο πολύ την ίδια στάση κράτησαν και κρατούν , όλα τα ……….
κυβερνητικά κόμματα στην Ελλάδα.
Εύκολα οι μεγαλύτεροι, μπορούμε να θυμηθούμε την δική μας στάση, μετά τις εκλογές του 1985 , τότε που εφαρμόστηκε το πρώτο σταθεροποιητικο πρόγραμμα.
Το κόμμα εξέφραζε το ΕΠΙΘΥΜΗΤΌ και η κυβέρνηση το ΕΦΙΚΤΟ. Συνεπώς η κριτική σήμερα στον Συριζα, στο θέμα αυτό, είναι και δική μας αυτοκριτική.
Ο Τσιπρας προσπαθεί να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ του ’80, αλλά για πλαστογραφια μου φαίνεται.
press gr

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ?? ΚΑΜΙΑ!! ΙΔΟΥ:»Και να μην υπήρχε μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Και να μην υπήρχε μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟΤη δήλωση που είχαν κάνει στο παρελθόν βουλευτές της ΝΔ για το μνημόνιο, φαίνεται ότι συμμερίζεται πλέον κι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η δήλωση του κ. Σιμορέλη προκάλεσε μάλιστα την έκπληξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος είπε, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του  «τον Σιμορέλη σας είπα να μου φέρετε, όχι τον Γεωργιάδη.»
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:……..
enikos

Κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων 400.000 φορολογούμενοι

Περισσότεροι από 400.000 φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει με τη σειρά του να χάσει περισσότερα από 300-400 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2016.
Η ρύθμιση, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ένα από τα πιο αποδοτικά εισπρακτικά μέτρα της φετινής χρονιάς καθώς έχει ήδη φέρει στα ταμεία περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ. Οι απαιτήσεις των δανειστών όμως είναι πολύ πιθανό να πετάξουν εκτός ρύθμισης ακόμη και πάνω από το 50% των οφειλετών. Ήδη από το τέλος του μήνα, οι οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση θα δεχτούν το πρώτο χτύπημα λόγω της αύξησης του επιτοκίου (από 3% σε 5% για όσους οφείλουν πάνω από 5000 ευρώ και από 0% σε 5000 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους). Εκκρεμούν όμως δύο ακόμη χτυπήματα:
1.Η δημοσίευση της απόφασης για τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων βάσει των οποίων θα …….
περιορίζεται η διάρκεια αποπληρωμής των χρεών στην εφορία. Ποιοι κινδυνεύουν; Περισσότεροι από 300.000 οφειλέτες οι οποίοι επέλεξαν να εξοφλήσουν σε περισσότερα από πέντε χρόνια.
2.Η απαίτηση να εξοφλούνται εμπρόθεσμα όλες οι τρέχουσες οφειλές πέραν των δόσεων της ρύθμισης. Το τι σημαίνει εμπρόθεσμη πληρωμή είναι αυτή τη στιγμή αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Σε μια ακραία προσέγγιση, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν ο οφειλέτης να αποβάλλεται από τη ρύθμιση ακόμη και αν καθυστερήσει για μία ημέρα να πληρώσει την τρέχουσα οφειλή. Μια τόσο σκληρή απαίτηση, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί ειδικά σε αυτή την περίοδο που οι φορολογικές υποχρεώσεις φτάνουν τις τρεις ή και τις τέσσερις ανά μήνα. Η συμβιβαστική λύση που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι ήδη πολύ «απαιτητική». Με βάση τα ισχύοντα, ο οφειλέτης έχει έναν μήνα από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί να πληρώσει προκειμένου να μην χάσει τη ρύθμιση.
Σε περιόδους όπου το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας, η τήρηση στο ακέραιο των φορολογικών υποχρεώσεων είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον αν τίθεται και θέμα υπερφορολόγησης. Το ρίσκο για τα δημόσια έσοδα είναι πολύ μεγάλο. Οι περίπου 700.000 φορολογούμενοι που έχουν μπει στη ρύθμιση, έχουν τακτοποιήσει περισσότερα από 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μισοί να βρεθούν εκτός, οι απώλειες θα ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ανά μήνα.
THETOC.GR

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο «ΜΠΑΓΑΣΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ…

tsipras_kammenosΜόνο το 30% όσων έχουν «κόκκινα δάνεια» θα τελεί υπό προστασία, όπως αποκαλύπτει το ΜΝΙ αναφερόμενο στην τελική πρόταση της Αθήνας προς τους δανειστές σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς.Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο που επικαλείται έγγραφα από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του EWG, του Eurogroup και του Ecofin, από τις 8 και 10 Νοέμβρη, το ΔΝΤ και το Eurogroup απέρριψαν ελληνική πρόταση για προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που κάλυπτε το 65% των περιπτώσεων.

Έτσι, σύμφωνα με το ΜΝΙ, με βάση την αναθεωρημένη πρόταση -που περιλαμβάνει επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών- «ο πραγματικός αριθμός όσων έχουν πλήρη προστασία θα είναι στην πραγματικότητα………..
25-30%».
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι οι πιστωτές θέλουν μόνο το περίπου 25% των δανειοληπτών να καλύπτονται από τον αναθεωρημένο νόμο και σταδιακά αυτός να αρθεί έως τον Ιανουάριο του 2018.
Προσέθεσε ότι η πρόταση της Κομισιόν για μείωση του ποσοστού των δανειζόμενων που προστατεύονται από το νόμο στο 55% απορρίφθηκε από το Eurogroup ως πολύ γενναιόδωρη.
Η Κομισιόν ήθελε το εισόδημα να είναι 1,5 φορά το ελάχιστο αποδεκτό κόστος διαβίωσης που αντιστοιχεί σε περίπου 31.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Αυτό θα μπορούσε να πέσει στο 1,35 το 2017 και να εξαλειφθεί το 2018.
Από την πλευρά του, ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ δήλωσε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια αξιόπιστη στρατηγική και να πιέσει για την εφαρμογή των νομοθετημάτων καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έκαναν.
Σύμφωνα με το ΜΝΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται -όπως αναφέρεται στο έγγραφο- να είπε ότι αποδέχεται πως η συμφωνία του Ιουλίου σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ήταν καθαρή και η Ελλάδα χρειάζεται να κινηθεί προς την θέση των Θεσμών.

ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ»…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Κόκκινα δάνεια και NPL market τα κλειδιά για τις αμκ των τραπεζώνΣε σημείο καμπής βρίσκονται οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών καθώς ενώ τα βιβλία προσφορών έχουν ανοίξει η διαπραγμάτευσηγια τα κόκκινα δάνεια δεν έχει κλείσει, ενώ σενάρια και προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι καίγονται. Η υστέρηση των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα σε αυτό το επίπεδο προκαλεί όμως ανησυχία στους επενδυτές και τις αγορές, όπως έχει κατ επανάληψη επισημάνει τοsofokleousin.gr, καθώς η τελική φόρμουλα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων θα αποτελέσει το πλαίσιο της λειτουργίας του NPL market, το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει την προοπτική για το come back των τραπεζών.
Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο sofokleousin.gr υπό τον όρο της ……….
ανωνυμίας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι διατεθειμένος να υπαναχωρήσει από κόκκινες γραμμές στην προστασία της πρώτης κατοικίας, εφόσον όμως πάρει ως αντάλλαγμα την ενεργοποίηση μιας Bad bank. Στόχος του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι να εντάξει τη λειτουργα της Bad bank στον ευρύτερο σχεδιασμό για τον παράλληλο δρόμο ώστε να βοηθήσει αφενός στην εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών και αφετέρου στη δημιουργία μηχανισμού κοινωνικής προστασίας.
Από την πλευρά της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι αντιτείνει ότι:
Η νοοτροπία αποπληρωμής ενός χρέους πρέπει να επανέλθει ειδάλλως δεν θα υπάρξει κανονική λειτουργία τραπεζικού συστήματος
Με τη δήλωση του αυτή ο επικεφαλής της ΕΚΤ καθιστά σαφές ότι θα πρέπει πριν από τα μέτρα κοινωνικής προστασίας να εξαντληθούν οι προσπάθειες ανάκτησης δανείων, θέτοντας δηλαδή τον ηθικό κίνδυνο -moral hazzard- ως προμετωπίδα της στρατηγικής του.
Με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε τέλμα, οι εν δυνάμει επενδυτές δεν αποδεσμεύουν τα κεφάλαια που σκοπεύουν να βάλουν στις αμκ. Το σκηνικό καθυστερήσεων που δημιουργείται αποπνέει αρνητική εικόονα προς τις αγορές, ανεβάζει το πολιτικό ρίσκο και εντείνει την ανασφάλεια, μπλοκάροντας τις εξελίξεις και την εισροή χρήματος.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η τελική λύση που θα επιλεγεί για τη διαχείριση των κόκκινων στεγαστικών δανείων και για τη λειτουργία του NPL market είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει -ενδεχομένως- μεγαλύτερα κεφάλαια ξένων περιορίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ.
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, έχει δηλώσει κατ επανάληψη ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, πάση θυσία, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση σύγκλιση του EuroWorking Group την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα για την αποδέσμευση των 10+2 δισ.
Η επόμενη μέρα μετά την αξιολόγηση
Το κλίμα στην οικονομία αναμένεται να μεταβληθεί επί τα βελτίω άρδην μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθώς εκτός από την εκταμίευση των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δόση των 2 δισ., οι ελληνικές τράπεζες και η χώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, βελτιώνοντας τις δυνατότητες άντλησης ρευστότητας καθώς και περιορίζοντας το κόστος του χρήματος.
Οπως έχει δηλώσει ο κεντρικός τραπεζίτης παλαιότερα, οι προϋποθέσεις για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ είναι η χώρα να βρίσκεται σε πρόγραμμα αλλά να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, καθώς και να πληρούνται τα κριτήρια ποσόστωσης που θέτει η κεντρική τράπεζα στα προγράμματα QE.

Το βρώμικο πείραμα.

ΕΙΚΟΝΑ---γενική,-πείραμα
Η Ελλάδα αποτελεί ίσως το δοκιμαστικό εργαστήριο που επιτρέπει την έρευνα των μεθόδων κάμψης της αντίστασης των Πολιτών – απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται μαζικά τόσο το βιοτικό τους επίπεδο, όσο και οι δημοκρατικές τους ελευθερίες……..
«Η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στις εντολές των δανειστών, αφού προηγουμένως είχε η ίδια οργανώσει και κερδίσει ένα δημοψήφισμα αντίστασης, έσβησε, δολοφόνησε καλύτερα όλες τις ελπίδες των Ελλήνων – αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σκοτεινής εποχής των μνημονίων.
Εάν ήταν πλειοψηφικό το «ΝΑΙ», οπότε οι παρατάξεις που το στήριζαν, θα επρόκειτο επίσης για μία ήττα, αλλά για μία πολύ μικρότερη – αφού ασφαλώς θα σήμαινε ότι, θα συνεχιζόταν ο πόλεμος, ενδεχομένως με άλλα όπλα.
Αντίθετα, η νί