ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί, ένας τραυματίας



Παρακολουθήστε ζωντανά από την τηλεόραση της Ζούγκλας όλες τις εξελίξεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για οργανωμένη επίθεση εναντίον συγκεκριμένου στόχου. Δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή φορώντας τα κράνη τους πλησίασαν την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρία άτομα που συζητούσαν.

Από τους τρεις χρυσαυγίτες οι δύο σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε.

Από την καταγραφή του βίντεο και τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που είδε το βίντεο δήλωσε ότι αφού πυροβόλησαν κατέβηκαν από την μηχανή και συνέχισαν να ρίχνουν στα σώματα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη μία μοτοσικλέτα στο Νέο Ηράκλειο που φέρεται να μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το χρονικό της επίθεσης

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή Honda varadero και φορούσαν κράνη πλησίασαν και πυροβόλισαν εν ψυχρώ -με πιστόλια των 9 χιλιοστών- τρία άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Τα δύο θύματα ηλικίας 22 και 26 ετών, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέλη του κόμματος, υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά. Οι δράστες θεωρείται ότι είχαν υποστηρικτική ομάδα και πως δεν έδρασαν μόνοι τους.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.












(Το σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν)

Στο σημείο έσπευσε ο αστυνομικός διευθυντής Αττικής ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί πως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν ανοιχτά την ώρα του συμβάντος. 



Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι: «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».



Δηλώσεις για το επεισόδιο έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην τηλεόραση της Ζούγκλας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα θύματα ήταν μέλη του κόμματος. Ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για «άριστα σχεδιασμένο χτύπημα και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της χώρας, επειδή δεν παρείχε προστασία στα γραφεία, ενώ είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή είναι στόχος τρομοκρατών».



Από την άλλη, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε στην τηλεόραση της Ζούγκλας για το κλίμα που δημιούργησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η δικομματική κυβέρνηση η οποία οδήγησε όπως είπε «στην αποψινή αποτρόπαια πράξη». Επιπλέον, έκανε λόγο για «τεχνητή πόλωση που οδηγεί σε εμφύλιο σπαραγμό».





Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».



Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μέλη της Χ.Α. τα θύματα

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου επανέλαβε ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και είπε ότι η επίθεση έγινε με καλάσνικοφ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Συζήτηση επί Εκθέσεως σχετικά με τις στρατιωτικές δομές της Ε.Ε. - Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Εισηγήτρια κα Μαριέττα Γιαννάκου

Κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Θέμα: Συζήτηση επί Εκθέσεως σχετικά με τις στρατιωτικές δομές της Ε.Ε. – Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Εισηγήτρια κα Μαριέττα Γιαννάκου
Μ. Μπόλαρης: «Επικαλούνται την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας για την στήριξη της πολεμικής βιομηχανίας των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΝΩ απαιτούν από την Ελλάδα να κλείσει τις αμυντικές βιομηχανίες...Μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες»

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε και την κυρία Γιαννάκου η οποία ενημέρωσε σχετικά με την Έκθεση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω από ένα κρίσιμο και βασικό ζήτημα. Έχει σημασία για ποια Ε.Ε. συζητούμε. Για το εάν αυτή η Ε.Ε. είναι σε πορεία σύγκλισης, ομοσπονδιοποίησης, έτσι ώστε να στηρίζουμε πολιτικές άμυνας και ασφάλειας ή υπάρχει αναστολή ή αμφισβήτηση αυτής της πορείας ομοσπονδιοποίησης και σύγκλισης.
Το λέω αυτό διότι η πολιτική βούληση και η ενιαία πολιτική έκφραση θα πρέπει να εκφράζεται όχι μόνο στα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να αφορά και την οικονομία των κρατών. Στην εισήγηση στην οποία κατέθεσε η κυρία Γιαννάκου διάβασα αναφορές οι οποίες δεν αφορούν στην εξωτερική πολιτική αλλά αφορούν αποκλειστικά στην οικονομία. Δηλαδή η λογική ότι πρέπει να υπάρξει ενοποίηση γραμμών παραγωγής στην αμυντική βιομηχανία στο χώρο της Ε.Ε. ή και η υπόδειξη ότι πρέπει να προμηθευόμαστε από ευρωπαϊκές βιομηχανίες, είναι καθαρά οικονομικά ζητήματα.
Θυμούμαι πως στην ίδια στιγμή, αναφέρθηκε από προλαλήσαντες, έχουμε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τις αμυντικές βιομηχανίες στην χώρα, ενώ η έκθεση προτείνει ότι δεν πρέπει να έχουμε την επικάλυψη γραμμών παραγωγής στην αμυντική βιομηχανία στην Ε.Ε.. Στα άλλα όμως ζητήματα, στα καθαρά οικονομικά, όχι αυτά που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, η Ε.Ε. είναι υπέρ της αρχής της ανταγωνιστικότητας. Η αρχή της ανταγωνιστικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση, εννοώ την αμυντική βιομηχανία, ισχύει ή όχι;
Η αρχή της ανταγωνιστικότητας στην περίπτωση των υποβρυχίων στα οποία υπήρξαν δωροδοκίες από εταιρείες ευρωπαϊκές ίσχυσε; Γι’αυτή τη δωροδοκία η οποία εξευτέλισε το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τη χώρα μας διεθνώς! Όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες! Οι ισχυρές βιομηχανίες της ισχυρής χώρας ζήτησαν συγγνώμη; Πλήρωσαν αποζημίωση; Εάν λοιπόν θέλουμε να υπάρχει Ε.Ε., οι αρχές της θα πρέπει να ισχύουν σε όλους τους τομείς, με σεβασμό στα κράτη μέλη, μικρά και μεγάλα.
Πώς σας φαίνεται στο όνομα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας να γίνεται επίκληση προς όλα τα κράτη μέλη για την ενιαία παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία, όταν την ίδια στιγμή στην Ε.Ε., οι μεγάλες χώρες που έχουν τις μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες, δεν στηρίζουν τις ελληνικές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες εξάγουν στην Ε.Ε., αλλά λειτουργούν με το νόμο της προσφοράς και ζήτησης, βάσει της αρχής της ανταγωνιστικότητας. Με αποτέλεσμα η ελληνική πραγματική οικονομία, η μικρομεσαία ελληνική εξαγωγική επιχείρηση να υφίσταται τον ανταγωνισμό στο επίπεδο των αγορών της Ευρώπης χωρίς καμία στήριξη! Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας. Θα την επικαλεστούμε;
Και την ίδια στιγμή η Επιτροπή εδώ να μας λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη στο επίπεδο των αμυντικών βιομηχανιών. Γιατί είναι ισχυρότατες και γιατί από αυτές εξαρτάται η οικονομία των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, με την υπόδειξη ότι δεν πρέπει να απευθυνόμαστε σε τρίτους. Άσχετα εάν η αρχή της ανταγωνιστικότητας, θεμελιώδης αρχή της Ε.Ε., και το εθνικό μας συμφέρον επιβάλλουν την απόκτηση αμυντικών συστημάτων από άλλες χώρες είτε είναι οι Ηνωμένες πολιτείες είτε είναι η Ρωσία είτε είναι η Κίνα.
Εάν λοιπόν θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν Ε.Ε., θα λειτουργούμε με αρχές. Δεν μπορεί κύριε Πρόεδρε οι κεντροευρωπαϊκές χώρες να θεωρούν πως εμείς εδώ είμαστε η ασπίδα τους, η οποία θα αναχαιτίσει τα κύματα των μεταναστών και την ίδια στιγμή να επικαλούνται τις αρχές της Ε.Ε., της αλληλεγγύης, της στήριξης των βιομηχανιών, στο όνομα της κοινής πολιτικής ασφάλειας. Εάν λοιπόν υπάρχει κοινή πολιτική ασφάλειας γιατί ο Νότος, η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Μάλτα είναι οι ασπίδες και χώροι όπου στοιβάζονται απελπισμένοι μετανάστες που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Κεντρική Ευρώπη; Γιατί αυτό δεν προβληματίζει το Ευρωκοινοβούλιο για να αλλάξουν οι πολιτικές σχετικά με την ασφάλεια των χωρών της Ε.Ε.; Σας ευχαριστώ πολύ.


--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του δρόμου του Ωραιοκάστρου, ο Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε τα εξής:




«Το δικαστήριο με δικαίωσε και με παρέδωσε στην κοινωνία καθαρό και ξάστερο. Δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι απέναντι στην κοινωνία καθαρός και τίμιος. Μένω προσηλωμένος στο καθήκον που μου ανέθεσαν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με τιμούν με την ψήφο τους για πολλά χρόνια και με αναδεικνύουν στις πρώτες θέσεις του νομαρχιακού και περιφερειακού συμβουλίου. Διαβεβαιώνω όλους ότι με την ίδια πυγμή, αγνά και καθαρά, θα συνεχίσω να εργάζομαι για το συμφέρον των συμπολιτών μου».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου
Μίνα Κουρνούτου
6989 815668

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7.00 μμ




Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας καλεί όλα τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΑΣ Πιερίας (Χατζόγλου 48)στην Κατερίνη, με μοναδικό θέμα τις χαμηλές τιμές του καπνεμπορίου.

Η παρουσία όλων των καπνοπαραγωγών μελών του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού  Πιερίας κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ




Όλοι οι εκπρόσωποι των Ομάδων Καπνού στο νομό Πιερίας, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε, αναφορικά με την ανακοίνωση τιμών για τον καπνό,  προσκαλούν τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ σε μια μία κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο  Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας (Χατζόγλου 48) στην πόλη της Κατερίνης.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή για τη λήξη της Αντιπυρικής Περιόδου 2013 διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” της Π.Κ.Μ, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο απολογισμός της φετινής Αντιπυρικής Περιόδου, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2013, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος στη Θεσσαλονίκη κύλησε ομαλά. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που δούλεψαν σκληρά, ώστε να προστατευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου.  Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν πολύ καλός και η επέμβαση στα συμβάντα που προέκυψαν άμεση. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συνεργασία και τη χειμερινή περίοδο, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις για την αποφυγή πλημμύρων και την προετοιμασία για τις χιονοπτώσεις», τόνισε ο κ. Παπάς.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας επεσήμανε ότι «η φετινή αντιπυρική περίοδος, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, πήγε πάρα πολύ καλά κι αυτό γιατί πριν την έναρξή της υπήρχε πολύ καλός συντονισμός με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατό, πυροσβεστική υπηρεσία, αστυνομικές αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες), αλλά και με τις εθελοντικές ομάδες. Έτσι, λοιπόν, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί προλαβαίναμε κάθε περιστατικό στη γέννησή του. Με αυτή την εκδήλωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης τίμησαν με τον ελάχιστο τρόπο για τη συνεισφορά τους όλους αυτούς που συνέβαλαν για το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».
Κατά τη λήξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν διπλώματα “Τιμής Ένεκεν” στους εμπλεκόμενους φορείς που συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου 2013 και συνέβαλαν στην πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση φαινόμενων εκτάκτων αναγκών που σχετίζονται με τις πυρκαγιές.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ - ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Τι λεει το δικηγορικό γραφείο Παπακωνσταντίνου για την εκτακτη εισφορά


ΠΡΟΣ: ΠΟΣΠΗΕΦ


Αξιότιμοι κύριοι.

Περιήλθε σε γνώση μου το από 11.10.2013 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο απευθύνεται στον Δικηγόρο του ΣΠΕΦ και αφορά καταγγελία του τελευταίου για το υπόψη θέμα. Ενόψει των ερωτημάτων που μου θέτουν μέλη σας για τη σημασία του εγγράφου αυτού σας σημειώνω τα εξής: Με το εν λόγω έγγραφο η ως άνω Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώνει για την πρόθεσή της να θέσει στο αρχείο τη συγκεκριμένη
καταγγελία του ΣΠΕΦ, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει εν προκειμένω περίπτωση παραβίασης διατάξεων του ενωσιακού δικαίου. Ειδικότερα, διαπιστώνει ότι ο συγκεκριμένος φόρος μπορεί να συνυπάρχει με τον Φ.Π.Α. και ότι δεν προκύπτει παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παραγωγών, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

          Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θετική. Επισημαίνεται ωστόσο ότι ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκκρεμούν προς εξέταση καταγγελίες που ασκήσαμε εκ μέρους εκατοντάδων παραγωγών και αφορούν την επίμαχη εισφορά. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μάλιστα, η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας ενημέρωσε με την από 15.07.2013 επιστολή της ότι η καταγγελία που ασκήσαμε «χρήζει περαιτέρω εσωτερικής εξέτασης για να μπορέσει να αποφανθεί κατά πόσον το θέμα συνιστά παράβαση του δικαίου της Ε.Ε.». Η πληροφόρηση που έχουμε εξάλλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι οι καταγγελίες που έχουμε ασκήσει εξετάζονται επισταμένα τόσο από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, όσο και από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.


          Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη της υπόθεσης.

          Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι η Δικηγορική Εταιρεία μας συνεχίζει να καταθέτει τα αναγκαία ένδικα βοηθήματα για τη διεκδίκηση των ποσών που έχουν παρακρατηθεί από τους παραγωγούς λόγω της επίμαχης εισφοράς. Παράλληλα, ξεκίνησε τη συλλογή των αναγκαίων στοιχείων για τη διεκδίκηση εκ μέρους των παραγωγών των οφειλών της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. για τις οποίες είναι προ πολλού υπερήμερη. Προέχον σκοπός στην περίπτωση αυτή είναι η διεκδίκηση των τόκων υπερημερίας και των τόκων επιδικίας με την άσκηση αγωγών.   



          Είμαι στη διάθεσή σας.



Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής
Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής 
 Εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε λίγο μετά τις 19:00  επί της Λεωφόρου Ηρακλέιου 420 και πιο συγκεκριμένα  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Δυο άτομα που φορούσαν κράνη και  επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν  περισσότερες από πέντε φορές εναντίον  μιας ομάδας ατόμων, σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας έναν ακόμη.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας  σε τηλεοπτικό σταθμό  ανέφερε πως πρόκειται για μέλη του κόμματος, ενώ οι πληρφορίες αναφέρουν πως η ηλικία των νεκρών είναι μεταξύ 20 και 25 ετών.
Οι κάλυκες που εντοπίστηκαν είναι εννέα χιλιοστών, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Το ένα άτομο εξέπνευσε  έξω από τα γραφεία του κόμματος ενώ το δεύτερο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου και διακομίστηκε. 
Ο τρίτος άνδρας που έχει τραυματιστεί νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομέιο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.  
Μάλιστα στο site της Χρυσής Αυγής έχει αναρτηθεί ανακοίνωση η οποία αναφέρει: 
«Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".
Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους»
Πάντως τα γραφεία του κόμματος την στιγμή της δολοφονίας ήταν κλειστά
x5
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν  εντοπίσει  μια μηχανή την οποία πιθανότατα οι δράστες χρησιμοποίσησαν στην επίθεση  κατά των νεαρών και  φέρει τον αριθμό κυκλοφορίας ΑΑΜ 850.
Η μοτοσικλέτα μάρκας "YAMAHA" εντοπίστηκε στην οδό Αυξεντίου, δηλαδή σε κοντινή απόσταση από το συμβάν κάτι που κάνει τις αρχές να υποθέτουν ότι οι δράστες έιχαν ομάδα υποστήριξης.  


Read more: http://www.newsbomb.gr/

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ... ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...
 
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ LINKS:
 
 

Πιερικός Αρχέλαος – Ελευθερούπολη

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Την Κυριακή στις  5.00 μμ. στην Κατερίνη
Δεύτερο παιχνίδι στην Κατερίνη και τέταρτο στον πρώτο γύρο είναι ο κυριακάτικος αγώνας του Πιερικού Αρχελάου με την Ελευθερούπολη.
Η εμφάνιση της ομάδας στα προηγούμενα παιχνίδια δείχνει ότι είναι στις δυνατότητές της να απαιτεί θετικά αποτελέσματα, όπως και γι΄ αυτό που προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα.
Η συμπαράσταση των φιλάθλων είναι καθοριστικής σημασίας και αυτό αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά στο παιχνίδι με τον Αργοναύτη, όπου η νίκη του Πιερικού Αρχελάου οφείλεται σ΄ αυτούς που και τώρα θα είναι πάλι δίπλα. 
Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Συμεωνίδης και Τζιβελεκίδου και κομισάριος ο κ. Αριστοτέλης Γιαμούζης .
Για τον αγώνα του Σαββάτου ο Χρήστος Ξηρομερίτης, βοηθός προπονητή στον Πιερικό Αρχέλαο, δήλωσε: «Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα που παρότι νεοφώτιστη, έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αντίπαλος. Μάλιστα, προέρχεται από μια μεγάλη νίκη με στους Μαχητές Πεύκων. Διαθέτει στις τάξεις της δύο - τρεις έμπειρους αθλητές που έχουν εικόνες από μεγαλύτερες κατηγορίες και αυτό της δίνει μια ποιότητα στο παιχνίδι της. Εμείς από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και όλη την εβδομάδα δουλεύουμε πάνω σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού που δεν εκτελούμε καλά, ιδίως στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η ομάδα μας είναι ένα κράμα έμπειρων και νεαρών αθλητών, που παρόλες τις υψηλές απαιτήσεις που έχουν παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής, δείχνουν να έχουν πλήρη επίγνωση της κρισιμότητάς του».
●Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Αίας Ευόσμου 6, Στρατώνι 5, Μαχητές Δόξας Πεύκων 5, Δόξα Λευκάδας 5, ΧΑΝΘ 5, Νίκη Βόλου 5, Λιβαδειά 5, Αργοναύτης 4, Αιγάλεω 4,  Πιερικός Αρχέλαος 4,  Άργος Ορεστικό 4, Πευκοχώρι 4, Ελευθερούπολη 4, Ηρακλής Κοζάνης 3.

Της εφορίας το κάγκελο.

γραφει ο αρισταρχος

eforia
Στα πλαίσια της ενοποίησης των ΔΟΥ συγχωνεύτηκαν η Έκτη και η Τούμπας και εγκαταστάθηκαν στην έδρα της έκτης, στην Λεωφόρου Στρατού με Αετοράχης. Σήμερα 30  του μηνός ξεκίνησα να πληρώσω την δόση της ρύθμισης που λήγει αύριο 31 του μήνα.
Καλά, ξέρω τι θα ψιθυρίσεις αυθόρμητα “Έλληνας δεν είσαι; πάντα τελευταία στιγμή!” Σωστά, αλλά όταν πληρώνεσαι 30 του μήνα φυσικό επόμενο να μην μπορείς να το πληρώσεις πιο νωρίς. Το εκπρόθεσμο στην καλύτερη περίπτωση σου επιβαρύνει την δόση κατά τι. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί και να χάσεις την ρύθμιση κάτι όχι και τόσο ευχάριστο γιατί θα σου απαιτήσουν όλα τα χρήματα με απρόβλεπτες ενέργειες όπως λ.χ. κάποια κατάσχεση ή και φυλακή. Γιατί όχι, αυτοί έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι. Ότι τους έρχεται στο κεφάλι  πάει για εφαρμογή. Λεφτά να μπουν στα ταμεία με οποιοδήποτε τρόπο και τίμημα.
Το να βρεις parking στην Αγ.Τριάδα, για να πας στην εφορία, είναι σαν να πιάνεις πέντε στο τζόκερ. Από την Τούμπα για να πας εκεί η εξυπηρέτηση με την συγκοινωνία θέλει και ένα χιλιόμετρο ποδαρόδρομο. Για ταξί δεν το συζητάμε, οπότε; Ποτέ και κανείς δεν σκέφτηκε εργονομικά για το συμφέρον του κόσμου. Όπως ποτέ και κανείς, από την δημόσια διοίκηση, δεν σκέφτηκε την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του χρηματοδότη και αφεντικού τους που δεν είναι άλλος από τον… λαό(χα!)
Η νέα σύνθεση της νέας ΔΟΥ για να οργανωθεί και να δουλέψει θέλει δουλειά πολύ. ‘Έτσι το μαγαζί  έκλεισε για το κοινό μέχρι την Δευτέρα.
-Την Τρίτη ελάτε, φωνάζει μια υπάλληλος στην είσοδο που δεν μπαίνει κανείς.
“Ελάτε Τρίτη”. Το λέει έτσι, μηχανικά. Και δεν το πιστεύει ούτε αυτή.
–Μα καλά, αντιλαμβάνεσθε τι θα γίνει την Τρίτη; Κόλαση! Ποιος θα προλάβει να πληρώσει μέσα στην παράταση μιας μέρας σε αντικατάσταση μιας βδομάδας;
Απλά σήκωσε αδιάφορα τους ώμους.
Θεοχάρη μουμόνο δώσε δεν γίνεται. Βοηθήστε και λίγο τον ταλαίπωρο Έλληνα και πάψτε να είστε δυνάστης του. Γιατί, δεν χρειάζεται και πολλά για ένα νέο “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” που δεν θα τόθελε κανένας.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jJURSLes

Παραίτηση Βενιζέλου από ΠΑΣΟΚ;


Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιβεβαιωμένη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ 
«Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ, κάτω από την ηγεσία του, θα πάρει εξευτελιστικά ποσοστά στις ευρωεκλογές και θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή». Η φράση αυτή αποδίδεται από την εφημερίδα NEWSBOMB σε στενό συνεργάτη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό την κακή διάθεση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας, παρά τις «ενέσεις», που γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα.
 
Η τάση δείχνει περαιτέρω αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα με δεδομένη και την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
 
Τον υπονομεύουν ΓΑΠ-Σημίτης
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις. ...
 Διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης και ότι ο ίδιος υπονομεύεται τόσο από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ όσο και από τον κ. Κώστα Σημίτη. 
Έχει επίσης διαπιστώσει ότι ηγείται μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, της οποίας το 1/3 κινείται αυτόνομα χωρίς να τον υπολογίζει. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν προσωπικές στρατηγικές και δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές, που έχουν συμφωνηθεί από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
 
Βλέπει επίσης ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον έχει στοχοποιήσει για την υπόθεση των υποβρυχίων και ότι ο Σύριζα είναι αποφασισμένος να «σηκώσει» το θέμα όλο το προσεχές χρονικό διάστημα.
 
Την οριστικοποίηση των αποφάσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιτάχυνε η άρνηση του κ. Φώτη Κουβέλη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα συνεργασίας που του απηύθυνε.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της NEWSBOMB, ο κ. Βενιζέλος δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί έναν πολιτικό εξευτελισμό οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Γνωρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα φορτωθεί, εξ ολοκλήρου,τις ευθύνες για την εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη, κάτι που δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση.
 
Πώς προετοιμάζει την «ηρωϊκή έξοδο»
 
Στις αρχές του 2014, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο θαύμα που να συνιστά θεαματική βελτίωση των πολιτικών συνθηκών αλλά και της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει, σύμφωνα με τη NEWSBOMB, να προχωρήσει σε μία θεαματική κίνηση. Αυτό εκτιμούν οι δικοί του συνεργάτες στη Χαριλάου Τρικούπη, μιλώντας με δημοσιογράφους.
 
Λένε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός ιδρυτικού συνεδρίου για τη δημιουργία μίας νέας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης. Θα καταστήσει μάλιστα σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία αυτής της νέας παράταξης.
 
Με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά του από το σύνολο της Κεντροαριστεράς και θα του πιστωθεί πολιτική γενναιότητα και ανιδιοτέλεια.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αν η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου θα σημαίνει και την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί, τώρα, τον κ. Βενιζέλο.
 
Η υστεροφημία του, η ρεαλιστική ανάλυση της πραγματικότητας αλλά και ο απεγκλωβισμός του από μία καταστροφική και αδιέξοδη πορεία, ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο κ. Βενιζέλος πήρε τις αποφάσεις του. Και φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την πολιτική. Κάθε άλλο. Θα είναι ενεργός πολιτικά, επιλέγοντας ο ίδιος το ρόλο που του ταιριάζει.
 
Εκτιμά ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα είναι απελευθερωμένος πολιτικά, θα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα και συνδετικό κρίκο των αστικών δυνάμεων της χώρας που θα σταθούν απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.





newsbomb.gr


10 περίεργοι τρόποι για να αποφύγετε το στρες στη δουλειά

stress-grafeio-570.jpg
Το στρες μπορεί να μειώσει την ποιότητα της εργασίας σε κάθε περιβάλλον και «χτυπά» με τον πιο ύπουλο τρόπο την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλοί οδηγοί αυτό-βοήθειας και πολλές αμπελοφιλοσοφίες για το πώς να αποφύγει κανείς το στρες στη δουλειά, κανείς όμως δεν σας έχει δώσει τις παρακάτω συμβουλές:
1. Αυτό-ύπνωση
Το μυαλό είναι πανίσχυρο. Από τη μία μπορεί να σας κάνει να ανησυχείτε μανιωδώς από την άλλη να είσαστε στα σύννεφα. Αν λοιπόν προγραμματίσετε τον εαυτό σας να είσαστε σε μια ζώνη ηρεμίας, τότε θα είσαστε πολύ πιο ψύχραιμοι στη δουλειά.
2. Γίνετε πιο ενεργητικοί
Όταν αποφασίσετε να είσαστε πιο ενεργητικοί, τότε θα καταλάβετε ότι θα έχετε πολλά οφέλη. Προσπαθήστε να παίρνετε μεγάλες ανάσας ώστε να οξυγονώνεται καλά ο εγκέφαλος.
3. Βγάλτε τα παπούτσια σας
Αν βγάλετε τα παπούτσια σας θα μπορέσετε να χαλαρώσετε περισσότερο στο γραφείο κι έτσι θα βελτιωθεί και η κυκλοφορία του αίματος.
4. Αναπνέετε με περίεργο ρυθμό.
Όταν καταλάβετε ότι αρχίζει να σας κατακλύζει το άγχος, αρχίστε να αναπνέετε περίεργα. Και θα σας φανεί αστείο και θα λάβετε αρκετό οξυγόνο.
5. Μπονζάι!
Σε πολλά αστικά περιβάλλοντα, ένα μικρό φυτό μπορεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Αν πάρετε 5 λεπτά για να φροντίσετε τη γλάστρα του γραφείου θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα.
6. Σιάτσου για έναν
Ένα καλό μασάζ μπορεί να διαλύσει το στρες. Αν δεν θέλετε να σας κατηγορήσουν για σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας, καλύτερα να κάνετε μόνος σας μασάζ στο σβέρκο και την πλάτη σας. Ακόμη μπορείτε να πάρετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για μασάζ, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικά.
7. Γελάστε
Το γέλιο ελαφραίνει πάντα την ατμόσφαιρα. Αν κάνετε αστεία με τους συναδέλφους είναι σίγουρο ότι θα δουλέψετε καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σοβαρός συνέχεια.
8. Κλάψτε
Πολλές φορές ένα γερό κλάμα είναι αρκετά αναζωογονητικό. Επομένως, είτε στο μπάνιο είτε όταν είσαστε μόνος, αφήστε τα δάκρυα και την πίεση να κυλίσουν.
9. Ουρλιάξτε
Δεν εννοούμε ιαχές πολέμου, ούτε τις φωνές της Ζήνας. Προφανώς αυτό που προτείνουμε είναι πιο μετριοπαθές αλλά εξίσου απελευθερωτικό.
10. Να είσαστε φιλικοί με το αφεντικό σας
Δεν χρειάζεται να είσαστε φιλαράκια αλλά οι καλές σχέσεις με το αφεντικό, κάνουν πολύ καλύτερο και λιγότερο αγχωτικό το χώρο εργασίας.

Μη μου τους «κύκλους» τάραττε- Γι΄ αυτό χωρίζουν τα ζευγάρια

sexy-zeugari-570
Νέα έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας παρουσιάζει τον νούμερο ένα λόγο που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος μια ερωτική σχέση. Την έρευνα διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Κορνουάλης και δημοσίευσε η εφημερίδα New York Post.
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1,3 εκατ. χρηστών στο Facebook οι οποίοι υποστήριξαν ότι έχουν σχέση και τα ευρήματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο κάποιος είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικούς φίλους τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να χωρίσουν.
«Πρόκειται για την θεωρία της διασποράς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Facebook, Λαρς Μπακστρομ.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, εάν ένα ζευγάρι μοιράζεται τον ίδιο κοινωνικό κύκλο στο Facebook (χαμηλή διασπορά), η σχέση αυτή έχει περισσότερες πιθανότητες να «εκραγεί». Μία υγιής σχέση, σύμφωνα με το Facebook, προϋποθέτει ότι οι σύντροφοι έχουν δικό τους κύκλο φίλων, ακόμα κι αν οι ηλεκτρονικές φιλίες δεν είναι ισχυρές.
«Όταν το ζευγάρι έχει κοινό κύκλο επαφών στο Facebook, δένεται περισσότερο μαζί τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σχέση του. Όχι γιατί περνάει περισσότερη ώρα στο Ίντερνετ αλλά γιατί έχει περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσει τον επόμενο. Όταν όμως διευρύνονται οι επαφές με διαφορετικές ομάδες ατόμων στο Facebook, τότε οι σχέσεις με τα άτομα αυτά δεν είναι ισχυρές και κατ΄ επέκταση, δεν απειλούν μια ερωτική σχέση», γράφουν στη μελέτη τους οι δύο επιστήμονες.

Η Γη έχει δίδυμο… εξωπλανήτη! Είναι καυτός σαν κόλαση και παιδεύει τους ειδικούς

Η Γη έχει δίδυμο... εξωπλανήτη! Είναι καυτός σαν κόλαση και παιδεύει τους ειδικούς
Οι αστρονόμοι βρήκαν για πρώτη φορά ένα εξωπλανήτη που είναι σχεδόν «δίδυμος» της Γης, αφού έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια μάζα, ενώ φαίνεται να είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν βρεί εξωπλανήτες που είτε είχαν περίπου το μέγεθος της Γης, είτε τη μάζα της, είτε τη βραχώδη σύστασή της. Όμως ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα μαζί αυτά τα «γήινα» χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, παρόλα αυτά, αποτελεί ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς περιφέρεται αδιανόητα κοντά στο άστρο του (μόνο στο ένα εκατοστό της απόστασης Γης - Ήλιου). Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει», καθώς καμία θεωρία δεν προβλέπει την τωρινή τροχιά του, σχεδόν κολλητά με το άστρο του.
Μια πλήρης τροχιά του, δηλαδή το «έτος» του, διαρκεί μόλις 8,5 ώρες, έναντι 365 ημερών της Γης, με συνέπεια να είναι καυτός σαν κόλαση, πιθανώς ένας κόσμος λάβας και μόνο, καθώς οι επιφανειακές θερμοκρασίες του στην πλευρά που «βλέπει» το άστρο του, εκτιμάται ότι κινούνται μεταξύ των 2.000 έως 2.800 βαθμών Κελσίου. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πιθανότατα είναι τόσο μεγάλη -λόγω της εντυπωσιακά κοντινής τροχιάς στο άστρο του- που η επιφάνειά του μάλλον αποτελείται από λιωμένα πετρώματα.
Λόγω αυτών των συνθηκών θεωρείται αφιλόξενος για την ανάπτυξη ζωής, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου το μητρικό άστρο να «καταπιεί» τον τόσο κοντινό και αινιγματικό πλανήτη του. Ο πλανήτης «Κέπλερ-78b» βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 400 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).
Το άστρο Κέπλερ-78, που είναι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο μας, ανακαλύφθηκε από το εκτός λειτουργίας πλέον διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» πέρυσι, αλλά μόλις τώρα οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους από επίγεια τηλεσκόπια στη Χαβάη και τα ισπανικά Κανάρια Νησιά, καθώς και τις μετρήσεις που αποκαλύπτουν την ομοιότητα του εξωπλανήτη με το δικό μας πλανήτη. Οι σχετικές δημοσιεύσεις από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες έγιναν στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το "New Scientist".
Ο εξωπλανήτης έχει διάμετρο μόλις 20% μεγαλύτερη από της Γης, η μάζα του είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερη της Γης και η πυκνότητά του είναι 5,3 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, σχεδόν ίδια με της Γης (5,5 γραμμάρια ανά κυβ. εκατ.).
Ο πρώτος εξωπλανήτης γύρω από ένα άστρο νετρονίων (πάλσαρ) ανακαλύφθηκε το 1992 και λίγα χρόνια μετά (1995) βρέθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης (51 Pegasi b) γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας. Έκτοτε έχουν βρεθεί πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες και αρκετές ακόμα χιλιάδες, για τους οποίους εκκρεμεί η επιβεβαίωσή τους μέσω νέων αστρονομικών παρατηρήσεων.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη – Η Πάμελα Άντερσον έκοψε τα μαλλιά της a la garcon [εικόνες]

pamela-anderson-570
Ο φωτογραφικός φακός, απαθανάτισε την Πάμελα Άντερσον στους δρόμους του Λος Άντζελες.
Η διάσημη σεξοβόμβα, φαίνεται πως έκανε στροφή στην ποιότητα, ξεκινώντας από τα μαλλιά της και συνεχίζοντας με το ντύσιμο της.
Η άλλοτε Playmate, προφανώς βαρέθηκε τα μακριά ξανθά μαλλιά που την χαρακτήριζαν και εκτός του ότι τα έκοψε κοντά, σκούρυνε λιγάκι και το χρώμα της.
Δεν έφτανε μόνο αυτό για να γίνει αγνώριστη, αφού εμφανίστηκε με ένα σεμνό navy φόρεμα που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αποκαλυπτικές στιλιστικές επιλογές του παρελθόντος της.
Φωτογραφίες: SplashNews

Η ζωή και το έργο του Νίκου Φώσκολου – «Καρέ-καρέ» οι μεγάλες επιτυχίες του

552234
Στο πένθος βυθίστηκε η βιομηχανία του θεάματος στην Ελλάδα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του μεγάλου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νίκου Φώσκολου.
Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Χωρίς να τελειώσει τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος.
Κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960 έκανε ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Ανεξάρτητος Τύπος». Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος ενώ ακόμα η ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου» αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σήριαλ το οποίο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Όταν μάλιστα το ίδιο έργο εκδόθηκε έγινε μπεστ-σέλερ.
Κατά τη δεκαετία του '60 ξεκινά η καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας αλλά και κριτικός, υπογράφοντας περισσότερα από 1 θεατρικά έργα, πολλά εκ των οποίων ήταν ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον κινηματογράφο, γράφοντας το σενάριο για πάνω από 70 ταινίες. «Η υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) μάλιστα, κατέχει το ρεκόρ της πιο εμπορικής ταινίας του ελληνικού σινεμά.
Το 1971 σημείωσε ρεκόρ θεαματικότητας 92% με την ιστορική τηλεοπτική σειρά του «Άγνωστος πόλεμος».
Μετά το 1991, όποτε εμφανίζεται η ιδιωτική τηλεόραση, υπογράφει το σενάριο της μεγάλης διάρκειας τηλεοπτικής σειράς «Λάμψη», η προβολή της οποίας κράτησε 14 χρόνια, με 3457 επεισόδια. Το 1993 έγραψε τη δεύτερη καθημερινή τηλεοπτική σειρά του, με τίτλο «Καλημέρα Ζωή» της οποίας η προβολή σταμάτησε το 2006, με 3179 επεισόδια.
Ο Νίκος Φώσκολος ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης των Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου ενώ έχει αποσπάσει τρία βραβεία Σεναρίου, εκ των οποίων και ένα κρατικό για την ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα». Η ταινία του «Το αίμα βάφτηκε κόκκινο» (1965) προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.
Ακόμη έχει τιμηθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2007 και από την Ιερά Σύνοδο για την ταινία «Εν τούτω Νίκα» από την ΕΡΤ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


Αυτό που έχει από πάνω σαντιγί και από κάτω κρέμα – Το ψήνεις για τιραμισού

Suntagh-Tiramisou-570
Αγαπημένο γλυκό και κλασσικό, το Τιραμισού είναι μία πανδαισία για τον ουρανίσκο και είναι μια σίγουρη λύση για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι.
Όσοι τολμήσετε να δοκιμάσετε την συνταγή μας σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και μοιραστείτε τα αποτελέσματα με αγαπημένα σας πρόσωπα.
Υλικά: 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
500 γραμ. μασκαρπόνε (2 πακέτα)
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτάκια ζάχαρη βανίλιας
κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 
της κούπας δυνατό εσπρέσοΜισή κούπαλικέρ καφέ ή Kahlua + 2 κουταλιές της σούπας για την κρέμα
40 περίπου μπισκότα σαβαγιάρ
2-3 κ
ουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
σοκολάτα τριμμένη
Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι καφέ. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το λικέρ καφέ και τον καφέ εσπρέσο μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια παίρνετε το μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε το μασκαρπόνε, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά κατά προτίμηση με μίξερ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και χτυπάτε για περίπου 2 με 3 λεπτά ακόμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αναμειγνύεται με γρήγορες κινήσεις πρώτα το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια το υπόλοιπο (το διπλώνετε μέσα, πάντα με λίγες σίγουρες κινήσεις, όχι κτύπημα).
Έπειτα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε σερβίροντας το Τιραμισού σας είτε σε ένα μεγάλο μπολ είτε σε μικρά γυάλινα ποτήρια. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι για να συναρμολογήσετε το γλυκό σας, αρχικά βάζετε κρέμα στο πάτο, έπειτα βρέχεται τα σαβαγιάρ στο σιρόπι καφέ και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα. Μετά βάζετε ξανά κρέμα, μπισκότα και τελειώνετε με κρέμα. Πασπαλίζετε με κακάο, σκεπάζετε με μεβράνη και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
Πριν σερβίρετε τρίψτε σοκολάτα από πάνω.