ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ελληνική Μπασταρδοκρατία (2)


Ελληνική Μπασταρδοκρατία (1)


Ανακτήστε τη δημοκρατία σας και τον έλεγχο της χώρας σας, κ Τσίπρα!


«Οχι» του Λαφαζάνη στην κυβερνητική πρόταση. Τι θα ψηφίσει;

«Όχι» στα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, είπε  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Η βασική του ένσταση ήταν ότι ο λαός απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το πακέτο Γιούνκερ, που περιελάμβανε μέτρα 8 δια ευρώ, και τώρα η ίδια η κυβέρνηση εισηγείται μέτρα πάνω από 12 δισ ευρώ. Και περαιτέρω είπε ότι η...
πρόταση αυτή δε δίνει διέξοδο στη χώρα, αλλά αναπαράγει τις μνημονιακές λογικές.
Το ερώτημα είναι τι στάση θα τηρήσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, όπως και ποιο μήνυμα θα στείλουν οι βουλευτές που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή...

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ... Αν τους γουστάρετε να τους πάρετε στο σπίτι σας! Εμείς δεν θα σας ανεχθούμε!



Όλα εδώ πληρώνονται!

Οι αριστεροί διαπραγματευτές μας και διαπραγματεύτριές μας... πήδηξαν τον φράκτη της Τρόικα με το αριστερό πόδι!

...και να το αποτέλεσμα!

Τεράστια νίκη του λαού, της αριστεράς του Τσίπρα...


Γιατί είναι έξαλλοι με την Ρένα Δούρου στην Κουμουνδούρου... Και που να μάθουν ότι έβαλε πλώρη -όπως η Ζωή- για τη διαδοχή του μνημονιακού Αλέξη...

Από το "PRESS-GR"
Έξαλλοι είναι με τη Ρένα Δούρου γιατί, όπως λένε, δεν στήριξε το ΟΧΙ είναι στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Πού το στηρίζουν: Ότι η, συνήθως λαλίστατη. Ρένα ήταν εξαφανισμένη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το...
δημοψήφισμα και το μόνο που αναγκάστηκε να κάνει ήταν να υπογράψει μαζί με άλλους εκατοντάδες αυτοδιοικητικούς μία επιστολή για την υποστήριξη του ΟΧΙ. Μάλιστα, οι του κόμματος δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Πήραν τηλέφωνο την περιφερειάρχη και της εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη στάση της.

Χάνουν τον ύπνο τους οι »ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ»»που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό – Δείτε πως θα τους τα πάρουν ο Ντράγκι και ο ESM

Τεκτονικές αλλαγές, με επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα…
Πως σκέπτεται να κινηθεί ο ESM για την επιβίωση και την μετεξέλιξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Σκωτσέζικο ντους [προ]ετοιμάζεται για όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ειδικότερα σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης! Κι αυτό γιατί φυσικά ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ κάθε άλλο παρά κουτόχορτο τρώνε…
Εμείς οι Ελλην-άρες λοιπόν που δημιουργήσαμε την ΦΟΥΣΚΑ του 1999, εμείς οι Ελληνες που αργότερα δημιουργήσαμε την ακόμη μεγαλύτερη ΦΟΥΣΚΑ των ΑΚΙΝΗΤΩΝ, τώρα τελευταία [περίοδος 2012-2015] τραβήξαμε όλα τα λεφτά μας από τις ελληνικές τράπεζες και τα στέλναμε στο εξωτερικό.
Βάζαμε δηλ. οι ίδιοι μπουρλότο στην οικονομία της πατρίδας μας, βγάζαμε δηλ. τα ίδια μας τα μάτια. Με λεφτά …….
……..μάλιστα που είχαμε βγάλει [κυρίως] καταχρηστικά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας, του κράτους.
Αρκεί μόνον η αναφορά- υπενθύμιση των εκάστοτε δηλουμένων εισοδημάτων επί 10ετιών στις φορολογικές δηλώσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 10 χιλ. ευρώ ετησίως [!!] εκ μέρους των ελευθέρων επαγγελματιών μας [ιατρών, δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών κλπ].
Προσθέστε τώρα τις μίζες, τις ρεμούλες, τις κομπίνες εις βάρος κάθε ιερού και όσιου με την συνδρομή [φυσικά με το αζημίωτο] δημοσίων λειτουργών που θησαύρισαν κι αυτοί με την σειρά τους και κάντε… σούμα.
ΑΥΤΟ όμως που δεν ξέρουν όλοι αυτοί και τους το απακαλύπτουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα είναι το εξής:-
Το ΤΧΣ είναι ο βασικός μέτοχος των 4 συστημικών τραπεζών με δάνεια που έλαβε από τον ESM, με τις τραπεζικές αυτές μετοχές να έχουν δοθεί ως Collateral. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΕLA.
Σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος ο ESM μπορεί να ΠΑΓΩΣΕΙ σε πρώτη φάση όλους τους λογαριασμούς των ελλήνων καταθετών σε όλες τις ευρωπαικές χώρες.
Oι ξένοι ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι δεν συμφέρει να γίνει BAIL-IN στις ελληνικές εγχώριες καταθέσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε κι άλλο την κεφαλαιακή βάση των Συστημικών τραπεζών που έχει κτυπήσει άλλωστε ”κόκκινο”. Δεν θα υπήρχε καμμία μελλοντικά προοπτική ανάνηψής τους…
Γι αυτό οι του ESM έχουν προκρίνει ως βέλτιστη λύση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το κούρεμα των λογαριασμών των ελλήνων καταθετών σε ευρωπαικές τράπεζες [Deutsche Bank, UBS, Societe Generale, etc etc…], λογαριασμών τους οποίους τροφοδότησαν με τις συνεχείς μεταφορές κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια. Πλανώνται λοιπόν πλάνην οικτράν όσοι… περνιούνται για έξυπνοι και οι οποίοι σύντομα θα χάσουν και τον ύπνο τους συν τοις άλλοις…
Με το PLAN να κάνει λόγο για έκτακτη φορολόγηση [ευγενική έκφραση… κουρέματος] ενός ποσοστού 20 με 30%, που θα μεταφράζεται σε 24 μίνιμουμ και 36 μάξιμουμ δισ. ευρώ***, με βάση τα περίπου 100-120 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι “φυγαδεύτηκαν”.
Εκτός όμως της φορολόγησης των “ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ” οι του ESM θια προτείνουν την έκδοση ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ προς όλους τους έλληνες καταθέτες. Θα είναι 5ετούς διαρκείας+2 έτη παράτασης και θα έχουν coupon 2% ετησίως που θα είναι το “δωράκι” των καταθετών.
Τα 24 με 36 δισ. ευρώ*** τώρα με την σειρά τους θα δοθούν στο Κράτος για να τα χρησιμοποιήσει στην απαιτούμενη ανακεφαλαίωση των Συστημικών τραπεζών.
Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ του ESM γνωρίζει πολύ καλά ότι με αυτή την διαδικασία και δεν θα απομειωθούν οι εγχώριες καταθέσεις, αλλά και θα ενδυναμώσουν λογιστικά τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ των Συστημικών τραπεζών.
ΥΓ: ΑΛΛΩΣΤΕ, αυτό είναι και το πλέον αποδεκτό κοινωνικά PLAN.
ΥΓ1: Το πρόγραμμα που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση απευθύνεται προς τον ΕSM… Γιατί αυτός είναι το… Αφεντικό.
mikrometoxos.gr via taxalia

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Ο ΕΠΙΓΟΝΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ

11696015_927880113921415_4828408478395868604_n

«Απασφάλισε» κατά του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης: Αυτός ζήτησε την παραίτησή μου!

Διαπραγματεύσεις – «Απασφάλισε» κατά του Σόιμπλε ο Βαρουφάκης: Αυτός ζήτησε την παραίτησή μου!Οι απόψεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους – που είχε εκφράσει επανειλημμένα – προκάλεσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οδήγησαν στην έξοδό του από την κυβέρνηση, εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης…..
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του – ζήτησαν την παραίτηση του.
Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε, ακόμα, τον κ. Σόιμπλε ότι είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόϊμπλε είχε έγκαιρα αποτιμήσει τις συνέπειες για ένα πιθανό ντόμινο, ωστόσο, φαίνεται ότι θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο, ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και, με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους, ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους.
«Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι ο κ. Σόϊμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».
Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει από μια πιθανή συμφωνία απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων», σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει», ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».
καφενειο

Λαφαζάνης – Καμμένος δεν υπογράφουν την πρόταση Τσίπρα

Ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή δείχνει να προκαλεί η πρόταση της κυβέρνησης για νέο μνημόνιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το σχέδιο νόμου για το νέο μνημόνιο υπογράφεται από όλους τους υπουργούς, εκτός από τους Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Λαφαζάνη………
…….Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Υπουργός Αμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίζεται «έντονα προβληματισμένος» από την προτεινόμενη από την κυβέρνηση συμφωνία.
Αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η απουσία της υπογραφής του προκαλεί αίσθηση, όχι όμως και έκπληξη, καθώς έχει εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις του για ένα νέο μνημόνιο.

Δείτε τι αποτύπωνε νωρίτερα το ρεπορτάζ του TheTOC

Προς παραίτηση από την κυβέρνηση οδεύουν υπουργοί οι οποίοι ήταν υπέρμαχοι της ανυποχώρητης γραμμής και σήμερα διαπιστώνουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στους δανειστές υπερβαίνουν τις ατομικές τους κόκκινες γραμμές.
Σ αυτή την κατηγορία εντάσσονται εκ πρώτης οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης με δεδομένο ότι στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονται κρίσιμοι τομείς για την συμφωνία.
Ο Π. Λαφαζάνης σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου όπου παρουσιάστηκαν οι ελληνικές προτάσεις, εξέφρασε σαφώς τη διαφωνία του με το προτεινόμενο πακέτο μέτρων.
Η πρόταση δεν δίνει σε κανένα από το προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και δεν δίνει διέξοδο, φέρεται να υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης.
Το Αριστερό Ρεύμα δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνομολογήσει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό και για τις συντάξεις ούτε σε οπισθοχωρήσεις στις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος.
Παράλληλα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας υποστηρίζουν ότι το 61,3% που έλαβε το ΟΧΙ διαμορφώνει ένα νέο κίνημα στην χώρα που δεν θα συμφωνήσει με την συμφωνία ενός νέου προγράμματος που θα λάβει την θέση του τρίτου Μνημονίου.
Πιθανότατα μία συμφωνία με τους δανειστές θα μπορούσε να σηματοδοτήσει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό όπου τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα ενώ εάν οι βουλευτές της τάσης δεν ψηφίσουν τα μέτρα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μπροστά σε διάσπαση.
Ο Λαφαζάνης είχε πυροβολήσει από το πρωί
Το πρωί εξάλλου μιλώντας σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα ο κ. Λαφαζανης δήλωσε πως δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο.
Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ακόμη τα εξής:
Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο.Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι.
Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια.

Οι Έλληνες δεν πέφτουν στην παγίδα σας…

Οι Έλληνες δεν πέφτουν στην παγίδα σας… - MediaΤο πραγματικό τους προσωπείο σε όλο τους το μεγαλείο έδειξαν οι εταίροι μας στο Ευρωκοινοβούλιο … Μας είπαν μέσα στα μούτρα ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να τινάξουν στον αέρα τα σπίτια Ελλήνων, τα νοσοκομεία, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη γη και τα  όνειρα τους.
Είπαν δε σε όλους μας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε αυτά που θέλουν (ξεπούλημα εξαθλίωση και μιζέρια) με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά η Ελλάδα να  βρίσκεται στο όριο μεταξύ υποταγής από τη μία και διακοπής…….
…….
αποπληρωμής του χρέους και εξόδου από την ευρωζώνη από την άλλη.
Οι δανειστές προτάσσουν μια πρωτόγνωρη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενοι να δουν πεισματικά την επιθυμία του ελληνικού λαού που θέλει μια συμφωνία που δεν θα βάζει φρένο στη λιτότητα, δεν θα προβλέπει ικανή ρευστότητα για την οικονομία και βαθιά διαγραφή του χρέους. Η απάντηση τους μάλιστα επ’ αυτού είναι ότι οι 18 χώρες της Ε.Ε. ενδιαφέρονται περισσότερο να μας πετάξουν έξω από την παρέα τους, πάρα να δουν το ζήτημα μας σε νέα βάση… Μην τρελαίνεστε όμως αδέρφια, οι Έλληνες δεν πρόκειται να «πέσουν» στην παγίδα σας.
Η λέξη «Υποταγή» –άλλωστε δεν είναι στο λεξιλόγιο του Τσίπρα, αλλά ούτε και το δικό τους!!! Και πως μπορεί να είναι άλλωστε  όταν πλέον και η κουτσή Μαρία  ξέρει ότι εδώ και 5 χρόνια η συνταγή που μας επιβάλατε το 2010 αύξησε το δημόσιο χρέος στο 177,1% του ΑΕΠ παρά τη διαγραφή σχεδόν 130 δις € το 2011. Την ίδια ώρα οι τράπεζες χρεοκόπησαν ( λόγω του PSI), ενώ τα χρέη του ιδιωτικού τομέα εκτοξεύθηκαν στα 300 δις €, εκ των οποίων τα 200 δις € είναι ληξιπρόθεσμα.
Το έχουμε δει κύριοι το έργο και δεν θα πάρουμε…
Το Ποντίκι

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΡΕΦΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

syntaksiouxoi-poreia
Τίποτα σχεδόν δεν θα μείνει όπως το ξέραμε στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα, με βάση την πρόταση την οποία απέστειλε η κυβέρνηση στους Θεσμούς και τη Βουλή, αναφέρει το Capital.gr (ρεπορτάζ: Δ. Κατσαγάνης) .
Σκληρές και άμεσες θα είναι οι παρεμβάσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα όρια συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την επιστολή της, παραδέχεται ότι το  συνταξιοδοτικό σύστημα είναι μη βιώσιμο και χρειάζεται θεμελιακές μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό θα εφαρμόσει πλήρως το νόμο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού (ν. 3863/2010) και θα εφαρμόσει ή θα αντικαταστήσει/προσαρμόσει τους παράγοντες βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ που θεσπίστηκαν το 2012 σαν μέρος μίας νέας συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης τον………..
………
Οκτώβριο του 2015 προκειμένου να εξοικονομηθούν ισοδύναμα ποσά και να γίνουν παραπέρα βήματα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα προχωρήσουν  σε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν εξοικονόμηση ¼ – ½ τοις εκατό του ΑΕΠ το 2015 και 1% του ΑΕΠ το 2016 μέσα από την υιοθέτηση της ακόλουθης νομοθεσίας:
–  Με τη δημιουργία αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση – μαζί με την εισαγωγή προστίμων για όσους επιλέγουν την πρόωρη συνταξιοδότηση- μέσω του σταδιακού περιορισμού των κεκτημένων δικαιωμάτων στα νόμιμα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, αλλά και των “οδών” πρόωρης συνταξιοδότησης. Αυτός ο περιορισμός θα γίνει μέσω της σταδιακής –μέχρι το 2022- προσαρμογής του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και θα αφορά όλους όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν (πλην όσων ασκούν βαρέα επαγγέλματα και τις μητέρες με παιδιά με αναπηρία)
–  Με την υιοθέτηση νομοθεσίας έτσι ώστε να υπάρξει ετήσιο πρόστιμο 10% (αντί 6% που είναι σήμερα) για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από το νόμιμο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.
·  Με την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των επικουρικών ταμείων και την εξασφάλιση του γεγονότος ότι – ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2015- όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων θα χρηματοδοτούνται μόνο από τις δικές τους εισφορές.
– Με την διασφάλιση καλύτερα στοχευμένων κοινωνικών συντάξεων μέσα από την αύξηση της σύνταξης των ανασφάλιστων.
– Με τη σταδιακή κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για όλους τους δικαιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Αυτό το μέτρο θα πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα και να αρχίσει η εφαρμογή στο 20% των δικαιούχων με τις πιο υψηλές αποδοχές το Μάρτιο του 2016. Οι λεπτομέρειες του σχετικού μέτρου θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς.
– Με το “πάγωμα”, σε ονομαστικούς όρους,  των μηνιαίων εγγυημένων ανταποδοτικών  ορίων συντάξεων μέχρι το 2021.
– Με την παροχή μία βασικής εγγυημένης ανταποδοτικής σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου 2015 μόνο εφόσον έχουν συμπληρώσει το νόμιμο κανονικό ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, δηλαδή τα 67 έτη.
– Με την αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους στο 6% από το 4% που είναι σήμερα κατά μέσο όρο και επέκταση αυτής της αύξησης και στις επικουρικές συντάξεις.
– Με την κατάργηση των κρατικά χρηματοδοτούμενων εξαιρέσεων και την εναρμόνιση των κανόνων που διέπουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία σύμφωνα με το πρότυπο των εισφορών στο ΙΚΑ (από 1η Ιουλίου 2015).
Παραπέρα, για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι αρχές θα νομοθετήσουν στις 31 Οκτωβρίου του 2015 μεταρρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα προβλέπουν:
· Συγκεκριμένο σχεδιασμό και παραμετρικές βελτιώσεις έτσι ώστε να υπάρξει στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών.
·Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης των εισφορών και των συντάξεων των αυταπασχολουμένων, με βάση το πραγματικό εισόδημά τους, αλλά και τους κανόνες των ελάχιστων απαιτούμενων εισφορών.
·Αναθεώρηση και εξορθολογισμός των διαφορετικών συστημάτων καθορισμού των βασικών συντάξεων, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να υπάρχουν κίνητρα για την απασχόληση την καταβολή εισφορών.
·Την ύπαρξη βασικών στοιχείων για μία ολοκληρωμένη προσαρμογή των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, μαζί και μέσω των κανόνων πληρωμής των εισφορών και των παροχών τους.
·Την  κατάργηση των κοινωνικών πόρων με τους οποίους χρηματοδοτούνται οι συντάξεις και αντιστάθμιση τους με τη μείωση των επιδομάτων ή την αύξηση των εισφορών σε συγκεκριμένα ταμεία από την 31η Οκτωβρίου 2015.
·Την εναρμόνιση των κανόνων παροχής συντάξεων του ΟΓΑ με εκείνα που ισχύουν στο υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα, εκτός εάν ο ΟΓΑ ενσωματωθεί σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Η διοικητική ενσωμάτωση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του 2017. Το 2015 η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μέσω της νομοθέτησης της με στόχο την ενσωμάτωση των ασφαλιστικών ταμείων σε μία ενιαία οντότητα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.  Θα ενθαρρυνθούν επίσης παραπέρα μειώσεις του λειτουργικού κόστους, αλλά και μία καλύτερη διαχείριση των χρηματοδοτικών πηγών των ταμείων.
Οι αρχές θα υιοθετήσουν νόμους με τους οποίους θα υπάρξει πλήρης αντιστάθμιση των δημοσιονομικών συνεπειών της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012.Παράλληλα με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, θα υπάρξει μία Αξιολόγηση της Κοινωνικής Πρόνοιας για εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη όλων των αλλαγών.
Οι Θεσμοί είναι προετοιμασμένοι να λάβουν υπόψη τους όλα τα παραμετρικά μέτρα μέσα στο συνταξιοδοτικό σύστημα προκειμένου να αντικαταστήσουν μερικά από τα παραπάνω μέτρα, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάπτυξη της οικονομίας.
ΠΗΓΗ: Capital.gr

Είσαι η ελπίδα μας…πήδα-πήδα-πήδα μας!

Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε την σύγκριση παράγραφο προς παράγραφο μεταξύ των τριών προτάσεων. Η πρώτη πρόταση είναι αυτή που κατατέθηκε στις 7 Ιουνίου από την Ελληνική πλευρά και απορρίφθηκε από το Eurogroup. Η δεύτερη είναι η πρόταση των θεσμών όπως μας παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου που απορρίφθηκε από το 61,3% των Ελλήνων και η τρίτη πρόταση είναι αυτή που έστειλε προς τον ESM αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουλίου.
Εξαιτίας της ταχύτητας της επεξεργασίας μπορεί να έχουν γίνει λάθη τα οποία θα θέλαμε να μας επισημάνετε εφόσον τα εντοπίσετε
Αυτή είναι η πρώτη επεξεργασία των προτάσεων και δεν είναι αναλυτική στα επιμέρους μέτρα. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στη σύγκριση των κειμένων των προτάσεων. Θα προσθέσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη δεύτερη ανάγνωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το πρώτο μέρος της σύγκρισης μέχρι την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί και το δεύτερο μέρος…………
………….