ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Μέσω DNA αναγνωρίστηκαν οι σοροί των διδύμων 20χρονων και της ξαδέρφης τους

 Δυο αδελφών παιδιά από το Καστράκι Καλαμπάκας ήταν οι δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία που έχασαν την ζωή τους στην σύγκρουση του επιβατικού τρένου με το εμπορικό στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης και χρειάστηκε η μέθοδος DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί τους.


Οι εικοσάχρονες σπούδαζαν εδώ και λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους. Έτσι αυτό έμελλε να ήταν και το τελευταίο για εκείνες και τους γονείς τους ανέμελο τριήμερο αφού κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει το κακό που θα επακολουθούσε.

Οι δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και δυστυχώς έχασαν και οι τρεις την ζωή τους στο φονικό δυστύχημα.

Οι γονείς τους Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς, ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας «Γαρδένια» στο Καστράκι, μόλις έμαθαν τα νέα για το δυστύχημα πήγαν αμέσως στην Λάρισα όπου δυστυχώς μετά από ατελείωτες ώρες αγωνίας χρειάστηκε να δώσουν DNA υλικό προκειμένου να πιστοποιηθούν ότι οι τρεις σοροί ανήκουν στις νεαρές κοπέλες.

Τα δυο αδέλφια είναι γνωστά και στον αθλητικό κόσμο της Θεσσαλίας,  καθώς ο Νίκος ήταν επί σειρά ετών αρχηγός και «δεκάρι» της ομάδας του «Βράχου» και ο Δημήτρης παράγοντας της ίδιας ομάδας.

xadelfes
xrysa-plakia
thomi-plakia

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη

 



Κάμερα από κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης του επιβατικού με το εμπορευματικό τρένο έξω από τα Τέμπη, από την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Με βάση όσα διακρίνονται στο βίντεο, η εμπορική αμαξοστοιχία που κινείται προς Λάρισα και η επιβατική που έχει ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα, βρίσκονται στην ίδια γραμμή, κινούνται με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και δεν μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση, με βαγόνια να τυλίγονται στις φλόγες μετά από αυτή.  

Ευδοκία Τσαγκλή: Η πρώην παίκτρια του Big Brother ήταν στο βαγόνι 3 - «Έπρεπε να αποφασίσω αν θα καώ ή θα σπάσω τα κόκαλά μου»

  «Επιβάτες πηδούσαν στο κενό, δεν ξέρω τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι» περιγράφει η Ευδοκία Τσαγκλή

Τρόμος, πανικός, αγωνία. Η Ευδοκία Τσαγκλή προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει τα συναισθήματα της και το χρονικό του τρόμου στο τρένο του θανάτου στα Τέμπη, ούσα σοβαρά τραυματισμένη από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια. Ταξίδευε στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας IC62 μαζί με φίλους της. Ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από μια συμπαγή μάζα σιδερικών με τις φλόγες να «γδέρνουν» τα σώματα τους.


Στο τρένο που ταξίδευε επί δέκα λεπτά προς τον θάνατο, τίποτα δεν προμήνυε όσα φρικτά θα επακολουθούσαν. "Ήμουν στο βαγόνι τρία, μέσα στο οποίο ήταν και μια άλλη κοπέλα μαζί με την γάτα της. Την πηγαίναμε βόλτα πάνω, κάτω και παίζαμε μαζί της. Γελάγαμε. Πού να φανταστούμε τι θα γινόταν μερικά λεπτά μετά”.

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Ηχητικό ντοκουμέντο: Ακούστε τις μοιραίες εντολές του σταθμάρχη που έφεραν την τραγωδία

 Τον διάλογο μεταξύ των μηχανοδηγών της αμαξοστοιχίας Ιntercity 62 και του σταθμάρχη της Λάρισας αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα»: όπως προκύπτει από τις σύντομες συνομιλίες, ο σταθμάρχης χωρίς να το αντιλαμβάνεται τους δίνει εντολή να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στην οποία ήδη εκινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία.

Το σκίτσο της Ημέρας


 

Ο καιρός σήμερα

 Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στην Πελοπόννησο όπου και υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, στην Κεντρική και Δυτική Στερεά και στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές άνω των 1400 μέτρων της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Εκχιονιστικά στους δρόμους της Μαγιόρκα - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

 Επί ποδός βρέθηκαν την χθες Τετάρτη (1/3) οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Μαγιόρκα για να βοηθήσουν τους δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στα… χιόνια, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός για αυτό το νησί των συνήθως ηλιόλουστων Βαλεαρίδων.

«Ζητάμε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω για να πάνε στα χιόνια, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες να λειτουργήσουν για να διασώσουμε τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί» ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ξεμπερδέψατε με αυτήν την τεράστια εγκληματική ενέργεια που στοίχισε σε δεκάδες οικογένειες τη απώλεια δικών τους προσώπων που ακόμη μέχρι τώρα δεν δίνετε στην δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων!!

 ...Ανθρώπινο λάθος η έγκλημα???


Απέραντη θλίψη και σεβασμός στα δεκάδες θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη!!
Δεν μπορώ να διανοηθω και δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι δυνατόν.εν έτει 2023 στην περιβόητη για την κυβέρνηση 4η Βιομηχανική Επανάσταση δύο τρένα να κινούνται στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή με αντίθετη πορεία και να μη το αντιληφθεί κανείς γιατί δεν λειτουργούσαν τα περιβόητα συστήματα τηλεδιοικηση ς και φωτοσημανσης που ήθελε επικοινωνιακά να εγκαινιάσει χθες ο απίθανος μάγος που έχουμε την ατυχία να έχουμε πρωθυπουργό!!
Επιστρατεύτηκε άρον -αρον ο Αμερικανός επικοινωνιακός σύμβουλος του για την επικείμενη διαχείριση της μεγάλης αυτής τραγωδίας!!
Η γραμμή λοιπόν προς τα ΜΜΕ :
Ανθρώπινο λαθος και διαχρονικές ευθύνες !!!

Εναέριες εικόνες από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

 Η χειρότερη τραγωδία με τρένα στην ιστορία της χώρας μας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, έπειτα από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, ενώ από τους 85 τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 150 πυροσβέστες, καθώς και η ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.


Οι τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη νηστεία της Σαρακοστής

 Αν για τις επόμενες 40 ημέρες ακολουθήσετε νηστεία, δείτε τι πρέπει να βάζετε στο πιάτο σας, για να μην σας λείπει τίποτα.

Η αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά, πέρα από τους θρησκευτικούς λόγους της νηστείας, είναι μια άκρως ευεργετική απόφαση που μπορείτε να πάρετε με αφορμή τη Σαρακοστή, με σημαντικά οφέλη στην υγεία. Αποφεύγοντας αυτά τα τρόφιμα, αποφεύγετε και τα λιπαρά που τα συνοδεύουν και τα οποία σχετίζονται με καρδιαγγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία, ειδικά όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο της δυτικού τύπου διατροφής, πλούσιας σε επεξεργασμένες τροφές με μειωμένη πρόσληψη φυτικών ινών. Κάνοντας, λοιπόν, αυτό το σημαντικό βήμα για τις επόμενες ημέρες, δίνετε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να «αποτοξινωθεί» από τα λιπαρά και να στραφεί προς άλλες πηγές ενέργειας. Αν, λοιπόν, φροντίσετε η διατροφή σας αυτό το διάστημα να είναι ισορροπημένη και να μην αποτελείται μόνο από μακαρόνια και τηγανητές πατάτες, τότε το όφελος για εσάς είναι διπλό.

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο ή 500γρ. κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
  • 2 καρότα μικρά σε ροδέλες
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Η θεωρία της κοινωνικής νοημοσύνης του Daniel Goleman

 Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας αρέσουν αμέσως και που είναι εξαιρετικά καλοί στην επίτευξη συμφωνιών; Είναι λόγω του μαγνητισμού ή του χαρίσματός τους; Στην πραγματικότητα, το κλειδί βρίσκεται στην κοινωνική τους νοημοσύνη, μια ικανότητα που όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε.











Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν το χάρισμα να είναι αρεστοί. Αφήνουν θετικές εντυπώσεις όπου κι αν πάνε. Από την άλλη, κάποιοι άνθρωποι είναι σαν κάκτοι. Είναι εξαιρετικά τραχιά. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η απλή παρουσία τους είναι απειλητική. Αλλά, γιατί, ως άνθρωποι είμαστε τόσο διαφορετικοί στον τομέα των σχέσεων; Γιατί μερικές φορές είμαστε τόσο ικανοί και άλλοι τόσο ανίκανοι σε αυτόν τον τομέα;

H Κατερίνα Δαλάκα θα ταξίδευε με το μοιραίο τρένο - Το υβριστικό μήνυμα που δέχτηκε..( μάρκετινγκ η ......... τα σχόλια δικά σας )


 Η Ελλάδα θρηνεί από την τραγωδία των Τεμπών. Δεκάδες νεκροί, δεκάδες τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενοι ακόμα και αυτή την ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι αγωνιούν για τους δικούς τους που δεν μπορούν να τους βρουν, ενώ όλη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Εξελίξεις που έφεραν τριήμερο πένθος σε όλη τη χώρα έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο μοιραίο τρένο θα βρισκόταν και η πρώην πρωταθλήτρια στίβου, Κατερίνα Δαλάκα, μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Φιντιρίκο. Το ζευγάρι είχε εκδώσει εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψει το βράδυ της Τρίτης στην Κατερίνη με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Trains. Για καλή τους τύχη άλλαξαν τα εισιτήρια λίγες ώρες πριν την αναχώρησή τους.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επιβάτης περιγράφει πως κατάφερε να σώσει 16 ανθρώπους

 Συγκλονίζουν οι ιστορίες των ανθρώπων που σώθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ένας από τους διασωθέντες που κατάφερε να βγει ζωντανός από την αμαξοστοιχία, περιέγραψε καρέ καρέ τις τραγικές στιγμές της σύγκρουσης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να σώσει 16 ακόμη συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6, εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι 6 μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4 ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3.

Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3 τουλάχιστον 5 άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομάδα της ΕΜΑΚ ήταν λίγο ασυντόνιστη. Έπρεπε εγώ να τους δείξω που πρέπει να πάμε. Ήθελαν να δουν πρώτα την κατάσταση και μετά να πράξουν. Δεν υπήρχε νερό και οξυγόνο να δώσουμε στους ανθρώπους που ήταν στο βαγόνι 3» ανέφερε αρχικά ο νεαρός.

Φοιτητής ο μόνος επιζών από το καμένο πρώτο βαγόνι - Εκτοξεύθηκε στα χωράφια



 Ένας 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του Intercity 62 το οποίο συγκρούστηκε το βράδυ της Τρίτης με εμπορική αμαξοστοιχία. Οι φοιτητής που ταξίδευε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει βρισκόταν μαζί με άλλους φοιτητές στο καμένο βαγόνι - κυλικείο - αμέσως μετά την σύγκρουση εκτοξεύθηκε στα χωράφια. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί τον εντόπισαν οι διασώστες χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. 

Οικογένειες και φίλοι αναζητούν αγνοούμενους μέσα από τα social media

 

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων, τον γύρο των social media κάνουν αναρτήσεις φίλων και συγγενών που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παράλληλα, ζητούν πληροφορίες σχετικά με το εάν κάποιος ή κάποια είδε ή άκουσε κάτι για τους δικούς τους ανθρώπους. 

Σημειώνεται πως οι αγνοούμενοι στο σύνολό τους είναι άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς στην αμαξοστοιχία Inter City 62 επέβαιναν δεκάδες φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.


Δείτε τις αναρτήσεις: 

Τέμπη: Στους 42 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

 

Σε 42 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο μέχρι  να νυχτώσει   .

Έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

 


Έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, οργανώνεται έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν από αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στα κάτωθι νοσοκομεία:

Θεσσαλονίκη:
-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)
-Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)
-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)
-Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)
-Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)
-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)
-Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)
-Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)
-Νοσοκομείο Θεαγένειο (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)


Πιερία:
-Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)


Ημαθία:
-Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)
-Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3)


Πέλλα:
-Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)
-Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)


Οι κάτοικοι του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 _ ΜΕ ΤΗ ΝΕΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΑΔΟΥ_ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η προγραμματισμένη εκδήλωση με την Κυρία Νέλη Βυζαντιάδου την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 στις 18:00 στο «Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης»

με θέμα : «Η γυναίκα που ήθελε να είναι καλά…»  Μια ομιλία για τις δυσκολίες της σύγχρονης γυναίκας, αναβάλλεται μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

τηλ: 2310602599

email:kepothe@otenet.gr 

www.kepo.gr

https://kepo.gr/festival/

                                                                                                                                                             

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΌ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

   ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

     Σας Προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί

        την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023, ώρα: 11π.μ.

                       με θέμα:

    "Το Λιτόχωρο και η Επανάσταση στη Μακεδονία το 1878"

    στο Αμφιθέατρο: "Σταύρος Κουγιουμτζής" του Δημαρχείου

             Δ/νση: Αποστόλου Σαμανίδη 21

               Πανόραμα Θεσσαλονίκης

 

                 Με εκτίμηση

        Ο Πρόεδρος, Θεόδωρος Κάκκαλος (κιν.: 697-480-9003)

        Η Γεν. Γραμματέας, Ελένη Καναβούρα (κιν.: 694-431-3470)




 

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουκουρεστίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου

 Με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βουκουρεστίου, ο πρόεδρος του

Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην

έδρα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου (CCIB), συνοδευόμενος

από τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας, τον Γ. Γραμματέα Θανάση Κόκκινο, την

Οικονομική Επόπτη Χάιδω Παπαχατζή-Μακρίδου, την πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών Βίνα

Φλογέρα και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Δέλιου.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Βουκουρεστίου κ. Iuliu Stocklosa και ο Αντιπρόεδρος κ. Cosmin Marina, οι οποίοι

αναφέρθηκαν στο ρόλο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου του Βουκουρεστίου και έκαναν μια

σύντομη παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Ρουμανίας και εξετάστηκαν

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας για το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη.

 Δεν το χωράει ο νους: Στους 36 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα

Τέμπη κοντά στα όρια του Νομού μας με τον Νομό Λάρισας.

Αδιανόητη τραγωδία σε εξέλιξη: 36 πλέον οι νεκροί (ώρα 9 το πρωί της Τετάρτης) από τη

σύγκρουση, στην ίδια γραμμή, επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη λίγο μετά

τις 11 το βράδυ της Τρίτης. 66 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, εκ

των οποίων 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Άγνωστα τα αίτια της σύγκρουσης των δύο τρένων

της ιδιωτικοποιημένης Hellenic Train.

Λόγω του Εθνικού Πένθους, αναβάλλεται η παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Ζαρκανέλα.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού πολύνεκρου δυστυχήματος στην Λάρισα και του Εθνικού Πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα, αναβάλλεται προσωρινά η παρουσίαση του βιβλίου «Η κόκκινη βία τη δεκαετία του ’40 στην Πιερία», του Αντώνη Ζαρκανέλα.

Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου επρόκειτο να γίνει σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, και ώρα 19:30, στο βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ».

Η νέα ημερομηνία παρουσίασης του βιβλίου θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

 

Από τον εκδοτικό οίκο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Κατανυκτικοί Εσπερινοί και Ομιλίες Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος



Τσουνάμι υποκλοπών αποκάλυψε ο Mενουδάκος στις Βρυξέλλες......Εχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με παγιδευμένα link με Predator που στόχευσαν τουλάχιστον 100 θύματα.

 Η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά το λογισμικό Pegasus και άλλα παρόμοια λογισμικά κατασκοπείας (PEGA) σε κράτη μέλη της ΕΕ, κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο, και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, σε συζήτηση, προκειμένου οι ευρωβουλευτές να πληροφορηθούν περισσότερα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις εν εξελίξει έρευνες για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού (predaror) στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με παγιδευμένα link με Predator που στόχευσαν τουλάχιστον 100 θύματα.

Ο ίδιος εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ενεργοποιήθηκε και κινήθηκε η Αρχή μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού με το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

 Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και υποδομών υπέβαλε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, έπειτα από τα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή

Αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.