ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η εμμονή των ανδρών με τα γυναικεία οπίσθια…. εξηγείται επιστημονικά!

sexy ass
Τα χαζεύουν, τα θαυμάζουν, τα θέλουν… οι άνδρες έχουν «τρέλα» με τα γυναικεία οπίσθια… Γιατί; Ιδού η επιστημονική απάντηση.

Όπως υποστηρίζει ο David Buss, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, η αντρική εμμονή με τα γυναικεία οπίσθια έχει επιστημονική βάση.
Οι άντρες πάντα προσελκύονταν από τα γυναικεία στήθη, τους γοφούς και την λεπτεπίλεπτη μέση επειδή τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούσαν δείκτες γονιμότητας για τους προγόνους μας.
Οι επιστήμονες που μελετούν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους υποστηρίζουν ότι η εμμονή του ανδρικού πληθυσμού με τα ζουμερά γυναικεία οπίσθια βασίζεται στην ενστικτώδη προτίμηση για την ιδανική αναλογία μέσης-γοφών.
Όσο πιο λεπτή είναι η μέση σε σχέση με τους γοφούς, τόσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα. Αυτή η τάση έχει επίσης βιολογική βάση, καθώς οι γυναίκες με μικρότερη μέση και μεγαλύτερους γοφούς θεωρείται πως είναι πιο γόνιμες. 

Σε αυτήν την ηλικία μια γυναίκα γίνεται…. «καθηγήτρια» στο σεξ!

monica bellucci_italian_gq_topless_2
Ίσως θεωρείτε ότι μια γυναίκα σε μικρή ηλικία αισθάνεται περισσότερο σέξυ, κάνει περισσότερο σεξ και είναι… εξπέρ στο κρεβάτι! Νέα βρετανική μελέτη καταλήγει σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα…

Το γνωστό άσμα… «οι 40άρες ίσον με δύο 20 άρες» φαίνεται πως συμφωνεί με τα αποτελέσματα έρευνας Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία η πιο ερωτική περίοδος της γυναίκας είναι στα 40 της. Ιδίως όταν είναι παντρεμένη!
Αναλυτικότερα, το 81% των γυναικών είπε πως στα 20 το σεξ μπορεί να είναι πιο περιπετειώδης αλλά στα 40 αισθάνονται μεγαλύτερο ερωτισμό και αυτοπεποίθηση.
Μάλιστα, όσες έχουν παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν από το σπίτι για δουλειές, έχουν και καλύτερη ερωτική. Συγκεκριμένα, το 60% των γυναικών με παιδιά άνω των 18 που έχουν φύγει από το σπίτι δηλώνει ότι έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές από όταν ζούσαν με τα παιδιά.
Ο επικεφαλής της έρευνας Nicola Down, επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός πως 8 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι η κοινωνία και οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν θετική εικόνα για τους που απολαμβάνουν το σεξ και προσέθεσε πως «η πραγματική σεξουαλική περιπέτεια για τις γυναίκες ξεκινά όταν τα παιδιά φύγουν από το σπίτι αφού τότε το ασθενές φύλο  αποκτά αυτοπεποίθηση για το σώμα τους. Μάλιστα, δείχνουν να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ από ότι στο παρελθόν».

Ποιες συνήθειες δείχνουν ότι ένα ζευγάρι έχει δεθεί; Δείτε τη λίστα!


couple bathroom
Εάν κάνετε τα παρακάτω τότε… είστε δεμένο ζευγάρι. Η λίστα των 30 πραγμάτων που κάνουν τα δεμένα ζευγάρια προκύπτει από νέα βρετανική έρευνα.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τις απαντήσεις 2.000 ζευγαριών σε σειρά ερωτήσεων που στόχο είχαν να εξακριβώσουν πόσος καιρός απαιτείται έως ότου νιώσει ένα ζευγάρι τον μέγιστο βαθμό άνεσης, τι κάνει όταν φτάσει σε αυτό το σημείο και ποιες είναι οι ενδείξεις ότι η σχέση έχει μέλλον.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα ζευγάρι χρειάζεται κατά μέσον όρο σχεδόν 1 χρόνο έως ότου αποβάλλει κάθε ανασφάλεια.
Συνολικά, τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση ανέφεραν 30 ενδείξεις που εκτιμούν ότι υποδηλώνουν δέσιμο και άνεση στη σχέση. Οι ενδείξεις αυτές είναι:

1. Οι γυναίκες δεν φορούν μέικ απ
2. Κανείς από τους δύο δεν κλειδώνει την πόρτα του μπάνιου
3. Κυκλοφορούν με τις πιτζάμες και «τα ρούχα του σπιτιού»
4. Δεν ξυρίζονται
5. Φορούν τα λιγότερο ελκυστικά εσώρουχά τους
6. Πλένουν ο ένας τα ρούχα του άλλου
7. Χρησιμοποιούν την τουαλέτα με μισάνοιχτη πόρτα
8. Μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τυχόν προβλήματα υγείας
9. Φροντίζουν ο ένας τον άλλο όταν αρρωσταίνουν
10. Κλαίνε ο ένας μπροστά στον άλλο
11. Κάνουν επισκέψεις ο ένας στην οικογένεια του άλλου
12. Δεν εμφανίζονται συνέχεια περιποιημένοι ο ένας μπροστά στον άλλο
13.Γελούν όταν ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο
14. Αφήνουν εντερικά αέρια ή ρεύονται ο ένας μπροστά στον άλλο
15. Συζητούν ακόμα και όταν είναι γυμνοί
16. Ξέρουν ο ένας τις απόψεις του άλλου για τον γάμο και τα παιδιά
17. Λένε ο ένας στον άλλο αν πρέπει να πλύνει τα δόντια του ή να βάλει αποσμητικό
18. Ξυρίζονται (πόδια, πρόσωπο) ο ένας μπροστά στον άλλο
19. Σπάνε ο ένας τα σπυράκια του άλλου ή βγάζουν με το τσιμπιδάκι κάποια τριχούλα
20. Δεν φρίττουν στην ιδέα ότι θα φορέσουν τα μαγιό τους ο ένας μπροστά στον άλλο
21. Κάνουν ντους μαζί
22. Αγοράζουν ρούχα μαζί
23. Φτιάχνουν μαζί το φαγητό που θα πάρουν στη δουλειά
24. Απαντά ο ένας στο τηλέφωνο του άλλου
25. Συζητάνε για τους ενδοιασμούς και τις αναστολές τους
26. Τελειώνει ο ένας την πρόταση του άλλου
27. Συζητούν για τους/τις πρώην τους
28. Προσφωνούν ο ένας τον άλλο με χαϊδευτικές ονομασίες
Ειδικά για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, πρόσθετες ενδείξεις δεσίματος είναι:
29. Αφήνουν ρούχα ο ένας στο σπίτι του άλλου
30. Έχουν κλειδί ο ένας για το σπίτι του άλλου

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΜΟΛΙΣ ΞΕΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ!

Ντάισελμπλουμ σε Βαρουφάκη: Μόλις ξεμείνατε από λεφτά!

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προκάλεσε ξανά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Την προηγούμενη φορά, στην Αθήνα του ψιθύρισε το περίφημο «you just kill the troika» και, όπως θυμάστε, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με ένα «ουάου».
Στο Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να ψιθυρίσει στον κ. Βαρουφάκη: «You just run out of money», δηλαδή «μόλις ξεμείνατε από λεφτά».
Ο κ. Βαρουφάκης, όμως, δεν περιορίστηκε σε ένα «ουάου» αλλά του απάντησε με στίχο από ένα τραγούδι των Beatles που τραγουδούσε ο Paul McCartney: «Money can't buy me love», δηλαδή «τα λεφτά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη».
Ήταν η σειρά του Ντάισελμπλουμ να ανακράξει... «ουάου».
Τι είχε προηγηθεί;
Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", οι κ.κ. Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ μπορεί να δείχνουν αγαπημένοι μέσα από τα τραγούδια των Beatles, αλλά στην πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών είναι βαθύτατα ενοχλημένος από την ως τώρα στάση του Ολλανδού, καθώς πιστεύει ότι ως πρόεδρος του Eurogroup έπρεπε να κρατά ουδέτερη στάση και όχι να είναι «φερέφωνο» του κ. Σόιμπλε και γενικότερα του Βερολίνου.
Και δεν είναι μόνον αυτό, αλλά ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι ο Ολλανδός λέει συνεχώς... ψέματα. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να επικοινωνήσει ξαφνικά με τον κ. Βαρουφάκη και να τον... απειλήσει ότι «αν δεν υπογράψετε, θα βγείτε από την ευρωζώνη, αφού η Φινλανδία έχει εκλογές και δεν προλαβαίνει να περάσει από το κοινοβούλιό της το κείμενο».
Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν ψέμα, μεγάλο ψέμα, αφού σε λίγες ώρες πάλι ήρθε προς συζήτηση το κείμενο, το οποίο, όπως ενθυμείστε, πάλι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/557480/ntaiselmploym-se-varoyfaki-molis-xemeinate-apo-lefta#ixzz3S0707w7o

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ!

Γ. Βαρουφάκης: Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα αμέσως!

Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεοκοπίας πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».
«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.
Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.
«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνη» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».
Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, εκτίμησε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/112801/g-varoyfakis-na-hreokopisei-i-ellada-amesos#ixzz3S06RvxjQ

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Και να πάνε να γαμηθούν μαζί με το κωλωευρώ τους! Ευρώπη των λαών, των εθνών κι όχι των τραπεζιτών!

Σχετικό... που αλιεύσαμε στο "PRESS-GR": To Εργοστάσιο Παραγωγής Χρέους!
Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Διαβάστε και κοινοποιήστε το να ξυπνήσει κόσμος
Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα...
Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι...
αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.
Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?

Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να ..
μείνουμε κιόλας?

Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

Εξηγούμαι:

1. Το ευρώ από τη φύση του ....
....και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα.

Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος.
Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο "χρυσό κανόνα" και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική. Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό.

Δηλαδή είναι ...αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

2. Περαιτέρω, το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει από την στιγμή της παραγωγής του, χρέος. Πώς γίνεται αυτό;

Να η απάντηση: Το ευρώ "κόβεται" από την ΕΚΤ.
Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών.

Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.

Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο "προσφορά-ζήτηση" και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).

Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%.
Παράδειγμα: Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€. Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%. Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€. Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.
Ας το δούμε με ερωταπαντήσεις για να γίνει σαφές τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω:
Ερώτηση: Άρα, ποιος κερδίζει με τον τρόπο λειτουργίας του ευρώ?

Απάντηση: Οι τράπεζες και η ΕΚΤ.

Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ παράγει χρέος?

Απάντηση: Ασφαλώς ναι! Άλλωστε, για να αποδοθεί 5% τόκος σημαίνει ότι απαιτείται ανάπτυξη περίπου 8%-10% στο ΑΕΠ της χώρας, ώστε αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων, να απομένει κέρδος από την ανάπτυξη της τάξης του 5% που μπορεί να αποπληρώσει τους δανειστές.

Αλλά τέτοιας έντασης αναπτύξεις ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκαν στα κράτη της ΟΝΕ, από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα.
Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ, δεν ευνοεί κράτη αλλά τράπεζες;

Απάντηση: Όχι, λάθος! Το ευρώ στην λειτουργία του ως δανειακό προϊόν, ευνοεί τις Τράπεζες. Αλλά ως μέσο συναλλαγών ευνοεί την παραγωγική υπερδύναμη της ΟΝΕ, την Γερμανία.

Η Γερμανία με τον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της, συγκεντρώνει τεράστια ποσά από τις εξαγωγές, τα οποία οι χώρες με ισχνή παραγωγική δομή αναγκάζονται να καταβάλλουν για να αποκτούν αυτά που χρειάζονται.

Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή παραγωγική δομή παρουσιάζουν εμπορικά ελλείμματα, τα οποία προσπαθούν να τα καλύψουν από την παροχή υπηρεσιών (πχ από τον τουρισμό ) και από τον δανεισμό.

Επομένως, η Γερμανία κεφαλαιοποιεί το κέρδος που παράγει το ευρώ, πουλώντας τα προϊόντα της, ενώ εμείς χρεωνόμαστε προκειμένου να τα αγοράσουμε, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου δεν μας επιτρέπει την δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίου από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.
Ερώτηση: Αυτό όμως είναι φαύλος κύκλος. Όποιος χρεώνεται διαρκώς κάποτε θα καταρρεύσει. Επομένως, το ευρώ, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς όφελος των ισχυρών, είναι τελικά ένα εργαλείο εκπόρθησης κρατών;

Απάντηση: Ασφαλώς. Το ευρώ φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος. Είναι και πολιτικό όπλο. Δημιουργώντας χρέη, επιβάλλει πολιτικές. Και εν τέλει, αναγκάζει σε απώλεια εκφάνσεων της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των χρεών. Επομένως, όταν το ευρώ θα έχει επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν θα υπάρχει και λόγος ύπαρξής του.
Ερώτηση: Άρα η ίδια η Γερμανία μπορεί αν φύγει πρώτη από το ευρώ;

Απάντηση: Ήδη στη Γερμανία η σχετική κουβέντα έχει ξεκινήσει και μάλιστα, ακούγεται πολύ το moto "εμείς ότι είχαμε να κερδίσουμε από την κρίση το κερδίσαμε, τώρα μπορούμε να αποχωρήσουμε από το ευρώ".

Ερώτηση: Άρα εμείς γιατί κοπτόμεθα για το ευρώ τόσο πολύ;

Απάντηση:
1. Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σε ενδεχόμενο επανόδου σε εθνικό νόμισμα και με την εφαρμογή αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να επαναπατρίσουν αυτά τα κεφάλαια, και
2. Γιατί είμαστε τα ιδανικά θύματα και ψώνια, ευρωλιγούρηδες και ξενομανείς, κομπεξικοί και φραγκογλύφτες...

Σχετικό είναι και το θέμα μιας πρότασης που υποβάλλουμε αρκετοί (μεταξύ αυτών κι εγώ ήδη με την σημείωσή μου αυτή) σχετικά με την δυνατότητα ή ίσως και την αναγκαιότητα έκδοσης χρυσής δραχμής, τουλάχιστον για τις εξωτερικές μας συναλλαγές, ως κράτος.

Το ζήτημα της χρυσής δραχμής και του χρυσού κανόνα είναι περίπου ίδια αλλά και πολύ διαφορετικά.

Ειδικότερα: Ένα νόμισμα που κυκλοφορεί ως αξία αντιστοιχούσα σε χρυσό, σημαίνει ότι, αν το πας στην τράπεζα της Ελλάδας και ζητήσεις την αξία του νομίσματος σε πραγματικό χρυσό, τότε θα πάρεις τον αντίστοιχο χρυσό.
Επομένως, θα πρέπει το ύψος των κυκλοφορούντων νομισμάτων, το σύνολο του χρήματος που κυκλοφορεί σε μια χώρα, να αντιστοιχεί σε αποθεματικά χρυσού. Αυτό είναι ο λεγόμενος "χρυσός κανόνας".

Πχ αν το ευρώ ήταν νόμισμα σε αξία χρυσού, τότε εσύ θα μπορούσες να μεταβείς στην τράπεζα της Ελλάδας με ένα χαρτονόμισμα των 100€ και να ζητήσεις να λάβεις την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού.

Περίπου όμοια είναι η λειτουργία του χρυσού νομίσματος αλλά είναι επίσης και εντελώς διαφορετική ταυτόχρονα. Ο λόγος είναι απλός:
Το χρυσό νόμισμα δεν αποτελεί νόμισμα σε αντικατάσταση αξίας, αλλά αποτελεί το ίδιο το νόμισμα αξία καθ' εαυτή, αφού είναι χρυσό.

Επομένως, η συναλλακτική συμπεριφορά στις 2 περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετική. Στην πρώτη περίπτωση (του χρυσού κανόνα) συναλλάσσεσαι συμπράττοντας σε ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, εκτιμώντας ότι η λογιστική αξία του νομίσματος αντιστοιχεί σε αποθεματικό χρυσού.

Στην δεύτερη περίπτωση, όμως συναλλάσσεσαι με ΕΚΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, αφού στην πραγματικότητα συναλλάσσεσαι με χρυσό. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση μετατρέπεις την λογιστική αξία σε χρυσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, μετατρέπεις το χρυσό σε λογιστική αξία.

Έτσι, η πρότασή μου για κυκλοφορία εθνικού χρυσού νομίσματος λαμβάνει υπόψη της μια άκρως αντίθετη παράμετρο σε σχέση με την έκδοση λογιστικής δραχμής.

Η έκδοση λογιστικής δραχμής (που δεν θα αντιστοιχεί σε αποθέματα χρυσού) σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθούν αυστηροί νομισματικοί κανόνες για την εισροή και εκκροή συναλλάγματος καθώς επίσης και να διασφαλιστεί ότι το νέο νόμισμα δεν θα γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε να μην δεχτεί πιέσεις και αναγκαστεί σε υποτίμηση.

Αλλά η έκδοση χρυσής δραχμής απαιτεί το νόμισμα να γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε λόγω ακριβώς της ενσωματωμένης αξίας του πολύτιμου μετάλλου από το οποίο έχει δημιουργηθεί και λόγω της τεράστιας ζήτησης σε χρυσό, να δεχτεί υπερτιμητικές πιέσεις και τελικά να ανατιμηθεί!

Έτσι η χρυσή δραχμή, αν ξεκινήσει στην ισοτιμία 1 χρυσή δραχμή =1200 ευρώ, τότε με την είσοδο του νομίσματος στις χρηματαγορές, το νόμισμα αυτό, λόγω ζήτησης θα αποκτήσει αυτόματα προστιθέμενη αξία λόγω ζήτησης που τουλάχιστον θα διπλασιάσει την αξία του μέσα σε λίγες ώρες!

Για να το καταστήσω πρακτικό το ζήτημα, ώστε να γίνει αντιληπτό:

Η Ελλάδα εκτιμάται ότι έχει διαθέσιμα κοιτάσματα χρυσού, ύψους περίπου 28 δις ευρώ. Εάν αυτό τον χρυσό τον μετατρέψουμε σε χρυσό νόμισμα, τότε μέσα σε λίγες ώρες και με την τεράστια υπερτιμητική πίεση που θα ασκηθεί στο νόμισμα (λόγω ζήτησης) η Ελλάδα θα μπορεί να διπλασιάσει ή ακόμα και να τριπλασιάσει την λογιστική αξία του νομίσματος και επομένως να κεφαλαιοποιήσει κέρδος, το οποίο θα προέρχεται ουσιαστικά από την εμπορία χρυσού.

Ωστόσο, αυτό το κέρδος είναι διπλό για τον επίσης απλό λόγο:

Στις χρηματαγορές δεν θα ρίξουμε ΟΛΟ το ποσό των χρυσών δραχμών, γιατί αυτό αφενός θα δημιουργούσε πληθωριστικές τάσεις στο νόμισμα και αφετέρου λόγω υπερπροσφοράς δεν θα αποκτούσε την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία.

Ρίχνοντας στις αγορές ένα ποσό ικανό να κάνει τους πάντες να ελπίζουν ότι "θα αγοράσουν χρυσό" αλλά ταυτόχρονα πολύ μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο του αποθεματικού μας, τότε... θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την αξία του χρυσού που θα είχαμε στα χέρια μας! Δηλαδή θα είχαμε διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει την οικονομική ισχύ της χώρας, χωρίς ποτέ να μεταβιβάσουμε τον χρυσό της!

Πάντως, το σημαντικό ΔΕΝ είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς μια εθνική, λαϊκή δραχμή αλλά το πώς διαχειρίζονται κάποιοι το ευρώ. Εχθές δεν πρόλαβα να σας γράψω ότι ίσως το ευρώ να είναι ένα -από τη φύση του- θνησιγενές νόμισμα, από το οποίο πρώτη η Γερμανία θα θελήσει να αποχωρήσει για να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη της.

Οπότε τώρα, έχετε ακόμα περισσότερες ενδείξεις για το ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μας στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" και πόσο άσχημο παιχνίδι παίζεται στην πλάτη του λαού, από λαμόγια, δημοκόπους (όχι δεν έκανα λάθος, δημοκόπους ήθελα να γράψω) και ύαινες που τόσα χρόνια ζουν και δρουν παρασιτικά επάνω στο σώμα αυτής εδώ της χώρας και τώρα κόπτονται να μας πείσουν να μείνουμε στο ευρώ...

Ακόμη κι η Κύπρος, με τον ανανιστή βαψομαλλιά πρόεδρο... απαιτούσε να μην διαβάσει η κυβέρνηση το κείμενο που θα υπέγραφε! Ο Κυπριακός Λαός θα δώσει σύντομα πληρωμένες απαντήσεις στους νενέκους της κυπριακής ηγεσίας! Ο Λυσσαρίδης σηματοδοτεί τον Ελληνισμό στην Κύπρο!


Η Γερμανία δεν αγαπάει την δημοκρατία




Η Γερμανία δεν αγαπάει την δημοκρατία Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως ήταν έτοιμος να υπογράψει το κείμενο που του παρουσίασε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί αλλά το «καταπληκτικό αυτό κείμενο» αποσύρθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του παρουσιάστηκε ένα νέο κείμενο που μιλούσε για επέκταση του προγράμματος. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως είχε συνηθίσει τόσα χρόνια με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη να υπογράφουν ό,τι έγγραφο έβλεπαν μπροστά τους -χωρίς να το διαβάζουν-, οπότε υπέθεσε... πως και ο Βαρουφάκης θα έκανε το ίδιο. Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη που διάβασε το κείμενο πριν βάλει την υπογραφή του, και χάλασε μια ωραία ελληνική παράδοση. Σε άλλα νέα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας -οπότε θα πρέπει να της στείλουμε τον Λαπαβίτσα να της φύγει η μαγκιά- και ζητάει να πάει στις Βρυξέλλες ο Γκίκας Χαρδούβελης και να υπογράφει λευκά χαρτιά. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους και τόνισε πως προτιμούσε όλους αυτούς τους μουγκούς πρωθυπουργούς και υπουργούς της Ελλάδας που υπέγραφαν ό,τι τους έβαζε μπροστά τους. Σε γενικές γραμμές, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ζητούν να αντικατασταθούν -εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι υπουργοί, ενώ δήλωσαν πως προτιμούν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους υπουργούς των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους κρατούσαν όλους από τα αρχίδια, από τις μίζες της Siemens και των άλλων πολυεθνικών της αδιάφθορης Γερμανίας. Από κοντά και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες κάθε φορά που γίνονται εκλογές, οπότε, παιδιά, να τις καταργήσετε τις εκλογές στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να ψηφίζουν μόνο στην Γερμανία και στο Λουξεμβούργο. Η γερμανική κυβέρνηση ξεβρακώθηκε εντελώς με την υπόθεση της Ελλάδας -και την απαίτησή της να επιβάλει στους Έλληνες ποιο κόμμα θα ψηφίζουν στις εκλογές-, και θα πρέπει να πείσει τώρα τους πολίτες της Γερμανίας και της Ευρώπης πως η Γερμανία είναι ακόμα δημοκρατία και όχι μια χώρα που ετοιμάζεται πάλι για τον ναζισμό. Στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη για να κανονίσουν τι θα κάνουν τώρα που όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως είναι μαριονέτες της Μέρκελ και των Ελλήνων ολιγαρχών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκαμνί. Τώρα που η Ελλάδα δίνει επιτέλους τον αγώνα για αξιοπρέπεια και δημοκρατία, θα καταφύγω στον Γερμανό ποιητή Χαίλντερλιν, ο οποίος έγραψε «εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος, αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας». Εγραψε ο Pitsirikos

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Σε εξέλιξη η μεγάλη επίθεση των Ούννων και των ντόπιων πεμπτοφαλαγγιτών



Σε εξέλιξη η μεγάλη επίθεση των Ούννων και των ντόπιων πεμπτοφαλαγγιτών του ακτιβιστή Δεν είχαμε καμιά ψευδαίσθηση ότι θα βρίσκαμε μπροστά μας την ευρωπαϊκή αθλιότητα και τη ντόπια χυδαιότητα όταν θα διαπιστωνόταν η σταθερή στάση μιας κυβέρνησης που δεν θα αποτελούνταν από ανδρείκελα, αχυρανθρώπους, ιδιοτελείς και υποτελείς. Έτσι - παρ' ότι σε σοκάρει η ωμότητα των εκβιασμών - πιστεύουμε πως τώρα παρά ποτέ χρειάζεται να κρατηθεί υψηλά το ηθικό των ελλήνων πατριωτών, που οφείλουν να αποστασιοποιηθούν από ξεπουλημένες ηγεσίες και συμφέροντα της ντόπιας επιχειρηματικομιντιακής ρεμούλας. Αλλά ας δούμε την απροκάλυπτη επίθεση των Ούννων και των λοιπών Ευρωπαίων που προσπαθούν με τον χυδαιότερο εκβιασμό να ποδηγετήσουν την αδάμαστη ελληνική ψυχή, πιέζοντας ξεδιάντροπα την ελληνική κυβέρνηση: Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για τη διγλωσσία του, ενώ δεν αφήνει εκτός κριτικής και τον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού. Με τίτλο «Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει το όνομα της Τρόικα υπογραμμίζει την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία και χαρακτηρίζει «δημαγωγό» τον νέο πρωθυπουργό της χώρας. Και μάλλον καταλήγει στο συμπέρασμα ο μάλθαξ αρθρογράφος πως οι έλληνες πολίτες χειραγωγούνται από τον δημαγωγό Τσίπρα.  Απέσυραν κείμενο που ήταν έτοιμος να υπογράψει ο έλληνας υπουργός οικονομικών με συνέπεια να το αντικαταστήσουν με άλλο που ήταν ατιμωτικό για την Ελλάδα που συνεχίζει όρους και δεσμεύσεις που πρόσφατα ο ελληνικός λαός απέρριψε και με κατάληξη την έκδοση τελεσιγράφου που θυμίζει Μουσολίνι και Γ' Ράιχ.  Ζητούν αναίσχυντα με ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας αποδόμηση και αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη.Γερμανοί αξιωματούχοι του περιβάλλοντος Σόιμπλε έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στους οποίους επιχείρησαν να περάσουν το μήνυμα πως καλό θα είναι να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης. Σκοπός του μηνύματος ήταν να διαβιβαστεί στον Αλέξη Τσίπρα μέσω των υπουργών του.  Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δώσει εντολή να αποδομηθεί ο Βαρουφάκης.Ο τρόπος βέβαια αυτής της αποδόμησης φτάνει στα όρια της προσπάθειας ανοιχτής παρέμβασης σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως η Ελλάδα. Ίσως επειδή αντίστοιχη τακτική στο παρελθόν που αφορούσε το ανεβοκατέβασμα ελλήνων υπουργών έβρισκε ανταπόκριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και σαν να μην έφταναν οι ωμοί εκβιασμοί (που άλλωστε μπορούν να δικαιολογηθούν αφού οι Ούννοι παλεύουν για τα συμφέροντά τους) έξωθεν έχουμε και τους πεμπτοφαλαγγίτες που διέρχονται από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε σταθμό και προπαγανδίζουν κατά της κυβέρνησης αποκαλύπτοντας τη στόχευσή τους που έγκειται στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων μη διστάζοντας να ταυτιστούν με τους Βησιγότθους πάτρωνές τους ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών λαμογιών και δεν συμμαζεύεται. ΕΜΕΤΟΣ !!!! Χρήστος Ιβάνοβιτς

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Νίκος Μπογιόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγματεύσεις (Βίντεο)


Κέντησε», ως συνήθως ο Νίκος Μπογιόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίνου Χατζηνικολάου. Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος έκανε τεκμηριωμένη επίθεση για την στάση που κρατάει ο Σύριζα και ο Γ. Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις, και με πάρα πολύ γλαφυρό λόγο περιέγραψε το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις συνομιλίες που υπάρχουν στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, όπως έχει πει ο Α. Τσίπρας, υπογράμμισε ο δημοσιογράφος επικρίνοντας...
την ευρωλαγνεία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ε.Ε είναι το διοικητήριο στο οποίο στεγάζεται μια κομαντατούρ (σ.σ γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες, στον β’ παγκόσμιο πόλεμο) της διεθνούς, της ευρωπαϊκής και της εγχώριας πλουτοκρατίας η οποία έχει επιπέσει στην κεφαλή του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης.

Το βασικό που πρέπει να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός για να έχει μέλλον και προοπτική είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εάν θέλουμε και την αναδημιουργία της Ελλάδας, και μια Ελλάδα που δεν θα έχει περασμένη μια θηλιά στον λαιμό της την οποία ο εκάστοτε Σόιμπλε θα την ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Ν. Μογιόπουλος..

Αυτό δεν είναι Eurogroup, είναι κουκλοθέατρο...


Ηέξοδος από τα μνημόνια της υποδούλωσης, των Μέρκελ και Σόιπλε, να είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη. Διότι, δεν θα υπάρξει ποτέ ευημερία και ευτυχία μέσα στη δουλεία, ακόμα κι αν γίνουμε όλοι οι Έλληνες «σωστοί» και υπάκουοι στα προγράμματα των Γερμανών. Όπως...
σωστά παρατήρησε ο  Άγγλος βιολόγος και συγγραφέας, Thomas H. Huxley: «είναι καλύτερο να κάνει λάθη ένας άνθρωπος ελεύθερος, παρά να είναι σωστός και σκλαβωμένος» (It is far better for a man to go wrong in freedom than to go right in chains).

Από massmedia-gr

Κρούγκμαν: Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει;


«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν» όπως επισημαίνει «το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας...
δεν θα επιβιώσει».

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι «όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων από τη νεοϊδρυθείσα Γερμανική Δημοκρατία μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αντιμετωπίζονταν τότε όχι ως ένας εν δυνάμει εταίρος, αλλά ως ένας ηττημένος εχθρός από τον οποίο υπήρχε η απαίτηση να αποκαταστήσει τις πολεμικές ζημιές που υπέστησαν οι σύμμαχοι. Μάλιστα η Γαλλία, στην προσπάθειά της να εισπράξει τις αποζημιώσεις, εισέβαλε και επέβαλε γαλλική κατοχή στην καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, την περιοχή του Ρουρ».

Ο Πολ Κρούγκμαν αναφέρει ότι «η απαίτηση των δανειστών για την πλήρη αποπληρωμή των χρεών τους από κατεστραμμένες από την ύφεση οικονομίες (το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26% από το 2007 ως το 2013, ενώ αντίστοιχα το γερμανικό είχε μειωθεί κατά 29% από το 1913 ως το 1919), καταστρέφουν την οικονομία των χωρών αυτών. Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «η επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα θα την οδηγούσε σε βαθειά ύφεση. Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος αυτού κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3%, αλλά 8% του ΑΕΠ».

Ο Αμερικανός οικονομολόγος θέτει το ερώτημα: «Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει; Η ΕΚΤ θα μπορούσε - όπως έκανε και αυτό πλέον έχει γίνει γνωστό στην περίπτωση της Ιρλανδίας το 2010 - να απειλήσει την Ελλάδα με χρεοκοπία του τραπεζικού της συστήματος, για να απαιτήσει την πλήρη αποπληρωμή των χρεών της. Η ίδια απειλή επικρέμεται, εμμέσως, πάνω από την Ελλάδα» κάτι που ο αρθρογράφος απεύχεται, κυρίως, όπως σημειώνει, «διότι η ΕΚΤ βρίσκεται σήμερα κάτω από μια πιο ανοιχτόμυαλη διοίκηση».

Τέλος, διαπιστώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Μπορεί να μην τους αρέσει η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτή έχει δεόντως εκλεγεί δημοκρατικά και η ηγεσία της είναι ειλικρινά δεσμευμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η Ευρώπη θα μπορούσε να πράξει πολύ χειρότερα και αν οι πιστωτές είναι εκδικητικοί, θα το κάνει».

Την Δευτέρα το βράδυ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, σε άλλο άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα των New York Times, με τον τίτλο «Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί», στηριζόμενο στη γνωστή ρήση του Ρωμαίου Κάτωνα «Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί», ο Πολ Κρούγκμαν έκανε λόγο για «έλλειψη σοφίας» στην ευρωζώνη.

Από το Ποντίκι

Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη... ο νεοναζί! Κι αν πράγματι ο Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει αποδεχτεί "αριστερό" μνημόνιο και προχωρήσει σε διαγραφή χρέους κι απαίτηση για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο κ.α.π. τι θα κάνει το 4ο Ράιχ;


«Λυπάμαι για τους Έλληνες... για την "ανεύθυνη" συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης τους»
Μοντάζ "Το Γρέκι"

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Μια πληρωμένη απάντηση στον ακροδεξιό βαψομαλλιά!


Τα τελεσίγραφα και το κωλοευρώ τους... να τα βάλουν στον κώλο τους!

ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ "ΗΓΕΤΗΣ" ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΤΑΪΖΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ...

ΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΤΑΪΖΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ...
Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς.
Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.
Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον... τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής». Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τη γέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη.

Ο Θεοδωράκης σε εκείνο το τεύχος είχε γράψει ένα άρθρο, κατηγορώντας τους συναδέλφους του «που έκαναν ρεπορτάζ πίσω από τα φιμέ τζάμια των κρατικών Μερσεντές» του Μιλόσεβιτς. Αφού διευκρινίζει πως «ως δημοσιογράφος δεν έχω ταχθεί a priori εναντίον κάθε είδους βομβαρδισμών (σ.σ. εδώ δεν ισχύει το κατά της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται), όπως την εγγραφή μου στην ΕΣΗΕΑ δεν την έχει προσυπογράψει -καλώς ή κακώς- καμία κίνηση ειρήνης και καμιά αντιαμερικανική ένωση παλιών κομμουνιστών ή απόστρατων αξιωματικών», προχωρά σε κριτική για τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.  Η επιτομή της γενοκτονίας. Τα κτήνη του Θεοδωράκη και του Παπανδρέου, εισβάλλουν σε αγροικία οικογένειας Σέρβων. Δολοφονούν τον Παππού τινάζοντας του τα μυαλά στον αέρα . Ήταν ο πιο τυχερός. Κόβουν με τσεκούρι τα πόδια του συζύγου από το γόνατο και κάτω μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του. Τον υποχρεώνουν να παρακολουθεί τον ομαδικό βιασμό και βασανισμό της εγκύου συζύγου του από τα κτήνη του UCK. Στο τέλος ξεριζώνουν από την κοιλιά της μάνας το έμβρυο. Η γενοκτονία έχει ολοκληρωθεί, ο Θεοδωράκης σερβίρει πουτάνες, ο Σημίτης γκλαμουριά, ο Κωστόπουλος σεμινάρια κόκας και ο Παπανδρέου ζεϊμπέκικα.
Σε κάποια από όσα αναφέρεται ο Θεοδωράκης πιθανόν να έχει δίκιο. Αναφέρεται σε φαινόμενα στήριξης του καθεστώτος από δημοσιογράφους που λειτουργούν επικοινωνιακά και όχι δημοσιογραφικά στο Βελιγράδι. Εδώ όμως θα μπορούσε να πει, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Θεοδωράκης καθισμένος στο γραφείο του με πούρα και γυμνές αφίσες της Πάμελα κρίνει τους πάντες. Αν και δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν κάνει τον κόπο να πάρει το άγνωστο τότε σακίδιο του και να πεταχτεί ως το Βελιγράδι για να δει τι εστί βερίκοκο, αλλά κάνει τον θεματοφύλακα της δημοσιογραφίας που στην ουσία δεν έκανε ποτέ. Γράφει χαρακτηριστικά ο υπερδημοσιογράφος του ΚΛΙΚ: «Όταν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ στα δελτία της Κυριακής του Πάσχα δείχνουν μόνο τους ορθόδοξους σέρβους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και δεν λένε λέξη για το δράμα των προσφύγων παίρνουν αυτομάτως θέση». Αν μία ημέρα ήταν δικαιολογημένα τα ελληνικά ΜΜΕ να δείξουν τους Σέρβους, προφανώς και αυτή ήταν η μέρα του Πάσχα που το θρησκευτικό συναίσθημα επιστρατευόταν απέναντι στον πόλεμο. Αλλά αν αυτό ήταν θέση, η επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην παίρνει θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς τι ήταν;

Τον πειράζουν ακόμα και οι απανωτές ζωντανές συνδέσεις με Βελιγράδι, αφού γράφει: «Μέχρι και σερβικά τραγούδια έμαθαν πολλοί αυτές τις μέρες με τις απανωτές ζωντανές συνδέσεις με την πλατεία στο Βελιγράδι». Στο άρθρο του χρησιμοποιεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, δίνοντας κακά παραδείγματα από τις δύο πλευρές του μετώπου, για να σταθεί στο συμπέρασμα όμως της πονηρής ουδετερότητας απέναντι στο έγκλημα των βομβαρδισμών.

Είναι η εποχή που ο Θεοδωράκης είναι ακόμη στον προθάλαμο των εκδοτικών γραφείων και ίσως ανιχνεύει τον τρόπο που μπορεί να μπει. Γράφει λοιπόν μάλλον προφητικά: «Οι δημοσιογράφοι που υπερηφανεύονται για τους φίλους τους από την πλευρά της (κάθε) εξουσίας πληθαίνουν και οι δημοσιογράφοι που είναι αποφασισμένοι να γίνουν δυσάρεστοι και να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά λιγοστεύουν. Όλο πιο συχνά, όλο και πιο πολλοί σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό που κάνουν, αλλά ενδιαφέρονται γι’ αυτό που είναι (έλληνες, ορθόδοξοι, κόκκινοι, πράσινοι)».

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος σήμερα, σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος του Κώστα και της Δάφνης Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόσων άλλων, που λέγεται Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: 

H συμμορία των τεσσάρων και το τελεσίγραφο ταπείνωσης του Eurogroup... Όταν η "εκσυγχρονιστική" παρέα του Γιωργάκη και η πολιτική παράδοση στα του μνημονίου/προγράμματος: «Συμφωνούμε στο 70% των μεταρρυθμίσεων-θα φέρουμε ισοδύναμα μέτρα για το 30% που διαφωνούμε»

Παναγιώτης Μαυροειδής 

"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Οι στολές των ενωμοταρχών της χωροφυλακής ήταν που έλλειπαν από το σκηνικό.
Βγήκαν οι τέσσερις, μετά την σύνοδο του Eurogroup, να παπαγαλίσουν χίλια δυο. Πρακτικά όμως, για να εκφωνήσουν ένα άθλιο τελεσίγραφο.
Επιχειρούν ένα δημόσιο εξευτελισμό, που υπερβαίνει την ελληνική κυβέρνηση. Αφορά και στοχεύει κάθε σκέψη διαπραγμάτευσης και αντίρρησης μέσα στο «βασίλειό» τους.

Το 70% της παρέμβασης του προέδρου του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ Ντάισελμπλουμ ήταν μια επανάληψη μόλις 2-3 φράσεων και λέξεων: Παράταση, υπάρχον πρόγραμμα, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, προθεσμία μέχρι Παρασκευή. Αυτά και τέλος.
Ο «φίλος» επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί ήταν πιο λιγομίλητος:Παράταση, δεσμεύσεις. Αυτά.
Δεν χρειάζονταν επιχειρήματα ή άλλες σάλτσες. Το ρητό που «χε χαράξει στα κανόνια του ο Λουδοβίκος ο ΙΔ», έγραφε τούτο... «Το τελευταίο επιχείρημα των βασιλέων»

Εκεί είμαστε. Δεν είναι κανόνια, αλλά είναι αυτός ο ανηλεής και αδυσώπητος κοινωνικός πόλεμος σε βάρος του κόσμου της εργασίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες της χώρες της ΕΕ, που έχει μια οσμή χειρότερη και από αυτή του θανάτου. Εδώ δε χωράνε χαριεντισμοί και αυταπάτες.

Αυτός ο ξέχειλος φασισμός, είναι επίδειξη δύναμης και απειλή συντριβής, αλλά όχι ένδειξη υπεροχής.

Το αντίθετο: «Το ευρώ εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό νόμισμα», είπε σε μια στιγμή ο Ντάισελμπλουμ! Έχει προχωρήσει λοιπόν τόσο η ανησυχία τους! Μόνο που θέλουν να μας πάρουν στο γκρεμό μαζί τους.

Την περασμένη Πέμπτη, ό ίδιος ο πρωθυπουργός σήκωσε το βάρος μιας «απογευματινής συμφωνίας» με τον πρόεδρο του Eurogroup για έναρξη των «τεχνικών συζητήσεων», με τους εκπροσώπους των «θεσμών». Η κυβέρνηση πανηγύρισε για διαπραγματευτική επιτυχία στο δρόμο προς τη συμφωνία..

Η ουσία ήταν αλλού. Μετά το πρώτο διαπραγματευτικό ατόπημα της απόσυρσης από το τραπέζι (πριν ακόμη καθίσει κανείς σε αυτό!) της διαγραφής του χρέους, ήρθε και η πολιτική παράδοση στα του μνημονίου/προγράμματος:«Συμφωνούμε στο 70% των μεταρρυθμίσεων-θα φέρουμε ισοδύναμα μέτρα για το 30% που διαφωνούμε».

Αφού τα έβαλαν στη τσέπη τους οι «εταίροι», πήγαν παρακάτω…

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,
 στη δική του συνέντευξη, είπε ότι του προτάθηκε από τον Μοσκοβισί ένα άλλο σχέδιο απόφασης που «αν δεν αποσυρόταν θα το υπόγραφα αμέσως». 

Με αυτό η Ελλάδα θα δεχόταν και θα ζητούσε παράταση της δανειακής σύμβασης και των υποχρεώσεων που τη συνοδεύουν μέχρι να γίνει η νέα συμφωνία. 

Το δικαιολογητικό σχήμα είναι γνωστό, αλλά εντελώς έωλο: Υποτίθεται, κατά ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι άλλο πράγμα οι συμβάσεις εξυπηρέτησης του χρέους και άλλα τα μνημόνια.

Στην ουσία, η κυβέρνηση έκανε ακόμη, ένα ακόμη, τρίτο διαπραγματευτικό βήμα πίσω, έστω και αν αυτό δε συνομολογήθηκε ρητά, μιας και η Γερμανία ήταν ακόμη πιο ορεξάτη και ήθελε αυτή τη στιγμή όχι απλά υποταγή αλλά …αίμα.

Με αυτά τα τρία δεδομένα στο τσεπάκι, οι λύκοι της ΕΕ, επιχειρούν να επιβάλλουν μια ατιμωτική συμφωνία με την κυβέρνηση. Και στο ουσιαστικό και στο συμβολικό μέρος.

Η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι πλατείες είναι γεμάτες, φαίνεται να γνωρίζει και να προτιμά μόνο μια συγκεκριμένη τακτική της κινέζικης πολεμικής τέχνης: όταν σε τραβάει ο αντίπαλος και περιμένει να αντισταθείς, εσύ αφήνεις ολωσδιόλου να σε τραβήξει προς το μέρος του, με την ελπίδα να χάσει αυτός την ισορροπία του…

Είναι μια τακτική που δεν αποδεικνύεται ως τώρα σοφή. Όπως δεν αποδείχτηκε σωστός και ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα της ευρωζώνης και της ΕΕ δε θα ήταν του παρόντος μπροστά στην αντιμετώπιση των επειγόντων οικονομικών προβλημάτων. Και όμως τέθηκαν «με το καλημέρα». Είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί… Διευθέτηση δεν μπορεί να υπάρξει.

Ή αγώνας ρήξης και ανατροπής ή ταπεινωτική παράδοση. 
Η αξιοπρεπής στάση είναι μία και μοναδική: Καμία νέα συμφωνία-γέφυρα σε μνημόνιο με τους δυνάστες της ΕΕ και τους τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου!

________________________________________

YΓ: Είπε και κάτι άλλο ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Εμείς προσφερθήκαμε να απόσχουμε για ένα διάστημα μερικών μηνών από την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος»!
Καταλαβαίνουμε τι συζητάμε;


Το γεγονός και μόνο ότι μια κυβέρνηση εκλεγμένη μόλις πριν μερικές μέρες, πρέπει να θέσει στην έγκριση της ΕΕ την εφαρμογή και αυτών των ελάχιστων μέτρων «αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», δεν κάνει να ηχούν παράταιρα και ψεύτικα τα λόγια περί «δημοκρατικής ΕΕ» που είναι το «κοινό και ακριβό μας σπίτι»; 

Τι μαζοχισμός είναι αυτός;
 

Ούτε βήμα πίσω... Έσπειραν ανέμους να θερίσουν θύελλες...

Αρθρογράφος: Κλειώ Ιωάννου 



Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η συμμορία των Βρυξελλών έχει πάρει απόφαση να δώσει ένα σκληρό χτύπημα σε αυτούς που σήκωσαν ανάστημα στην αφεντιά της και τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία της. Αφού πρώτα ρήμαξαν τη χώρα μαζί με τους εκλεκτούς της υπαλλήλους, υπογράφοντας συμφωνίες που υποθήκευσαν το μέλλον της μετατρέποντάς τη σε αποικία χρέους, παρακάμπτοντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς.
Αφού παρέδωσαν στους τραπεζίτες τον ιδρώτα ενός ολόκληρου λαού και στους βιομηχάνους όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
Αφού ξερίζωσαν την αξιοπρέπεια και την κοινωνική πρόνοια, ξεπουλώντας γη και ύδωρ, συνθλίβοντας μισθούς και συντάξεις φτωχοποιώντας τον...
μισό πληθυσμό.

Επιχειρούν να ταπεινώσουν το λαό για ακόμα μια φορά, ζητώντας συναίνεση στο να διαπραχθεί ένα οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα άνευ προηγουμένου.


Ζητούν από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει κλείσει μήνα, να αναιρέσει το πολιτικό και οικονομικό της πρόγραμμα και να ταυτιστεί με τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης τις οποίες μαύρισε ο ελληνικός λαός.

Ζητούν από μια κυβέρνηση που θέλησε να δώσει μια χείρα βοηθείας στην εξαθλιωμένη και καταφρωνεμένη πλειοψηφία της κοινωνίας, να την αφήσει να βυθιστεί στην άβυσσο της αιώνιας λιτότητας και φτώχειας.
Ζητούν να αποδεχτούμε την υποτέλεια και το σκύψιμο μέχρι να αποπληρώσουμε ένα χιλιο-πληρωμένο και επαχθές χρέος καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Φτάνει πια!

Είναι χρέος αυτής της κυβέρνησης να μην λησμονήσει τους λόγους για τους οποίους εκλέχθηκε. Να μην υποχωρήσει και να μην υποταχθεί. Είναι χρέος όλων μας να μην δεχτούμε τον φόβο και τους εκβιασμούς. Να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους, πιο μαχητικά και πιο επίμονα.

Ίσως ήρθε η ώρα να σηκώσουμε στις πλάτες μας το βαρύ φορτίο της ρήξης με όλους όσους μας καταδυνάστευαν και μας απειλούσαν όλα αυτά τα χρόνια μια και καλή.

Το μήνυμα της ανυπακοής να γίνει όπλο στα χέρια όλων των λαών της Ευρώπης και καταλύτης για ένα πανευρωπαϊκό ξέσπασμα αλληλεγγύης αλλά και ευρύτερης αμφισβήτησης των πολιτικών της παντοδυναμίας των τραπεζών και της τρομοκρατίας των αγορών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον συμβιβασμό στη συνέχιση της κοινωνικής θηριωδίας, σβήνοντας τη σπίθα της αμφισβήτησης που σιγοκαίει και έχει τις δυνατότητες να φουντώσει.

Είναι τώρα, που πιο πολύ από ποτέ το δίκαιο πνίγει και τον πιο δύσπιστο δημιουργώντας συνθήκες για μια πραγματική αλλαγή που θα βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνίας πάνω από όλα.

Έσπειραν ανέμους να θερίσουν θύελλες...


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9624

Απίστευτο «φτύσιμο» Καμμένου σε Σαμαρά

Ο Πάνος Καμμένος παρότι κράτησε σταθερό τον αντιμνημονιακό του λόγο, κατήγγειλε πολλές φορές τις μεθόδους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου απειλώντας με ειδικά δικαστήρια δεν είναι παρά ένας συντηρητικός πολιτικός που δεν διστάζει να εκφράζει την συμπαράστασή του στους «ήρωες» βατραχανθρώπους που φώναζαν εμετικά φασιστικά συνθήματα, όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», και  να στέκεται δίπλα σε μπάτσους που ξυλοκοπούν διαδηλωτές, ενώ αυτός όπως και το κόμμα του είναι φορέας ακραίων εθνικιστικών απόψεων.
Σήμερα πρέπει να είναι απ’ τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Το κόμμα του όχι μόνο δεν έπαθε…..
……….πανωλεθρία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, όπως προέβλεπαν πολλοί δημοσκόποι, αλλά συγκυβερνά ,μαζί με τον Σύριζα. και ο ίδιος είναι υπουργός.
Και η πλάκα είναι ότι κάνει απίθανες δηλώσεις φτύνοντας κατάμουτρα τον Σαμαρά.
Αντιγράφουμε απ την ιστοσελίδα των «Νέων»: Με μια απίστευτη δήλωση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σχολίασε τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
«Δεν θα πέσουμε στα τέσσερα. Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν (σ.σ. αυτά που προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους), έχει καλώς».
Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Πάντως, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»!
Παράλληλα, ερωτηθείς για τα σενάρια Grexit, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη και παρέπεμψε σχετικά: «Ρωτήστε τον κ. Σαμαρά… Να μας πουν αυτοί που ήταν στα τέσσερα τόσα χρόνια»!
Τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.
»Αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους»


Κυβέρνηση έτοιμη για όλα: «Εκτός» ευρώ ήδη το 93% των Ελλήνων πολιτών – Δύσκολη η συμφωνία

Euro5_51Μακριά από συμφωνία είναι η Ελλάδα με τους δανειστές της (ή τους κύριους δανειστές της αφού εξακολουθεί και υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ιδιωτών μετά τα PSI) και θα αποτελούσε έκπληξη σημερινή συμφωνία στο Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη χθες το απόγευμα και συμφώνησαν σε «σκληρή γραμμή», πρακτικά διαφώνησαν με αυτούς που θεωρούν ότι αρκούν μερικές βελτιώσεις στο υπάρχον πρόγραμμα και να………
……..κλειστεί όπως-όπως η «συμφωνία-γέφυρα» και «βλέπουμε τι θα κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι».
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η νέα κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη «να το πάει μέχρι τέλους» και να μην περιοριστεί σε μία λύση που απλά θα έβαζε «τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» και θα μετέθετε το πρόβλημα χρονικά, αλλά δεν θα το έλυνε.
Με όπλο την αποδοχή της πραγματικότητας ότι «Εν τέλει η Ελλάδα έχει να χάσει λιγότερα από τους πιστωτές της αν την οδηγήσουν εκτός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος» ο Α.Τσίπρας βλέπει τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την κατάσταση των τραπεζικών αποταμιεύσεων και διακρίνει μια τραγική πραγματικότητα: Οι Έλληνες απλά … δεν έχουν ευρώ και οι δήθεν καταθέσεις των 165 δισ. είναι μια εικονική πραγματικότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων αυτών είναι χρήμα που «γυρίζει»: Μισθοδοσίες, μετοχές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΑ, έως τις 30 Ιουνίου οι καταθέσεις του 81,5% των ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, ενώ το 11,3%των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το σχεδόν το 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 στις ελληνικές τράπεζες.
Αντίθετα, μόλις το 0,4% των αποταμιευτών διαθέτει ποσά που υπερβαίνουν τις 100.001 ευρώ, ενώ το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ. Συνεπώς, μόλις το 1,3% του συνόλου των αποταμιευτών σε ευρώ έχουν εγχώριες καταθέσεις που ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες.
Στη «μέση», με καταθέσεις μεταξύ των 10.001 και των 50.000 ευρώ βρίσκεται το υπόλοιπο 5,9%!
Άρα, για ποια ευρωζώνη μιλάμε; Το 63% των πολιτών έχουν μηδενικές καταθέσεις ή «ψίχουλα». Τα 80-120 δισ. ευρώ που πέταξαν στο εξωτερικό δεν πρόκειται να επιστρέψουν πίσω ποτέ…
Άρα, κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την ελληνική οικονομία με «bank run» γιατί απλώς δεν υπάρχει ούτε … σέντς στις τραπεζικές καταθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών! Και το 93% των πολιτών είναι ήδη εκτός ευρώ!
Δεν ισχύει το ίδιο και με την υπόλοιπη ευρωζώνη, όμως…
Ενα bank run, ειδικά στις ασθενείς οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, θα ήταν πολύ πιθανό αν η Ελλάδα άνοιγε το δρόμο που οδηγεί εκτός ευρώ, προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Άιχενγκριν, με συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag».
Σημειώνει δε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ευρωζώνης δείχνουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να έχουν μάλλον υποτιμήσει αυτές τις συνέπειες.
«Οι συνέπειες θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Όταν οι πορτογαλικές οικογένειες ή οι Ισπανοί επιχειρηματίες δουν πως τα ευρώ γίνονται πάλι δραχμές, θα πάρουν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς. Αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε bank run. Οι επενδυτές θα έκαναν εικασίες για τον επόμενο υποψήφιο για έξοδο. Αυτό θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει κίνδυνο για ολόκληρο το εγχείρημα του ευρώ», δηλώνει ο Μ.Άιχενγκριν και προσθέτει ότι όχι μόνο η πολιτική αλλά και οι αγορές υποφέρουν από λάθος εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι αξίες των μετοχών δίνουν μια υπερβολικά θετική εικόνα.
«Η εμπειρία μου ως ιστορικού του χρήματος μού έχει διδάξει ότι οι αγορές εμφανίζονται πάντα χαλαρές, μέχρι που ξαφνικά δεν είναι πλέον χαλαρές», τονίζει και υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αέρας να αναπνεύσει.
«Αυτό είναι και προς το συμφέρον των δανειστών. Θα ζητούσα να συνδεθούν οι πληρωμές των τόκων των δανείων με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει.
«Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η Lehman Brothers για την αμερικανική οικονομία» επισημαίνει σε άρθρο του ο «Guardian».
Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τον ρώτησε η Helen Smith, ανταποκρίτρια της «Guardian» στην Ελλάδα «έχετε plan B”;
Ο Γ. Βαρουφάκης είναι απόλυτος: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδώνας. Η απάντησή μου είναι «ας έρθει». Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B».
Και αν ω μη γένοιτο έρθει αυτή η καταστροφή, τί θα γίνει τότε; ξαναρωτά η Βρετανίδα δημοσιογράφος, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση από το Γ. Βαρουφάκη : «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία»
defencenet.gr