ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;


Οι οργανοπαίκτες νταουλιών και ζουρνάδων είχαν σήμερα απεργία γι αυτό και δεν τον «χόρεψε» ο πρωθυπουργός...

Άλλος ένας εκπρόσωπος της τραπεζικής μαφίας των Βρυξελλών επιθεωρεί πόσους έπνιξαν σήμερα οι πόλεμοι και oi πολιτικές τους .
Οι οργανοπαίκτες νταουλιών και ζουρνάδων είχαν σήμερα απεργία γι αυτό και δεν τον «χόρεψε» ο πρωθυπουργός

Να δεις που κάποτε...

...μου έλεγε η μάνα μου

Πάγκαλος από τα LIDL...


Jo Di Graphics
...με μπόχα χυδαίου ακροδεξιού τουρκικού εθνικισμού, όπως επιτάσσει το 4ο Ράιχ!

Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (της απάτης) και το #irunmarathon!

Από το "PRESS-GR"
Ξεβρακώνοντας την ΈΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την τράπεζα της καρδιάς μας!
Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του... Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Το πράγμα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται…. Και εξηγώ:
Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Ενδεικτικά στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag! Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site:http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!
Αρχικά, να πούμε σε όλους εκείνους που έτρεξαν κι έκαναν αυτή τη δημοσίευση ότι συμφωνούν με τους όρους χρήσης. Πιο συγκερκιμένα: “Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i‬-runmarathon /‪#‎irunmarathon‬ που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…“. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Super;;;;;;;;;;;;;
Δεύτερον! Όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν αναφέρεται ρητώς ότι: “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας“.


Τέλος; “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων“. Κάντε τη διαίρεση!



Οπότε ότι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! Πως τα κατάφερε;;;

Για να θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά!

ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ MARKETING ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;;;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»

Και τέλος…. Πραγματικά τώρα που μας φτύνουν… νομίζουμε άραγε ότι βρέχει;;;;;

alexiptoto.com

Απορώ, γιατί θέλησαν να με δείρουν εχθές, αφού όλα τα κόμματα τώρα είναι μνημονιακά, ευτυχώς προλαβα και μπήκα στο αυτοκίνητό μου, αλλιώς θα με σκότωναν...

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν και πώς σε θένε..


Για τα ορφανά παιδιά λόγω μνημονίων..

Δημοσιογραφική πορνεία... Ντράπηκα εχθές βλέποντας μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη να δέρνουν ένα μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου...


...δήλωσε η κυρία Τσαπανίδου
Πόσες φορές, άραγε, δήλωσε δημόσια την ντροπή της για χιλιάδες που αυτοκτόνησαν κι αυτοκτονούν, για τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, για τις οικογένειες που ζουν χωρίς ηλεκτρισμό και νερό, για τις χιλιάδες των νέων μεταναστών, γαι... για... για...

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 150.000 δανειολήπτες.

αρχείο λήψης (83)Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, να «κλειδώσει» η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για την προστασία της κύριας κατοικίας, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Οι διαβουλεύσεις για τα κριτήρια υπαγωγής των «κόκκινων» δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη βρίσκονται σε εξέλιξη με το οικονομικό δίδυμο της κυβέρνησης (Γ. Σταθάκης-Γ. Χουλιαράκης) να παζαρεύει προστασία για 2 στα 3 υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Για το 35% περίπου των νοικοκυριών που επί της ουσίας μένει στον… αέρα έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις περί …………..
«αναδόμησης» του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, η συζήτηση όμως γι’ αυτό το ζήτημα είναι σε εξαιρετικά πρωτόλειο στάδιο.
Οι δανειστές έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχει κάνει μεταστροφή.
Η νέα πρόταση που φέρεται να έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μειώνει το χάσμα απόψεων των τελευταίων μηνών. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν στον «Ε.Τ.» πως θα καλύπτει περίπου το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, από 72,4% που ήταν το δίχτυ προστασίας της προηγούμενης ελληνικής πρότασης. Αλλες πηγές δίνουν την εντύπωση ότι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει για το ποσοστό των «κόκκινων» δανειοληπτών που δικαιούνται προστασία από τους πλειστηριασμούς, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα ανέλθει τελικά του 40% που υποστήριζαν προσφάτως.
Τα κριτήρια
Αρμόδια στελέχη επισημαίνουν πως τουλάχιστον σε επίπεδο αντικειμενικών αξιών έχει καταγραφεί σύγκλιση. Η ελληνική πλευρά -βάσει εκτιμήσεων- έχει πέσει από τα 200.000 ευρώ στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ. Η τελευταία, επισήμως, γνωστή πρόταση των δανειστών αφορά σε κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως την πενταετία της μεγάλης «έκρηξης» στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων (2005-2009) το μέσο ύψος δανείου που χορηγούσαν οι τράπεζες ήταν 110.000-120.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν δάνεια και 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Εκεί εκτιμάται ότι πάτησαν οι θεσμοί, ζητώντας το όριο στα 120.000 ευρώ.
Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως οι θεσμοί έκαναν λόγο για βελτιωμένη πρόταση η οποία κλείνει -σε κάποιο βαθμό- την ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκλίνουσες πληροφορίες υποστηρίζουν πως πρόκειται για πρόταση που δεν έχει συζητηθεί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Μεγάλο αγκάθι αποτελούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού μέχρι πρότινος υπήρχαν αποκλίσεις της τάξεως των 10.000 ευρώ, με την ελληνική πλευρά να προτείνει ετήσιο εισόδημα έως 35.000 ευρώ και τους δανειστές να αντιπροτείνουν 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.917 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά και προσαύξηση 3.350 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος – See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=17066#sthash.S1qQ1ebb.dpuf

Τι υπεγράφη χωρίς ντόρο όσο ασχολιόσουν με τις δηλώσεις Φίλη

Τι έγινε την Τετάρτη
Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις δύο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.
Πρόκειται για την Πράξη 39 της 2−11−2015, η οποία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας της με τους εταίρους και δανειστές, καθώς και σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT A G − SLENTEL Ltd. Η ΠΥΣ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κάνει λόγο για την «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών ………..
αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β)», καθώς και «το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο κύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων». Κατόπιν τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά στη «συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις».
Επίσης, η ΠΥΣ παρέχει εξουσιοδότηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών».
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2014, η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ” έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ!!!!!! Στο… αρχείο δια χειρός Παπαγγελόπουλου η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα κόμματα

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε, ενώ δεσμεύθηκε ότι ………..
«η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμη ότι η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά τα δάνεια της ΑΤΕ. Στην δικογραφία αυτή περιλαμβάνονται το πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων της πρώην ΑΤΕ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Επίσης, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ΑΤΕ. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης μέσου μαζικής ενημέρωσης από την ΑΤΕ, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών –επαναλαμβάνω ότι οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση- παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμοδίων δικαστών», υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «αποδείχθηκε έτσι άλλη μια φορά ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας».
Newsroom Naftemporiki.gr

Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις -Για ηρωική έξοδο σκέφτονται Υπουργοί

sok-tafoplakaΣαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έγιναν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο…..
Όλα τα καυτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτά, το προσφυγικό δεν έχει λυθεί και οι πολίτες σε κατάσταση χειρότερη από κάθε άλλη φορά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους μυστικές δημοσκοπήσειςπου μόνο πανικό μπορούν να προκαλέσουν στους κυβερνώντες καθώς η φθορά είναι μεγάλη. Το μόνο ενθαρρυντικό -για τους ίδιους- είναι ότι μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει καρπωθεί αυτή την πτώση της κυβέρνησης.
Άλλωστε, οι παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με το ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στην ………..
ιδιωτική εκπαίδευση μόνο τραγελαφικό κλίμα μπορούν να προκαλέσουν. Η εικόνα που έβγαλε η κυβέρνηση προς τα έξω είναι μια κυβέρνηση χωρίς καθόλου συντονισμό, μιας κυβέρνησης που ο καθένας υπουργός κάνει τις δικές του διαρροές δημιουργώντας σύγχυση και πανικό.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα νησιά έχουν βουλιάξει από τους πρόσφυγες, ενώ σχεδόν καθημερινό έχει γίνει το φαινόμενο όπου δεκάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.
Παράλληλα, φαίνεται ότι το ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διευρύνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή ψηφοφορία, όπου οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν δυο άρθρα, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ) επέλεξε να απέχει. Σημειωτέον δε ότι πριν λίγες ημέρες κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο για το φόρο στις ζυθοποιίες με αποτέλεσμα να μην περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο που πέρασε χθες.
Κι όμως τα δύσκολα δεν έχουν έρθει… Το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή είναι ακόμα χειρότερο, καθώς θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη φορολογία στους αγρότες αλλά και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς εάν υπήρξαν αντιδράσεις στο χθεσινό νομοσχέδιο, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα στο επόμενο…
Στο μεταξύ, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την ηγεσία του ότι δεν έχει «τρέξει» το παράλληλο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί προκειμένου να ελαφρυνθούν οι οικονομικά αδύναμες τάξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πάντως είναι ότι υπουργός της κυβέρνησης με εμπλοκή στο μνημόνιο σκέφτεται να κάνει ηρωική έξοδο, ενώ την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έχει αναλάβει το «καυτό» χαρτφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής, έχει αρχίσει να αναπολεί τις παλιές καλές μέρες. Τότε, δηλ. που συναστρεφόταν μόνο με εγκυμονούσες γυναίκες, τις οποίες βοηθούσε στη σπουδαιότερη στιγμή της ζωής τους.
Και βέβαια υπενθυμίζεται ότι χθες δημιουργήθηκε οξύτατο πολιτικο κλίμα με την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα ενώ η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέουδιεκόπη. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια, αλλά σε κατώτερο σημείο από αυτό που η ίδια εννοούσε. Γι” αυτό και τα σενάρια περί ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έχουν φουντώσει για ακόμα μία φορά…