ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Το πόθεν έσχες των βουλευτών της Πιερίας ( Δεν πεινάνε οι Έλληνες..)

Δεν πεινάνε οι Έλληνες..
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών του οικονομικού έτους 2012 (αφορά στη χρήση του 2011). Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι δηλώσεις των τεσσάρων βουλευτών της Πιερίας (οι οποίες είναι κοινές με τις συζύγους τους) και οι οποίες αφορούν σε έσοδα από κάθε πηγή, ακίνητα (και εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά κατά πλήρη ή ), μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.τ.λ., καταθέσεις σε τράπεζες
και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, οχήματα κ.τ.λ. και συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις που αφορούν στο πόθεν έσχες των βουλευτών της Πιερίας αναφέρονται τα εξής:
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Έσοδα από κάθε πηγή (βουλευτική αποζημίωση και έσοδα από κάθε πηγή): 125.204,79 ευρώ
Ακίνητα (διαμερίσματα και αγροτεμάχια με ή χωρίς κτίσματα): στην Κατερίνη (9), στην Καλλιθέα Πιερίας (2), στο Λιτόχωρο (2) και στην Πλάκα Λιτοχώρου (1 το οποίο πωλήθηκε).
Καταθέσεις ύψους: 8.663,31 ευρώ
Οχήματα: 1 αυτοκίνητο κυβισμού 1298 cc
Συμμετοχή σε 2 επιχειρήσεις

Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Έσοδα από κάθε πηγή (βουλευτική αποζημίωση και έσοδα από κάθε πηγή): 122.611,31 ευρώ
Ακίνητα (διαμερίσματα, αγροτεμάχια και οικόπεδα με ή χωρίς κτίσματα, κατάστημα): στην Κατερίνη (5), στη Μεσσηνία (5), στο Λιτόχωρο (1), στον Αχινό Φθιώτιδος (1), στη Θεσσαλονίκη (5), στη Φλώρινα (7) και στην Αθήνα (3).
Μετοχές εταιρειών και κάθε είδους ομολογίες: σε 24 εταιρείες και repos
Καταθέσεις (και σε κοινό λογαριασμό) ύψους: 247.798,66 ευρώ
Οχήματα: 1 αυτοκίνητο κυβισμού 1742 cc
Συμμετοχή σε 1 επιχείρηση

Δημήτρης Χριστογιάννης
Έσοδα από κάθε πηγή (βουλευτική αποζημίωση και έσοδα από κάθε πηγή): 102.108,40 ευρώ
Ακίνητα (διαμερίσματα και αγροτεμάχια με ή χωρίς κτίσματα): στην Κατερίνη (4), στην Παραλία Πιερίας (4), στη Γρίτσα Λιτοχώρου (2), και στον Κάτω Αγιάννη Κορινού (1).
Καταθέσεις ύψους: 2.662,89 ευρώ
Οχήματα: 3 αυτοκίνητα κυβισμού 1368 cc, 1598 cc και 1749 cc

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου
Έσοδα από κάθε πηγή (βουλευτική αποζημίωση και έσοδα από κάθε πηγή): 89.183,31 ευρώ
Ακίνητα (διαμερίσματα, αγροτεμάχια και οικόπεδα με ή χωρίς κτίσματα): στην Κατερίνη (13), στη Θεσσαλονίκη (1) και στην Πάρο (1).
Μετοχές εταιρειών και κάθε είδους ομολογίες: σε 4 εταιρείες
Καταθέσεις (και σε κοινούς λογαριασμούς) ύψους: 89.183,31 ευρώ
Οχήματα: 2 αυτοκίνητο κυβισμού 1798 cc και 1595 cc
Συμμετοχή σε 1 επιχείρηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ε.Π.Σ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 11x11 - 3ος ΟΜΙΛΟΣ(11η αγωνιστική)
----------------------------------------------------
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Εθνικός Μετεώρων 

Γήπεδο:Καλοχωρίου (παλιό) - ώρα:12.00

Το Διοικητικό Συμβούλιο
οι αθλητές και οι προπονητές
 του
Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
σας ευχόμαστε
Καλά Χριστούγεννα
και
ευτυχισμένο και δημιουργικό
το 2014


Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2013, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Ανδρών – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 10η αγωνιστική. Κυριακή 22.12.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Μαχητές Δόξας Πεύκων. 
-          Κορασίδων - Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 21.12.2013, Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και

-          Παίδων - Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 22.12.2013, Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 18,00 / ΑΕ Βατανιακού Σάρισας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008. 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣΔΙΑΝΟΜΗ ΦΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη φάση διανομής τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη διανεμηθεί τυριά Π.Ο.Π.  (Γραβιέρα 14.400 Kgr και Κασέρι 17.000 Kgr), καθώς και 216.945 Kgr ζυμαρικά, ενώ αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η διανομή 29.852 Kgr φέτας.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.
«Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, παρέχοντας βασικά είδη τροφίμων για τις οικογένειες τους. Τα προϊόντα που διανέμουμε προέρχονται αποκλειστικά από ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς στόχος μας είναι να στηρίξουμε, παράλληλα, την εγχώρια αγορά. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το νέο έτος, ενώ παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.
Στη διανομή των τροφίμων την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, παρέχοντας τροφή σε περισσότερα από 38.000 άτομα που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν».


Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο 2014, με τη διανομή λαδιού στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ο ΕΛΓΑ τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε ΑΓΡΟΤΕΣ της ΠΕΛΛΑΣ


      Οι αγρότες της Πέλλας και όλης της χώρας δικαιώθηκαν – έστω και έμμεσα – στις αγωνιστικές αντιδράσεις τους για τα υπέρογκα χαράτσια του ΕΛΓΑ, που είχαν καθιερωθεί με το Νόμο 3877/2010 χωρίς να διασφαλίζουν την έγκαιρη & δίκαιη κάλυψη όλων των ζημιών στη φυτική & ζωική παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
      Είχαν αντιταχθεί με διάφορους τρόπους ( παρεμβάσεις στον ΕΛΓΑ της Βέροιας, μάζεμα 3.500 υπογραφών – όπως και οι συνάδελφοί τους πανελλαδικά με ανάλογες πρωτοβουλίες ) ενάντια στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, που εισπράττει τεράστια ασφάλιστρα προπληρωμένα με τη δήλωση ΟΣΔΕ, χωρίς ταυτόχρονα να  παρέχει εγγύηση  πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης  σε περίπτωση  ζημιάς.   Αυτό το έζησαν φέτος στο πετσί τους οι φρουτοπαραγωγοί της Κ.Μακεδονίας με τη μη κάλυψη των ζημιών από ακαρπία-μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού-βροχοπτώσεων την Άνοιξη του 2013.
      Με εξώδικό τους προς τον ΕΛΓΑ, την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( πρώην ΑΤΕ )  & την Ε.Γ.Σ. Γιαννι-τσών  παραγωγοί από το Δήμο Σκύδρας ζήτησαν & πέτυχαν την επιστροφή των παρακρατηθέ-ντων χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Δεν είχαν συγκατατεθεί με υπογραφή τους για την είσπραξή τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Δεν είχαν υποβάλει δηλ. «δήλω-ση καλλιέργειας-εκτροφής στον ΕΛΓΑ» μέσο της υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ 2013 στην Ε.Γ.Σ. Γιαν-νιτσών και ούτε φυσικά είχαν εξουσιοδοτήσει κανένα να μπορεί να παρακρατήσει χρήματα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ( επιδοτήσεις, επιστροφή φόρου πετρελαίου, επιστροφή ΦΠΑ, ενισχύσεις, κλπ.).
         Ο ΕΛΓΑ και η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( πρώην ΑΤΕ )  αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα παράνομα εισπραχθέντα χαράτσια.
       Η ΠΑΣΥ Ν.Πέλλας καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τον εισπρακτικό νόμο-έκτρωμα του ΕΛΓΑ, που εισπράττει χωρίς να ασφαλίζει τις παραγωγές και καλεί τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους :
►  Να επιμείνουν στην διεκδίκηση κάλυψη των ζημιών από ακαρπία-μειωμένη παραγωγή φρούτων της φετινής χρονιάς.
►  Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.                                                                                                                                                                                   ►  Να διεκδικήσουν την άμεση επιστροφή των χρημάτων, που χωρίς τη δική τους συγκατάθεση πήρε παράνομα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  ο ΕΛΓΑ .

 Γραμματεία ΠΑΣΥ Ν.Πέλλας

Παραμυθένια Χριστούγεννα στον Κολινδρό


Μοίρασαν δώρα οι παίκτες του Αιγινιακού


Σε εκδήλωση του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού που έγινε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις στην έδρα του Δήμου, ήταν καλεσμένη η ομάδα της Π.Α.Ε. Αιγινιακός, η οποία παραβρέθηκε σύσσωμη με διοίκηση, προπονητικό τιμ και  παίκτες. Αφού πρώτα οι οικοδεσπότες κέρασαν με διάφορα εδέσματα την ομάδα, στη συνέχεια οι παίκτες του Αιγινιακού, έγιναν αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από μικρούς φίλους με τους οποίους φωτογραφήθηκαν, ενώ αμέσως μετά μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά παρουσία του Αγίου Βασίλη,. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου, κ.Ξανθούλα Βασιλειάδου,  έκανε τις καθιερωμένες ευχές αφού ευχαρίστησε την ομάδα του Αιγινιακού για την παρουσία της, της ευχήθηκε πάντα επιτυχίες τονίζοντας, ότι η πορεία της κάνει περήφανους όλους του Αιγινιώτες, ενώ έδωσε και στον πρόεδρο της Π.Α.Ε. κ.Καρανικόλα Γιώργο ένα δώρο στο πνεύμα των ημερών. Από τη πλευρά του ο κ.Καρανικόλας ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο για την πρόσκληση,  αναφέροντας ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές παραβρέθηκαν με πολύ μεγάλη διάθεση και  αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έπειτα, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών μοίρασε δώρα στα παιδάκια, τα οποία φωτογραφηθήκαν με τα ινδάλματα τους και έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένα .


Photo Hasapetis