ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Κακό ρεπορτάζ» ή πικρές αλήθειες;





Το έργο είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο. Το έχουμε ξαναδεί όχι λίγες φορές, το βλέπουμε και σήμερα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκάλυψε τη συναινετική εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (δ.σ.) Κατερίνης, όσο και τη συναινετική εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι αριθμοί των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι των παρατάξεων που συναίνεσαν είναι αμείλικτοι, φανερώνουν τη σύγκλισή τους.

Το ίδιο συνέβη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ., ιδίως στα επίμαχα θέματα των τελών και των άλλων φόρων που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή («Πολίτες σε δράση», παράταξη που στηρίζεται από τη  ΝΔ). Όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» ασκεί κριτική στις θέσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ («Άλλος δρόμος»), αποδεικνύοντας ότι συγκλίνει με την παράταξη της ΝΔ σε βασικά ζητήματα, τότε αναπαράγουν  τα γνωστά ΠΑΣΟΚικά, ότι τάχα η «Λαϊκή Συσπείρωση», αποκαλύπτοντας το ρόλο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τη ΝΔ. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυριανισμός στις δόξες του.

Ο «Άλλος δρόμος» φαίνεται ότι ανησύχησε πολύ. Οι δημότες όμως γνωρίζουν τη συνεπή και αταλάντευτη στάση της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Η ανακοίνωση του «Άλλου δρόμου», εκ των υστέρων έστω, δείχνει μιαν ορισμένη συνειδητοποίηση εκ μέρους του ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια στις παρούσες συνθήκες για άνευ όρων αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Άλλος δρόμος» ισχυρίζεται ότι πρότεινε τη «μείωση Δημοτικών Τελών σε τρίτεκνες οικογένειες και ανέργους». Ωστόσο, η όποια εντέλει πρόταση διατύπωσαν -διότι μας εγκαλούν και για «παντελή έλλειψη στήριξης» στην πρότασή τους- δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία στη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ., όπως άλλωστε δεν τέθηκαν και οι δικές μας. Εμείς προτείναμε, όμως, την κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες και τους μικροκτηνοτρόφους, τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τις πολύτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Προτείναμε, επίσης, την κλιμακωτή μείωση για τα άλλα λαϊκά νοικοκυριά και την αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων για τις τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Η διαφορά στο περιεχόμενο των προτάσεων αυτών είναι ξεκάθαρη.

Και επειδή μας εγκαλούν και για «προχειρότητα», τι σημαίνει η πρότασή τους για απαλλαγή των ανέργων από τα τέλη άρδευσης και το δικαίωμα χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων; Μήπως έχουν στο νου τους ανέργους που αρδεύουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βόσκουν τα κοπάδια τους;

Τελικά, ποιος είναι ο «ιεροεξεταστής» που με «προχειρότητα και εμπάθεια» εξυπηρετεί «ένα στερεότυπο λιβέλων και συκοφαντιών»;


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μπάμπης  Παπαδόπουλος


Σταύρος  Ανανιάδης

Πρωτάθλημα Κ20 «Football League» ( Κ20 ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - Κ20 Εθνικός Γαζώρου ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΩΡΑ 15:30) 15/11/2014


Στα Αλώνια ο Εθν Ν.Κεραμιδίου.Πρόγρ αγώνων.διαιτητές

Στην δύσκολη έδρα του Διγενή Αλωνίων αγωνίζεται το Σάββατο στις 15.00 η ώρα, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου.Η νεανική ομάδα του Εθνικού..
είναι πανέτοιμη και φιλοδοξεί να πάρει το τρίποντο και να επανέλθει στις επιτυχίες.Ο Κώστας Μυστακίδης, θα έχει βασικές ελλείψεις αυτές των στρατευμένων Νίκου Πουτσίκη, Σωκράτη Νάτσιου και Πολυχρόνη Μυστακίδη και του τραυματία Τοπαλίδη Δημήτρη.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, με τους διατητές και του παρατηρητές των αγώνων, παρακάτω:
ΕΠΣ Πιερίας: Αγώνες-Διαιτητές Κυριακής 16 Νοεμβρίου (σε όλες τις κατηγορίες)
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 16-11-2014  ΩΡΑ 3 Μ.Μ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ
ΑΣΛΑΝΙ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΑ∆ΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΚΙΣΚΙΝΙ∆ΗΣ

Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
∆ΗΜ. Ν. ΖΩΗΣ
 ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΓΑΤΣΙΟΣ ΜΕΡΤΖΕΜΕΚΗΣ
ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ

∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ
∆ΙΟΥ
ΦΩΤΙΑ∆ΗΣ ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΣΑΛΤΣΙ∆ΗΣ
ΣΤΑΥΡΙ∆ΗΣ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ
Β ∆.Α.Κ.
ΝΙΚΟΛΙΤΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ
ΜΕΓΑΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΑΒΡΑΜΙ∆ΗΣ
ΜΠΑΤΣΙΟΣ

ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΦΩΤΕΙΝΩΝ
ΚΟΥΓΙΟΥΝΤΖΙΤΣ ΚΟΡΙΝΙΩΤΗ ∆ΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ ΜΗΝΟΥ∆ΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΑΝΙ∆ΗΣ
ΑΒΡΑΜΙ∆ΗΣ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γ2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 16-11-2014  ΩΡΑ 3 Μ.Μ.


Α.Ο. ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΑΜΒΡΙΑΚΟΣ
Θ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΑΤΜΑΤΖΙ∆ΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΠΑΤΖΩΝΗΣ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ ∆ΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ
ΜΙΛΛΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΕΤΣΙΜΟΣ
ΑΝ∆ΡΕΟΥ

ΜΑΚΕ∆ΟΝΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ Α.Ε. ΠΟΣΕΙ∆ΩΝ
Ν. ΠΟΡΩΝ ΡΗΤΙΝΗΣ
ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ∆ΗΣ ΜΠΛΕΤΣΙΟΥ
ΣΚΕΝ∆ΡΑΣ

Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΑΡΥΩΝ
ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥ ∆ΑΝΙΗΛΙ∆ΟΥ ΣΤΑΦΙ∆ΑΣ
ΣΤΑΥΡΙ∆ΗΣ

==============================
 ΕΠΣ Πιερίας: Αγώνες-Διαιτητές αγώνων Σαββάτου 15 Νοεμβρίου (σε όλες τις κατηγορίες)
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2014  3 Μ.Μ.


Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΒΡΟΝΤΟΥΣ 15:00
ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΜΕΡΤΖΕΜΕΚΗΣ
∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ 
ΝΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΑ∆ΗΣ ΚΑΚΑΝΗΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑΣ 
ΜΕΓΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΡΕΤΣΙΜΟΣ
ΤΙΓΚΑΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ 
ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡΟΥ ΜΙΛΛΟ
ΚΙΣΚΙΝΙ∆ΗΣ

Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ
ΚΑΡΙΤΣΑΣ 
ΦΩΤΙΑ∆ΗΣ ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙ∆ΗΣ
ΛΑΙΟΣ

Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΜΠΛΕΤΣΙΟΥ ΠΛΟΣΚΑΣ
ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Ι. ΚΑΛΛΙΑΝΙ∆Η
ΝΙΚΟΛΙΤΣ ΤΣΙΚΛΗΤΑΡΗ Β ΓΑΛΑΝΗΣ
ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗΣ

ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ
ΚΙΤΡΟΥΣ
ΜΗΝΟΥ∆ΗΣ ΣΑΛΤΣΙ∆ΗΣ ΤΣΙΚΛΗΤΑΡΗ
∆ ΑΝ∆ΡΕΟΥ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2014  ΩΡΑ 3 Μ.Μ.


∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ
ΑΛΩΝΙΩΝ
ΚΟΥΓΙΟΥΝΤΖΙΤΣ ∆ΑΝΙΗΛΙ∆ΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ
ΖΑΝΕΤΑΣ


6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γ1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2014 ΩΡΑ 3 Μ.Μ
.

ΑΕΤΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ∆ΗΣ ΧΑΛΚΙ∆ΗΣ
ΜΠΙΝΤΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΚΑΜΠΑΡ∆ΩΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙ∆ΗΣ ΛΑΠΑΣ
ΣΒΑΡΝΑΣ

ΠΡΟΟ∆ΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΕΛΑΦΟΥ
ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ ΦΙΡΙΝΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ∆ΗΣ
ΣΜΥΡΛΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ
ΕΞΟΧΗΣ  ΑΣΛΑΝΙ∆ΗΣ ΦΤΑΡΑΣ Ι Α∆ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥ

http://ethnikosneoukeramidiou.blogspot.gr/

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, παρέστη ή ομίλησε στις παρακάτω εκδηλώσεις :
·         Σε εθελοντική εξόρμηση μελών της μικτής χορωδίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, που μετέβησαν στην περιοχή Κίτρους για συγκομιδή ελαιοκάρπων και εξαγωγή ελαιολάδου υπέρ των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, με πρωτοβουλία του Πρωτοπρ. Νικολάου Φωτίου (5-11-2014).
·         Στην τελετή απονομής πτυχίων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου (6-11-2014).
·         Στη Σύναξη Πρεσβυτερών, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης. Προηγήθηκαν η τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος, των Χαιρετισμών και των Εγκωμίων του Αγίου Νεκταρίου (9-11-2014).




Ανακοίνωση της ομάδας γυναικών Κατερίνης για τους παιδικούς σταθμούς

Logo Beez, Three little Bees


Για μια ακόμη χρονιά δεκάδες νοικοκυριά ψάχνουν και δε βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της Κατερίνης. Οι δημοτικές δομές για το παιδί και την οικογένεια λιγοστεύουν, η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανά παιδί μειώθηκε, ενώ τα προβλήματα με το προσωπικό των σταθμών εντείνονται καθώς οι δημοτικές αρχές προσανατολίζονται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (πχ 2μηνες συμβάσεις)  και υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, που δεν υπολογίζει ούτε τις “τρυφερές ηλικίες”.
Αυτή η κατάσταση καθιστά τους παιδικούς σταθμούς ένα parking παιδιών με δυσβάσταχτα τροφεία και αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους ως εμπόρευμα. Οι υπηρεσίες των σταθμών χάνουν τον ουσιαστικό παιδαγωγικό- κοινωνικό τους χαρακτήρα και αυτή η υποβάθμιση στόχο έχει να ανοίξει άλλη μια αγορά για την κερδοφορία μερικών εταιρειών, αφού περάσουν μέσα από πειράματα αυτοδιαχείρισης, ΜΚΟ κτλ.
Οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες που καθημερινά μοχθούν και καλούμε τη λαϊκή οικογένεια σε οργανωμένη δράση . Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.
Από κοινού να παλέψουμε για:
·         Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού.
·         Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα παιδιά των άνεργων  νοικοκυριών  να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.
·         Καμιά απόλυση συμβασιούχου στους παιδικούς σταθμούς.  Απελευθέρωση των προσλήψεων για μόνιμο και επαρκές προσωπικό με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και παιδαγωγικό πρόγραμμα.
·          Να καταργηθούν τα τροφεία.

·         Γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα, αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για αυτό το σκοπό.
  

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Μετά την συγκέντρωση ακτινιδίων»





Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 15 Νοεμβρίου   2014, στις 7.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει: «Μετά την συγκέντρωση ακτινιδίων»



Ονόματα   προσκεκλημένων


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Πύδνας,
Ακτινιδιοπαραγωγός Κίτρος Πιερίας



ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΠΙΟΓΛΟΥ
Ακτινιδιοπαραγωγός Ν. Έφεσσος Πιερίας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΧΕΡΙΔΗΣ
Ακτινιδιοπαραγωγός Κατερίνης


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξάνθη - Πιερικός Αρχέλαος  

Την Κυριακή στην Ξάνθη στις 5 μμ
Στο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου Ξάνθης θα αγωνισθεί το απόγευμα της Κυριακής ο Πιερικός Αρχέλαος. Η γηπεδούχος ομάδα Ασπίς Ξάνθης που έχει έναν βαθμό λιγότερο, αγωνίζεται με αξιώσεις και με κοινό στόχο με τον Πιερικό Αρχέλαο.

Οι δύο συνεχόμενες νίκες του Κατερινιώτικου συγκροτήματος που έδωσαν στην ομάδα μια αξιόλογη βαθμολογική θέση, αν και είναι πολύ νωρίς για συγκρίσεις, εφοδίασαν τους παίκτες με καλή ψυχολογία, δυναμική και ετοιμότητα για δύσκολες, πάλι, συναντήσεις, όπως αυτή της Κυριακής.  

Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Πιτσίλκας.

Τέλος, για τον αγώνα ο βοηθός προπονητή του Πιερικού Αρχελάου Χρήστος Ξηρομερίτης και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Πόδας, στην ιστοσελίδα www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Χρήστος Ξηρομερίτης: «Οι τελευταίες νίκες μας έδωσαν μια μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα. Ομάδες σαν τη δική μας που δουλεύουν με πολλούς νεαρούς αθλητές, χρειάζεται να κάνουν πολύ καλή διαχείριση της επιτυχίας, αλλά και της αποτυχίας. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η Ασπίδα Ξάνθης. Το ρόστερ της αποτελείται από έμπειρους αθλητές της ευρύτερης περιοχής και από ταλαντούχους νεαρούς που πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Δεν μας ξεγελάει η βαθμολογική θέση των Ξανθιωτών, γιατί είχαν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές και η μέχρι τώρα κατάταξη τους δεν αντικατοπτρίζει τις ικανότητες τους».

Δημήτρης Πόδας: «Πιστεύω ότι η επόμενη αναμέτρηση απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς αντιμετωπίζουμε μια έμπειρη και καλή ομάδα στην έδρα της με υψηλό κίνητρο για νίκη, μετά τα τελευταία αρνητικά της αποτελέσματα. Παρά τα δύο συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα και τη θετική ψυχολογία που δίνουν στην ομάδα, θεωρώ ότι για το νεανικό μας σύνολο είναι μονόδρομος να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι με πλήρη συγκέντρωση και σκληρό αγωνιστικό πνεύμα».


 



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΝΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ…



   Η Αρχαία Δωδώνη υπήρξε όπως είναι γνωστό λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Το θέατρο της Δωδώνης από τα μεγαλύτερα της εποχής κατασκευάσθηκε τον 3ο π.χ. αιώνα από το Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο και φιλοξένησε από τότε μέχρι πρόσφατα τα αξιολογότερα μουσικοθεατρικά δρώμενα.

   Η τελευταία παράσταση στο επιβλητικό θέατρο της Δωδώνης δόθηκε από την σύγχρονη Πιερίδα Μούσα, την Κατερινιώτισσα τραγουδίστρια Μαρία Δραγασιά, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014. Η Μαρία μετά από παράκληση της αποστολής των συντελεστών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που παρουσίασαν μια μέρα νωρίτερα το μουσικό-λογοτεχνικό και ιστορικό  αφιέρωμα για τα διακόσια χρόνια της Φιλικής Εταιρείας στην Άρτα, τραγούδησε, χειροκροτήθηκε και επιβραβεύτηκε από όλους.

   Απέδωσε στη σκηνή του θεάτρου το παραδοσιακό «Στο πα και στο ξαναλέω» διακόπτοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη γαλήνη του μαγευτικού χώρου, προσθέτοντας μια διαφορετική νότα στην ιερότητα του χώρου.

   Σίγουρα η Διώνη θα νοιώθει διακαιομένη, γιατί ο λατρευτικός της χώρος τιμάται αιώνες μετά από ανθρώπους της τέχνης που σέβονται όσοι λίγοι την τέχνη της Μούσας, όπως η Μαρία Δραγασιά.

   Μπορεί ο…γιαλός να κάνει φουρτούνα όπως αναφέρει το παραδοσιακό άσμα, ακούσματα που αποδίδονται από τη Μαρία σίγουρα γαληνεύουν, σαγηνεύουν και τέρπουν.


Δ.Τ. ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τρίτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Φέτος είναι η Κυριακή 16 Νοέμβρη. Ετησίως πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για τα άτομα που έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια των ποδηλατών μετράει αναρίθμητα θύματα σε αυτή τη μαύρη λίστα.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της και τους φίλους του ποδηλάτου σε μια Ποδηλατοπορεία μνήμης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Στις 11:00 π.μ. δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας για μια βόλτα διαφορετική. Μια βόλτα που θα θυμίσει σε όλους εμάς ότι κάποιοι άνθρωποι έφυγαν άδικα από κοντά μας. Θα καταλήξουμε με τα ποδήλατά μας στον παράδρομο Περίστασης –Παραλίας και θα δημιουργήσουμε με τα ποδήλατά μας το διαχωριστικό στηθαίο, την τοποθέτηση του οποίου διέκοψε με απόφασή της η Αντιπεριφερειάρχης Κα Μαυρίδου παρά τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις της Τροχαίας και των αρμοδίων υπηρεσίων. Ένα έργο που έχει μείνει μισό και συνεχίζει να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε αποφάσεις που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.
Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο.Διεκδικούμε την ασφάλεια και τη σωματική μας ακεραιότητα.
Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας



ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ταινία αναφέρεται αποκλειστικά στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας και σήμερα καταθέτουν τη μαρτυρία τους.«Τα κορίτσια της βροχής» τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χωρίς να προδώσουν τα ιδανικά τους. Πάλεψαν ισάξια δίπλα στους άντρες εκείνης της εποχής που αγωνίζονταν για τη δημοκρατία. 
Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Είναι ακόμη πολύ νέες, ενεργές και εξακολουθούν να πιστεύουν στον αγώνα που έκαναν. Είναι γυναίκες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα που ακόμα και σήμερα τις δένει μια δυνατή φιλία.
Τις χαρακτηρίζει η ίδια περηφάνια, με τις Γυναίκες της Αντίστασης, το ίδιο ήθος, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.