ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η πίεση «λυγίζει» τον πυρήνα της Γης


Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι ο εσωτερικός πυρήνας της Γης δεν είναι τόσο σθεναρός όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα και... ότι κάποιες συνθήκες τον «λυγίζουν», γεγονός το οποίο έχει διάφορες γεωλογικές «παρενέργειες».

Ο πυρήνας

Ο πυρήνας της Γης αποτελείται από δύο στρώματα, το εξωτερικό και το εσωτερικό. Ο εξωτερικός πυρήνας αποτελείται κυρίως από λιωμένο σίδηρο και ο εσωτερικός από στερεό σίδηρο ενώ και στα; δυο στρώματα υπάρχουν και μικρές ποσότητες νικελίου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ αποφάσισαν να μελετήσουν τις ιδιότητες του εσωτερικού πυρήνα και ειδικότερα τις…μηχανικές αντοχές του.

Εξέθεσαν ένα έλασμα σιδήρου σε πιέσεις 200 γιγαπασκάλ, πίεση δύο εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική. Να σημειωθεί ότι ο πυρήνας της Γης δέχεται ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις από αυτή του πειράματος.

Τα κύματα

Οι ερευνητές μέτρησαν την ταχύτητα με την οποία ταξίδευαν στο έλασμα παραμορφωτικά κύματα και ακολούθως μέτρησαν την πυκνότητα του ελάσματος από την οποία προέκυπτε και η αντοχή του. Στη συνέχεια έκαναν τις σχετικές αναγωγές με τις συνθήκες που επικρατούν στο πυρήνα της Γης. «Ο σίδηρος είναι τελικά λιγότερο ανθεκτικός από όσο πιστεύαμε όταν εκτίθεται σε ακραίες πιέσεις και θερμοκρασίες» αναφέρει η Αριάνα Γκλίσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι συνέπειες

Τα ευρήματα της νέας έρευνας βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στον πυρήνα του πλανήτη μας, το κύριο όσο και μυστηριώδες χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι δεν έχει ομοιόμορφη δομή και συμπεριφορά. Εχει διαπιστωθεί για παράδειγμα, ότι τα σεισμικά κύματα που ταξιδεύουν μέσα στη Γη κινούνται 3% ταχύτερα από τον ένα πόλο στον άλλο από ό,τι όταν κινούνται κατά μήκος του ισημερινού. «Αυτό είναι πραγματικά παράξενο» τονίζει η Γκλίσον.

Μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο είναι ότι τα ψήγματα σιδήρου στον εσωτερικό πυρήνα μπορεί να ευθυγραμμίζονται. Αν ο πυρήνας είναι λιγότερο ανθεκτικός από όσο πιστεύαμε είναι πιο εύκολο να λαμβάνει χώρα αυτή η ευθυγράμμιση. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Geoscience».
tovima.gr

Η Χριστίνα Πάζιου κάνει γιόγκα γυμνή!


Οι πρώτες ζέστες έκαναν την εμφάνισή τους και η Χριστίνα Πάζιου ζεστάθηκε τόσο που είπε να κάνει γυμναστική γυμνή.
Η σέξι γυμνάστρια πήγε στη θάλασσα, γδύθηκε και άρχισε να κάνει ασκήσεις yoga πάνω στο βράχο έτσι όπως τη γέννησε η μαμά της.


Καλύτερα θα ήταν να φτάσουμε στα άκρα!



Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει τους καθηγητές. Είναι μία πράξη ακατανόητη. Κανονικά θα έπρεπε να τους αφήσει να απεργήσουν και να μην τους δώσει άλλοθι. Να μην γίνουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια. Έτσι κι αλλιώς όλο το σύστημα βρίσκεται σε απαξία εδώ και καιρό. Η Παιδεία έχει χρεοκοπήσει σε αυτή την χώρα πριν την Οικονομία. 

Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην κοινωνία μας. Είναι η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αν το συνδικαλιστικό τους κίνημα έχει φροντίσει να ξεχάσουμε αυτή την παράμετρο τα τελευταία χρόνια.

Όχι ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα δεν έχουν μερίδιο ευθύνης στο ναυάγιο της ελληνικής Παιδείας. Κάθε άλλο! Η κομματοκρατία σκότωσε κάθε ίχνος ελεύθερου πνεύματος κι όλοι παγιδεύτηκαν (παγιδευτήκαμε) μέσα σε στερεότυπα που ελάχιστη σχέση έχουν με την πρόοδο, με την έρευνα, με την εκπαίδευση. 

Οι καταλήψεις στα σχολεία έγιναν σύμβολο «κοινωνικών αγώνων». Η μάχη ενάντια στην «εντατικοποίηση» ήταν ο οδηγός για ένα σχολείο που έχει πάψει εδώ και καιρό να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας. 

Πολλοί μιλούν για τις λίγες ώρες που διδάσκουν οι καθηγητές σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Άλλοι θα πουν ότι οι Έλληνες καθηγητές πληρώνονται πολύ λιγότερο απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη. Και κάποιος τρίτος θα μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε στην εποχή της κρίσης και του μνημονίου. 

Για όλα αυτά μπορούμε να μιλάμε για ώρες και να μην βγάζουμε άκρη. Είναι επιχειρήματα που στηρίζουν στην παρούσα φάση τις θέσεις των μεν ή των δε, αλλά επί της ουσίας δεν απαντούν σε ένα βασικό ερώτημα: Τι είδους εκπαίδευση έχουμε, τι εκπαίδευση θέλουμε να έχουμε και πως θα το πετύχουμε; 

Το τι συμβαίνει το γνωρίζουμε. Το τι θέλουμε πρέπει να συζητήσουμε. Όχι για να επιβάλλει ο ένας την άποψή του στον άλλον, αλλά για να οργανώσουμε, επιτέλους, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. 

Μπορεί τα κόμματα να μην μπορούν να συνεννοηθούν για το αν πρέπει να πουληθεί η ΕΥΔΑΠ κι αυτό είναι φυσικό. Αλλά για την Παιδεία πρέπει να αναζητήσουν τα κοινά στοιχεία, με την βοήθεια (πάντοτε) των ανθρώπων του πνεύματος. Είναι εθνική υπόθεση η Παιδεία. Εκτός κι αν θεωρούμε φυσιολογικό να έρχεται κάθε δύο – τρία χρόνια και μία νέα «μεταρρύθμιση», που στην πράξη δεν είναι κάτι άλλο από εκείνο που κουβαλάει στο κεφάλι του ο κάθε νέος υπουργός. Κάθε υπουργός, λοιπόν, κι ένα νέο σχέδιο ή αλλιώς «μαθαίνοντας πολιτική στην πλάτη των παιδιών μας». 

Ήταν λάθος η επιστράτευση. Ήταν προτιμότερο να ζήσουμε μία κατάσταση στα άκρα κι αυτό να οδηγήσει στο τέλος σε έναν διάλογο ουσίας από το να σβήσουμε πρόχειρα την φωτιά κι αυτή να συνεχίσει να σιγοκαίει αθέατη κάτω από τα χόρτα. Ακόμη κι αν ολοκληρωθούν με ομαλότητα οι εξετάσεις, το σχολείο δεν θα είναι καλύτερο από αυτό που ήταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΝΟ 100.000 ΕΥΡΩ!



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εντελώς σκανδαλοθηρικά από τα μέσα ενημέρωσης και μόνοως όπλο πολιτικάντικης αλληλοεξόντωσης από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη της οικτρής οικονομικής κατάστασης του τέως κραταιού κόμματος, που τώρα έχει μετατραπεί σε ελάσσονα κομπάρσο της συμπολίτευσης.
Αυτό που κανείς δεν τόλμησε να πει ευθέως είναι πως στον βαθμό που δεν υπάρχουν μυστικές πηγές χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ (πράγμα αρκετά δύσκολο λόγω της αξιοθρήνητης και διαρκώς μειούμενης πλέον εκλογικής του επιρροής) τότε το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνει πολύ σύντομα από οικονομική ασφυξία! Βάσει των δημοσιευμάτων για τα στοιχεία που παρουσίασε στο Πολιτικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, απειλείται άμεση οικονομική διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα δεν είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αφρόνως σπάταλος. Το ζήτημα δεν είναι αν μέσα σε αυτό το κλίμα κάποια στελέχη έχωναν το χέρι τους στο βάζο με το μέλι. Το ζήτημα δεν είναι καν η εντυπωσιακή αύξηση του χρέους του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου - από τα 12,2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2003 (υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2004) στα… 130,05 (!) εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2011 (υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011).
Με άλλα λόγια, κάθε χρόνο της οκταετούς αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο… φωστήρας αρχηγός φόρτωνε το κόμμα του με 15 εκατ. ευρώ χρέος!! Ο… «διαλεξίας του Χάρβαρντ» μάλιστα χρέωσε από το 2006 ως το 2011 το ΠΑΣΟΚ με δάνεια του εκθαμβωτικού ύψους των… 200 εκατ. ευρώ σε μία εξαετία! Με τα ποσοστά στα οποία έχει πέσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρά μόνο με κομπίνα της Βουλής και ουσιαστική διαγραφή των χρεών του, με την άμεση συνενοχή, εννοείται, της ΝΔ του Σαμαρά, η οποία βρίσκεται βέβαια σε κάπως καλύτερη κατάσταση, αφού έχει ποσοστό 30%, αλλά κι αυτή χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της.
Κανονικά, πάντως, κρατική επιχορήγηση δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ το ΠΑΣΟΚ όσο θα υπάρχει – θα πηγαίνει ολόκληρη στις τράπεζες. Να φανταστεί κανείς ότι μόνο για το 2012 οι τόκοι των τραπεζικών δανείων του ΠΑΣΟΚ ανήλθαν στα 16,7 εκ. ευρώ. Χωρίς κρατική επιχορήγηση όμως, σύμφωνα με την έκθεση Σαλαγιάννη, το μόνο σίγουρο έσοδο είναι οι εισφορές των βουλευτών του κόμματος, που ανέρχονται μηνιαίως στο ποσό των… 18.000 ευρώ! Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε, αρκεί να πούμε ότι μόνο για τα γραφεία στην Ιπποκράτους και για πάρκινγκ το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου πλήρωνε… 67.000 ευρώ τον μήνα! Στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη το νοίκι έφτανε στα 11.500 ευρώ.
Ακόμη και το γεγονός ότι ο Βενιζέλος έριξε το ενοίκιο της Ιπποκράτους στα 35.000 ευρώ και της Χαριλάου Τρικούπη στις 5.000 ευρώ τον μήνα δεν καθιστά το ΠΑΣΟΚ ικανό να πληρώνει έστω το νοίκι των κεντρικών γραφείων του! Καλά, δεν μιλάμε για τους επί μισθώ υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, οι οποίοι ανέρχονταν επί Γιώργου Παπανδρέου (τον Ιανουάριο του 2012, συγκεκριμένα) σε 168 αμειβόμενους από το κόμμα και 118 αποσπασμένους, οι οποίοι είχαν μηνιαίο κόστος… 434.000 ευρώ! Ακόμη και μετά την εξοντωτική επέλαση του Βαγγέλη Βενιζέλου, που διέλυσε τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ είτε απολύοντάς τους είτε κατακρεουργώντας τους μισθούς τους, τον Απρίλιο του 2013 η μισθοδοσία τους κόστιζε 70.000 ευρώ τον μήνα…
Από 2 εκατ. τον μήνα που είχε λειτουργικά έξοδα το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου, ο Βενιζέλος πρέπει να ξοδεύει… 100.000 (!!!) ευρώ μηνιαίως, είπε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννης. Το… 5% (!!!) δηλαδή των προηγούμενων εξόδων. Πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Πέρα από τα λογιστικά στοιχεία, υπάρχει και η πολιτική διάσταση. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικό κόμμα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Δεν είναι κάποια πολιτική παρέα ομοϊδεατών που αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα ιδανικά τους.
Εδώ και δεκαετίες οι ψηφοφόροι πάνε στο ΠΑΣΟΚ για να «τακτοποιηθούν» μόλις το κόμμα τους αναρριχηθεί στην εξουσία, δεν πάνε για κάποια ανύπαρκτη ιδεολογία. Ενα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει να πληρώσει ούτε καν νοίκι, φως, νερό για τα κεντρικά του γραφεία και απολύει τους υπαλλήλους του, είναι ένα κόμμα που θα το εγκαταλείψει αγεληδόν μεγάλο τμήμα όσων είχαν μείνει ακόμη κοντά του! Ως κυβερνητικό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ που λέει στα μέλη του «Δώστε από 5 ευρώ για να πληρώσουμε το νοίκι» δεν έχει λόγο ύπαρξης ακόμη και στη συνείδηση των μελών του!
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τρίτη 14 Μαίου 2013

Σάλος με την προκλητική επιλογή λαδέμπορα, που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Κίνα.



Εντάξει Μεσσήνιος ο πρωθυπουργός, λογικό  (για τα Ελληνικά δεδομένα) να διαλέξει παπούτσι (επιχειρηματία) κάτω από τ΄αυλάκι.
Όμως με πια κριτήρια διαλέγεις ποιος μπορεί να αντιπροσωπεύσει  όλους αυτούς τους εξαγωγείς από την Πελοπόννησο, που ήδη έχουν εξερευνήσει την Άπω Ανατολή , όταν το  επίσημο κράτος κοιμόταν η αδιαφορούσε για την διάθεση του ελαιολάδου στο εξωτερικό?
Η  λογική απάντηση είναι να απευθυνθείς σε κάποιο σύνδεσμο η Ένωση Εξαγωγέων, ώστε να προτείνουν κάποιον που εμπιστεύονται ότι θα τους εκπροσωπήσει καλύτερα, και θα συμβουλεύσει τον πρωθυπουργό αντικειμενικά κι όχι συμφεροντολογικά.
Απ ότι πληροφορούμαστε από πολλούς οργισμένους αναγνώστες μας (λόγω της θεματολογίας του Blog), o Σαμαράς  επέλεξε  να το συνοδεύσει ο...
ιδιοκτήτης της επιχείρησης AGROVIM , που έγινε γνωστή από την λυσσώδη προσπάθεια ώστε να μην επεκταθεί το ΠΟΠ Καλαμάτας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας , βάζοντας αντιπροσώπους της σε άλλες χώρες (που δεν παράγουν ελαιόλαδο) να καταθέσουν ενστάσεις  στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λόγος φυσικά  για να διατηρήσει το μονοπώλιο, το οποίο (όπως μας πληροφορούν οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που παραμένουν στο περιθώριο) γιγαντώθηκε με τις καλές του σχέσεις με τον τότε   Πασόκο υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας  Κουσελά.
Πολιτικό  γνωστό από την απαράδεκτη αδιαφορία που επέδειξε, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την διακίνηση μαϊμού Καλαματιανού  Ελαιόλαδου στην Αμερική.
Αναρωτιούνται λοιπόν οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που εξάγουν ελαιόλαδο, ποιος αποφασίζει και με πια κριτήρια   ποιοι  θα συνοδεύσουν  τον πρωθυπουργό .
Πηγαίνει στη Κίνα για βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδος , η για να προωθήσει επιλεκτικά συμφέροντα  ημετέρων?
Θα επανέλθουμε με ποιο ενοχλητικά νέα, για το σκάνδαλο....

P.s. Αλήθεια έχει ενημερώσει κανείς το κύριο Σαμαρά, ότι πριν ανακαλύψει αυτός την Κίνα, οι Κινέζοι έχουν επισκεφθεί την Καλαμάτα, ζητώντας από ...επιχειρηματίες να συσκευάσουν για λογαριασμό τους  ελαιόλαδο νοθευμένο με  Π.Ο.Π. σογιέλαιο και ηλιέλαιο?



ΠΗΓΗ


Ο φόβος για παχυσαρκία οδηγεί σε λιποβαρή παιδιά


Ο ερευνητής δρ. Gavin Sandercockυποστήριξε ότι το να ζυγίζει ένα παιδί λιγότερο από το φυσιολογικό είναι πιο...καταστρεπτικό για την υγεία από το να είναι υπέρβαρο και τόνισε ότι η κοινωνία επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην παχυσαρκία.

Η ερευνητική ομάδα, η οποία είχε δείγμα περίπου 10.000 παιδιά και εφήβους ηλικίας 9-16 ετών από την ανατολική Αγγλία, συμπέρανε ότι το 6% των παιδιών ήταν λιποβαρή, με τα κορίτσια να κρατάνε τα ινία (6.4%) έναντι των αγοριών (5.5%).

Το εξαιρετικό χαμηλό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστέρηση στην περίοδο των κοριτσιών, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αιτίες αυτού του φαινομένου είναι ο φόβος της παχυσαρκίας, οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές των τροφίμων, οι στερητικές δίαιτες και η έλλειψη μυϊκού ιστού ως συνέπεια της μειωμένης άσκησης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι συνήθως οι γιατροί φαίνεται να αγνοούν το πρόβλημα. Βρετανοί ακαδημαϊκοί πήραν συνέντευξη από παιδίατρους σε 177 νοσοκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας και παρατήρησαν έλλειψη γνώσης σχετικά με τα σημάδια που προειδοποιούν ότι ένα παιδί κινδυνεύει να γίνει λιποβαρές.

Η δρ. Hilary Cass, πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας είπε: «Όταν έχουμε φαινόμενα παιδιών με εξαιρετικά χαμηλό βάρος, μπορεί να κρύβεται από πίσω κάποια ασθένεια, η οποία θα πρέπει να εντοπιστεί και το παιδί να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Για τα περισσότερα, όμως, περιστατικά, αρκεί το να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να επιλέγουν, να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινές τροφές. Τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να προλάβουμε οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή».

Δημοσιονομικό κενό 2015-2016: μια καταιγίδα που δεν κοπάζει…



Κατ΄αρχήν τα μέτρα δεν είναι νέα. Η αναφορά στο δημοσιονομικό κενό 2015-2016 υπήρχε στο «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016»...
που εγκρίθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τον Ν.4046/2012. Η πρόβλεψη συμπεριλαμβανόταν στον Πίνακα 3.5 με τον χαρακτηρισμό «Μέτρα που απαιτούνται πέραν των παρεμβάσεων της περιόδου 2013-2014 για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού στα έτη 2015-2016» και με την κοστολόγηση των 4,6 δις ευρώ ή 2,4% του ΑΕΠ συνολικά για τα δύο έτη (βλέπε Εικόνα). Και όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας η πρόβλεψη αυτή πράγματι δεν αναφερόταν στην επικαιροποίηση του μεσοπροθέσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε και να υπάρχει. Εξάλλου ο ίδιος είχε μιλήσει πρόσφατα για δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 - 2016, ύψους 2,5 δις ευρώ...


Εικόνα: Ο Πίνακας από το «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016» με την πρόβλεψη προσθέτων μέτρων για το 2015-2016.



H Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση της 7ης Μαίου έδειξε ότι παρά τις θετικές επιδόσεις της κυβέρνησης θεωρεί τα «πρόσθετα μέτρα 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,2% του ΑΕΠ για το 2016» σαν απαραίτητα «εντός του τρέχοντος μακροοικονομικού πλαισίου» για να επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων(Within the current macroeconomic framework, additional measures of 1.8% of GDP in 2015 and 2.2% of GDP in 2016 would be required to meet the primary balance targets of the Council Decision), διευκρινίζοντας ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις θα γίνουν το Φθινόπωρο στην Αθήνα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014.


Χθες το Reuters κοστολόγησε αυτό το δημοσιονομικό κενό γύρω στα 8 δις ευρώ. Αλλά και το ΔΝΤ τον περασμένο Ιανουάριο δια στόματος Πόουλ Τόμσεν δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένο ένα κενό χρηματοδότησης για την περίοδο 2015-2016 από 5,5 δις μέχρι 9,5 δις ευρώ, εξηγώντας ότι το εύρος της διακύμανσης είναι μεγάλο λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας, και πιστεύοντας ότι «το κλειδί είναι πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν για το κενό και όποιο κι αν είναι αυτό θα πρέπει να το διορθώσουν»


Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μίλησαν για δημοσιονομικό κενό 4,2 δις - προφανώς εννοώντας την αναφορά που γινόταν στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πριν την επικαιροποίηση - για το οποίο ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αφού για τη χρηματοδότησή του θα αρκούν τα φορολογικά έσοδα και γενικότερα η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.


Η αμηχανία της κυβέρνησης είναι προφανής. Τα επιχειρήματά της αίολα σε σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά τα κυβερνητικά στελέχη μάλλον έχουν χάσει κάθε ουσιαστική επαφή με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Και όταν δεν πολιτεύονται με εκβιασμούς κι εκφοβισμούς, πολιτεύονται με ευχές, υπεκφυγές και αοριστίες.


Παραδομένοι στη νάρκη της δημιουργικής λογιστικής και την έπαρση των αναπάντεχων ευσήμων από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μοιάζουν να αιφνιδιάστηκαν από την Έκθεση της Κομισιόν. Εκεί που αισθάνονταν ότι έχουν αποσπάσει την εύνοια και την υποστήριξή τους, οι Ευρωπαίοι τούς υπενθύμισαν πόσο ανασφαλείς και αναλώσιμοι θα πρέπει συνέχεια να νιώθουν.


Και όμως! Παρά την έμμεση παραδοχή της Κομισιόν και του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα «διάσωσης» θα χρειαστεί και νέα επώδυνα μέτρα πολλών δις, που μάλιστα θα πρέπει από φέτος να αποφασιστούν, η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα και τις συνέπειες αυτών των εκτιμήσεων για την επιβίωση και το μέλλον των πολιτών και της χώρας και συνεχίζει να ασχολείται με θεατρικές ασκήσεις πολιτικής και κομματικής επιβίωσης.


Ίσως ελπίζει σε ένα μορατόριουμ με την τρόικα μέχρι τις Γερμανικές εκλογές, από τις οποίες επίσης μπορεί να ελπίζει ότι θα αποκομίσει καλύτερους όρους για την ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να μετριαστεί το πολιτικό βάρος των νέων μέτρων, που φυσικά δεν θα αφορούν μόνο το κυνήγι των χιμαιρικών στόχων του '15 και '16, αλλά και τις «τρύπες» που θα έχουν ήδη ανοιχτεί μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.


Ωστόσο με βάση την εικόνα από το 2010 μέχρι σήμερα, η τρόικα δεν θα χαλαρώσει την πίεση στην κυβέρνηση. Ούτε προκύπτει με σαφήνεια ότι μετά τις εκλογές η Γερμανία θα συμπεριφερθεί με λιγότερη αλαζονεία και αυταρχισμό. Όσο για την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό, παρά την αναπάντεχη νηνεμία, οι συνθήκες στην ζωή των πολιτών συνεχίζουν να επιδεινώνονται και η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να πληρώνει εσαεί δημοσιονομικά κενά με προσωπικές και μάταιες θυσίες.

Οι πολιτικοί πρέπει να νοιαστούν για το πραγματικό χάσμα(mind the real gap) που μεγαλώνει ανάμεσα στην πολιτική και τους πολίτες και να τολμήσουν ένα τέλος σε αυτήν την αδιέξοδη και αντιδημοκρατική πορεία...
http://gnathion.blogspot.gr

Ντροπιαστική χαρακτήρισε ο Μπάτον την απόδοση της McLaren


Φωτογραφία για Ντροπιαστική χαρακτήρισε ο Μπάτον την απόδοση της McLaren
Στην απόδοση της McLaren αναφέρθηκε ο Τζένσον Μπάτον μετά το πέμπτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Ισπανίας.

Ο Βρετανός πιλότος χαρακτήρισε ντροπιαστική την απόδοση της MP4-28, δεδομένου ότι μετά τα πρώτα πέντε γκραν πρι έχουν καταφέρει να μαζέψουν 29 βαθμούς 102 λιγότερους από την πρωτοπόρο Red Bull.

«Είναι ντροπιαστικές οι εμφανίσεις μας, καθώς προς το παρόν δεν τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Κάνουμε ότι μπορούμε και ευχαριστούμε για την υποστήριξη που έχουμε από τους φίλους της ομάδας. Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τα νέα μέρη και πολλές ακόμη αναβαθμίσεις που θα έρθουν στο Μονακό», ήταν τα λόγια του Μπάτο. Tromaktiko

Mεγάλη σφαλιάρα έφαγαν οι Σκοπιανοί!


Φωτογραφία για Mεγάλη σφαλιάρα έφαγαν οι Σκοπιανοί!
Τι λέει καναδική εφημερίδα για τον Μ. Αλέξανδρο και την Μακεδονία!

Αυτά να γίνονται να μας φτιάχνει η διάθεση! "Πόρτα" έφαγαν οι Σκοπιανοί , στην προσπάθεια καταλήστευσης της ιστορίας μας. Η ευρείας κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα Νational Post, ξεκαθαρίζει στο καναδικό κοινό που προφανώς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες ότι οι Σκοπιανοί αυθαίρετα επιδιώκουν την οικειοποίηση της δόξας του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.

Σε χτεσινό της άρθρο σε στήλη για ταξιδιωτικούς προορισμούς, ο αρθρογράφος Bert Archer ασχολήθηκε με τα Σκόπια.Ανάμεσα σε άλλα, ο Archer τονίζει τα αυτονόητα. Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα.

“Η Μακεδονία που οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με ασαφή πληροφόρηση, αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ανθρώπου που δημιούργησε μιά από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο, αυτή που κυρίεψε την Περσική αυτοκρατορία, αυτή η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα αυτής της χώρας που είναι τώρα επίσημα γνωστή ως FYROM και γιόρτασε την 20η επέτειο από την επίσημη της αναγνώριση στις 8 Απριλίου“ γράφει ο Καναδός αρθρογράφος.

Στην συνέχεια στηλιτεύει την προσπάθεια “αρχαιοποίησης” που εφαρμόζει η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Την ονομάζει μια από τις πιο “ψυχαγωγικές πλευρές” των Σκοπίων, μάλιστα αναφέρει ότι μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί να στρέψει τα Σκόπια σε άλλη πλευρά της ιστορίας όπως η Μητέρα Τερέζα, ή κομμάτια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναγνωρίζοντας το γεγονός, ότι οι Σκοπιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να συρράψουν κομμάτια από την ιστορία άλλων.

"Ζουν με τις ζωές των άλλων, γιατί οι δικές τους, τους φαίνονται βαρετές και λίγες".

Τα ταξιδιωτικά άρθρα είναι ευρείας ανάγνωσης και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει μια χώρα ένας τουρίστας. Μην ξεχνάμε ότι τα αρχαία ελληνικά μνημεία, στην Τουρκία, οι Τούρκοι τα ονομάζουν "ρωμαϊκά", και πολλοί εκ των τουριστών που δεν είναι δυνατοί στην ιστορία αυτό το αποδέχονται ως αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ζούσαν εκεί, το αναγνωρίζει και ο αρθρογράφος.

Οι Σκοπιανοί έγιναν φυσικά πυρ και μανία , καθώς η εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας και ειδικά τα τουριστικά έντυπα έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό και τεράστια δύναμη!

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/590115/Megli-sfaliara-efagn-oi-Skopianoi.aspx 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ: Στην Γ' Εθνική η ΑΕΚ - Στο νέο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για τη σαιζόν 2013-2014


«Νέα σελίδα» γυρίζει από σήμερα στην Ιστορία της ΑΕΚ. Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης στις 7 Ιουνίου, με αποκλειστικό θέμα την εκκαθάριση της ΠΑΕ και τον ορισμό εκκαθαριστών....


Παράλληλα, αποφασίσθηκε νέο τριμελές ΔΣ, προσωρινού χαρακτήρα, το οποίο αποτελείται από τους Ανδρέα Δημητρέλο, που θα παραμείνει στην θέση του προέδρου μέχρι την νέα ΓΣ, Αλέξη Αλεξίου και Κώστα Νεστορίδη.
Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ.Δημητρέλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η ομάδα δεν μπορεί λόγω οικονομικών δυνατοτήτων να συμμετάσχει στην Β΄ Εθνική», κάτι που επί της ουσίας, σημαίνει πως η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ` εθνικής κατηγορίας, που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα.

ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ κάτω από 4%… !!!


sok kato apo 4 to pasok 1 315x236 300x224 ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ κάτω από 4%... !!!Δημοσκόπηση σοκ για το ΠΑΣΟΚ! Σύμφωνα με πληροφορίες η σφυγμομέτρηση για την εκπομπή της Κάτιας δίνει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό κάτω από 4% η κάπου εκεί!
Οι πασόκοι έχουν ήδη αρχίσει να πηδάνε από τα παράθυρα της Ιπποκράτους. Στο μεταξύ στο αμέσως επόμενο διάστημα τόσο ο Γιώργος Φλωρίδης, όσο και η Κίνηση των 75-Καρχιμάκης πρόκειται να ανακοινώσουν την δημιουργία των κομμάτων τους. Ένα πραγματικά καυτό καλοκαίρι μας περιμένει!
Την Τρίτη 14 Μαΐου, η εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Alpha και της Marc για την άποψη των πολιτών αναφορικά με τα κρούσματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή,
τα οικονομικά των κομμάτων, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά την έκθεση του ΔΝΤ και ενόψει του νέου ελέγχου της Τρόικα τον Ιούνιο.
Οι πολίτες παίρνουν θέση: Τι λένε για την πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου; Πώς σχολιάζουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος οδηγεί στην παραγραφή σκανδάλων; Ποια είναι η γνώμη τους για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και τα χρέη τους, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;
Επίσης, πώς σχολιάζουν τα μηνύματα από το εξωτερικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Πιστεύουν ότι υπάρχει διέξοδος; Θεωρούν ότι πιάσαμε «πάτο στο βαρέλι» ή  εκτιμούν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα μέτρα;
Τέλος, πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση και τους υπουργούς; Ποια είναι η γνώμη τους για την αντιπολίτευση; Ποιους πολιτικούς αρχηγούς εμπιστεύονται; Τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε σήμερα εκλογές;
Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με την Κάτια Μακρή, ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχολιάζουν ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ, ο Πέτρος Τατσόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ…
kourdistoportocali

Πώς ικανοποιούνται ερωτικά οι 8.000 μετανάστες της Μανωλάδας;


pos ikanopoiountai erotika oi 8000 metanastes tis manoladas 1 315x236 300x224 Πώς ικανοποιούνται ερωτικά οι 8.000 μετανάστες της Μανωλάδας;Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους, βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων – καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας… του βασικού προβλήματος. Την Κυριακή 28/04, κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης. Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο – ”Ρε φίλε, υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους; ”
Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: – ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε” Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου απάντησε ότι υπάρχουν από όλο τον κόσμο ακόμα και ”chinese girls” όπως μου είπε χαρακτηριστικά ! Τον ρώτησα για το ποιος έχει τα σπίτια και τις γυναίκες και μου είπε ότι τα έχουν έλληνες , αλλά πολύ σπάνια πάνε οι ίδιοι και στο πόδι τους αφήνουν ρουμάνους και βούλγαρους ”γύφτους” !
Στην ερώτησή μου σε τι κατάσταση είναι οι γυναίκες μου απάντησε ότι δεν είναι όμορφες και ότι τις έχουν κλεισμένες – κλειδωμένες σε δωμάτια και ότι δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Μου είπε ότι δεν μιλούν ποτέ και ότι δεν λένε ούτε όνομα , ούτε ψευδώνυμο. Είπε ακόμα ότι τα σπίτια δουλεύουν μέρα – νύχτα , όλες τις μέρες. Την κουβέντα αυτή (με τις ίδιες διαπιστώσεις ) την έκανα και με άλλους πρόσφυγες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες. Αυτό που ήταν όμως το διαφορετικό , ήταν ότι μου έδειξε προς το μέρος που ήταν ένα από τα σπίτια αυτά ”να εκεί , μετά το ποτάμι , κανένα μισάωρο περπατώντας ” μου είπε. Ξέρω από κουβέντες με τους πρόσφυγες , ότι οι καταυλισμοί τους είναι γεμάτοι από χαφιέδες – καρφιά και της αστυνομίας και των αφεντικών τους. Και ρωτώ , είναι ποτέ δυνατόν να μη γνωρίζουν , αυτό που εγώ έμαθα με μια απλή ερώτηση ; Και αν γνωρίζουν, τι κάνουν;
Το trafficking γυναικών είναι μεγάλη και πλούσια μπίζνα παγκοσμίως βέβαια , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο. Δεν έχω δει όμως , ούτε έχω ακούσει , καμιά καταδικαστική απόφαση , σε κανένα δικαστήριο , ούτε κανένα ΜΜΕ (μεγάλο ή μικρό ) να ασχολούνται καθόλου μα καθόλου με αυτό θέμα. Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές, πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.
Υ.Γ. 1. Τα νόμιμα ”σπίτια” στην περιοχή είναι 4 – 5 και σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται να δουλεύουν σε αυτά μέχρι 2 γυναίκες (σε αυτά προφανώς θα υπάρχει καλύτερο ”υλικό” και άρα θα τα επισκέπτονται μόνο οι ντόπιοι).
Υ.Γ. 2. Στην ερώτησή μου σε άλλον πρόσφυγα , τι κάνουν όταν δεν έχουν λεφτά , μου μίλησε για βιασμούς των μικρότερων και πιο αδύναμων συμπατριωτών τους ή άλλων εθνοτήτων.
Υ.Γ. 3. Τα κέρδη της επιχείρησης – επένδυσης του trafficking στην περιοχή της Μανωλάδας είναι τεράστια , αν αναλογιστεί κανείς τους 8000 μουσουλμάνους άνδρες , ηλικίας από 15 έως 45 ετών (σίγουρη πελατεία – μονοπώλιο).
Υ.Γ. 4. Θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο και το ότι οι ντόπιοι αναπαράγουν την κοινωνική δομή και τις συνήθειες της κοινότητάς τους και στους πληθυσμούς των προσφύγων – σκλάβων. Άρα αυτά που παρακολουθούμε δεν είναι παρά η αντανάκλαση αυτών που συμβαίνουν εδώ.
Από το omniatv.com. (Διατηρήσαμε τη στίξη και την ορθογραφία του αρχικού κειμένου).

Επιστρατεύοντας την ψυχική υγεία των μαθητών!



Αλήθεια, πόσοι μαθητές έζησαν το ψύχος; Πόσοι είδαν το σχολείο τους και το σπίτι τους για πρώτη φορά παγωμένο;

Αλήθεια, πόσοι μαθητές ζεστάθηκαν με αυτοσχέδια μαγκάλια; Πόσοι είδαν τους συγγενείς και τους φίλους τους να καίγονται ζωντανοί;

Αλήθεια, πόσοι μαθητές πείνασαν; Πόσοι μπήκαν στο μνημονιακό πρόγραμμα της ασιτίας μέχρι λυποθυμίας;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές έλαβαν φωτοτυπίες έναντι βιβλίων; Πόσοι μαθητές έκαναν μάθημα χωρίς φωτοτυπίες;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές επέστρεφαν στο σπίτι τους και δεν είχαν ρεύμαΠόσοι διάβασαν κάτω από το φως των κεριών;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές έχασαν την οικογενειακή στέγη τους; Πόσοι κοιμήθηκαν στο δρόμο μαζί με τους γονείς τους;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές δεν είχαν υγειονομική περίθαλψη αιτία άνεργων ανασφάλιστων γονέων;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές ένιωσαν τον διασυρμό της οικογενειακής αξιοπρέπειάς τους από τα τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών; Πόσοι σήκωσαν το τηλέφωνο και τ' άκουσαν;

Αλήθεια, πόσοι μαθητές στοιβάχτηκαν σε ανεπαρκείς αίθουσες χάριν "οικονομίας"; Πόσοι παραπάνω θα προστεθούν και φέτος με τις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές δέχθηκαν χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης και άσεμνες χειρονομίες από τα ΜΑΤ; Πόσοι δέχθηκαν την ωμή αστυνομική βία, και ποιοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε εν ψυχρώ δολοφονίες μαθητών;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές έτυχαν εξωσχολικής υποστήριξης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις; Πόσοι είχαν τα χρήματα να προηγηθούν στην προετοιμασία, παρότι έχουμε "δωρεάν" Παιδεία;


Αλήθεια, πόσοι μαθητές έπεσαν στα κυβερνητικά ράβε ξήλωνε της Παιδείας; Πόσοι είχαν αβέβαιο πλάνο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;


Πόσοι μαθητές ελπίζουν και τί όνειρα μπορούν να κάνουν για το προδιαγεγραμμένο μέλλον που τους επεφύλασσαν οι μνημονιακοί πολιτικάντηδες;


Για να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα αρκεί να δείτε πόσοι ζουν κάτω από το "όριο της φτώχειας". Τα επίσημα στοιχεία με την μερική καταγραφή των ανέργων αρκούν... τα ανεπίσημα στοιχεία απλά δίνουν την επίσημη διάσταση. Σήμερα άνω του 30% των πολιτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι φτωχοί και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι σήμερα ξεπερνούν τα 3,03 εκατ. άτομα αν υπολογιστούν και τα «νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας» δηλ. τα μέλη των οικογενειών που εργάστηκαν το πολύ δύο μήνες κατά τη διάρκεια του χρόνου!!! Στον προσδιορισμό του φτωχού πληθυσμού δεν έχουν συνυπολογιστεί ομάδες που είναι κατά τεκμήριο φτωχές, όπως άστεγοι, άτομα που ζουν σε ιδρύματα, παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, Ρομά κ.ά. Αν συνυπολογίσουμε ότι την ίδια ώρα, ένας στους τέσσερις πολίτες (25,5%) που δεν είναι φτωχός ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, ενώ το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις δαπάνες στέγασης, τότε αντιλαμβάνεστε τις πραγματικές διαστάσεις.

Η υποκρισία δεν έχει τέλος σε αυτό τον τόπο... υποκριτές πολιτικάντηδες, υποκριτές δικαστές, υποκριτές γονείς, υποκριτές μαθητές φερέφωνα γονέων, υποκριτική κοινωνία... Όλοι μαζί αυτοί οι σαλτιμπάγκοι κάνουν πως δεν βλέπουν τα παραπάνω επιστρατεύοντας την αθλιότητα. Γελωτοποιοί διαλογής σε κακοστημένη θεατρική παράσταση. Δεν έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων... αυτό είναι το πραγματικό προσωπείο τους. Στρουθοκαμηλίζουμε και συζητάμε περί ψυχικής υγείας μαθητών! Αν αυτό δεν είναι αγυρτεία, αν αυτό δεν είναι φαρισαϊσμός, τότε πόσο πιο κάτω θα γίνουμε ένα με τον τυχοδιωκτισμό;

Και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται, ότι όσο χρόνο πάνε πίσω οι πανελλαδικές, ο μαθητής που ενδιαφέρεται πραγματικά να περάσει, επωφελείται το χρόνο αυτό για επανάληψη και προετοιμάζεται καλύτερα.
Και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται, ότι η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να θέσει υπό ομηρία τους εκπαιδευτικούς, μεταβάλλοντας τις εργασιακές σχέσεις επί το δυσμενέστερο.
Και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται, ότι το παιχνίδι των κοινωνικών αυτοματισμών η τρικομματική κυβέρνηση το παίζει για να περνάει τα μνημονιακά νομοσχέδια χωρίς αντιδράσεις.

Προχθές βγάζαμε παράνομες και καταχρηστικές τις λοιμώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, χθες επιστρατεύαμε τους μολυσματικούς απεργούς, σήμερα επιστρατεύουμε την λοιμογόνο πρόθεση για απεργία, αύριο θα σε οδηγούμε στα "Σανατόρια Μακρονήσου" εκδίδοντας νέα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Δεν καταλαβαίνεις;
Δεν νομίζω... κάθε άλλο... καταλαβαίνεις απόλυτα τι συμβαίνει!!!
Απλά δε σε αγγίζει ακόμα. Όταν σε αγγίξει θα αναζητήσεις το "μπάρμπα από την Κορώνη"... έχεις ανοσία, είσαι η επιτομή του "πατάω επί πτωμάτων". Στον ορισμό της νόσου "Φοβικό Σύνδρομο Πουλερικών" έχεις την τιμητική σου. Σε αναφέρει ως "Αρχέως Αίλινας". Ας θυσιαστούν άλλοι και ας βολευτώ εγώ με την κούπα του Ολυμπιακού. Αν είχε ο λαός το ένα δέκατο του πάθους από τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα σωτηρίας γι' αυτόν τον τόπο.


Η κακή παιδαγωγός…κυβέρνηση γύμνιας!


του Στέλιου Συρμόγλου
Η πολιτική που ασκήθηκε σ’ αυτόν τον τόπο, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, υπήρξε ένα είδος διαδοχικών θεομηνιών. Το σύνδρομο του ατελούς και της βεβιασμένης επωάσεως, οφειλομένης στην...
αυθαιρεσία των πολιτικών, αλλά και μελών της κοινωνίας, οδήγησε σε μια σύγχυση γύρω από τα θέματα της παιδείας. Και η σύγχυση αυτή εκφράζεται δια του “κατά προσέγγιση” και δημιουργεί την ανάγκη μιας ψευδούς σιγουριάς, η οποία εκφέρεται με το αντισταθμιστικό εκείνο ” δεν βαριέσαι”, που ακολουθεί στα νεοελληνικά χείλη, κάθε σχεδόν έννοια, κάθε κρίση, κάθε αντίδραση…

Η σκόπιμη, επίσης, καταστροφή της γλώσσας που οδήγησε στην πολυσημία των λέξεων άνοιξε το δρόμο του πολιτικού βερμπαλισμού. Ετσι νικάνε οι λέξεις τις έννοιες τους, νικιέται του λαού η νοημοσύνη, μας νικάει όλους η πραγματικότητα και νικημένη κατά κράτος η ζωή μας, κρατάει την πολυτέλεια να τραγουδάει “νίκες” πολλές, των μεν κατά των δε, και σε τελευταία ανάλυση να βγαίνουμε όλοι νικητές, δηλαδή ηττημένοι. Αυτή είναι στην πράξη η πολιτική και η κοινωνική γύμνια! Ανίκανοι οι λίγοι να λογοδοτήσουν, επιδίδονται σε αμετροέπεια και ενέργειες απογυμνωμένες κάθε ηθικής λογικής, κάθε ελευθερίας εκ του ήθους, γιατί η ελευθερία εκ του νόμου είναι αφηρημένη. Ετσι, νικάνε και το ύφος και το ήθος λαλούντων και αλάλων.

Το “μέγα” θέμα των ημερών: Η “κυοφορούμενη” απεργία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων και η…αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησης, στο πλαίσο της επίδειξης μιας σατραπικής και αυταρχικής λογικής, με τη σπασμωδική πρωθυπουργική απόφαση της επιστράτευσης των καθηγητών. Η εν χορδαίς και οργάνοις “αποφασιτικότητα” του πρωθυπουργού, ικανοποιεί τους κυβερνητικούς “δικτάτορες” των αριθμών και της παραγωγής πολιτικής βλακείας, που πανηγυρίζουν στις αίθουσες των τροπαίων την αναπηρία τους.

Η αντιμετώπιση δε του “ευαίσθητου” θέματος από τα ΜΜΕ των συγκροτημένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που με εργώδη προσπάθεια συμβάλλουν εν πολλοίς στην αποκοπή της σκέψης των πολιτών, καταδείχνει για μια ακόμη φορά ένα μεσσιανισμό στην πληροφόρηση, μια πτώχευση της δημοσιογραφίας και μια υποβάθμιση της κοινωνικής διάστασης της δημοκρατίας.

Το όλο θέμα της “σύγκρουσης” κυβέρνησης-καθηγητών όζει ανοησίας και επιπολαιότητας με “μπόλικο” καρύκευμα πολιτικής αυθαιρεσίας, στα όρια της περιχαρακωμένης νοοτροπίας μιας κοινωνίας ευαίσθητης στο επιδερμικό. Μιας κοινωνίας που δεν έχει αποκτήσει ευρύτερα διαδεδομένο και συνειδητοποιημένο σοφικό δυναμισμό, οπότε και δεν έχει τη δυνατότητα από ένα υψηλού επιπέδου καλλιεργημένο περιβάλλον, να εκπαιδεύσει τη διάνοια εκείνη που ώριμη, θα επιβάλει σ’ όλους τη σφραγίδα της μεγαλοφυίας της, δίχως πολιτικά παιχνίδια και ακκισμούς, με συναίσθηση της βαρύτητας της προσφοράς της.

Η σύγκρουση θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση επιδείκνυε ευελιξία λόγω των περιστάσεων ή αν οι καθηγητές δεν είχαν εγκλωβιστεί στην πολιτική “παγίδα” της κυβέρνησης και δεν είχαν ολισθήσει στον αβδηριτισμό τους…Οι εξετάσεις, όπως διατρανώνουν κυβερνητικά χείλη και τα διάφορα “παπαγαλάκια” της προπαγανδιστικής λογικής, θα διεξαχθούν ανυπερθέτως και ομαλώς. Ολα καλά, λοιπόν!..

Η ουσία του θέματος, ωστόσο, είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από την εξέλιξη αυτής τραγελαφικής κατάστασης. Και ναι μεν μαθητές και γονείς νιώθουν “ανακουφισμένοι”, για την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εξετάσεων, οπότε δεν ανατρέπεται και το όποιο οικογενειακό πρόγραμμα ενώπιον διακοπών ή άλλων κοινωνικών υποχρεώσεων, αλλά τι παιδαγωγικό χαρακτήρα έχει η απόφαση και η ενέργεια της “απογυμνωμένης” από κάθε ηθική υπόσταση και σοβαρότητα κυβέρνησης;

Τι θα “εισπράξει” η ευαίσθητη ψυχή και η αδιαμόρφωτη εν πολλοίς συνείδηση των μαθητών; Αρκεί η “διευκόλυνση” που τους παρείχε η κυβερνητική απόφαση με την επιστράτευση των καθηγητών τους; Τι “μάθημα” κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας διδάσκει η κυβερνηση στους μαθητές και αυριανούς πολίτες; Γιατί ο όρος “ελευθερία¨δεν είναι μονοσήμαντος. Αποτελεί δε κάκιστη πράξη η παρανόηση της κυβερνητικής ελευθερίας, η οποία επηρεάζει την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Τι διδάσκεται ο μαθητής από τους κυβερνητικούς χειρισμούς; Την πράξη της ασχίστης ανελευθερίας; Τον απεχθή γύψο των ολιγοφρενών, οι οποίοι επικαλούνται την εκ του νόμου ελευθερία, αλλά δεν διαθέτουν το ήθος της ελευθερίας και περιελίσσονται αθόρυβα ή και θορυβοδώς, με σχετική πάντα ασφάλεια, γύρω από το φρόνημα και την ψυχή των ανύποπτων πολιτών;

Αυτή η πίεση της αυταρχικής κυβερνητικής πλημμυρίδας εν ονόματι της “σωτηρίας” της χώρας και της τήρησης των όρων των μνημονίων, ώστε να ευημερούν πρόσκαιρα οι αριθμοί, αλλά να αυξάνονται οι ζωντανοί-νεκροί αναμεσά μας, να αποσαθρώνεται η κοινωνία και να οδηγείται ο Ελληνισμός στη φελλαχοποίηση, με άνευρους και απαθείς πολίτες επιρρεπείς στις ευκαιριακές πολιτικές “διευκολύνσεις”, είναι ένα ακόμη μάθημα προς τους διαγωνιζόμενους εντός των ημερών μαθητές;

Τόσον η απόλυτη ελευθερία, όσον και ο απόλυτος περιορισμός, αποτελούν ασθένεια του Πολιτεύματος, η οποία οφείλεται στην κακή παιδεία, με κύρια χαρακτηριατικά της την ασυδοσία, την αυταρχικότητα και την αναρχία. και στη μία μορφή και στην άλλη απουσιάζουν ο σεβασμός και η εντροπή, το μέτρον και η αναλογία μεταξύ ανάγκης και ελευθερίας, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων. Και η κακή παιδεία εκτρέφει “κηφήνες”, συκοφάντες, απατεώνες, λωποδύτες, καταχρηστές και προδότες.

Οι “κηφήνες” μάλιστα στο χώρο της πολιτικής συνιστούν μικρόβιο της πλέον επικίνδυνης κοινωνικής ασθένειας. Και δεν είναι άλλοι από τους δημαγωγούς. Το μέλι, που αποτελεί την κατ’ εξοχήν τροφή των κηφήνων, χρησιμοποιούν οι πολιτικοί “κηφήνες” για να αλείφουν με ελάχιστη ποσότητα το δάκτυλο της κοινωνίας, ώστε να αδρανεί ή να δέχεται την όποια αυταρχική κυβερνητική πολιτική.

Ετσι στην ελληνική κοινωνία συμβαίνουν σημαντικές μεταστοιχειώσεις, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν από την αλλοίωση του ήθους και της παιδείας, προς το χειρότερο. Και επικρατεί η μυθολογία της ανάγκης, η μονοκαλλιέργεια της κονωνιστικής ιδεολογίας. Με την ελληνική γλώσσα να έχει καταντήσει απλώς συνθηματολογική και με τους ακαλλιέργητους, ψευτοενημερωμένους ψευδοαστούς, γοητευμένους από τους τεχνίτες των “πολιτικών και στοχαστικών προσαρμογών” να νομίζουν ότι υπηρετούν κλίμακα αξιών, αλλά επί της ουσίας σε μια αξία είναι προσδεμένοι: Την κοινωνική μελλοντολογία. Χωρίς πρότυπο ζωής. Παθητικοί θεατές εκτροπών και προκλήσεων.

Αλήθειες και μύθοι για τους υδατάνθρακες: Τελικά παχαίνουν;


Οι υδατάνθρακες σε εποχές δίαιτας, όπως είναι οι ανοιξιάτικοι και οι καλοκαιρινοί μήνες θεωρούνται απαγορευμένη λέξη αλλά πολύ περισσότερο απαγορευμένη γεύση! Ας δούμε λοιπόν κατά πόσο έχουν δικαίως αυτή τη θέση στη διατροφή μας αλλά και στην καρδιά μας...

Οι υδατάνθρακες παχαίνουν.

Μύθος. Αυτό που οδηγεί σε αύξηση του βάρους δεν είναι ποτέ ένα συγκεκριμένο συστατικό της τροφής. Δεν παχαίνουν λοιπόν οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες ή το λίπος αλλά ούτε και μας αδυνατίζουν. Σημασία για την απώλεια βάρους έχει η ποσότητα της τροφής που καταναλώνει κανείς όπως και το θερμιδικό φορτίο που φέρει το κάθε γεύμα.

Το ψωμί έχει υδατάνθρακα ενώ το μπρόκολο δεν έχει.

Μύθος. Όλα τα λαχανικά περιέχουν υδατάνθρακες όπως και τα δημητριακά απλά σε μικρότερη ποσότητα. Συνεπώς όταν κάποιος δεν καταναλώνει ψωμί, ρύζι ή πατάτες αλλά καταναλώνει σαλάτες δεν σημαίνει ότι απέχει από την κατανάλωση υδατανθράκων αλλά ότι την περιορίζει σημαντικά.

Οι υδατάνθρακες βελτιώνουν τη διάθεση.

Αλήθεια. Η κατανάλωση υδατανθράκων θεωρείται ότι ηρεμεί τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη διάθεση. Πραγματικά, η πρόσληψη υδατανθράκων ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μία χημική ουσία η έκκριση της οποίας φέρνει ηρεμία, βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τα επίπεδα όρεξης μειώνει τον φόβο και το άγχος. Άλλωστε η γλυκόζη, που μπαίνει στον οργανισμό με τη μορφή υδατάνθρακα είναι το καύσιμο που προτιμά ο εγκέφαλος ως πηγή ενέργειας. Είναι σα να λέμε... το αγαπημένο φαγητό του εγκεφάλου. Φυσικό είναι λοιπόν ο εγκέφαλος να προτιμά τη γλυκόζη και να είναι ευχαριστημένος όταν την έχει σε επάρκεια.

Οι υδατάνθρακες ενός γλυκού είναι διαφορετικοί από αυτούς ενός φρούτου.

Αλήθεια. Το φρούτο περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες ενώ το γλυκό απλούς. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι όταν καταναλώνουμε φρούτο η ενέργεια απορροφάται πιο αργά και πιο ομαλά από όταν καταναλώνουμε γλυκό. Επιπλέον το φρούτο περιέχει και φυτικές ίνες, μία μορφή υδατάνθρακα που βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και βελτιώνει τη συνολική υγεία του οργανισμού με πολλές διαφορετικές δράσεις.

Τα γλυκά παχαίνουν γιατί έχουν υδατάνθρακες.

Μύθος. Η κατανάλωση γλυκών αυξάνει το σωματικό βάρος γιατί τα γλυκά περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων αλλά ταυτόχρονα πολλά από αυτά (τα πιο θερμιδογόνα) περιέχουν υπερβολικές ποσότητες σε βούτυρο που είναι ζωικό λίπος.
queen.gr

Δείξε μου τα πόδια σου να σου πω τι σκέφτεσαι


Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας άνδρας για να προβλέψει πώς θα αντιδράσει μια γυναίκα στο φλερτ του είναι να κοιτάξει τα πόδια της, έδειξε μια νέα αγγλική μελέτη.

Δεν είναι το ξαφνικό κοκκίνισμα στα μάγουλα, ούτε το παιχνίδισμα των βλεφάρων. Οι ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι το σημάδι που μαρτυρά πως μια γυναίκα ελκύεται από έναν άνδρα είναι οι κινήσεις των ποδιών της.

Πρόκειται, λένε, για την πιο ισχυρή μορφή γλώσσας του σώματος, επειδή οι άνθρωποι συνειδητοποιούμε λιγότερο τις κινήσεις που κάνουμε με τα πόδια μας.

Αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της μακριά από το σώμα της ενώ χαχανίζει, ώστε να πάρει μια στάση με πιο ανοικτά πόδια, είτε όρθια είτε καθιστή, τότε ελκύεται απ΄ αυτόν που βρίσκεται απέναντί της.

Αν όμως τα πόδια της είναι σταυρωμένα ή τα έχει μαζέψει κάτω από το σώμα της, τότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι το φλερτ σας δεν θα έχει ευτυχή κατάληξη.

Όμως οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν και για τους άνδρες, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν μέσω των ποδιών τους τίποτε για τη σεξουαλική έλξη που τους ασκεί μια γυναίκα. Εντούτοις, οι ανειλικρινείς και άπιστοι άνδρες πρέπει να προσέχουν- οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν έναν ψεύτη από το γεγονός ότι κρατάει τα πόδια του αφύσικα ακίνητα.

Κορυφαίος ψυχολόγος

Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν από τον καθηγητή Τζέφρι Μπίτι, έναν από τους κορυφαίους ψυχολόγους της Βρετανίας, πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και ψυχολόγο του ριάλιτι παιγνιδιού «Μπιγκ Μπράδερ» της βρετανικής τηλεόρασης.

Ο καθηγητής εξέτασε πώς κινούμε τα πόδια μας σε διάφορες καταστάσεις. «Ενώ μπορεί να ξέρουμε τι μήνυμα στέλνουν οι εκφράσεις στο πρόσωπό μας ή οι κινήσεις των χεριών μας, συχνά δεν έχουμε ιδέα αν τα πόδια μας κινούνται ή για τα μηνύματα που αυτά στέλνουν», εξηγεί στη βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

«Μπορούμε να κρύβουμε χαμόγελα ή βλέμματα, όμως η μυστική γλώσσα των ποδιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας, για το τι πιστεύουμε για το πρόσωπο με το οποίο μιλάμε, ακόμη και τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή μας, είναι ένας συναρπαστικός δίαυλος μη λεκτικής επικοινωνίας».

Όλα είναι θέμα κίνησης

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπίτι, αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της ενώ γελάει, είναι μία από τις ισχυρότερες ενδείξεις ότι της αρέσετε. Αν σταυρώνει τα πόδια, δεν είναι καλό για σας. Αν ένας άνδρας είναι νευρικός, θα δείξει τη νευρικότητά του αυξάνοντας τις κινήσεις των ποδιών του.

Όμως οι γυναίκες όταν είναι νευρικές κάνουν το αντίθετο και κρατούν τα πόδια τους ακίνητα. Οι κυριαρχικοί άνδρες και γυναίκες κουνάνε πολύ λίγο τα πόδια τους επειδή θέλουν να ελέγχουν το σώμα τους, όπως και τη συζήτηση.

Οι εξωστρεφείς κάνουν το ίδιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, ενώ οι ντροπαλοί κουνάνε πολύ τα πόδια τους. Οι αλαζονικοί άνθρωποι ελέγχουν κι αυτοί περισσότερο το σώμα τους και κουνάνε λιγότερο τα πόδια τους.
tanea.gr

Οι καλύτερες εφαρμογές για Android και iOS συσκευές για το Μάιο! [Video]


Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές για Android και iOS συσκευές για τον Μάιο...

Στο βίντεο θα δείτε τις καλύτερες εφαρμογές που πρέπει να έχετε στις φορητές σας συσκευές αυτό το μήνα...
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η κυβέρνηση αγαπάει τα παιδιά σας...


Του Νίκου Μπογιόπουλου 

Η κυβέρνηση αποφάσισε, λοιπόν, να δράσει... προληπτικώς. Αυτό περιγράφεται κι έτσι: Πλην της πράξης, διώκεται και η σκέψη! Μόνο που ακόμα και η χούντα, σε επίπεδο προσχημάτων, ισχυριζόταν πως «η σκέψις δεν διώκεται, μόνο η πράξις -έλεγαν- διώκεται»...

Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις. Διαπνέεται από την αρχή «κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν».
(Ασχετο: Το ίδιο κάνουν, για παράδειγμα, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους: Βομβαρδίζουν προληπτικά)...

Αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας. Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους καθηγητές πριν αυτοί κάνουν απεργία. Γιατί; Μα για να μην κάνουν την απεργία που σκέφτονται. 
Η κυβέρνηση, συνεπώς, τους επιστρατεύει επειδή θέλει να προλάβει την «αρρώστια» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «αρρώστια»). Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση θέλει να προλάβει το «έγκλημα» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «έγκλημα») πριν τη διάπραξή του (σ.σ.: πριν δηλαδή γίνει απεργία).

Αν το δει κανείς από αυτή την σκοπιά (την κυβερνητική), τότε η κυβέρνηση θα πρέπει ίσως να δει και το ενδεχόμενο μιας εξ ολοκλήρου «προληπτικής» θεραπείας της κοινωνίας από την «ασθένεια» της απεργίας. Γιατί, δηλαδή, οι απεργίες - «αρρώστια», οι απεργίες - «έγκλημα» να απαγορεύονται μόνο όταν γίνονται; Γιατί να απαγορεύεται η απεργία μόνο όταν κάποιος τη σκέφτεται; Και γιατί να μην απαγορεύεται, αν πρόκειται για «αρρώστια» και «έγκλημα», πριν καν ακόμα την σκεφτεί!

Οποιος το εξετάσει ψύχραιμα θα το διαπιστώσει:

Μια κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει οδηγήσει το 65% των νέων στην ανεργία, γιατί να μη θέλει να δώσουν τα παιδιά μας κανονικά τις εξετάσεις τους ώστε - χωρίς καθυστέρηση - να γίνουν άνεργα;

Μια κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε μια τριετία 120.000 πτυχιούχους Ελληνες στη μετανάστευση, γιατί να μη θέλει να δώσουν τα παιδιά μας κανονικά τις εξετάσεις τους ώστε να σπουδάσουν, να πάρουν το πτυχίο τους και - χωρίς καθυστέρηση - να μεταναστεύσουν;

Μια κυβέρνηση που με την πολιτική της αφήνει τα παιδιά μας χωρίς θέρμανση στα σχολεία γιατί να μη θέλει να δώσουν τα παιδιά μας κανονικά τις εξετάσεις τους ώστε να φύγουν - χωρίς καθυστέρηση - από αυτό το «ανθυγιεινό» και «κρύο» σχολικό περιβάλλον;

Μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από εκείνους οι οποίοι έφτασαν να μοιράζουν στα σχολεία φωτοτυπίες αντί για βιβλία, είναι δυνατόν να μη σκέφτεται τα παιδιά μας;

Μια κυβέρνηση που με την πολιτική της 500.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που με την πολιτική της έφτασαν να λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία λόγω υποσιτισμού γιατί να μη θέλει να δώσουν τα παιδιά μας κανονικά τις εξετάσεις τους ώστε - χωρίς καθυστέρηση - να περιφέρουν την πείνα τους εκτός σχολείου;

Θα επαναλάβουμε πως - το ίδιο με τους μαθητές - η κυβέρνηση αγαπάει και τους γονείς των μαθητών.

Παιδιά ξυπνήστε!




Γράφει ο Δευκαλίων

Αφήνουμε την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά στο Qatar-Κινέζικο κυνήγι του θησαυρού και επανερχόμαστε στα εγχώρια τα φτωχά και ταπεινά…
Θυμάστε τους κυβερνητικούς που ορκίζονταν στα τηλεοπτικά πάνελ ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει τελειώσει έως τα τέλη Απριλίου; Είμαστε αισίως στα μέσα Μαΐου κι ακόμα δεν έχει αρχίσει! Θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα και θεωρητικά θα τελειώσει στα τέλη Μάιου.
Τότε η στήλη, μόνη και πρώτη απ’ όλους είχε διαφωνήσει. Είχε μάλιστα προχωρήσει και στην ρηξικέλευθη πρόβλεψη ότι η επανακεφαλαιοποίηση θα τελειώσει το φθινόπωρο. Είπαμε, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα τελειώσει στα μέσα Μάιου. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες -μετά την επανακεφαλαιοποίηση- μετοχές. Τότε θα έχει τελειώσει η επανακεφαλαιοποίηση. Σίγουρα οι κυβερνητικοί έκαναν λάθος όταν έλεγαν ότι η επανακεφαλαιοποίηση θα έχει τελειώσει έως τα τέλη Απριλίου.
Πάμε τώρα στην τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα. Μας έλεγαν οι κυβερνητικοί: «Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013 και τέλος ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2014». Ήρθε όμως το μεγάλο αφεντικό, η γνωστή και...
περιβόητη Ε.Ε. και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.
Το μνημονιακό πρόγραμμα, ακόμα και αν υλοποιηθεί επακριβώς, χρειάζεται και νέα μέτρα ύψους 8 δις ευρώ για την διετία 2015-2016. Η έξοδος στις αγορές θα γίνει μετά από πολλά χρόνια, άρα -συμπληρώνει αυτονόητα η στήλη- ανάκαμψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Δηλαδή, πάλι διαψεύσθηκαν οι φιλομνημονιακοί κυβερνητικοί. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν φυσικά εάν οι στόχοι του μνημονιακού προγράμματος επιτευχθούν κατά 100%. Ευνόητα, εάν υπάρξει απόκλιση τότε όλες οι παραπάνω προβλέψεις θα επιδεινωθούν. Δηλαδή τι χειρότερο θα συμβεί; Θα υιοθετηθούν νωρίτερα εισπρακτικά μέτρα.
Όμως, η διάψευση των φιλομνημονιακών κυβερνητικών είναι ο κανόνας μέχρι σήμερα. Και σε κάθε κανόνα υπάρχει η εξαίρεση. Ποια θα είναι η εξαίρεση; Εμείς δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξαίρεση, γνωρίζουμε όμως ότι η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά κι η τρόικα φιλοδοξούν να καταγραφεί η πρώτη και μεγάλη εξαίρεση στον πολιτικό σχεδιασμό.
Τι σημαίνει αυτό;
Πολύ απλά… Η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, έχει υιοθετήσει το εξής πολιτικό σχέδιο: Θα εξαντλήσει ολόκληρη την τετραετία. Δεν έχει άλλωστε κανένα ορατό πολιτικό πρόβλημα. Οι κ.κ. Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα στηρίξουν μέχρι θανάτου την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά. Γνωρίζουν οι κ.κ. Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης ότι εάν διεξαχθούν εκλογές τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξεπεράσουν το όριο του 3%, ιδίως ο δεύτερος, και δεν θα εκπροσωπηθούν στην νέα Βουλή.
Φυσικά οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιεύονται από το φθινόπωρο θα παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ με πολύ ενισχυμένα δημοσκοπικά ποσοστάΘα τρελαθούμε όλοι από τον Σεπτέμβριο… οι κ.κ. Αλαβάνος, Κατσανέβας και Ζώης θα πλησιάζουν το όριο του 3%.
Μοιραία τα δημοσκοπικά ποσοστά των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ θα μειώνονται. Άρα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα προηγείται ενώ το ΠΑΣΟΚ που θα καλπάζει -συνέπεια της φιλολαϊκής του πολιτικής- θα πλησιάζει το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Σκοπός αυτής της δημοσκοπικής προσπάθειας; Να εξαφανισθεί στην ψυχολογία της κοινής γνώμης η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση.
Είναι ολοφάνερος ο στόχος αυτού του σχεδιασμού. Οι Έλληνες θα συνηθίσουν -σύμφωνα με τα μυαλά των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου και της Τρόικα- να ζουν στην φτώχεια και την μιζέρια και δεν θα πιστεύουν ότι οι δυνάμεις που μάχονται το μνημόνιο έχουν ελπίδες νίκης. Άρα είτε θα συμβιβαστούν και θα ψηφίσουν μνημόνιο, είτε θα απέχουν από τις εκλογές.
Φυσικά, όπως όλοι οι πολιτικοί σχεδιασμοί έτσι κι ο προαναφερόμενος της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας  υποφέρει από ενδογενείς αιτίες.
Δεν είμαστε ανόητοι να ανοίξουμε τα μάτια της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας.
Τις ενδογενείς αιτίες θα τις αναφέρουμε εάν και εφ’ όσον ρωτηθούμε εκεί που πρέπει. Απλά, σήμερα θα επισημάνουμε απευθυνόμενοι στους ηγέτες της δημοκρατικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης: Παιδιά ξυπνήστε!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2TLBIJulT

Η Συνταγή της Ημέρας!


Τελειο σουβλακι με αρνισιο κιμα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

450γρ.αρνίσιο κιμά, χωρίς περιττό λίπος
1 καρότο, ξεφλουδισμένο και περασμένο σε λεπτό τρίφτη
2 μανιτάρια άσπρα, πολύ ψιλοκομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστεί με τα αρώματα.

Ζεσταίνουμε την σχάρα μας (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια για την συνταγή αυτή φροντίστε να τα βάλετε μέσα σε μία λεκάνη με αρκετό νερό για 3-4 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Παίρνουμε μία μεγάλη χούφτα του μίγματος μας και το πλάθουμε σε ένα μεγάλο κεφτέ (οβάλ). Περνάμε το σουβλάκι δια μέσου του κεφτέ, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μίγμα.

Λαδώνουμε την σχάρα ελαφρά πριν τοποθετήσουμε επάνω τα σουβλάκι. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στην σχάρα για 10-12 λεπτά γυρίζοντας συχνά.

Σερβίρετε απευθείας από την σχάρα με τζαντζικι, σαλατα και πίτα. Καλή Όρεξη!