ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019: Αυτά είναι τα 40 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Μόλις 13 μέρες απέμειναν έως ότου να στηθούν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Στις 26 Μαΐου, με απόφαση του Αρείου Πάγου, στη “μάχη” θα ριχθούν 40 κόμματα, από τα 49.
Τα 40 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που εκκρίθηκαν με την  υπ΄ αριθμ. 65/2019 απόφαση του  Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές της  26ης Μαΐου 2019 είναι τα εξής:

Προσλήψεις: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για 962 θέσεις στην πυροσβεστική

Προσλήψεις – Όλες οι ειδήσεις: Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

«Μπαράζ» εμπρησμών σε ΑΤΜ τα ξημερώματα

Εμπρηστές έβαλαν στόχο τους τη νύχτα τρία μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών σε αντίστοιχα υποκαταστήματα τραπεζών. 
Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, οι άγνωστοι πυρπόλησαν τα ΑΤΜ καιπροκάλεσαν σοβαρές ζημιές.
Το μπαράζ των εμπρηστών ξεκίνησε από ταΠετράλωνα και λίγο αργότερα οι εμπρηστές χτύπησαν σε δυο σημεία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Δάφνης.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι αρχικά περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστεί η έρευνα για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε και άλλος εμπρηστικός μηχανισμός.
Οι αστυνομικοί περιμένουν να γίνει ανάληψη ευθύνης στο γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ εκτιμούν ότι οι εμπρησμοί εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο ενεργειών ως συμπαράσταση στη απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συνέλαβαν πιλότο λίγο πριν από την πτήση – Κατηγορείται για τρεις φόνους

Σκηνές από αστυνομικό θρίλερ έζησαν οι επιβάτες και το προσωπικό στο αεροδρόμιο Louisville στις ΗΠΑ όταν ξαφνικά ισχυρή αστυνομική δύναμη εισέβαλε εντός των εγκαταστάσεων προκειμένου να συλλάβει έναν πιλότο.
Πρόκειται για τον 51χρονο πιλότο, Christian Richard Martin, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο τριών ανθρώπων, το 2015.
Ο πιλότος ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, όταν συνελήφθη από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ το κατηγορητήριο για τον Αμερικανό πιλότο περιλαμβάνει τρεις φόνους, εμπρησμούς και προσπάθειες παραποίησης στοιχείων.
Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας, ο πιλότος βαρύνεται με τον φόνο των Calvin και Pamela Phillips, καθώς και του γείτονά τους Edward Dansereau.

Η καλύτερη δικαιολογία για κέρατο που δόθηκε ποτέ! Τον τύπο θα τον… χειροκροτήσετε

Η γυναίκα φτάνει ξαφνικά στο σπίτι και βρίσκει τον άντρα της με μια νεαρή κοπέλα σκέτη μπόμπα
– Ανήθικε!, πως μπορείς να το κάνεις αυτό σε εμένα, τη μητέρα των παιδιών σου, την πιστή γυναίκα σου;;; Θέλω διαζύγιο τώωωρααα!
– Περίμενε ένα λεπτό αγάπη μου, σου ορκίζομαι υπάρχει μια εξήγηση.
-Mμμμ… μίλα αλλά γρήγορα, δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ πια στη ζωή μου, θέλω να φύγεις αμέσως και για πάντα.
– Συνέβη το εξής: Γύριζα στο σπίτι μετά από μια τρομερή μέρα στο γραφείο και είδα αυτή τη φτωχή κοπέλα που έκανε ωτοστόπ στη λεωφόρο . Μου φάνηκε τόσο ανυπεράσπιστη που αποφάσισα να τη βοηθήσω.Πρόσεξα ότι ήταν πολύ αδύνατη, κακοντυμένη και βρώμικη και μου είπε ότι είχε τρεις μέρες να φάει. Συγκινήθηκα, την έφερα στο σπίτι και της ζέστανα τα μακαρόνια που σου έφτιαξα χτες βράδυ και δεν τα έφαγες, γιατί παχαίνουν… η καημενούλα τα καταβρόχθισε!

Ανατροπή στις χρειώσεις κινητών – Πόσο θα κοστίζουν πλέον κλήσεις και sms

Τεράστιες αλλαγές ετοιμάζονται μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μεγάλη θα είναι η μείωση των χρεώσεων για κλήσεις εντός της Ε.Ε. από τις 15 Μαΐου 2019.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι πάροχοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν νέες και πολύ χαμηλότερες χρεώσεις για κλήσεις που κάνουν οι οικιακοί καταναλωτές προς άλλες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία).
Βάσει της νομοθεσίας που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε διεθνής κλήση, είτε μέσω κινητού είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου προς άλλη χώρα εντός της Ε.Ε., θα έχει πλαφόν χρέωσης 0,19 ευρώ ανά λεπτό της ώρας. Επίσης, κάθε μήνυμα μέσω κινητού (SMS) δεν θα κοστίζει περισσότερο από 0,06 ευρώ.
Στις χρεώσεις αυτές πάντως δεν περιλαμβάνονται φόροι (ΦΠΑ κ.λπ.).

Σωτηρία Ουσταμπασίδου _ Ο Γ.Νταντάμης είναι ενωτικός ηγέτης, δημιουργικά δυναμικός!

 Όταν συζητά κανείς με τη Σωτηρία Ουσταμπασίδου νιώθει ότι πρόκειται για μια δυναμική γυναίκα όπου ο εθελοντισμός είναι στο αίμα της.
Κλήθηκε από 4 Υποψηφίους Δημάρχους να είναι στο ψηφοδέλτιό τους, ωστόσο επέλεξε συνειδητά τον Γιώργο Νταντάμη, τον ανεξάρτητο Υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης.
Η Σωτηρία Ουσταμπασίδου αποτελεί σήμερα μέλος τού Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».
Και στη συνέντευξη που ακολουθεί, δίνει το δικό της στίγμα για την Κατερίνη και τα προβλήματά της, για τον Γιώργο Νταντάμη, για τον συνδυασμό του, για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών, για το μέλλον τού Δήμου Κατερίνης.

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο» Οι πολίτες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού μαζί με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία


Την θέληση τους να πορευτούν μαζί με τον Βαγγέλη Λαγδάρη και την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία καταδεικνύουν σε κάθε στιγμή της προεκλογικής περιόδου οι πολίτες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Το ίδιο συνέβη και στην ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Αιγίνιο, στον συνοίκισμο Καβακλί, όπου η παρουσία του κόσμου έδωσε το στίγμα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην σημασία των εκλογών της 26ης Μαΐου, όπου η δημοτική αρχή έρχεται για να παρουσιάσει έργο και προοπτική για την βόρεια Πιερία και να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βαγγέλης Λαγδάρης μίλησε για τα έργα της θητείας του στο Αιγίνιο και ανέφερε τα παρακάτω:

 Κατασκευάστηκαν:
  •  Επισκευή στέγης 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου
  •  Επέκταση του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου
  •  Συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου  του Γυμνασίου Αιγινίου
  •  Διαμόρφωση Αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου
  •  Κατασκευάστηκε μία πιστοποιημένη παιδική χαρά και ακολουθούν άλλες τρεις
  •  Κατασκευάστηκε ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Αιγινίου με προϋπολογισμό 145.000 ευρώ
  • Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με προϋπολογισμό 112.000 ευρώ
  • Επέκταση Βρεφονηπιακού Σταθμού με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ
  • Ολοκληρώθηκε ο φωτισμός της Παλαιάς Εθνικής οδού.

 Στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου:
  •  Αναβάθμιση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  • Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου
  • Κατασκευή περίφραξης
  • Τσιμεντοστρώσεις γηπέδων εντός της Εμποροπανήγυρης
  • Κατασκευή στεγάστρων
  • Κατασκευή νέων χώρων υγιεινής
  • Ολοκλήρωση Σχεδίου Πυρασφάλειας

Επίσης, ανέφερε τη:
  • Συντήρηση της Αγροτικής οδοποιίας
  • Διάνοιξη και Καθαρισμό καναλιών μετά από πολλά χρόνια:  Παλιοπόταμο (10 km),  Γυαλιά,  Κρυονέρι, Κεντρικό,  Μαδούρι.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην:
  • Ολοκλήρωση της Μελέτης του πολιτιστικού κέντρου Αιγινίου η οποία κατατέθηκε για χρηματοδότηση από το  πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
  • Χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ η επικαιροποίηση της μελέτης για την Άρδευση της Βόρειας Πιερίας από τον ποταμό Αλιάκμονα.

Δημοπρατήθηκαν:

  •  Αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού Αιγινίου με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
  • Αναβάθμιση Αθλητικού κέντρου  Αιγινίου με προϋπολογισμό 253.000 ευρώ.
  • Κατασκευή Νέας υδρευτικής γεώτρησης με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ.
  • Αναβάθμιση όλων των υδρευτικών γεωτρήσεων με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.

Εντάχθηκαν και εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για τα παρακάτω έργα:

  •  Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου με προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ.
  • Αναβάθμιση Παιδικού Σταθμού Αιγινίου με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.



Καλλίστρατος Χαλκίδης....Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: «Είμαστε η Ομάδα που Ενώνει. Είμαστε η Επιλογή που Αξίζει στον Δήμο Κατερίνης»


 Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» Γιώργος Νταντάμης πραγματοποίησε συνάντηση με τους υποψηφίους συμβούλους του στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.

Ο Γ. Νταντάμης απευθυνόμενος στα μέλη της «Ανανέωση Τώρα», έδωσε τις τελικές κατευθύνσεις για τον προεκλογικό αγώνα που κορυφώνεται δίνοντας το στίγμα του Συνδυασμού.
«Είμαστε η Ομάδα που αξίζει! Είστε όλοι ένας κι ένας εκλεκτά μέλη αυτής της κοινωνίας. Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα. Με εντιμότητα και ήθος. Γιατί αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταφέρουμε στους συνδημότες μας. Ότι είμαστε διαφορετικοί και μαχόμαστε για να φέρουμε μια νέα τάξη πραγμάτων στον Δήμο Κατερίνης με τον Δημότη στο επίκεντρο.
Το γνωρίζετε όλοι και το συνομολογούν και οι ίδιοι οι συνδημότες μας ότι είμαστε η καλύτερη αυτοδιοικητική ομάδα. Είμαστε εθελοντές και οραματιστές. Για εμάς η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία. Διαθέσαμε τους εαυτούς μας γιατί αναλογιστήκαμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί για το μέλλον αυτού του τόπου. Διαπιστώσαμε την υποβάθμιση και συνομολογήσαμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με το τοπικό πολιτικό κατεστημένο φέρνοντας το νέο, το άφθαρτο, το ικανό.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης με σύνθημα την «Ανανέωση Τώρα» για τον Δήμο που Αξίζουμε. Είμαστε απέναντι σε επαγγελματίες πολιτικούς που για 13 χρόνια αυτός ο τόπος τους εξέλεγε, είτε ως Δήμαρχο, είτε ως Βουλευτή, είτε ως Αντιδήμαρχο, αλλά δεν τίμησαν αυτή την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής, για το μέλλον του τόπου μας.
Πάμε δυνατά, ανεξάρτητα, ενωτικά. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Η νίκη μας είναι νίκη για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ για την τιμή να είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα, με ιδανικά και αξίες. Αισθάνομαι ήδη νικητής. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Είμαστε η επιλογή που μας αξίζει», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης δίνοντας το σύνθημα για την τελική αναμέτρηση.