ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ; ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ.......



(Φυσική συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης)
Ο κάθε μαγαζάτορας...
και επαγγελματίας ή εργαζόμενος του κέντρου της Κατερίνης, παρκάρει στις 8.30 το πρωί και φεύγει στις 15.00. Αυτή τη θέση στάθμευσης θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν 7 άλλοι υποψήφιοι πελάτες του, αφήνοντας μάλιστα και (ας πουμε) 7 ΕΥΡΩ συνολικά ως έσοδα στον Δήμο Κατερίνης, (1 ώρα στάθμευση προς 1 ΕΥΡΩ)ΑΝ λειτουργούσε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο έχουν εξαγγείλει πολλές φορές όλοι οι "πολεοδόμοι"-μηχανικοί Δήμαρχοι της Κατερίνης (ΑΚΑ και ο Γιαννίκας και ο Σαββίκας....), χρεώνοντάς μας μάλιστα και με πολυδάπανες μελέτες και κάποια μηχανηματάκια- φαντάσματα που είχαν τοποθετηθεί ένα φεγγάρι σε διάφορα μέρη στο κέντρο....

Ο μεν μαγαζάτορας ως νεοΈλλην ψηφοφόρος δεν καταλαβαίνει πως παρκάροντας για 9 ώρες το αμάξι του, στερεί πρόσβαση στην επιχείρηση του σε μεγάλο αριθμό πελατών.....
Ο Δήμος δεν θα έπρεπε να βλέπει την μεγάλη εικόνα και να εφαρμόσει αυτό το μέτρο;
Θα έπρεπε αλλά από την άλλη ο ίδιος νεοΈλληνας "μαγαζάτωρ" εξέλεξε τους νεοΈλληνες που στελεχώνουν τον Δήμο, οπότε ιδού ο φαύλος κύκλος της κατάντιας μας.....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΖΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ" ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ;



Κάποια καφέ και ουζερί που βρίσκονται πάνω σε δρόμους
στην Κατερίνη, είναι περικυκλωμένα από αυτοκίνητα, κυρίως ογκώδη τζιπ και λιμουζίνες, παράνομα παρκαρισμένα σε διαβάσεις, σε ράμπες αναπήρων, σε ..."ποδηλατόδρομους" και πεζοδρόμια......μόνο μέσα στα σπίτια δεν μπήκαν (ακόμα....)

Η περιρέουσα ατμόσφαιρα είναι :"πάρκαρε όπου θέλεις, ¨καθαρίζει ο....."βάλτε το όνομα του ιδιοκτήτη του καφέ-ουζερί"....
Το έχετε παρατηρήσει και εσείς ή απλά είμαστε καχύποτποι;

Η πολύ όψιμη ανακάλυψη του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τους Βουλευτές Πιερίας.



Το τελευταίο καιρό οι τοπικοί βουλευτές μας έχουν επενδύσει όλη τους τη ρητορική....
στις ερωτήσεις προς τους υπουργούς...είναι αυτό ο τρόπος για να επενδύσουν αυτοί αλλα και εμείς στην ανάπτυξη του τόπου ;
Βασίζουν τις ερωτήσεις σε κάποιο σχέδιο ;
Έχουν παρει απαντησεις στις ερωτησεις τους ?και ποιες είναι αυτές;
ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ;
Θα μας ανακοινώσουν τα μη -αποτελέσματα των ερωτήσεών τους;
Αν πούμε πως το κάνουν για επικοινωνιακό ξεκάρφωμα με την αμέριστη συμπαιγνία των τοπικών ΜΜΕ, θα πέσουμε πολύ έξω;

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ......Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ




  
ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

 Κατερίνη 13/4/2013                                                                                             
Σχετικά με τον σχολιασμό σας για την ερώτηση που κατατέθηκε στις 11/4/2013 με θέμα «Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αφορά δεκάδες καθαρίστριες μόνο στον νομό μας που χάνουν την δουλειά τους. Η απώλεια θέσεων εργασίας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. 
H ερώτηση έγινε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν 75 καθαρίστριες σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ζητώντας την στήριξη του γιατί κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της ανεργίας. Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε ο Βουλευτής δηλώνοντας ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να διασφαλίσει δέσμευση για την συνέχιση των συμβάσεων τους. 
Θεωρούμε ότι κανένα blog δεν μπορεί να απαξιώνει τον αγώνα των 75 εργαζομένων που διεκδικούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. 
Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Πιερίας κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΛΥΜΠΩ:

Κύριε Κωνσταντόπουλε, 
σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε τον "αγώνα των 75 εργαζομένων που διεκδικούν την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους", καθώς και τις αγωνίες και τις ανησυχίες κανενός άλλου πολίτη, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Το ακριβώς αντίθετο και για αυτό αρχίσαμε την νέα αυτή προσπάθειά μας.
Η ανάρτησή μας δεν χαρακτηρίζει ως επουσιώδη την προσπάθεια των 75 καθαριστριών. Σας παραπέμπουμε,  στον τίτλο της, ο οποίος ζητά "σοβαρότερες" ερωτήσεις, χωρίς να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη ως μη σοβαρή.
Πολύ απλά, όμως, σχολιάζει το ότι εσείς και οι υπόλοιποι βουλευτές της Πιερίας θα έπρεπε να αναλάβετε δράσεις πιο ουσιαστικές και δραστικές. Στο θέμα της ανεργίας για παράδειγμα, πρέπει να προωθήσετε δράσεις και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, προκειμένου  να βρουν εργασία οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας και μέσα σε αυτούς και οι 75 κυρίες καθαρίστριες.
Επιπλέον με όλο το σεβασμό στις προσπάθειές σας, θα πρέπει να έχετε αντιληφθεί, ιδιαίτερα αφού "καθήσατε" και στο Υπουργικό συμβούλιο,  πως οι ερωτήσεις των Βουλευτών στην Βουλή των Ελλήνων δεν λαμβάνουν την πρέπουσα προσοχή από τους Υπουργούς και Υφυπουργούς και πολύ σπάνια φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα. 
Η Πιερία και η Ελλάδα χρειάζονται δράσεις, πράξεις και αποτελέσματα.

 Η ομάδα του ΕνΟλύμπω.

Ανάδειξη της σημασίας της καπνοκαλλιέργειας για την Π.Ε. Πιερίας, σε κλιμάκιο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταποιητών Καπνού και Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καπνοπαραγωγών.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                     Κατερίνη,  18  Απριλίου 2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταποιητών Καπνού μαζί με την  Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καπνοπαραγωγών (UNITAB), στο πλαίσιο κοινής δράσης σε πανευρωπαϊκό  επίπεδο για την ανάδειξη της σημασίας της καπνοκαλλιέργειας και γενικότερα του καπνού στην οικονομία και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στις διάφορες περιοχές, αλλά και στην κουλτούρα και τον πολιτισμό τους, επέλεξε το Δήμο Δίου Ολύμπου σα χαρακτηριστικό παράδειγμα τοπικής κοινωνίας στην οποία η παραγωγή καπνού συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ζωή των κατοίκων του.


Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο των ανωτέρω μαζί με στελέχη της εταιρίας οικονομολογικών μελετών «NOMISMA  επισκέφτηκαν  τη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις και τις εμπειρίες της Π.Ε. Πιερίας για τη διαχρονική σημασία της καπνοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή.



Η συνάντηση έγινε στη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά. Ο αρμόδιος γεωπόνος για θέματα καπνού της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ.  Γεώργιος Κούκουλης ανέπτυξε αναλυτικά και με στοιχεία τη διαχρονική σημασία του καπνού στην επιβίωση, απασχόληση και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ η Προϊσταμένη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκία Κίτσιου με σαφήνεια και λιτότητα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέχισης της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή μας και στη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας  Μαυρίδου προς την κατεύθυνση αυτή.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στέκεται στο πλευρό των καπνοπαραγωγών μέσω  της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και των αρμόδιων υπαλλήλων της, παρά την αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων από αυτή τα τελευταία χρόνια. Η  καπνοκαλλιέργεια αξιοποιεί ως επί το πλείστον φτωχά ορεινά και ημιορεινά εδάφη, φτωχά σε οργανική ουσία, πολλές φορές μη αρδεύσιμα, απαιτεί μικρή επένδυση κεφαλαίου, ιδιαίτερα κρίσιμου στην σημερινή εποχή, προσφέρει σημαντικό οικονομικό εισόδημα σε σύγκριση με άλλες καλλιέργειες,  συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, όσο καμία άλλη μεγάλη καλλιέργεια, ενώ ο παραγόμενος καπνός είναι ιδιαίτερα επιζητούμενος από το καπνεμπόριο.
Την ίδια ώρα,  οι παραγωγοί μας έχουν τη γνώση και την εμπειρία παραγωγής ποιοτικών καπνών και διαθέτουν προς τούτο όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό» επεσήμανε η Προϊσταμένη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας  θεωρεί ότι η εν λόγω καλλιέργεια θα πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενισχυθεί για την διασφάλιση της  ευημερίας και της ανάπτυξης όλης της περιοχής. Δεσμεύεται,  δε,  ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και στήριξη.


«Η σημασία της καπνοκαλλιέργειας  για την περιοχή μας είναι πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη. Είναι πρωτίστως οικονομική, καθ’ όσον αποτελεί καθοριστικό μέσο επιβίωσης για χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του Νομού. Συγκρατεί τον αγροτικό πληθυσμό στις εστίες του κι έτσι εξασφαλίζει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, αποτρέπει τη μετανάστευση και την ερήμωση της υπαίθρου και διατηρεί την πολιτιστική παράδοση και ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας. Τέλος, λόγω της σημαντικής ανθρώπινης εργασίας που απαιτεί, μειώνει την ανεργία και αυξάνει την απασχόληση όλων των εμπλεκομένων τόσο στην καλλιέργεια όσο και στη μεταποίηση και εμπορία των παραγόμενων καπνών» ανέφερε ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε.Πιερίας,  κ. Γεώργιος Κούκουλης.


Για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση των ανωτέρω, κρίνεται σκόπιμο να διακριθεί η εξέλιξη της καπνοκαλλιέργειας μέχρι σήμερα σε τέσσερις χρονικές περιόδους.

Α΄ Περίοδος, μέχρι την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ

Η ποικιλία «Σαμψούς» (τύπος Σ 53), που εισήχθηκε στην περιοχή μας από τους πόντιους πρόσφυγες της περιοχής Σαμψούντος, με το πέρασμα των χρόνων επεκράτησε και εκτόπισε τις μέχρι τότε καλλιεργούμενες ποικιλίες καπνού. Η παραγωγή της, μικρή στην αρχή, αυξήθηκε σταδιακά και λίγο πριν την ένταξή μας στην ΕΟΚ έφτασε τα 9-10 εκατομμύρια κιλά. Οι τιμές, ως επί το πλείστον χαμηλές, κυμάνθηκαν το 1980 στα 0,6 €/κιλό. Οι όποιες επιδοτήσεις έως τότε δίδονταν από το ελληνικό κράτος.

Β΄ Περίοδος 1981-1992

Με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και με την ισχύ του Κ.Κ 727/70, ο οποίος προέβλεπε εγγύηση όλης της παραγωγής και παρέμβαση για τα εναπομείναντα καπνά, η παραγωγή εκτινάχτηκε και έφτασε το 1987 στα 19 εκατομ. κιλά. Η Μέση εμπορική τιμή το 1992 κυμάνθηκε στα 0,92 €/κιλό.

Γ΄ Περίοδος 1993-2005

Από το 1993, ως συνέπεια του Κ.Κ 2075/92, που καθιέρωσε τις ποσοστώσεις, η παραγωγή καπνού μειώθηκε και σταθεροποιήθηκε στα 15 εκατομ. κιλά. Η Μέση τιμή αυξήθηκε κατά την περίοδο αυτή κατά 155% και έφτασε τα 2,35 €/κιλό. Οι εισροές από την καπνοκαλλιέργεια έφτασαν τα 80 εκατομ. ευρώ, από τα οποία  50 εκατομ. ήταν οι επιδοτήσεις και τα 30 εκατομ. η εμπορική αξία των πωληθέντων καπνών. Αποτελούσαν το 40-50% του συνολικού ακαθάριστου φυτικού αγροτικού εισοδήματος του Νομού.

Δ΄ Περίοδος 2006-2012

Με τη ψήφιση του Κ.Κ 1782/2003 (πρώτη εφαρμογή το 2006) που προέβλεπε την κατά 40-100% αποδεσμευμένη ενίσχυση, και την επιλογή της χώρας μας για την εφαρμογή στον καπνό του ανώτερου προβλεπόμενου ποσοστού (100%), η καπνοκαλλιέργειας  δέχθηκε ισχυρό σοκ και εξαφανίστηκε από πολλές περιοχές της χώρας . Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η  συνολική παραγωγή μειώθηκε από τα 110-120 εκατομ.  στα 20-25 εκατομ. κιλά. Στην περιοχή μας, ο αντίκτυπος των παραπάνω αποφάσεων ήταν η σημαντική μείωση κατά 50% περίπου όλων των μεγεθών της καπνοκαλλιέργειας πλην της εμπορικής τιμής. Πιο συγκεκριμένα, οι ενεργοί παραγωγοί μειώθηκαν στους 3000 από 6300 που ήταν πριν (μείωση κατά 52%), τα καλλιεργούμενα στρέμματα μειώθηκαν στα 40-42.000 από 78.000 στρ. (μείωση κατά 47%), ενώ η παραγόμενη ποσότητα μειώθηκε κατά 50% από τα 15 εκατομ. στα 7,5 εκατομ. κιλά περίπου. Αντίθετα, η Μέση εμπορική τιμή, κατά την περίοδο αυτή, αυξήθηκε κατά 70% και κυμάνθηκε από το 2,35€ στα 4€/κιλό. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οι εισροές από την καπνοκαλλιέργειας διατηρήθηκαν έστω στα επίπεδα του 2005 (80 εκατομ. ευρώ), με δεδομένο βέβαια ότι οι επιδοτήσεις των 50 εκατομ. ευρώ συνεχίστηκαν να καταβάλλονται σε όλους τους παραγωγούς ενεργούς και μη, με την μορφή πλέον της ενιαίας ενίσχυσης.

Για να εκτιμηθεί καλύτερα η αξία και η συμβολή της καπνοκαλλιέργειας στην οικονομική ζωή του τόπου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι καλλιεργούμενες με καπνό εκτάσεις (40-42.000 στρ.) αποτελούν το 7,5% της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης (440.000 στρ. περίπου), ενώ μόνο το ακαθάριστο εισόδημα από την πώληση των καπνών αποτελεί το 25-30% του συνολικού ακαθάριστου φυτικού αγροτικού εισοδήματος του Νομού μας (100-120 εκατομ. ευρώ).

Συμβολή της καπνοκαλλιέργειας στην απασχόληση

Έχει υπολογιστεί ότι η ανθρώπινη εργασία συμμετέχει κατά 50% περίπου στο συνολικό κόστος παραγωγής καπνού, το οποίο εκτιμάται κατά μ.ό. στα 3€/κιλό. Επομένως το 1,5 €/κιλό καπνού αφορά την αμοιβή της εργασίας. Με βάση τα δεδομένα αυτά, υπολογίζεται ότι για κάθε 1000 κιλά παραγόμενων καπνών απαιτούνται 75 ημερομίσθια και άρα για την παραγωγή των 7,5 εκατομ. κιλών καπνών έγιναν 600.000,   ημερομίσθια, ενώ από τη  μείωση της παραγωγής κατά 7,5 εκατομ. κιλά σε σύγκριση με το 2005, όπως προαναφέρθηκε, χάθηκαν άλλα τόσα (600.000) ημερομίσθια.

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει παράταση έως 22/4 της υποβολής αιτήσεων υποψηφίων


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η  Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει
παράταση έως 22/4 της υποβολής αιτήσεων υποψηφίων
 για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών που θα πραγματοποιηθούν το  Σάββατο 27 Απριλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις (με τα απαραίτητα συνοδευτικά) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της περιοχής τους μέχρι και τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 20:30.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι/ες είναι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) με τις εξής προϋποθέσεις:

§  να είναι ηλικίας 16 ετών και άνω
§  να μένουν νόμιμα στην Ελλάδα
§  να μην έχουν ζητήσει άσυλο ή αναγνωριστεί ως πρόσφυγες

Όσοι από τους υποψηφίους κατέχουν ήδη πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α ή Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνον από αυτό), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από:
  • μια έγχρωμη φωτογραφία
  • ένα φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής ή της βεβαίωσης ότι έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια διαμονής
  • το πρωτότυπο διαβατήριο και την πρωτότυπη άδεια διαμονής
  • ένα παράβολο αξίας εξήντα (60) ευρώ, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 2333) που θα το προμηθευθούν από την Εφορία (ΔΟΥ) – όσοι /ες κατέχουν ήδη πιστοποιητικό Α ή Α2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και θα εξεταστούν μόνο στην ιστορία καταβάλλουν μειωμένο παράβολο αξίας εικοσιπέντε (25) ευρώ.
  • όσοι /ες έχουν πιστοποιητικό Α ή Α2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας πρέπει, επίσης, να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία του πιστοποιητικού αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα  της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ:  www.gsae.edu.gr, όπου θα βρουν την ύλη των εξετάσεων, τις διευθύνσεις των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και θέματα από τις προηγούμενες εξετάσεις.

Πληροφορίες θα δίνονται, επίσης, στα τηλέφωνα: 213 131 1667 [-1655  -1678  -1652]
Για την περιοχή της Κατερίνης - Πιερίας μπορείτε να επισκεφτείτε το ΣΔΕ Κατερίνης καθημερινές απογευματινές ώρες 16:30-20:30, στην οδό Μητροπόλεως 2 (Δίπλα από το δημοτικό πάρκο, στο κτήριο του 4ου Γενικού Λυκείου και 4ου Γυμνάσιο) ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2351022744

Πρόσκληση για τη μεγάλη παμπιερική συναυλία στα διόδια Αιγινίου το Σάββατο 20-4-2013 Γραφείο Τύπου Επιτροπής Αγώνα Δήμου Πύδνας Κολινδρού


ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 18-4-2013



Στην Πιερία θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο 20 με 21 Απριλίου για σύντομες διακοπές, επτά τουλάχιστον πρόξενοι ξένων χωρών που διατηρούν προξενεία  στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους.
Οι ξένοι διπλωμάτες θα φιλοξενηθούν από τους ιδιοκτήτες του Ομίλου  Mediterranean Hotels,  Βασίλη και Ευαγγελία Λάμπρου, στο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Μediterranean Village Hotel & Spa, στην Παραλία Κατερίνης.
          Θα έχουν την ευκαιρία στο μικρό διάστημα της παραμονής τους, εκτός  της Παραλίας Κατερίνης, να επισκεφθούν το Δίον, τη μονή Αγίου Διονυσίου και τον Όλυμπο. Οικοδεσπότης της αποστολής είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας, κ. Αλεξέι Ποπόφ, ως ο αρχαιότερος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία  της επίσκεψης αυτής.
Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Πρόξενος επισκέπτεται συχνά την Πιερία, μετά μάλιστα τις φιλικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου, που ως γνωστό η Ρωσία ήταν τιμώμενη χώρα για το 2012.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 25-4-2013



Συνέντευξη Τύπου για τη διενέργεια άσκησης σεισμού

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 17/04/2013



Θέμα: Συνέντευξη Τύπου για τη διενέργεια άσκησης σεισμού



Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Καλαμαριάς σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 11.30μ.μ, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας  198, ισόγειο), με θέμα: «Διενέργεια άσκησης ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού και συντονισμός των αρμόδιων φορέων».






             


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΕνημέρωσηΓιαΕκπομπήΓιάννηΤσιμπονίδηΔΙΟΝ ΤηλεόρασηςΚεντρικήςΜακεδονίας


Κύριοι συνάδελφοι καλημέρα σας.
Σας ενημερώνω πως η εκπομπή "Κοντά Στους Αγρότες", που μεταδίδεται από την ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει αλλάξει την ημέρα και ώρα της πρώτης της μετάδοσης.
 
Η εκπομπή μεταδίδεται πλέον κάθε Σαββατο στις 19.30 στην πρώτη της μετάδοση και σε Επανάληψη: την Κυριακή στις 12.00, την Τρίτη στις 16.00 και την Τετάρτη στις 10.00.
 
Επίσης η καθημερινή αγροτική ενημέρωση των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, στο κλείσιμο του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης, περίπου στις 21.50-21.55.
 
Σας ευχαριστώ πολύ
 
Γιάννης Τσιμπονίδης

Απολύεσαι, Φύγε ανεπίδεκτε Σαμαρά.



     Ανεγκέφαλε μωροφιλόδοξε  ``Αυτοκράτορα,, ενός κακού μύρια έπονται. Υπερβατικέ Σαμαρά, χελιδόνι της πολιτικής Άνοιξης της Ελλάδας, από σωτήρας όπως διατείνεσαι, φέρνεις το σύνδρομο της καταστροφής οδηγώντας τη χώρα στην παρακμή και τους πολίτες στην εξαθλίωση.
     Τα γεγονότα, τα επίχειρα των πράξεων σου αποδεικνύουν το φαύλο κύκλο της πολιτικής σου και το άδοξο, απεχθές τέλος σου. Είσαι προάγγελος και πρόξενος συνεχών μνημονίων,  νάνος στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο ενάντια στη  χώρα.
     Αποδείχθηκε ότι είσαι άδειο πουκάμισο, αριβίστας και χαμαιλέοντας της πολιτικής σκηνής, διασαλευτής της κοινωνίας.
     Έκανες άσπονδους  εχθρούς πρώην φίλους σου  και λυκοφιλίες με δηλωσίες και ερμαφρόδιτους πολιτικούς.
     Θα πάθεις χειρότερα από το γεννήτορα και μυητή σου στο μνημόνιο Παπανδρέου γιατί κατάντησες γενίτσαρος μιας πανθομολογούμενης  λανθασμένης, αδιέξοδης και απάνθρωπης πολιτικής που συσσωρεύει ανέμους κοινωνικής έκρηξης. Γιατί είσαι ηττοπαθής όπως ο προκάτοχός  συμφοιτητής σου στο  Δ´ Ράιχ. Τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία είναι ατελέσφορα και αντιαναπτυξιακά  αποτελούν πολιτική πρακτική ανακύκλωσης και ανατροφοδότησης της κρίσης. Μεθοδολογικά κατασυκοφαντείς  και σαλαμοποιείς  την κοινωνία, ενοχοποιείς και εκφοβίζεις  τους πολίτες, επικαλείσαι επιλεκτικά παγκόσμιους οργανισμούς κύρους, προκατασκευασμένους οίκους αξιολόγησης, μεταχειρίζεσαι σοφίσματα οικονομικής ανάπτυξης δίκην Κίνας, όπου ο εργαζόμενος μένει σε κοιτώνες, λιμοκτονεί, αυτοκτονεί και εκτελείται, φωτογραφίζεσαι με καμάρι με τα αφεντικά της  COSCO, χαίρεσαι γιατί προλεταριοποίησες     το εργασιακό σύστημα, θα μείνεις στην ιστορία της χώρας  ως ο ακραιφνής  νεοφιλελεύθερος πολιτικός που επανέφερε το κομουνιστικό  μοντέλο του πάλαι υπαρκτού σοσιαλισμού.
     Με σπασμωδικές, άστοχες  και ανίκανες κινήσεις, με εξαθλίωση του λαού και τους πολίτες απέναντι δε γίνεται ανάταξη της οικονομίας, δεν έρχεται πρόοδος φαντασιόπληκτε Αντώνη. 
     Με στρατεύματα κατοχής επιβάλλεις την παραχώρηση γης και ύδατος σε στυγνούς κερδοσκόπους  ξένους επιχειρηματίες σε βάρος της αειφόρου ανάπτυξης  και του περιβάλλοντος με ασύμμετρες  επιπτώσεις. Με άλλα λόγια τα δίνεις  όλα στους μεγάλους  για να εξαφανίσεις τους μικρομεσαίους, ερημώνεις την ύπαιθρο, κτυπάς  τις ραχοκοκαλιές  της οικονομίας χωρίς να αξιοποιείς τις χάρες και τις δυνατότητες της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό επωφελεία όλων των πολιτών.
     Η ομπρέλα προστασίας  που έχεις στήσει είναι διάτρητη πλέον, ούτε η επικοινωνιακή  σου τακτική περνάει, τα  Γκόλντεν  Μπόις των Μ.Μ.Ε διαξιφίζονται μεταξύ τους αδυνατώντας να δικαιολογήσουν την αντιλαϊκή πολιτική σου, που δείχνουν τα χαμηλά ποσοστά ανοχής  που καταγράφονται  στις δικές σου πληρωμένες  δημοσκοπήσεις. Οι δυνάμεις  στήριξής σου σε εγκαταλείπουν καθημερινά. Η όλη παρουσία σου θυμίζει  νευρόσπαστο κυβερνήτη.
     Για την υστεροφημία σου να παραδειγματίζεσαι από  τη συμπεριφορά του λαού της  Βενεζουέλας στον ηγέτη τους, από τα όχι της Κύπρου στις ασύμμετρες απειλές των μεγάλων.
     Η Άνοιξη θα έρθει πολύ σύντομα γιατί  τα μπουμπούκια  της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται, οι Έλληνες ανθίστανται, επαναστατούν. Σαμαρά φύγε γιατί προκαλείς με την ανικανότητά σου, παίζεις επικίνδυνα  με την φουφού, προσπαθείς  να τρομοκρατήσεις το λαό με τους  πραιτοριανούς  σου, ρίχνεις δικαστικές βολές σε φίλους και εχθρούς  σου προς γνώσιν και συμμόρφωσιν εις τας υποδείξεις σου, μάταια όμως γιατί επίκειται η έκρηξη του κοινωνικού ηφαιστείου που θα σε κάψει, έρχεται η πτώση σου.
     Από αντάρτης των παγκοσμιοποιητών κατέληξες άθυρμα της  Μέρκελ για λίγα ψίχουλα  εξουσίας  και αρνητικής δημοσιότητας, χρησιμοποιείσαι σαν πειραματόζωο, όπως και η χώρα στα σχέδια μεσαιωνισμού της κοινωνίας. Φύγε όσο είναι νωρίς για σένα, δεν έχεις το ακαταλόγιστο, ούτε το αλάθητο του Πάπα, ``Σωτήρα ,, φύγε γιατί ο λαός θα σε σταυρώσει πολύ σύντομα.
Κατερίνη  17.04.2013
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας
Μέλος Σ.Ε. Πιερίας

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την άρτια διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, στο διάστημα 7-11 Μαΐου 2013. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, η Π.Ε.Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης. Μέγας Χορηγός Διαμονής Αθλητών & Αποστολών ο όμιλος Mediterranean Hotels.

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος, ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 13.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Κατερίνης (κτήριο Π.Ε. Πιερίας). Για  την ανάληψη της σημαντικότατης αυτής διοργάνωσης καθώς και για τις Οργανωτικές Λεπτομέρειες, το Πρόγραμμα των Αγώνων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους του Τύπου οι :

Απόστολος Τζιτζικώστας                     Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
                                                            Μέλος της Επί Τιμή Οργανωτικής Επιτροπής
Σοφία Μαυρίδου                                  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Π.Κ.Μ.
                                                            Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας
                                                            Μέλος της Επί Τιμή Οργανωτικής Επιτροπής
Σάββας Χιονίδης                                  Δήμαρχος Κατερίνης
                                                            Μέλος της Επί Τιμή Οργανωτικής Επιτροπής
Αντώνης Δημητρακόπουλος                Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
Μέλος της Επί Τιμή Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Μελετλίδης                           Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής
Βασίλειος Λάμπρου                             Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου Mediterranean Hotels
                                                            Μέγας Χορηγός Διαμονής Αθλητών & Αποστολών

Θα παρασταθούν και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πιερίας Κος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης Κος Θωμάς Παπαδημητρίου.


Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013
E-mail : optimistlaser2013@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 16/04/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 12.30 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198), με θέμα: «Η παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση της Δ.Ε.Θ.», μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, ο οποίος εισηγείται του θέματος.
              Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η παραμονή του Εκθεσιακού Κέντρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, καθώς και η εναλλακτική πρόταση  για τη μετεγκατάστασή της στη Σίνδο, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τη σχετική  μελέτη της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO A.E.
             







Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου στη Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου στη Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου έδωσε η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επένδυση, που υλοποιείται μετά από σχετική πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και αναμένεται να δώσει λύση σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα, που αφορά στην όχληση από τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος από αέρια που προκαλούν την τρύπα του όζοντος (όπως το μεθάνιο), τα οποία δεν θα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, ενώ εξαλείφονται οι δυσάρεστες οσμές στην περιοχή και τους πλησίον οικισμούς, καθώς και ο κίνδυνος μόλυνσης των κατοίκων της περιοχής από ασθένειες. Παράλληλα, συνιστά οικονομικά οφέλη για τους κτηνοτρόφους, ενώ συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σημειώνεται ότι η σχετική γνωμοδότηση αφορά «την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων (ετήσια παροχή αποβλήτων προς επεξεργασία 91.590 τόνοι) και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου (ισχύος 2,633 MWe), της εταιρίας με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία» και Διακριτικό Τίτλο «BIOGAS  ENERGY  A.B.E.E.», που θα εγκατασταθεί στα με αριθμό 13, 14 και 15 εκτός σχεδίου αγροτεμάχια του αγροκτήματος  Πενταλόφου, στην Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ανήκει στην υποκατηγορία 2 της Πρώτης (Α) κατηγορίας της 4ης ομάδας με Α/Α 11 και στην υποκατηγορία 2 της Πρώτης (Α) κατηγορίας της 10ης ομάδας με Α/Α 6α και είναι δραστηριότητα μέσης όχλησης)».

             







Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης