ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Τι οδήγησε στο να πεθάνει από ηλεκτροπληξία η 24χρονη

 Θεσσαλονίκη: Σήμερα έγινε το γνωστό το πόρισμα θανάτου της 24χρονης Ειρήνης που την οδήγησε στο να πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

Το πόρισμα βγήκε στις 7 Νοεμβρίου και έδειξε πως είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα.

Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας(ρελέ), παρ’ ότι δεν υπήρχε.

Τρίτον, στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφερόταν στα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια όταν πήγε να την σώσει θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Το χρονικό του θανάτου της 24χρονης

Αβάσιμες και παραπλανητικές χαρακτήρισε τις έρευνες για τις παρενέργειες των εμβολίων η Ειρήνη Αγαπηδάκη

 Ως «αβάσιμες και παραπλανητικές», απέρριψε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τις έρευνες που επικαλέστηκε ο βουλευτής της «ΝΙΚΗΣ» Νίκος Παπαδόπουλος ότι «υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid-19».

Σε υψηλούς τόνους, ως «αβάσιμες και παραπλανητικές», απέρριψε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τις έρευνες που επικαλέστηκε ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος ότι «υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, χαρακτήρισε «απαράδεκτο, με αυθαίρετα επιχειρήματα και διαστρεφόμενες έρευνες να παραπλανάτε και να τρομοκρατείτε τους πολίτες, διασπείροντας fake news» κατά των εμβολίων της Covid-19. Αυτό, είναι τρομακτικά λυπηρό για εκλεγμένο βουλευτή και ιατρό».

Η κυρία Αγαπηδάκη κατηγόρησε το κόμμα της «ΝΙΚΗΣ» ότι επιχειρεί «βαριά και χείριστη αντιεμβολιαστική προπαγάνδα». Για την μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής, ο οποίος είπε ότι «25 Γερμανοί πέθαναν σε 20 ημέρες μετά τον covid-19 εμβολιασμό τους», η αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε πως «η εν λόγω μελέτη είχε σκοπό να ερευνήσει κοινά ευρήματα και να περιγράψει κοινά χαρακτηριστικά μυοκαρδίτιδας σε άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του SARS- Covid και δεν έλαβαν θεραπεία για μυοκαρδίτιδα» και προσέθεσε:

Νέα Δημοκρατία: Μύλος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 Νέα Δημοκρατία: Εισηγήσεις για να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα υπάρχουν στο τραπέζι της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ισχύουν στο ακέραιο όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός και τα έχει πει και στη ΔΕΘ. Δεν έχω κάτι νεότερο για το χρονοδιάγραμμα».

Ο Σαμαράς και η λαϊκή δεξιά αντιδρούν

Εξουσιάζουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες τον κόσμο;

 Στον κόσμο της Πληροφορικής και της ψηφιακής εποχής, του διαδικτύου και της εκτεταμένης διασύνδεσης, όλοι -κράτη και πολίτες- είναι εξαρτημένοι από τις υποδομές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους – Σήμερα γίνεται ολοένα πιο αντιληπτό ότι ζούμε σε μια «ψηφιακή τάξη πραγμάτων», την οποία ορίζουν εταιρίες τεχνολογίας και όχι οι κυβερνήσεις.

Εξουσιάζουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες τον κόσμο;: «Μετά το 2000 η μάχη για τον έλεγχο της Πληροφορικής θα είναι από τα κύρια μελήματα εκείνων που θα επιζητούν την εξουσία» έγραφε ο Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας (1933-2019) σε άρθρο του με τίτλο «Στην κοινωνία της Πληροφορικής», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 184 του περιοδικού «Ευθύνη», πίσω στο μακρινό 1987.

Σήμερα είναι πλέον γνωστή η φράση «τα δεδομένα είναι ο νέος χρυσός», ενώ τον Μάιο του 2023 ο Μπιλ Γκέιτς, στη σύνοδο AI Forward 2023 στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωνε ότι νικητής στην κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι η εταιρία που θα επιτύχει να αναπτύξει τη δυνατότητα του «έξυπνου προσωπικού βοηθού» (AI Smart Assistant).

Η γιαγιά Αθηνά έκανε δωρεά ασθενοφόρο, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να ξεπουλάει το ΕΚΑΒ στους ιδιώτες – Φέρνει νομοσχέδιο ο Χρυσοχοΐδης

 Με ρύθμιση στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη βάζουν ιδιώτες στο ΕΚΑΒ - Οι δωρητές θέλουν να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ και η κυβέρνηση «ξεπουλάει»... - Το νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα αυτό το «παράθυρο» για το μέλλον, και η πολιτική ξεπουλήματος που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την δημόσια Υγεία

Η γιαγιά Αθηνά από το Μεσολόγγι που έγινε το πρόσωπο των ημερών τις τελευταίες μέρες επειδή δώρισε ένα ασθενοφόρο στο διαλυμένο ΕΣΥ μπορεί να έχει υπερπλεόνασμα φιλότιμου και ευθύνης (πολύ παραπάνω απ’ όσο της αναλογεί), αλλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν… ιδρώνει το αυτί τους. Εκεί υπάρχει υπερπλεόνασμα αναισθησίας και τάσης ξεπουλήματος, σε ότι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια υγεία.

Την ώρα που ακόμα και συνταξιούχοι δίνουν το υστέρημά τους για να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνει το ανάλγητο κράτος, προκειμένου να ελπίζουν ότι θα υπάρχει ένα ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στην ώρα ανάγκης, το Μαξίμου συνεχίζει ακάθεκτο την προσπάθεια σαλαμοποίησης και παραχώρησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους ιδιώτες, και μάλιστα της νευραλγικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ετοιμάζεται να βάλει και επισήμως τους ιδιώτες στο ΕΚΑΒ με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στις αρχές Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να ψηφιστεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη αλλάζει άρδην τον φορέα με ένα από τα βασικότερα σημεία του να αποτελεί η ρύθμιση με την οποία μπαίνουν επίσημα στο «παιχνίδι» οι ιδιώτες.

Οι 6 ρυθμίσεις για το ΕΚΑΒ