ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

176 υγειονομικοί ζητούν αποζημίωση 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του ΣτΕ

 Αποζημίωση ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν 176 υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά των 19 Συμβούλων της Επικρατείας, επειδή είχαν εκδώσει απορριπτική απόφαση στην προσφυγή τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Η αγωγή συζητήθηκε σε τεταμένο κλίμα με φωνές και διαμαρτυρίες από πλευράς των υγειονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρώην πρόεδρο Δημ. Σκαλτσούνη. Με αυτήν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας κατά πλειοψηφία είχαν απορρίψει αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.). Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν να εμβολιαστούν (εκτός από τους γιατρούς) θα έμπαιναν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Ποιες είναι μερικές κοινές αιτίες χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας;

 Η σεξουαλική επιθυμία, που συχνά αναφέρεται ως λίμπιντο, μπορεί και πιθανότατα θα αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο για τα άτομα να βιώνουν περιόδους χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Παρ’ όλα αυτά, η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να είναι ανησυχητική, επηρεάζοντας τόσο τις προσωπικές σχέσεις όσο και την αυτοεκτίμηση. Η κατανόηση των πιο συνηθισμένων αιτιών της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να είναι χρήσιμη για τα άτομα και τα ζευγάρια που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο διαδεδομένους παράγοντες που συμβάλλουν στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι τιμές στα τρόφιμα δεν πρόκειται να πέσουν αλλά θα παραμείνουν στα ύψη…

 Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και θα παραμείνουν για τα επόμενα χρόνια τα τρόφιμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλη βιομηχανία τροφίμων, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως για αρκετά χρόνια ακόμη, εφόσον -όπως λέει- η ενέργεια ανταγωνίζεται τον πρωτογενή τομέα και απορροφά γεωργικούς πόρους από την κτηνοτροφία για την παραγωγή βιοαερίου ή άλλων εναλλακτικών πηγών.

Το ίδιο πρόσωπο επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο χάνει διαθέσιμους γεωργικούς πόρους η κτηνοτροφία αλλά και ευρύτερα ο πρωτογενής τομέας, με αποτέλεσμα και τα τελικά προϊόντα να γίνονται ακριβότερα λόγω της έλλειψης που δημιουργείται στην αγορά εξαιτίας της εκμετάλλευσης πόρων από τη βιομηχανία ενέργειας. “Η ανάγκη για ενέργεια και συγκεκριμένα για εναλλακτική ενέργεια οδηγεί στο να χάνει πόρους η κτηνοτροφία. Χάνοντας πόρους η κτηνοτροφία θα ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων αλλά και το κόστος των αγροτικών προϊόντων”, επισημαίνει σχετικά.

Καθοριστικός παράγοντας που επίσης επηρεάζει και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των τροφίμων είναι η κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα γεγονότα και οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ντάνιελ στη Θεσσαλία. Κι αυτό γιατί αφενός σαρώνει μία περιοχή στην Καρδίτσα ή τα Τρίκαλα αφαιρώντας πόρους, αλλά πέρα από τις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκαν, συρρικνώνονται οι διαθέσιμες γεωργικές εκτάσεις γιατί το πέρασμα της κακοκαιρίες αποσάθρωσε τα εδάφη και πλέον έχουν καταστεί μη καλλιεργήσιμα.

Η κλιματική αλλαγή

Ξεκίνησε η «άμεση» πίεση για την απόκτηση ψηφιακών ταυτοτήτων με στυλ «υποχρεωτικού εμβολιασμού»

 Μητέρα από του Ρέντη μας κατήγγειλε ότι απαιτούσαν από το Δημοτικό Ωδείο του ΑΜΚΑ του 13χρονου γιού της για να μπορέσει να εγγραφεί στο μαθητολόγιο του Υπουργείου πολιτισμού αφού «έτσι κι αλλιώς θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες»...

Καταγγελία: Την γνωστή επιτυχημένη μέθοδο του εκβιασμού κατά την περίοδο της πανδημίας φαίνεται ότι επιστρατεύουν σιγά-σιγά οι κυβερνώντες, έτσι ώστε να οδηγήσουν τους πολίτες στην υποχρεωτική (έστω και δια της πλαγίας οδού) απόκτηση της νέας ψηφιακής ταυτότητας.

Όπως ακριβώς εκβίαζαν τους πολίτες να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται ή να έχουν πρόσβαση σε καθημερινά αγαθά και στις καθημερινές τους συνήθειες, έτσι και τώρα, για τις εγγραφές σε δημόσια ή δημοτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχει καθιερωθεί η υποχρεωτική (αν και όχι επίσημα) επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ του εκάστοτε σπουδαστή, άσχετα εάν αυτός είναι ανήλικος.

Ακροάτρια της Prime News και αναγνώστρια της primenews.press, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα μας περιμένει από εδώ και στο εξής στον θαυμαστό ψηφιακό κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη μαζική ξεδιάντροπη συγκέντρωση όλων εκείνων που "μαζί τα φάγανε", χρεοκόπησαν την χώρα, αφαίμαξαν το εισόδημα, τους μισθούς και τις συντάξεις σας, σας οδήγησαν στην αναξιοπρέπεια και την απελπισία και κάποιους στην αυτοκτονία.

 


Mια φορά καθίκι, για πάντα καθίκι.

 


Ο μεγαλύτερος εν ζωή μαθηματικός στον κόσμο, στο "ταπεινό" μετρό

 


Ο Πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση Γεωργιάδη». Αδελφός νεκρού στα Τεμπη απαντα στις φρικτές και τοξικές δηλώσεις Αδωνι

 


Γιατί αύριο σε ΈΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ τρένο μπορεί να είναι τα παιδιά σας Μ Α Λ Α Κ Ε Σ